191
  • reconka

FoodLFG :
    "lol ezen a szövegen berosáltam! xD
    Úgy mondod, mintha nem az epül hanyagságából fertőződött volna meg fél milka epül PC múltkor. xD
    http://itcafe.hu/hir/apple_mac_os_flashback_trojai_zombi_botnet.html"

IOS != MacOSX
    Apropo szerinted egy javas sebezhetoseget miert kell azonnal javitania az applenek? a Microsoft mikor javitott flash, acrobat reader hibakat? :)

"közben a másik oldalon:
    http://itcafe.hu/hir/google_vulnerability_reward_program_jutalom.html"

Chrome != Android

Fiam ne egesd magadat.. chorme nem egy operacios rendszer, nem tudom mi koze van az egeszhez..
  • gforce9
    Azért ne hasolíts már egy célszoftvert egy olyan programhoz, amely minden oprendszer része. Ha nem lehet mass storageként kacsolódni egy olyan eszközhöz amiben háttérár van, szabványos elterjedt programokkal, meg sem veszem. Ha már ott egy telefon, tablet vagy bármi, amiben ott van a tetves flash memória, legalább azt az alapvető funkciót tudja már kiváltani, hogy pl. pendrive-ként használhassam, ha szükséges. Hiszen semmiféle technikai akadálya nincs. Ha célszoftvert kell a kezelése miatt telepítni, akkor nem vált ki még egy koszos pendrive-ot sem. Funciók sokaságáról beszélnek, de ilyen alapvető dolgot nem tud? :/
  • narumon
    WHAT?
  • narumon
    Iphone csak jailbreakelve tud mass storage lenne. No nem mintha olyan nehéz lenne Jailbreakelni.
  • narumon
    "próbáltad is, vagy csak poénból írsz ilyeneket? Javaslom, próbálj bármilyen dokumentumot/zenét, stb-t egy itunes nélküli gépről rámásolni. Sok sikert."

Arról nem szólt a fáma, hogy milyen szoftverrel lehet ezt megtenni. USB-ről volt szó. Egyébként szoftver nélkül semmelyik telefonra nem lehet másolni ha más nem akkor egy intéző kell hozzá. Namármost bátran ki merem jelenteni, hogy aki egy intézővel boldogul az az itunes-al is fog.

"Hozzáteszem, iPad-em és Androidos mobilom is van, mindkettőt szeretem, de az USB csatlakozás hiánya (és az egész zárt Apple filozófia) a frászt hozza rám."

Elhiszem. Akkor nem neked való az iphone. Nekem még soha nem hiányzott.
  • FoodLFG
    lol ezen a szövegen berosáltam! xD
    Úgy mondod, mintha nem az epül hanyagságából fertőződött volna meg fél milka epül PC múltkor. xD

http://itcafe.hu/hir/apple_mac_os_flashback_trojai_zombi_botnet.html

"Apple csak bő nyolc héttel később, e hét szerdán tette elérhetővé a javításokat, melyek a szoftverfrissítés (software update) ikonra kattintva telepíthetők."

8 hét, baszod. xD Hát mit csináltak addig ? Ja jó, tudom, a "mérnökök" tervezték az új ájAkármi új dizájnját a felhasználói élmény fokozása céljából. :DD
    Az a helyzet, hogy az epülnél csak ratyik dolgoznak + szarnak a vásárlók fejére.

közben a másik oldalon:
    http://itcafe.hu/hir/google_vulnerability_reward_program_jutalom.html

én nem lennék ennyire hasra esve az epültől...
  • ClassicR
    Ja, és te vagy az emberek 90%-a.
  • reconka
    sesquatch:
    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5437
    problem?
    "és az egész zárt Apple filozófia a frászt hozza rám. "
    android nem teljesen nyilt: http://www.infoworld.com/d/mobile-technology/proof-android-not-open-source-and-why-thats-good-169663
    masresztrol, inkabb erzem biztonsagba magamat, egy zart megbeizhato rendszerbe, mint egy olyan rendszerbe ahol attol kell felnem hogy mikor toltodik le egy appal egy trojai vagy virus..
    http://www.readwriteweb.com/enterprise/2012/04/trend-micro-reviews-notable-an.php
    nezd csak.. Magyarorszag a 3. helyen all :)
  • wraithLord
    Nekem ugyan nincs Apple cuccom, de egyik barátomnak van, és ő tudja használni az iPod Nano-ját simán "mass storage"-nek (ott voltam, láttam :D), nem kell hozzá ájtúnsz.
    Igaz, itt iPhone-ról volt szó, de alighanem egy kaptafa.
  • wraithLord
    Azt hiszem, ezt hívják trollkodásnak...

Amúgy nekem is volt egy ilyen érzésem a Windows 8-cal kapcsolatban... :) Szerintem jobb lett volna, ha csak portable cuccokra jön ki, és 100%-ban kompatibilis a Windows 7-tel (és nem Windows 8-nak hívják). Bár azért sok újítás van benne a 7-hez képest, ami jó. Bár azt meg talán beletehetik a 7-be egy Service Pack-kel...
  • sesquatch
    @narumon: "
    1, Amióta létezik iphone azóta a standard gyári kábel számítógép felé eső vége USB. Azaz bármit tud a gépéről USB-n keresztül másolni."

próbáltad is, vagy csak poénból írsz ilyeneket? Javaslom, próbálj bármilyen dokumentumot/zenét, stb-t egy itunes nélküli gépről rámásolni. Sok sikert.

Hozzáteszem, iPad-em és Androidos mobilom is van, mindkettőt szeretem, de az USB csatlakozás hiánya (és az egész zárt Apple filozófia) a frászt hozza rám.
  • Zoliz
    Az Apple Computer egy trash
  • narumon
    Nekem sincs MAC-em, félre értés ne essék, csak nem szeretem mikor valótlanságok terjednek. Egyébként amiket írtam azok világviszonylatok. Melyik adat nem stimmel szerinted?
  • donatus13
    USA ban persze ,hogy a legjobbak között van, mivel az a fő piacuk , világviszonylatban már nincsenek annyira elől. Apple kiváló és minőségi termékeket készít amiért igen tisztes árat is kér ami érthető de abban egyetértek sokakkal ,hogy inkább réteg termék mint tömeg termék de az biztos ,hogy maga a rendszerük megbízhatósága és stabilitása messze meghaladja a többiét de az biztos ,hogy én sosem használnék MAC et mert nem igazán testre szabható hardveresen.
  • narumon
    Mint ahogy a legtöbb gyárnak. Nagyon kevés cégnek van saját gyára, max összeszerelő üzeme van az meg van az applenek is. (HP, Dell, Asus, stb)
  • donatus13
    *gyárt. sajnos ez kimaradt-_- nincs szerkesztés.
  • narumon
    "Apple sehol nem piacvezető, pláne nem a teló terén."

Tabletek terén abszolút piacvezető, okostelefonban is tudtommal piacvezető, a notebook eladásokat tekintve mint alább is írtam 5.-3. helyen van. zenelejátszók eladása terén piacvezető.
    Messze nem annyira lesajnált helyen állnak mint ahogy korábban írtad.
    Vagy szerinted melyik cég nem irigyelné ezt meg? Nem nagyon tudsz még ilyet mondani.
  • donatus13
    Igazából, az intel meg az apple inkább fejlesztő kategóriába sorolandó, applenek szinte mindent a Foxconn.
  • narumon
    "Valójában ez nem igaz. Az apple semmilyen hardware -t nem gyárt. Ők inkább egy tervező/software fejlesztő iroda. A hardware -t gyártatják, és veszik."

Oké akkor ha így nézed a világon nem sok hardver gyártó van. A többi számítógép gyártó sem gyárt ugyanis, 1-2 gyártó van a piacon. Az összes többi a tervező/fejlesztő kategória.

"A piacvezető pozíció sem annyira egyértelmű, mint azt te gondolod. Az osx -es almabookok részaránya lóf@sznyi, bár igen drágák. Nem értem hol itt a piacvezető szerep."

Azt írtam piacvezető közeli.Nézzél bármilyen eladási adatot, minden évben az első 5-ben vannak notebook eladások tekintetében, USA-ban első 3-ban, néhány charton ide számolják az ipadot is akkor pedig mindenhol piacvezető. Azért ha nem számoljuk ide akkor sem kell lesajnálni a 3. legtöbbet eladó notebook gyártót szerintem. (Jah és folyamatosan növeli a részesedését legutóbb az ACer-t előzte meg)

"Az almafón az más tészta, ott valóban ők diktálják az iramot, de a vezető pozíció itt sem egyértelmű"

Melyik része nem egyértelmű?
  • VRSDM
    az hogy a húsbegyemmel tapogatom ha a kanapéban heverészek korrekt,
    majd átváltva egy precíz stylura amennyeiben dolgozni szeretnék.
    és az ujjaim még mindig ottmaradnak a mozgatás - menüben lépkedés (menü? nincs menü, helyzetaktuális lebegő interfacek ... szóval értelmes ez.

nem kell a legelején leragadni ha " érintőképernyőről van szó " érintheted azt egy az egérkattintásodnál milliárdszor pontosabb tollal is. azthiszem azért a toll fogása mint eszköz kicsit ősibb mint egy másodlagos egér - szemékéz kontroll témát eröltetni. az érintés a legősibb. ehhez preciziós érintő (bot - toll - akármi) na mindegy.
  • narumon
    "telefon: pl. a telefonján készített képeket a gépére usb-n viszi át."

Csakúgy mint bármelyik apple telefonnál.

"a telefon rendelkekezik direkt nyomtatás funkcióval, akár csak a fényképezője."

Wifin keresztül az iphone is.

"a telefonon nem szerkezt semnki semmit, mint ahhogy nem is arról volt szó, hogy a szekreztés miatt kell, hanem arról, hogy szerinted nem kell szerintem meg de."

De ha kell akkor mire használod? Mert a fentiekre ezek szerint nem.

"Te sem említetted a szerkeztést. Csak azt, hogy nem kell mint ahhogy sok usernek sem. Én meg cáfoltalak."

Az előbb írtad, hogy nem akarják rádugni. Na most rá akarják dugni a vinyót a telefonra vagy sem? ÉS miért akarják ha rá akarják?

"Megjegyzem: ha nem kell az Apple cuccoknak usb akkor miért van hozzájuk dokkoló??"

Szerintem te valamit nagyon összekeversz (szokás szerint az olyanok írják a legnagyobb hülyeségeket akik nem láttak még apple eszközt közelről).

1, Amióta létezik iphone azóta a standard gyári kábel számítógép felé eső vége USB. Azaz bármit tud a gépéről USB-n keresztül másolni.

2, Milyen dokkoló? A dokkoló azt jelenti, hogy ott van az asztalon és bele lehet állítani a telefont. Gondolom az előnyét nem kell elmondanom.

USB host tudtommal nincs iphoneon azaz közvetlen pendriveot HDD-t nem tudsz rákötni de az még mindig nem derült ki, hogy egy átlag user telefonjára ez miért is kéne.
  • asgh
    Kevered az iOS részarányát a hardver eladási adatokkal.
  • sanyicks
    mellesleg a silverlight már halott platform(a mikrofos hagyja abba), de ezt a hülyegyerek még nem tudja.

Grafikára pont használhatatlan a tapi, (már ha nem paint szintű rajzolgatásról van szó), max stylus-al elképzelhető.
  • asgh
    Pont azt mondja Cook, hogy nem érdemes összemosni a tablet és a notebook eszközöket mint ahogyan az MS új stratégiája szerint teszi, mert ez két külön piac különböző igényekkel, ezért ha az egyik miatt kompromisszumokat kell hozni a másik rovására, annak az lesz az eredménye, hogy egyik felhasználótábor sem fogja szeretni a terméket. Ha tehát egyesek szerint nem alkalmas munkára a tablet, azzal éppen Cook érveit támasztják alá.
  • who am I 7
    kicsit levagy maradva..már rég vannak fizikai billek is táblagéphez.
  • MacropusRufus
    Apple sehol nem piacvezető, pláne nem a teló terén.
  • [HUN]FaTaL
    Hogy a faszba jön ide a telefon? Tabletről volt szó, hogy kiváltja a laptopot. Tehát igen, ha nincs laptop (asztali gép sincs sok helyen már), akkor a tableten szeretné szerkeszteni, de nem lehet.
  • [HUN]FaTaL
    Grafikai munkához? Ne röhögtess már :D Egy grafikus körberöhög, ujjal taperolni a képernyőt, az aztán marha pontos.
  • usersg
    "Az apple hardver gyártó első sorban, és abból a legtöbb területen vagy piacvezető, vagy aközeli pozícióban lévő. Legyen az PC vagy telefon vagy egyéb. Ennyi."

Valójában ez nem igaz. Az apple semmilyen hardware -t nem gyárt. Ők inkább egy tervező/software fejlesztő iroda. A hardware -t gyártatják, és veszik. A piacvezető pozíció sem annyira egyértelmű, mint azt te gondolod. Az osx -es almabookok részaránya lóf@sznyi, bár igen drágák. Nem értem hol itt a piacvezető szerep. Az almafón az más tészta, ott valóban ők diktálják az iramot, de a vezető pozíció itt sem egyértelmű.
  • MacropusRufus
    telefon: pl. a telefonján készített képeket a gépére usb-n viszi át.
    a telefon rendelkekezik direkt nyomtatás funkcióval, akár csak a fényképezője.

a telefonon nem szerkezt semnki semmit, mint ahhogy nem is arról volt szó, hogy a szekreztés miatt kell, hanem arról, hogy szerinted nem kell szerintem meg de.
    Te sem említetted a szerkeztést. Csak azt, hogy nem kell mint ahhogy sok usernek sem. Én meg cáfoltalak.
    Megjegyzem: ha nem kell az Apple cuccoknak usb akkor miért van hozzájuk dokkoló??
  • [HUN]FaTaL
    Professzionális eszközök :DDDDD

Nem lesz rajta flash, se silverlight, ahogy wp7en sincs. Androidon van flash egyébként.
  • narumon
    "USB: tehát egy átlag usernek nem kell. Értem. Átlag user az anyám? 61 éves, könyvelő. Eléggé átlagos emberke, nem is nagyon ért a géphez. Nos, a könyvelési adatai, egy külső usb hdd-n vannak backupolva. Ő csinálja magának."

ÉS ezt utána a telefonján szerkeszti? Mert ezzel nem adtál választ arra, hogy a telefonjára minek kell USB. Elég perverz ha a backupot a telefonon nézegeti szerkesztgeti.

"A nyomtatója usb porton kereszűtl csatlakozik hozzá."

És a telefonján van is hozzá megfelelő driver? Mert most azt állítod, hogy a telefonra is kell USB hogy a nyomtatót rá lehessen kötni.

"A faterom egy átlag user, tervező mérnök. A gép neki munkaeszköz, a programjain kívűl az egész gép egy nagy rejtéj számára, usb drivon hozza viszi a rajzait."

És utána a telefonján szerkeszti tovább? Vagy még mindig nem értem apukádnak miért kell a telefonjára USB, nyilván a telefonnal akar mókolni vele valamit....

"Itt a cégnél 200 userem van. Mind átlagos vagy alatti. Mindegyik tisztában van vele, hogy mi az az usb és mire jó, kizárólag penen hozzák viszik a buher cuccokat/filmeket."

Hogy utána a telefonba dugják és nézzék??

"Soroljam még? Ne abból indúljál ki, hogy neked nem kell és akkor senkinek sem."

Nagyon hülye példákat hoztál arra, hogy miért kell egy telefonba (esetleg egy tabletre) USB.

"Ez te vagy. Marad ugye a Wifi mert valamit rá kell tenni a gépre. Na egy átlag user nem, wifivel szarozik otthon hanem rádugja a telóját az usb-n keresztűl a gépbe. Gyorsabb, olcsóbb. Ennyi."

He?? Miért szerinted az apple cuccokat min keresztül dugod rá a gépre? Láttál te már iphonet vagy ipadet? Azokon MÁGIKUS csatlakozó van szerinted vagy mifene?

Akkora baromságokat hordtál össze, hogy rossz volt nézni.
  • narumon
    Mindenben igazad van addig a pillanatig amig oprendszert nézel. Az apple hardver gyártó első sorban, és abból a legtöbb területen vagy piacvezető, vagy aközeli pozícióban lévő. Legyen az PC vagy telefon vagy egyéb. Ennyi.
  • narumon
    "Hogy váltaná már ki? Fele annyi dologra se alkalmas egy táblagép, mint egy laptop."

Az emberek 90% semmi olyat nem csinál a laptoppal amit a tablettel ne tudna megcsinálni.
  • narumon
    "nem tud telitodni a tablet piac, mert a jelenlegi tablak kvarcjatekok, nem tudod bevinni oket egy egyetemi eloadasra jegyzetelni"

Miért nem? Megvernek az egyetemen ha beviszed? A win8 tablettel meg ha bemész nem vernek meg? Mi a különbség?
    (Hint: Ipadra kimondottan jó egyetemi szoftverek vannak, hangcsatolással, képekkel, jegyzetelésekkel stb)
  • narumon
    +1
    Tökéletesen összefoglaltad én is hasonlóakat tapasztalok a környezetemben. Nekem meg azért van tabletem az asztali mellé, mert kellett egy hordozható jól használható eszköz ami könnyebb kényelmesebben kezelhető mint egy noti. Eddig repülőn a notit nyomkodtam, de több kiló plusz nehéz eltenni, elővenni, gyorsan lemerül. Nekem ideális társam a tablet az utakon.
  • Szefmester
    Ezen jót nevettem. Tapasztalatból tudod kézápolást? Gondolom magadtól jöttél rá hogy a körömszopkodás már nem elég, és ellested a nagyoktól a kézmosás technikáját. A gond az hogy az ember szokott izzadni -ki mennyire- és ha nem szeretsz fél óránként kezet mosni vagy netán izzadásgátlóval kenni a kezed (muhaha) akkor bizony a kézmosás után nem sokkal újra hagyni fogsz új ujjlenyomatot. :D
  • usersg
    Nem túl gyakori hogy az apple bármely dolgozójának, vagy rajongójának bármely szavával egyetértenék, de kivételes napokon ilyen is előfordulhat. A mai pont egy ilyen nap. :)

A windows 8 valóban a két (vagy több) szék közé esés mintapéldája. És ezt nem csak ez a fickó állítja. Nagyon megosztotta az embereket a w8 koncepciója, és ez soha nem a sikeresség előjele.
  • Fresh Duke
    Tapizd csak a monitort, ha már nővel nem teheted meg ugyanezt. ;)
  • VRSDM
    kezet kell mosni miután jól megtapicsoklja az ember a baktériumos dolgokat.
    szappannal meleg vizzel. nem elég leszopogatni az ujjbegyeket és kiszopkodni a körmök alól a koszt...

és máris nem lesz zsíros redvás a képernyő. ha az ember leül dolgozni.