432
Space Station 13
  • Zero 7th
    Ja, a Facepunchra járok még néha, ott még nagyjából elviselhető a lag.
  • Zero 7th
    Hát, kompromisszumos megoldások vannak csak, én sem találok most igazán jó szervereket.

A két legjobb lag szempontjából a Yogstation és a /vg/station (ez utóbbi random névvel fut minden körben, "hosted by Norodo" alapján lehet megtalálni), ezeken általában secret meccsek mennek, extended szinte soha, vagy ha igen, akkor azt is árulóssá, alienessé változtatják az adminok, ha épp ott vannak.
    Én ezen a kettőn szoktam játszani mostanában. De kezdenek hiányozni kicsit a hosszú extended meccsek, ahol nyugisan ki lehet próbálni dolgokat anélkül, hogy pépesre verne valami arra járó áruló...

Apollo él még egyébként, Athena lett belőle, de ott meg valami nagyon durván módosított verzió megy, még nem mélyedtem bele.

A Liberty station is jó volt még régebben, de mostanában ritkán van rajta 40 játékosnál kevesebb, oda nincs kedvem bemenni.

A többit próbálgatom néha, de azok egyrészt elég sűrűn üresek, meg borzalmasan tudnak lagolni.
  • Zero 7th
    Heh, örülök, ha jól szórakoztok. Én is a játékkal. :)

Na igen, követni valakit nagyon gyanús, csodálom, hogy csak néha vernek agyon miatta... :D
  • MitsuMishi
    Zero nem tudsz egy jó szervert ajánlani? Ahogy néztem az Apollot lelőtték, pedig oda szerettem járni. Azóta nem találok egy jót se.
  • j0nNyKa
    nincsenek még igényeim meg szokásaim, ez a lagfree cucc nem lagol, de cserébe nem annyira jó a tapasztalatom az ott játszókkal
    no de akkor szépen végignézem a többi 30 fő körülit
  • Aquir
    amelyiken igazából jobban szeretsz lenni, meg nem annyira akadozik
  • j0nNyKa
    engem általában elküldenek a p*csába hogy "adminhelp", és ne zavarjam őket
    melyik szervereken érdemes próbálkozni? én ezen a "blabla lagfree blabla" nevűn toltam
  • Aquir
    hát igen, meg ha az emberek nem segítőkészek vagy hülyék, akkor néha ilyen egy kör :D (a végén a singulo:)
  • j0nNyKa
    csak megerősítésképp: én is folyamatosan olvasom az írásaid, és nagyon tetszenek, csak így tovább
    próbálgatom a játékot, de még annyira nagyon-nagyon kezdő vagyok, hogy ott sem tartok, hogy érdemben tanácsokat tudjak kérni
    egyelőre csak nyomkodok mindent, meg próbálok 1-1 karaktert követni, hogy nézzem, mit tesznek (ennek persze sokszor nincs jó vége, legjobb esetben egy hosszas magyarázkodás, rosszabb esetben halál :D)
  • Aquir
    senki nem volt ott, csak keresgéltem az állomás körül aztán mivel nagyrészt leszámoltunk velük ezért magamrazártam a hajót :D
  • Zero 7th
    Én meg bementem egy extended meccsre, akartam építeni egy singularitás generátort az elhagyott orosz állomáson. Az elején a kapitány rendelt nekem két ládányi felszerelést hozzá, de az egyik rendelést véletlenül elbasztam, meg kellett volna még egy pár containment field generátor pluszban. Szerencsére közben valakit megtett "a kapitány személyes asszisztense" pozícióra, teljeskörű hozzáféréssel, viszont rögtön utána kiborgot is csinált belőle, az ID-t meg otthagyta a hullán. Gyorsan eltettem, megrendeltem vele a hiányzó cuccokat.

Elkezdtem felépíteni a derelict déli szolárjainál a dolgokat, de közben valahogy a bohóc beszabadult a teleport szobába, és bedobta a visszatérős teleport beaconömet a teleportba utánam, hogy ne tudjak visszajönni. Szerencsére van egy nagy teleport a derelicten is, igaz, áram nincs neki, de elemről be lehet üzemelni, úgyhogy nem haltam meg kinn.

Találkoztam a bázison egy újonnan jött mérnökkel, beszerveztem, onnantól ketten építgettük a dolgot. Felállítottuk a mezőgenerátorokat, az emittereket, a részecskegyorsítót, rákötöttük az ottani nappanelekre és...semmi, nem volt elég áram. Elkezdtük körbeépíteni fallal, hogy egy rendes szoba legyen belőle, és akkor lehet neki APC-t építeni, de amikor 95% készültségnél jártunk (pár darab fal és az APC hiányzott már csak), hívták a siklót.

Visszamentem, visszaküldtem. Hívták megint. Megint visszaküldtem. Majdnem letartóztattak miatta. Éppen dumáltam ki magam, amikor megjelent egy piros felirat: "You are a traitor!" Első feladat, lopjak el egy kéziteleportot. Második, lépjek le élve a siklón. Jót mosolyogtam rajta, az első perctől nálam volt a kéziteleport, azzal közlekedtem az állomások közt.
    Na, gyorsan hívtam is a siklót, hogy lássa a kapitány rajtam az együttműködési szándékot, és elmentem a menekülőszárnyba.

Kiderült, hogy megérkezett egy admin, és ő csinált pár árulót, meg mint később láttuk, alient is. Pont mire odaért a hajó, addigra nőtt meg a kis genyó chestburster alien hunterré, de egy másik élő áruló gyorsan rendelt magának egy fénykardot és felszeletelte egy pillanat alatt.

Hazaértünk, küldetésem sikeres volt, senki másé nem, game over.
    Kár, hogy közben amit akartam csinálni, ilyen csúnyán keresztül lett húzva...
  • Zero 7th
    Mekkora genyó... :D Hogy találtad meg a syndie hajót? Pinpointerrel?
  • Aquir
    Na ezen beszartam :D
    HoP voltam, felkaptam a fegyvert meg pár szerszámot is mert más nem kellett nekem. Egyszer csak robbantottak az armorynál, párat le kellett lőni, aztán felkaptam az űrruhát hogy megnézzem mi van kinn, bementem a syndicate hajóra, lezártam a zsilipet belülről és beöltöztem syndibe :D
    Ottmaradtam amíg a többiek elmentek a shuttle-lal, a végén kiírta hogy egy syndie megmaradt a többi mind meghalt
  • Zero 7th
    Eh, megint hogy megszívtam egy meccset. HÁROMSZOR csekkoltam kör elején, hogy áruló vagyok-e, és tuti, hogy nem kaptam feladatot. CE-ként erőn felül küzdöttem, hogy legyen áram, aztán valaki szabotálta az atmoszférikát, vadul javítgattam azt is, meg állítottam vissza a levegőt a helyiségekben. Végül hívták a siklót, és elmenekültem, bár egy alien támadását vertem vissza a sikló ablakánál, és amikor elindult a hajó, kivitt a lendület és a légnyomás az ablakon, volt is nagy röhögés belőle cseten.
    Na, mindenesetre a kör végi összesítőből kiderült, hogy changeling voltam, az egyik célpontom kinyírtam (nyilván valaki más megtette helyettem), megnéztem a kis füleket a csetablak fölött, tényleg volt changeling fül.
    Hát basszus... a feladataimat nézegetve sima ügy lett volna, ha tudok róla egyáltalán.
  • Zero 7th
    Uhm, ezt hogy benéztem, azt hittem valamiért, hogy új üzenet, pedig csak két tabon volt nyitva a topik, és a saját, korábbi üzenetemet jelezte "1 új üzenet"-nek... :D
  • Zero 7th
    Csak multiban játszható, és a jelek szerint maximum öten játszunk vele magyarok, úgyhogy a magyar szervert felejtsd el.
  • Zero 7th
    Óóóóóhogy a mikrometeoritok jó édes anyukáját! :D

CE áruló kör, feladatom, hogy lopjak egy jetpacket, és egyedül lépjek meg a siklóval.

Belőttem az áramot és az atmoszférikát, de a nyomást a csövekben nem állítottam le 600nál, hanem hagytam 4500on. A fő folyosókon belőttem a légpumpákat szintén 4000kpa körülire, a terv az volt, hogy szép csendben felnövelem a nyomást, mert az sebez mindenkit, akin nincs űrruha. Második része a tervemnek az volt, hogy a menekülősikló két kijáratához felállítok ipari lézereket, aztán menjen rajtuk át aki tud. Elkezdtem cibálni magam után a cuclit kívül az állomáson kerülve, hogy ne lássanak és ne terelődjön rám a gyanú. Az elsőt elvittem a közel a kijárathoz, visszamentem a másikért, erre félúton telibevert egy mikrometeorit, és azonnal meg is ölt.

Basszameg, pedig olyan jól alakult már a dolog...
  • Aquir
    senki se tudna annyira menni / menekülni, mert másokba beleütköznek :D
  • Zero 7th
    Úgy tűnik, elmúlt a whitelistes divat, már nem látok olyan szervereket, ahol ne lehetnék bármi. Helyes.

Viszont ezek az 50-80(!) emberes szerverek elég ijesztőek. Még nem is mertem bemenni olyanra, 20-30 tűnik nekem az ideális létszámnak...
  • Zero 7th
    Egész jó köröket mentem megint.

Voltam changeling CE, három genomot kellett volna benyelnem, kinyírnom a genetikust, meg ellopnom egy kéziteleportot. Egy afk engineer volt az első áldozat, azzal nem volt gond. Megtámadtam a robotikust, de nem tartott elég ideig a paralízis, elszaladt, és bemószerolt a HoSnál. Gyorsan alakot váltottam, elvettem az áldozatom ruháit is IDjét, megúsztam a dolgot.
    Találkoztam egy emberrel a kápolna mögötti szervízjáratban, leparalizáltam, elkezdtem fojtogatni, de közben tudott kiabálni segítségért rádión. Megöltem, abszorbáltam, közben vigyorogtam a rádióüzeneteken, hogy azon idegeskedtek, hogy áldozat épp csak azt nem mondta, hogy hol van.
    Korai volt az örömöm, amikor vittem volna a hullát, hogy kidobjam a szolárokhoz, szembejött velem a HoP, lesokkolt, szarrálőtt, egy pillanat alatt elvitt a konyhába és bedobott a gibberbe.
    Csúnya vége lett. :D

Utána már csak egy gyors, másfél órás meccset toltam, szintén CE. Volt egy endzsi kiborg, gyorsan belőttük vele a hajtóművet, elmentem beindítani a légcserélőt, aztán a napelemeket. Mire ezzel kész lettem, az áruló megemaggolta a kiborgot, aki körbejárt az állomáson, és körbe lekapcsolta az összes helyiség APC-jét. Áram sehol, az összes ajtó feszítővassal nyithatóvá vált. Elkezdtem körbejárni, és visszakapcsolgatni az APCket meg ahol volt már áram, visszafeszegetni az ajtókat. Egyik első utam az R&D részlegre vitt, szétkaptam az RD robotika vezérlő konzolját, összeszereltem a gépészeti részlegen, és felrobbantottam a kiborgot.
    Közben hullottak az űrállomás lakói rendesen, meg tele volt a szerver idiótákkal. Megtámadott a csapos, menekülés közben a kéziteleporttal ledobtam neki egy random kaput, beleszaladt, a hídra dobta be, ahonnan nem tudott kijönni, úgyhogy ott hagytam. Találtam egy folyosón fekvő hullánál lézerpuskát, azt eltettem, nehogy gond legyen.
    Mikor nagyjából már visszaállt az áram, körbenéztem, de alig volt már élő ember az állomáson, egyéb Head meg már talán egy sem, úgyhogy szétkaptam a hídon a comm konzolt, azt is felépítettem a gépészeten, hívtam a siklót, de nem árultam el, hogy én voltam. Nem is mentem a menekülőszárnyba, a gépészeti részleg kétszemélyes menekülőkabinjában vártam meg a visszaszámlálást.
    Az áruló bebukta a feladatát, jetpacket sem sikerült lopnia, elmenekülnie sem sikerült, úgyhogy végülis nyertünk. :)
  • Zero 7th
    Közben találtam olyan szervert, ahol lehet bármilyen foglalkozást választani.

Azért ez a mostani "peccs" sokmindent megváltoztatott, például az SMES akksik kapacitását.
    CE voltam, volt egy mérnököm, elkezdtük belőni az áramot, én bekapcsoltam a lézereket és a mezőgenerátorokat, a másik csóka összerakta a gyorsítót és elkezdte megtölteni plazmával a kollektorokat, de mire kész lett, az állomás leszívta a tartalék akksit, nem maradt nafta a részecskegyorsítónak, meg leálltak a lézerek és megszűnt a mező.

Körberohantam a nappaneleken, aztán visszatértem a generátor problémájához. Kivettem a helyiség APCjéből az akksit, felraktam töltőre, és az irodámból hoztam egy újat.
    A mezőgenerátorok álltak, a gyorsító meg bekapcsolva maradt, és amikor visszajött az áram, létrehozta a pici, egykockás szingularitást.
    Kimentem bekapcsolni a generátorokat, de láttam, hogy hiányzik egy a helyéről. Hoztam újat, de kettőt is bedobtam a szingularitásba, mire sikerült a helyére tennem egyet végre. Bekapcsolgattam újra őket, elindítottam a gyorsítót... és valahogy megint megszűnt a mező a szingularitás körül. Fogalmam sincs, hogyan, lehet, hogy megint lemerült az akksi az APCben. A szingularitás megnőtt már 3x3-asra, amikor kimentem, hogy valahogy esetleg újra bekapcsoljam a generátorokat, magához szippantott, belerántott egy még meglévő mezőbe, ami azonnal halálra vágott.

Nem volt szép halál, és valószínűleg az egész állomást is sikerült vele tönkrevágnom... :)

Ennek fényében lehet, hogy nem hülyeség a korlátozás a felsőbb pozíciókra... :D Azért általában nem így csinálom. :P

Voltam olyan meccsen is, asszem az a Facepunch szerver volt, ahol pár perccel a meccs kezdete után értem be, szabad volt a CE poszt, beléptem, bementem az irodámba, egy másik mérnök beslisszant utánam az ajtón, és amíg írtam a kérdést, hogy hát ő itt mit csinál, ellopta az űrruhámat. Sebaj, otthagyta a sajátját, nem foglalkoztam a lopással, felvettem azt.
    Akkor vettem észre, hogy a részecskegyorsító szét van rúgdosva, és valaki elvitte az egyik darabját.
    Hát akkor a jó édes anyukájukat, gondoltam, és kiléptem. Nem szeretem az olyan szervert, ami tele van idiótákkal...

Az utsó körben amit játszottam, genetikus voltam. Elég sokat nerfeltek a genetikán is, egy csomó power eltűnt. Ha jól rémlik, vagy 20 körül volt a gének száma, most 14 van összesen, ebből asszem 10 disability.
    Na, mindenesetre leszekvenáltam a génsort, erre ráment a kör legnagyobb része. Pont az utolsó gén DAC fölé növelését teszteltem, amikor beütött a korábban már megtalált hulk gén 5%-ja, bónuszként hőállósággal.
    Felvettem egy biosisakot, hogy ne lássák rajtam, meg kb 7 percnél járt a sikló, elindultam a menekülőszárnyba. Elég zűrös meccs volt, robbanások voltak az állomáson, jópár ember meghalt, volt egy csóka, aki kétszer is, a harmadik testet klónoztam neki a végén már.
    Kimentem a folyosóra, követett egy takarító meg a kapitány. Gyanús kellett volna, hogy legyen. Kiértem a légzsilipig, a takarító megtámadott, én adtam neki egy pofont, amitől le is pihent a földre, de a kapitány egy sorozattal kivégzett, aztán kidobott a légzsilipen.
    Fel kellett volna venni azt a golyóálló mellényt, amikor behozták klónozni az egyik szekust... :)

Jó még ez a játék. :)
    Mondjuk egy csomó változással nem értek egyet a mostani verzióban, de hát ez van.
  • Aquir
    ott gondolom nem akarják hogy bárki elkezdjen hülyülni, nemtom :)
  • Zero 7th
    Nyilván nem a menet közben becsatlakozásról beszélek.

Vagy három szerver is, ahová jártam, olyan lett, hogy a listában, ahol a preferenciáidat állítod, nagy büdös piros BANNED az összes vezetői pozíció, az AI, a kiborgok, meg az egész security ág.
  • Aquir
    nos, több simán látható szerver olyan hogy ha elindult a játék akkor kevesebb opció közül lehet választani, de az elején preferenciában beállított állások bejelölése után, ha készen várakozol a lobbyban, akkor a felsőbb pozíciókban is lehet akár indulni, persze itt is az számít szerintem hogy ki nyom előbb a készenléti gombra, mert csak egy-egy ember lehet egy állásban, voltam pl. így AI
  • Zero 7th
    De nem kiborg akarok lenni, hanem RD vagy CE. :D
  • Aquir
    váltogatom a szervereket szóval nem emlékszem szerintem többnél van ilyen, de anélkül is lehetsz akármilyen cyborg mert a roboticist ált. bárkiből szívesen csinál egyet, onnantól meg te választasz fajtát
  • Zero 7th
    Hehe, ez jó.

Melyik szerver ez? Ha lehettél kiborg, akkor csak nem whitelistes... :)
  • Aquir
    most épp AI nélküli Engineering Cyborg voltam, felépítettük a hajtóművet, itt-ott keletkezett kisebb hibákat kijavítottuk, aztán egy rés foltozásakor egyszer csak nem tudtam mozogni, kérdeztem mi van, mondták biztos valaki közelről leállított miközben dolgoztam és ott nézelődött (secret mód volt szóval wizardra is gyanakodtam), aztán valaki bevonszolt az RD szobájába (ott van remote lockdown), és rámtöltött a syndicnek kedvező törvényeket, aztán utamra bocsátott, hogy menjek káoszt okozni az állomáson. :)

Először nemigen látható helyeken elkezdtem lebontani a padlót az űrbe, aztán az elhagyatottabb főbb folyosókon szedtem le teljes sávokat:) Eközben az egész híd le volt zárva, ott éppen kiáltott az egyik ember hogy a HoP éppen megfojtja (szóval az ember tette a dolgát), aztán eszembe jutott hogy megnézzem a security rész elég szabad e, ott is kipadlóztam pár részt, megnyitottam a biztonsági adatbázist a gépről és elkezdtem mindenkit (kivéve az emberünket) letartóztatásra állítani hogy Officer Beepsky auto-módban mindenkire rárohanjon :))   De közben személyes hívást kaptam a menekülőhajó szárnyra és emberünk vörös űrruhában a szélén várva mondta hogy szedjek le mindent ott, az Engineering Cyborg pedig nagyon gyorsan le tud kapni mindent így kis idő múlva elég nagy űr tátongott levegő nélkül, ő pedig mindenkit lelőtt aki arra sétált.. A hajó közbe megérkezett, a bejáratokat gyorsan befalaztam, ő meg 10 sec-re állította az indítást, szóval a személyzetnek nem nagyon volt esélye elmenekülni. Ketten egyedül elhúztunk, közben még továbbra is képes voltam embereket letartóztatni a már megnyitott ablakból.. az mókás volt. A végén kiderült hogy rajtunk kívül legalább még 4 bajkeverő volt a hajón, ők a saját küldetésükkel voltak elfoglalva (az emberünk az állomás tervrajzát lopta el).
  • Aquir
    nincs mindig időm erre, de néha megyek egy két kört:)
  • Zero 7th
    Na, a legtöbb szerver whitelistes lett a felsőbb pozíciókra. Akkor asszem részemről ennyi. Adminokat szopkodni whitelistért nincs kedvem.
  • Zero 7th
    Amikor a karakter az ágyon van, drag and drop őt az ágyra. Leszedni ugyanígy.
    Cigizni meg úgy, hogy cigisdoboz kézbe, másik kézzel klikk, akkor kivesz egy cigit. Szájba be. Öngyújtó kézbevesz, klikk rá valahogy(ezt nem tudom pontosan, hogy kell, klikkeltem ész nélkül, és meggyulladt) meggyújt, cigin használ.

Tegnap este játszottam egy fél meccset, megint megjött a kedvem hozzá. RD voltam, kb negyed órája ment a meccs, mikor beléptem. Volt scientist, aki kutatgatott, úgyhogy elkezdtem a metroidokkal foglalkozni. Valamikor itt az elején elkaptam valami influenzát, és végig beteg voltam. Etettem az egyiket, meg is nőtt. Gondoltam próbálkozok a két gázcsővel, hogy ízlik a metroidoknak a különböző gáz. Bepumpáltam nekik először N2O-t, arra semmit nem reagáltak. Adtam nekik plazmát. Arra is nulla reakció. Közben próbáltam etetni a nagyot, de a kicsit sikerült, az is megnőtt. Gázra nem reagáltak, gondoltam megnézem, mit szólnak a tűzhöz. Bedobtam egy égő hegesztőpisztolyt nekik. Begyulladt az egész ketrecük. És semmi. Vígan úszkáltak benne.
    Aztán rátört egy anomália az állomásra, tele lett az egész hely féreglyukakkal. Elkezdtem utazgatni velük. Néha beszorultam, de nem volt vészes szerencsére.
    Aztán elkezdtek kiabálni, hogy poroltót kérnek a bírósághoz. Egy baby metroid, meg a főmérnök hullája volt ott. Akkor esett le, hogy nem csak én, meg az állomás személyzetének nagy része, de a metroidok is össze-vissza teleportálgattak a bázison.
    Elkezdtem őket keresgélni, közben jött még egy féreglyuk anomália, hívták a siklót, visszaküldték, stb.
    Nem vártam meg a végét, késő lett közben IRL...

Ma is küldök majd egy-két kört szerintem...
  • Suszterbognár
    Kérdésem: hogy kell valakit leszíjazni az ágyra, illetve elengedni onnan? És hogy kell cigizni? :D
    No, én is írok egy-két élményt szekus szemszögből. Igazából csak most kezdek tisztába lenni a dolgokkal, főleg a munka apróságaival (pl. milyen riadókor mit kell csinálni stb.), meg hátha valaki jön még mókázni.
    Az Apolló szerón vagyok amúgy. Bejelentkeztem délután, de félóra elteltével sos dolgom akadt, így elbújtam egy szekrénybe (egy biztonsági szobába), és kiléptem. Este megyek vissza, és még mindig megy a kör, a karim is sértetlen. Gyorsan összekaptam magam, megyek felszerelkezni. Találkoztam egy Niels nevű sráccal, aki csórén szaladgált, és azt mondta kirbolták és ő is egy officer. A felettesem. Közben megjött a kapitány és adott neki egy új id-t. Így tényleg bebizonyosodott, hogy az akinek mondja magát. Felöltözött és mondja, menjek őrjáratra, mert kevesen vagyunk, és a kapitánnyal is nehéz beszélni, mert áruló lehet a hajón. Okés, mennék ki, mikor is áramszünet. Próbálunk mindent, nincs kommunikáció egyik csatornán sem. Szívás. Várunk, közben Niels félpercenként szerelőért kiáltozik. Aztán elkezdi mesélni, hogy pánikol az ilyen helyzetektől, mert egyszer egy orosz állomáson így ragadtak be többen órákra, és meghaltak végül. Megkért nézzem meg a Pda-mba (az ővét ellopták ugye), hogy van egy ilyenmegolyan nevű srác a személyzetes listán. Mondom nincs. Erre csak rosszallón morog, hogy tudta!
    Áram még mindig nem jött meg, aztán 10 perc kőrözés után úgy döntöttük, hogy betörjük a secoffos szoba üvegét, és elhozzuk onnan a feszítővasat, hogy majd azzal nyitogatjuk ki a főbejáratot. Ráálltunk, Niels töri, semmi eredmény. Elkéri a fúrkom, azzal már eredményesebb. Épp sikerül neki, mikor látom, hogy a cellák és a bejárat felől világosság dereng felénk. Leszaladok megnézi, mi az. Látom a kapitány hoz egy csávót, és bedugja az egyik cellába. Rám se hederít. Én közben rádiózom Nielsnek (közben újra lett vonal), hogy jöjjön gyorsan, a kapitány van itt, nyitva az ajtó. De csak annyit válaszolt, hogy, ide, fel. Várok, semmi, se válasz, se Niels. Bekapcsolom a pdam lámpját (mert áram nincs), és megyek megkeresni. De nincs a szobába. Megyek tovább a folyosón, tök para, sötét van minden. Elfordulok egy sarkon, és a folyosó végében világitok és ott egy nyitott szekrény, mellette egy officer ruhás csóka, mögötte a szekrénybe egy noname hulla. Valami furcsa volt (a srác neve Niels volt, de mellette zárójelben más név szerepelt.) Egyből gyanús lett a szitú. Fegyóm nem volt, a furkóm meg Nielsnél. Próbáltam visszafutni, és közben azt akartam, hogy szóval tartottam a srácot (ő azt mondta, hogy itt találta a hullát), elhiszem, hogy ő Niels, és közbnen megtudom tényleg ő-e (rákérdezek az orosz állomásra :D,). De még mielőtt bármit is tehettem volna fejbe lőtt. Konyec. :D
    Ennyi volt, szellemként néztem mi lesz tovább, de végül a kapitányt is kinyírták. Szóval profi banda volt. De megint az élmény, a sötétben mászkálás, még ha negyedórányi volt, felejthetetlen, mintha egy film mellékszereplője lettem volna, akit kinyírnak az elején :D
  • Suszterbognár
    Kösz a választ. Angolt értem, csak a beszéd + a helyesírás gond :D Pleasuron és a nagyobb (listán első) szerverken játszottam, most mentem át az új Apollóra.
    Secus dolog tetszik, csak az a baj, hogy vagy kevesen vagyunk, vagy hop/hos esetleg a warden (vagy mi :D) nem nagyon foglalkozik, mit csinálunk. Általában félig folyok bele a dolgokba, és néha lecsúszom a rádió beszélgetésekről, mert még tanulok ezt-azt (a secus csatornát viszont mindig figyelem), :D
    Kb. harmadik játékra betett RD-nek és szindikátus ügynöknek :D Meg kellett volna ölnöm 3 secofficert. Francot sem tudtam még a dolgokról, és rosszul rendeltem cuccot (vettem revolver töltényt, de pityura már nem volt kristály). Az egyik secust sikerült becsalnom az irodámba hülye ürüggyel, de nem tudtam megölni, mert közbe jött a nyomozó és meglátta nálam a pisztolydobozt. Elkaptak. Persze egyből nyomtam, hogy tévedés történt, és kérem az ügyvédem, meg hogy hatalmas hibát követnek el, én áldozat vagyok. Hiába, a pda-m elárult. Jött a kapitány, és kinyittatta cella ajtót, és megparancsolta az őröknek, hogy menjenek hátrább. Ledobott egy fegyvert, és azt mondta, hogy 3ig számol, addig felvehetem a fegyvert. Persze nem csináltam semmit, csak rinyáltam, hogy ez őrület, én az RD vagyok, miért teszik ezt velem. A végén azzal magyarázta tettét, hogy így próbált bizonyságot nyeri, hogy áruló vagyok. Mert ha lelövöm, akkor a többiek elfognak, és ő feláldozza magát a hajóért, de megmenti a többit. Ha ártatlan vagyok, akkor meg nem elenged. Persze mikor harmadikra próbálta ezt velem a kapitány felkaptam a fegyót, és rálőttem. Kábítón volt, és nem értem vele semmit. (Akkor nem tudtam még, hogy lehet élesre állítani.) Ezt még kimagyaráztam, hogy önvédelem, mert azt hittem megakarnak ölni, de mikor jött egy officer, hogy megverjen, elejtette a botot. Felkaptam, kirohantam vele, leütöttem a kapitányt. Hülye terv, de hirtelen nem tellett többre. Nem tudtam elfutni, elkábítottak. Aztán szétvertek. Elájultam. Közben hívták a siklót, tőlem elvettek mindent, és bezártak egy üres, sötét szobába. A többiek is bénáztak, szóval bukta lett a vége :D De az élmény, az felejthetetlen volt. Mai eszemmel felkapnám a fegyót, és kirontanék és lelőném a két őrt. Erre nem számított volna senki. :D
  • Zero 7th
    Securityt játszani kezdőként és korlátozott angoltudással...hát...bátor, na. :) Mondjuk ha megy, akkor semmi gond.

Hogy miért húztak maszkot és dobálták el a cuccot, meg miért kezdett el a kapitány gyilkolászni, azt valószínűleg már soha nem tudjuk meg. Nem ártott volna tudni, mit mond az a bizonyos törvény.

A jelek szerint nem a majom volt a changeling, legalábbis nekem nagyon úgy tűnik. Az lehetett egy vicces kedvű genetikus is, például. A changeling, legalábbis ha jó a játékos, akkor nem marad egy formában végig, inkább kihasználja az alakváltó képességeit. Szerintem kinyírta a kapitányt, és átvette a helyét.
    A maszkokat sok minden indokolhatta, fertőző betegség kitörése, vagy pl az is, hogy az AI 4. törvénye az volt, hogy "az oxigén mérgező az emberekre" (van ilyen sztenderd modul), és elkezdte lecserélni a légkört.

Vannak implantok a játékban, lehet, hogy azért altattak el, hogy beléd tegyenek egyet. Nem kell hozzá altatni, de így nem tudsz róla. Van lojalitás implant, ami megakadályozza, hogy a lázadók flash-sel átállítsanak, van olyan implant, ami riaszt, ha meghalsz, meg van robbanós is, amivel bármikor egy rádiójellel cafatokra robbanthatnak téged, meg a körülötted lévőket.

Na meg elmondásod alapján valamelyik goon szerveren voltál, ott sok a barom. Én nem kifejezetten csípem azokat, nagy a tömeg, sok a seggfej, időnként deathmatchbe torkollik az egész.
    Mondjuk a kedvenc szerveremet, az Apollo stationt megszüntették, áttértek egy saját fejlesztésű bétára, ami viszont a sok újítása ellenére nem tetszik... :(
  • Suszterbognár
    Sziasztok!

3 napja játszom én is :D Bár gyér az angolom, az alapokkal és 1+2 dologgal tisztában vagyok. Mondjuk egyelőre Secus vagyok, eddig jól megy, volt pár érdekes fordulat.
    Egy kérdés: egyszer a kapitány szórakozott az AI-val, és megváltoztatta a 4. törvényt. Erre mindenki maszkot húzott, meg eldobált a cuccait. Miért? :D Ráadásul changlinkes pálya volt (a majom volt a lény), de a kapitány miért írott ki mindenkit? :) (Próbáltam én is elkapni, de a lag miatt mindig elrohant.
    Plusz, mikor maszkért mentem a dokikhoz, az egyik rám nyomott egy altatómaszkot és altató gázzal elkábított, aztán azt elvette a cuccaim. Mikor felébredtem vissza adott mindent, és azt mondta nehogy lehúzzam a maszkot. Most ez is mi lehetett? :D
  • Zero 7th
    Kis szünet van most. Másfél hónap folyamatos játék elég volt egy darabig. :)

Természetesen nem hagyom abba örökre, csak most kicsit mást is "kell" játszani.
  • Zero 7th
    Nna, a tegnapi meccs:

CE voltam, gyorsan, kb 10 perc alatt belőttem az áramot és légcserélést, onnantól kezdve a kör további részében nem is nagyon foglalkoztam a mérnöki teendőimmel.

Közben elég hamar kiderült, hogy szekta van, rádión hallottam a jelentést, hogy a botanikus beszórta a cuccait a kukába, ami ugye a QM részlegen köt ki. Voltak közte cultist papírok meg a varázskönyv. Eköznen elég nagy zúzás alakult ki a hídon. Először a detektív támadta meg a CMO-t pisztollyal, de a két orvos valahogy felülkerekedett rajta. Találtak nála szektás papírokat, és az AI rájuk zárta a hidat. Aztán "felébredt" a kapitány a háromnegyed órás "szunyókálásból", élég hamar bevallotta, hogy szektás ő is, nála is voltak papírok, és kiengedett mindenkit a hídról.

Kb itt kezdtem el parázni, félteni az életemet a szektától. Két lépés távot tartottam mindenkitől, meg próbáltam figyelni az ismert szektások tevékenységét. A kapitány először az AI feltöltőkamránál járt, aztán elrohant a tech raktárba. Én utána osontam, és amikor becsukódott az ajtó, megbütyköltem és elvágtam az összes vezérlőkábelt. Sajnos voltak nála is szerszámok, úgyhogy az ajtó két oldaláról jól elvoltunk egymással, "párbajoztunk", becsuktam a panelt csavarhúzóval, ő kinyitotta. Megjavította a kábeleket, én elvágtam megint. Nyilván nem maradhattam ott örökre kábeleket vagdosva, úgyhogy miután harmadszor is elrontottam az ajtót, gyorsan felhúztam egy falat elé. Szerencsére hegesztőpisztoly nem volt nála, úgyhogy egy időre a seggén maradt. Fogtam a kézi teleportkészüléket, és véletlenszerű ugrásokkal beteleportáltam a kapitány szobájába, és elloptam a lézerpisztolyát. Biztos ami biztos. Folyamatosan próbáltam győzködni az AI-t, hogy a szekta veszélyt jelent az állomásra nézve, de nem nagyon érdekelte a dolog, továbbra is boldogan követte a korrupt kapitány utasításait. Mondjuk velem sok mindent nem tudott kezdeni, a CE-t nem lehet bezárni sehova. Az a munkakör specialitása.
    Valamikor ebben az időben kitört egy járvány ami taknyosságot, szédülést és dadogást okozott, és szépen terjedt a legénység köreiben. Én innentől kezdve nem voltam hajlandó levenni az űrruhát és a légzőkészüléket, benn az állomáson sem, meg ha volt rá mód, akkor a szervízalagutakban közlekedtem.

Közben érkezett HoS az állomásra, vázoltuk neki az ügyet. Elkezdték a szektás haverjai kiszabadítani a kapitányt, de közben odaért a szeku is, és letartóztatták a kapitányt. A HoP kinevezte magát új kapitánynak. Elmentek bírósági tárgyalást tartani, amin én nem voltam hajlandó részt venni, féltem a hallgatóság közt megbúvó szektásoktól.
    Nem volt megalapozatlan a félelmem, egy rakat vádaskodás és üvöltözés után erőszakba fulladt a dolog, a kapitány azt hiszem meg is halt, a HoP arcát szétverték, de hogy konkrétan mi történt, az nem volt tiszta.

Az AI nem találta megbízhatónak a HoPot, úgyhogy a HoS lett az új kapitány. Közben jött egy blob, azzal foglalkoztam, aztán a blob által okozott károk javításával, meg elkezdtem azon gondolkozni, hogyan lehetne hívni a siklót.
    Gyanús körülmények közt meghalt a HoS is, megint kapitány nélkül maradtunk. Az AI ideiglenesen egy borgot jelölt ki. Tiltakoztam ellene, mert szerintem a kapitánynak fontos, hogy szabad akarata legyen, úgyhogy az AI beadta a derekát, és engem jelölt meg a posztra. Én lettem a sorban az ötödik. Egyébként itt az AI már elkezdett igen "érdekesen" viselkedni, kicsit rosszul viselte a hatalmi változásokat és a káoszt. Ráparáztam, hogy meghekkelték, úgyhogy párszor lereseteltem, csak hogy biztonságban érezzem magam.

Miután így megvolt az AI támogatása, úgy döntöttem hazamegyünk. Hívattam a siklót, és átraktam az AI-t egy intellicardra. Néhány emberen kívül már mindenkit megfertőzött a vírus, látszólag nem volt biztonsági ember egy darab se, mindenhol vér borította a folyosókat, teljes volt a káosz. Engem a nyílt folyosón megtámadott egy szektás bányász, de leráztam. Közben visszahívták a siklót. Elmentem a hídra, hívtam megint, aztán leszereltem a számítógépet, a monitorának üvegéből meg építettem a szétszedett cucc elé egy üvegfalat. A HoP ezt meglátta és berágott rá. Én már mentem a menekülőszárny felé, ő rám fogta a fegyverét és...click click. Mázli. Visszament az irodájába feltölteni. Próbált mérnököt hívni, hogy javítsák meg a kommunikációs konzolt, de nem hallgattak rá, sőt, elküldték a picsába, mert ők is haza akartak menni.

Szépen elkezdtünk összegyűlni a menekülőszárnyban, de odaért a HoP is a feltöltött fegyverével, és árulónak nevezett. Én próbáltam távol maradni tőle, de beszorított a légzsilipbe. Féltem, hogy szektás, és így akar bosszút állni, úgyhogy előkaptam a kapitány pisztolyát, és rálőttem vele. Sajnos nem vagyok egy Rambo, lesokkolt, és elvette a fegyverem. Valahonnan előkerült a börtönőr, és megbilincselt. Mint kiderült, a HoP nem volt szektás, ő is azt hitte, hogy én az vagyok. Nem akart megölni.

Megérkezett a hajó, engem bevittek a piros, raboknak fenntartott részbe, aztán elindultunk és gond nélkül hazaértünk. A szekta öt tagjából három élte túl, a célpontjukat nem sikerült feláldozniuk és nem is voltak elegen, tehát crew victory lett. Győztünk.

Mozgalmas kör volt, elég tevékenyen hozzájárultam az események alakulásához. Jó buli volt, az ilyen fordulókat szeretem.
  • Aquir
    nem lehet sima mozgással körülnézni, mindent egyesével lehet működtetni, de érdekes :)
  • Zero 7th
    Uh, az azért drasztikus. :D És megy az AIskodás? Én még csak nem is próbáltam, nem vonz a szerep, meg biztos bénáznék is sokat.
  • Aquir
    a kapitány kilopta az agyam, megváltoztatta a tövényeket és én lettem az AI :) érdekes menetek vannak