432
Space Station 13
-
Zero 7th #112 Na tessék, most is egy csomóan szólongattak Ernesto néven, jó néhányszor fel sem fogtam, hogy hozzám beszélnek... :P
Jó meccs volt ez, majd beszámolok róla. Csak nem most. :) -
Zero 7th #111 Ja, csak elég nehéz még a saját nevem változását is nyomon követni... :)
Amiket régebben említettem scenariokat, azokhoz vannak előre megírt textjeim sok helyen Robert Newmark névvel, azért nem rakom alapból randomra. Mondjuk időnként tényleg jó, ha nem tudják, ki vagyok. -
Zero 7th #110 Új kör indul Apollón, most. -
#109 na, ezzel is megelőzöm :) érdekes beleszokni hogy mindig másként hívnak -
#108 Elvileg orra koppintás jár azért, ha valaki "emlékszik" az előző körökre, és valamilyen névvel kapcsolatban előítéletei vannak. Láttam olyan meccset, hogy valakit ezért vágtak ki. -
#107 én több szerveren más néven, szeretem ha nem kötnek jellegeket a karakterhez, úgy izgalmasabb :) -
Zero 7th #106 Hétvégéken nyílt nap van, akkor látszik a listában.
Akkor akad meg, amikor valami nagy gáz történik az állomással, sok kockát érintő változás történik. Blob, robbanások, nagy térfogatú levegő áramlása... De az minden szerveren van, engine-hiba.
Robert Newmark vagyok, a kapitány, egyébként. :) -
#105 és ezt csak úgy megtaláltad? :) nem rossz, de néha egy pillanatra jobban megakad -
Zero 7th #104 Apolló szerintem ezeknél simábban megy, de nincs a listában, IPről kell csatlakozni. byond://46.19.34.17:5513
Megy a meccs 15 emberrel, és nincs kapitány... Nem tudom, bevállaljam-e. :) -
#103 a legsimábban egy "100% LAGFREE" szerver futott, azt most nem látom
utána még mindig magasan a D2K5 Space Observatory Beta 242 áll
(utánuk [{BEST RP}] vagy a Pleasure palace) -
Zero 7th #102 Igen, ez ilyen. Baromi hosszú a beletanulási szakasz, ami lehet, hogy sokaknak elrettentő, de nekem meg pont erre van szükségem. Az elején még azzal szarakodik az ember, hogy jaj-melyik-kezem, már-megint-pofánbasztam-magam-villáskulccsal, jaj-de-lagol. Aztán jön a sok-sok munka betanulása egyesével, meg a parázás, hogy jól csináljuk-e a dolgunkat. Aztán ha mindez már rutin szinten megy, akkor már lehet arra figyelni, hogy mi történik a pályán, kik az ellenségek, hogyan lehetne őket ártalmatlanítani. Vagy ha ellenség vagyunk, akkor a sunnyogás parája, ne vegyenek észre, sikerüljön a küldetés, milyen kamuindokkal hívjuk a mentőhajót.
Mindez persze arra vezethető vissza, hogy mennyire iszonyatosan összetett a játék, ami az egész cucc legnagyobb pozitívuma.
Mondjuk kezdek kissé kiégni, az extended fordulókat már nem viselem túl jól. Kipróbáltam szinte mindent, ami érdekel, az ötleteim meg nagyjából elfogytak. Legalábbis a jobbak. Persze a szerepjáték része miatt minden forduló más és más...
Mikor szoktál játszani, melyik szervereken?
Én nagyon letáboroztam az Apollo Station-ön. Abszolút a legkevesebbet lagol az összes közül, amin jártam, egész korrekt verziót használ, az állomás kialakítása ennek tetszik talán a legjobban, hétközben láthatatlan módban fut (kevés a gyökér) de még így is 20+ emberrel, na meg már kezdem megismerni a társaságot, adminokat. Tudom ajánlani. Szerintem lassan fel is nézek. :) -
#101 Ez egyre jobb. Kezdetben egyáltalán arra koncentráltam hogyan lehet hatékonyan beindítani a szingularitást, ellenőrizni az energiaszinteket, az Atmosphericsben kikeverni a levegőt és gázelegyeket, de most már egyre izgalmasabb része lesz az hogy mielőtt egyáltalán végeznék a dolgok sorozatával, felmerül -e bizonyos jelekből hogy valakinek esetleg van valami más terve is az állomással, vagy váratlanul elromlik valami, netán a saját részlegemről lesz -e valaki gyanús, esetleg azon kapom menet közben magam hogy egy mindentől elzárt ajtó célzottan össze akar lapítani, és utána vigyázva manuálisan kell visszaverekedni magamat, vagy csak később érzem hogy túl nagy csend, ráeszmélve hogy ki lett kapcsolva a headsetem és meglátva hogy már egy kisebb űr tátong az állomás közepén.. :)   Voltak már utolsó másodperces döntőpillanatok, az igenjó. -
Zero 7th #100 100. Nehogy már másé legyen. :D -
Zero 7th #99 Igen, nekem is az első dolog a döbbenet volt. :) És ez az összetettség az, ami miatt nem válik egyhamar unalmassá. Kb egy hónapja játszom, és van egy csomó munka amit még csak nem is próbáltam.
Na meg ugye ott van az a része a dolognak, hogy mindenki egy kicsit másképp áll hozzá a különböző szerepekhez, ami szintén rendkívüli változatosságot biztosít. -
#98 már órák óta olvasok... közben meg röhögök a számos lehetőségeken :) most éppen egyik helyen az áramos dolgokat, azon belül is az állomáson kívüli napelemek bekötését nézem, és azt hogy nem egyenletesen szolgáltatnak energiát mert - ha meteor, vagy áruló nem hatástalanítja a célkövetést - beállítható hogy automatikusan kövessék a napot és elforogjanak, de maga az állomás is fordul és néha kitakarja a fényt.. ezért nem lehet a beérkező energia teljes részét egyből továbbítani, mert ha a sötét periódus alatt lemerül az akkumulátor ami továbbít az állomás hálózatára, akkor utána már nem fog továbbítani... és ez is csak egy kisebb része a rendszernek (ha jól megcsinálod) feltéve, hogy nem csusszansz ki az űrbe, de akkor még mindig el lehet az ellenkező irányba hajigálni tárgyakat hogy visszasodródj.. :)   szerintem nem láttam még egy ilyen játékot
-
Zero 7th #97 Kifejlesztettem az összes szuperképességet. Sajnos a Hulk olyan ritka, hogy mindennek örülni kell, ami jár mellé. Nem lehet kihajtani a space hulkot... :) -
Zero 7th #96 Tegnap Apollon kitelepülős játékok mentek. Első körben az elhagyott állomást kellett belaknunk, másodikban az aszteroidát.
Sajnos mindkettőt elbasztam, első körben azt, hogy elkezdtem kutatni, ahelyett, hogy leszereltem volna a labort, és csak a maradékot vittem el. Ott meg már nem volt miből kutatni, az állomás adatai meg nem jöttek át.
Annak az lett a vége, hogy részlegesen visszaállították néhány szobában a levegőt és a meleget, és iszonyatos mennyiségű munkával helyreállították a helyi szingularitás generátort. Bekapcsolták, de amikor a cucc elérte a kettes szintet, odébbugrott egyet, úgy nem hatottak rá az energiamezők, beszippantotta az egyik pajzsgenerátort, és elszabadult. Közben nagyjából elfogyott a levegő, akinek nem volt űrruhája az meghalt, úgyhogy megszavaztunk egy restartot.
Második körben az aszteroidát vettük célba. Itt rendesen felkészültem, szétszereltem a tudományos labort, bedobáltam mindent, amit találtam egy ládába, és a bányasiklóval átmentünk az aszteroidára. Az admin közben bespawnolt milliónyi NPC idegent (nem az Alien idegent, hanem valami zöld gömböcöt) az állomásra, hogy veszélyes legyen visszamenni. Sajnos az elképzelésem nem működött, hogy az aszteroidán majd nem kell építkezni, mert a szikla nem légzáró... Úgyhogy építettem egy szobát, elkezdtem felszerelni a berendezéseket...és elfogyott a levegőm. Nagyon belefeledkeztem a munkába, és későn vettem észre, hogy baj van. Ritka hülye halál.
Közben a többiek rajtaütéseket és mentőakciókat szerveztek az állomásra a bányasiklóval, ők jól elvoltak. Ahogy hallottam, nagyon Starship Troopers fílingben nyomatták. El tudtam volna látni őket fegyverekkel és mechákkal, ha nem vagyok ilyen béna. Mindegy, legalább nem voltam fenn hajnalig. :P -
Zero 7th #95 Na, végre valaki! :)
Gibbed szerver volt, úgy látom. :P Kenegették a szart a falra? :D Azok a szerverek elég...sajátos verziót futtatnak. Meg rengeteg az idióta is, bármikor számíthatsz egy homlokod felé suhintott szerszámosládára...
Na igen, ezért mondtam, hogy az orvos nehéz kategória. Érteni kell a vegyszerek felhasználásához, a sebészethez, a diagnosztikához, meg az orvosi gépek kezeléséhez. Orvos az a meló, ami még nem voltam, a szekus mellett. Viszont tény, hogy orvosként unatkozni nem fogsz.
A gázmaszk és a légzőmaszk úgy tudom funkciójában nem tér el, csak a gázmaszkban nem látszik, hogy ki vagy, Unknown-nak látszol. Amikor beszélsz, akkor látszik csak, hogy "Unknown (as Gipsz Jakab) says:". Amíg nem szólalsz meg, addig akár más ID kártyáját is hordhatod, mert nem látják rajtad, hogy nem ő vagy. Vészhelyzet kivételével hordani illetlenségnek számít, és gyanús.
Addiktív rohadék egy játék ez, napok óta alig alszom emiatt a szar miatt. Kéne már aludnom egy rendeset... -
#94 na mentem egy menetet, betanultam a medikust, de voltak olyan szerek amik nem voltak ismerősek az egyik szerveren :)
Kezdetben felpakoltam egy medikus tároló-övet, beletömtem a különböző injekciókat, a táskákba kenőcsöket meg ellenanyagokat.
Az elején egy robotikus állítólagos öngyilkosságot próbált elkövetni ismeretlen okokból (máshol halgatták ki, én csak elláttam), de emberek kellettek az ajtóhoz mert az is megsérült ő meg odabenn volt, úgyhogy az összes engineer odasereglett, és inkább az ajtó melletti falat vágták át.
Később valaki sérültként megjelent a medbay előtt, kimentem hozzá, aztán kiderült hogy valaki jön mögötte, és elkezdte tovább sebezni, de akkor már az ajtó nyitva volt úgyhogy be tudtak jönni és az orvosi részlegen kergetőztünk aztán kijutva szóltam a biztonságiaknak, de az elkövető addigra elszökött, a súlyosabb sebesültet pedig rendbehoztuk.
A biztoság kedvéért elszaladtam és felvettem egy gázmaszkot a sima légzőmaszk helyett, meg valahol felkaptam egy tűzvédelmi ruhát, onnantól nem nagyon hasonlítottam doktorra, de legalább védeni tudott bizonyos tényezőktől :)
Egy ideig semmi nem történt, aztán szóltak hogy a konyhára kell mennem, ott láttam hogy a csapos a séffel egyetemben embereket tett mozgásképtelenné és bevonszolták őket a konyha belső részére, ahova én nem is tudtam volna bemenni, úgyhogy szóltam a biztonságiaknak és elmentem nehogy plusz még egyet bevonszoljanak. Ott meghalhatott pár ember de a monitorozó gépen nem láttam kik lehettek mert nem mindenki kapcsolta be a szenzorokat a ruháján, de ekkor már jött az űrsikló amire fel kellett szállni perceken belül, úgyhogy mentem kifelé, közben belebotlottam valakibe aki azóta mozdulatlanul állt máshol, úgyhogy elkezdtem húzni magam után, be a hajóra :) De nem volt olyan egyszerű mert menet közben többen véletlenül eltolták tőlem szerencsétlent és többször újra el kellett kezdenem húzni, a hajó egyik bejáratánál meg nem tudtunk előrejutni mert a szűkületnél álltak, de kiderült jobb is volt mert valaki szerintem kamikaze módon a bejárat túlsó végén szabadjára engedett valamilyen vegyszert, úgyhogy hátul kerültünk és a másik bejáraton bevonszoltam magammal a még mindig mozdulatlanul álló emberkét. A kapitány ott már a pilótafülkében állt valami kék védőburokban, az utastérben meg még pár másik ember, aztán a kapitány megköszönte a játékot, és vége lett a körnek. A statisztika szerint az árulók közül senki nem járt teljes sikerrel, csak részben, pl. az egyiknek sikerült megölnie feladataként a másik medikust - aki annyira nem is tűnt fel hogy eltűnt - de felszállni már nem tudott, ez volt a kör vége :) -
Zero 7th #93 Eheh, azért ezeket le is kell játszani ám! :) 2-4 óra egy meccs. Megírni ide kábé húsz perc. Majd lesznek még, ha lesz mit mesélni.
Játsszatok inkább ti is, én is olvasnék sztorikat. :P -
Zero 7th #92 Az Apollo station nekem a legjobb, az szerintem európai, így a lag is mérsékeltebb rajta.
byond://46.19.34.17:5513
Rejtett szerver, általában nincs benne a listában. Hétvégénként szokott láthatóvá válni egy-egy napra, de aztán hamar eltüntetik megint, ha túl sok retardált jön be.
Zárt módban 10-20 ember szokott rajta lenni általában.
Nagyon nem tűrik az adminok a griefelést, de ha nem gyilkolászol össze-vissza, akkor nem lesz baj.
Betanulásnak érdemes lehet valami egyszerűbb munkát választani, és semmiképp se Head of Staff pozíciót. Asszisztens a tipikus nézelődős meló, de könnyű még a takarító, botanikus, szakács, pultos, bányász, áruszállító technikus, lelkész, könyvtáros, meg a sima tudós. Közepesen bonyolultak a robotikus, mérnök, az ügyvéd, a kiborgok, a vegyész, és a szállásmester. Nehéz kategóriába raknám a biztonságiakat úgy egyben, börtönőrrel és detektívvel együtt, meg az egész orvosi részleget genetikussal, virológussal együtt, plusz a légkörtechnikust. Nagyon nehéz dolga a Head-eknek van (kapitány, személyzeti tiszt, főorvos, főmérnök, főtudós), nekik gyakorlatilag az egész részlegük összes munkájához érteni kell, irányítani az embereket, és figyelni mindenre, ami az állomáson történik. Hasonlóan baromi nehéz még AInak lenni.
Kezdésnek a nehéz és a nagyon nehéz kategóriát nem ajánlom, a többivel el lehet lavírozni teljesen kezdőként is.
De egyik dolog sem agysebészet, egy-két kör alatt bármibe bele lehet tanulni. Csak kérdezni kell sokat, aztán a többi pléjer megtanít mindenre. Meg ugye a wikik. Head of Staff, AI és kapitány csak akkor legyetek, ha már tényleg jól megy a játék, és ti vagytok azok, akik tudtok válaszolni a felmerülő kérdésekre az alkalmazottaktól.
Irányítás még lag nélkül is baromi kényelmetlen, arra készüljetek fel. Amire nagyon kell figyelni, hogy mikor melyik kéz az aktív, mi van benne, és min akarod használni. Nehéz megszokni, de ha ez megvan, onnantól sima ügy az irányítás. Néhányszor azért pofán fogjátok verni magatokat feszítővassal, mire megszokjátok, arra azért készüljetek fel! :) -
#91 még! még sztorit! még! :D -
#90 a szerverek nagy része laggol de találtam egy elég jót.. már csak sokat kell olvasni mert néztem a leírásokat a munkákhoz a wikin és jézus :D egyébként nagyon el lehet lenni egy csomó lehetőség van a játékban ahogy nézem -
Zero 7th #89 Volt a stricis után egy másik kör is, az kevésbé volt érdekes, de nekem mégis jobban tetszett, mert áruló voltam. Genetikusként indultam, azzal a küldetéssel, hogy öljem meg a közvetlen főnökömet, az RD-t, és lopjak el egy űrruhát.
Az első negyed órában csak figyeltem, mi folyik az állomáson, közben kikutattam egy látványos szupererőt. Fogalmam sincs, mi volt az, de a tesztmajom egész teste világítani kezdett, úgyhogy nagyon megörültem az eredménynek. Kiabálni kezdtem rádión, hogy "Főnök, gyere gyorsan, ezt nézd meg!". Bejött, mutattam neki a szupermajmot. Tudomásul vette. Megkérdeztem tőle, hogy nem akar-e egy genetikai szkennelést, hogy ha bármi történne vele, akkor klónozni tudjuk, elfogadta az ajánlatot.
Levetkőzött, és kérdezte melyik gépbe üljön (szerencsére úgy tűnik a pléjer sem volt teljesen tisztában a genetikai laborral), én meg mutattam neki. No nem a szkennert, hanem a DNS-módosítót. Gyanútlanul beszállt. A számítógéppel rázártam az ajtót, kimásoltam a DNS adatait, és elkezdtem sugárzást tolni rá nagy dózisban, célzatlanul. 50% besugárzottságnál mondta, hogy rosszul van. Megnyugtattam, hogy az ilyenkor teljesen természetes, és pumpáltam belé tovább a sugárzást. 100% körül már elkezdett aggódni. Mondtam neki, hogy sajnálom, semmi személyes, de most meg kell halnia, ez a küldetésem sajnos. Kicsit sajnáltam is szegény naívka csajszit, hogy így, gyanútlanul a halálába sétált, én meg hidegvérrel az egyik legszörnyűbb halálnemben részesítettem.
Közben beadtam magamnak a belőle kinyert injekciót, és beöltöztem a ruháiba. A sajátjaimat eldugtam a plusz genetikus ruhák közé, a hullát majommá változtattam és megváltoztattam a nevét is. Készen volt a tökéletes bűntény. Se gyanúsított, se áldozat, se bizonyíték, de még egy árva nyom sem. Mivel az én eredeti genetikus személyiségemet összesen ketten látták, és az egyik már nem tud beszélni róla, nem hiányoztam senkinek. Egyébként is a genetikusok visszahúzódó fajták, jellemzően a laborjukban ülnek, úgyhogy tényleg nem is keresett senki.
Így hát átvettem a kutatási részleget a lopott személyiségemmel. Az előléptetés mindig jól esik az embernek. Kifejlesztettem néhány technológiát alibiből, aztán megkerestem a kapitányt. Kérvényeztem űrruhát, hogy felfedezzem a környező űrt. Gond nélkül adott. Sajnos, mint később admintól kiderült, nem az a fajta kellett a küldetésemhez, úgyhogy kizúztam a telekommszathoz, és elloptam a megfelelőt. Sajnos ekkor a kapitány már várta az eredményeket, úgyhogy el kellett mennem az elhagyott állomásra.
Rádión jelentettem, hogy mit találtam, különös hangsúlyt helyezve a két szindikátus-ügynökre, és a náluk talált papírra, ami a küldetésük leírását tartalmazta. Kijött utánam a HoP, közben a kapitány agyhalottá vált(kilépett). Nézelődtünk a környéken, aztán hazamentünk. Összehívtuk az összes többi Head-et, hogy megtanácskozzuk a dolgot. Én azon az állásponton voltam, hogy ez túl fontos információ, azonnal személyesen jelentenünk kell a dolgot a CentComm állomáson, vigyük a bizonyítékokat is. Három a kettőhöz arányban leszavaztak, csak egy jelentést küldtünk haza.
Itt kezdett problémássá válni a dolog, mert a világon semmi baj nem volt az állomással, semmi nem indokolta a sikló hívását. Szép, nyugodt műszak volt. Esély nem volt arra, hogy simán hívjuk a siklót. Mivel ugye én sem okoztam túl nagy káoszt a küldetésemmel, sokan azt hitték, nincs is ellenség a bázison. Szét akartam szerelni a hídon lévő kommunikációs számítógépet, hogy ha hívom a siklót, ne tudják visszaküldeni, de mindig ott volt egy rohadt kiborg, vagy épp a HoP meg a CMO dumált a talált állomásról. Bosszúból visszamentem az irodámba, és távvezérléssel felrobbantottam a kiborgot. Építettem egy kommunikációs konzolt, küldtem egy üzenetet, hogy "Azonnali evakuáció. Hozzák a bizonyítékokat. CentComm, vége.", és hívtam a siklót. Páran be is dőltek a trükknek.
Sajnos pont azok nem, akik számítottak. Kockáztattam, de nem jött be. Ugyanis nem "NanoTrasen Announcement" volt a bejelentés fejléce, hanem "Captain Announces", tehát feltűnt nekik, hogy nem a CentComm küldte az üzenetet, hanem csak valaki az állomásról. Vissza is küldték a siklót.
Elindítottak egy szavazást a későn érkező játékosok, akik azt sem tudták milyen kör. Kissé kétségbeestem, és gyorsan akcióba léptem. Elmentem a hídra, megböktem a HoP-ot a meccs elején vásárolt altatós tollal, hívtam a siklót, és szétszedtem a számítógépet. De lejárt a szavazás, igen lett a vége, úgyhogy ennyi.
Én azért ezt megnyertnek tekintem. Lehet, hogy a siklós tehetetlenkedés gyanúba kevert, és nem jött volna össze a dolog, de ugye a genetika továbbra is ott van, mint lehetőség, ha forró lett volna a helyzet, ismét személyiséget váltottam volna. Akár vissza az eredeti formámba.
Szóval összességében a genetikus nagyon durva, és messze nem a szupererők miatt. Gyakorlatilag egy áruló genetikus majdnem olyan brutálisan veszélyes, mint egy changeling.
Restart után megdícsértek, hogy ilyen agyafúrt killt még nem is láttak. Nagyon büszke voltam magamra. Kár, hogy leszavazták a kör végét, bár így is nagyon jó volt. -
Zero 7th #88 Uh, az gáz. Hallottam több játékkal kapcsolatos fórumon is ilyenről, de megoldás nem volt rá ott sem. Nagyjából az jött le, hogy a BYOND a Windowst szereti kizárólag, Mac-en és Linuxon létezik, csak nem működik. -
#87 Nekem 5 percnél többet nem tud bentmaradni a kliens, mindig ledobál... mostanában már nem is nagyon próbálkozom. -
Zero 7th #86 Tegnap megint kitettem magamért.
Egész kis genget szedtem össze, egy kis szervezett bűnözői bandát prostitúció és drog főprofillal.
Csináltam majmokból öt csajszit, elcipeltem őket a kápolnába. A kápolna "kirakatát" átalakítottam, hogy be tudjak pakolni nőket a két üveglap közé, és kék fénnyel világító padlót építettem alájuk. Felvettem a striciuniformist, rózsaszín kezeslábast fekete cilinderrel.
A szállásmester arrafelé kolbászolt (semmi dolga arrafelé), gondoltam beszervezem. Adtam neki egy fekete kezeslábast és egy sokkolót, és beállítottam őrizni a lányokat.
Bejelentettem rádión, hogy a bordély nyitva van. El is kezdtek szállingózni az emberek, és bár a legtöbben szörnyülködtek csak, de azért egy kuncsaft érkezett, a takarító. Beengedtem a lelkész irodájába a csajjal, és magukra hagytam őket. Közben ideért a security is, a szemét kidobóm ellenem fordult, engem letartóztattak és elvitték a lányokat. Csak három perc börit kaptam, hamar túl voltam rajta.
Ideje volt belekezdeni a terv második felébe. Megtaláltam valahol a takarító havercsávót, kérdeztem, hogy drogok ugyan, érdeklik-e? Rávágta, hogy persze. Kevertem neki egy űrdrogot a kémia laborban. Bekészült tőle rendesen, de mondta, hogy hallucinálni is akar. Beleegyeztem, ismerek a bányában egy eldugott helyet, ahol jó cucc nő. Elmentünk érte, de mivel a strici szerelésemben voltam, nem fért hozzám sok cucc. Amikor megmutattam a tesónak, mit hoztam, egyből fel is falta a kis mohó genya.
Elrángattam a hidropóniához, kiszedtem a maradék gombából a spórát, és elültettem. Sajnos nagyon el volt hanyagolva az egész labor, ezért a jó kis gomba beledöglött a kádba, ahová elültettem. Közben a haver is kezdett lejönni a cuccról, úgyhogy ismét a vegyi labor felé vettük az irányt. Ott viszont ez a betépett állat nem hagyta, hogy dolgozzak, elkezdett faszságokat összekeverni a géppel, hiába szóltam rá többször. Az hagyján, hogy elhasználta a gép tölteteit baromságra, és nem maradt benne elég a drogra, de egyszer véletlenül sikerült napalmot kevernie, amivel felgyújtotta az egész szobát, menekülnünk kellet. Elrángattam a bárba, szereztem neki piát, és elhúztam egy tűzoltóruháért.
Közben a medbayből kiszabadítottunk párat a kurvák közül, és újra bevettük magunkat a kápolnába. Visszamentem a kiégett laborba, és legyártottam vagy tíz űr-ekit, beszórtam egy ládába, és elvonszoltam a klubhoz. Közben megérkezett még egy partiarc, aki a tesóval együtt nagyon megörült a drogoknak. Mondjuk az újonnan érkezettnek nem jutott túl sok, mert a tesókám kétpofára bezabálta az összeset. Visszamentem újakat gyártani.
Mikor megjelentem az új ládával, a kapitány várt a buli közepén. Sajnos nem szórakozni jött, letartóztatott. Miközben a brig felé cipelt megbilincselve, próbáltam lefizetni, felajánlottam a profit felét. Nem kellett a rohadéknak. Mikor bezárt a cellába, emlékeztettem, hogy ő csak azért lehet kapitány, mert én azt a pozíciót amikor lehetőségem lett volna rá elfoglalni, átengedtem neki. Ez sem hatotta meg. Lefokozott RD-ből asszisztenssé. Elkezdtem tárgyalni egy adminnal, hogy a tesókat összeszedve csinálhatunk-e forradalmat, de mire vázoltam a helyzetet, jött egy restart vote, és újraindult a szerver.
Ideje is volt már, ennél többet aligha tudtam volna kihozni a szituból. Nulla hozzáféréssel problémás lett volna a forradalom is.
Megint sikerült olyan dolgokat villantanom, amin ledöbbentek a pléjerek. Volt például egy orvos csajszi, aki még az első, kirakatos nyitóesthez odajött, és percekig csak bámult, pislogott, meg nem hitt a szemének. Aztán közölte, hogy nem vagyunk épeszűek, és elhúzott. De a partiarc tesók is eléggé lelkesek voltak, hogy végre történik valami az állomáson.
Ja, közben volt valami áruló, akit elég hamar kicsináltak (még a lányokat genetikáztam, annyira az elején volt), meg ionvihar miatt az AI azt hitte magáról, hogy űrdenevér, vijjogott, és elkezdte lekapcsolni a világítást az állomáson, de én ilyen hülyeségekkel nem foglalkoztam, ott volt a bolt, amit csinálni kellett.
Hihetetlen, mit össze lehet marhulni ezzel a játékkal, megint végigröhögtem az estét. :) -
Zero 7th #85 Megpróbáltam még egyszer, most Janine-nek hívták a csajszit. Elég hamar megcsináltam mindent, erre az első áldozatnál lebuktam, és szétverték a fejem. Na akkor most jól megjegyeztem, hogy ha van AI, akkor át kell venni az irányítást előbb... -
#84 mi biztos jól szórakoztunk! -
#83 Én is jól szórakoztam az olvasással, csak így tovább! -
#82 hát ezen felröhögtem! :D -
Zero 7th #81 Ez az klónos hülyéskedés egy árulós kör volt, rögtön az utána következő viszont extended, úgyhogy neki is láttam az addigra már egészen kidolgozott tervem végrehajtásához.
Elöljáróban még annyit, hogy sok idióta próbál meg griefelni azzal a kifogással, hogy ők őrült karaktert szerepjátszanak. Gondoltam megmutatom nekik, milyen az, ha valaki őrültet alakít...
Már pár napja gondolkoztam ezen a scenarion, meg volt írva előre egy csomó minden, hajónapló, jegyzetek, levelek, csak kopipésztelni kellett.
Az alap elképzelés az volt, hogy egy zakkant, szerelmes tudós leszek. Röviden az a háttérsztori, hogy a tudós reménytelenül szerelmes egy kolleginába, aki az állomáson dolgozik, és utána megy, csak ezért. Mikor megérkezik, kiderül, hogy a kollegina azt sem tudja ki ő, és amúgy is épp lelép az állomásról, hogy hozzámenjen a vőlegényéhez.
A tudós az állomáson ragad, kénytelen befejezni a műszakot, de közben szorgos munkába kezd...
Az egész arra épült, hogy van a pályán egy elhagyott űrhajó. Szinte soha senki nem megy oda, mert egyrészt nagyon magas szintű access kell hozzá (CE-nek, kapitánynak van csak elegendő), másrészt nem illik tudni róla in character, hogy ott van. Na meg sok játékos nem is ismeri egyáltalán.
Szal elindult a meccs, én meg nekiláttam a terep előkészítésének. Kimentem a szatelithez, vittem egy teleport beacon-t, kiEVAztam az űrhajóhoz. Összeszedtem az összes cuccot amit ott találtam (űrruha, lézerpisztoly, szerszámok, stb), és elhordtam a szatelithez. Elkezdtem a majmokat emberré változtatni, majd az első nőnemű UI+UE adatait eltároltam, és készítettem belőle vagy egy tucat injekciót. Sorban beadtam az emberré változtatott majmoknak. Így mindegyikből kinézetre is, név szerint is Mariana Cox lett. Szépen kihordtam őket a teleporthoz, és átlőttem őket az elhagyott hajóra. Mikor kb 6 Mariana összegyűlt a hajón, elkészítettem a papírokat, kitettem a hajó hídjára a hajónaplót, félkész leveleket, meg a különböző szobákban elhelyezett klónok mellé a jegyzeteket, kb olyanokat, hogy: "Á nem, túl magas." "Nem jó a hajának árnyalata" "Na, ez tökéletes, megvan a képlet. Csak ne dobálná a saját ürülékét" "Ez meg agyhalott, túl sok lett az idegméreg. Másik dózissal kell próbálkoznom." "NEM! MÁR MEGINT EZ AZ AGYHALOTT TEKINTET! Valami mást kell kipróbálnom...". Vittem még egy féltucat zseblámpát és kézi rádió adó-vevőt(utóbbiakat egyrészt a fairplay nevében, másrészt mert én is szerettem volna tudni, mi történik a hajón).
Felkészülés rendben volt, kérdeztem az adminokat, hogy kibasznak-e azért, ha végrehajtom a tervem utolsó fázisát. Megengedték, azzal a feltétellel, hogy ha rosszul sül el, akkor jobban-t kapok.
Szóval elkezdtem elrabolni embereket. Volt egy Odüsszeusz mechám, mounted sleeperrel, szóval viszonylag biztonságosan és feltűnés nélkül tudtam szállítani az embereket át az állomáson keresztül. A teleporter kamrában kidobtam őket a mechából, kiszálltam, lesokkoltam őket, beadtam nekik Mariana genetikai anyagát, és bedobtam őket a hajóra vezető teleportba.
Az első játékos sajnos teljes kudarc volt, szerintem amikor lesokkoltam, kilépett. Később megnéztem a hajót, azon a kockán feküdt, ahová a teleport vitte, agyhalottként. Kicsit elkezdtem aggódni a ban miatt...
A következő "áldozatomat" megkérdeztem OOC, hogy érdekli-e a dolog. Beleegyezett, Marianává változtattam, elküldtem a hajóra, utánamentem, megnéztem, jól van-e, aztán elhúztam.
Elkezdett a rádión segítséget kérni. Közben rám nyitott a teleportszobában a CE, őt is lesokkoltam, levetkőztettem, felébredt, felvette a táskáját, lesokkoltam megint, Mariánásítottam, és bedobtam a teleportba őt is.
Na itt kezdett érdekessé válni a dolog, a két Mariana egymással beszélgetését is továbbította a rádió, de ugye ugyanaz volt a nevük, a legénység fele azt sem tudta, mi van. Közben felnyomtak rádión, hogy én raboltam el őket.
Amikor már kerestek, tudtam, hogy eljött a terv végső fázisa, a menekülés. Kidobtam a mechából az addig benne tartott klónomat, magamat Marianává változtattam, levetkőztem én is meztelenre, és elteleportáltam én is a hajóra.
Sajnos az egész dologban két apró és egy óriási hiba volt. A két apró az, hogy a főmérnök magával tudta vinni a táskáját, amiben volt szerszám is, építőanyag is. A másik, hogy valahogy elszóltam magam a két másik Mariana előtt, és rájöttek, hogy én raboltam el őket. A CE valami szerszámával pépesre verte a fejem, lekötözött egy ágyra, és befalazott.
Aztán jött a nagyobb hiba: sajnos borzalmasan sok időt vett igénybe a set-up. Beletelt vagy két és fél órába. Mire a két Mariana a hajóra került, már bőven eltelt három óra is a fordulóból, és elkezdett nagyon laggolni. Miután én is utánuk mentem, néhány percen belül megszavaztak egy restartot, nem tudott kibontakozni a sztori.
Olyan dolgokkal húztam az időt, amikre semmi szükség nem lett volna. Az első három majom-Marianát mechával, három mounted sleeperben szállítottam, amiről azt hittem, gyorsabb lesz, mintha egyesével vinném, és kevésbé feltűnő. Feltűnőséggel semmi gond nem volt, a másik három Marianat gyalog vonszoltam magam után, és csak egyszer szóltak rám, hogy öltöztessem már fel. Másik fele, hogy a három sleeper olyan gyorsan szippantotta le a mecha energiáját, hogy ott ragadt lerobbanva a teleportkamrában, elemet kellett benne cserélnem.
Egy csomó időt elbasztam a töketlenkedéssel is, hogy kit és hogyan raboljak el, főleg, miután kiderült, hogy az első áldozat rögtön kilépett.
Ezt egyszer meg kell majd próbálnom még egyszer, aztán hagyni kifejlődni a dolgot. Kicsit kevesebb parázással és gyorsabb cselekvéssel szerintem kb egy óra alatt össze tudom rakni a díszleteket. Lehet, hogy egy árulós körben kéne ezt árulóként megjátszani, az emberrablásokat sokkal könnyebb lenne kivitelezni...
Na mindegy, ezen is jól szórakoztam, remélem az elrablottak is. -
Zero 7th #80 Eheh, pénteken mennyit röhögtem ezen a játékon megint... :)
Észrevettem, hogy a genetika nagyon kihasználatlan. Mindig, mindenki csak a strukturális enzimekkel foglalkozik, és a szupererőkre hajt. Soha senkit nem láttam még az egyedi azonosítókkal és enzimekkel szórakozni, pedig van benne potenciál. Az egyik a kinézetet, a másik a nevet változtatja meg, és kezelhető együtt a kettő.
Két hosszú fordulót genetikáztam végig, az elsőben csak szórakoztam a genetikával, a másodikban egy túlélőhorror sztori "díszleteit" állítottam fel.
Az első fordulót azzal töltöttem, hogy rögtön a meccs elején megkértem a genetikust, hogy szkennelje be a genetikai adataimat. Miután ez megtörtént, elkezdtem szépen a laborból a majmokat emberré változtatni, és beadni nekik a saját genetikai adataimat. Aztán elvonszoltam az irodámba, a tartalék ruhaszettjeimbe öltöztettem őket, és kiraktam az állomás forgalmas pontjaira őket.
Az elsőt megtalálták, elvitték medbaybe. Gondoltam megnézem, hogy van. A főorvos asszony pislogott kettőt, amikor meglátott, meg értetlenkedett kicsit, aztán elkezdett a biztonságiakért kiabálni rádión, gondoltam azt nem várom meg, mentem inkább foglalkozni a további klónokkal.
Miután a harmadikat is elhelyeztem, elkezdődött a móka. Jelentgették rádión, hogy "-Itt az agyhalott RD a bár mellett" "-Az nem lehet, mert itt áll mellettem". "-Ne hülyéskedj már, tényleg itt van." stb. Itt már szélesedett a vigyorom. A fél állomás a klónjaimmal volt elfoglalva, meg azon rugózott, hogy akkor ez most mi és miért.
El akartam vegyülni, ezért megálltam a medbay előtt, beírtam a karakter leírásába, hogy "He has a vacant, braindead stare.", ami a kilépett játékosok karaktereinek, és az emberré változtatott majmok jellemzője. Ez sajnos nem jött be, nem vették be a trükköt, a főmérnök talán látta, hogy mozgok, de kérdezősködött, hogy mi a halált csinálok. Mondtam, hogy egy pszichológiai kísérletet folytatok az állomás személyzetével. Megkérdezte, hogy miért érzi úgy, hogy nagyon szívesen beverné az arcom, mondtam neki, hogy pont ez az a kérdés, amire a választ keresem. Közölte, hogy egy seggfej vagyok, hozzátettem, hogy ja, de a kreatív fajtából, aztán békében elbúcsúztunk egymástól.
A főorvos asszony viszont megint biztonságiakért kiabált, de miután mondtam neki, hogy én őket megint nem várnám meg, saját kezébe vette a dolgokat. Végigkergetett a medbayen, át a R&D szárnyon, szervízalagutakon, aztán a kápolnában utolért, és pépesre verte a fejem az orvosi táskájával.
Amikor félhullára verve, véresen vonszoltak befelé a medbaybe, az orvosok nagy része teljesen el volt hűlve, kérdezgették, ki tette ezt velem. Mondtam, hogy a kedves CMO... :)
Sajnos eddig tartott a móka, mert ugyan kiengedtek, de az ID-met nem kaptam vissza, igazából vádat sem emeltek ellenem, meg a szekusok is inkább az igazi árulóval voltak elfoglalva. Mire visszakaptam az ID-met, hívták a siklót és mentünk is haza. Azért megkérdeztem volna a CMO-t, hogy úgy mégis, orvosként mi vette rá arra, hogy szétverje egy részlegvezető fejét?
Na de ez mindegy is, a kísérletet sikeresnek nyilvánítottam. (Valójában azt gyakoroltam, hogy hogyan változtathatok embereket valaki mássá.)
A másik körről is írok majd, egy kicsit később. -
Zero 7th #79 Na igen, azon én is jót röhögtem. Van egy rakat majom az állomáson, legtöbbje tesztmajom a kísérletekhez, de van egy, a bárban, kedvencként tartott majom is, Pun Pun a neve. Őt alapvetően azért változtattam emberré, mert gyanúsnak tűnt, azt hittem admin irányítja. Felmosó volt a kezében, meg elég hatékonyan menekült a vegyész elől a vegyi laborban. Úgyhogy gyorsan beadtam neki egy emberré változtató injekciót. De így kiderült, hogy nem admin irányította, mert agyhalottá vált, mint az összes többi emberré változtatott majom. Viszont meglepődve tapasztaltam, hogy Pun Pun nő. Közel volt a kápolna, elvonszoltam oda, kiraktam a "kirakatba". Visszamentem a vegyi laborba, ahol egy (talán) tudós maga után rángatott egy meztelen nőt körbe körbe a szobában. Az is agyhalottnak tűnt, mint a majom, közel van a genetika lab, úgyhogy feltételeztem, ő is majomból lett. No meg, gondoltam, hogy aki egy meztelen nővel táncol a vegyi laborban, az legalább annyira lökött lehet, mint én. Szóval kikaptam a csajt a kezéből, és elrángattam a kápolnába azt is. Ezt jelentette az eredeti "tulaj" rádión, és jött egy szekus kiborg, pont, mikor bejelentettem rádión, hogy nyitva a bordélyház.
Na, erre gyorsan lesokkolt, jött az eredeti tulaj, elvitte a nőjét, közben még megbilincselve, dadogva kinyögtem, hogy "T-tthheey a-aare taking-gg my bitche-sss", aztán elvonszoltak... Közben mondták, hogy a második csaj nem majomból lett, hanem regisztrált tagja a legénységnek, és elsősorban ebből volt a baj.
Nem lett belőle semmi egyébként, a végtelenségig eltartott egy kihallgatás, ahol mondtam, hogy én csak odavittem őket, semmi sem történt, milyen prostitúcióról beszélnek, aztán némi fogvatartás után elengedtek. Aztán nem sokkal később jöttek az alienek.
Volt egy Odysseus mechám, és amikor megtámadott minket egy alien hunter, akkor betettem a mecha mounted sleeperébe, gyakorlatilag foglyul ejtettem. Kerítettem egy biztonsági őrt, levittük a xeno laborba, ott kiengedtem, és kis kergetőzés után felszíjaztuk a műtőasztalra. Aztán kivettem az agyát, és beszélgettünk vele a kör végéig. Közben hívták a siklót. Akartam csinálni neki egy kiborg testet, de nem volt rá nyersanyag a saját laboromban, amikor meg lementem a robotika laborba, ott volt egy security kiborg, aki meg nem hagyta az alien borgizálást, lesokkolt, megbilincselt, és elvonszolt a menekülőhajóra. -
karajjj #78 az utolsó mondat az nagyon kész :D -
Zero 7th #77 Na, ennek az lett a vége, hogy tényleg forradalmas kör volt, és megkaptam a kiborg végtagjaimat, de egy bomba beültetést is. Aztán amikor a HoP összehívta a megmaradt részlegvezetőket, akkor a rohadt lázadók felrobbantották az implantot. Epic fail, de igen mulatságos volt.
Most épp börtönben vagyok, mert genetikailag módosított, majmokból csinált nőkkel akartam a kápolnában bordélyházat nyitni...
-
Zero 7th #76 Sokat játszom mostanában, csak megszoktam, mennyire beteg ez az egész, és nem találom említésre méltónak.
De pl most épp asszem forradalom van az állomáson, én Chief Engineer vagyok, tehát célpont, és közben mégis benn fekszem egy végeredményében tökéletesen felesleges műtéten, hogy lecseréltessem a végtagjaimat kiborg testrészekre. Aztán ha ezek már forradalmárok, akkor ott halok meg a műtőasztalon. :D -
#75 Fantázia, jó angoltudás és egy kis beleélési képesség kell a dologhoz, itt nem fognak fullHD textúrákkal elborítani, viszont emberek között vagy, és emberi cselekvések határozzák meg az eseményeket. Valóban nagyban hasonlít a papírceruzás szerepjátékhoz. -
cleric #74 Én kipróbáltam a játékot, de komolyan mondom, olyan ez, mint a dm-es szerepjáték körök annó, a beszámolókat szívesebben olvasgattam, mint játszottam élőben. Az írásaid alapján jobbnak tűnik a játék, mint amilyen :) -
Zero 7th #73 Játszottam tegnap egy kultistás kört, elég jó volt. Először voltam szektás, jópofa a varázslás a játékban. Egyébként nem volt beállítva a player setupban, hogy lehessek szektás, mégis besorolt.
Megérkeztünk az állomásra, hárman a Sötét Istenek követői közül. Egyedül a genetikával foglalkozó testvérünk volt járatos a sötét művészetekben. Éb research director voltam, és volt egy szintén teljesen tapasztalatlan pultos testvérünk. A feladatunk a szállásmester feláldozása volt, illetve legalább 5 testvér kimenekítése a menekülőhajón.
Én nagyon sokáig nem mertem lépni, nem tudtam, hogyan kell használni a rúnákat. Rögtön ellőttem az összes rendelhető dolgot, azt sem tudtam mit csinálok. Szerencsére rendeltem egy varázskönyvet is. Igaz, hogy a legalapabb dolog, de annyira fogalmam nem volt az egészről, hogy tényleg kizárólag szerencsén múlt, hogy vettem.
Ellőttem egy üzenővarázslatot anélkül, hogy bármi érdemi információt közöltem volna. Szerencsére a genetikusként dolgozó testvér felvilágosított egy-két dologban és közölte az ő szavát. Három szóból aztán a majmok ketrecében kikísérleteztem egy újat, ami az áldozathoz kell, közben a genetikus kifejlesztette a Hulk szupererőt és beadta magának.
Több esetben járt a célpontunk a bárban, de én nem mertem lépni, sem egyedül, sem a szintén zöldfülű pultos testvér segítségével. Az lett a vége, hogy hosszú tétlenség után betörtünk a teherkikötőbe, és a hulk tesó elkezdte pépesre verni a célpontot. Közben azzal is kellett foglalkoznia, hogy beüsse a falakat, valamiért nem akarta a terem közepén feláldozni. Pedig arra lett volna időnk.
De közben visszaért egy bányászbrigád az aszteroidáról, és elkezdett segítségért kiabálni rádión, no meg űrruhában voltak, csákánnyal. A bárpultos testvérünk megpróbált szembeszállni velük, de elég csúnyán alulmaradt. Közben megérkezett egy security tiszt is, és letézerezett mindenkit. Kiesett a varázskönyv a kezemből.
Innentől én már sokat nem tettem a szekta ügyének előmozdítása érdekében, elvittek a brigre a pultossal együtt. Hulk valahogy meglógott, talán nem látta meg a szekus. Bezártak egy cellába a pultossal, én meg elkezdtem lyukat beszélni az őr hasába, hogy ne vicceljünk már, én a tudomány embere vagyok, hogy gondolja, hogy bármiféle vallásos hülyeséggel meg lehet etetni, meg hogy a nálam talált fura szimbólumok szerintem élien írás, és azt hazudtam, hogy a bányászok épp akkor hozták nekem, ők találták kint. Meg hogy az egész verekedéshez nekem semmi közöm, amikor odaértem átvenni a talált dolgokat, akkor berontott a csapos, és megtámadta őket, én nem csináltam semmit.
Ezt alátámasztandó és pszichopata státuszát megerősítendő, a csapos nekem esett. Bejött az őr, és az ágyhoz bilincselte. Próbáltam volna tovább magyarázni neki, de elment. Közben észrevettük, hogy a cellában nincs levegő. Elkezdtem kiabálni segítségért, rádión is, és -szerintem az AI ügyködése útján- kinyílt a cella ajtaja. Kiszaladtam, vettem nagy levegőket, de mivel meg voltam bilincselve, nem tudtam segíteni a bent maradt testvéremen, hamarosan meg is fulladt. Közben visszaért az őr, szóltam neki, mi van, de egy darabig csak nézte a testvér haláltusáját.
Mikor rászánta magát, hogy bemenjen, a csapos már halott volt. De meglepetésemre lesokkolta az ajtó. Elindultam kifelé, és sorban kinyíltak előttem az ajtók, egy idő után kiszabadultam a brigről a folyosókra. Sok örömöm nem volt a szabadságban, sehová nem tudtam bemenni, elvették a jogosultságaimat. Összeszedtem a könyvet onnan, ahol elejtettem (úgy tűnik nem kellett a securitynek a tárgyi bizonyíték), rohangáltam fel-alá, hátha találok szektás testvért. Hát őket nem találtam meg, de a szekust igen. Rövid rohangálás után elfogott megint.
Elkezdett visszavinni a brigre, de közben jött az üzenet a testvéreimtől, hogy az áldozat megtörtént, és hívták a mentőhajót. Úgyhogy az őr inkább odavitt. Elvileg 7 percnél visszaküldték a hajót, de az valami bug miatt mégis megérkezett. Sokáig üldögéltünk rajta, amíg ki nem derült, hogy az bizony tényleg nem megy sehová. Elindultunk kifelé. A menekülőszárnyban, a hajó előtt kint állt négy szektás haver, akik szintén menekülni jöttek. Feltartották valami banális dologgal, közben köré gyűltek és leverték, engem kiszabadítottak a bilincsből. Gyorsan felrajzoltam a konvertáló rúnát, és átállítottam az őrt a mi oldalunkra.
Beözönlöttünk a hajóba eddigre voltunk már heten. Csak két Head ID-nk volt, úgyhogy elindítani nem tudtuk, be volt bugolva, úgyhogy admin restarttal lett vége a körnek. De persze elismerve, hogy győztünk. :)
Ismét egy jól sikerült meccs volt, és ahhoz képest, hogy először voltam szektás, nem is sikerült rosszul.