3142
-
#919 De vazze. Írtam hogy nem tudom elmondani, ha nem érzed a különbséget. :D -
#918 De mi lenne ha elmondanád mi a gondod, ne játszunk már gondolat olvasósat. -
#917 Hogy ha nem érted az egy dolog. :) -
#916 Vagy más nem látja...mint mondtam. :D
Ja az a filmes szarság is. -
#915 Nem ez volt a téma. -
Kvg #914 elmírna némi élsimítást. A konténer szélén tisztán látszik a 0 szint. -
#913 Én továbbra sem értem a problémát. DE itt egy kép a Crysisból (saját, másik topicból átvéve.)
-
#912 Semmi különös nincs ezeken a képeken. Fear 2ben be ha jól emlékszem lehet kapcsolni valami filmes szarságot is (zizis lesz a kép) meg ugye mivel rajtad van a sisak azért is láthatód másnak!
De a linkelt képen nincs semmi furcsaság. -
#911 Lehet HDR, Blur PProcess...nemtudom mitől van... -
#910 pl a fegyver, kaóbb picit, meg nem olyan telt az egész...
-
#909 Hát megpróbálok... -
#908 Hát tolj már fel valami képet, had ne telepítsem most a két FEART :))))
Crysis2 van fenn nálam, megnéztem célzottan, semmi furát nem látok akárhogy nézem ... -
#907 Lehet valami effekt miatt van nem tudom. -
#906 lofaxt...ne úgy érts a szemcseséget mint egy grafikai bug, hanem lehet a shaderezés mérsékelt jelenléte nem tudom...megaztán a növényzet sem egészen csökkent ezen az öszképen, a sok kis falevél stb...ettől a játék zizis lesz.
Fear 1 és 2+3 közt nézd meg a különbséget nah ez a szemcseség. -
#905 Hát rakjál szemcséset, én kíváncsi vagyok mi lehet !De gyanítom az valami driver-kártya-kábel-monitor furfang lehet . -
#904 Megpróbálok, csak nehér betennem egy nem szemcséset, mert nincsen nem szemcsés CryEngine...:D -
#903 Hát talán ha raknál be egy képet lehet egyszerűbb lenne a helyzet, nem? -
#902 Akkor nem veszed észre, ez nem olyan hogy nálam ilyen nincs, mindenkinl ugyanaz, csak vagy értitek mire mondom vagy nem. :D -
#901 Hát én ilyennel nem találkoztam, pedig végigvittem vagy 5x az alapot is meg a Warheadet is. -
#900 Pl mikor megnézel egy fényképet, és elkezded tömöríteni.
Gif-eknél pl. -
#899 Milyen szemcsékről beszélsz? -
#898 Nem tudom a hivatalos megfogalmazást vagy hogy ez mitől van vagy mi a jelenség neve, előre elnézést, ha valaki jobban tudja javíthat.
Csak olyan mint mikor beállítasz a tv-n egy adást de nem hangolod be tökéletesen...picit ilyen apró (fehér) szemcséket látsz. -
#897 Már hogy hogy szemcsés egy textura ? Meg mit kell szűrni egy texturán anizon kívül ? -
#896 Nekem a CryEngine-el 1 bajom van.
Amit sokszor megemlítek, hogy nekem folyton az jön le mintha semi textúraszűrés nem lenne a játékba, tiszta szemcsés minden....
Hogy ez mitől lehet azt nem tudom, ebből kifolyólag simán fel lehet ismerni a motort...e tulajdonságaiból. -
#895 ???
Ezt most nem értem, biztos nekem címezted? -
#894 +999
Ezt tökéletesen írtad le.
Azért nem fut a sok pénzes ember gépén mert ehhez még több kéne.
Amennyivel nagyobb a felbontás és részletesebb a grafika, annyiszorosan több erő kell hogy minnél több fps legyen.
Vagyis míg egy cod-nál Y a grafika amit kipakol (ehez Y teljesítmény kell), és megy 30fps-t.
60fps-hez a codnál 2x Y -nak (2x Y teljesítményű) gép kell.
Crysis-nál kipakol a játék 5x Y mennyiséget (5x Y teljesítmény kell)egy adott időben és megy 30fps-t.
akkor 10x Y teljesítmény kell a 60fps-hez.
Vagyis míg a cod fullhd-n 60fps-hez a 2x-ese kell meg itt is, az ALAP MIATT ez:
2x Y <-> 10x Y
Vagyis itt elvileg a példa alapján 5x annyi kell, vagyis nem ezekkel a számokkal de így kell elképzelni, és nem beszélve az élsimitásokról....ami megintcsak hatványára emeli a számokat.
Egy kis szaros gomolygó füst ami nektek szart sem jelent, lehet annyi pixel, vagy erőforrás mint egy gyengébb játékban egy karakter. -
#893 BF3-ra írtam azt....:D
És nem high hanem ultra...:P -
#892 Egyéni vélemény, számomra sem jelet felejthetetlent egyik Crysis sem, a Cryengine nagyon jó, nagy kár , hogy alig veszi meg valaki, értelmesebb játékra is el tudnám képzelni. Talán ARMA3 .... -
Harbinger #891 Ezt aláírom, de mint játék egy nulla, ember! Siralmas sztori, gyenge felvezetés, unalmas és egyhangú helyszínek, a mulit meg... Rettenetes, ha nincs elég játékos... Áh, miket beszélek! A pályák ésa tempó monoton. Bezzeg a Wars-be voltak jó mapek, senki se játsza őket. :(
A CryTek lehet mindent beleadott, csak a szívüket nem. A játék szuper, high-tehc meg minden technikai értelmeben, de mint játék... Én a Chrome-ot vagy a Halo-t jobban élvezzem. -
#890 fan* -
#889 Egyszer valaki elkezdte ezt a techdemozást és beleépült a köztudatba. Szerintem jobb mint a 2. -
Kvg #888 Maga játékról én véleményt márnem alkotok, mert a fun-okat nem kell sértegeni, de én sem venném meg. -
#887 Technikailag semmi nincs a Crysis közelébe, hogy látványra kinek mi a szép az szubjektív, illetve attól nem lesz valami szép mert szuperjó displace van benne és nem lesz valami ronda mert nincs benne kismillió részecske effekt .De egy tuti ,ennyi polygont, ennyi giga texturát effektet ilyen részletesen egyik játék sem használ .
Crytek ilyen: mindent bele elven dolgozik .... -
#886 "A Crysis 1 számomra csak egy tech demó, semmi desgin, stílus vagy hangulat."
Játszottál te azzal a játékkal? Iszonyú szép grafika, jó játékmenet, SZUPER MULTI! :) -
#885 Semmit jót nem találtam ebben a multiban, úgy hogy már töröltem :D -
Harbinger #884 Azért van, aki tud optimalizálni látványos grafika mellett. Lásd DMC4 vagy COJ2, BulletStorm. A Crysis 1 számomra csak egy tech demó, semmi desgin, stílus vagy hangulat. A 2 viszont tényleg olyan mintha játék lenne. Van benne minden, amit egy játékos elvár, mintha nem is azok a fejlesztők csinálták volna.
Nekem az első Crysis-okkal az volt a bajom, hogy nem csak high-end cucc kell neki, de ennek ellenére a játék lapos. Az AI még Delta fokozaton is szánalmas, vagy oylat csinál hogy 100 m-ről leszed ugyan olyan fegyverrel, mint én vagyok - teszem hozzá én elvileg Nanosuit-et hordok, amitől Rambo és Chuck Norris között vagyunk. Plusz az egész játék vontatott, lapos és ezzel szembena főhős annyira jellemtelen, hogy az már fáj. Nem beszélve még a bugokról. És ennek ellenére mindenki úgy beszél róla, hogy azt hiszem rögtön elélvez. -
Kvg #883 vedd le low-ra a garikát! Nálam már megy rendesen graf low MSAA 4X high. 45 fps mediumon 75fps és még szépnek is mondanám. -
#882 Nálam I5 -el 6870-el minden maxon, élsimitás nélkül átlag 20 FPS.
Tekintve , hogy Crytek életében nem csinált még gyors multi modot, mind fele olyan lassú volt mint a single, nem olyan rossz ez. Crytek mindig jó előre gondolkodott, már a Farcry is olyan durva grafika volt, hogy évekkel utána tudták csak az emberek maxon játszani .
Amíg a Crytek játékot készít, ez így lesz, ha jön egy új cím, mindenki készülhet a vásárláshoz, már akinek mindennél fontosabb hogy ultrán legyen minden vacak effekt :))) -
#881 Crysis 1 esetén is így volt, sőt a mai csúcs kártyák se tudnak 60 fps körül. És igen is nem akarnak optimalizálni a fejlesztők, max annyiba, hogy kivesznek 1-2 effektet vagy lebutitják a játékot, lásd far cry 3. Hidd el most fog jönni az új xbox, ps a mostani csúcskártyák majd mediumba viszik az új címeket... -
#880 Persze, hogy über grafikát várunk és persze, hogy megvan az ára. Ott van mindannyiunk gépében, aki kiad érte sok-sok forintot.
De annak se megy teljesen elfogadhatóan, aki a fél lakás árát beleölte a számítógépébe. Ez persze nem én vagyok, csak az előzetes tesztek ezt mutatják. Tudod itt ez a gond és nem az optimalizáció. Ráadásul teljesen irreleváns gépigénye van a játéknak, ami nem kicsit felháborító azoknak, akik megrendelték jóhiszeműen. Én látom, hogy szép és jó, de ne mondja nekem senki, hogy low és high beálíltások mellett egészséges az, hogy az FPS nem növekszik. Szóval lehet, hogy ára van, de értelme így nem sok.