CRYSIS 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
De vazze. Írtam hogy nem tudom elmondani, ha nem érzed a különbséget. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Shep
De mi lenne ha elmondanád mi a gondod, ne játszunk már gondolat olvasósat.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

DarkSector
Hogy ha nem érted az egy dolog. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Vagy más nem látja...mint mondtam. 😄
Ja az a filmes szarság is.

Shep
Nem ez volt a téma.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

elmírna némi élsimítást. A konténer szélén tisztán látszik a 0 szint.

Shep
Én továbbra sem értem a problémát. DE itt egy kép a Crysisból (saját, másik topicból átvéve.)

grebber
Semmi különös nincs ezeken a képeken. Fear 2ben be ha jól emlékszem lehet kapcsolni valami filmes szarságot is (zizis lesz a kép) meg ugye mivel rajtad van a sisak azért is láthatód másnak!
De a linkelt képen nincs semmi furcsaság.

Next PC upgrade: 2022

DarkSector
Lehet HDR, Blur PProcess...nemtudom mitõl van...

DarkSector
pl a fegyver, kaóbb picit, meg nem olyan telt az egész...

DarkSector
Hát megpróbálok...

lac coo
Hát tolj már fel valami képet, had ne telepítsem most a két FEART 😊)))
Crysis2 van fenn nálam, megnéztem célzottan, semmi furát nem látok akárhogy nézem ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

DarkSector
Lehet valami effekt miatt van nem tudom.

DarkSector
lofaxt...ne úgy érts a szemcseséget mint egy grafikai bug, hanem lehet a shaderezés mérsékelt jelenléte nem tudom...megaztán a növényzet sem egészen csökkent ezen az öszképen, a sok kis falevél stb...ettõl a játék zizis lesz.

Fear 1 és 2+3 közt nézd meg a különbséget nah ez a szemcseség.

lac coo
Hát rakjál szemcséset, én kíváncsi vagyok mi lehet !De gyanítom az valami driver-kártya-kábel-monitor furfang lehet .

DarkSector
Megpróbálok, csak nehér betennem egy nem szemcséset, mert nincsen nem szemcsés CryEngine...😄

Shep
Hát talán ha raknál be egy képet lehet egyszerûbb lenne a helyzet, nem?

DarkSector
Akkor nem veszed észre, ez nem olyan hogy nálam ilyen nincs, mindenkinl ugyanaz, csak vagy értitek mire mondom vagy nem. 😄

Shep
Hát én ilyennel nem találkoztam, pedig végigvittem vagy 5x az alapot is meg a Warheadet is.

DarkSector
Pl mikor megnézel egy fényképet, és elkezded tömöríteni.
Gif-eknél pl.

Shep
Milyen szemcsékrõl beszélsz?

DarkSector
Nem tudom a hivatalos megfogalmazást vagy hogy ez mitõl van vagy mi a jelenség neve, elõre elnézést, ha valaki jobban tudja javíthat.
Csak olyan mint mikor beállítasz a tv-n egy adást de nem hangolod be tökéletesen...picit ilyen apró (fehér) szemcséket látsz.

lac coo
Már hogy hogy szemcsés egy textura ? Meg mit kell szûrni egy texturán anizon kívül ?

DarkSector
Nekem a CryEngine-el 1 bajom van.
Amit sokszor megemlítek, hogy nekem folyton az jön le mintha semi textúraszûrés nem lenne a játékba, tiszta szemcsés minden....
Hogy ez mitõl lehet azt nem tudom, ebbõl kifolyólag simán fel lehet ismerni a motort...e tulajdonságaiból.

lac coo
???

Ezt most nem értem, biztos nekem címezted?

DarkSector
+999

Ezt tökéletesen írtad le.
Azért nem fut a sok pénzes ember gépén mert ehhez még több kéne.

Amennyivel nagyobb a felbontás és részletesebb a grafika, annyiszorosan több erõ kell hogy minnél több fps legyen.

Vagyis míg egy cod-nál Y a grafika amit kipakol (ehez Y teljesítmény kell), és megy 30fps-t.
60fps-hez a codnál 2x Y -nak (2x Y teljesítményû) gép kell.

Crysis-nál kipakol a játék 5x Y mennyiséget (5x Y teljesítmény kell)egy adott idõben és megy 30fps-t.
akkor 10x Y teljesítmény kell a 60fps-hez.

Vagyis míg a cod fullhd-n 60fps-hez a 2x-ese kell meg itt is, az ALAP MIATT ez:

2x Y <-> 10x Y
Vagyis itt elvileg a példa alapján 5x annyi kell, vagyis nem ezekkel a számokkal de így kell elképzelni, és nem beszélve az élsimitásokról....ami megintcsak hatványára emeli a számokat.

Egy kis szaros gomolygó füst ami nektek szart sem jelent, lehet annyi pixel, vagy erõforrás mint egy gyengébb játékban egy karakter.

DarkSector
BF3-ra írtam azt....😄

És nem high hanem ultra...😛

lac coo
Egyéni vélemény, számomra sem jelet felejthetetlent egyik Crysis sem, a Cryengine nagyon jó, nagy kár , hogy alig veszi meg valaki, értelmesebb játékra is el tudnám képzelni. Talán ARMA3 ....

Ezt aláírom, de mint játék egy nulla, ember! Siralmas sztori, gyenge felvezetés, unalmas és egyhangú helyszínek, a mulit meg... Rettenetes, ha nincs elég játékos... Áh, miket beszélek! A pályák ésa tempó monoton. Bezzeg a Wars-be voltak jó mapek, senki se játsza õket. 😞
A CryTek lehet mindent beleadott, csak a szívüket nem. A játék szuper, high-tehc meg minden technikai értelmeben, de mint játék... Én a Chrome-ot vagy a Halo-t jobban élvezzem.

BoneDragon
fan*

BoneDragon
Egyszer valaki elkezdte ezt a techdemozást és beleépült a köztudatba. Szerintem jobb mint a 2.

Maga játékról én véleményt márnem alkotok, mert a fun-okat nem kell sértegeni, de én sem venném meg.

lac coo
Technikailag semmi nincs a Crysis közelébe, hogy látványra kinek mi a szép az szubjektív, illetve attól nem lesz valami szép mert szuperjó displace van benne és nem lesz valami ronda mert nincs benne kismillió részecske effekt .De egy tuti ,ennyi polygont, ennyi giga texturát effektet ilyen részletesen egyik játék sem használ .
Crytek ilyen: mindent bele elven dolgozik ....

gduck
"A Crysis 1 számomra csak egy tech demó, semmi desgin, stílus vagy hangulat."

Játszottál te azzal a játékkal? Iszonyú szép grafika, jó játékmenet, SZUPER MULTI! 😊

PC || MS 360-as és XOX doboz || XBOXLive: gduckHUN

lac coo
Semmit jót nem találtam ebben a multiban, úgy hogy már töröltem 😄

Azért van, aki tud optimalizálni látványos grafika mellett. Lásd DMC4 vagy COJ2, BulletStorm. A Crysis 1 számomra csak egy tech demó, semmi desgin, stílus vagy hangulat. A 2 viszont tényleg olyan mintha játék lenne. Van benne minden, amit egy játékos elvár, mintha nem is azok a fejlesztõk csinálták volna.

Nekem az elsõ Crysis-okkal az volt a bajom, hogy nem csak high-end cucc kell neki, de ennek ellenére a játék lapos. Az AI még Delta fokozaton is szánalmas, vagy oylat csinál hogy 100 m-rõl leszed ugyan olyan fegyverrel, mint én vagyok - teszem hozzá én elvileg Nanosuit-et hordok, amitõl Rambo és Chuck Norris között vagyunk. Plusz az egész játék vontatott, lapos és ezzel szembena fõhõs annyira jellemtelen, hogy az már fáj. Nem beszélve még a bugokról. És ennek ellenére mindenki úgy beszél róla, hogy azt hiszem rögtön elélvez.

vedd le low-ra a garikát! Nálam már megy rendesen graf low MSAA 4X high. 45 fps mediumon 75fps és még szépnek is mondanám.

lac coo
Nálam I5 -el 6870-el minden maxon, élsimitás nélkül átlag 20 FPS.
Tekintve , hogy Crytek életében nem csinált még gyors multi modot, mind fele olyan lassú volt mint a single, nem olyan rossz ez. Crytek mindig jó elõre gondolkodott, már a Farcry is olyan durva grafika volt, hogy évekkel utána tudták csak az emberek maxon játszani .

Amíg a Crytek játékot készít, ez így lesz, ha jön egy új cím, mindenki készülhet a vásárláshoz, már akinek mindennél fontosabb hogy ultrán legyen minden vacak effekt 😊))

BoneDragon
Crysis 1 esetén is így volt, sõt a mai csúcs kártyák se tudnak 60 fps körül. És igen is nem akarnak optimalizálni a fejlesztõk, max annyiba, hogy kivesznek 1-2 effektet vagy lebutitják a játékot, lásd far cry 3. Hidd el most fog jönni az új xbox, ps a mostani csúcskártyák majd mediumba viszik az új címeket...

dienesoft
Persze, hogy über grafikát várunk és persze, hogy megvan az ára. Ott van mindannyiunk gépében, aki kiad érte sok-sok forintot.
De annak se megy teljesen elfogadhatóan, aki a fél lakás árát beleölte a számítógépébe. Ez persze nem én vagyok, csak az elõzetes tesztek ezt mutatják. Tudod itt ez a gond és nem az optimalizáció. Ráadásul teljesen irreleváns gépigénye van a játéknak, ami nem kicsit felháborító azoknak, akik megrendelték jóhiszemûen. Én látom, hogy szép és jó, de ne mondja nekem senki, hogy low és high beálíltások mellett egészséges az, hogy az FPS nem növekszik. Szóval lehet, hogy ára van, de értelme így nem sok.

lac coo
Azért az a bûvös optimalizáció sem jó a végtelenségig !
Mindenki über grafikát vár Crysis-tõl, és meg egy kicsivel jobbat, ennek bizony ára van ....
De nyilván még javulhat valamit mire kijö na teljes, de csodát senki ne várjon .

dienesoft
Hagy tegyem hozzá, hogy ez hülyeség. Ezzel az erõvel nincs is értelmes videokártyát venni soha, mert mindig lesz újabb. Nem ezen múlik, hanem hogy mennyire képesek valamit optimalizálni, avagy sem. Vannak a húzócégek ezekkel a "húzócímekkel", ami miatt csomóan fejlesztenek a gépbe. De az nem normális, hogy ez a játék például olyan FPS számokat mutasson (akár Béta, akár nem), amitõl a mai csúcskategóriának számító kártyák is letérdelnek.
Ettõl még az embereknek nem lesz több pénzük fejleszteni, sõt, nincs értelme vásárolni, hisz a legújabb szaron se megy "jobban".

Viktor9202
És ez azt jelenti, hogy aki eddig vett egy csúcskategóriás videókártyát, akkor már Low grafikán se tudjon vele játszani? Nem hiszem...

Notebook: Lenovo ideapad Y580 Gamer

BoneDragon
Ez nem meglepõ, hogy lósz*rt nem érnek a csúcskártyák. Lassan jön a generáció váltás, aki most vett/vesz kártyát az jól arcon csapja magát.

dienesoft
Borzalmas. Ha low-on, ha High-on, ha az istentudja milyen beállításokon indítom, egyszerûen a "távolba" (tehát arra a pártíz méterre) rögtön leesik az FPS-em. Mindezt úgy, hogy most vettem meg az új vidikarimat (ATI HD7870). Kiábrándító a demo, ezt meg kell hagyni.

JaSoN HuNTeR
Rakj már fel egy gameplay videót. KIváncsi vagyok neked hogy megy Highba. NEm rég olvastam hogy 25-30 fps. Hiszem ha látom 😊

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

DarkSector
Ha a demo-t kérdezed szerintem igen , az only dx11-es...abba sem dx9-10-10.0 nem fér el. 😊

JaSoN HuNTeR
DX10be felejtõs?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

kifli
2xaa-val (nó rece ekkora felbontáson) highon 6950-el 50 körül mozog. Legmagasabbon valami géz van vagy nemtudom, de felezõdik az fps és látványban nem vettem észre semmit igazából.
DarkSector
Hát kitudhatja? 😄