10203
  • MerlinW
    "a szaltózást hogy lehet előhívni"

Gyűrűvel (Dark Wood Grain Ring), 25% terhelés alatt. A gyűrűt Shiva testőre dobja, ha megtámadod a macskánál.
  • steweee
    ohh, kifelejtettem, de tényleg ez az utolsó az ini-n kívül. meg lehet azt oldani, hogy mindig a legközelebbi ellenfél legyen a kiválasztott célpont ? mármint automatikusan. ezt vhogy nem sikerült eltalálni még.... néha okoz kellemetlen meglepetéseket
  • steweee
    http://www.youtube.com/watch?v=BIUgr3FkdoI

na ezt a videót kerestem. megvan. igaz rosszul emlékeztem, mert azt akartam kérdezni, hogy a szaltózást hogy lehet előhívni. de sehogy, hiába nincs rajta páncél, csak úgy rémlett. mert vannak olyan képzett játékosok a végigjátszásvideókon, hogy csak lesek. pedig már nekem is egész jól megy a harc. hát az alap billkiosztással megközelítőleg sem okozott semmoilyen játékélményt, de hála az otthoni moddereknek be lehet jól állítgatni.

még arra nem jöttem rá, hogy a hátbaszúrás bizonyos fegyverekkel könnyebben elő lehet hívni ? illetve van amelyikkel nem lehetséges, pl szálfegyverek ?

short sword-el nagyon könnyen előhívom, de longsworddel már kevésbé. sőt a rapier szerűségeknél nem lehet rúgni, ami a kedvencem ha az ellenfél egy peremnél áll.... hanem röviden szúr és hátraugrik belőle

illetve még annyi segítség kellene az üdvösséghez, hogy a key.ini-ben hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy az egérgörgőre ne akarjon már váltani spellt meg itemet fel le görgetésre. oda van beállítva az erős ütés, és néha elforgatom. főleg bossoknál zavaró a dolog

remélem nem untatok senkit az élménybeszámolómmal, de vmi fantasztikus ez a játék, jólesi megosztani a játszás örömét. a Depth-nél iszonyt jó volt a békás rész. mikor beleestem a kürtőbe, és egyből letámadtak, meg is átkozódtam. szerencsére nálam volt az alabárd, és végigverekedtem magam, de iszonyat húzós volt :)

ja, még nem próbáltam, de olvastam hogy a plunge attacknál meg lehet támogatni sima ráesés helyett a jump attackal kell rávetődni az ellenfélre, úgy mégnagyobban sebez. nem beszélve hgoy kétkézbe kell venni a fegyvert.....
  • Tinman #6633
    Az hagyj ám, de teljesen tisztában voltam vele, hogy PS ONE-ra jött, de PS2-öt írtam

Nekem kimaradt, de pótolni fogom :-)
  • Laza
    Sry a kiigazításért, de a KF első része még PS1-re jelent meg, sőt a 2. és 3. is :)
    A 4. rész jött PS2-re :)

És a 4. résszel játszottam először, de az úgy beszippantott, olyan hangulata volt, hogy azóta is ha visszaemlékszem rá elfog egy hangulat, egy érzés. Pedig előtte nem ismertem, és mikor elkezdtem akkor sem tudtam pontosan mi az, fura is volt egy kicsit. De még most is nekiállnék még egyszer ... lehet fogok is :)
  • steweee
    csak érdekességképp spoiler nélkül, ha esetleg még vki nem találkozott volna ezekkel :

http://www.youtube.com/watch?v=1hrh94Dc-h0

elképesztő hogy egy komplett verekedős játékot ültettek egy rpg-be

ez pedig a fejlesztési fa :

http://darksoulswiki.wikispaces.com/Upgrades

sztem a parry túl über lett még akkor is ha nehéz ilyen szinten kitanulni.
  • Tinman #6630
    Pár napja még csak, hogy végeztem a Demon's Souls wt-val, azóta egyetlen percet sem játszottam semmivel, picit muszáj rápihennem a dolgokra, mert elég magas léc...

Idén sor kerül rá :-)
  • ratgab
    Apropó Severance megvolt már neked Tin?
  • Tinman #6628
    A King's Field alapjain nyugszik. 1995-ös PS2-es játék, szintén a From Software-től. A Severance 6 évvel később érkezett...
  • steweee
    érdekes hogy a tesztekben miket mondtak róla. még fel is emlegettem anno amikor elkezdtem kipróbálgatni, és elsőre nálam is törlés lett a vége. még jó hgogy van fórum meg nexus, és kapott egy második esélyt. igaz, tényleg csak dsfix-el és dsmfix-el lett játszható darab. meg tettem egy jópár másik modot is rá.

azóta nem bírok lekattni róla. 3 éjszaka nem alszok csak alig, mert fejlesztgetem a karakterem :) ilyen is rég volt már hogy ennyire lekötött egy játék

nincs valami köze a megvalósításnak vagy legalábbis a történetnek a severance : blade of darknes-hez ? lehet tévesen asszociálok, de mintha annak az alapjain nyugodna érzésem szerint

• steweee
    direkt nem néztem ds oldalakat és videókat, hogy megmaradjon a játék varázsa, mert iszonyat elkapott a feeling. akkor a legjobb, ha az ember az ismeretlennek vág neki, lesz ami lesz alapon, és megpróbál életben maradni cifra káromkodások közepette. mivel itt van tétje a halálnak, mégha nem is halálosan komoly :)

a krokodilsárkányt nem tudtam sehogyan se megölni, muszáj volt videót nézni hozzá. a gargolylok phantom segítséggel mentek, ott nem tudtam hogy hullanként nem lehet idézni. a papnővel való dumát elszalasztottam, mert hollowed formában voltam átkozva, elmentem gyógykőért és visszatérve már eltüntek. de gondolom még lehet vele találkozni később.

a gargolylos résznél leírás szerint mindkét summont lehet idézni. az egyik egyértelmü, a másikat - igaz csak érdekesség képpen már túlvagyok rajta - nem találom
  • Tinman #6625
  • MerlinW
    Aztá +15-ös fejelsztéssel 345-öt, ami mellé B-s STR bónusz jár:) Vagyis később meglesz az 500 is:)
  • Solid Snake
  • steweee
    ohhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.000 x 1.000 köszi. akkor nem tépem az idegeimet, kinyírom őket most azonnal

• steweee
    hát tényleg csak addig volt érdekes amíg megnézte az ember. 46-os erő kell hozzá és sebez alig 100 felett. hasznavehetetlen...

a legislegelején elérhető a dragon valleyban a varázskard és a pajzs a bone dragon orránál, 10str és 14 faith kell hozzá, az egyik miniboss dob egy fejlesztést meg a kristálygyík a hordóból, kapásból +2-esre lehet tolni, 200 összdamage. jobb mint a sárkányfarok kard, mert pajzs mögül is használható ugyanakkora sebzéssel, mondjuk azzal meg lehet ilyen távoli támadásokat is. óriáscsonti ellen ideális, amúgy inkább csak látvány az eddigi ellenfeleknél. mondjuk én amióta megvan az alabárd azzal nyomulik kivéve szúk helyen, +5re fel lehet tolni pikkpakk. a lovagok ellen über. el se érnek csak ha nem figyelek nagyon oda

amúgy elég poén volt, hogy lementem undedburg aljára, az assassinok amit lemúveltek, csak nevetni tudtam ahogy elvágják a nyakamat a ráugrós támadásnál mikor úgy próbáltam nem harccal csak átfutni a capra démonig. a kutyák is jók, de vhogy gyengén sebeznek, komolytalanok, karddal egy vágás, alabárddal egy szúrás

capra démont elsőre, igaz, nyilvánvaló volt mit kell csinálni, 2 plunge attack, mint a horned demonnál a két bástya közötti részen a sárkány felé
  • Solid Snake
    Human formban lehet idézni
  • steweee
    az istennek nem boldogulok a gargoyle-okkal. pedig eddig minden boss elsőre ment. igaz, az elejét már többedszerre kezdem el, de most végig is viszem. a végigjátszásvidekben van a körülugrálós levágós, a túzbombadobálós. nekem előző játékkezdeménykor megjelent, vagyis meg lehetett idézni azt a lovagot, aki ott áll a párkánynál és nézegeti a napsütést. azzal egyperc tercvolt a dolog, míg szemből lefoglalta, én hátulról vágtam. nem értem most miért nem lehetett idézni, nem volt ott a helye az átjáró előtt. ez függ vmitől ? ha visszamegyek a kilátóhoz akkor ott áll
  • Laza
    A démon fegyverét harc nélkül is meg lehet szerezni, Én is így szereztem, bár sosem használtam. Depth-ben dob az egyik mészáros egy 'zsák' sapkát, azt kell elcserélni a fészekben lévő fiókával. Nem kell ezért a karakterrel trükközni, egyebek.
  • benőmenő
    Ja és ezek a bannerban lévő wikikben mind benne vannak :)
    (sry a dupláért)
  • benőmenő
    50%-tól fölfelé lassú dög (ha pontosan a fele, már akkor is), alatta 25%-ig jól mozogsz, az alatt meg körbetáncolod a Földet 80 nap alatt. Elvileg, ha 0, akkor vagy a leggyorsabb, de ez a videós walkthrough-ban is látható naked runokon kívül nem opció.
  • steweee
    amire még nem jöttem rá, hogy a terhelés értéknél mik a váltószámok ? lehet gyors, közepes és lassú egy karakter, és a stamina/endurance értékétől függ a max terhelhetőség, és annak bizonyos százalékánál történik a váltás. de színnel nem jelzi hogy melyek ezek, vki meg tudná mondani ? nyilván látom ha úgy van, de főleg ott lenne érdekes, hogy médium armoros női paladinnal akarok lenni, és fontos lenne hogy gyorsan mozogjon...
  • benőmenő
    Amint levágod a farkát már ki is írja a harc közben (elég idegesítő módon), hogy bekerült az invertoryba a gargoyle tail axe.
  • Tinman #6613
    Aranyos meglátások :-)
  • Tinman #6612
    Grat!

Jöhet a Demon's Souls platina
  • steweee
    pár érdekesség :

ha thieffel kezd vki, akkor megvan a master key, és mellé lehet választani black firebombot. azzal fegyver nélkül is kinyírható az asylum demon a legelején. egyrész poén, 5 találat kell neki, másrészt csak ebben az esetben dobja el a fegyverét, ami később használható mert sok erő kell neki.

az élőhalott lovagnál ha azt válaszoljuk hogy nem segítünk neki, akkor ha visszamegyünk hozzá már csak vértócsa lesz ott, és úgy is felvehető az estus flask és a kulcs. ha a démont kinyírjuk befelé, akkor nem a démonnál lesz a kulcs hanem később a lovagnál. érdekes hogy erre is gondoltak :)

a kétkezes harcot erőltettem volna, hogy rájöttem lehet mindkét kézzel harcolni. de annyira azért nem jó, inkább csak látványos. jobb a kard+pajzs kombó. az alabárd elég über lett, igaz a bunkós lovagos azzal se tudom kinyírni mert előbb utóbb hibázok és agyonüt.

az első kereskedőnél undead burgben lévő uchigi katana (ha jól írtam) annyira azért nem jó fegyver, de kiváncsi voltam mit tudhat ha már leírás említi, mégpedig úgy hogy nagyon jó. kár érte leölni, sok hasznos cucc van nála kedzetben, amiket érdemes megvenni.

a vörös sárkány farkát akár egyes szinten is le lehet vágni a drake swordért, nem kell nyilazni. amúgy is furcsa volt hogy ilyen megoldással kellene mexerezni. nem túl logikus, hogy távolról lőjük a semmi felett lebegő farkat, és mikor leesik a vége miénk egy kard.

az első black knight is könnyűszerrel kicsinálható, kis tereprendezés után vissza kell futni egy feljáróig, és ráugrással elintézhető. igaz, a gyűrű csak látszólag hasznos, nekem úgy tűnik sok haszna nincs hogy világít ha kevés az életerőnk.

a gargoyle-os harc iszonyat bejött, előtte megidéztem a lovagot, így könnyen a hátukba lehetett kerülni és ütni a farkukat. elsőre kinyírtam, a gargolyle helmet dobja olyankor ? viszont a leírás szerint kapni kellene xtra tárgyakat ha le van vágva a farka mielőtt kinyírjuk... hogy kell csinálni ?
  • balee4
    Na szóval a tavalyi PS3-as platina után, xboxon is kimaxoltam a játékot, mármint achievement ügyileg:

Jöhet a PC-s verzió. :D

• MerlinW
    Semmi keresnivalód még New Londo-ban, menj a híd alatt végig a kovács és a Gargolye-k fele:)
  • steweee
    egész este nyomtam, egész belejöttem :)

kurvaszuperjó ez a játék ! pedig már modntam !

ott tartok hogy lelőttem a hellkite dragon/wyvern van a várfalon undead parish előtt. elsőre meglepett, utána meg hiába vigyáztam, sajna kinyírt 7-es humanityvel és 6000+ lélekkel. nem tudtam hogy az oldaljáratnál is tud sebezni

érdekes hogy nem egyértelmű hogy sárkány vagy wyvern. anno ez kitárgyalásra került az oblivion topicban a különbség. mindkét néven fut. a kardja megvan, elég könnyű volt sztem lelőni a farkát, és vettem a bátorságot hogy "rákoppintsak párat" a körmeire. sajnos abban a magyar nyelvű végigjátszásban elfelejtették közölni, hogy valószínűleg ez többedig végigjátszásnál magas szintű karakternél lehetséges. úgy fújt el a tűzzel, mint tavaszi szellő a gyertyalángot :)

sebaj, lootoltam utána párX. mivel a humanitynek annyi, így lemegyek Firelink Shrine alsó részére a ghostokhoz, onnan sikerült kihozni meghalással mikor elsőre nézegettem a játékot. érdekes hogy akkor sokkal kevésbé féltem attól hogy meghalok akció közben... :)

• steweee
    érdekes, eszembe nem jutott volna, igazából a következő kérdeésem meg is oldódott, nézek végigjátszásvideót. nincs kétkezes harc, de a balkezessel védekezik, ha vkinek ez szimpatikus. elég jók a fegyverek animációi, a baltát pl nem szerettem, de parryből elég brutál amit művel :)
  • benőmenő
    Ami a balban van, azzal védekezel, ami a jobban, azzal támadsz.
    Ha a jobb kezedbe teszel pajzsot, akkor azzal támadni fog. Ugyan így, ha a balba fegyót, akkor azzal védekezni, meg parryzni tudsz majd.
  • steweee
    ja igen, a pajzsoknak is van támadóértéke. hogy lehet vele támadni ? a parrynél ugyan elüti az ellen fegyverét, de az nem támadás.
  • steweee
    pár dolgot azért felfedeztem. lennt a csőrlős lift ahová levisz, a tónál ki tudtam irtani a szellemeket a rothadó zöld kéz curséval, és fejlesztettem az ethrus flaskot. a master keyjel dragon valleyban felcsíptem az orra elől a varázskardot meg a pajzsot, a legjobb kard az elején, mágia miatt dupla sebzés, és főleg védekezésből erős támadásra kiszúr, jó vele harcolni. dobókéseket, nyilpuskát, tűzbombát használom. van a játékban olyan fal, amit ki lehet bontani és mögötte van secret ?

humanityre is rájöttem miért jó. érdemes legalább 2-esen tartani ember alakban, jobb a cuccok találati esélye.

ami nagyon fontos lenne. vannak kereskedők, de ELADNI NEM LEHET NEKIK ? egyáltalán azok a tárgyak amiket nem használok, érnek vmit ? a madárfészeknél meg csiripelnek a tojások, hogy meleget és puhát akarnak..... :) mivel nem lehet sz*ani a játékban, így elárulná vki hogy mit kell nekik gyűjteni ?
  • steweee
    köszönöm a válaszokat, közben nézegettem a magyar nyelvű végigjátszásvideót, mert megtalálatm, illetve a dark soulsos oldalakat.

20-as a karakterem, elég sokat farmonltam undibundiburgban. vmi paladinféleséget szeretnék kihozni belőle. elég sokat kell taktikázni, de iszonyatosan élvezem. nincs az hogy csak mész oszt gyaksz, meg hogy a szintednek megfelelő ellenfelek.... :)

hosszú távra szólnának a kérdéseim, miket érdemes fejleszteni. nem akarok elakadni. és csak 1x fogom végigjátszani, remélem lesz ennyi időm rá. több aspektusából is ki szeretném próbálni. a nehrimben csináltam úgy, hogy harcosként kezdek, ütömvágom stílusban, majd amikor elég jó felszerelése lett, átment tolvajba egy ideig, aztán kezdő mágusként avandzsáltam, és kezdődött a körforgás elölről.

a miracle varázslatok kellenek, namármost a seek guidance mi a fene és hogy kell hazsnálni ?
  • Laza
    Az még eléggé az eleje. Ne lefelé menj, hanem fel. Kiérve rögtön jobbra mész fel a létrán és szedd le a két csintit. Majd mássz le csald elő a taurust és fuss vissza a létrához. Mássz fel és simán sétálj le róla a taurus felé, esés közben meg használt a normál ütést, így nagyot sebzel rajta. Ezt ismételgesd.

Tipp: ált nem lehet rögtön visszamászni leesés után, így ne is a létra felé próbálj menni, hanem el a taurustól hátra. Csal el egy kicsit, majd mikor üt fuss el mellette és úgy vissza a létrára.

Ha van nálad olyan cucc, amitől villám elektromos sebzésed lesz (a torony féljárója előtt lehetett felszedni párat, arany színű por), akkor azt a fegyverre rakva kb 2x annyit sebzel a taurusba.

Egyébként ha előbb Havelt ölnéd le a gyűrűért (torony aljában lévő bunkós), akkor vegyél min 60db firebombot és csald fel a torony bejáratához. Ott lehet vele taktikázni, ugyanis nem jön ki a toronyból, hanem visszafelé hátrál. Itt ha futsz felé bent, megint jön kifelé, hagyod h üssön egyet amit hátrafelé kikerülsz, majd firebomb ... ő hátrál, megint rámész, jön feléd, üt, firebomb ... és ezt ismételgeted. Egyszerű :)
  • LaposElem
    Csak nagy nehezen tudtam belőni merre is lehetsz, azt meg hogy szintbe hol, belőni sem tudtam. Ahogy leírtad merre jársz, a Drake Sword még nincs meg

A bunkó botos valószínűleg Havel lehet, ő még sok lehet neked. Később is elég szívós ellenfél volt.
    Amerre mennék, az a szarvas démon, aki ha jól gondolom a Taurus Demon lehet. A dögöt általában ráugrálással ölik meg, de mikor én ide értem, nem voltam még annyira tisztába a játékkal, irányítás, mi egyéb, így én le firebomboztam :) UndeadBurg-nál az elején elég jól lehet farmolgatni a lelkeket, és nincs messze a boltos. Taurus Demon után pedig Drake Sword.

Ja, és #6598-as hsz-ben linkelt videó jó sorozat, nekem is sokat segített, ha elakadtam. Ráadásul a video leírás mezőjében fel van tüntetve merre jár éppen az adott videóban, így eléggé jól lehet követni.
  • steweee
    elakadtam. pedig elég jó a karakterem. vki mondana pár tippet trükköt kezdőknek ? am tökéletesre sikerült belőnöm a grafikát és az irányítást is, ha vki esetlen még csak most próbálná, elküldhetem az *.ini -t.

a hullakastélyt simán leirtom, de a toronynál alul az a nagy bunkosbotos páncélos ürge, felül a párkánynál a szarvasdémon. a csontikat is le tudom győzni taktikázással, de igazából elég halál arra menni, könnyen el lehet rontani. lent a víznél van vmi szellem aki kinyír, a másik irányban a barlangi trollokat le tudom verni, de még csak párat szedtem le, a sárkány orra elől felszedtem mindent, de továbbmenve lezuhantam, és van ott egy másik sárkány is

na csak ilyen gagyi összefoglaló jelleggel írtam, lécci adjatok már tippet merre próbálkozzak
  • steweee
    ezt meg tudja vki mondani hogy micsodák ?

letöltöttem őket de már nem emléxem, akkor meg nem használtam :

DarkSouls_PrepareToListen_randomizer-221.zip

DarkSouls_PrepareToPC-220-1-0.zip
  • davidka003
  • steweee
    a magyar nyelvű youtube-os végigjátszást be tudná vki linkelni ? nem találom