10203
  • ratgab
    Én egérrel tettem bele 40 órát. Szokható ez, nem kell ide kontroller.
  • benőmenő
    Nem azért, de megvettem. Ha nem tettem volna, akkor nem ide írogatnék, hanem a sokadik indokolatlan hülyeség tán törlöm és elfelejtem.
    Sőt még kontrollerre is emiatt ruháztam be, mert egyrészt még mousefixxel is botrány az egér (csudijósuperiorverzió), másrészt mert igenis ott a mazsola (az hogy van tét és sikerélmény, valódi kihívások) a sok kaki mellett.
    Többet ígérem nem hozom fel, de utoljára az oblivionnal gányoltam ennyit játék előtt, csak ott az alapjáték is irányítható, van a platform alapértelmezett vezérlőihez leírás és nem kellett imádkozni egy garázsmodderre, hogy mondjuk ne egy homályos borzalom legyen a képminőség. Remélem a második részből az még nagyon pre-alpha változat volt, mert kb. az összes előző trehányság benne volt.
  • Laza
    Még egy megjegyzés: van egy sejtésem, hogy pénzt sem adott érte és úgy fikázza ... mint sokan.
  • MerlinW
    DSMfix-hez nem kell hozzányúlni, max a sensitivity-t 10-re állítani, ha nem azon lenne alapból. A játékban pedig úgy tekergetni, hogy neked jó legyen. Nem kell GUI egyik fix-hez sem.
    A játék pedig durva konzolport, így vagy megszokod az irányítást, vagy nem. Nekem nem volt vele gondom, 1-2 órán belül magamévá tettem a játékot, ahogy a játék is engem:)
  • Laza
    Felesleges etetni a trollt. Mindig lesznek elégedetlenkedők, akik a többségtől ellentétesen másképp gondolják a kis dolgaikat, akiket ész érvekkel (meg semmilyennel) úgysem tudsz más álláspontra bírni, mert egyszerűen nem nyitott rá.
    Ezeket az embereket hagyni kell, hadd főjenek a saját levükben, hadd higgyék azt, amit hisznek.
  • Tinman #6911
    Nem leszólva vagy, hanem csak annyit kérek próbáld ki PS3-on, XBOX360-on, PC.

Mindegyik első kiadású, modolatlan verzió legyen. Játssz velük 20-30 órát/platform, hogy legalább eljuss a különféle helyekre és jegyezd fel egyes helyeken mit tapasztalsz.

Normális PC-vel a modolatlan verzió is kellemesebb, gyorsabb, dinamikusabb élményt fog nyújtani, mint bármelyik konzolos. Ráadásul PS3-on ha megfeszülsz se lesz 1080p upscale, 720p és pont, de a szaggatást azt ott is a képedbe tolja.

XBOX360-on 1080p upscale van, emiatt kellemesebb az összhatás a szemnek, de sok helyen rémesen leesik a frame.

Ci7+460GTX+SSD+6GB memóriával (akkori régi konfigom!) a modolatlan verzió remekül szaladt és bár a konzolos textúrákat skálázta fel 1080p-be mégis ebben az állapotában is inkább 100x választanám a PC-s verziót, mint a konzolost. Az egeret félrehúztam, nem láttam, nem zavart... XBOX360 wired controllert bedugtam és u.a. az élményt kaptam, mint X-en, csak jobban ment.

Amikor meg megjöttek az első modok, onnantól meg nem volt kérdés, a konzolos verziókat le lehetett húzni a klotyón, mert rossz viccek lettek a PC-shez képest.

Többet nem írom le, mert már vagy 30x megtettem.

Végeredmény ->Szaggatós, mosott, homályhegy vs. PC jelen.
  • NiGhTM4R3
    Kösz, így jobb (főleg a no intro miatt :D) de iszonyat szokatlan ez a kamerakezelés, akárhogy állítom optionsban vagy DSMfix Gui-ban.

Érdekel a játék ezért kap majd egy órát aztán meglátom mennyire irritálja a szemem
  • MerlinW
    Nézz bele a dsfix.ini-be és állítsd be magadnak.
    dsmfix-et (egérkezelést javítja) használom mellette.

Az enyém ilyen (dsmfix-et is betölti, lásd dinput8dllWrapper dsmfix.dll sor):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

###############################################################################
    # Graphics Options

# internal rendering resolution of the game
    # higher values will decrease performance
    # setting 1280*1024 fixed the seams in main menu elements for me - Kaucukovnik
    renderWidth 1920
    renderHeight 1080

############# Anti Aliasing

# AA toggle and quality setting
    # 0 = off (best performance, worst IQ)
    # 1 = low
    # 2 = medium
    # 3 = high
    # 4 = ultra (worst performance, best IQ)
    aaQuality 2

# AA type
    # either "SMAA" or "FXAA"
    aaType SMAA

############# Ambient Occlusion

# Enable and set the strength of the SSAO effect (all 3 settings have the same performance impact!)
    # 0 = off
    # 1 = low
    # 2 = medium
    # 3 = high
    ssaoStrength 0

# Set SSAO scale
    # 1 = high quality (default)
    # 2 = lower quality, lower impact on performance
    # 3 = lowest quality, lowest impact on performance
    ssaoScale 1

# Determine the type of AO used
    # "VSSAO" = Volumetric SSAO (default, suggested)
    # "HBAO" = Horizon-Based Ambient Occlusion
    # "SCAO" = VSSAO + HBAO
    # VSSAO and HBAO types have a different effect and similar performance
    # SCAO combines both, with a higher performance impact
    ssaoType VSSAO

############# Depth of field

# Depth of Field resolution override, possible values:
    # 0 = no change from default (DoF pyramid starts at 512x360)
    # 540 = DoF pyramid starts at 960x540
    # 810 = DoF pyramid starts at 1440x810
    # 1080 = DoF pyramid starts at 1920x1080
    # 2160 = DoF pyramid starts at 3840x2160
    # higher values will decrease performance
    # do NOT set this to the same value as your vertical rendering resolution!
    dofOverrideResolution 810

# Depth of Field scaling override (NOT RECOMMENDED)
    # 0 = DoF scaling enabled (default, recommended)
    # 1 = DoF scaling disabled (sharper, worse performance, not as originally intended)
    disableDofScaling 0

# Depth of field additional blur
    # allows you to use high DoF resolutions and still get the originally intended effect
    # suggested values:
    # o (off) at default DoF resolution
    # 0 or 1 at 540 DoF resolution
    # 1 or 2 above that
    # 3 or 4 at 2160 DoF resolution (if you're running a 680+)
    dofBlurAmount 1

############# Framerate

# Enable variable framerate (up to 60)
    # NOTE:
    # - this requires in-memory modification of game code, and may get you banned from GFWL
    # - there may be unintended side-effects in terms of gameplay
    # - you need a very powerful system (especially CPU) in order to maintain 60 FPS
    # - in some instances, collision detection may fail. Avoid sliding down ladders
    # Use this at your own risk!
    # 0 = no changes to game code
    # 1 = unlock the frame rate
    unlockFPS 0

# FPS limit, only used with unlocked framerate
    # do not set this much higher than 60, this will lead to various issues with the engine
    FPSlimit 60

# FPS threshold
    # DSfix will dynamically disable AA if your framerate drops below this value
    # and re-enable it once it has normalized (with a bit of hysteresis thresholding)
    FPSthreshold 28

############# Filtering

# texture filtering override
    # 0 = no change
    # 1 = enable supersampling by downscaling (use only if you need it!)
    # 2 = full AF override (may degrade performance)
    # if in doubt, leave this at 0
    filteringOverride 0

# HUD options - WARNING - visual glitches will ensue if you set this on

# Enable HUD modifications
    # 0 = off (default) - none of the options below will do anything!
    # 1 = on
    enableHudMod 0

# Remove the weapon icons from the HUD
    # (you can see which weapons you have equipped from your character model)
    enableMinimalHud 1

# Scale down HuD, examples:
    # 1.0 = original scale
    # 0.75 = 75% of the original size
    hudScaleFactor 0.75

# Set opacity for different elements of the HUD
    # 1.0 = fully opaque
    # 0.0 = fully transparent
    # Top left: health bars, stamina bar, humanity counter, status indicators
    hudTopLeftOpacity 0.8f
    # Bottom left: item indicators & counts
    hudBottomLeftOpacity 0.75f
    # Bottom right: soul count
    hudBottomRightOpacity 0.0f

# Window & Mouse Cursor Options

# borderless fullscreen mode
    # make sure to select windowed mode in the game settings for this to work!
    # 0 = disable
    # 1 = enable
    borderlessFullscreen 0

# disable cursor at startup
    # 0 = no change
    # 1 = off at start
    disableCursor 1

# capture cursor (do not allow it to leave the window)
    # 0 = don't capture
    # 1 = capture
    # (this also works if the cursor is not visible)
    captureCursor 1

# Save Game Backup Options

# enables save game backups
    # 0 = no backups
    # 1 = backups enabled
    # backups are stored in the save folder, as "[timestamp]_[original name].bak"
    enableBackups 1

# backup interval in seconds (1500 = 25 minutes)
    # (minimum setting 600)
    backupInterval 600

# maximum amount of backups, older ones will be deleted
    maxBackups 20

# Texture Override Options

# enables texture dumping
    # you *only* need this if you want to create your own override textures
    # textures will be dumped to "dsfix\tex_override\[hash].tga"
    enableTextureDumping 0

# enables texture override
    # textures in "dsfix\tex_override\[hash].png" will replace the corresponding originals
    # will cause a small slowdown during texture loading!
    enableTextureOverride 1

# Other Options

# skip the intro logos
    # this should now be slightly more stable, but should still be
    # the first thing to disable in case you experience any problems
    skipIntro 1

# change the screenshot directory
    # default: . (current directory)
    # example: C:\Users\Peter\Pictures
    # directory must exist!
    screenshotDir .

# override the in-game language
    # none = no override
    # en-GB = English, fr = French, it = Italian, de = German, es = Spanish
    # ko = Korean, zh-tw = Chinese, pl = Polish, ru = Russian
    # this does not work in Windows XP!
    overrideLanguage none

# Dinput dll chaining
    # if you want to use another dinput8.dll wrapper together
    # with DSfix, rename it (e.g. "dinputwrapper.dll") and put the new name here
    dinput8dllWrapper dsmfix.dll

# D3D adapter override
    # -1 = no override
    # N = use adapter N
    # this setting is for multiple (non-SLI/crossfire) GPUs
    # everyone else should leave it at -1
    d3dAdapterOverride -1

# Log level - 0 to 11, higher numbers mean more logging
    # only enable for debugging
    logLevel 0

# The settings below are not yet ready to use!!

# You can only set either forceFullscreen or forceWindowed (or neither)
    # 0 = off, 1 = on
    forceWindowed 0
    forceFullscreen 0

# The following settings are only functional if either forceFullscreen or forceWindowed is enabled
    # The display width/height
    presentWidth 1280
    presentHeight 720
    # turn on/off Vsync
    enableVsync 0
    # adjust display refresh rate in fullscreen mode - this is NOT linked to FPS!
    fullscreenHz 60

Persze a gépigény ezzel csak nő, tehát gyenge gépen ésszel állítgasd a dolgot. A kurzor-t is itt tudod kikapcsolni.
  • NiGhTM4R3
    Helló srácok ezt a DsFix-et hogy kell telepíteni?
    Bemásoltam a játék mappájába ahol az exe van és kikapcsoltam az AA-t a menüben, de semmi változást nem látok de legfőképp nem tűnt el az egérkurzor

(Prepare to Die PC változat)

Ezen kívül ti még mit raktatok fel, hogy játszható legyen a játék (csak offline-ban) pl. ne "rángasson" a kamera?
  • Tinman #6907
    Vagy 5x jobban, mint konzolon :-D
  • MerlinW
    Lesz*rom kinek az érdeme. Jól fut? Jól. Nekem ennyi kellett:)
  • benőmenő
    PC: Kevésbé szaggat, 4 nappal a megjelenés után superior verzió, 1.5 héttel később, frame gond sincs már.

Csak ez épp nem a fejlesztők érdeme.
    Egy marék csavart és pár deszkát adtak el, mint kész bútor.
    Arra nem vették a fáradtságot, hogy pár ikont lecseréljenek a tutorial részben, pedig nexuson már dunát lehet rekeszteni a UI modokkal, és még sorolhatnám, amitől nem hc, meg nem egyedi, hanem szimplán igénytelen.
    Értem hogy fan vagy, de ezek tények. Egy játék sem tökéletes.
  • Tinman #6904
    Konzol: Szaggat nem tudsz mit tenni ellene.
    PC: Kevésbé szaggat, 4 nappal a megjelenés után superior verzió, 1.5 héttel később, frame gond sincs már.

Ezt a leáldozott style-t meg tartsd meg magadnak, iszonyat unalmas.
  • ratgab
    Hát sajnos igazad van. :-(
  • benőmenő
    Ha elédraknak egy kupac sz@rt tányéron, akkor téged megnyugtat, hogy a másik 2 "fogás" csak odaszáradt hányás? (sry, ha valaki épp kajál)
    A from softver összedobott egy régivágású játékmenetet annak minden bájával és sikerélményével, mindezt igen jó art design-nal, de technikai oldalról finoman szólva is marha sok behozni valójuk van. Pedig már nagyon a végét járja ez a generáció.
  • Fpocok
    Nem hinném, hogy ebben benne lenne...
  • Laza
    Azoknak az adatoknak nem ugyanaz a forrása.
  • Laza
    Az se túl sok ahhoz képest, hogy petíció hatására portolták :)
    Az alapjáték konzolos eladásaihoz képest meg egyenesen botrányos.

Ebből is látszik, amit sokan nem tudnak vagy akarna megérteni, hogy miért preferálják a fejlesztők és a kiadók a konzolt, mint platformot. Lehet tagadásban élni, mégis a számok mindig azt bizonyítják, hogy üzletileg oda érdemes elsődlegesen tervezni.
  • ratgab
    Sosincs benne. Nem hinném, hogy pont ezúttal került volna bele az adatokba.
  • Laza
    A fejlesztői/kiadói adatokba szerintem azok is benne szoktak lenni, hülyék lennének nem számolni vele. Na meg ugyanúgy tudják ezeket az adatokat, számukra nem lehet titok ... legalábbis a nagyobb digitális disztribútorok eladásai, ami követhető (főleg a Steamé, mivel ezen DRM-et használják).
  • Tinman #6896
    Mind a 3 platformon végigjátszottam.

PC-n 4x, XBOX360-on 3x, PS3-on 1x.

Előbb PS3-on vittem végig, majd PC-n kezdtem neki. PS3-on és XBOX360-on olyan siralmas sok helyen a frame, hogy utána a Dsfix NÉLKÜLI (!!!!) PC-s verzió nekem kifejezett élmény volt. Dsfix után meg egyszerűen könnybe lábadt a szemem.

Tény: Ehhez nem árt normális hardver.
  • ratgab
    Az, hogy ebben benne van-e a digitális eladás az megint csak jó kérdés. Ha tippelnék azt mondanám nincs, mert hogy nem nagyon szokták beleszámolni.
  • ratgab
    300 000 darabot adtak el pc-n. Benne volt az IGN-es videóban. A Namco munkatársa mondta el.
  • Ryder7
    Sose játszottam se XBox-on se PS-en, szóval lehet, hogy neked van igazad, de attól még ameddig bejön a portolás ára, ők átportolják.
  • Tinman #6892
    Vidd végig XBOX360-on meg PS3-on aztán beszélgetünk arról, hogy hol a jobb...

A From azt mondta 1:1-ben átportolják. Megtörtént. Ha bírod géppel Dsfix nélkül is JOBB, mint bármelyik konzolos verzió. DSfix-el meg SOKKOLÓ a különbség.
  • Ryder7
    Amig megtérül a portolás ára, addig ki fog jönni PC-re is a játék. amúgy, nem kell csodálkozni, hogy kevesen veszik a PC-s, amikor már a From maga kijelentette, hogy szart port lesz.
  • Tinman #6890
    Ismerek nem egy olyat, aki imádja, de lewarezolta és nem is szándékozik megvenni, hiába baxtattam érte már tucatszor...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gyűjtőfogalmat is kifejlesztettem az ilyenekre: Büdös Alávaló Láma Fattyadék Aljadék Szarzsák

Röviden: B.A.L.F.A.SZ.
  • Laza
    Összességében a DS jól szerepelt a kasszáknál, ez derült ki egy mai japán konferenciából.
    Mondjuk ahogy nézem a PC-s eladások nem lehetnek túl fényesek a számok tükrében.
    A Prepare to Die Edition három platformon 692.000 darabbal arányosan osztva is kb 230.000 db-ot jelenthet, ami a PC-s szektor létszámát tekintve elég kevéske.

Japán DS2 'bemutató'
  • Ryder7
    ez igy igaz, de mivel az IGN szerint lesz Estus Flask, ezért valószinüleg megint egy Undeadként játszunk majd, tehát hasznunkra válhat a humanity.
  • Laza
    De az első bonefire érintéshez nem kell humanity :)
  • Ryder7
    igen tudom, tájszólás FTW:D

a bonfire-ek "üzemanyaga" a humanity, attól tudod kindle-ni, szóval szerintem lesz benne humanity, csak lehet hogy nem fogjuk mindig látni, max a stats-ban, mert lehet, hogy nem szerzünk soft humanity-t az ellenfelek megölésével, igy aztán nem tud "randomra" nőni.
    a humanity kell az "emberknek" legyen az undead vagy hollow.

Az IGN oldalán azt irták, hogy hiába van Drop Stone of healing az Estus Flask még létezik, és része a játéknak, ami ugyebár egy "Undead favorite", szóval szerintem inkább csak a stats menüben láthatjuk a humanityinkat, remélem igy lesz.
  • Laza
    ... inkább poklot :)

És az előbbihez, még a karaktert sem láttuk, full be van bugyolálva, akármi lehet a páncél alatt, nem törvényszerű, hogy a humanity bármilyen hatással bír rá ... ezért lehet még a világ/történet része, de a játékmenethez nem feltétlen kell kötődjön :)
  • Laza
    Mondjuk a számozott rendszerükben ugyanazok a címek ugyanazt a világot szokták szimbolizálni, lásd King's Field sorozat.

Na meg visszatérő elemként pl biztosan benne van a bonefire a DS2-ben.

Viszont tény és való, hogy semmit nem tudunk a sztoriról, minthogy arról sem, hogy kit alakít a karakterünk, mi a szerepe ... így az sem biztos, hogy pl bármi hatása lenne erre a karakterre a humanity.

Az az ikon is lehet csak kitakarás, bár ha humanity számláló lenne ott, akkor nem lenne semmi értelme kitakarni, hiszen olyat már láttunk. Az ikonon is nap-föld-hold (bolygók) együttállás szerűség látszik, vagy lehet valamilyen időszámláló is.

Ja, és az Estus flask is eltűnni látszik.

Úgyhogy sok minden lehet, bármit kitalálhattak és bármikor hozzáigazíthatják a sztorit. Eleve az előző játék lezárása is érdekes volt, szóval nem hiszem, hogy ugyanazt etetnék meg velünk még egyszer, mint ahogy a King's Field-ekben sem tették ... legalábbis pl az első 3 rész folytatásos volt, a 4. rész meg egy teljesen új sztori.

Várjuk az E3-at :)
  • Ryder7
    más a sztori de a világ ugyan az. ez olyan mintha az Elder Scrolls sorozatból kivennéd Obliviont. nem a játékot, hanem a "pokolt"
  • Tinman #6882
    A From Soft kb 20 éve ugyan azt adja ki, csak mindig szebb és jobb...

Kb. a 10. souls-like játékuk lesz a DaS2.

Más a sztori... nem számít, a lényeg teljesen u.a., egy staminára alapuló harcrendszer.
  • Ryder7
    De az Demon's Souls. a két világ teljesen más. Igen, A Dark Souls a Demon's Souls-ra épül, de ennyi.

A Demon's Souls-ban, arról van szó, hogy van egy köd, ami lassan elnyeli a világot, ha nem sikerül az Old One-t elaltatni és rengeteg démont kell legyőzni ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Mig a Dark Souls:
    A tűzben találtak az óriások 4 lelket. Egyet kapott Gwyn, egyet Izalith boszorkánya, egyet pedig Nito. De volt még egy lélek, a Dark Soul, amit a Furtive Pygmy talált meg. Ebből a lélekből lettek ez emberek, ez osztott szét az emberek közt, és ez a humanity. Így aztán elég nagy szerepet játszik a humanity, ami lényegében a Dark Soul egy darabja, a játékban. Nem lehet nem beletenni a humanityt a játékba, mert a világ része a humanity, mindenkiben megvan.
  • Tinman #6880
    Marhaság.

1 deka humanity nem volt a Demon's Souls-ba és tökéletesen működött a rendszere. Stone of Ephemeral Eyes-al tudtál ott emberi alakba ténykedni.
  • Ryder7
    Nem lehet az hogy ne legyen benne humanity, mivel a humanity az igazából a Dark Soul darabjai és ha humanity nincs, akkor Dark Soul se, akkor pedig miért Dark Souls 2 a játék neve. Persze ettől még lehet hogy lesz benne csak nem fogjuk tudni használni. de akkor mire jó?
  • Ryder7
    Elkezdtem egy coop NG+ végigjátszást, akit érdekel:

• Solid Snake
    zweihander