Dark Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laza
Ez most mi? DsFix-rõl beszélsz? Mit jelent a 'nem indul'?
Be kell másolni a könyvtárba és beállítani az ini-t.

Mi az az 'iránygombás kontroller'? 😄
Vagy varázsgombás? 😄
Az inkább analóg kar (stick) ... nekem X360-as van, azt magától bevette, semmit nem kellett állítanom.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

egész rápattantam _!!!!!!!!!!!!

Place the contents of the .zip into the game's binary directory. (The place where DARKSOULS.exe is)
(this may be something like C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Dark Souls Prepare to Die Edition\DATA)

de ha bemásolom a gém könyvtárába, nem indul el a játék... win7em van. iránygombás kontrollert sem látja, nem tudom miér, winXP alatt mûködött. így meg elég rossz az irányítás

vmi 5let a problémára ? nagyon hálás lennék...

Laza
Azért mentem a 4-be, mert az elsõ világ végén fantom formában jött a lovag, akit sikeresen le is löktem az átjáróról, így eleve már buktam a kulcsot (hogy megszerezzem a 2h kardot 1-1-ben), meg a cuccait is.
Szóval elmentem 4-1-be, hogy az elsõ bossból megcsináljam a nagy szeletelõt 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Tinman
:-D

Furán haladsz.

Nekem ez a sorrend nagyon bejött:

Minden világból az 1. boss letolva, aztán minden világba jöhet a boss utáni régió stb.

Egyedül a Stonefang részen nem tarottam ezt be, mert ott a Flamelurker után letoltam a Dragon God-ot is.

A világok elsõ boss harcai nagyon egyszerûek... nem véletlenül :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Laza
Most elutaztam elõtte sem volt idõm, úgyhogy azóta sokat nem haladtam.

Megvan az elsõ világ 1-4 végéig (az utolsó boss bejáratáig mentem), a másidok kipucolva, és most bementem a 4. -be, ahol túl vagyok az elsõ bosson (nevetségese egyszerû volt), és utána vagyok lent vmi kriptából kimenet (a kaszást levertem). Mondjuk ez a 4. világ eddig a legkönnyebb mind közül, fõleg ugye a tüzes Dragon karddal.

Egyébként a múltkori után megnéztem, és csak 15 óránál tartottam a második világ kipucolása és az elsõ világ 1-3 bossa után. Így a tüzes Dragon sword simán megvolt már 10 óra játéknál 😊

davidka003
Nem annyira nehéz mint amilyennek beállítják.
Ha az ajánlott útvonalon haladsz mindig akkor simán végigvihetõ.
pl.: a játék elején ne menj a temetõ fele.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Tinman
DeS-be merre jársz? Vagy már végigtoltad?

Nekem a 2. wt DeS-be nagyon jól megy. kb. a játék felénél vagyok, de hétközbe nem is tolom, tegnap is kimaradt :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Laza
Lol, még mindig van aki egy többszörösen bizonyított hozzánemértõ baromságaira/'véleményére' ad?

Én meg azt mondom, hogy ugorj a kútba 😄

Tinman
Akkor a dilettánsok után valami tapasztaltabb csóka véleménye:

DaS Part1

még nem próbáltam, de ezek után nem is biztos hogy lesz kedvem :

http://www.youtube.com/watch?v=DaikLA2yRj4&NR=1&feature=endscreen

vagy mégis érdemes ?

Tinman
A k. életbe. 40k lelket buktam Demon's Souls-ba. tök alacsony szinten -.-

Egy szuszra totál kitakarítottam Shrine of Storms helyet elsõ boss-ig.

Erre 3x átnyalt a padlón és meghaltam, visszafelé persze tök ideg voltam, közvetlenül a boss elõtti dupla Uchigitana-s csonti vert le. Ez azért így qrvára nem fair. Azt is elég nehezen nyelem le, hogy hiába toltam tavaly a DeS-t még mindig nem javították ki, hogy a repkedõ genyók Shrine of Storms-ba lazán átlõnek a falon szinte mindenhol... nem. Ahogy azt sem javították, hogy az a köcsög átnyal a padlón. Bxameg! 2.5 órányi lélek ment a kukába :-(

Laza
Az equip loaddal nincs bajom, arra fenn van rajtam egy gyûrû. Inkább tudjak gyorsan mozogni megfelelõ védelemmel és fegyverrel, mint több cucc férjen el nálam 😊
Egyébként láttam azt a hajat az invemben, de nem tudtam mire jó, így még oda sem adtam a faszinak. De nem valószínû, hogy hordom ... max ha beleszaladok, hogy nincs mit kidobni, akkor ideiglenesen felkapom, míg lepakolok 😊

Tinman
Herculian Ring? Elég hamar van.

Ebbõl is látszik, hogy bizony ahány játékos annyi féle látásmód.

Engem pl. nem igazán zavar ez az item burden. Pont inkább a DaS-ba zavart, hogy papírcsákóval még tudtam gyorsan gurulni, alumínium vödörrel már nem, holott több tonna súly volt nálam, de azt nem vette figyelembe. Az bezzeg itt azért zavar, hogy nagyon kicsi még egy knight-nak is az equip burden-je, vagyis már a tutorialban, lassú medve vagy, ha nem szedsz le magadról valamit :-/

Azt viszont nagyon csípem, hogy úgy éreztem DaS-ba nagyon jól elvagyok a lassabb kardokkal, itt örömködöm a gyors fegyvereknek és seperc alatt darálok velük :-)

Laza
Igazából a legmocskosabb a játékban az az item load ... vagy mi ... azaz, hogy csak meghatározott súlyú cuccot vihetsz a zsákban. Még szerencse, azt észrevettem már az elején, hogy a bankba lepakolt upgrade cuccokat el lehet érni a kovácsoknál, nem kell hordozni. De még úgy, hogy szinte minden le van pakolva, még a füvek jó része is, nem egyszer kellett eldobjak valamit másik tárgy miatt ... és ugye nem tudsz visszamenni érte, eltûnik 😞

Tinman
Jók vagyunk <#vigyor5>

Laza
Én meg eleve késõbb léptem csak szintet, mivel nem találtam a Monumentet ... azt hittem vmi szobrot kell keresni ... majd mikor egyik töltõképernyõn mutatta a monkot, megint szaladtam egy kört, és akkor nézem, hogy azok ott fenn monkok a fal mellett, nem 'díszelemek' 😄

Tinman
Basszus tegnap toltam, de esküszöm nem emlékszem mikor jelent meg a csaj :-D

Azt tudom, hogy Vanguard után történt ami történt, mentem Boletarian 1-1-be és ott mivel 1x sem haltam legközelebb mikor arra jártam ott volt a csaj :-D

Laza
Szerkesztettem közben.

A vak csak csak Pharalax után jelenik meg ... ráadásul ugye csak azután lehet szintet lépni, hogy beszéltél a Monumenttel 😊

Tinman
"Én már a legelején upgradeltem a fegyvert, konkrtétan másra nem is tudtam elkölteni a lelkeket, mert szintet lépni csak késõbb lehet."

Na ezt nem értem.

A vak csaj pontosan ott van ahol az elsõ kovács ^^

Laza
De emlékszem a játék elejére 😉
Én már a legelején upgradeltem a fegyvert, konkrétan másra nem is tudtam elkölteni a lelkeket, mert szintet lépni csak késõbb lehet.
A broadsword az nem tudom mitõl lassú, az az alap rövid, széles pengéjû kard. Minden szúrás animáció ilyen sebességgel megy.
A repair öltség is mindenen 100 alatti, kivéve a páncélt, amin eddig max 250 körül volt darabonként ... bár Én eleve csak a testpáncélt és a cipõt hordom, semmi mást (csak most a dagiból esett kalapot).

Summonolni nem summonolok, mivel ebben a játékban kb senki sem használja. Látom a rengeteg szellemet, de senki nem akar multizni. Én a móka miatt szoktam, nem egyébért. Egyszer letettem a követ és behívott vki, pont az 1-3 boss elõtti részre. A bossig nem jutottunk el (talán odáig, ahol 3 piros szemû knight jön egyszerre) 😊

Mint írtam, persze nehezebb a DeS, de Nekem nem pont azért, amiért Te írod.

"A Tower Knight a DeS HC arcok szerint, sõt úgy kollektíve mindenki szerint, aki legalább 1x végigjátszotta a játékot NEM a Phalanx demon után következik, pont azért mert kvázi chip dmg-elni tudod. Helyette a Stonefang-es pókig ajánlott takarítani. Nyilván lehet marokra venni a brét, de azt hagyjuk meg SolidSnake-nek :-D
Pont a pók is egy olyan boss, hogy gyak. sebzés nélkül megoldható, a dodge a kulcs és SOKKAL jobban sebzõdik egy alap fegyótól is, mint a Tower Knight ergo hamar levágható, ergo Phalanx után ajánlott darab."

Phalanx után menni Tower Knightig nem tudom miért lenne olyan extra ... maga az út tök ugyanolyan, mint a legelején (a hidakon kell oda figyelni kicsit), és maga a boss is elsõ ütésre megy. A pókot meleevel nekem körülményesebb volt leverni, fõleg, hogy be kell menni hozzá. Ráadásul extra sebzés sem kell a TK-hoz, mert úgyis event szerû a leverése.
De lehet valakinek így az egyszerûbb, Én eleve utálom a Tunel világot, a kastély sokkal jobb 😊

A csákányosoknál meg egyértelmûen csak a támadókat ütöttem ... mert ugye azok a csákányosok ... a többiek kalapácsosok 😄

Tinman
Upgrade: A játék elejérõl beszélek, te már nem 6-8 órát toltál bele tudtommal.
A Stonefang tunnelbe találtam végre egy normális fejszét, mert az általad említett broadsword szerintem genyó lassú és messze nem olyan a páncálozottságom, hogy megengedjek magamnak olyan luxust, hogy ütés közben bekapjak sebzést, vagy elõbb érjen be az ellenfél találata mint az enyém. Viszont ehhez a fejszéhez NULLA fejlesztési anyagom van, bezzeg a gagyor alapanyagokból 30-40-es szám. Tehát csinálhatom azt, hogy "átmeneti" fegyvert fejlesztek, amit nagyon nem szeretek.

A páncél/fegyver javítása szintén SOKKAL kölcségesebb, mint a DaS-ba.

Estus flask: Füvet elvbõl nem veszek árusnál, ahogy anno humanityt sem... inkább költöm fejlesztésre azt a lélekszámot.
"Simán lehet farmolni a játék elején 0 kihívással." - Látom nem érted. Abból indulj ki, hogy egy DaS-al soha nem játszó, teljesen átlag gamer ül neki a játéknak. Rengeteg ismerõsöm hagyta el a DeS világát pár óra leforgása alatt. Egyébként ha egy játékban már az elején farmolnod kell, az tökéletes indikátora annak, hogy nehezebb játékkal van dolgod.

A Tower Knight a DeS HC arcok szerint, sõt úgy kollektíve mindenki szerint, aki legalább 1x végigjátszotta a játékot NEM a Phalanx demon után következik, pont azért mert kvázi chip dmg-elni tudod. Helyette a Stonefang-es pókig ajánlott takarítani. Nyilván lehet marokra venni a brét, de azt hagyjuk meg SolidSnake-nek :-D
Pont a pók is egy olyan boss, hogy gyak. sebzés nélkül megoldható, a dodge a kulcs és SOKKAL jobban sebzõdik egy alap fegyótól is, mint a Tower Knight ergo hamar levágható, ergo Phalanx után ajánlott darab.
A Dragon Longsword-ig mire eljut egy átlag játékos az simán 10+ óra... mivel kényelmes kivesézõs tempóban haladok még én sem tartok ott így közel a 10. órához. Hát akkor hol lehet egy olyan, aki már a tutorial Boss-t sem tudta kinyírni :-D

Summon? Az igazi férfi nem summon-ol, ennyi erõvel save game editorhoz is nyúlhatnék <#szomoru2>
<#banplz>

Aztán a halott forma, ahogy említed. Elég alacsony ebben az állapotban a HP. Gyûrû nélkül konkrétan a fele. Nincs az, hogy az 5 percenként levõ tábortûznél elpattintok 1 humanityt. Itt SOKKAL neccesebb human formba tartósan létezni, hiszen tele van a világ erõsen profi Black Phantomokkal.

A csákányosok jó részét NEM kell megölnöd. 3 lelket dobnak, nem véletlenül. A szemeiket érdemes figyelni, mert ha sárga, akkor azzal tuti végezned kell, mert amúgy is rád ront.

Tüzes gyíkokat irtottam pont este nekem rém egyszerûen ment. Egy db. nyílvesszõvel leszeded a falról, felfordul, majd slash sebzéssel seperc alatt bedarálod. Esélye sincs.

A Knight comboja azért végzetes amiért a DaS-ban is az volt ELEINTE. Egyszerûen KEVÉS a staminád. Viszont k. jól lehet õket parry-zni!

Estus flask-el annyi a bajom, hogy mivel a tábortüzek 5 percenként vannak kb. azokat fel is húzhatod elég hamar, így mindig bõven van nálad estus.

Míg a DeS-ben könnyen megeshet, hogy kifogysz a fûbõl, nincs lelked, lehet szépen visszamenni az elejére farmolgatni, ami elég pain in the ass tizenötödszörre a nulla nehézségû ellenfelek között.
Ráaádsul DaS-ba elõholt formába se veszted a el a HP felét csak akkor ugye, ha meg vagy átkozva. Itt meg az esetek nagy részében soul formba, 75% HP-vel futkozol, amíg a gyûrû nincs meg (szerencsére elég hamar), addig meg 50%-al. Kvázi olyan, mint a DaS-ban az átok!

DeS nehezebb.

Laza
Nehezebb, de nem feltétlen azért amiért mondod ... szerintem 😊

Upgradelni rögtön lehet, ráadásul csak úgy szórja a materialokat, minden nehézség nélkül az alap broadswordom húzogattam az elején brutál sebzésûre. Mondk az tény, hogy itt pl a szúrófegyverek sokkal 'erõsebbek' a vásóknál ... azaz amivel lehet szúrni (erõs csapás) az sokkal nagyobbat sebez szinte mindenkibe, mintha vágnád. Konkrétan egy ütés a többség.
Tehát ez könnyebb szvsz.

Estus flask ... itt füvet lehet nyomatni, amit lélekért venni is lehet. Az alap fûbõl már az elején az elsõ árus után 50+ -om volt, most meg állandóan 99-en van, a többi is 40-50+ -on ... bármikor lehet nyomatni ezerrel. És simán lehet farmolni a játék elején 0 kihívással.
Tehát ez könnyebb szvsz.

Aztán ugye a Tower Knight után átkényszerülsz a következõ világba, ahol az elsõ boss egy kicsit nehéz (pók), de mondjuk másodikra az is meglett, hála a töménytelen mennyiségû fûnek 😊
Utána pedig az alagutakban meg lehet találni a Dragon Longswordot, amihez ráadásul az upgrade material végtelen mennyiségben farmolható a bogarakból, így meg is kaptad azt a fegyvert, amivel simán végigjátszható a játék 😊
Ez sem különösebben nehéz szvsz 😊

Aztán halott formában lehet summonolni, a megmentett NPC-k meg maguktól bejönnek a bosshoz, nem kell hívni õket ... ha kell, ha nem kell, jönnek ...

Mondjuk eddig Én is azt mondom, hogy nehezebb, mint a DaS, de nem ezekért. Hanem pl a néha szabályozatlan erõsségûnek tûnõ ellenfelek miatt ... konkrétan pl egy csákányos vacak 3x nagyobbat sebez, mint bármelyik boss. Vagy a tüzes gyíkokat egyszerûen alig lehet eltalálni, mert annyira lent vannak a földön, hogy nem éri el a kard. Vagy egy knight olyan kombót nyom, amibõl nem tudsz kigurulni ha bevédted az elsõt, de utána meg addig üt, amíg el nem fogy a staminád és egy ütésbõl leszed ... vagy a dárdás knight, aki nekifut és konkrétan átüti a pajzsod és egy ütés vagy.
És ott van a world és karakter tendency ... ennek ha valaki nem olvas utána, akkor szétszopatja magát, ugyanis a játék konkrétan semmit nem mond róla. Ez az a játék, ahol ember formában játszani teljesen értelmetlen, semmi haszna. Még szerencse, hogy a summonhoz meg egyebekhez nem is kell. Ráadásul a játék nem hogy nem beszél róla, de még az állapot kijelzése is teljesen kaotikus, konkrétan csak találgat az ember, hogy milyen állapotban lehet (nagyjából látszik csak).
Na meg ugye a kizárólag bossok után lévõ mentési lehetõség ...... amivel végül is akkora nagy baj nincs, mivel általában a pályán végigmenve lehet shortcutot nyitni hozzájuk (vagy egyszerûsíteni az odajutást), de néha idegesítõ. Jobban idegesít, hogy ha visszamegyek 5 lépést a tûztõl és ott halok meg, akkor visszatesz az elõzõ boss tüzéshez, mivel ugye annak a területnek a végén haltam meg ... aztán tölthet percekig a gép, míg visszamegyek nexus és onnan a másik tûz 😊

Na, ezek olyan direkt szopatások, ami nincs benne a DaS-ban.

Úgyhogy szerintem sok dolgoban a DaS egy agyonra finomított változata a Demons Soulsnak, és ebbõl a szempontból bõven sokkal jobb. Pl az Estus rendszer pont, hogy taktikusabbá teszi a játékot, a füves semmitõl sem másabb, mint más játékokban a töménytelen healt potion 😊

Hát Én így látom 😊

Tinman
Tulajdonképpen jogos!

MerlinW
Akkor mondjuk úgy, hogy a shortcut az opcionális😊 Hiszen alapesetben játékosnak fogalma sincs, mi történik ha ad a boszinak 30 lelket, és hogy hol, mi nyílik meg. Mikor megjelent a játék, nem volt wiki oldala😊

[merlinw.org]

davidka003
Igen de opcionális úgy.

#6270: a shortcut-al nincs semmi láva. Átmész a hídon aztán kész, ott van Bed of Chaos.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

MerlinW
Csak akkor, ha csatlakozol a Chaos-hoz és áldozol 30 lelket a shortcut-ért. Különben nem jutsz el Bed of chaos-hoz. Firesage nélkül pedig nem jutsz el Centipete-hez.

[merlinw.org]

Tinman
Centipede Demon nélkül, hogy fogsz a láván átjutni Bed of Chaos-ig?

davidka003
Opcionális:

Demon Firesage
Centipede Demon

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

MerlinW
Ezek a kötelezõ boss-ok:

Asylum Demon
Taurus Demon
Bell Gargoyle
Chaos Witch Quelaag
Iron Golem
Ornstein and Smough
Demon Firesage
Centipede Demon
The Bed of Chaos
Seath The Scaleless
Pinwheel
Nito
Great Grey Wolf Sif
Four Kings
Gwyn Lord of Cinder

[merlinw.org]

Tinman
Tolom Demon's Souls-t (2. wt).

Hát ja... DaS sokkal könnyebb. Elképesztõ mennyire hozzászokott az ember a tábortûzhöz, meg az Estus Flask regenerálódáshoz, meg ahhoz, hogy tábortûznél 5 percenkét el is költheted a lelkeket, meg ahhoz is, hogy mennyire hamar lehet jó fegyverhez jutni, meg upgrade sem nehézkes az elején... hát itt az elsõ 6-8-10 óra valódi orálszex :-)

Mondjuk Boletarian palace elejét egész Tower Knight-ig 0 halállal kipucoltam (Phalanx ugye 1/10-es nehézségû), de azt már nem tudtam leverni. Alig sebeztem rajta ilyen 14 körül :-D

Tinman
Gyakorlatilag az, sõt Gaping Dragon is az.

davidka003
Azon gondolkoztam most, hogy a Capra Demon opcionális boss?
Nem rémlik, hogy van-e célunk lemenni a Depths-be.
Blighttown-ba a Valley of Drakes-en keresztül is el lehet menni.

CarajoEsp
Vegigvittem ujra, most par napig nas lesz teriteken, aztan Ng+, meg csinalok egy Pvp karit😊

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

Tinman
<#worship>

Lunki88
Viccelsz? Elsõ megnézett animéim között volt a Berserk. 😄 Mangában is követem folyamatosan. 😊
Solid Snake
<#taps><#law>
Tinman
Nézd csak meg az SG-s logo-m (nem a lógóm SolidSnake :-D).

Megvan? Akkor most keress erre rá: Berserk

Persze, hogy más nagyon, de a feeling az elég hasonló :-)

Lunki88
A múltkor azon gondolkodtam milyen jó animét lehetne csinálni ebbõl a játékból. 😊 Aztán beleért a kezem a bilibe. <#vigyor3>
Solid Snake
MerlinW
Na. NG+++ -on halál nélkül eljutottam O&S-ig, akik elkenték, a számat😊 Beszorítottak a mocskok😊

[merlinw.org]

Laza
Meg kell állni alacsony szinten és akkor nagyobb az esély. Az Én lvl1-es karim éppen O&S-nél tart.

CarajoEsp
Igen. Nalam ugyan ez a helyzet, 100-as vagyok, de eleg nehezen jonnek az emberek Artoriasnal. Ha pedig nincs Red Ey Orbod, vagy Cracked belole, akkor eselytelen, mert a legtobb leoli a Bossokat igy a Pvp meghal. Tegnap volt egy-ket ember, lehet en is ujra nekikezdek es csinalok egy Pvpre kihegyezett karaktert.

Laza
110 vagyok ... ott elég nehezen. Legalábbis csak párszor mentem be, akkor is kb mindig ugyanazt az embert adta be.

Mondjuk fos ebben a multiban az, hogy az embernek fogalma sincs milyen szinten van esélye normálisan PvP-zni meg arénázni.

Kell majd csináljak egy új karit.
Egyébként már megterveztem egy lvl100-asat.

Itt van egy jó kis webes cucc, amivel meg lehet tervezni a statokat, mindent:
http://mugenmonkey.com/darksouls/

CarajoEsp
Szia. Irtad, hogy lvl 120 vagy. A Battle Arenaba igy meg talalsz ellenfelet?

Akinek kell meghívó a most lévõ ingyenes Guild Wars 2 hétvégére, az tõlem igényelhet. Gondolom páran itt is kíváncsiak vagytok a játékra, de nem tudjátok, hogy érdemes-e beruházni rá, most lehetõségetek van ingyen szemügyre venni, játszani vele!
Szóval akinek kell, az jelezze felém!

Az Offolásért pedig elnézést kérek Laza házigazdánktól!
CarajoEsp
Elertem az Artorias utani Bonfirehoz. Sajnos mivel Darkwraithhoz nem tudtam csatlakozni, igy szivok erosen, mertvolt 8 humanitym, amit az Invaderek elvettek rendesen, viszont hiaba vagyok a Darkmoon Blade tagja, az aki ott Invadel, mar mind megolte az area bosst igy eselyem sincs anelkul harcolni, hogy ha levernek legalabb ne vesszen el mindenem. Ettolt meg tetszik, csak zavar,hogy Cracked red eye orb alig van igy hamarosan mar csak Host lehetek.

Solid Snake
Kimaradt egy illetõ megemlítése <#vigyor5>
davidka003

Rhea of Thorolund

MerlinW
Catarina (Michelin baba Michelin lánya), lásd lent a képen.

[merlinw.org]