Dark Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Minden PC-s verzió tartalmazza a DLC-t. A Lordvessel megszerzése után elérhetõ. A bejutás a DLC területére trükkös, olvass utána😊
(Hydra mögötti rész a vízben kristály gólem megölése, Duke Archives elején kristály gólem megölése, majd vissza a Hydra mögötti részhez.)

[merlinw.org]

Kell hozzá egy item duke's-ból, de a végefelé érdemes egyébként is menni mert nem easy 😊 Beépülni meg hát a múltban játszódik szal nehéz meghatározni 😊
LaposElem
Most nézem csak, hogy a Steamos kiadáshoz hozzá tartozik a DLC is. DLC tartalom kb hová épül be a játékba? Mikortól elérhetõ, eleje kb vége?

:)

Laza
Én is megvettem a Steamen, mikor feltették ... régen a virágbolti verziót nyomtam (talán kapni sem lehetett nálunk, nem is tudom) ... most pótoltam a vásárlást 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

LaposElem
Divinity. Tényleg. Meg is vettem steamon a múltkor valami leárazáson. El is felejtettem 😊 Jade empire érdekes egy cucc lett, annyira nem gyere be a harcrendszere miatt 😞 persze az is megvan.

Laza
Naa, ha a DS-t nem RPG-zük, akkor a Jade Empire nehogy már az legyen 😊

És egy Divine Divinity miért nem fért bele a listába?
Komolyan mondom, az egyik legjobb izometrikus nézetû RPG amivel valaha játszottam. Megvan benne a jóféle Diablo stílusú harc, az Elder Scrollokra jellemzõ részletesség (lehet mozgatni a dolgokat is, pl bemész egy házba, elpakolod a szénabálákat és lám, alatta egy csapóajtó) és teljesen szabad, sandbox jellegû játékmenet ... sok könyvecske, rengeteg titok, rejtett dolgok, nagyon jó hangulat ........... szerintem a DD egy izometrikus nézetû Elder Srolls játék 😊

Ha még nem volt meg, javaslom elkezdeni, mert mai napig is szépen néz ki, és van hozzá fullos honosítás 😊

Ja, a teleport rendszere is nagyon jó ... van 2 tárgyad amelyk között tudsz teleportálni. Vagy úgy, hogy a zsákodban van (tehát viszed magaddal), vagy úgy, hogy ledobod a földre és akkor ott marad (értelemszerûen ide tudsz visszajönni). Nagyon jól lehet kombinálni ........ már a megszerzése is egy ilyen jó kis teleportos móka ... konkrétan megkapod az egyiket, de nem tudni hol a másik, azaz használnod kell, hogy eljuss hozzá .... na de hová fog vinni? 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Tinman
Ó tényleg! Nem értem, hogy maradhatott ki a listáról ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

LaposElem
Deus Ex-nek csak az új része van meg. De felírom a régieket is. Arx nem jött be amikor megjelent, valahogy nem húzott be. Most a Risen-nel szemezgetek még, azt hallottam egész kellemes darab lett.

Seth
Nekem tetszett, remekül elvoltam vele úgy,hogy az 1. részt elõtte már 2x végigvittem 😊 Butított ahhoz képest,de még élvezetes

PSN ID.: Beegabor

MerlinW
A Deus Ex második részét nyugodtan kihagyhatja😊

[merlinw.org]

Tinman
Középszerû, de nem rossz...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Solid Snake
Arx Fatalis <#finom>
LaposElem
Jól van, akkor nem nagyon vagyok elmaradva 😊
system shock és a grandia 2 amit nem ismerek a többi mind volt már a gépen, és nagy részük már origi is. Nekik is állok amikkel még nem végeztem, bár elég kevés van ilyen már.
Wizardry8 fúúdejóvolt!
Köszi.

Tinman
A Dark Souls nem kifejezetten RPG (dark fantasy akció-RPG inkább.)

RPG?

PC:

- Baldur's Gate 1-2
- Gothic 1-2 a 3. rész viszont rossz vicc
- Planscape Torment
- Witcher 1-2
- Fallout 1-2-3 + New Vegas
- Icwind Dale 1-2 (az már inkább akció-RPG)
- Morrowind, Oblivion, Skyrim
- System Shock 2 (ha nem kényes a gyomrod a grafikára akkor az 1. rész is)
- Deus Ex 1-2 és Human Revolution
- Jade Empire
- Star Wars Kotor 1-2
- Mass Effect I. (a többi rész már sokkal lövöldésebb sajnos)
- Neverwinter Knights 1-2
- Final Fantasy VII és VIII. (jRPG)
- Grandia 2 (jRPG)

Mély víz ----> Ultima részek, Wizardry részek, Lands of Lore részek, Eye of the Beholder

Tudom... van még, de ezek itt fent kihagyhatatlanok szvsz.

LaposElem
Néztem már, de sajna nekem csak pc-m van. Szóval marad a Dark Souls meg a várakozás a 2-esre.
Ha már itt tartunk. Hasonlóan kiemelkedõ, kihagyhatatlan játék mi van még, ami rpg?

Solid Snake
Csak keményen <#hehe>
http://i.imgur.com/uV9HA.gif
Tinman
Ha ezt letoltad jöhet a Demon's Souls PS3-on... majdnem olyan jó, mint a Dark Souls. :-)

LaposElem
Nagyon nagy hangulata van az biztos. Emiatt sok apróbb kellemetlen hibát (kamerakezelés pl) simán megbocsát az ember. Most hétköznap lévén sajna csak koca menetekre van érkezésem... meló 😞 egy ilyen funrun alkalmával bele is futottam a hydrába. Nem nagy ellenfél, csak oda is kell érni valahogy. Na az nehezebb volt.

A 2. része is remélem ilyen jó lesz. Én tutira megveszem.

PVP<#hehe>
benőmenő
Fun fact hd4850 kari tulajoknak.670Mhz-es gpu órajellel közel megduplázódik Bligthtown alján a frame (legalábbis az én vaporx-es példányom alap 650mhz-éhez képest).
Értsd szinte konstans 15-18 helyett 28-30. Egy próbát megér!
Solid Snake
MerlinW
20 éve játszom játékokkal, de még soha nem fogott meg úgy játék, mint a DaS. Minden hibájával együtt, egyszerûen tökéletes alkotás. Ha értékelnem kellene, életem elsõ és egyetlen 10/10-es játéka. Mondom ezt majdnem 8 végigjátszás után.

Mikor nincs kedvem/idõm semmihez, még akkor is kellemes érzéssel bolyongok céltalanul a világában 10-20 perceket.

[merlinw.org]

MerlinW
Az a szép a játékban, hogy gyakorlatilag akárhogy tápolod magad, akármilyen páncél van rajtad, maximum 3-4 ütésbõl bárki megöl. Viszont a pár órányi játék után rájön az ember, hogy a megfelelõ pajzs, okos stamina gazdálkodással gyakorlatilag a játék "cheat" módja😊

3 dolog kell a túléléshez:
- türelem
- non-stop pajzsvédelem
- AOE támadások elkerülése

Ha ezek megvannak, halhatatlan vagy😊

[merlinw.org]

benőmenő
Mivel a warez mentésre corruptedet írt, így nekem is kb. 6 órába telt másodjára, ami elsõnek 20 körül volt. (konkrétan queelag boss leverése).
Viszont, amikor már nagyon nyeregben érzem magam, akkor mindig rádöbbenek, hogy kb. 2 ütés vagyok a kõdobálós óriásoknak, akiket elõszeretettel farmolgattam.
Laza
Sif? Nálam az valahogy az egész játék legkönnyebb bossa, csak alá állok mindig aztán el sem ér 😊

balee4
No már én sem vagyok messze az 5. végigvitelem befejezésétõl. Illetve igazából már csak pár miracle, és sorcery hiányzik, és egy rare weapon (ugye Sif lelkébõl 3 fegyót lehet készíteni) és 1000G a játék. Viszont eljutottam oda, hogy olyannyira kezdem kiismerni a játékot, hogy bizony már alig-alig nyújt kihívást. Pl. most NG+-ban gyakorlatilag egyedül Ornstein tudott egy kicsit megfingatni. Viszont Sif és Four Kings pl simán ment, pedig emlékszem anno PS3-on az elsõ NG+-ban szívattak rendesen.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Tinman
Bizony, bizony... 6. DeS végigjátszás lepergett, mégis most hétvégén csináltam a walkthrought és basszus MÉG mindig volt ahol meglepõdtem, mert azt hittem, hogy... aztán mégse ^^

Ebben a DaS és a DeS zseniálisak!

Amúgy a Souls széria végigjátszásainak száma, mivel már simán 1 tucat, ezért azt hiszem már van alapom leírni: A Dark Souls a király! Nagyobb, szebb, jobb, élvezetesebb, dinamikusabb, logikusabb, kevésbé frusztrálóbb, mívesebb, változatosabb, lenyûgözõbb...

davidka003
Annyira jó:

Ez a játék egyszerûen egy mestermû. Bár az Xbox 360 verzió optimizálatlansága kicsit fáj.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

LaposElem
Lezúztam a cickóst is. Férfiasan, zweihander-rel. Felmentem firelink shrine-be (malmos, fogaskerekes résznél többször haltam mint Quelaag-nél 😊 ). A tüzem meg kialudt 😞

Tinman
Jogos... párszor végigszaladtam a játékon, de tényleg csak ez az 1 volt :-D

Seth
Érdekes, hogy az egész játékban egy sem tûnt fel azon kívül, micsoda pazarlás 😊

PSN ID.: Beegabor

LaposElem
Lenyilazni? Hát nem éppen a stílusom, legalábbis a Dark Soulsban nem szoktam. De ha nagyon nem megy, akkor majd rákeresek, köszi a tippet.

davidka003
Quelaag kb a legkönnyebb boss ha utánanézel hogy lehet lenyilazni. 😄

---------
Azon gondolkoztam, hogy lehet jó lett volna ha kicsit több ember lett volna a játékban. Mondjuk lehetett volna egy hely ahol az emberek meghúzzák magukat a gonosz elõl. Egy vár vagy valami és velük lehetett volna beszélgetni. Persze nem hiányzik a szedj össze 30 vaddisznóbõrt és vidd vissza típusú küldetés de azért pár mellékküldetés jó lett volna még.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

LaposElem
Na kösz a választ, majd meglesem, ha visszamegyek. Most leértem az aljára, felszedtem mindent, kinyírtam mindenkit, azt hittem már hogy jó vagyok... beköszöntem a cickós bossnak (Quelaag). Hát izé... elkente a számat, de már van rá stratégiám. Szerintem ma lenyomom.

davidka003
Ja igen. Hát azt én is lenyilaztam messzirõl. Fel sem fogtam mi az. Azt hittem lesz több is ott lent.

Tinman
Tûz hamar leszedi onnan...

davidka003: A Blighttown aljába lefelé vezetõ úton van egy polipszerû lény az átjáróra tapadva.

davidka003
Melyikre gondol? Nem tudok rájönni. Hydra?

MerlinW
Nem mutatja, de sebzed. Íjjal lövöldözd.

[merlinw.org]

LaposElem
Eszméletlen milyen béna vagyok. Mondjuk mindent felszedtem, kivéve valami cuccot, ahová át kéne ugrani, de már nem érdekel. Lejutottam 1x már az aljáig is, sajnos az utolsó métereket zuhanva (lökés hatására), ezért jól be is haltam. Most kicsit pihentetem, mert idegesen nem jó játszani vele.

Viszont ha már itt vagyok. Van valami polip vagy miféle állat valami barlang elõtt. Oda lehet menni hozzá, de nem igazán tudom sebezni (legalábbis nem mutat semmi értéket). Azzal mit kell csinálni?

LaposElem
Kapkodni azt nem lehet, csak az, hogy nem vagyok gamepadhoz szokva, itt nagyon kiütközik. De szép lassan meglesz ez is, nem aggódok.

Laza
Én szép lassan mentem végig rajta, full átkutatva, halál nélkül 😊
Nem egy szép hely, de szerintem nem annyira vészes, de tipikusan nem egy rohangálós hely.

davidka003
Ráadásul kicsit unalmas is.

LaposElem
Undorodom a Blighttown-tól. Nem lenne nehéz, de a kamera kezelés... hát... no comment kategória.

Laza
A humanity úgy van, hogy vagy az inventorydban van beolvasztatlanul, vagy fenn a HP mellett a beolvasztott. Ha meghalsz akkor a beolvasztottat is eldobod, de fel tudod venni újra.
A beolvasztottból tudsz ember formát ölteni (bonefire), estust upgradelni (bonefire), meg a beolvasztott tud pl fegyvert erõsíteni (ember formában és adott fegyver, pl Furrysword max 10 humanityvel kb 20-25%-al erõsebb).

Halálkor csak az emberformát meg a beolvasztott humanityket veszíted el, de ezeket újra fel tudod venni, viszont újabb ember formához megint fel kell használj egyet. A zsákodban lévõ beolvasztatlan humanityket nem tudod elveszíteni.

A zsákban lévõ beolvasztatlan humanity arra jó még, hogy elhasználása (beolvasztása a HP számlálóba) fullra tölti a HP-d. Ez akkor jó, ha pl már nincs estusod, viszont lassabban használja el. PvP-ben is ha te vagy az invader csak így tudod magad gyógyítani. Be lehet tenni ezt is a gyors elérésû tárgyak közé (mint az estust).

LaposElem
Na. Mai sikerélmény is megvolt. Gaping Dragon második nekifutásra megvolt. Meglett volna elsõre is, de ajtót kellett nyitnom, és nincs pause a játékban, szóval elnézem magamnak 😊

A humanity egyébként halál után megmarad? Mert van 2-õ most a bal felsõ sarokban (halál után is), de minden bonefire fejlesztett már. Mire kell akkor még? Minden bonefire 10-es estus flask-et ad már. Mire lehet még használni?

Illetve innen merre kéne tovább mennem? Blighttown lenne a kézenfekvõ igaz?

Tinman
Nem szeretnék olyan játékban sok idõt a multira elszórni, ahol 38 óra alatt 99999999999999999 lelket "összeszed" valaki, és olyanban sem ahol egy sLVL 250-es karaktert mozdulat, animáció, bármi nélkül azonnal másvilágra küldd.

Ha pont abban a pillanatban csinálsz támadást amikor hátbaszúrnak, akkor nem vesz le az életerõdbõl. Dark Souls-ban is így van. Sokat nem PvP-ztél mi? 😊

Tinman
A 3. pontot valaki elmagyarázhatná...

Laza
Jaaj ... leverte õket, az a lényeg, a hogyan már másodlagos 😄
PvP csata hevében Én is nyomkodok néha meggondolatlanul dolgokat 😊

Tinman
Epic????? ^^

1. Elnyomott egy Second Chance-t, amit 30 mp-en belül faxán le is vertek róla. Ergo zéró értelme volt, késõbb kellett volna, mikor már van tér.
2. Rengeteg idõt vesztett azzal, hogy el akart lõni egy Curse weapont, de nem volt elég mannája, így el kellett használnia egy Old Spice-ot. Idõ, idõ, idõ, közben meg cséplik.
3. Kapott egy komoly ütést, majd rögtön egy backstab-et és SEMMIT nem mozdult a HP-je... miért is nem? Hm? Holott Warding nem is volt rajta ^^ Az ami rajta van páncél az vicc/10, de nem véletlen, hogy az van rajta, mert a kardja iszonyat súlyú, nem is tudna így mozogni másban.
4. Innentõl pedig a Dragon Bone Smash-el felhúzva mágiával ráadásul már nem egy nagy történet... mégis kihagy a vége felé egy csomó lehetõséget, pedig akkor is vihetett volna be sebzést, amikor az ellenfele lent a földön.
5. Nem értem az ellenfelét sem... végtelenségig nem lehet evadelni egy ekkora kard elõl, amikor erõset üt 2x is, akkor kellett volna neki visszatámadni, mert akkor zéró END-je van a DBS használójának, ezt kvázi köztudott.