10203
-
#7316 nekem tetszik, bár feleslegesnek találom :) azért kiváncsi vagyok a következőre, de szerintem ne éld bele magad, hogy többet csinálsz majd, ez eddig ügyes -
#7315 Kb. 2 hónapja hozzá se nyúltam a játékhoz, annyira szétszivattak a madarak painted worldben.
Most megint elindítottam és elsőre sikerült kipucolni rendesen, egy szuszra. Már csak Priscilla van hátra.
Tipikus DaS moment. -
#7314 Az END fontos ... Én pl a legócskább, leggyengébb és ezáltal legkönnyebb páncélokban mentem, hogy fegyverből és pajzsból a jobbakat tudjam hordani úgy, hogy emiatt nem pazarlok el pontokat.
Így az ENd fontos volt, mivel kizárólag a kitérés/gurulás és a pajzs védekezés adta a védelmem, arra mentem hogy el se találjanak, ne sebezzenek. De ugye mindkettő eszi a staminát. Ha van egy 100% elnyelő pajzsod, akkor már csak a staminádon múlik, hogy át tudják ütni, vagy sem.
Ezért is zseniális a játék és a felépítése, 1001 féle képpen mehetsz, fejlődhetsz ... ki-ki az ügyességre vagy az ellenállásra játszva ... mint pl azok, akik a legnehezebb páncélokba bújnak és csak egy helyben állnak.... természetesen náluk is alap az END, sőt, még jobban. -
#7313 A pyro easy játék, az igazi férfiak messziről kerülik :)
A normál karimmal direkt kerültem a használatát, mert már megjelenéskor tudtam (a konzolos hírekből), hogy az a 'gyengék' fegyvere :)
Egyedül a LVL1-es végigjátszásomnál használtam, mert ott viszont igen hasznos, mivel ott erőből nem vagy éppen turbógyerek :) -
#7312 Igen én is furcsálltam, hogy itt nincs teljes mágia varázsvédelem, mint az elődben:P -
steweee #7311 hát elég sok ilyen van, a kérdés csak a mértéke. ha nézel a tyúbon végégjátszásvideókat, főleg ilyen rekordosakat vagy ng+++++ vagy bosskillereket, ott látható hogy van aki az életerőt se növeli, csak alig, mert olyan ügyesen mozog hogy szinte el se találják még a bossok se. az életerő ahhoz kell hogy a hibáidat minél jobban túléld. az endurance is fontos ha harcos vagy, de igazából nem az ütéshez, hanem a blokkkoláshoz kell ilyen nagyobb monstrák ellen,és persze hogy ne lassulj be. én pl. előszeretettel sütöm ropogósra némely erősebb ellenfelet úgy, hogy közben végig fenn van a pajzsfedezék.
az erő elég egyértelmúen múködik, az attunement vagy mi a fene azért 4-5 varázslat nem árt ha van a tarsolyodban, én legalábbis zseretem ha egy harcos is tud varázsolgatni, legalább azért hogy lássam hogy mik vannak, bár a varázslókat nem szeretem játszani.
-
#7310 Én azért azt vettem észre, hogy az endurance stat itt is kiemelkedően fontos egy pontig.
Konkrétan ebből indítod a támadásokat, védekezést s a mozgást, így nagyon fontos tényező, hogy kellő mennyiség álljon a karakter lapon:) Nyilván itt kezdő játékosoknak, mint jómagamnak ez tudja az egyik legnagyobb segítséget nyújtani, amíg nem ismeri ki az adott területen lévő szörnyeket. Pajzs fel! ( szinte minden élethelyzetben)
Itt is van amúgy határérték, ami felett igazából felesleges tenni az adott tulajdonságra? -
#7309 A kezdőkarakternek semmi köze nincs ahhoz, hogy milyen leszel végül, csak a kezdő statok mennyiségét határozzák meg. Ha Te innentől csak az STR-t és az END-et nyomod, akkor máris lehetsz knight, vagy bármilyen más harcos :)
Én közepes karit csináltam, akinek kb ua az STR és DEX ... így egy rakás fegyvertípust tudok használni, közben bőr cuccban vagyok, aminek kicsi a súlya, rajtam van a ninja flip gyűrű is ... szóval villám gyorsan tudok ugrabugrálni, közben meg a Zweihandler bazi nagy kard van a kezemben ... vagy a Furrysword, a kettő között váltogatok.
Tehát ne foglalkozz azzal, hogy milyen karit indítottál, semmi köze a későbbi játékhoz ... akár most is felveheted a legnehezebb páncélt is, ha nyomtál elég END-et és elbírod :) -
Bandita0127 #7308 vit30 endu34 dex25 str17 amik így fontosabbak am eddig raw laito +5 öm volt most akarok belőlle lightingot csinálni mert am bejön a laito Priscilla's dagger is bohóckodok néha az + 4ben van de lehet,h nem ez lesz az én világom első karinak lehet túl bátor volt thiefet kezdeni -
#7307 Nem kell pyro, a békákat sima firebombbal is szanaszét lehet dobálni ... én mindig fel voltam tankolva 99 bombával, a békák sosem tudtak hozzámérni .... de még a slimeok ellen is jó ... meg szinte minden ellen. Még a Black Knightot (elcsalom a tetőhöz, ahol felmászok a létrára) és Havelt is azzal szoktam megölni rögtön a játék legelején ... Havelt felcsalom a bejárathoz, és ott tiki-takizok vele közben dobálom a gránátokkal :)
Nagyon sok helyen hasznos :) -
Fletley9 #7306 Ha az óriáspatkánynál leeső rövidítést használja amíg eljut a tényleges shortcut-ig mindössze két békát kell lenyomni csak. sokkal biztonságosabb megoldás -
steweee #7305 én is így voltam vele elsőre. vigyél sok firebombot vagy tanulj piromanciát, a kritikus helyeken le lehet felülről dobálni a "békákat" néhánnyal meg szemből is elbírsz -
#7304 Milyen statjaid vannak?
Shadow setben igazából minden fegyvert foghatsz a kezedben, mindegy milyen súlyú, tudsz tőle mozogni, még ninja flippelni is :) de persze ha megvannak amin statok.
Én Furrysworddel mentem (azt itt már simán meg kéne tudnod csinálni), Zweihandlerrel (azt is).
Mondjuk ahogy nézem ha a Chaos swordot csináltad meg, akkor buktad a Furry swordot, az is a Quelag lelkéből készült volna. -
Bandita0127 #7303 Sziasztok 72 es thief vagyok shadow set + 2ben laito illetve silver sk. kardal nyomulok , chaos blade is meg van ,de gazából nagyon gyengének érzem magam , valami thief-es tippeket tudnátok mondani ??? -
#7302 Na végre kinyírtam a Capra Demont, de utána szerencsére belefutottam egy átokba Depth-ben :S Egyet még tudtam gyógyítani de aztán bekaptam még egyet..most próbálok tradelni egyet Snuggy-nál. Úgy szép az élet ha zajlik :) -
#7301 Itt nyugodtan kérdezhetsz :D -
#7300 Azok valszeg nem nézik meg, ne azokra löjj :D -
#7299 én csak itt eszem az idegeiteket:-D -
#7298 azt akartam még kérdezni, hogy nincs valami aktívabb magyar Dark Souls fórum? -
#7297 szerintem is nagyobb segitség az élő kommentár. valószinüleg élő kommentár lesz, de jól összevágva, hogy azok akik jobban értenek a játékhoz se unják magukat halálra. -
#7296 Ennél a játéknál szerintem nagyon nagy segítség az élő kommentár, én arra szavaznék. Előre is köszi a munkát :)
***közben átregeltem a "mona" accountról, mert nagyon régen nem használom sehol ezt a nevet, plusz mindenki azt hitte csaj vagyok :)*** -
#7295 Egy újabb Dark Souls sorozat indul hamarosan a csatornámon, remélem mindenki kiváncsi rá, addig is, mondjátok el a véleményeteket. Legyen élő kommentár, amivel az új/kezdő játékosokat kisegitem, vagy ne legyen élő és szépen össze legyen vágva?
-
#7294 Valaki esetleg, aki többet invadelt meg tudja mondani, hogy Blighttownban, hol vannak az invade spawn helyek? mármint hol spawnolok, ha invédelek?
az egyik hely gondolom az ahol Mildred spawnol, de szerintem van több is. -
#7293 Na meglestem. Kifizettem a borsos árat (500 lélek/szint). Minden a régi kovács visszament kalapálni, már nem támad. Szóval a harangtoronyban lehet az ilyeneket semmissé tenni :) -
#7292 igen.
amúgy meg, ha egy boss-t nem tudsz legyőzni ugyan azzal a taktikával többszöri próbálkozás után, akkor ott valamit rosszul csinálsz és váltanod kell taktikát. vagy nézz utána a neten hogy is kellene megölni őket. -
m0na #7291 ja és egy kérdés: bár sejtem rá a választ hiszen megtörtént a dolog csak nem tudtam, hogy ilyen is van. Szóval még Undead Burg legelején megjelent egy kis csomag a pályán és volt benne egy longsword+5. Valaki belépett és otthagyta nekem szívjóságból vagy mi történt? -
m0na #7290 Na végre lezúztam a Capra Demont. Néha nem is az a baj, hogy nehéz a boss, hanem hogy halál után rohanhatok végig a fél pályán újra, hogy aztán 5 másodperc alatt meghalljak és ez baromira lefáraszt :) Ezt a bosst most mentés cheattel - boss előtt lementettem a save fájlt és azt töltöttem vissza -csináltam meg mert már majdnem agyvérzést kaptam. Nem vagyok rá büszke de tegnap dél óta ezzel próbálkoztam és már nem bírtam idegileg :) -
#7289 és ilyenkor kezdesz el különböző challenge-eket csinálni. mármint ha ráunsz az eddigire. én péládul most egy boxer karaktert épitgetek, de sokmindent próbálhathatnék. meg ugye ott vannak az achievementek. -
steweee #7288 későre jár edzés után, elég idétlenül irogatok most hogy olvasom vissza.
van valami nagy lávaboss, és kicsapogat a karjaival a kráterből. na az varázslóval két varázslat.... -
steweee #7287 visszamegy farmolni fegyveralapanyagot és fejleszt másra, vagy lépked szinteket. vmelyik nap nézte a svéd csávó wr végigjátszását, talán már túl könnyú is kinyírni mindenkit ha tudod hogyan.
na a fekete sárkány a katlanban, az lord of abyss ilyen fekete mancsos és fekete lángnyelvek nyaldossák, meg vmi úrben lévő helyen vmi szellemlénnyel okozott egyáltalán kihívást, de azok is csak azért, mert vannak olyan xtra speckó támadásaik, amik egyetlen találatnál is fikingatnak bármilyen magas is az életerő ha bejön, és be lehet nézni
de mágussal rém könnyen el lehet azokat is intéznim megfelelő varázslatokkal, egy másik ilyen quick walkthrougban láttam, de sztem alapból azért elég kevesen kedzenek mágussal, jobb a verekedős karakter
direkt nem nézek már videovégigjátszást, hogy el is felejtsem mit hogyan kell, mert úgy túl könnyúvé válik és nem lesz benne izgalom. először arra is tudtam örülni, hogy a nyomorult bell gargolyle*-t úgy 10. nekifutásra ki tudtam nyírni két fantom segítséggel, aztán az volt a nagy cucc hogy egymagam is. most már a játék felénél tulajdonképpen akkori felszereléssel is könnyú préda. bele lehet jönni a harcba -
#7286 de el lehet. mármint. lehet úgy csinálni egy karaktert, hogy egy bizonyos bossnál tovább nem tudsz jutni és vagy új fegyver vagy level up kell. pl nekem az egyik karakteremmel nem tudom megölni, most level up-olok addig amig a zweit nem tudom szépen használni Artorias ellen. -
m0na #7285 köszönöm a válaszokat :) Akkor megnyugodtam, hogy nagyon nem lehet elrontani a karaktert . -
#7284 Melyik az a 3?
O&S
Four Kings
Gwyn? -
steweee #7283 ha már nem elsőre vág neki vki, akkor inkább a szörnyikéknek vagy félnivalója a megszemélyesített hőstől mint fordítva. ng+ -on a bossok is félhetnek 3 kivétellel :)
olyan gyorsan lehet szinteket lépni kis rutinnal vagy tapasztalattal első játék esetén, hogy igazán nem gond átképezni. azért egy alap harcost nehéz mágussá, de a harcos paladin piromancer ninja tolvaj samuráj stb. elég átjárható.... -
steweee #7282 hát ez ízlés dolga. én is mindenest indítottam és úgy a játék felénél hagytam abba idő hiányában, de folytatom nemsokára. alapesetben a harcos a legnépszerúbb, de én mondjuk szeretem ha tud varázsolgatni, tehát paladin vagy harcos pap szerúség nehéz páncél erős fegyver kombóval. például a capránál kifejezett előny ha gyors, sztem ne szégyelld az alkalomhoz illő viseletet ráadni :)
elvégre a jó harcos elsődleges tulajdonsága hogy tudjon alkalmazkodni a kihívásokhoz,és még mindig jobb egy élő gyáva mint egy halott hős...
hozzáfejlesztettem egy kis piromanciát, tulajdonképpen csak a kesztyút kell felhúzni meg megvenni a varázslatokat, és némely boss ellen egészen jól jön ha tudod pörkölni pajzsfedezék mögül.... -
#7281 jól látod. itt a classok csak a játék elején jelentenek előnyt, pl én szeretek/szerettem tankolni, ezért nekem nagyon jól jött a knight alap statjai.
De simán tudsz karaktert "váltani" a ruhákkal, fegyverekkel, csak ha igazán jó akarsz lenni mindbe akkor rengeteget kell level upolj. -
m0na #7280 Nekem is lenne még pár kérdésem: indítottam egy knight-ot, nem tartok még szinte sehol...capra demon előtt vagyok 27 szinten.
statok: VIT17 END20 STR16 DEX15 a többihez nem nyúltam.
Eddig eléggé meg volt pakolva páncéllal, lassú volt mint a fene, de legalább bírta az ütéseket. A lényeg, hogy ez azért nem mindig jön jól és most felvettem a Capra előtt a tolvajoktól lenyúlható black leather cuccot. Érezhetően gyengébb a védelme de legalább gyors ami most éppen jól jön.
A kérdésem: mennyire lehet így kvázi "váltott karakterrel" játszani? Hogy egyszer tankot csinálok belőle, de a cuccok lecserélésével ninja is tudjon lenni :) Mert ahogy látom, némi szint lépés után már tök mindegy milyen karit választott az ember az elején azt csinál belőle amit akar..nyilván varázslóból nehéz hirtelen egy tankot csinálni de a finomabb váltások úgy látom megoldhatóak, úgy látom. -
#7279 Spear +15 200/0/0/0 D/B/-/- - - - 1 200
Halberd +15 275/0/0/0 D/C/-/- - - - 1 200
ha full dex-re (40 pont) mész, akkor talán a Spear jobb lehet mert B scalingje van és már csak azért is mert nincs az a stagger amikor elbaszod, de akkor ennyi erővel már inkább Winged Spear.
Winged Spear +15 215/0/0/0 E/B/-/- 1 200 -
#7278 Szerintetek halberdet vagy speart érdemes upgradelni? Estus flaskot mikortól lehet s kinél pluszolni? ( mi kell hozzá? ) -
#7277 Szerintem nem éri meg ... éna nagyon sokáig annál az árusnál vásároltam pl a tűzgránátokat, amik sokkal hasznosabbak, mint az a kard.
A Drake Sword is onnan nem messze van, de azt is hamar le lehet cserélni ha upgradelsz mást a kovácsnál.