Dark Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Nem igazán van. Max mocskosul meg tudod nehezíteni a dolgodat, ha bántod a barátságos NPC-ket😊

Ebben is vannak fordulatok abból eredõen, kit mikor ölsz meg, nem is kevés, de a legrosszabb esetben is max buksz egy bonfire-t, esetleg sötétségbe borítasz egy egész várost, szóval no pressure😊 Lényeg, hogy az elõrehaladásodat nem igen akadályozza semmi, bármit is csinálsz.

Az emberi forma továbbá növeli a loot esélyét és a támadásod/védelmedet. Minél több aktív humanity-t tartasz magadnál emberi formában (10db-ig) annál több/jobb.

[merlinw.org]

Szabi84
Játékban van olyan helyzet amivel nagyon el lehet szúrni a egészet? A Demon's Soul-ban ha nem nyírtál ki egy lovagot, akkor az a kretén lemészárolta a nexusban a fél bagázst! Ott utánaolvastam sok mindennek, a nélkül iszonyatosan nehéz szerintem.
Mi az amire nagyon kell figyelni? Szeretném úgy végigvinni hogy minél kevesebb dolognak nézzek utána. Human formának azo kívül hogy tudok multizni és fejleszteni tábortüzet van még szerepe?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Lehet félreértettél, én a saját hibákra értettem... abból tanulok állandóan, folyton emlékeztetnem kell magam, hogy nyugi, nyugi, nem rohanunk, nem hebrencskedünk, csak szépen óvatosan....

Ryder7
Sen játszóháza? 😄

Én azt bánom a legjobban, hogy a játékot ilyen guide-okkal vittem végig.

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

Heh, én a játékban órákon keresztül csak abból tanulok.

Iszonyatosan mennyire megbosszulja magát a játékban bármiféle figyelmetlenség, hirtelenkedés, kapkodás. Épp az elõbb sikerült már majdnem elérni a következõ tüzet, amikor egy rossz kontrollermozdulattal leestem a várfalról..... 😊

Ryder7
shhhhhh.

Hadd tanuljon a saját hibájából 😄

http://youtube.com/RyderGaming Jelenlegi Sorozatok: Dark Souls II: Scholar of the First Sin, Heroes of the Storm, Cities: Skylines, The Sims 4

MerlinW
Gyakorlatilag rajtad áll, lesz belõle több is. A sztoriban egyetlen helyen lesz majd "szükséges/célszerû" használni, a játék végefele Duke végén.

[merlinw.org]

Szabi84
Egész jól fut!
Találtam egy Ring of Sacrafice gyûrût, az elején gondolom érdemes tartogatni?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
Hello! A nagy leárazás óta megvan steamen, aztán most elszántam magam, hogy összehozom játszhatóra a játékot hardware vásárlás nélkül.

Kínkeservesen sikerült DSfix-ben megoldanom az fps lock-t, így már egész folyamatos a játék, de jobb lenne ha teljesen kisimulna, nem hiányzik pont ebben a játékban a szaggatás. Mivel tudnék még pár fps-t nyerni? Mert akkor lemondok a ps3 verziórol! legalábbis egy idõre😄

Tinman
Meglehetõsen sok különös dolog van a játékban, a történettel kapcsolatban is.

Igen... a Nexus hasonló a Firelink-hez, de sokkal fontosabb annál. Tulajdonképpen a menedéked.

Így van sok visszakacsintás van a DaS-ban a DeS-ra, de ne aggódj rettentõ sok dologban más. Unatkozni nehéz benne.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Lunki88
Ígérem be fogok számolni a fejleményekrõl amint megint jut idõm játékra. Amúgy ebbõl a játékból is olyan nagy volumenû történetet lehet kibogozni mint a DS-bõl? Mert ott tetszett a sok találgatás, meg a különbözõ okfejtegetések amiket a neten olvastam róla. 😊

Amúgy ez a Nexus nevezetû kezdõhely, olyasmi akar lenni mint a firelink shrine? Ha jól sejtem ide még vissza fogok térni egy párszor. 😄 Még érdekesnek találtam hogy a lépcsõn ücsörgõ, reményvesztett fickó tisztára olyan mint a firelinknél lévõ. Még a szinkronhangja is ugyanaz. 😊
Tinman
A tutorial boss-nál 90%-ban mindenki meghal, még sokadszorra is. Lassú vagy, gyenge még ott nagyon és a kardod is egy nagy nulla. Nem véletlen, hogy utána az jön ami jött... persze, ha nagyon ügyi vagy és leverted, akkor más következik látszólag, de az eredménye u.a.

Örülnék neki, ha rendszeresen beszámolnál az élményeidrõl... élvezettel olvasom, mert a DaS-os történések már kissé uncsik számomra :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Lunki88
Na sikerült viszonylag olcsón hozzájutnom egy ps3-hoz, és beszereztem a Demon's Souls-t. Hát mit mondjak, rögtön az elején a "tutorial" boss-nál elvéreztem, 1 csapással megölt. 😄 Az Asylum Demon-ra hasonlított amúgy a DS-bõl. Már most látom hogy vért fogok hugyozni, pedig a DS is baromi nehéz volt nekem. 😊
Ja, megvan minden ilyen nyalánkság, csak még szokni kell ezt a sok gombot 😊

MerlinW
tudsz ám gurulni/vetõdni. Azt használd, ne "szaladj" 😊

[merlinw.org]

"akkor vagy vegyél fel könnyebb cuccokat, vagy csak vegyél le valamit."

hát, még nagyon az elején vagyok, ugye most szabadultam a cellából, gondolom az a pár szakadt cucc meg a fapajzs ami rajtam van az nem kéne hogy lassítson. Vagy igen?

benőmenő
NPC-kel beszélgess, mert firelink shrine-on mondja is a láncinges csóka, hogy harangokat kell kongatnod és az elsõ felfelé (szó szerint van egy kis ösvény, csak ne balra menj a tûtõl a temetõ felé, hanem jobbra.
Ha túl lassúnak érzed magad, akkor vagy vegyél fel könnyebb cuccokat, vagy csak vegyél le valamit.
No, megvolt az esti program - hát õszintén, le a kalappal a community elõtt, mert amilyen tréhány munkát végeztek a fejlesztõk a portolásnál, annyira jól dolgoztak a játékosok - a játék bevételének a felét a játékosok érdemelnék 😊

DSfixxel, ce360-al és két apróbb mod segítségével egy tökéletesen mûködõ játékot sikerült az este összekalapálnom, PS2 kontroller gond nélkül megy és a játékban a PS2es gombokat is látom. Ahogy elnézem, kell is a kontroller ide.

Egész jól elszórakoztam a tutorial pályán, mondjuk azt a böhöm démont csak sokadszorra sikerült levernem, akkor is csak tûzgolyókkal (hirtelen nem is tudom elképzelni közelharcban hogy gyõzhetõ le, mert a karakterem túl lassan tud elszaladni és a démon nagyon nagy távolságra üt).

Aztán a madár utáni pályán kb 1-1.5 órát szórakoztam azzal, hogy a csontvázakat megpróbáljam leverni, de gyanúsan esélytelen voltam.
(ok, írták a játékról hogy nehéz, de azért az kicsit erõs hogy két csontváz ellen esélyem sincs - egyetlen apró hiba és olyan támadáskombót kapok hogy egybõl fekszem is). Szóval a végén rágugliztam hogy tényleg én vagyok ennyire béna, vagy lehet hogy a csontikat nem kéne b*szogatnom...? 😊

MerlinW
Ha nekem nem okozott gondot féltucatszor végigjátszani fixekkel, akkor szerintem te is megoldod😊

[merlinw.org]

Köszönöm a tippeket, közben olvasgatom bõszen az általános tippeket a játékkal kapcsolatban (pl javasolják hogy giftnek a key-t érdemes választani), nagyon remélem hogy sikerül a dsfixxel meg dsmfixxel kezelhetõvé varázsolnom a játékot.

Végsõ esetben van vhol egy elfekvõ PS2 kontrollerem amit USBvel rá is tudok kötni a PCre... egy-két repcsis játékot toltam igy, bár elég macerás volt bekonfigolni.

Ryder7
Attól függ milyen a stílusod. Én Knight-al mentem, mert az a tank class és tiny beings ring-et választottam giftként, ne tedd.

Szerintem a legjobban azzal jársz ha pyromancerrel mész, mert annak vannak tûzlabdái és az sokat segíthet bossok ellen a játék elején.

Lényegében nem számít mert a játék közepére kb olyanná csinálhatod a karaktered amilyenre akarod, ami fontos Stat az az endurance, a strength vagy dexterity (attól függõen hogy nagyokat akar csapni vagy gyorsan) meg esetleg néha nem árt vitality-re is tenni. Valamint próbálj olyan páncélt szerezni amelyiken van poise, valamint minnél nagyobb stabilty-s pajzsot.

benőmenő
A warrior is jó, esetleg a pyromancer.
Köszi, közben átböngésztem a modokat is, látom van már xbox gomb eltûntetõ is 😄

Játéktechnikai kérdés: totál kezdõnek milyen karaktert ajánlanátok? Menjek csak egy natúr warriorral azt hajrá? 😊

AA-t kapcsold ki és megoldódik a gondod.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

benőmenő
Dsfixel mindenképpen érdemes.
A játék menüjében az aa és a motion blur ki lett kapcsolva?
Erõsen ajánlott elolvasni az ini-ben, hogy mi mit csinál. Esetleg próbáld meg borderless window-ba futtatni, amit szintén a dsfix.ini-ben lehet elérni a megfelelõ leírással.
Fpocok
Valamit kell állítani, hogy ne a képernyõ sarkában legyen a kép. Már nem emlékszem mit, de okosabbak megmondják.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Sziasztok,

Hosszú ideje szemezek a játékkal, és eljött az idõ hogy felrakjam. Kicsit sokkoltak a PC port amatõr dolgai (lásd: press start a menüben, meg a játék során folyamatosan az Xbox gombokat mutogatják a releváns PC billentyû helyett, az egér+billentyû irányítás alapból katasztrófális), de mivel mindenfelé olvasom a tömjént meg itt a fórumon is látom hogy egy viszonylag komplx ARPGrõl van szó nem terveztem egybõl feladni.

Okulva a fenti linkbõl, megpróbálkoztam a DSFIX (meg a DSMFIX) berakásával, de vmi szörnyû katyvasz lett a vége (a jétékképernyõ a bal felsõ sarokba került vmi eltorzult felbontásban, a menük a jöbb felsõ sarokba és hát az irányításban se éreztem semmi pöpec változást)

Kérdés: tolja ezt vki nagyüzemben egér+billentyû kombóval, ha igen, érdemes küszködni a dsfix+dsmfix belövésével, kisül abból vmi jó?

Ryder7
NFS Underground-oztam NFS Underground 2 megjelenése után is 😄
Amúgy, nem az önutálatról van szó, hanem arról, hogy folyamatosan kihívások elé kell állítsd magad.

Mellesleg, ma harcoltam Siffel. Megsajnáltam szegényt amikor elkezdett bicegni. Gondoltam de jó lenne ha ott lehetne hagyni a harcba - voltak errõl anno pletykák - de aztán beugrott, hogy mennyire szenvedne..

benőmenő
Azért annyira nem utálom magamat 😄
Indítottam egy varázslót, meg még belenézek, milyen az ng+, aztán ha nem patchelik ki a gfwl-t, akkor a megszûnése elõtt még pvp-zek.
Szép volt, jó volt, de elég volt, ráadásul lassan jön a második rész is.
Ryder7
Solaire-al vitted végig? Mintha magamat látnám 😄 Ha jól emlékszem én is ilyen 60 óra körül vittem végig ma pedig már ott tartok, hogy nyugodt tempóban ha kellene 10 óra alatt meglenne a játék, persze nem az összes bossal.

Mindenesetre, gratulálok! Jöhet a SL1-es végigjátszás 😄

benőmenő
I did it !!4
Szoláriumharcossal kb. a black knight-ok nehezebbek voltak 😄
Level 109 és 2 perc híján 61 óra. Time and money well spent 😊
Még egyszer köszi Tinman a videókért, mert nélkülük tuti nem viszem végig!
Fpocok
<#eljen>

benőmenő
Ez a nap is jól indult. Egy óra hossza, 4-5 próválkozás, és tizensok humanity árán, de Kalameet lenyomva.
A végén már egész jól tudtam melyik támadása jön, de már nem maradt gyors pálásom, meg estusom, így a farkát nem tudtam levágni 😞
Ma meg lesz az elsõ végigjátszás, kíváncsi vagyok hány óránál fog megállni a számláló.
Ryder7
Hát az elnézett béta teszt videók alapján egész szépen mûködnek. Már nem kell vakon csapkodni a parry-t, hogy parry-zhess. 😄

benőmenő
Eddig mentegettem a pvp-t, de a mai után...
Artoriad utáni tábortûz, elpattintom a twin humanity-t, vissza emberi alakra. A kindle-re rá sem érkeztem nyomni már áll is fel a kari, imvader sehol. Elindultam elõre, shortcut dejó, akkor már megnézem lehet-e már pihizni a tûznél. Dehogy lehetett, viszont legalább végre invadelt a szerencsétlen piromágusa...és megalázott. Hogy hogyan?
Vagy 8x backstabelt zsinórban, de SZEMBÕL!!! Az a vicc, hogy kb. 5 ütés lett volna a csóka, annyira nem volt nagy szám.
Remélem a dedikált szerverek a 2-ben jobban fognak muzsikálni, mert ez így egy marék guánó.
Ryder7
Igen, és RyderGaming csatornája egész véletlenül youtube.com/Ryder19944

hm.... 😄

benőmenő
Este letöltöttem a játékot megint. Majd
letöröltem és felraktam a legújabb gfwl-t megint, ezúttal egy steamforumos hsz miatt rendszergazdaként futtatva a setup.exe-t, majd a klienst is. Így most mûködik.
MerlinW
Még használja, de elvileg ha kilövik alóla, akkor nem lesz probléma. Viszont az online dolgok valószínûleg nem lesznek benne kivéve, ha a From megoldja, de arra szerintem várhatunk😊

[merlinw.org]

Fpocok
Akkor most már nem kell gfwl? Nálam nem resetelte az idõd (bár azóta nem is játszottam lehet).

benőmenő
Letöröltem, majd felraktam megint.
Már elindul egybõl, online és mentés továbbra sincs.
Ezek után tuti nem rendelem elõ a 2-t, de még az is kétséges, hogy fizetek-e majd érte egyáltalán.
Ryder7
Tudom, hogy Steamworks-ös lett a játék, de attól még az egy életreszóló achievement volt, a 200+ óra.

benőmenő
Én annyit vettem észre, ebbõl a "javításból", hogy kompatibilitási mód nélkül exe hibával crashel a játék mielõtt elindulna.
Kompatibilitási módban pedig nem tud belépni live-ra így kiírja, hogy offline mód és nem menti el a játékállásokat.
Alkottak a fiúk az már biztos.
MerlinW
A legutóbbi javítással Steamworks-ös lett a játék, ezért nullázta le. Bioshock 2 és az összes Live-os játéknál is így lesz, ami Steam-re költözik.

[merlinw.org]

Ryder7
Yaay, a Steam valahogy elfelejtette hogy hány órám volt Dark Soulsban. vicces, hogy körülbelül háromszor-négyszer vittem végig a játékot (a nem warezest) és csak 77 percet játszottam. na ez a speedrun xD

Ryder7
nem csak warezzal megy. de cheat engine kelleni fog hozzá, és Blighttown bugos.

benőmenő
Win8 reinstall után akármit indítok rendszergazdaként, akár van dsfix, akár nem crashel a játék. Többször újra lett rakva és a menüig sem jut el.
Fck yeah! Még jó, hogy már csak a dlc(ott is már a sanctuary után jártam) és az endgame volt hátra 😛
MerlinW
Nekem megvannak az unpatch-ed indítófájlok, a leírás szerint azzal megy.

[merlinw.org]

Fpocok
Sajnos csak warezzal megy.

MerlinW

[merlinw.org]