10203
  • Rony94
    Egyébként igen, az Equip burden-t érdemes figyelni. Itt egy kis matek tudás sem árt (vagy egy számológép és egy százalékszámítás ismeret).

Példa:
    Mondjuk hogy most a Te Equip Burden-ed 100 pont.
    -Ha 50-100%-osan vagy leterhelve (azaz 50-től 100 pontig), akkor eléggé lomha vagy (ha igazi kihívásra vágysz, akkor megpróbálhatod így kijátszani a játékot, de őszintén szólva én inkább meghalnék ilyen terheltségnél).
    -Ha 25-50%-osan vagy leterhelve (azaz 25-től 50 pontig), akkor már egész tűrhetően mozoghatsz és gurulhatsz (ez már sok helyre elég).
    -Ha 0-25%-osan vagy leterhelve (azaz 0-tól 25 pontig), akkor vagy a leggyorsabb. Értelemszerűen ez maga a kánaán. Nincs is jobb mint tisztán és könnyedén gurulni. :)
  • partizan182
    Szerintem a sima Knight set lesz az, tudjátok a vidránál ;)

Mr. Bond: azért vagy lassabb egy 25 kilós nehézpáncélzatban mint egy 6kilós pyro cuccban mert... Miért is? Ennek így semmi értelme, nemlátok semmi ok-okozati összefüggést, artificialdifficulty, rebel rebel rebel...

Viccet félretéve az equip burden statodat figyeld hogyan változik ha felveszed a nehéz vértet.
  • Rony94
    De akkor miért nem azt írta? Oda van írva a szetthez. :'D
  • MerlinW
    Darkroot Garden-re gondol és az Elite Knight szettre. (a játék legjobb szettje imho)
  • Rony94
    Ööö...olyan szett nincs is. Nem a Black Knight szettre gondolsz véletlenül? :D

De az sem lehet, hisz az a Kiln of the first flame-nél van (azaz a játék legutolsó helyszínén).
  • sztar007
    Darkroot Basin-Knight szett
  • Tinman #8512
    Nézd meg mekkora pocakja van... nem csoda, hogy nehezebben mozogsz a bundájában.

Amúgy melyik játékkal tolod?
  • sztar007
    Megszereztem a Knight szettet a vidrától és miután felvettem azt vettem észre hogy a karakterem lassabb. Mitől lehet ez?
  • Rony94
    A Gaping Dragon elsőre sikerült, habár az egyik támadásával majdnem kinyírt (egy icipici életcsíkom maradt csak), míg a Giant Rat csak másodjára sikerült. Ez gáz. xD
  • benőmenő
    Eszméletlen egyesek mit ki nem hoznak a játékból
    Neogaf screenshot topic
  • benőmenő
    A régies/irodalmi angolban jelentheti azt is a thou, amit Rony írt.
    thou 1 (thou)
    pron.
    Used to indicate the one being addressed, especially in a literary, liturgical, or devotional context.
    [Middle English, from Old English thū, second person nominative sing. personal pron.; see tu- in Indo-European roots.]

A " thee " is elég sokszor elhangzik.
    Ez is színesíti a játék világát, egy igényes magyar felirat/szinkron miatt simán újrajátszanám még párszor, mert nekünk több régies szavunk van, illetve kisebb százalékban koptak ki teljesen a mai nyelvünkből.
  • BEAST #8507
    Ebben az esetben szerintem az "art" az "are" régiesebb alakja.
  • Rony94
    Akkor valamit nagyon félreértettem. Jó, meg se szólaltam. Epic fail.
  • MerlinW
    Thou az "ugyan", "habár"-t jelent. A though szlenges röviditése. "Tho"-ként is szokták használni. Az art művészetet jelent, de nem tudom mire gondolsz, mi a szövegkörnyezet.
  • Rony94
    Egyébként még nem beszéltem magáról az angol nyelvről, mert egy kicsit a készítők belepiszkáltak. És szerintem ezzel csak még értékesebbé tették az egész játékot.

Azt vágom hogy a 'Thou' az a Te (tehát én rólam van szó). De pl. az 'Art' szót nem tudom hova tenni. Az mit jelent végül is?
  • Rony94
    Uh, ez jó ötlet. Köszi!

Another challenge: Csak törött kardot lehet használni. :D
  • Tinman #8502
    ...és pontosan ezért mocskosul zseniális játék a Souls, mert igazából a karaktered mellett te magad fejlődsz leginkább.
  • MerlinW
    Vedd figyelembe a hatalmas mennyiségű rutint is. A legjobb teszt erre; kezdj el egy teljesen új játékot és nézd meg, hogy törött karddal mennyit versz az első boss-on. Meg fogsz lepődni. Én capra-ig játszottam törött karddal (2 dph) :)
  • Rony94
    Észrevettem hogy erősödtek, de ahogy észrevettem nem eléggé. A Balder Knight-okat pl. első végigjátszásnál csak nehézkesen tudtam csak lenyomni. Most meg egy erős támadással leszívom az élete nagyját, megcsapom még egyszer és már halott is. A Bell Gargoyle-t is elég gyorsan lenyomtam. A Taurus-nál először meghaltam mert sikerült leesnek a falról. xD De másodjára már ő is piece of cake volt.

Amúgy értem mit akarsz mondani, később tuti durvább lesz. O&S-re kíváncsi leszek. De a lényeg hogy eddig nem sok kihívás volt.
  • benőmenő
    Ne kövesd ez azt a hibát, hogy elbízod magad, mert bár te hozzászoktál a játékhoz és nem lvl senki a karatkered, az ellenfelek is erősödtek. Én megpróbáltam a hídon a sárkányt hamarabb leverni, de az összes tűzvédelem ellenére (gyűrű, legnagyobb firedef-es armorset válogatás) hamar a bonfire-nél ücsörögtem üres kézzel.
  • Rony94
    Áh, 1 óra alatt már meg is van az első harang. Tök erősnek érzem magam. :D
  • partizan182
    Gratula!

Új karakter és irány a pvp scene? Én éppen egy lvl 40 darkwraith builden dolgozom (van egy 15ös és egy 90es, de kell egy közte is, mert így elég le vagyok korlátozva hogy hol invadelhedek)

Más: napokban invadelgetek a lvl15-el a parishben (nem kell kiakadni, +5 shortsworddal tolom a noobok ellen és hagyom nyerni aki megérdemli - kvázi minibosst játszom) megjelenek a bossajtó mellett, ott kemppel a host Solaire- rel, a földön a lábuk előtt egy csomó tárgy világít.

Namondom fasza, ganksquad, zúzok onnan lefelé, a host azonnal dob egy üzenet live-on, hogy üdvözöl az Undead Parish minigame-ben, aki megüti Solaire- t az megkapja a tárgyakat a földön (10-10 sima és twin humanity, 10 cracked red eye orb), ha meg találnám ütni őtet akkor TWOG-al büntet.

Buli volt nagyon, sosem harcoltam még Solaire ellen, két ütésből lecsapott és rengeteg élete volt, kb harmadikra sikerült (mondjuk akkor már nagyon könnyen meglett, bár eltartott egy darabig). A host közben lelkesítő üzeneteket küldött meg szurkolt oldalról, a végén felmartam a nyereményem és hazamentem.

Bazi jó volt, mint egy sosemlátott miniboss, mással történt már hasonló?
  • Rony94
    De mind tudjuk hogy ez mi miatt volt. :)
  • r4pt0r
    Hát maga a STALKER játék valóban tökéletes, ha nem számoljuk a megjelenéskor a pár csillió bugot. :D
  • Rony94
    Köszi. Nélkületek már agyvérzést kaptam volna, az biztos. :)

Egyébként lenyűgöz maga a játék. Minden szempontból tökéletes (a portolást leszámítva). Ilyet legutóbb a Half-Life-nál, a STALKER-nél és a Silent Hill 2-nél éreztem.
  • MerlinW
    Grat:)
  • Rony94
    Hölgyeim és Uraim!
    2014. január 31-én, pénteken, 23:50-kor sikeresen elértem ezt.
    Most annyira izgatott és happy vagyok hogy tuti nem fogok egy hamar elaludni.

Új challenge: Kijátszani a játékot NG+-ban. :D
  • Zozo0122 #8491
    Ja, van még egy jó ötletem. Itt az ideje begombázni, ha érted mire gondolok :) Remélem szóltál Elizabethnek, hogy megölted Manust...:D Bár anélkül is lehet gombád...
  • Zozo0122 #8490
    Ezekkel a statokkal széttéped Gwynt :) Jó kis első kari lett ez. Bár a resistance el lett rontva a játékban, kb. tökéletesen felesleges rá pakolni, az endurance is elég lett volna 40-en és akkor most lenne 40 vitalityd is, de ezeket nem kötekedésképp írom :) Jó lett ez, lássunk képeket is róla!

Gwyn. Nagyon erős és gyors, a kardja is lángol és pörög forog, tiszta Yoda mester :D Habár legutóbb durván szégyenben hagytam...beálltam elé, 4 parry és viszlát :D Próbáld ki ezt a módszert, nem nehéz őt parryzni.
  • BEAST #8489
    Én meg kezdtem egy új karaktert, csak mert, és olyan szőrnyű hibákat vétek, mint véletlen, az első firekeeper soul "befalása" flask upgrade helyett. Viszont korlátozott felszereléssel is sokkal könnyebb a harc a ki tudja hányadik ng+ után. :D
  • El Gigante
    Igen, de mielőtt kinyírod farmolgass ezt azt, ha mész ng+-ban, mert én ezt sajnos elfelejtetem:D
  • Rony94
    Persze. Habár a "kulcsért" vissza kellett mennem a Catacombs-ba (hihetetlen hogy ott hagytam). És pluszként "megöltem" Gwynevere-t is. Itt is csalódtam is egy kicsit, azt hittem hogy több minden lesz a halála után.

Egyébként itt a statom. Ezzel már illendő lenne megölnöm Gwyn-t?
  • MerlinW
    Gwyndolin-t is megtaláltad Anor Londoban?:)
  • Rony94
    Kalameet is megvan. Már csak Gwyn van hátra akkor. Megpróbáltam egy párszor, de nagyon durva. Basszus, ennek a fickónak sosem fogy el a staminája? Megállás nélkül üt. Ez brutális!
  • Rony94
    Ez tök jó. Ne értem miért kellett kivágni. :(
    Videó
  • Rony94
    A módja már megvan. :)
    És mintha azt mondtátok volna hogy ez kemény harc lesz. Nekem elsőre sikerült leszívnom az életét a negyedére. (Kép)

De most kikapcsoltam a játékot egyelőre. Kezdek Dark Souls túladagolásban szenvedni.
  • MerlinW
    A sárákány is egy boss, csak meg kell találnod a módját, hogy leszálljon:)
  • Rony94
    Manus kivégezve! :) Most harmadjára sikerült. Most lementem egy helyre ahol egy fekete sárkány van. Többször is majdnem megölt a tűz okádásával, de a 3 lelket sikerült fölvennem középen. Viszont ami hátul van egy lélek, azt már nem tudtam fölvenni. Könnyűszerrel kinyírt a sárkány. :(

Amit pedig az előző kommentben mondtam....egye-fene, megcsinálom most. Ez úgy is egy olyan végigjátszás ahol kipróbálok majdnem mindent.
  • Rony94
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Basszus, NG+-nál tuti megölöm Gwynevere-t. Nagyon kíváncsi vagyok Dark Anor Londo-ra. Még ha szarul is járok vele, nem érdekel. :D
  • MerlinW
    Jaj tényleg, már emlékszem.