Dark Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már sokszor sikerült levinnem az életét a feléig, csak aztán agyon csapott. Próbálom megtanulni hogy melyik támadásánál hova érdemes gurulni, de sokszor hiába gurulok mindkét irányba, pont oda csap le a bunkójával.

És még ráadásul sikerült elhasználnom mind a 3 Golden Pine Resin-t is fölöslegesen. Pedig azzal könnyebb lett volna. Szóval van még mit tanulnom, de pont ez benne a szép, hogy kitanulom, fölfedezem az egész játékot. Mintha a saját kalandom lenne. 😊

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Lábuk közt többnyire gurulni se kell (fúj, de erkölcstelen 😊 )

Igazából ellenfél és támadás függõ az, hogy mennyire ügyesen kell gurulni ahhoz hogy ne találjon el. Mert ugye van olyan ütés ami akár az utolsó pillanatban is iránytválthat, van olyan ami 360 fokban tarol... szóval ilyenkor jobban észnél kell lenni.

De tény, ha valaki ügyes és nagyon jól idõzíti az ugrásait, azzal jobban jár(hat) mintha pajzzsal hárít (mert többnyire a gurulás kevesebb stamina mint a pajzssal való felfogás).

Én csak azért írtam a pajzsokat, mert szimpla ellenfeleknél nem kell olyan jó reflex a hárításhoz (felteszem a pajzsot azt üssél pubi), kezdõbarátabb dolog. Plusz ugye könnyebb ellentámadni, amikor hárítás után megbillen az ellenfél (jó kis tower shielddel rohangálok).

Úgy vettem észre hogy gurulásnál nem kapsz be egyáltalán ütéseken még ha gyakorlatilag benne is vagy. Legtöbb bosst, fõleg a nagy darabokat közelharcban nyomtam le ami azt jelenti hogy szinte a lábai közt voltam😄 vagy pedig szorosan az oldalánál, így nehezen tudnak megütni.

Nyugi srácok, nálam pont ugyanaz volt - sztem vagy 15ször ölt meg mire sikerült legyõznöm (pedig én ugye a kiírt tippnek megfelelõen nyitásként mindíg ugrásból ütöttem egy jó nagyot rá, de a maradék leverése nagyon nem ment).

A lényeg hogy ne adjátok fel, próbálkozzatok. Az eleje nyögvenyelõs (az utána következõ pályák töltelékharcosaival is sokat szívtam, kb 10-12 órányi játék után éreztem rá a harcra), de bõven meg lesz a jutalma ha kitartotok és nem dobjátok a játékot. ÕsPCsként a kontroller nekem se ment könnyen, de mostmár el se tudnám képzelni a játékot nélküle.

Egy tipp: tanuljátok meg használni a bal kézbe rakott pajzsot (lehetõleg olyat ami 100% körüli fizikai védelmet ad). Nem nhéz, met csak nyomni kell a bal gombot, rádsom az ellen, HPt nem vesztesz csak némi staminát (csak 1-2 ellenfél van aminek akad olyan támadása ami ellena pajzs nemvéd, de közkatonák ellen tuti), és egybõl ütheted is. Kezdõként sztem ez mérföldekkel könnyebb harcmodor mint a gurulgatás meg elugrálás, még 90es szinten a bossfightoknál is "nyugodtabb" játékmenetet ad nekem.

Emlékszem, nagyon sokáig a gurulgatással próbálkoztam az elsõ pályákon (pl undead burg), de vhogy sose jött össze. Pajzzsal meg mint az álom 😊

Tessék kitartani, ez a játék pont attól jó hogy nem könnyû 😊

benőmenő
Legutóbbit streamet nem láttam, de egy régebbit max 3 percig bírtam, mert fájt amennyit bénázott.
Shirint néztem ahogy ugrált rá 😄 élmény volt
amúgy a "gyakorlás" része amit még bele kell kezdenem fektetni, dehát ez nem egy casual játék elvileg

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

MerlinW
Pedig nem nehéz. Vagy a felmászol, ráugrasz, elszaladsz a várfal végére, visszaszaladsz, felmászol ugrasz megoldással ölöd meg könnyen, vagy a várfal közepén ütöd, mad mikor támad átgurulsz a lábai között. Én az utóbbit szoktam csinálni. Kis gyakorlással figyelemmel és türelemmel hamar megvan.

[merlinw.org]

Nekem még ez lenne a legkisebb problémám (ha nem lenne kontrollerem). Én eljutottam a Taurus Demon-hoz és most vele szopok. Mindig úgy agyon csap hogy az nem igaz. 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

én most tervezem elkezdeni PC-n, de az eddigi kb 1 óra játék alatt inkább szenvedek
pont a controller kezelés miatt 😞

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Hopp, lehet be vagyok rúgva és gyárilag kezeli PCn is a controllereket (csak nekem kellett egy kicsit molyolnom a PS2 controller rákötéséhez).

Akkor csak a low grafika marad, az meg önmagában nem rossz pont 😊

No igen, ha nincsenek a lelkes PCs játékosok akik ingyen és bérmentve megjavítják a játékot (grafika, controller kezelés), akkor szerintem is nagyon gyenge eresztés lett volna PCn.

Mert valljuk be, sztem a játék lényege a harcrendszerben van, namost ha a kezelés szar és még ocsmányul is néz ki, akkor PCn jogos a rossz pont.

Tegnap este befejeztem én is a játékot, kár hogy vége lett:S A rossz befejezést választottam mert véletlenül lecsaptam pár npc-t!
Demon's Souls-t tavaly végigvittem, azzal sokszor megszenvedtem ez jobban ment, hatalmas a játék a DeS képest, de annak is megvan a hangulata, az ugrótámadás hiányzik ott.
A pályatervezés csúcsa a játék, megnéznék belõle egy 3D-s terepasztalt😄
Tegnap olvasgattam még pár magyar tesztet a játékról és akadt amiben nagyon lehúzták. Persze az alap grafika barom ronda, az irányítás nem tudom milyen egérrel, az sem lett kiemelkedõ. De ezt a két mondhatjuk elég nagy hibát könnyen lehet orvosolni. Ezen felül tökéletes a játék!
Szóval jöhet a 2. rész reméljük hasonló grafikával, szuper harcokkal irányítással és egy kicsit komorabb grafikával!

Köcce.

Elkezdtem én is a játékot. Csak azért írok hogy szóljak, magamat ismerve hamar ide fogok jönni segítséget kérni a továbbjutás érdekében. 😄

Á, nem olyan vészes, sztem nagyon jól megvannak tervezve a pályák, ott vannak a bonefireok ahol lenniük kell, nagyon jó hogy van egy rakás shortcut amik megkönnyítik a mozgást ha aktiválod õket. Ebbõl a szempontból le a kalappal az alkotók elõtt.

Csak az elején kell kicsit belerázódni, visszagondolva hogy hány napig (!!!) küzdöttem az undead burgban mire sikerült elvergõdnöm a bonfireig. Szinte egy életnek tûnt, fõleg amikor az utolsó ellenfél lenyomása után leestem a hídról... hiába na, rá kellett érezni a harcrendszerre 😊

Ezek a Tinman videók merre vannak? Youtubeon?

(mondjuk lassacskán a végére érek a játéknak, de kiváncsiságból megnézném)

Voltan
Hú, azért így második végigvitelkor nem kevés segítség volt az elsõ 😄

Depths-ben például nem ártott a "földszinten", hogy nõnek öltöztem 😄
A wiki-t érdemes olvasgatni, de nem érdemes szó szerint követni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

na jó, elszóltam magam. elég ritkán vannak ezek a bonfire helyek, a tény meg, hogy minden halál után az összes létezõ ellen újraéled elõttem-mögöttem úgy, hogy minden pontom bukom az elég kellemetlen. az meg nem sûrûn fordul elõ, hogy a hullámtól visszaszerezzem a pontokat, mert általában lekaszabolnak addig...

Meghallgattam, de végül a sûrûbb úton kötöttem ki, de elvagyok velük 😊)

benőmenő
Nehézségi fokozat nincs. Legfeljebb, ha használod Tinman végigjátszását, az kb. az easy mód, de azzal egy kicsit el is veszik a játék varázsa.
Elsõnek a pyromancert szokták ajánlani, egyébként teljesen mindegy, mert az elején olyan gyorsan lépkeded a szinteket, hogy akármit fejleszethetsz akármibõl.
Ilyen alapvetések élnek még, hogy egy nehéz páncélos warrior, vagy knight az használja a pajzsát bõszen, míg a többiek inkább guruljanak amikor csak tudnak.
Még kezdõ tanács, hogy figyelj arra amit a láncinges fószer mond, nehogy a csontik közt vergõdve menjen el a kedved végleg a játéktól.
OK, köszi a tanácsokat.
Egyébként nehézségi fokozat van? És még egy, van ajánlott karakter, akit elsõnek érdemes választani?

Voltan
Na, a végére értem!

Tényleg hihetetlen király játék! Köszönöm Tinmannek a videókat, nagyon sokszor segített, és élvezet volt nézni is õket. 😊

Most újrakezdtem egy kicsit mágia-orientáltabb karakterrel, már túl vagyok Blighttown-on 😄

Ja, és persze Zweihander rulz 😄D

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

benőmenő
Ha az lentebb írt master key-t választod, akkor már a játék elejétõl több felé mehetsz, de így is teljesen végigjátszható a játék, a black firebomb meg jól jöhet még undead parish-ben, ha nem hamarabb.
Szerintem is kezd elölrõl és a kulcsot válaszd!

MerlinW
A master key-t szokás választani, így egy cseppet komplikáltabb lesz az utazásod (ami nem feltétlenül baj) 😊

[merlinw.org]

Na így már tök jól fut, köszi szépen! 😊

amúgy meg szoktam én olvasni a message-eket, de most olyan volt, hogy egymás után 3 azt mondta, hogy "good luck", a 4. meg azt, hogy "here" 😊 mondom köszi 😊

annak nagy jelentõsége van, hogy kezdéskor bónusznak a black firebomb-ot választottam?

ja és túl vagyok az elsõ "boss"-on végre

benőmenő
"kezdhetem újra onnan az elejérõl"
Legalább 4-5 zombit le kell csapni OMG! 😄
Ha figyelsz a padlón lévõ leírásokra akkor 1 ütés mind. Pl. A backstabhez annyit kell tenned, hogy az ellenfél háta mögé kerülsz és nyomsz egy sima ütést.
A parry kicsit trükkösebb, de az sem lehetetlen.

A dsfix ini-ben lévõ beállítások jórészt szebbé teszik a játékot. A legtöbb erõforrást az AO zabálja, én be sem kapcsoltam.
Nekem sokat dobott még az fps unlock opció használata. Kapcsold be, majd az ini-ben alatta lévõ másik sorban korlátozd vissza 60-ról 30-ra.
Amikor a boss felett vagy leesés közben nyomd meg az RB-t így sokat sebzel rajta! Aztán fogd be a jobb oldali analóg benyomásával majd ütögesd lehetõleg ne szembõl, ha felrepül menj távolabb majd vissza. De belejössz egy idõ után fakarddal is letudnád verni😄

nekem kicsit lassúcska a játék, pedig nincs rossz konfigom, lehet valahogy finomhangolni? ha igen mit érdemes állítani? vagy a dsfix.ini-t kéne babrálni?

amúgy nem gondoltam, hogy ennyire szemét játék. most kezdtem el ugye, van egy bonfire az elején, utána jön nem sokkal a lépcsõs rész, ahol legurul a nagy golyó, aztán azért még van egy kicsi mire az elsõ boss-hoz jutok. és akárhányszor megöl, kezdhetem újra onnan az elejérõl, 20 percig bírtam és kiléptem. 😊

Én is így játszom. Nálatok csinált olyat hogy liftezés közben körbenéztél és lezuhantál? És persze halál...

mást szerintem nem, én xbox360 kontrollerrel játszok, ezzel teljesen jó. akkor még a motiion blur-t és az AA-t kilövöm. köszi a segítséget.

igen azt😄

benőmenő
???
A játék menüjében az élsimítást és a motion blurt kell, azt hiszem ezt szeretted volna mondani 😄
A hdr-t ki kell kapcsolni!

MerlinW
Ha csak a felbontást akarod átállítani, akkor igen. #7846-ben van egér fix is(dsmfix), ha bill+egérrel szeretnél játszani. Azt is be kell lõni a dsfix-ben, de minden le van írva az ini-ben.

[merlinw.org]

Sziasztok!

Tök új vagyok, látom van ez a DSFIX, hogy a hiányosságokat kicsit pótolja, a zip tartalmát csak másoljam a játék mappájába, illetve az ini-ben írjam át a felbontást? Van még más teendõ? Köszi.

MerlinW

[merlinw.org]

endurance-nak mennyi a felsõ határa?

MerlinW
fontossági sorrend: end, str/dex, vit

[merlinw.org]

Elsõ végigjátszásban vagyok harcossal, mire kéne raknom a pontokat?
Vit-30
End-40
Str-53

Rajtam van a Ring of favour gyûrû ami felnyomja az endurancet és az életerõt, de nem akarom örökké hordani. Endurancet azért hagytam 40-es szinten mert a gyûrû miatt így maxon van, ha jól olvastam.

MerlinW
Ha csak ezzel lenne gond akkor nem biztos, de miután rengeteg probléma van a W8-al mind játékok, mind egyéb téren, igen azt szapulom. Hogy mint szoftverfejlesztõ mit gondolok róla, azt meg már le sem merem írni😊

[merlinw.org]

benőmenő
Egy ilyen megkérdõjelezhetõ minõségben portolt játéknál biztos, hogy a win8-at kell szapulni?
MerlinW
Nem tudom miért kell erõltetni azt a W8-at..😊

[merlinw.org]

Köszi, a sima rendszergazdai nem volt elég, kellett neki a win7 kompatibilitás is.
benőmenő
Próbáld rendszergazdaként futtatni, illetve ha használod a dsfixet, akkor az intro átugrást kapcsold ki.
Nekem általában ezekért crashelt.
Hello,

Volna egy kérdésem, hátha tud rá valaki mondani valami okosat.
Meg lett Steam-en a Prepare to Die Edition, de amint elindítanám becrash-el a játék és így nem indul el. Win 8 altt próbálom mûködésre bírni ha ez számít bármit is.
Valamint elnézést ha már volt ehhez hasonló probléma, de nem olvastam vissza a fórumot.
MerlinW
Minden mob másra allergiás, szóval tök mindegy. Az a jó ha van mindkettõböl. Kb egyenlõen vannak elosztva a mobok, a shardokat pedig ehet vásárolni és ugyanannyiba kerülnek a kovácsnál Anor Londo-ban.

Sen's Fortres-ben találsz nagyon jó Lightning Spear-t, így értelemszerûen tüzeset érdemes kovácsolni, amíg nem lesz meg a Quelaag's Furysword.

[merlinw.org]

Stattal nem nagyon skálázódó fegyvereknél a lightning vagy a fire enchantment a jobb?

Sebzésben a vége mindkettõnek ugyanaz, úgyhogy amire gondolnék hogy különbség lehet:

- az ellenfeleknél a tûz vagy a lightning reziszt a gyakoribb?
- az upgradehoz szükséges anyagokból melyik igényel nehezebben beszerezhetõ shardokat...? (itt a fire neccesebbnek tûnik nekem, mert nem sima hanem green meg red titanite is kell, ami ha jól olvasom nem vásárolható és farmolni sem tûnik triviálisnak)

Konzolra gondolok de olvastam angol forumon hogy frissíteni kel de nekem nem mutatott ilyesmit mikor indítom 😞