Dark Souls
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És még ráadásul sikerült elhasználnom mind a 3 Golden Pine Resin-t is fölöslegesen. Pedig azzal könnyebb lett volna. Szóval van még mit tanulnom, de pont ez benne a szép, hogy kitanulom, fölfedezem az egész játékot. Mintha a saját kalandom lenne. 😊
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Igazából ellenfél és támadás függõ az, hogy mennyire ügyesen kell gurulni ahhoz hogy ne találjon el. Mert ugye van olyan ütés ami akár az utolsó pillanatban is iránytválthat, van olyan ami 360 fokban tarol... szóval ilyenkor jobban észnél kell lenni.
De tény, ha valaki ügyes és nagyon jól idõzíti az ugrásait, azzal jobban jár(hat) mintha pajzzsal hárít (mert többnyire a gurulás kevesebb stamina mint a pajzssal való felfogás).
Én csak azért írtam a pajzsokat, mert szimpla ellenfeleknél nem kell olyan jó reflex a hárításhoz (felteszem a pajzsot azt üssél pubi), kezdõbarátabb dolog. Plusz ugye könnyebb ellentámadni, amikor hárítás után megbillen az ellenfél (jó kis tower shielddel rohangálok).
A lényeg hogy ne adjátok fel, próbálkozzatok. Az eleje nyögvenyelõs (az utána következõ pályák töltelékharcosaival is sokat szívtam, kb 10-12 órányi játék után éreztem rá a harcra), de bõven meg lesz a jutalma ha kitartotok és nem dobjátok a játékot. ÕsPCsként a kontroller nekem se ment könnyen, de mostmár el se tudnám képzelni a játékot nélküle.
Egy tipp: tanuljátok meg használni a bal kézbe rakott pajzsot (lehetõleg olyat ami 100% körüli fizikai védelmet ad). Nem nhéz, met csak nyomni kell a bal gombot, rádsom az ellen, HPt nem vesztesz csak némi staminát (csak 1-2 ellenfél van aminek akad olyan támadása ami ellena pajzs nemvéd, de közkatonák ellen tuti), és egybõl ütheted is. Kezdõként sztem ez mérföldekkel könnyebb harcmodor mint a gurulgatás meg elugrálás, még 90es szinten a bossfightoknál is "nyugodtabb" játékmenetet ad nekem.
Emlékszem, nagyon sokáig a gurulgatással próbálkoztam az elsõ pályákon (pl undead burg), de vhogy sose jött össze. Pajzzsal meg mint az álom 😊
Tessék kitartani, ez a játék pont attól jó hogy nem könnyû 😊
amúgy a "gyakorlás" része amit még bele kell kezdenem fektetni, dehát ez nem egy casual játék elvileg
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
[merlinw.org]
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
pont a controller kezelés miatt 😞
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Akkor csak a low grafika marad, az meg önmagában nem rossz pont 😊
Mert valljuk be, sztem a játék lényege a harcrendszerben van, namost ha a kezelés szar és még ocsmányul is néz ki, akkor PCn jogos a rossz pont.
Demon's Souls-t tavaly végigvittem, azzal sokszor megszenvedtem ez jobban ment, hatalmas a játék a DeS képest, de annak is megvan a hangulata, az ugrótámadás hiányzik ott.
A pályatervezés csúcsa a játék, megnéznék belõle egy 3D-s terepasztalt😄
Tegnap olvasgattam még pár magyar tesztet a játékról és akadt amiben nagyon lehúzták. Persze az alap grafika barom ronda, az irányítás nem tudom milyen egérrel, az sem lett kiemelkedõ. De ezt a két mondhatjuk elég nagy hibát könnyen lehet orvosolni. Ezen felül tökéletes a játék!
Szóval jöhet a 2. rész reméljük hasonló grafikával, szuper harcokkal irányítással és egy kicsit komorabb grafikával!
Csak az elején kell kicsit belerázódni, visszagondolva hogy hány napig (!!!) küzdöttem az undead burgban mire sikerült elvergõdnöm a bonfireig. Szinte egy életnek tûnt, fõleg amikor az utolsó ellenfél lenyomása után leestem a hídról... hiába na, rá kellett érezni a harcrendszerre 😊
(mondjuk lassacskán a végére érek a játéknak, de kiváncsiságból megnézném)
Depths-ben például nem ártott a "földszinten", hogy nõnek öltöztem 😄
A wiki-t érdemes olvasgatni, de nem érdemes szó szerint követni.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Elsõnek a pyromancert szokták ajánlani, egyébként teljesen mindegy, mert az elején olyan gyorsan lépkeded a szinteket, hogy akármit fejleszethetsz akármibõl.
Ilyen alapvetések élnek még, hogy egy nehéz páncélos warrior, vagy knight az használja a pajzsát bõszen, míg a többiek inkább guruljanak amikor csak tudnak.
Még kezdõ tanács, hogy figyelj arra amit a láncinges fószer mond, nehogy a csontik közt vergõdve menjen el a kedved végleg a játéktól.
Egyébként nehézségi fokozat van? És még egy, van ajánlott karakter, akit elsõnek érdemes választani?
Tényleg hihetetlen király játék! Köszönöm Tinmannek a videókat, nagyon sokszor segített, és élvezet volt nézni is õket. 😊
Most újrakezdtem egy kicsit mágia-orientáltabb karakterrel, már túl vagyok Blighttown-on 😄
Ja, és persze Zweihander rulz 😄D
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
[merlinw.org]
amúgy meg szoktam én olvasni a message-eket, de most olyan volt, hogy egymás után 3 azt mondta, hogy "good luck", a 4. meg azt, hogy "here" 😊 mondom köszi 😊
annak nagy jelentõsége van, hogy kezdéskor bónusznak a black firebomb-ot választottam?
ja és túl vagyok az elsõ "boss"-on végre
Legalább 4-5 zombit le kell csapni OMG! 😄
Ha figyelsz a padlón lévõ leírásokra akkor 1 ütés mind. Pl. A backstabhez annyit kell tenned, hogy az ellenfél háta mögé kerülsz és nyomsz egy sima ütést.
A parry kicsit trükkösebb, de az sem lehetetlen.
A dsfix ini-ben lévõ beállítások jórészt szebbé teszik a játékot. A legtöbb erõforrást az AO zabálja, én be sem kapcsoltam.
Nekem sokat dobott még az fps unlock opció használata. Kapcsold be, majd az ini-ben alatta lévõ másik sorban korlátozd vissza 60-ról 30-ra.
amúgy nem gondoltam, hogy ennyire szemét játék. most kezdtem el ugye, van egy bonfire az elején, utána jön nem sokkal a lépcsõs rész, ahol legurul a nagy golyó, aztán azért még van egy kicsi mire az elsõ boss-hoz jutok. és akárhányszor megöl, kezdhetem újra onnan az elejérõl, 20 percig bírtam és kiléptem. 😊
A játék menüjében az élsimítást és a motion blurt kell, azt hiszem ezt szeretted volna mondani 😄
[merlinw.org]
Tök új vagyok, látom van ez a DSFIX, hogy a hiányosságokat kicsit pótolja, a zip tartalmát csak másoljam a játék mappájába, illetve az ini-ben írjam át a felbontást? Van még más teendõ? Köszi.
[merlinw.org]
Vit-30
End-40
Str-53
Rajtam van a Ring of favour gyûrû ami felnyomja az endurancet és az életerõt, de nem akarom örökké hordani. Endurancet azért hagytam 40-es szinten mert a gyûrû miatt így maxon van, ha jól olvastam.
[merlinw.org]
Nekem általában ezekért crashelt.
Volna egy kérdésem, hátha tud rá valaki mondani valami okosat.
Meg lett Steam-en a Prepare to Die Edition, de amint elindítanám becrash-el a játék és így nem indul el. Win 8 altt próbálom mûködésre bírni ha ez számít bármit is.
Valamint elnézést ha már volt ehhez hasonló probléma, de nem olvastam vissza a fórumot.
Sen's Fortres-ben találsz nagyon jó Lightning Spear-t, így értelemszerûen tüzeset érdemes kovácsolni, amíg nem lesz meg a Quelaag's Furysword.
[merlinw.org]
Sebzésben a vége mindkettõnek ugyanaz, úgyhogy amire gondolnék hogy különbség lehet:
- az ellenfeleknél a tûz vagy a lightning reziszt a gyakoribb?
- az upgradehoz szükséges anyagokból melyik igényel nehezebben beszerezhetõ shardokat...? (itt a fire neccesebbnek tûnik nekem, mert nem sima hanem green meg red titanite is kell, ami ha jól olvasom nem vásárolható és farmolni sem tûnik triviálisnak)