Dark Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gratulálok! Én tegnap jutottam el a Chaos Witch Quelaag-hoz, de megölt. Ma megpróbálom megölni. .)

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

*Great Hollow 😊

No, nekem is sikerült a játék végére érni 80+ óra elteltével. Igaz, az opcionális területeket (a DLCk meg pár nem DLC pálya mint a Dark Hollow) már nem volt hangulatom erõltetni.

Szép volt, jó volt, poénból megnéztem az NG-ben az elsõ bosst, de sztem nekem ennyi. Remek cucc, élvezetes volt, azt hamarosan készülhetünk a DS2-re 😊

Megvolt az elsõ invader ellenfelem. Sajna vesztettem, mert eléggé váratlanul ért, plusz pont akkor talált rám, mikor eléggé alacsony életem volt. Ennek ellenére az élete felét le tudtam szívni.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Nekem is csinált ilyet! Elõször azt hittem azért mert átállítottam 60-ra az fps-t, amit vissza is vettem 30-ra. Ezután is kilépett néha, ha átváltottam az asztalra, leesett nagyon az fps-ed ezért csinálja!

Jut eszembe: Egyes helyeken (pl. a sárkánynál, Undead Burg-ben) elég kicsi a frame. És erre meg fogja magát a játék, kiír valami hülyeséget hogy 'Framerate error' vagy valami ilyesmi, rányomok hogy oké és kidob a menübe. Ezután ha visszatöltöm az állást, akkor ugyanoda dob vissza ahonnan ledobott.

Erre valami orvosság nincs? Elég idegesítõ hogy csak úgy kidob a menübe.

Elmentem Oswald-hoz ha már annyira mondjátok itt. A 'Request Absolution'-nél valami 20k lelket kéne fizetnem. Vettem tõle egy Book of the Guilty könyvet is, és magamra keresve nem adott ki semmit. Tehát ha jól értelmezem, a könyvben még nem vagyok benne.

Tinman
"Több mint 2000 óra és 20-on valahány karakter... "

Az e-penis lényege, hogy van rá bizonyíték, ergo írhatsz ide 10k órát is :-D

"Azért valami kis hátrányt kap"

Ami annyira nulla, hogy a guilty lista utolsó szegletében sepregethet vele, így gyakorlati jelentõsége zéró.

"Magától nem fog büntipontot adni játék"

New game és halad úgy végig, mint a egy szent, majd a final boss elõtt menj vissza Oswald-hoz... utána beszélünk ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Facek
"Players who obtain permanent PvE sin by destroying Gwynevere can now be invaded by members of the Blade of the Darkmoon covenant, but only in dark Anor Londo. This action will not affect or allow Darkmoon invasions in other areas."

de ez csak egy eset, masok arrol irnak, hogy

"I got invaded by a Darkmoon player on my first playthrough after I had killed Priscilla but before I had seen any PvP action at all."
Facek
hm, akkor nem eleg egyertelmu a wikipedia rola, ott azt allitja, hogy book of the guilty-be csak irni lehet, miutan megolt egy invader. de kicsit olvasgattam, es masokat is tamadtak meg dark moon invaderek miutan megoltek egy npc-t.
E-pénisz vagy mi? 😊 Akkor beszállok én is. Több mint 2000 óra és 20-on valahány karakter...
Még így sem merném leírni, hogy minden pixelét ismerem. 😊

"Nem azt vitatom, hogy nem kapsz érte büntetést a könyvbe, hanem azt, hogy semmi hátrány nem érte azért, mert levágta azt az NPC-t."

Nono! Azért valami kis hátrányt kap, de ezt már leírtam. De valóban, nem egy nagy dolog, hisz bárki könnyedén megoldhatja, hogy ne jöjjön be hívatlan látogató hozzá.

"Ha úgy viszed végig a játékot, hogy egyetlen NPC-t sem ölsz meg, akkor is kapsz büntetés pontokat a könyvbe, ergo, hogy most az elején kap vagy nem kap teljesen mindegy."

Magától nem fog büntipontot adni játék, aki tudja mire kell figyelni azt nem érik szankciók.

De, természetesen befog kerülni és támadhatják a Darkmoon-osok. Teljesen mindegy, hogy pvp vagy pve sin.

Facek
de meg mindig nem fog bekerulni a bunosok konyvebe. az pvp sin, nem pve sin, ergo nem fogjak darkmoonosok tamadni.
Értem. Köszönöm szépen a választ/válaszokat. 😊

Tinman
Vagy talán mégis...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem azt vitatom, hogy nem kapsz érte büntetést a könyvbe, hanem azt, hogy semmi hátrány nem érte azért, mert levágta azt az NPC-t. Ez volt ugyanis Rony kérdése!

Ha úgy viszed végig a játékot, hogy egyetlen NPC-t sem ölsz meg, akkor is kapsz büntetés pontokat a könyvbe, ergo, hogy most az elején kap vagy nem kap teljesen mindegy.

Darkmoon Covenant sokkal ritkábban támad, mint a Darkwraith invaderek. 2x is végigvittem úgy a játékot, hogy 1x sem találkoztam velük, pedig volt a könyvben büntetésem. (A többi végigjátszásban is talán ha összesen 3x találkoztam velük. )

Lényeg Rony-nak: Nincs jelentõsége.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ja és lett egy kedvenc miniboss-om, a Hydra. Nagyon sokat szenvedtem vele (szerintem nem túlzok ha azt mondom, közel 1 órát elszórakoztam vele mire megöltem). De hiába ment el rá ennyi idõ, ennek az ellenfélnek a megölésén szórakoztam a legjobban eddig.
Az, hogy távolról lehetetlen megölni, ezért hát közel kell merészkedni hozzá hogy átváltson közelharci támadásra, meg hogy egyenként kell levágni mind a 9(?) fejét, szerintem baromi jó ötlet volt. Számomra eddig ez volt a legjobb minboss. 😊

Épp Firelink Shrine-on voltam és nézegettem az új páncélokat amiket szereztem, mert eddig nem nagyon volt kedvem azokat nézegetni. Felvettem és elkezdtem ide-oda gurulni hogy megnézzem hogy gyors vagyok-e benne, nem igazán. Aztán megnéztem hogy suhintok a karddal ezzel a felszereléssel és hát egy ugrás támadással beletrafáltam Crestfallen-be. Tudomást sem vettem róla hogy õ ott van, azt hittem azért egy picivel távolabb van. :-/

(Figyelem: Firlink Shrine-ban ne nagyon kezdjen kaszabolni csak úgy, mert a végén egy NPC-t talál el!)

Amennyire utána olvastam ez a Crestfallen a háttérsztorit és tippeket mondott volna a jövõben. Lehet ilyen szempontól megszívtam. Engem érdekel a történet, erre meg kinyírtam azt, aki elmesélte volna nekem. (Gratulálok Zoltán) Mindegy, majd NG+-ban megpróbálom nem megölni.

"mert minden pixelét ismerem..."

Azért annyira talán mégsem! 😊
Bûnök

Minden Npc legyilkolása bûnnek számít, tehát bûnösök könyve, és jöhetnek a Darkmoon-ok.

Egyébként most próbáltam ki. Játékot indítottam, elvittem Oswald-ig. Megnéztem 0 bûn. Majd visszamentem Firelink-be levágtam Crestfallen warrior-t. Vissza Oswald-ig éééés: "Request absolution? Required souls: 10500"
Bûnös! 😊

Facek
book of guilty-be nem csak jatekosok tudnak beirni teged?

egyebkent, ha hagyod hogy gyepaljon, es elszaladsz elole, utana megtudod gyonni a buneidet, oswaldnal, es akkor ujra neutral lesz 😊
Tinman
Nem kell utánaolvasnom, mert minden pixelét ismerem...

De most megtettem helyetted is:

Killing him won't have any effect on the story or a covenant.

Egy szó nincs Crestfallen-rõl itt:

Darkmoon Covenant

Olvass utána és megtudod!

Tinman
Sõt leesik a pénisze és a NAV is megbünteti félmillióra. <#wow3>

Marhaságokat ne írjunk.

Bekerülsz a bûnösök könyvébe és vadászni fognak rád a Darkmoon szövetség(kék invader-ek) tagjai. Megváltást, bûnök eltörlését Oswald-nál lehet megvásárolni.

Tinman
Minap ilyet olvastam hsz-ek között a youtube-on:

"sikerült kinyírnom a kovácsot véletlenül, meg egy-két kereskedõt az elején :/ és se fejleszteni se nyilakat nem tok venni...vkinek vmi ötlete??"

Hogyacsába' lehetséges véletlenül randalírozni? Nekem 600 órányi játék alatt 1x sem sikerült, sõt a Demon's Soulsba se, szintén közel ennyi játékidõvel.

A kérdésedre a válasz:

Nincs gond. Crestfallen nem lényeges. Késõbb New Londo elején találkoztál volna vele, ahol kb. 2 mp alatt lehet leverni.

Más NPC-t azért már ne nagyon bánts, ha lehet... saját érdeked :-)

Ezt nem fogjátok elhinni. Véletlenül (tényleg véletlenül) megsebeztem Crestfallen Warrior-t. És így hát muszáj volt már megölnöm, vagy a végtelenségig szekált volna.

Kérdés: Mennyire büntet ezért most a játék?

A life regen gyûrû a fejlesztõk trollkodása. Master key vagy mindegy.

PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

olyan kérdésem lenne hogy megéri-e elején a Life regen gyûrût választani?
köszi

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Huh, Blighttown.......nem ez lesz a kedvenc helyem, az biztos. A Depths még egész jó volt, de ez.....ez kegyetlen.

Ez nem igaz! Pár napja még nagyban szenvedtem a Capra Demon-al, erre meg a Moonlight Butterfly és a Havel the Rock legyõzése után elsõre lenyomtam. 😄

És most tartok a Depths-nél.

Áhhá, már értem. Köszi szépen. 😊

MerlinW
NG+ végtelen van, a "nehézség" emelkedés, azaz a mob-ok fejlõdése áll meg +7 körül.

[merlinw.org]

Itt meg NG+7 van.

Az a jó a DSben, hogy az ellenfelek többsége ugye respawnol de nem skálázódik veled együtt egy játékon belül. Igy vissza lehet menni és puszta kézzel agyonverni azt a csontvázat aki megkeserítette annó az életemet a tûzbombáival 😊

Ez jó, hogy vége felé könnyû lesz, lehet egy kicsit mókázni😄

Én lightningre raktam a zweihandert (az STR még csak 30on van), mivel úgy "érzem" hogy több a páncélban feszítõ MOB, akiket úgy "tûnik" hogy a tûz kevésbé sebez jól szemben a villámmal.

De a biztonság kedvéért vettem 3 greatswordöt is, az egyik +15re van húzva, a másik villámra a harmadik meg tûzre, szóval mindenki megkapja ami jár. 😊

Érdekes amúgy a játék, hosszú idõ óta ez az elsõ amin komolyan elgondolkodtam hogyha vége lesz én is belekezdek egy NGbe... ha más nem az elejébe mindenképp, hogy revansot vegyek azokon a mobokon amik kezdõként annyi fejfájást okoztak. Gyanítom most 1hitelve lesznek 😊

Eszerint csak NG+6 van, de gondolom csak azon múlik a számozás hogy az elsõ NG-t minek vesszük 😊

MerlinW
Zweihander +15 elég lesz NG+7-ig😊 Én NG+5 elejéig játszottam vele, de egyre könnyebb lesz a játék.😊 NG+ nehezebb, NG++ még egy kicsit nehezebb, aztán egyre könnyebb, ahogy fejlõdsz. NG+++-ra elvileg már kimaxolod magadat. Talán az NG+5.6,7 nehezebb, de ahhoz már nem volt lelki erõm.

[merlinw.org]

Megpróbáltam leverni a Capra Demon-t többször is, de egyszerûen nem ment. Többször is levittem már az élete felét, de végül mindig lecsapott.

Utána megpróbálkoztam a második Black Knight-al is ami a torony tetején van. Gondoltam ha már az elõzõ Black Knight-ot levertem, akkor ezt is lefogom, de ennek ellenére 3x egymás után kinyírt, úgyhogy ezt is békén hagytam inkább.

Végül elmentem ahhoz a toronyhoz ahol a Taurus is tartózkodik, csak most lefelé mentem a lépcsõn. A legalsó szintrõl megtámadott egy nagy fekete páncélos lovag böhöm nagy bökõvel. Annak is levittem már az életét rendesen, de õ s kinyírt.

Szóval ez a mai este nem volt olyan sikeres. :-/

Huhúú, akkor elleszek én ezzel egy ideig. Pedig még terveztem a Ninja Blade-et is. 😄

davidka003
A játék végéig elég lesz csak fejleszteni kell.
Talán Tûzre érdemes.
Nem annyira vészes az NG+ de a boss-ok megtudnak azért szopatni. 4 Kings pl

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

NG+1 az elsõ bosst két ütéssel lenyomtam, ez így is marad vagy nehezebb lesz? Zweihander meddig lesz elég?

davidka003
NG+7

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Egy gyors kérdés: Hány NG+ van összesen?

Még annyit, nem túl nagy spoiler:
a legtöbb boss farkát le lehet vágni

Én meg jelentem, egész jól megy a játék. 😄
A híd alsó részén átlopakodtam a sárkány alatt és túljutottam rajta könnyedén. Aztán fel a létrán és már meg is érkeztem Undead Parish-ba. Mondom magamba: "Remek!" 😊

Aztán látom hogy egy toronyban kötöttem ki, gondoltam fölmegyek a lépcsõn, megnézem hogy mi van fönt. Erre meg látom hogy egy Black Knight, hohóóó, fordultam is vissza, mondom én ilyenbõl nem kérek....még. Kijöttem a toronyból és mentem elõre. Már látom hogy a távolban ott egy bika szerû lény. "Remek!" - gondoltam - és mielõtt megtámadtam volna a bikát, egyesével magamra húztam 2 enemy-t. Utána már támadtam volna meg a bikát, hirtelen észrevettem jobb oldalt egy lépcsõt. Gyorsan odaspuriztam és kinyírtam mindenkit akivel odafent találkoztam. Mivel több enemy nem maradt, így lett egy kis nyugodalmam és szét tudtam nézni. Néztem a bikát is és tudtam hogy gyorsan ki fog nyírni. Beletelt egy kis idõbe, de ki is nyírt. 😄
Késõbb véletlenül megláttam hogy a bika belemegy egy máglyába és vette is le a bika életét elég rendesen, így hát a taktikám meg is született ezzel. "A bikát a mágláyhoz KELL csalni! Nincs mese." Amit korábban mondtam lépcsõt, annak a közelében pont van egy ilyen máglya. És egy kis trükkel oda is tudtam csalni, a hülye bika bele is ment a tûzbe. Ezt eljátszottam párszor és végül beledöglött. Nem túl intelligens ellenfél. Úgy öltem meg hogy nem is érinthetett meg.

Utána mentem tovább, találkoztam egy új típusú ellenféllel, elõször azt gondoltam hogy ez jó erõs lesz és nekem most végem. De nem! Az elsõ ilyet elsõre levertem. A második viszont már kinyírt. Sebaj, késõbb továbbjutottam a templomba ahova elõször szembõl akartam bemenni......nagy hiba volt! Megpörkölt egy mágus. 😄 Oldalt kellett bemenni. Be is mentem oldalt, de hirtelen kipécézett egy full fekete góliát lovag. Na itt már tényleg biztos volt a halál.....mármint az én részemrõl. ÉS NEM! Én öltem meg....elsõre. Elõször el se akartam hinni. Ezután inkább kijöttem a templomból és a másik irányba mentem, mert ott még nem voltam és gondoltam fedezzük fel azt is. Bevallom, kicsit féltem mikor arra vettem az irányt, de végül jól jártam, mert rábukkantam a Kovácsra és egy Bonfire-re. ANNYIRA BOLDOG VOLTAM ILYENKOR!!! *.*
Mentettem, illetve szintet léptem és mentem is vissza a templomba. Megint oldalt mentem be és most fölmentem az emeletre. Itt már számítottam arra hogy a mágussal kell végeznem, úgyhogy eléggé óvatosan mentem elõre. Végül elértem a mágust, de hirtelen vagy 10 mezei enemy egyszerre támadott meg. Majdnem részese lettem egy "double penetration-nek", de aztán sikerült kijutnom a templomból. Odakint a közepes nagyságú téren mégis csak könnyebb harcolni (+ a mágus oda nem nagyon követett engem). A gyenge enemy-ket kinyírtam, mentem vissza az emeletre és a mágus elég könnyedén levertem.

Na kb. itt tartok most.

Facek
ej 😄
voltam olyan elszant, hogy 80 jatekora utan, mivel oflfineban inditottam karatkert, inditottam egyet onlineba, mert az joval mokasabb, erre lementem blighttownba, ahonnan, eddig nem is tudva hogy letezik great hollow-ba. utkozbe eltort a fegyverem, meg elfogyott a nyilam, mondom sebaj, majd kiteleportalok a bonefirehez, de ehelyett lementem a tohoz, ahol meggyalaztak a testemet, otthagytam harom humanityt meg egy csomo soult, na mondom inkabb irany fel, ott meg bekaptam egy atkot, ugyhogy most se fegyver, se nyil, es meg atkozva is vagyok, kinnt meg megesz a poison, purge stone sehol a kozelbe, ugyhogy most csupa moka es kacagas.
ezert olyan jo ez a jatek 😄 😄
Basszus, melléolvastam na 😊

Csak tipikusan akkor linkelnek az emberek képet meg írnak, ha valami érdekli õket, nem akkor ha valamire NEM akarnak választ kapni 😄

Tinman
"Ne mondjátok el a megoldást, én magam akarok rájönni, még ha vért fogok izzadni is. 😄"

Komolyan már gyerekek... ^^

Szaladj a híd feléig és ott a jobb oldalon lesz egy lépcsõs lejárat.... (ne felejtsd el lerúgni a létrát hogy aktiváld a shortcutot a tábortûzhöz).

A sárkányt békén kell hagyni, a híd alatt lehet továbbmenni.

Váá, sikerült legyõznöm a Taurus Demon-t. Most viszont a sárkány miatt nem merek továbbmenni. Ne mondjátok el a megoldást, én magam akarok rájönni, még ha vért fogok izzadni is. 😄