10203
-
#2315 Kongasd meg a mindkét harangot, Firelink-nél indulj el a holló fele és meglátod:) -
#2314 - Csak a statok és az induló tárgyak, képességek. Később bárkiből lehetsz bárki (lovagból varázsló pl.).
- Ugró ütés: sprint (W+Space nyomvatart + bal egérgomb)
- Humanity: opcionális. Ha aktívak (bal felső számláló fehér (azaz ember vagy és van nálad aktív humanity)) akkor bónusz jár érte. Ha pl 10-et mutat a számláló, akkor +210 pontot kapsz a loot-ra, ergo jobb cuccokat dobálnak az ellenfelek. Továbbá 10 ponttal növeli a statkaidat (hp, dmg, stamina) Viszont, ha meghalsz, akkor mindet elveszted (felveheted utána ugyan, de el kell költened belőle egyet, hogy emberi formát ölts. Ha meghalnál megint mielőtt felvennéd, akkor elveszted őket végleg).
Az inaktív humanity-ket (inventory-ban) pedig úgy használod, ahogy jól esik. SOS csomagnak is jók, mert a beváltásuk 100% HP töltést eredményez. -
#2313 Hol lehet eladni azt a sok vackot amit összeszedek, mert az árusoknál nem látok ilyen opciót? -
#2312 Nem hiszem el de sikerült, ennek most úgy örülök kb. mintha megöltem volna egy bosst... xD A rohadék mikor közelmentem előrántotta a kardját, én visszarohantam abban bízva hogy majd leesik de nem esett le, csak közelebbről lövöldözett rám megint. Annyit viszont elértem ezzel hogy el tudtam szaladni mellette egészen a bonefire-ig. :) -
#2311 Már levetkőztem pucérra de úgyse megy. xD -
#2310 Nálam w+bal egér a rúgás alapból.
Nincs lényeges különbség csak kezdéshez vannak jobb és kevésbé jobb kasztok de hosszú távon kiegyenlitödik a dolog. -
#2309 Kicsit könnyíts magadon... ne úgy te :-D -
#2308 Nem tudom lerohanni mert mindig bekapok egy nyilat futás közben... -
#2307 Néhány kérdés:
Van lényeges különbség a kasztok között a statokat kivéve? Indítottam egy wanderert, aztán egy warriort, de nem észlelek semmi különbséget, csak más a cuccuk (ugyanabba az irányban fejlesztettem őket).
PC-n egér+bill kombóval, hogy kell előhozni az ugrás-támadást (jump attack)? A rúgás W+H azt tudom.
A humanity pontokat érdemes tartogatni az elején? Avagy mikor érdemes felhasználni? -
#2306 Ja, akarod mondani klasszikusan szopatós hely. :) -
#2305 Ott sajnos semmit se ér az ij. -
#2304 Nagyon klasszikus hely!
Knight-al: Lerohantam az egyik köcsögöt meleebe! Az persze próbált hátrálni és leesett a fenébe. A másik már nem volt gond. -
#2303 Anor Londo-ban két silver knight íjász őrzi a bonefire-hez vezető utat, egyszerűen nem tudok miattuk átmenni mert ilyen rohadt vékony kis párkányon kéne megközelíteni az íjászt de ha egy nyilat is bekapok a pajzsomba akkor hátralök és leesek a mélybe... Aki tudja miről beszélek adhatna valami jó tippet. :D Én nem tudok íjászkodni mert egy darab nyilam sincs most. -
#2302 -
#2301 Egyébként pár óra játék után maga a harc már rutinszerű lesz, és csak az új ellenfelek kiismerése okoz majd problémát. Én pl már olyan könnyedén kezelem a harcot (kontroller), hogy nagyobb tömegben is simán ütök mindenkit ... persze ha ismerem a tömeg tagjainak szokásait :)
Nekem ez a harcrendszer továbbra is zseniális, az ilyeneket szeretem ... igazi real-time, ügyességre, taktikára, észre alapozott. Minimális benne a szerencse faktor (de azért néha akad :) ). -
#2300 -
#2299 Egyébként az első terved jó volt, csak gyorsan kell csinálni, azaz amint felérsz a létrán fordulni is le, nehogy addig felugorjon :D
A tökölés itt néha 'életekbe' kerül :) -
#2298 Havelt is levertem ... a szerencsétlen akkorát oda tud vágni a sárkányfoggal, hogy kapásból halok ... de annyi esze már nincs, hogy a bástya ajtaján kijöjjön :) Ha odacsaltam, akkor max kivágott egyet az ajtón, majd elkezdett visszafelé hátrálni. Ez volt a végzete, mert egy ütés és rögtön visszahátrálás következtében mindig tisztán lehetett adni neki egy 3-as kombót. Majd a lejáratának az ajtajából megint jött előre ütött, hátrált ... két kézre fogtam a fegyvert, mert pajzs ide nem kellett :) -
#2297 Akkor kalandra fel. Eljutottam a hidas részig/ez csak az eleje/elsétáltam a híd közepéig gyönyörködtem a grafban. Mikor is hátba pattintottak a piszok csonti íjjászok a torony tetejéről. Felszaladtam hát a létrán, és elmagyaráztam nekik hogy ez csúnya dolog volt,ilyet nem szabad tenni a gyanútlan kalandorokkal. Aztán ismét nézelődtem, immáron a torony tetejéről, hogy milyen faja kis vadász hely ez. Na mondom ideális leshely lesz majd a soros fő goni ellen. Leszaladtam, híd közepe+fő goni be. futás létra fel. A mocsok goni utánam,de létrát nem mászik így "biztonságban" vagyok. Na jöhet a tervezés: közben a goni csak csapkodja a torony alját. Bénák ezek a készítők ilyen buta gonit raktak be. Variációk: 1. ráugrok jól lesebzem,elgurulgatok-újra felmászok /baxott strapás meló/
2. Pofon egyszerűen ledobálok bombáááááááá........WTF. épp a menüben molyolgatok bomba előkészít. Mikor is felugrott a toronyra, para indul. Kaptam egy lengő bordás fülest,repültek a terveim is, és én is. Ébredezés, lábadozás a tábor tűznél. Ember tervez goni végez.
Valamiért ebben a játékban a harcok kísértetiesen hasonlítanak a Gothic-os megoldásokhoz. Mikor is kis nüanszokon múlott a siker. Pl. goni nem mászik sziklát, beleragad a tereptárgyakba, mindig akad egy pixel darab ahol még mi elférünk stb. Szóval ezek apró, de igen hasznos "buggok" a játékban, amit ügyesen kihasználhatunk. Olyan ellenfeleket győzhetünk így le, amire egyébként esélyünk se lehetne. Szóval kitartás mindenkinek, mindenhol van beépített "kiskapu" használjuk őket. -
#2296 Capra, na ... késő volt :)
Meg mindegy neki, úgysem él már :D
Hasznos ez a gránát, alapjában 40-50-et sebez, de aki érzékeny a tűzre annak 200+ :)
Mikor leestem a csatornába és ott volt két ilyen vacak békafejű alattam, már elkönyveltem a halált ... aztán mégis easy volt :D -
#2295 Ne is emlékeztess arra a pályára a Demon's Souls-ból... fúúúúú de gyűlöltem. LVL design szempontból viszont rendben volt, hiszen ha emlékszel, volt ott egy felső szint is, és egy ketrecbe lehetett lemenni a véres ingoványba. -
#2294 "Ja, a Ruins of londo-n a lidérceket mivel lehet sebezni?"
Nem divine fegyó kell, hanem cursed(csak 3 db van: Ghost Blade(ezt maguk a szellemek dobák néha), Jagged Ghost Blade(szintén szellemek dobják(,Greatsword of Artorias(ezt Sif lekének felhasználásával tudod kovácsolni)
De egyszerűbb a Transient Curse cuccal,amivel egy időre tudod őket sebezni bármilyen fegyóval. Illetve ha csak simán meg vagy átkozva, az is elegendő :D -
#2293 Ja,most olvasom demonwiki-n,hogy az a black fantom az gépi ellenfél. Akkor azért termett olyan hirtelen mellettem,és azért volt olyan könnyő legyőzni -
#2292 Capra demon-nal én is megszenvedtem. Egyszer aztán sikerült legyaknom a 2 kutyát, onnan sima liba.
Basszus,ez a fatákolmányos pálya (Blighttown) mekkora egy undorító. A Demons souls-ban volt hasonló a 4. világ,ott is szinte rosszul érzi magát ott az ember (a készítők elérték céljukat). Sötét, komor, rozoga fapallókon kell mászkálni, az ellenfelek is visszataszítóak,minden lemérgez. Szóval 5/5 pálya "hangulatilag.
Megszereztem ezt a nagy henteskést, elég jónak tűnik.
Ott végre először sikerült legyőznöm az invader-t. Kicsit megijedtem,mert pont lent a mocsárban voltam,és a nagy kőgolyós csókával küzdöttem mikor megjelent. De sikerült arrébgurulnom,és hála a magas staminámnak, egyet bekapott,onnan nem volt menekvés.
Volt egy bosszantó bug is, 12 humanity-m bánta. Mentem volna, hogy felvegyem a vértócsámat, egyszer csak beestem a földbe, bele a nagy szürkeségbe, talpra estem,de lement a health-em és kampec. Oda a 12 humanity,és vagy 30k lélek. Cseppet sem voltam mérges
Ja, a Ruins of londo-n a lidérceket mivel lehet sebezni? Csináltam egy divine fegyvert,de azzal sem tudtam bennük kárt okozni. -
#2291 Capra ha mondom, már sokadszorra-e dicsák!
"80 tűzgránát"
Soha nem gondoltam volna, hogy CoD mode is van a játékba :-D -
#2290 Vááá, levertem a Carpa démont, 4x bementem, 2 ütéssel ölt, majd egyszer sikerült felfutnom a lépcsőn, de már alig volt HP-m és miután ráugrottam kinyírt, de utána végül csak sikerült.
A Carpa után lementem oda, ahova adta a kulcsot, a mészáros mögötti lyukon lementem, simán lebombáztam a bazi nagy patkányt, erre odalent leestem vmi hülye lyukba, ahol buzeráns béka szerű mérgező dögök jöttek ... még szerencse, hogy volt nálam vagy 80 tűzgránát, mert nagyon érzékenyek rá, egy dobás egy halál, szépen lehet azzal ölni őket messziről :)
Na de innen mire kikeveredtem eljutottam vmi bosshoz, ami kijött a vízből, és akkora volt mint a ház ......... gyors nyomtam egy returnt a mentőhelyhez (ami még Undead Borgban van) :D
Kalandos este volt :) -
#2289 Én szóltam. -
#2288 Persze azt tudom, az már mikor megjelenéskor belelestem akkor is levágtam ,hogy ez még nem az az idő :) -
#2287 Már megvan a bandita tőr, vagy mi a frász. Csak lehet tényleg indítok a tolvaj helyett egy másik tagot. -
Fletley9 #2286 Igaz, bocs legelső alkalommal csak fuss ki balra az ajtón. 5 perc múlva visszaérsz fentről. -
#2285 Ja igen azt néztem, hogy az még jól jöhet csak ki kell még tapasztalnom mi micsoda, mert ugye a kontroller gombait írja ki billentyűzeten azt meg nehézkes nyomkodni :) Pl a rúgó támadás sem sikerül mindig mert nemteljesen értem ,hogy hozza elő :) -
#2284 Annál a törött kardnál majd találsz jobbat. -
Fletley9 #2283 Legelején? igen. De használd a lefele eső támadást mikor még fent vagy a kis kiugron (előre és esés közben ütés aszem) így a fél hp-ját lecsíped mire leérsz :) -
#2282 Ja, egérrel csak nekem forog kissé darabosan a kamera? -
#2281 Hát elég gyorsan elhaláloztam, parry-t nem igazán sikerül használni :( Az alap karddal és a tányérnyi pajzzsal kell megölni Süsüt? -
#2280 Ha elég ügyes vagy nem kell divine, elég megölni a nekrokat utána már a sima fegyotól is pusztulnak a skeletonok. -
Fletley9 #2279 Teszem az t a macet meghagyom divinenak majd akkor a szögesből megéri tüzes/villámost csinálni? vagy ez az alapstatot elvesztés dolog így működik? ,hogy nulláza a sima sebzést és csak megkapja ami elementál lesz? mert akkor a szögesből nem éri meg ha sima sebzéssel 500 fölé is mehet. van itt min agyalni rendesen. -
Fletley9 #2278 Ahha ezért csodálkoztam rengetegen használják a spider shieldet, de mikor esett csak néztem ,hogy a statjai nem olyan jók, viszont a passiv bonusz....így is mocsok curse miatt buktam 10K lelket deptsh-ben brrr -
#2277 Egy divine fegyó a katakombákba feltétlen szükséges, különben nem tudod megölni a csontikat. Tehát egy Divine fegyvert fejleszgess lassan.. Ráérsz, mert oda nem nagyon mész lvl50 alatt:) A tüzes és villám fegyverekre gyúrj rá, mert a legtöbb ellen azokra allergiás:) -
#2276 Ami bill-en C és V