10203
-
#3755 Hát igen, és még engem néztél hülyének amikor leöltem a pillangót. :) Na meg az is elég fura hogy sokadik végigjátszásod után találtál csak rá a Path of the Dragon covenant-ra... :P -
#3754 Ki volt az a barom aki azt mondta, hogy Depths után Blighttown aztán Great Hollow meg Ash Lake?
Ja nem... én vagyok a barom, hogy múltkor -konzolon- első nekifutásra arra mentem, eszement fasság!
Összesen 150 óra után már azért bölcsebbnek mondanám magam és a tuti tipp a Blighttown után, de ajánlott már Depths előtt Darkroot azon része ahová még nem kell az ajtónyitós 20000 lelkes crest.
Raklapnyi jó cuccot lehet felszedni, és ami a lényeg, hogy a köpőcsöves rohadékok ellen a fák leölésével ingyen jó kis toxin cure-hoz lehet jutni, ami egyszerűen priceless!
Picike munkával Black Knight shield is szerezhető, u.i. pedig a játék egyik legjobb pajzsa a Grass Crest Shield is vihető!
De ami a lényeg, hogy megszerezhető némi ügyességgel az Elite Knight set, ami nem éppen egy gagyor cucc, még a játék közepén sem, nem hogy eleinte. Persze ehhez nem árt a staminát már a kezdetektől jól fejlesztgetni.
Aztán a Moonlight Butterfly is rémesen egyszerűen legyőzhető még alacsony szinten is, az Ember ami utána fellelhető, meg a 20k lélek, ajándék ilyenkor. -
#3753 Ha nem akarok belépni a fejrenövesztés szörny, chaos csoportba... nem akarok. Szóval akkor a tűz mellett, ha kinyírom a fehér pókot meg a csatlósát, akkor mi lesz a bűntim? Elvileg kapok egy tüzet, és nem tudok menteni majd ott... arra még kell visszamenni? Mik a bűntik? -
#3752 Az a helyzet, hogy így 40 órához közeledve rohadtul unom már az egészet, azt hiszem törlés lesz belőle, mert nem igazán szándékozok még legalább ennyit beleölni, mert ha jól sejtem ez lehet durván a fele. -
#3751 Ezt csak azért mondod, mert még nem játszottál NG+-t:) 2-3x nehezebb. Számomra ugyanolyan izgalmas volt, mint az első végigjtszás. lvl100-fölött nem ritkán 2-3 ütésből meghaltam:) Emellett annyi dolog van a játékban, hogy nincs az az ember, aki egy végigjátszás alatt mindent megtalál, kipróbál. -
#3750 Más stilusban tolom mindegyik végigjátszást, első karim egy pyro volt aztán egy dex buildes halberdes wanderer, most meg egy nehézpáncélos nagy nehéz fegyvereket forgató kari.
Mindegyikkel találok valami újdonságot a játékban -
#3749 3 bonfire van londo-ban. O&S után a hercegnő terme előtt (aki adja a lordvessel-t) is van egy.
O&S a cél, ott megkapod a lordvessel-t. Ezután kezdődik a lord-ok lelkének begyűjtése a végjátékhoz.
Lordvesselt utána lerakod a helyére Firelink oltárnál és megnyílik az összes arany kapu., mehetsz vissza Londo-ba, onnan nyílik a Duke's archive., Demon Ruins-ba, ahonnan Lost Izalith nyílik és Tomb of the Giants-be, ahol Nito lakik.
Londo-ban sok kincs van elrejtve érdemes végigjárni. Ahogy Painted world is igen gazdag:) -
ratgab #3748 Mint mindig a boss az utolsó mozzanat! 2 bonfire van, a 2. után még bolyongsz egy jót és utána már jönnek is a boss-ok, és jelentősen lerövidül a megközelítésükhöz szükséges út is. -
#3747 Én azzal csaptam le őket.
Londo egyébként milyen hosszú? -
ratgab #3746 A mellékelt ábra azt mutatja, hogy aki végigvitte, az már cuppan is rá new game opcióra. -
Fletley9 #3745 Egyszer játszós ,de ha rákapsz semmi más nem tud ugyanilyen élményt nyújtani. Így visszatérsz -
#3744 Szerintem meg ez tipikusan az egyszer játszós kategória: Ha már ismered és legyőzted a bossokat... minek mégegyzer. -
Zozo0122 #3743 Hát ez mindenkinél másképp megy nekem pl a Capra sikerült elsőre! Meg az óriáspatkány is fentről ráugrottam és 1 csapásból kinyírtam aztsem tudom, hogy milyen támadásai vannak az óriáspatkánynak:D:D -
Fletley9 #3742 Elsőre kiismered a játékot másodikra élvezed minden percét. Szerintem legalább is. én már most így érzem ,hogy tisztában vagyok mindennel amit eddig bejártam, a megfelelő utakkal, így második nekufutásra érezném élvezetesnek minden percét, mégjobban mint eddig -
ratgab #3741 Azért érdekes, hogy aki egyszer végigviszi a játékot, az már nem képes megállni 1 végigjátszásnál... -
Fletley9 #3740 Mit gondoltok ,hogy éri meg jobban: Ugye van most a cerlic-em amivel már sok nincs hátra a gameből. Viszont szeretnék egy teljesen más beálítottságú karaktert. (wanderer vagy bandit: parry dagger/szúró kard/esetleg bandit knife felálású dex-es karit ) a kérdés ng+-ban át tudom annyira fejleszteni a karaktert ,hogy megérje (dexem most 14-es nagyon kevés.) vagy fussak neki normálnak megint második nekifutásra azért már kicsit gyorsabban tudnék haladni. -
#3739 Az a tervem, csak resource ügyileg nem vagyok eleresztve :)
De majd ha elérek a kovácshoz talán jobb lesz. Azért jó volt ez a crystal, sokáig bírta. 280-as sebzése van, ha tudok egymás után ütni, akkor ~250 - ~500 - ~1000 a sebzése. A bazi nagy páncélos őrök 2 ütésből hullottak. A kis fehér szárnyas elektromos gyíkok szintén. A knightoknak sem kell több, max 3 ütés :) -
#3738 Mielőtt tönkremegy nyomj rá egy downgrade-et, akkor megmarad a fegyver. Utána tudsz belőle ismét kristályt csinálni. Mondjuk én sosem használtam kristály fegyvert. Mire O&S-hez értem már mindenem +5 (lighning spear, fire katana), +10-es (Battle Axe, Zweihander) volt.
Ott a Londo kovács, lehet tőle venni large, green, twinkling titanit-ot, pikkpakk fel lehet fejlesztettni vele mindent.
Az előbb említett lépcsőn felmész, balra elindulsz felfele, mész egy kört és a csarnok túloldalán lesz a lépcső le a kovácshoz.
Lényeg, hogy nem látom értelmét a kristály fegyvereknek. A 20-as durability gyakorlatilag éppen hogy elég egy boss-ra. Keress A/B/C tulajdonságú str/dex fegyvereket, attól függően mire fejlődsz.
Mint írtam vol, célszerű legalább hármat fejleszteni. Tűz, villám és normál-t. Minden mob másra allergiás. -
#3737 Jaja, pont ott van az említett csarnok. -
#3736 Szaros jó kis crystal halbertem mindjárt törik :( még fejlesztettem is :(
2-3x erősebb, mint a jobban felfejlesztett Raw halebertem (azaz itt jóval nagyobbat sebez). Egyébként kb 30-40 csak az alapsebzés különbség. -
#3735 Még nem, most mentem körbe ott a bonefire-nél fentről le a sárkányfejes szobán át vissza a bonefire-hez (meg fent a kápolnában kinyírtam a fej nélküli démont).
Innen megyek majd tovább fel a démonos szoba melletti lépcsőn. gondolom közel vagyok a bosshoz :) -
#3734 A capra-kkal annyi a trükk, hogy meg kell várni a kétkezes nagy csapásukat, majd vagy nagyot csapni rájuk, vagy mögéjük futni és backstab. Ezután természetesen ismét távolodni tőlük. 3-4 ütésből fekszenek 250-300dmg körüli fegyverrel. -
#3733 Mikor ott jártam még lvl 30 körül voltam, drake sworddel ... nem nagyon sebezte :)
Majd még jövök erre :) -
#3732 O&S előtti csarnok megvan? Egyik végében van a boss terem, másik végében egy nagy kapu. A kapu bal oldalán van egy kerék. Ha azt elfordítod , kinyílik a kapu és közvetlen járat nyílik az első bonfire-höz. -
#3731 Azok a lávás minotauruszok csirkék és nem is termelődnek újra. Viszont a másik irányba nem mertem még elindulni :) -
#3730 2 végigjátszás után frissek az emlékek:) Perpill még fejből rajzolok neked térképet az egész DaS világról:)
Hamarosan nekiesek az NG++-nak is..:) -
#3729 Meg lehet ha már összefarmoltam 30 humanityt, akkor azt le is adhatnám a pókcsajnak.
Mondjuk most Anor Londo második bonefire helyén vagyok, innen szerintem vissza se tudnék menni, mivel a párkányról ugorva jutottam az épületbe. A trófeaterem ajtaját kinyitottam, itt tartok. Egyébként komolyan mondom ez az első olyan hely, ahol tényleg kiráz a hideg a hangoktól és helytől.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl a rejtett lenti sötét terem, ahol tudjuk kinek a cuccai vannak, parázós ... pedig nincs is mitől félni :) -
#3728 Egyikük sem olyan nehezek, mint a boss-ok voltak:) +2-es drake sword-el pár bukfenc:) A lávás Tauruszok nem élednek újra, tehát a Chaos Flame ember-t előbb vagy utóbb meg tudja szerezni mindenki. A Large-hoz pedig el lehet szaladni is.
Egyébként mindkét Flame ember előtt van bonfire. -
#3727 Amiért megszenved az ember azt könnyen megjegyzi :D -
#3726 Ja, hát igen. A láván vannak a minotaurusz szerűségek, a másik irányban pedig a Caprák tömegével :D
Mondjuk lehet egy sprint és home bone segítségével felszedem :) -
#3725 Azért nem vagy semmi én még a cuccaim nevét sem tudom nem ,hogy azt mit hol vettem fel :) -
#3724 Nem, a pókica után rögtön oda vezet egy barlangjárat. A Chaos ember lent van a lávában, a Large Flame pedig a sárga ködajtótól balra levő úton,
Centipede és Firesage van a köd túloldalán. Mondjuk lordvessel nélkül is elérhetők, ha megnyittatod a póklánnyal a rövidítést Lost Izalith-ba (chaos covenant, 30 humanity), és Londo előtt kinyírhatod a Bed of Chaos-t is.
Ezért írtam korábban, hogy érdemes megnyitni azt a shortcut-ot, nagyon fel lehet ott fegyverkezni londo-ra:) -
ratgab #3723 De oda nem csak lordvessel után lehet menni? -
#3722 Nem látom hol látsz csalót. Ami pedig téged illet... nos a te bajod:) Biztos baromi izgalmas volt úgy játszani. -
#3721 Ceaseless Discharge-ot kicsinálod, ott van "karnyújtásnyira" a Chaos Flame ember és a Large Flame ember is. -
#3720 Csak hát annyit elveszíteni kva nagy szopás, főleg bossnál, ahol nem garantált, hogy újra fel tudod venni (Capra ugye). A monszták meg akkorákat ütnek minél jobban haladsz előre, hogy fogalmam sincs mit ér ez a védelem. Ha most visszamegyek ~70-esen a játék elejére (+3 -as bőr szettben), akkor szinte alig tudnak megsebezni, de pl Anor Londo-ban ha egy silver knight rám csap kettőt ugrik a 70% HP-m (~ 1400 HP-m van).
100 humanityt kb 3-4 óra lehet 410-es item discovery-vel összeszedni ... háát, csinálja akinek 6 akármije van :)
Egyébként is úgy játszom, hogy ne nagyon találjon el senki, vagy ki tudjam védeni.
Mondjuk 100 humanityből csücskösebb részeken, ahol szükség lehet a több HP-re inkább feltolnám a bonefiret 20 Estusra :)
A franc se tudja. Egyébként is ritkán járok 10 humanityvel, mert ilyenkor megy el könnyen. Egyébként nem nagyon szoktam elveszíteni a zöld moszatot.
Pl mikor visszamentem a kezdőhelyre és a boss-nál bent maradt a 10 humanitym esélyem nem volt felszedni, kb 4-5x mentem neki mire sikerült, első kettő kb instant halál :D -
ratgab #3719 99-nél (ez a max) ez 100 fölötti plusz védelmet ad, ami szerény véleményem szerint nem igazán elhanyagolható (30-nál ez gyakorlatilag olyan mintha fölvehetnél még 1 mellvértet, ráadásul a súly se terhel, úgyhogy nem igazán elhanyagolható szerintem a dolog!)
-
#3718 Gz, ügyi vagy ;) -
#3717 Ennek a 90%-a saját bénasága. Most komolyan, az aki folyamatosan sprinttel olyan helyen, ahol még nem járt, az mit vár? :) -
#3716 Bagóért egy csomó időt spórolok, nekem nem pazarlás :)
A fegyverem kb 40-et sebez rajtuk elsőre, a bomba meg 200-at.
A patkányokat is úgy ölöm, hogy beugrom közéjük majd a halbertel egy nagy körkörös ütés. Hullanak mint a legyek :)
Ha már farmolni kell legalább legyen gyors :)