10203
  • MerlinW
    Severance Blade of Darkness? Most néztem videót róla, tiszta DaS nagypapa:)
  • ratgab
    Hát azért így DS kipróbálás után mondhatom, hogy a Severance egy fokkal light-osabb műfaj.
  • Zozo0122 #4193
    :) Örülök, hogy értitek miről bezsélek. Hát PS3-mam nincsen...jó lenne ha kiadnák azt is pc-re. Vagy legalább jöjjön a Dark Souls 2:D
  • Zozo0122 #4192
    Azaz Kaland, Játék, Kockázat:) Meglesem az oldalt köszi.
  • wedge31
    Giant Armor Set. A játék legjobb fizikai védelmét nyújtja.
  • Tinman #4190
    Maximálisan ismerős... Steve Jackson volt a társszerző. Még mindig megvan talán az összes KJK könyv!

Anno a Deathtrap Dungeon-ból játék is készült... soha nem tudtam végigvinni, kicsit idézte a DaS/DeS-t.

Aztán Ratgab ajánlotta a Severance-t, nem olyan rég bagóért be is szereztem, végig is fogom majd tolni, de DaS-t ki kell maxolni, mese nincs :-D

A DaS/DeS titka pedig a rengeteg rejtély, a raklapnyi felfedeznivaló, a változatos ellenfelek és helyszínek és az örök kihívás. Lassan 200 órám van csak a DaS-ba, de még 1x ennyi simán kinéz :-)

Neked viszont a DaS után NAGYON-NAGYON ajánlom a Demon's Souls-ot PS3-ra, mert simán van ilyen jó, mint ez! Viszont abban a játékban még több a szívatás, még kevesebb a mentési pont és néha úgy ellehet benne keveredni, hogy azt sem tudod, ki vagy :-D
  • Louis Cyphre
    OFF

Aha, mondasz valamit. Kaland, Játék, Kockázat könyvek, így hívták őket.
    Zagor oldaláról letölthető az összes egyébként. Nagyon jó oldal.(Nem linkelem, nehogy reklámnak minősüljön. Google-ba írja be akit ez érdekel.)
  • Zozo0122 #4188
    Srácok! Rájöttem miért tetszik nekem ennyire ez a játék:)
    Leírom, hátha valakinek ismerős a dolog és egyetért velem:D Tehát régebben (mostanában nemtudom)lehetett kapni szerepjáték könyveket.Nekem van 1 pár amit találtam még régi könyvek között és elraktam őket.Nem a mesélős szerepjátékokra gondolok, hanem leültél 1 darab ceruzával 1 lappal meg 1 dobókockával + a könyv. Millió fajta volt Ian Livingstone írt nagyon jókat ésatöbbi...na és ez a játék olyan mintha 1 ilyen könyv lenne:) Ezekben is ugyanígy kiválaszthattad a tulajdonságaidat viszont azon múlott minden ,hogy mennyire vagy bátor és mennyire vagy felfedező típus...írok 1 példát. Tegyük fel elkezded a játékot az 1. oldalon...oké megkapod az alap isntrukciókat meg hogy hol vagy:) Mondjuk 1 erdő szélén állsz választhatsz hogy követed az erdőbe vezető vékony csapást VAGY inkább az erdő szélén haladsz.Ha követed lapozz a 13. oldalra ha nem követed akkor a 63.-ra. És így tovább amíg elnem jutsz az utolsó lapig úgy ahogy te akarsz. Persze sok csapdába és ellenségbe is belefuthattál de elis kerülhetted őket. Például úgy döntöttél 1 barlangban éjszakázol, de szembe találod magad az ott lakó medvével:D Mehettél volna másmerre de te ide jöttél bemertél jönni megküzdesz vele (általában van lehetőséged menekülni) és ha nyersz találsz a barlangjában 1 varázsgyűrűt ami később még jól jön.Na erről van szó nagyjából és ez a játék is oylan itt azt érzem, hogy minden rajtam múlik ugyanúgy mint ezekben a könyvekben nemtudok csakúgy menteni minden lépésemet előre ki kell találnom:) Most vagyok Sen's Fortressben és hihetetlen milyen jól kivan dolgozva a vár...és ha feltárod a titkait és minden zugát bejárod meg is jutalmaz a játék:D Nehéz ezt elmagyarázni és nyilván nem teljesen ez a stílus a játék, de aki tudja miről bezsélek és játszott már ilyet az valószínűleg megérti mit beszélek...mert más játékokban nyomsz 1 quicksave-et ha megakarsz vmit nézni de veszélyes...itt viszont mérlegelni kell hogy lemerjek ugrani erre a párkányra mikor van 30000 lelkem? Lehet nincs ott semmi más csak 1 csapda...de lehet kincs is. Na ennyit akartam és elnézést a hosszú posztért:) Ismerős valakinek amit itt leírtam? :)
  • MerlinW
    Passz, a legnehezebb páncél az Elite Knight mellvért volt amit használtam (végig az volt rajtam). Nekem mindig követelmény volt, hogy 25% alatt legyen a terheltségem a maximális stamina töltődés és vetődési sebesség miatt.

Komplett szettet sosem hordtam, ebben a játékban nem sok értelme van. Sokkal jobb kombókat össze lehet rakni különböző darabokból. Illetve területenként mást célszerű hordani.
    Demon ruins-ban tűzálló felszerelést, Duke-ban magas mágia védelem kell, Londoban a fizikai és villám védelem a fontos és így tovább,
    Mind a páncélokat, mind a fegyvereket célszerű váltogatni területektől, ellenfelektől függően.
  • Fpocok
    Armor szetből a Havel a legjobb? Azt látom, hogy nem lehet upgradelni, de lehet van olyan másik, amit esetleg lehet és akkor jobb lenne...
  • Fpocok
    Kész. Le is gyártottam és +5re upgradeltem... meglássuk :D
  • MerlinW
    Nemrég volt téma. A játék két legjobb pajzsa közül az egyik. 10kg-al könnyebb, mint a Havel pajzs hasonló paraméterekkel.
    Róla van szó. Bármelyik +10-es pajzsból kreálható Sif lelkével. 100% fizikai védelem, 88 stability és magas elementál ellenállás.
    Effektív cucc. Pl, az utolsó boss megüt és csupán 10% staminád bánja.
  • Fpocok
    De. Szólj bele pls.
    A shielddel meg mivan? Mert olvasom mit írnak wikin, de nem nagyon értem...
    Single target pajzs? Aoet nem fog de amúgy erős vagy mivan vele?
  • MerlinW
    Használd a Tans. course itemet és a gold serpent ring-et. Kettesével fogják dobni a trans cuccokat és a cursed kardokat a szellemek. Azt csinálsz ami jól esik, de összesen van max 30 szellem az egész játékban, azokért felesleges feláldozni azt a pajzsot. Szerintem. De nem akarok beleszólni a játékodba:)
  • wedge31
    Vegyél Transient Curse-t.
  • Fpocok
    Jajj már... és akkor mivel öljem addig azokat? Arra akarok menni, de úgy minek, ha nem tudom megölni őket :S
  • MerlinW
  • MerlinW
    Én a pajzsot ajánlom a lelkéből. A kardok egyrészt damon titanit-osak, másrészt semmi extra. Max a cursed változat a szellemek ellen de belőlük nincs sok. Viszont az Astoria's greatshield-nek használt fogod venni egy esetleges NG+-ban is.
  • Zozo0122 #4177
    SIKERÜLT!!!MEGMENEKÜLTEM!!!!Kemény csaták árán vért izzadva szétcsaptam közöttük és kivergődtem a kriptából! És miután elértem a katakombákat már annyira elegem volt, hogy a guruló csontik sem tehettek semmit:) Innentől semmi sem állhatta utamat ordítva csaptam szét mindenkit aki az utamba került:) Kinn vagyok:) Rendbe is tettem magamat javítgatások,fejlesztések és most ott állok az erőd kapujánál.Na lássuk mit tartogat még ez a játék:)
  • MerlinW
    Minél magasabb a poise, annál nehezebben tudják megszakítani a támadásodat.
  • Fpocok
    Most a lelkéből meg tudom csinálni azt a cursed fegyvert és mehetek now londo vagy mibe... haladok, haladok...
  • Fpocok
    Én nagy állatbarát vagyok... de sajnos Sifnek mennie kellett :D Elsőre.
    Jelenleg full Havel setben vagyok, shield meg minden... meg sem sebzett :D
  • wedge31
    Nagyon jó, stabilitásodat növeli.
  • Fpocok
    Wolf ring jó? Poise mi?
  • Fpocok
    Na megcsináltam a greatsword +10. Megnézzem, hogy ha crystalizom, akkor ezt sem lehet javítani? :D
  • Louis Cyphre
    Viszont a személyes kedvenc fegyver(az über), akkor is a Moonlight Greatsword +5 marad. Mondjuk egy olyan 40-es INT. mellett, mindenkinek ajánlom kipróbálásra!
    A kétkezes másodlagos támadását mindenkinek látni/tapasztalni kell! :)
  • Louis Cyphre
    Legjobb fegyver egyébként a Black Knight Greataxe +5. Ritka az ilyen, gyors és nagy sebzés egyszerre.
    CSak annyi a baj vele, hogy STR és DEX is kell hozzá bőven.
  • MerlinW
    Akkor ez van:)
  • Zozo0122 #4167
    Na srácok megyek kiverekedem magam ebből a pokolból ami a Tomb of Giantsben van...drukkoljatok, hogy túléljem:D Remélem sikerül megmentenem a karimat...
  • Louis Cyphre
    Sorry, de az konzolon "A"-s(legújjabb patch után). Ez 100%! Egész nap azt nyomtam...
  • Fpocok
    Közben poénból legyártottam egy dragon fist weapont... annak S +5ön :D
  • MerlinW
    Demon Great Machete is jó cucc
  • Louis Cyphre
    Ááá már törölted! :)
  • MerlinW
    B-s az és csak +4-től. 1.05-ben újraballanszolták az egész játékot.
  • Fpocok
    Előző karinál kiesett... ezzel nem.
    Megyek greatswordel, az messze elér.
  • Louis Cyphre
    Konzolon még "A" volt... (szerintem pc-n is)
  • MerlinW
    Jó az is. Black Knight greatsword talán a legjobb, de az ritkán esik. Az utolsó boss előtti területen lehet farmolni.
  • Louis Cyphre
    A-val skálázódó fegyverek Strength-re: Large Club+15,Great Club+15, Demon Great Machete+15, Man-Serpent Greatsword+15.
    S-el skálázódó fegyver Strength-re: Demon's Great Axe +15

Ezek a legnagyobb sebzésű STR fegyverek. Persze ha mondjuk magas mellete a DEX. is, akkor már egyből máshogy néz ki ez a lista.
  • wedge31
    Nekem is az a fö fegyverem de nem olyan hosszú mint egy kard.
    Jobban össze kell koszolni magad ha kinyirsz valakit.
  • Fpocok
    Greataxe bíztatónak néz ki.