Dark Souls

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lunki88
Neked lehet, hogy nem XD

Csak jelezném, hogy Broadsword-nál csak 1 jobb egyenes kard van (a tucat helyett), ami történetesen Anor Londoban szerezhetõ.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Great és Greatebb igen!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

MerlinW
"pajzs nélkül egy lovag nem harcol"
Ez nem szerepjáték barátom😊 de tessék😊

Egyébként 24 str-el a nehéz kardok 90%-át forgathatod egy kézzel

[merlinw.org]

wedge31
Nehézkard alatt a greatsword és ultra greatsword értendö gondolom.
Ha teljesited a stat követelményt ezeket is foghatod egy kézzel a másikba meg marad a pajzs.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Mármint a tucat fegyver listában...XD

Rövidkardból mondj már párat légyszives! És ne legyen benne nehézkard (pajzs nélkül egy lovag nem harcol) és ne legyen lándzsa sem, mert hogy nem szeretem.

Lunki88
Én az alap black knight halberd-el elég sokáig elvoltam. Most a játék vége felé fejlesztettem +3-ra de nem is érzem úgy hogy tovább kéne.
wedge31
Egy tucat jobb fegyó van annál.

MerlinW
Te tudod, te játékod😊

[merlinw.org]

Ez volt a legerõsebb fejlesztve. Eleinte+5, majd +10, Anor-ban meg +2 lightning lett.

Kiirtod a conenant-okat? Szadista!

Lunki88
Váltani kellett volna valami erõsebb fegyverre.
Szerintem is! <#eljen>

Végig Broadsworddal mentem, némi kikacsintással a Mace-re és a battleaxe-re és ennyi.

"Végsõ esetben ott a humanity, mint SOS csomag" <#falbav> Voltam párszor estus hiányban (O&S-nél is, amikor O már fûbe volt harapva, S meg már csak 50 %-on volt és volt nálam vagy 17 humanity és nem jutott eszembe, pedig ezek szerint simán el is verhettem volna, ha tudok gyógyulni.... na sebaj) és soha nem jutott eszembe, hogy maxra tölt.

Kurva életbe, már megint rámtört a görcs.... Nem rakom fel mégegyszer akkor sem!!!!<#vomit><#idiota>

wedge31
Ha +6 estus-od van még 10 flaska se kell. Én mindent a lehetö maxra fejlesztek. Az összes covenantba is mindig belépek megkapom ami kell aztán kill.

Lunki88
Ez a steel armor szerintem megy a röfi sisakhoz. 😄
MerlinW
Ha ki tudod kerülni a támadásokat, akkor lv1-en meztelenül is legyõzhetsz bárkit. Ez PVP, PVE-re is igaz😊
Ebben a játékban a legfontosabb stat az endurance. Abból legyen sok és jó vagy😊

[merlinw.org]

MerlinW
Jaja, csak tudni kell okosan használni. El kellkapni azt a pillanatot, amikor nem szólnak bele a lendületedbe😊 Ez több ellenfélnél körülményes néha. Egyébként mindegyik nehézfegyver kábít, nem csak ez.

[merlinw.org]

Lunki88
Nézegettem pvp-s videókat és eléggé meghozták a kedvemet hozzá. Viszont tanácstalan vagyok hogy milyen cuccok valók pvp-re, gondolom egy havel set-ben hulla vagyok elég hamar. 😄
MerlinW
Hát.. nem feltétlenül. Egyrészt a +3 esust több mint elég, másrészt az utolsó bossnál nem igen van idõd gyógyulni. Az elsõ végigjátszásomat +3-al játszottam, NG+-ban +4-el. Különben is, védenünk kell a firekeeper-eket, nem lemészárolni😊

Kindle-t sem nyomtam 2x soha sehova. 10 flaskának mindenre elégnek kell, hogy legyen, még akkor is ha bénázik az ember. Végsõ esetben ott a humanity, mint SOS csomag😊

[merlinw.org]

Hát ez így azért nem gyengén OP fegyver! Én egy +2-es lightning broadsword-al mentem és olyan 100 körül sebeztem nekik.

Ami OP az a támadások megakasztása, na az durva!

wedge31
Mielött elmész az utolsó bosshoz ajánlott minden humánt és fire keepert megölni a a souls miatt, szvsz.
Ha ügyes vagy / és miért ne lennél / a firelinkes csaj életben van és nála beválthatod mindet.

Shep
Én ezekre ránéztem, nem is harcoltam velük és elég volt, hogy felhagyjak a játékkal. Mondjuk azt továbbra sem értem ,hogy 30 órán keresztül mi tetszett benne. Ez ilyen örök rejtély marad számomra.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

MEg kialszik az ottani tûz, de a demon ruinsos ott van egy köpésre
Fpocok
Köszi.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
Blighttown-ba ahol a raklapnyi köpõcsöves van, lent tûzfújó kutyák hada, ott ugye megtaláltátok a Fire Keeper Soul-t?

Nem kicsit megörültem neki... nekem elsõ végigvitelre valamiért az is kimaradt, de most iszonyat alaposan vizslatok mindent.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

MerlinW
Jut eszembe, anno hülyeséget írtam a DLC területekrõl. Duke-ból lehet elérni.

Videó a hogyanról

[merlinw.org]

MerlinW
- Megölsz egy firekeeper-t.
- A ragyásfejûek megfertõzhetnek és tojásfejû lehetsz (van rá gyógyír)
- Ellenséges lesz mindenki a területen.

Elõnye: 1-2 ezer lélek és egy firekeeper soul.

Semmi értelme megölni. Nem is áll ellen, ha megtámadod.

[merlinw.org]

Shep
30. óráig nem volt vele bajom de úgy tûnik nálam ott a határ utána beleunok itt is ez lett, megnéztem Stan és Pant 1x ennyi elég is volt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Fpocok
Teljesen mindegy, nem tudom. Nem akarom, hogy egy szörny másszon a fejemre 😄 Szóval ha kinyírom a pókcsajt, mi a bünti?

MerlinW
Kis bemutató a kardról (ha jól láttam itt még csak +7 körül van)l: 25:45-hoz tekerjetek

Anor Londo SPOILER

[merlinw.org]

õõõ melyik? amikor robban a feje? mert azt a legkönnyebb elkerülni (a másik két dolog amit nekem csinált meg fél hp-t szívott le ha igen a fejrobbanás meg sose talált be)
De lássuk nekem
Elsõ boss: 1 nekifutásra
Taurus: öcsém ölte meg mert nekem nem akart összejönni a leugrós támadás.
Capra: ezredik nekifutásra kb
Gaping:2. elsõnél 1 hitelt full hp-ról mikor rám taposott
Quelaang:2. neki futás két egymást követõ aoe visítós spellt kaptam be elsõ alkalommal
Iron golem: valahol 10. körül. korábban mindig leestem
Hydra: 3.
Q&N:15-20 között, de ez sokáig tartott így is
Sif: 10 körül
Catacombos:1 nekifutásra
Gargoylek: valahol 10 körül (inkább kevesebb)
Ceaseless Discharge: 1. nekifutásra
Pillangó: elsõ nekifutásra
Asszem ennyi eddig a nagyobb bossok közül. Stray Démont és Four kinget tettem pihenõ pályára eddig, de õket is idõhiány miatt
MerlinW
24str kell az egykezeshez. Két kézben is jó, mert pajzsként sem utolsó. Boss-okat kizárólag két kézzel ölök vele. Megtalálható rögtön a katakombák bejárata mellett.

Zweihander adatlap

[merlinw.org]

Tinman
Hülyeséget kérdezek lehet: Az általad említett kardot, durván magas STR mellett lehet 1 kezesként hatásosan használni?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

MerlinW
Nekem az elsõ végigjátszás ott veszítette el a kihívás, miután megtaláltam a Very Large Ember-t. Utána a boss-okon kívül szinte minden 1-3 ütésbõl meghalt a +15-ös zweihander-tõl😊 (30-as str-el 800-1000-et üt a drága és még el is kábítja az ellent.)

[merlinw.org]

MerlinW
Ha nem élvezed, ne is játssz vele. Az hülyeség.

[merlinw.org]

Fpocok
"hogy volt aki ott 1-2x meghalt, ami azért vicc"

Az egyik képessége one hitel... szóval elõfordul.

Tinman
"hogy sokadik végigjátszásod után találtál csak rá a Path of the Dragon covenant-ra... 😛 "

Na-na, ez nem így van! Demo's Souls-t és Dark Souls-t is csak 1-1x játszottam még végig, viszont utóbbi cím esetében vagy 30 órát beletettem csak úgy, tesztelgetés, felfedezés címén. A PoD Covenant-ról tudtam, de én elsõ végigjátszáskor teljesen kerülöm a helpeket, videókat, mert nem akarok spoilerbe futni... na most megnézném amikor leírás nélkül valaki rájön pl. erre elsõre!

A pillangó leölés terén az zavart sokatok esetén, hogy volt aki ott 1-2x meghalt, ami azért vicc, mert egy Black Knight nagyibb kihívás kb. :-D

Lunki88
Hát igen, és még engem néztél hülyének amikor leöltem a pillangót. 😊 Na meg az is elég fura hogy sokadik végigjátszásod után találtál csak rá a Path of the Dragon covenant-ra... 😛
Tinman
Ki volt az a barom aki azt mondta, hogy Depths után Blighttown aztán Great Hollow meg Ash Lake?

Ja nem... én vagyok a barom, hogy múltkor -konzolon- elsõ nekifutásra arra mentem, eszement fasság!

Összesen 150 óra után már azért bölcsebbnek mondanám magam és a tuti tipp a Blighttown után, de ajánlott már Depths elõtt Darkroot azon része ahová még nem kell az ajtónyitós 20000 lelkes crest.

Raklapnyi jó cuccot lehet felszedni, és ami a lényeg, hogy a köpõcsöves rohadékok ellen a fák leölésével ingyen jó kis toxin cure-hoz lehet jutni, ami egyszerûen priceless!

Picike munkával Black Knight shield is szerezhetõ, u.i. pedig a játék egyik legjobb pajzsa a Grass Crest Shield is vihetõ!

De ami a lényeg, hogy megszerezhetõ némi ügyességgel az Elite Knight set, ami nem éppen egy gagyor cucc, még a játék közepén sem, nem hogy eleinte. Persze ehhez nem árt a staminát már a kezdetektõl jól fejlesztgetni.

Aztán a Moonlight Butterfly is rémesen egyszerûen legyõzhetõ még alacsony szinten is, az Ember ami utána fellelhetõ, meg a 20k lélek, ajándék ilyenkor.

Fpocok
Ha nem akarok belépni a fejrenövesztés szörny, chaos csoportba... nem akarok. Szóval akkor a tûz mellett, ha kinyírom a fehér pókot meg a csatlósát, akkor mi lesz a bûntim? Elvileg kapok egy tüzet, és nem tudok menteni majd ott... arra még kell visszamenni? Mik a bûntik?

Shep
Az a helyzet, hogy így 40 órához közeledve rohadtul unom már az egészet, azt hiszem törlés lesz belõle, mert nem igazán szándékozok még legalább ennyit beleölni, mert ha jól sejtem ez lehet durván a fele.

MerlinW
Ezt csak azért mondod, mert még nem játszottál NG+-t😊 2-3x nehezebb. Számomra ugyanolyan izgalmas volt, mint az elsõ végigjtszás. lvl100-fölött nem ritkán 2-3 ütésbõl meghaltam😊 Emellett annyi dolog van a játékban, hogy nincs az az ember, aki egy végigjátszás alatt mindent megtalál, kipróbál.

[merlinw.org]

wedge31
Más stilusban tolom mindegyik végigjátszást, elsõ karim egy pyro volt aztán egy dex buildes halberdes wanderer, most meg egy nehézpáncélos nagy nehéz fegyvereket forgató kari.
Mindegyikkel találok valami újdonságot a játékban

MerlinW
3 bonfire van londo-ban. O&S után a hercegnõ terme elõtt (aki adja a lordvessel-t) is van egy.

O&S a cél, ott megkapod a lordvessel-t. Ezután kezdõdik a lord-ok lelkének begyûjtése a végjátékhoz.
Lordvesselt utána lerakod a helyére Firelink oltárnál és megnyílik az összes arany kapu., mehetsz vissza Londo-ba, onnan nyílik a Duke's archive., Demon Ruins-ba, ahonnan Lost Izalith nyílik és Tomb of the Giants-be, ahol Nito lakik.

Londo-ban sok kincs van elrejtve érdemes végigjárni. Ahogy Painted world is igen gazdag😊

[merlinw.org]

Mint mindig a boss az utolsó mozzanat! 2 bonfire van, a 2. után még bolyongsz egy jót és utána már jönnek is a boss-ok, és jelentõsen lerövidül a megközelítésükhöz szükséges út is.

Shep
Én azzal csaptam le õket.

Londo egyébként milyen hosszú?

A mellékelt ábra azt mutatja, hogy aki végigvitte, az már cuppan is rá new game opcióra.