10203
  • ffxi
    Ennyire "későre" nem számítottam
  • Seth
    Mindenhova vissza lehet menni később, amíg az utolsó boss-t le nem győzöd
  • ffxi
    Na ez érdekelt, ha tápos leszek később. Akkor lehetőség nyílik " visszateleportálni" ezekhez a miniboss-okhoz?
  • MerlinW
    Vagy férfi módjára elé állsz és megtanulsz vele harcolni - később kapsz még belőle eleget:) Egyébként amíg kicsi vagy elfuthatsz mellette, nem muszáj harcolnod vele. Opcionális miniboss.
  • Zozo0122 #9755
    Az nem boss, amúgy akár távolról is lenyilazhatod, van egy letört oszlop a teremben, bújj be mögé :D
  • ffxi
    Eddig is megvoltam bomba nélkül. Azt a csúszómászó villám dobáló boss-t hogy kell kinyírni?
  • Gabe18
    Az a "baj" ezzel, hogy sok NPC később újabb dolgokat árulna el, esetleg adna neked. A kereskedők se jönnek rosszul ha éppen nyílvessző vagy bomba kéne egy adag.
    De ahogy érzed.
    Mondjuk a kovácsot végképp ne kaszabold le első felindulásból szerintem, mert fegyver fejlesztések nélkül elsőre "kissé" nehéz lesz a játék...
  • Pio
    A Residence Key-t árulja, de azt elvileg dobnia is kellett, ha megölted.
  • ffxi
    Nem volt nála kulcs, néztem a portékáját. Vagy később netán nála lesz? Ezekszerint csak 1 kereskedő van akit kinyírtam?
    Utoljára szerkesztette: ffxi, 2016.01.10. 02:11:06
  • MerlinW
    És buktál egy kulcsot, ami egy sidequest-hez kell, valamint buffokat és bombákat egy jó ideig:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.01.10. 01:21:22
  • ffxi
    Érdemes volt, mert a kereskedőtől olyan erős samurai kardot vettem el, hogy öröm volt kinyírni vele a bikát :)
    Utoljára szerkesztette: ffxi, 2016.01.10. 00:01:54
  • Pio
    Így is lehet játszani minden gond nélkül, sőt, a játék támogatja is olyan tekintetben, hogy ha valaki valamit odaadna valami hosszú questlánc végén jutalomként azt sokszor úgy is meg tudod szerezni, hogy az elején levágod és elveszed tőle. Igazából semmilyen tekintetben nem fogja a játék a kezed és nem vár el tőled semmit, tényleg úgy játszod, ahogy jónak látod.
  • ffxi
    Én eddig kinyírtam mindenkit akikkel eddig beszélgettem, beleértve a kereskedőt is :) Most az a lovag van a sárkány előtt. Majdnem megvolt, de eltalált villámmal :( De most/holnap könnyebb lesz, mert van már "létra" :P
    Utoljára szerkesztette: ffxi, 2016.01.09. 23:58:03
  • Pio
    Welcome to Lordran! :)

A játék rettentő időigényes és sok helyen fogja próbáratenni a türelmedet és a kitartásodat főleg első játszásra, guide-ok használata nélkül.
    Attól függően, hogy mennyire vagy felfedező típus (vannak komplett, sok órás szakaszok is teljesen opcionálisan, falak mögő rejtve a játékban) ez a játék akár 100 órát is felemészthet első végigjátszásra, ráadásul ha nem kutakodsz, beszélgetsz, olvasol itemleírásokat a sztoriból szinte semmi nem fog átjönni.

De ha ezt hajlandó vagy elfogadni, alapos és figyelmes vagy, tervezel, gondolkodsz a harcok előtt, alaposan átfésülöd a helyszíneket és legfőképp sose jössz ki a türelmedből és kezdesz el kapkodni (akkor jobb félretenni a játékot és másnap újra elővenni), akkor határozottan állítom, hogy egy kiemelkedő játékélménnyel leszel gazdagabb.

A lore pedig a hab a tortán, megmondom őszintén engem sokkal inkább a lore és annak tálalási módja (semmi in your face storytelling, mindent neked kell összerakni félmondatokból, keresgélésekből, tárgyleírások olvasgatásából) fogott meg ebben a játékban, mint bármi más.
  • ffxi
    Óóóóh basszus. A létra :((((( Én meg itt szenvedtem :(

Próbáltam elfutni mellettük, nem jutottam messzire :)

#9744 akkor jó, mert nem tudom hogyan kell átállítani :)
    Utoljára szerkesztette: ffxi, 2016.01.09. 23:38:56
  • El Gigante
    Úgy tudom nem szabad 60 fps-re állítani mert nem úgy jönnek össze az ugrások, kardcsapások, ahogy eltervezted ez elég lényeges szempont ebben a játékban:)
  • Gabe18
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Bika (Taurus) Démon után van egy megnyitható rövidítés az előző bonefire-höz. Ha elindulsz a hídon át ahova a sárkány tüzet fúj, nagyjából a felénél be lehet menni a híd alsó részébe. Ott pedig a létrát lerúgva megnyílik a rövidebb út.

Amúgy az ellenfeleket nem kell mindig leverni. Ha átkutattál egy területet, felszedted amit lehetett, legközelebb már csak elfutni kell mellettük. Persze a lelkekért érdemes lehet őket levágni. Mikor mire van szükség.
  • ffxi
    Ááááááh... kicsit sem idegesítő amikor a sok lelket begyűjtök oszt halál, utána idegből kaszabálok és nem jutok vissza felszedni :(

A várnál vagyok, legyőztem a bikát. A bika után NINCS mentési pont!!! Tovább megyek meghalok és a vár elejéről kezdek, igaz már nem kell legyőzni a bikát. De akkor is. Elég hosszú szakasz ez mentés nélkül, most itt ragadtam. Kárba vesznek a lelkek és a drága időm a semmiért :'( Nem beszélve belefutottam pár zsákutcába, ahol legyőzhetetlen "őrök" vannak. Tiszta időpocsékolás.
  • Pio
    Annyi, hogy a magic find (itt item discovery-nek hívják) miatt nem érdemes nagyra növelni a humanityt.
    Az első humanity 50%-al növeli a magic findot, az összes többi pedig további 7-8%-al, szóval emiatt legfeljebb 1-re érdemes felvinni. 10-es humanity-nél 210% lesz (vagyis 110%-al növekszik összesen) és onnantól nem nő tovább.
    Csak a curse resist-et növeli a humanity, ami alapból 30 és 10-eket ad hozzá az első néhány humanity aztán ez is diminishing returnöl. Itemekkel, pajzsokkal, buffokkal is lehet curse resistet növelni. Noha a curse maga hatalmas szívás (instant meghalsz és onnantól fele HP-d lesz és nem tudsz humanity-t használni), de összesen ha jól emlékszem 2 mob és 1 boss van összesen a játékban, ami curse-t használ és van rá gyógyír is.
    Én is hangsúlyoznám, hogy végigvihető az egész hollow alakban, én is úgy vittem végig először.

A humanityt érdemes bonfire enkindle-re használni, illetve a játék során egyéb felhasználási módokkal is találkozol majd, de azokat nem spoilerezem el.
  • ffxi
    Értem, köszönöm a felvilágosításért.
  • sirdond
    a humanity növeli az esélyét is,hogy tárgyakat találj egy-egy ellenség megölése után. tehát minél nagyobb a szám, annál nagyobb az esélyed.
  • Gabe18
    Valamennyivel erősebb lesz a karaktered ha ember formában vagy. Illetve elvileg egyes NPC-k másképp viszonyulnak hozzád.
    De cserébe ugye kockáztatod ahogy lentebb is irták hogy megtámadnak más játékosok amikor ember formában vagy.
    Nem kötelező visszaváltozni, az egész játék végigvihető élőhalott alakban is.
  • ffxi
    De én nem akarok coop-zni vagy ez kötelező? A játék része? Mi másra lehet még felhasználni?
  • Predaking666
    Az humanity mérő.
    1: Ezzel leszel rendes ember ekkor tudsz más játékosokat behívni illetve ekkor tudnak téged betámad.
    2: Minnél több humanity van annál több a resisted
    3: Növeli a magic find-t
  • ffxi
    Balfelső saroknál lévő szm/cucc mit lehet csinálni vele? Az életerő és stamina mellett.
  • Gabe18
    Az részemről passz, én a DsFix-et is csak a fordítás miatt tettem fel most.
  • ffxi
    Dánke

Következő láma kérdésem:

Nincs rossz gépem, hogyan tudom feloldani a 30FPS korlátot és tuningolni a grafikán

ASRock Z77 Pro4 || i5-3470 Ivy || XFX7870 2GB Ghz Edition DDR5 || 12GB RAM
  • Gabe18
    Játék menüben az élsimítás kapcsold ki.
  • ffxi
    Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget. Eredeti steam-es a játékom, DsFIX-et felraktam csak a következőt változtattam meg benne:

enableTextureOverride 0-ról 1-re

FullHD felbontásban 1920x1080 játszok 82cm-es FHD tévén és ilyen képet ad :(

link
  • Pio
    Spoileres anyag. :)

• MerlinW
    "gyakorlatilag rá vagy utalva, hogy a netet bújd"

Miért lennél? Én egyik résznél sem néztem bele wiki-be / vagy másba egyszer sem, csak végigjátszás után. Ha bújod a netet, gyakorlatilag a játék lényegét, a felfedezés élményét veszed el magadtól.
  • gregtom7
    Vicces amúgy ez a játék... meg néha bosszantó is, mert gyakorlatilag rá vagy utalva, hogy a netet bújd.
    Néha egy nagy rejtély az egész játék... néha jó ez, mert legalább meg tud lepni, néha meg inkább zavaró...
    Utoljára szerkesztette: gregtom7, 2015.12.27. 01:18:22
  • Laza
    Teccsék :)
  • gregtom7
    Ezt szerintem be is lehetne tenni a banner alá:
    Dark Souls beállításának tutorialja
  • gregtom7
    Mármint nem a DSfix keybindingjét, hanem a játék keybindingjét.
  • gregtom7
    Sziasztok!

Valaki leírná nekem a következőket?
    1. Hogyan állítsam be a DSfix keybindingjét, hogy a lehető leghasonlóbb legyen a Dark Souls 2 beállításaihoz? Azzal még nem játszottam, csak szeretném ebben eleve így megszokni a játékot. Nem, kontrollert nem akarnék venni, ne ebbe kössetek bele a válasz kommentben.
    2. Miket érdemes beállítani a DSFixben?
    3. Bár úgy olvastam, hogy nem fognak kibannolni a DSfix használatáért, ez tényleg így van?
    4. Melyik modot ajánljátok még ahhoz, hogy kényelmesen lehessen irányítani a játékot?

Köszi előre is.
    Utoljára szerkesztette: gregtom7, 2015.12.05. 22:18:42
  • Seth
    Nem normális :D
  • Solid Snake
  • sirdond
    elkezdtem olvasni a Berserk mangát. durva,hogy mennyi mindent átvett onnan Miyazaki
  • DamianBasquiat
    Sziasztok újra elkezdtem nyomni és van egy olyan problémám hogy a chaosos rövidítés ami solair megmentéséhez kell nem nyílik meg 40 humanytit elnyomtam már de nem nyílik . Az miatt lehet hogy megöltem a darkmoon csajt ?