Újabb támadás a Hold-elmélet ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a konteók nem is igazak, de az biztos, hogy aki a Holdon járt, vagy nem az meghüjül!XD
Pl
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Mert azt én is le tudom írni, hogy "Döbbenet%".
Meg tudok utána fikázni is egyet.
Gondolom magyarázat helyett egyszerûbb volt. 😊 "
Érfekes, hogy úgy csinálsz, mintha a döbbenet szó után nem lett volna ott egy wijipediás link a rakéták mûködési elvérõl, és nem írtam volna, hogy a Newton harmadik törvénye az impulzs (lendület) megmaradás törvényén alapul a rakéták mûködési elve. Sót, talán még azt is írtam, ha jól emlékszem, hogy a rakéták jóval gyorabban haladnak, mint a belõlük kiáramló gázok.
Japaszkodj meg, egy rakétából párezer kmph-val áramlik ki a ház, de ennek ellenére, a néhány tízezres sebességre is képesek.
Ugyanis nagyon érdekes, hogy egy összehúzódó gáz és porfelhõ legnehezebb elemei kívül maradjanak pusztán azért, hogy molygókká alakulhassanak, a legkönnyebb hidrogén meg jól összehúzódik egy központi helyre.
Mert azt én is le tudom írni, hogy "Döbbenet%".
Meg tudok utána fikázni is egyet.
Gondolom magyarázat helyett egyszerûbb volt. 😊
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Nagyon szépen mutat az akkréciós korong szimulációja egy számítógpes szimuláción és akár még elfogadható is. De valahogy nekem erõs, hogy egyik helyen úgy mondják: a naprendszer viharos volt: kapott a föld egy jókora pofont kiszakadt a hold, kapott a vénusz egy jó nagy pofont, emiatt fordítva forog. Sõt a mars esetében is gyanítanak ilyet. Szóval annyira viharos volt, hogy minden bolygót iszonyatosan nagy ütközések értek(a naprendszer méreteihez képest ennek esélye kicsi, hacsak nem kereszbe kasba zuhantak egymásba az égitestek), miközben az akkréciós korongból történõ bolygófejlõdés az egy nyugodt, céltudatos, anyaggyûjtõ, zavartalan fejlõdési formát mutat. Ez a kettõ nekem valahogy nem fér össze. Mert vagy homogén szép egyenletes bolygófejlõdés volt, vagy nem. De ha egyenletes bolygófejlõdés volt, ne magyarázzanak olyat be, hogy a marsot a földet és a vénuszt is olyan becsapódás érte, hogy jelentõsen befolyásolta a kialakulásukat, fejlõdésüket. "Egyenletes volt a fejlõdés, de valahogy ezt a 3 égitestet mégis eltalálta egy ilyen mérvû hatás." Nekem ez a kettõ nagyon nem vág egybe, nem hihetõ. Egyébként ezzel nem csak én vagyok így, tudtommal a bolygófejlõdés jelenleg is vita tárgyát képezi.
De azt is tudod ugye, hogy a Csillag közepében (magjában) plazmaállapot van.
Olyan hõmérsékleten minden szétesik."
Igen, minden atomjaira hullik, de az atomok nem hullanak szét. Az, hogy az atomról leválik az elektron, az az atommagokat még nem érinti. Illetve érinti, de ponz nem úgy, hogy szétesnek, hanem úgy, hogy fúzionálnak.
Vagy megint csak szükség lenne, arra a rajzra, mert a rakéta átmérõje 10 km és mire újra arra jár a pörgetõ rakéta, addigra már rég elszállt az égéstermék?
Feladsz egy feladványt de folyamatosan módosítanod kell a kiindulási paramétereket.
Tudod mit.
Írd meg a megoldást, oszt hagyjuk a fenébe."
Ez egy jó elméleti felvetés, csak egy valamit felejtesz el. A gáznak is van egy forgó mozgása, mert része az ûrhajónak, és abban a pillanatban, ahogyan kikerül a rakétából, eltávolodna akkor is érintõirányban.
(Megjegyzem halkan, te is írtál pontatlanságokat ugyanúgy.) Mégsem mondta rád sem Mirzar sem én, hogy hülye vagy emiatt. Lehet emberi hangon is beszélgetni.
Döbbenet%
Néttétek már meg a rakéta mûködési elvét, mert annyi sületlenséget horftok össze. A mûködési elv a lendület megmaradás törvénye.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rak%C3%A9ta
Newton harmadik törvénye. Én lendület megmaradás törvényének írtam, de használják a tudományos implzus szót os a lendületre.
Ez a mûködési elv. Általános iskola 7-ik osztály tananyag.
Döbbenet, hogy mit vitatkoztok azon, amit egy 13 éves gyereknek az iskolában tanítanak.
Mindjárt kezdek elnézést kérni Molnibalagetõl, amiért a múltkór megszóltam, hogy háborog a sok sületlenség hallatán.
Amíg mûködik a kis rakéta addig gyorsul a pörgés, illetve amíg tolóerõ van addig gyorsul a rakéta, akár a fénysebességig ha gyõzi szuflával.
Az, hülyeség, mert az ûrhajó hajtómûvéból is lassabban jön ki a gáz, mint amire az ûrhajó képes. Ugyanis a rakéta nem úgy mûködik, hogy a gázra tátámaszkodik a rakéta, hanem úgy, hogy a teljes rendszer lendülete váltpzatlan marad, és amit kidobsz hátul tömeg x sebességet, annyival növekszik az ûrhajó tömeg x sebesség értéke. Magyarán, ha kiraknád a segged hátulra, és finganál egyet, az is gyorsítaná az ûrhajót. Márpedig a fingod az 100 kmph-nál nem gyorsabb.
De azt is tudod ugye, hogy a Csillag közepében (magjában) plazmaállapot van.
Olyan hõmérsékleten minden szétesik.