Megöli a Nokiát a Microsoft-szövetség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BT fájlküldés, ja lehetne, bár én nem használtam droidon sem, mert dög lassú, gyorsabb elküldeni mailban, feldobni a felhõbe stb...
Többi hülyeségre meg most nincs idõm.. 😊
Addig ne vegyél levegõt :-D
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ha Elop nem nyilvánítja halottnak, akkor most talán mindenki arról beszélne milyen szépen visszahozta magát. Szomorú ahogyan sokan levegõnek nézik. Undorító amit a Microsoft csinál<#conf>#conf>
Ezt ki allitotta es hol?
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
a nokia már régóta vesztegeti piaci részesedését, és az, hogy a felhasználóknak már rég nem alap az, hogy mobil=nokia.
nokia+winmo meg egy alternatívát jelent azoknak, akik nem akarnak se apple se google kémkedést a telefonjukba (hanem gondolom ms-est, de abból egyelõre legalább nem volt botrány).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Nincs WP7-es telefonom, de beírtam google-ba, hogy mi fáj, és nézd csak mit hozott fel elsõ helyen:
katt
Persze, hackelés, de tegyük a kezünket a szívünkre - Android se makulátlan rendszer hasonló, sõt még durvább hackelések nélkül.
Szóval értem én amit mondtok - a WP7 nem makulátlan. De annyi erõvel amennyivel a WP7-et szarnak lehet minõsíteni, annyi erõvel az Androidot is annak lehet. Más koncepció a kettõ, engem az Android nagyon nem fogott meg - holott itt van az asztalomon, ingyen, de kell a kutyának. A WP7-bõl amit láttam az jobban tetszik.
-Nincs globalis filerendszer hozzaferes: Nehez az alkalmazasok kozott fileokat megosztani.
-Nincs USB mass storage mod: Nem tudsz csak ugy peldaul Total Commanderrel felmasolni valamit a telora, hanem a Zune-nal kell szenvedni.
-Nincs Xvid/DivX tamogatas. Ha egy videot felteszel, akkor azt a Zune atkodolja a telo szamara emesztheto formatumra: vicces
-Marketplacere korlatozott appletoltes: ez onmagaban kiveri a biztositekot.
-Aztan ott vannak az olyan aprosagok, mint a multitasking (=normalis multiasking) es a bluetooth file transfer hianya.
A felhasznaloi felulet tenyleg innovativ es kenyelmes, viszont sikerult az iphone hianyossagait lemasolni.
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
De a féleszüek egy MS emberkét választottak meg nagyvezérnek, öt meg persze nem érdekelte a Nokia sorsa, hanem csak az, hogy az MS szarját el tudja adni valakinek.
Nyilvánvalóan a jó stratégia a meglevö Symbián továbbfejlesztése lett volna, vele párhuzamosan meg valamilyen Linux alapú rendszerre való átállás.
A Nokia a mai napig jobb kasznit tud gyártani a telefonjaihoz, mint bárki más, mert évtizedeken keresztül ezt csinálta, a többiek még tanulják az ipart.
Erre kellett volna építeni.
XCode-ot probaltal mar? Mert erdekes izlesed lehet, ha annal baratsagosabbnak talalod az Eclipse+Android SDK kombot...
A megkérdezett fejlesztõk több mint 90 százaléka erõsen érdeklõdik az iPhone- vagy iPad- alkalmazások fejlesztése iránt, míg az Android iránti kedv 80 százalékra csökkent az okostelefonok esetében, a tabletre pedig a megkérdezett fejlesztõk mindössze kétharmada akar alkalmazást készíteni. A Microsoft Windows Phone 7 rendszere viszont 37 százalékra javította eredményét, a RIM eközben ötödét veszítette el a három hónappal korábbi rajongóinak, 20-ról 16 százalékra csökkent a Blackberry appot készíteni vágyó fejlesztõk aránya.
Összeségében mindketten meg vagyunk elégedve vele.
Bár õ azért vett WP7-et hogy jobb legyen a céges Exchange-mail szinkronizálás mégis többet szívott vele( certificate intallálás)
Ennek ellenére meg van elégedve vele, mert elég gyors a fõképernyõ és elég zárt hogy ne barmolja szét 😊
Én viszont nem tudnám elviselni az SD kártya hiányát és a kb 8 féle színben változtatható fõképernyõt.
+ Galaxy S-en simán lejátszom a 720p-s MKV-t mindenféle konvertálás nélkül.
majd jovore ha windows 8 -as telefonokat hoz ki a nokia akkor legyen ekkora pofaja
Ez az elsõ konkrét WP7 probléma, amit leírva látok, de egy soron belül ott van megoldás is.
Nem lehet vele telefonálni, vagy mire gondolsz?
"testreszabhatóság nulla"
Ez talán nem is baj céges telefonnál.
"nyitottság nulla"
Dettó.
"mindenre kiterjedõ korlátozások mindenhol"
És ez miért gond?
"változatosság (sw és hw téren is) teljes hiánya"
Ezt is inkább hátrányként éli meg az Android is.
"nulla elterjedtség"
Ez már egy másodlagos minõsítõ jellemzõ, maradjunk a közvetlen termékjellemzõknél.
"nulla támogatottság"
Mármint az MS/Nokia nem támogatja? Ezt nem igazán tudom elhinni.
De most komolyan: mondj egy konkrétumot. Én mondtam kettõt, 2 különbözõ android készülékre. Ha akarod mondok egy harmadikat, azt már egy HTC-re:
- Hiába van beállítva, hogy publikus wifire ne menjen fel, mégis ha meglát egyet, rögtön kajabál, hogy fel akarok-e rá menni.
Lehet itt mindenfélét mondani, de az átlagembert ez érdekli....olyan mint a windows: ikonok mindenhol.
Plusz ha pl nem szereti a gyári tárcsázót akkor talál a Magyar nyelvû! Market-en neki tetszõt ahol magyar nyelvû értékelések is vannak...
Ehhez képest egy WP7 Bing térképe nem tud keresni Budapesten, fel kell tenni a Google Map-ot ahhoz is...
Regards,
- felveszed a telefont, és nem áll le a vibrálás (az adott ciklust még leberregi a füledbe)
- csörög a telefon, és 3-4 csörgésig nem bírja kikeresni a telefonkönyvbõl, hogy ki is a hívó
Gondolom 150ezres kategóriában már nincs ilyen, de annyiért meg iPhone-t is lehet kapni...
Értem én hogy Android elhozta a kókányolók számára a paradicsomot, de van néhány ember, akit ez az egész telefonos téma annyira érdekel, hogy kap 1 készüléket, és onnan kezdve meg használja.
-a bluetooth-on való fileküldés nem lehetséges , ez egy korlátozás a rendszerben
-maximum 30 másodperces csengõhangot lehet beállítani , azt sem mindegy mekkora a bitrátája
- nem bõvíthetõk a WPos mobilok memóriakártyával , ez is egy elég nagy korlátozás
Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!
Továbbá mindent meghatároz a microsoft vagyis hw és gombok, csak a telefon kinézetébe nem szólnak bele! Egyedi felület, kezelés nem lehetséges!
Innentõl kezdve tök mindegy, hogy megveszem a drága Nokiát, vagy az olcsóbb huawait, úgyis ugyanazt veszem meg, mert ugyanazt tudja!
A Nokiák meg a drágább vonalat képviselik, de mivel nincs átütõerõ, így nem lehet sikeres. Pl a Lumia 800 és 710 ugyanaz a hw van benne, ugyanazt tudják, de 20k különbség van közte! A kinézet ér annyit? Nekem nem!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
AMD 975 X4/4015 GHz, 90 GB Kingstone SSD Radeon PowerColor HD6950 2 GB, 8 GB DDR3/1600 MHz BF3: [H]WhiteR
www.adamexdesign.hu
A Lumia 800-t 2011. október 26.-án jelentették be. Utána került a boltokba néhány országban (pontosan nem tudom mikor és hol). DE! A cikkben maximum két hónap adatát vetjük össze hárommal, illetve a vilászertét a néhány országgal.
Sztem ez színtiszta rosszindulat.
Az M$-Nokia házassággal csak az a baj, hogy mindkettõ rossz felé keresi a hibát. Persze érthetõ, hogy a M$ most a stabilitásra gyúr, hiszen nem arról híresek és valahogy javítani kell a hírnevükön, de ez önmagában semmire sem lesz elég...
]-[7]-[
Mi a gondod a WP7-tel ebbõl a szempontból?😊 Nem Silverlight control ApplicationBart leszámítva szerintem teljesen rendben van. Persze Androidon összehasonlíthatatlanul több lehetõséged van, de ez már nem a "könnyebbség" kérdése...
/*WTF?!*/
A másik, hogy a Nokia, már akkor bajban volt, amikor megállapodott a Microsoft-tal. Az hiba az volt, hogy a megállapodás bejelentése után több, mit fél évvel jelentek meg az elsõ WP7-es telefonok. Már a megállapodás bejelentésekor le kellett volna tenni egy-két WP7-es készüléket az asztalra, és késõbb, miután megjelent több készülék és beindultak, a Symbian-ról szép lassan el lehetett volna feleljtkezni. Így borítékolható volt, hogy sokan nem fognak egy olyan rendszerbe invesztálni, amelynek meg vannak számolva a napjai.
Annyira örülnék, ha a WP7 és a Nokia együttmûködése sikeres lenne, és a sok itt károgó pofára esne.
Jöhet az osztás...
A RIM meg nem is értem, hogy jön ide...
Nagyon meg fognak itt lepõdni azok, akik a MS - Nokia házasságot kritizálják.
Mellesleg a Java se igazán kényelmes számomra. Például pythonban nagyságrendekkel könnyebb dolgozni. Ha a Nokia vezetõinek lett volna egy kis esze, akkor a linux fejlesztõk jelentõs részét át is tudta volna csalogatni symbianra. Csak rá kellett volna feküdni a Qt + Python párosításra, na meg egy hobbi programozóknak kedvezõ üzleti modellt kialakítani 😊
]-[7]-[
One Vision. One Purpose.
]-[7]-[