121
-
sanyicks #81 most fog jönni: "De az okostelefonokból egyre többet adnak el, így igazából egyre több wp7-es telefon van, mert a sokkal több telefonból van kicsit kevesebb részesedése" -
Papichulo #80 Meg szerencse, hogy tovabb is olvastad a hozzaszolasomat. Gratulalok!
Plusz emulacio != tenyleges hardware. Hogyan emulalsz peldaul telefonhivast? Vagy GPS-t? Multitouch? -
#79 FALSE!!!
Forras?
Nekem van...
Eladott darabszam ~650k-val csokkent, reszesedes 1.5%-al az amugy is siralmasrol. Ha neked ez a lassu de biztos novekedes... -
Kovász #78 Nem tudom, miért kell temetni a WP7-et... kb. egy éve van piacon, és mivel nagy vonalakban ugyanazt tudja, mint az összes többi rendszer, ezért nem volt semmi kirobbanó és látványos siker... a készülékek is csak most kezdenek el jönni rá (ugye android pl. eléggé letarolta a piacot azzal, hogy csilliárd féle készülék van), úgyhogy lassan, de biztosan jön majd felfelé -
sanyicks #77 "Amugy az XCode tud peldaul olyat, hogy egy gombnyomassal attolti a programot az iOS eszkozre es ott ugy tudod debug-olni,"
És ezt előnynek nevezed? Nagyon fapados :) egyrészt mivel eclipseben főleg platformfüggetlenül fejlesztünk, így ott ilyennek létjogosultsága sincs, mert ugyanúgy fut ezen a gépen mint azon ;) androidnál vannak platformfüggő dolgok, ezért is telepít oda emulátort, amire egy kattintással át lehet rakni a programot, de mintha írogatta volna azt is hogy ha csatlakoztatok egy android eszközt azon is lehet futtatni, ezt nem próbáltam. -
tomboy013 #76 Faluban nem sok panel van errefelé te ökör
Egyébként a Meego-t nyomathatta volna a WP-vel együtt a Nokia, azzal is csak annyi a bajom hogy a régimódi ikonos megoldást képviseli akárcsak a többi rendszer. -
Sequoyah #75 Az N9-ben mi akkora nagy bummM? -
#74 ... most le akarják nyomni az emberek torkán ezzel a nagy hírveréssel, és a milliós marketingjükkel a Lumia sorozatot, ahelyett, hogy anno az N9-nél tették volna ezt, amivel megalkották az első teljesen érintésvezérelt telefont! És az N9-el lenne is mit "lenyomni", mert azért valljuk be nem egy nagy bumm a WP7! -
Papichulo #73 A Visual Studio a RAD kornyezetek non plus ultraja, jobbat meg nem hasznaltam.
Amugy az XCode tud peldaul olyat, hogy egy gombnyomassal attolti a programot az iOS eszkozre es ott ugy tudod debug-olni, hogy a tenyleges hardware-en fut a code. Mindekozben real time tudsz valtozokat atirni, objektumokat editalni, kulon memory leak kereso van, megmondja, hogy mi visz el sok orajelet, stb... en ilyet nem lattam Eclipse-ben. Nekem az Eclipse egy szedett-vedett dolognak tunik az MS es az Apple flagship termekeihez kepest. Persze lehet, hogy vannak hozza ilyen-olyan plug-in-ek, de azokat ne kelljen meg nekem keresgelenm, szeretnem ha out-of-the-box megfeleloen mukodne. -
Komolytalan #72 VS cs Eclipse: Debug módban a kódban ráállsz egy változóra, és kiírja az értékét. Namost ez mondjuk int esetén Eclipse-ben is megy, de VS-nél ez működik bármely osztályra (értsd: kifejti a mezőit, azokat tovább nyitogathatod). Eclipse-ben ehhez föl kell venned a változót az Expression-ök közé.
Szóval persze - Eclipse is fejlesztő környezet, VS is az, csak a VS egyszerűen komfortosabb. -
savoo #71 A sok károgónak csak annyit szeretnék mondani, hogy: Xbox->Xbox360.
BT fájlküldés, ja lehetne, bár én nem használtam droidon sem, mert dög lassú, gyorsabb elküldeni mailban, feldobni a felhőbe stb...
Többi hülyeségre meg most nincs időm.. :) -
asgh #70 Majd meglátjuk mi lesz, ami most van: a W8M terv, a W7M pedig kudarc. -
Komolytalan #69 VS sokkal fejlettebb mint az Eclipse, vagy az xcode. Mondom ezt úgy, hogy Eclipse-ben fejlesztek (és sokszor irigykedek a VS-ben fejlesztő kollégáimra, hogy mennyire ki van nyalva a s.ggük a fejlesztőkörnyezet által). -
Komolytalan #68 "Sokkal inkább a vállalati szoftvereket fogják droidra meg iOS-re optimalizálni, mert ott lesz rájuk fizetőképes kereslet."
Addig ne vegyél levegőt :-D -
Sequoyah #67 Használat közben pedig mégis a két rendszer előnyei látszanak, nem a hátrányai. Ez a mondatod jól hangozz volna 2 éve, de azóta bebizonyosodott az ellenkezője. -
sanyicks #66 mert írogatod hogy fú mennyivel jobb mint az eclipse, ami kiegészít, figyelmeztet a hibákra, javaslatot tesz a megoldásra, refaktorál, gui tervező van benne, compiler minden, ezen túl már tényleg csak az jön hogy megírja a kódot helyetted :D -
MR007 #65 Én is úgy gondolom, ahogy te. Az lett volna a lugikus. És persze a címből fakadólag a Symbian szócskát meg sem említik a többiek, mintha már nem is létezne. Pedig most nemrég nagyot alkottak vele és díjat is nyert. Biztosan azért sikerült, mert egy gáz oprendszer, közben meg letarol mindenkit.
Ha Elop nem nyilvánítja halottnak, akkor most talán mindenki arról beszélne milyen szépen visszahozta magát. Szomorú ahogyan sokan levegőnek nézik. Undorító amit a Microsoft csinál -
Papichulo #64 "VS-ben nem kell kódot írni megírja helyetted?"
Ezt ki allitotta es hol? -
sanyicks #63 VS-ben nem kell kódot írni megírja helyetted? Ejha! Gondolatolvasással működik? -
sanyicks #62 de jó lenne ha nem a panellyukadból csóróznál ;) -
galocza #61 nincs nagy összehasonlítási alapom, de egy példa: jóbarát örök nokiás volt, csúcs- vagy csúcsközeli típusokat használt. csalódott. utolsó előtti telefonja már sony lett. az utolsó viszont - pár hetes - újra nokia, lumia és imádja. nekem is tetszik, de maradok az öreg touch hd-nél egyelőre...
a nokia már régóta vesztegeti piaci részesedését, és az, hogy a felhasználóknak már rég nem alap az, hogy mobil=nokia.
nokia+winmo meg egy alternatívát jelent azoknak, akik nem akarnak se apple se google kémkedést a telefonjukba (hanem gondolom ms-est, de abból egyelőre legalább nem volt botrány). -
asgh #60 Azaz a WP7 (és feltehetően a WP8 is) ugyanolyan zárt rendszer, mint az iOS, csak míg az Apple a saját hardveréhez optimalizálja az OS fejlesztést, addig az MS-nek erre nincs lehetősége. Így az Apple és a Google egymással ellentétes üzleti modelljeihez képest az MS begyűjtötte mindkét rendszer hátrányait úgy, hogy közben egyik előnyeiből sem profitál. -
asgh #59 Mi az, hogy üzleti telefon? Ennek a kategóriának addig volt értelme, amíg az okostelefon, mint konzumer termék el nem lepte a piacot. Ha valaki vesz egy droidos csúcskészüléket vagy egy iPhone-t, akkor nem fog egy WP8-as telefont magánál hurcolni, csak mert az jobban szinkronizálódik a win8-cal. Sokkal inkább a vállalati szoftvereket fogják droidra meg iOS-re optimalizálni, mert ott lesz rájuk fizetőképes kereslet. -
Komolytalan #58 "Nincs USB mass storage mod: Nem tudsz csak ugy peldaul Total Commanderrel felmasolni valamit a telora, hanem a Zune-nal kell szenvedni."
Nincs WP7-es telefonom, de beírtam google-ba, hogy mi fáj, és nézd csak mit hozott fel első helyen:
katt
Persze, hackelés, de tegyük a kezünket a szívünkre - Android se makulátlan rendszer hasonló, sőt még durvább hackelések nélkül.
Szóval értem én amit mondtok - a WP7 nem makulátlan. De annyi erővel amennyivel a WP7-et szarnak lehet minősíteni, annyi erővel az Androidot is annak lehet. Más koncepció a kettő, engem az Android nagyon nem fogott meg - holott itt van az asztalomon, ingyen, de kell a kutyának. A WP7-ből amit láttam az jobban tetszik. -
Grandpenge #57 Én úgy látom, hogy a kirúgott volt nokiás csak károg.
-
Sequoyah #56 FALSE!!! A részesedés nem csökken, hanem szépen nő, ha nem is rohamosan. Rossz számokat néztél, de a 0ról amúgysem csökkenhet, és őszig a 0 közelében volt. -
tomboy013 #55 Látszik hogy fingod nincs a WP7-ről csak az arcod nagy, viszont a pénztárcád akkor is kicsi hozzá azért nyígsz ;) -
#54 Itt van tobb konkret problema:
-Nincs globalis filerendszer hozzaferes: Nehez az alkalmazasok kozott fileokat megosztani.
-Nincs USB mass storage mod: Nem tudsz csak ugy peldaul Total Commanderrel felmasolni valamit a telora, hanem a Zune-nal kell szenvedni.
-Nincs Xvid/DivX tamogatas. Ha egy videot felteszel, akkor azt a Zune atkodolja a telo szamara emesztheto formatumra: vicces
-Marketplacere korlatozott appletoltes: ez onmagaban kiveri a biztositekot.
-Aztan ott vannak az olyan aprosagok, mint a multitasking (=normalis multiasking) es a bluetooth file transfer hianya.
A felhasznaloi felulet tenyleg innovativ es kenyelmes, viszont sikerult az iphone hianyossagait lemasolni. -
Papichulo #53 Ja, es ha a Visual Studioban kb. annyibol all alkalmazast fejleszteni WP7-re, mint Windowsra, akkor szerintem az is magasan ver az Eclipse-re... -
NetBoyBp #52 Azért lesz annak értelme, ha a Nokia behasal, bár nem kívánom nekik, de a Microsoft olcsóbban jut hozzá egy telefongyárhoz,és próbálkozhat saját ötleteivel, ami harver vonalon az utóbbi időben mind megbuktak. Az MS -re is igaz az ami az Apple -nél is megtörtént, volt egy ikonikus figura az élén, akinek jó megérzései voltak a termékek és a jövőt illetően. Amikor szeretett Bill Gates -ünk nyugdíjba vonult várható volt, hogy egy bohóc nem tud a nyomdokaiba lépni! Már az is szégyen, hogy egy ekkora céget egy ilyen idióta ember irányíthat, aki mellette még egy számítástechnikai antitalentum is! Na nem baj majd megveszik a Nokia -t és akkor jó lesz :) -
Vers #51 olvassal frissebb hireket, a lumia novelte a wp reszesedeset, az android elkezdett esni ahogy az varhato volt, az ertelmesebb userek mar kezdenek kihatralni belole
-
JTBM #50 Hát, annó én is megjósoltam, hogy a Nokia fejreáll ezzel a döntésével.
De a féleszüek egy MS emberkét választottak meg nagyvezérnek, öt meg persze nem érdekelte a Nokia sorsa, hanem csak az, hogy az MS szarját el tudja adni valakinek.
Nyilvánvalóan a jó stratégia a meglevö Symbián továbbfejlesztése lett volna, vele párhuzamosan meg valamilyen Linux alapú rendszerre való átállás.
A Nokia a mai napig jobb kasznit tud gyártani a telefonjaihoz, mint bárki más, mert évtizedeken keresztül ezt csinálta, a többiek még tanulják az ipart.
Erre kellett volna építeni. -
Papichulo #49 "Az Android annak köszönheti a sikerét, hogy sokkal barátságosabbra sikerült a fejlesztők számára, mint a többi mobil OS. Csak a google tudja a titkot, hogy elsőnek a programozók tetszését kell elnyerni"
XCode-ot probaltal mar? Mert erdekes izlesed lehet, ha annal baratsagosabbnak talalod az Eclipse+Android SDK kombot... -
Vers #48 Jön fel a Windows Phone
A megkérdezett fejlesztők több mint 90 százaléka erősen érdeklődik az iPhone- vagy iPad- alkalmazások fejlesztése iránt, míg az Android iránti kedv 80 százalékra csökkent az okostelefonok esetében, a tabletre pedig a megkérdezett fejlesztők mindössze kétharmada akar alkalmazást készíteni. A Microsoft Windows Phone 7 rendszere viszont 37 százalékra javította eredményét, a RIM eközben ötödét veszítette el a három hónappal korábbi rajongóinak, 20-ról 16 százalékra csökkent a Blackberry appot készíteni vágyó fejlesztők aránya.
-
thunderb81 #47 Nem véletlenül tudom, kollégával egyszerre vettünk két HW-ben teljessen hasonló okostelefont, én Galaxy S-t ő pedig Omnia 7-est.
Összeségében mindketten meg vagyunk elégedve vele.
Bár ő azért vett WP7-et hogy jobb legyen a céges Exchange-mail szinkronizálás mégis többet szívott vele( certificate intallálás)
Ennek ellenére meg van elégedve vele, mert elég gyors a főképernyő és elég zárt hogy ne barmolja szét :)
Én viszont nem tudnám elviselni az SD kártya hiányát és a kb 8 féle színben változtatható főképernyőt.
+ Galaxy S-en simán lejátszom a 720p-s MKV-t mindenféle konvertálás nélkül. -
Vers #46 ez egy barom, lefizette a google hogy baromsagokat hordjon ossze
majd jovore ha windows 8 -as telefonokat hoz ki a nokia akkor legyen ekkora pofaja -
Komolytalan #45 "Ehhez képest egy WP7 Bing térképe nem tud keresni Budapesten, fel kell tenni a Google Map-ot ahhoz is..."
Ez az első konkrét WP7 probléma, amit leírva látok, de egy soron belül ott van megoldás is. -
Komolytalan #44 "Alapvető funkcionalitás nulla"
Nem lehet vele telefonálni, vagy mire gondolsz?
"testreszabhatóság nulla"
Ez talán nem is baj céges telefonnál.
"nyitottság nulla"
Dettó.
"mindenre kiterjedő korlátozások mindenhol"
És ez miért gond?
"változatosság (sw és hw téren is) teljes hiánya"
Ezt is inkább hátrányként éli meg az Android is.
"nulla elterjedtség"
Ez már egy másodlagos minősítő jellemző, maradjunk a közvetlen termékjellemzőknél.
"nulla támogatottság"
Mármint az MS/Nokia nem támogatja? Ezt nem igazán tudom elhinni.
De most komolyan: mondj egy konkrétumot. Én mondtam kettőt, 2 különböző android készülékre. Ha akarod mondok egy harmadikat, azt már egy HTC-re:
- Hiába van beállítva, hogy publikus wifire ne menjen fel, mégis ha meglát egyet, rögtön kajabál, hogy fel akarok-e rá menni. -
drzen #43 Szerintem a Lumia 800, Adroiddal mindent vitt volna. -
thunderb81 #42 Szerintem az Android sikere abban van, hogy cserélhető a háttérképe, sőt még mozgó háttérképet is tud, meg szép időjárás widget-et.
Lehet itt mindenfélét mondani, de az átlagembert ez érdekli....olyan mint a windows: ikonok mindenhol.
Plusz ha pl nem szereti a gyári tárcsázót akkor talál a Magyar nyelvű! Market-en neki tetszőt ahol magyar nyelvű értékelések is vannak...
Ehhez képest egy WP7 Bing térképe nem tud keresni Budapesten, fel kell tenni a Google Map-ot ahhoz is...