121
-
asgh #121 Egy piac csak addig telített, amíg az adott üzleti modell el nem éri a maximumát. Pl. iPhone előtt az okostelefon piac is telítettnek tűnt, mert csak az üzleti felhasználókat és a geekeket tekintették potenciális vásárlóknak. Ehhez kellett az apple féle hülyebiztos rendszer és a hype, ami kiszélesítette a piacot az otthoni felhasználók felé.
Ugyanez volt anno a mobil előfizetés és a felöltőkártya váltáskor: a mobil addig az üzletemberek, meg a sokpénzes hülyegyerekek játékszere volt, majd hirtelen mindennapi tucattermék lett. (Nekem pl. - csóró egyetemistaként - eszembe sem jutott, hogy elkötelezzem magam havi soktízezer forint erejéig, hogy legyen mobilom. Amikor megvolt a lehetőség, hogy ha hónapokig nincs pénzem, akkor is legalább hívható leszek, már volt értelme mobilt venni.) Nos az előfizetéses rendszer mellé is akkor vezették be a feltöltőkártyásat, amikor az előfizetéses piac elérte a maximumát.
Az okostelefonokkal is ez lesz: a mai csúcs készülékek szépen leszivárognak az alsó szegmensekbe. Persze mindig lesz aktuális highend, de a piac ki fog szélesedni és amíg ma kb. 60 és 120ezer forint körül lehet okostelefonhoz jutni, pár éven belül az átlag lekerül a 15-40ezres kategóriába és csak az újdonságok maradnak meg a mai árakon. Azaz a tavalyelőtti csúcskategórát nem kivonják a forgalomból, mint most (hogy mesterségesen magasan tartsák az árakat), hanem áttervezve eladják olcsóbban.
Az a kérdés tehát, hogy a mobil oprendszerek melyik jövőbeli kategóriát célozzák meg. Jelenleg az látható, hogy az apple jól érzi magát a prémium kategóriában, a droid meg az alsó szegmensben (ami nem jelenti azt, hogy nincs csúcskategórás droid, csak számára a piac lefelé nyitottabb). A W7P többek között azért nem terjed rendesen, mert a csúcskategóriában az apple nyomja le, az alsó szegmensben meg a droid és jelenleg nem látszik az MS stratégiája, hogy hogyan akar ebből a helyzetből kitörni.
Az ugyanis nem megy, hogy zárt rendszerben, magas licencdíjakkal, erős hardverkövetelmények mellett terjedjen a windows az alsó szegmensben, ugyanakkor a felső kategóriában olyan erős a verseny és az MS-nek olyan nagy a lemaradása, hogy kicsi az esély rá, hogy hosszabb távon meg tud maradni. -
speed2006 #120 Igen, az eladásoknál bele kell venni, hogy a piac már eléggé telítve van. Azért nem sokam váltanak minden új verzióra. Van egy SGT 10.1-esem, és nem valószínű hogy szarérthugyért eladom, csak hogy vegyek egy 2-est. És ez igaz lehet sok-sok embernél. -
#119 Gondolom azért azt ők is tudják, hogy akinek lehet telefonja ezen a golyóbison, annak is már minimum két telefonja van. Én azzal magyarázom a gyenge eladást, hogy mindenkinek van akinek lehet és továbbá recesszió van. Konkrétan lumiát már láttam használtam. Nekem jobban tetszik mint a symbian. Ha vennék most telefont, akkor olyat vennék, amin windows fut. Ez van. De nem veszek, mert nekem is már két telefonom van. Egyszerűen nem kell több. -
chuky123 #118 Android kellett volna Nokiára is akkor vennék a "népek" mint a cukrot. Ezzel a zárt rendszerrel lehúzhatja a rolót a nokia szerintem. -
speed2006 #117 Akkor most ez tiszta iPhone? -
dyra #116 A rendszer jó. De nem fogy. A Nokia és a Microsoft együtt sem képes növelni a részesedést mi több az még csökken is. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy igaza van Tomi Ahonenek. -
#115 Egy jó rendszer, készülékház, és kamera már a kezükben van, csak éppen nem egy készülékben! Mondjuk egy N9 + PureView elég ütős lenne :) -
Komolytalan #114 Na jó, de ott minden változó még null, szóval nem bűn ha a propertyk értékét nem tudja :-) -
mtxaudio #113 Ezek nem normálisak! A Nokia saját magát öli meg az idióta arogáns,hülye vezetőségével! eleve egy olyan piacra akar betörni ami már telített! Amugy sincs köze az okos telefon gyártáshoz! Ha lenne egy értelmes ember ott,akkor arra a piacra törne be újra,amit már szinte mindenki elfelejtett!!! Na ott lehet ne kaszálni! Jah és nem kellene köpködni az iPhont,mert 20 év Nokia mánia után BlackBarry re váltottam,és most Apple-re! Közben nagyon sok féle fajta okos telefont kipróbáltam,és teszteltem !!! Ugy hogy jobb lenne ha megkeresnének,és adom az ötletet! -
#112 Azt hittem sima kódnézetben nézted, java viewban. :) -
Komolytalan #111 Ott nem tudja (máshol nem is néztem:-) Végül is van rá megoldás, mert copy-pásta, berakom Expression-be, és máris látom. Kivéve ha mondjuk egy másik, statikus osztály változója, mert ugye az egész Expressions rész az csak példányokra működik igazán (tudom, csináljak singletont - ezért erőlteti minden java-s a statikus osztály helyett)...
A 2-esre akkor volt szükség, amikor egy nyomorult szerver változó bebiggyentéséhez klienst kellene indítani, végigzongorázni x kattintáson - ehelyett simán átírom, hogy needRefresh=true false-ról. Lehet enélkül is élni - ahogy az 1-es nélkül is lehet élni - de semmiképpen sem kényelmesebb, ha nincs rá lehetőség. -
#110 Nem is kell teleszemetelni a gépet, ha jól tudom külön is fel lehet rakni a drivert bár nem foglalkoztam vele, mert a teló softját is a pcc frissíti szóval elfér.
De egyébként az adb driver unified. Nekem fent van a laptopomon a PCC-vel az adb driver, rádugtam egy galaxy minit és szónélkül fordítottam rá az eclipsel. Amint bedugtam már installálta is a driverét, nem kérdezett semmit. KIESt meg végképp nem kellett telepítenem.
OFF: Én ezt a hozzászólás minősítő baromságot nem használom. Felőlem aztán lehet össze-vissza szavazni. -
#109 Az egyest debug módban sem tudja? Nem próbáltam összetett típusnál, de ez VSben valóban nagyon hasznos. A kettesre speciel nekem semmi szükségem, szerintem nem feltétlen baj, ha nem lehet ilyen mélyen túrkálni a memóriában, mert nagy galibát is tud okozni. -
#108 Nekem nem érzékelte az adb a telefont PC Companion telepítéséig. (WUpdate-ért szerintem inkább a gyártónak kéne fizetnie, más kérdés, hogy mivel anélkül is használható a telefon, aligha fognak.)
"Egy fejlesztőnek azért ne okozzon már problémát kettőt kattintani."
Nem a kettő kattintásról van szó, csak nem szeretem teleszemetelni a gépet. Erre itt terpeszkedik egy kies, meg megannyi, szökőévente használt driver, csak, mert nincs egy "unified driver". Persze nyilván nem ez a jellemző, hogy 200 eszközzel tesztelnek, de így jött ki a lépés...
OFF: mókás ez az SG-s hozzászólás-minősítés. Valakinek nem egyezik meg valakivel a véleménye (nem arról van szó, hogy trollkodik, kötekedik), már kapja a mínuszokat... -
Komolytalan #107 "vm nyelvben mint a java memory leak? Azt hiszem kicsit eltévedtél ;)"
A memory leak minden dinamikus változóval rendelkező nyelvet sújt, vagyis kb minden modern nyelvet. Ha jobban belegondolok úgy basic után mindenben volt már dinamikus változó is (akár Turbo Pascalban is). A JAVA-ban ha referenciát csinálsz egy változóra, és null-al nem szünteted meg, akkor az - és annak változói, stb, rekurzívan - megmaradnak. Egyes VM-ek képesek az ilyen változó listában köröket keresni, és ez alapján kigyilkolni, ami a "gyökérhez" nem kötődik, de ez se minden VM-ben van meg.
Egyébként az Eclipse 2 nagyon fontos dolgot nem tud, ami nekem kb 3 óra VS ismerkedés után már nagyon hiányzik:
1. Változók értékének megjelenítése, összetett típusra (ráállok a class instancera, és nem csak azt írja ki hogy Class izébizé, hanem + jel, és meg lehet nézni a propertyket, gettereket kiértékeli, stb.
2. Futtatás közben nem lehet változó értéket átírni. Ez időnként nagyon jól jön. Nem arra gondolok, hogy amit elkúrtunk változót azt kijavítsuk, de pl ha másik program által beállítandó értéket szeretnénk bebillenteni, és nincs kedvünk másik taskot is lefuttatni.
Help, intellisense is van mindkettőben, de a VS intellisense gyorsabb, a help meg részletesebb, jobb.
Ettől még az Eclipse nem kalap szar, de azt Eclipse-ben dolgozó fejlesztőként is elismerem, hogy a VS másik ligában focizik. -
#106 Xperia Mini Prom van. Az SDKval együtt felmegy az adb driver, vagy a pc companionnal válogathatsz. Windows update nem szed drivert, mert nem fizet érte a google szvsz. Egy fejlesztőnek azért ne okozzon már problémát kettőt kattintani.
Persze lehet leakelni java alatt is, csak ritka és igen nehéz összehozni. :D -
#105 Szerintem Google dolga lett volna egy egységes interfész megkövetelése/biztosítása, de ismerve MS-sel kapcsolatos viszonyát, szerintem csakazértsem csinálták meg.
[HUN]FaTaL (#100):
Bedugod a telefont és ha nem 5000 forintos kínai fosod van, akkor már rakja is fel a drivert.
HTC Desire, Xperia X8, Xperia Mini (...mert persze X8-é nem jó; egész SE programcsomag felment, aztán BT egeremmel is összeakadt, élveztem), Galaxy S2 (ehhez speciel fel kellett tolni a Kies-t, mert bár hiába van fent Samsung Developersen a külön driver, valamiért nem volt jó), és Nexus S eszközöket próbáltam, egyiknél sem szedte le a drivert a Windows Update.
[HUN]FaTaL (#101):
"Java alatt memory leak?"
Persze, csak explicit felszabadítás elmulasztása helyett referenciát kell fenntartani a már nem használt objektumra. Ez első ránézésre teljesen triviálisnak tűnik az elkerülése, gyakorlatban én is szívtam már vele, igaz, .NET alatt, mert a mittudoménmilyen UI toolkit az összes kontrollra a háttérben referenciát tartott fenn... Android alatt sem olyan nehéz ezt összehozni. -
Papichulo #104 "Nekem kényelmesebb a VS, de nem jelenti azt, hogy jobb is."
Rosszul mondtam. Roviden osszefoglalva: valaki azt mondta, hogy sokkal kenyelmesebbek az Androidos fejlesztoeszkozok, mint a tobbi mobil platforme. Erre mondtam, hogy szerintem az Eclipse-nel - szamomra - mindenkeppen kenyelmesebb mind az XCode, mind a Visual Studio. Na es ekkor ebbe kotott bele Sanyicks a szokasos stilusaban...
btw: Hasznaltam mindharom kornyezetet - bar az Eclipse-et a legkevesebbet, nekem abszolut nem jott be - es ilymodon nyilatkoztam, nem a levegobol beszeltem. -
#103 Nekem kényelmesebb a VS, de nem jelenti azt, hogy jobb is. Nem ismerem eléggé az eclipset, hogy véleményt mondjak. Az XCodeot egyáltalán nem ismerem, nem fejlesztek apple cuccokra és nem is tervezem.
Valaki írta korábban, hogy a WP7 azért nem terjed mert nem jó rá a fejlesztőeszköz. Nem fejlesztettem WP7re, de desktopra igen és szerintem pont ez lehetne egy nagy előnye, ha mellette nem lenne a rendszer egy agyonkorlátozott valami, ami a legtöbb embernek nem tetszik. Biztos, hogy nem a fejlesztőeszköz miatt nem terjed. -
Papichulo #102 "C++-ban meg avval fejlesztesz rá, amivel akarsz."
Az egesz abbol indult ki, hogy Sanyicks velemenye szerint az Eclipse az semmivel sem rosszab az XCode-nal es a VS-nel... Nem konkretan Androidrol volt szo. -
#101 Java alatt memory leak?
C++-ban meg avval fejlesztesz rá, amivel akarsz. -
#100 Bedugod a telefont és ha nem 5000 forintos kínai fosod van, akkor már rakja is fel a drivert. Hű de nagy probléma. :))) -
Papichulo #99 "Te viszont akkor okoskodtál mikor már rég ott volt mind2 cáfolat, mindössze 12 perccel hangzottak el a legutolsó kötözködésed előtt..."
Nem, akkor mar csak a kontextus miatt ideztem a szoveg elejet is.
"de a következményeit is: beláthatatlan, bugok millióinak táptalaja."
Bugok taptalaja? Az, hogy debug okokbol tudsz objektumokat run-time valtoztatni? Erekes...
"muti hol"
Itt: "eclipseben főleg platformfüggetlenül fejlesztünk"
"lehet, csak átlagfejlesztő nem nagyon találkozik ilyennel..."
Na es? Kit erdekel az atlag? Es kit erdekel, hogy az Eclipse nem teszi lehetove, hogy native fejlesszek es azt ugyanugy debug-oljam, mint XCode-ban? Ez hatrany, akarhogyan is nezzuk.
"de hogy örüljél nesze profiler"
Ez kozel sem azt tudja...
"Nem kell irigykedni, nem szégyen az ha még egy for ciklust sem tudsz átlátni, "
Hogy en mennyire, de mennyire nem irigylem egyetlen masodpercet sem a te eletednek, azt el sem tudod kepzelni! :)
"én meg egy apple vérfanboyra aki szerint csak az a szép és jó amit az apple csinál, minden más szar"
Es mindezt azok utan, hogy nemreg irtam, hogy szerintem a Microsoft csinalja a legjob desktop IDE-t... spot on, Sherlock! -
sanyicks #98 "Melyek kesobb hangzottak el."
Bocs hogy a kérdésre nem a kérdés feltevése előtt válaszolok. Te viszont akkor okoskodtál mikor már rég ott volt mind2 cáfolat, mindössze 12 perccel hangzottak el a legutolsó kötözködésed előtt... De biztos nem volt időd elolvasni, hisz a kötekedés a lényeg.
"Igen, futas kozben. Szomoru, hogy nem tudsz elkepzelni olyan kodot, ahol ez hasznos lehet." el tudok képzelni ilyet, de a következményeit is: beláthatatlan, bugok millióinak táptalaja. Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a nem tiszta újraindítás (nem csak javaban) olyan következményekkel járhat, hogy csak nézek hogy mi van és már keresem hogy mit csesztem el... aztán tiszta újraindítással meg eltűnnek ezek, a dolgok, és kiderül hogy azért volt olyan mert valami nem resetelődött. Úgyhogy kerülök minden ilyesmit.
"Miert, az Eclipseben csak Javaban lehet fejleszteni?"
Alapon igen, persze van plugin mindenre.
"Pont azt szajkoztad, hogy az mindenre jo." muti hol
"De ha jol tudom Androidra is lehet native kodot fejleszteni..."
lehet, csak átlagfejlesztő nem nagyon találkozik ilyennel...
de hogy örüljél nesze profiler
"Hat persze... meg szerencse, hogy te vagy Neo, napjaink vilagmegvalto programozoja, aki nelkul 1000 sornal hosszabb programot nem is kezdenek el :)"
Nem kell irigykedni, nem szégyen az ha még egy for ciklust sem tudsz átlátni, nem mindenki való programozónak ;)
"En inkabb egy script kiddy-re tippelnek."
én meg egy apple vérfanboyra aki szerint csak az a szép és jó amit az apple csinál, minden más szar ;) -
Major #97 Valóban releváns lehet, egy 11 évvel ezelőtti kirúgott tag jóslata. Egy dolgot érte el vele, de azt biztos, újfent megindult a fórumon a szokásos f*szméregetés -
Papichulo #96 "simán az orrod előtt van 2 cáfolat is de átsiklasz ezen ahogy szoktál szajkózol tovább"
Melyek kesobb hangzottak el.
"Ezt is tudok, realtime átírom, és run :) egy futásközben mindezt?"
Igen, futas kozben. Szomoru, hogy nem tudsz elkepzelni olyan kodot, ahol ez hasznos lehet.
"vm nyelvben mint a java memory leak? Azt hiszem kicsit eltévedtél ;)"
Miert, az Eclipseben csak Javaban lehet fejleszteni? Pont azt szajkoztad, hogy az mindenre jo. De ha jol tudom Androidra is lehet native kodot fejleszteni... vagy azt mar nem lehet Eclipse-ben? Vagy ott is elkepzelhetetlenek a memory leak-ek?
"Bár nekem valahogy nem kellett segédeszköz a bottleneckek észlelésére, összehozok egy kódot majd átolvasom és átgondolom mit csinál, és aszerint változtatok"
Hat persze... meg szerencse, hogy te vagy Neo, napjaink vilagmegvalto programozoja, aki nelkul 1000 sornal hosszabb programot nem is kezdenek el :)
En inkabb egy script kiddy-re tippelnek. -
#95 Vegyél egyet, és megtudod! Semmivel össze nem hasonlítható... -
sanyicks #94 Ezzel retard barátom "tenyleges hardware-en fut a code."
simán az orrod előtt van 2 cáfolat is de átsiklasz ezen ahogy szoktál szajkózol tovább
egy
kettő
"Mindekozben real time tudsz valtozokat atirni, objektumokat editalni,"
Ezt is tudok, realtime átírom, és run :) egy futásközben mindezt? Gondolom azt nem lehet, érdekes is lenne olyan mintha működő motornál nyúlkálnál mondjuk a vezérműhöz :)
"kulon memory leak " vm nyelvben mint a java memory leak? Azt hiszem kicsit eltévedtél ;)
"megmondja, hogy mi visz el sok orajelet," húha szeretnék erre egy példát látni. Kicsit nehezen elképzelhető, mire mondja el, mi visz el sok órajelet, és azt hogyen.
Bár nekem valahogy nem kellett segédeszköz a bottleneckek észlelésére, összehozok egy kódot majd átolvasom és átgondolom mit csinál, és aszerint változtatok (múltkor így sikerült 20x gyorsulást elérnem egy metódusban egy kis átgondolás utáni átrendezéssel).
-
Papichulo #93 De meg mennyire... es mivel is?
Tudja ezeket az Eclipse?
"tenyleges hardware-en fut a code. Mindekozben real time tudsz valtozokat atirni, objektumokat editalni, kulon memory leak kereso van, megmondja, hogy mi visz el sok orajelet, stb..." -
sanyicks #92 Tudom mert ilyenkor kezdesz terelni mindig amikor pofáraestél :) -
Papichulo #91 Az erveid meg mindig lehengerloek... -
sanyicks #90 Már megint kezded a terelést? :) -
#89 Szerintem is jobb a vs az eclipsenel, de aki 3 percnel többet látott az eclipseből, az nem szarozza le. -
sanyicks #88 "Kivéve, ha Windowson próbálkozol, mert akkor rakhatod fel az eszközhöz szükséges USB drivert, "
:))) tehát hogy is mondják "linuxon mindig gond van a driverekkel" na igen látszik :D -
Kovász #87 Hm, hát ennél azért combosabbnak gondoltam a wp7-et... -
Papichulo #86 "Ja még szerencse, ezért újra ideírom neked:
"de mintha írogatta volna azt is hogy ha csatlakoztatok egy android eszközt azon is lehet futtatni, ezt nem próbáltam.""
Ja, magyarul "irogatta" es "nem probaltam", akkor biztos tudja... erdekes logika. De megkerdezem, tudja azt a tobbi dolgot is amire irtam, hogy nem olvastad el? -
#85 Mondjuk azt a foshulladek emulatort inkább hagyjuk, az a legnagyobb baja az sdknak. De tud a rendes eszkozon is debugot, ez nem előny, hanem alap. -
sanyicks #84 A kedvedért utánaolvastam. Ha felrakod az usb drivert a telefonhoz, és csatlakoztatva van, akkor az eclipse automatikusan azon futtatja a programot...
pl itt is van írva de gugliban ezerszámra -
#83 "Amugy az XCode tud peldaul olyat, hogy egy gombnyomassal attolti a programot az iOS eszkozre es ott ugy tudod debug-olni, hogy a tenyleges hardware-en fut a code."
Ezt természetesen Androiddal is meg tudod csinálni, minden különösebb buherálás nélkül. Kivéve, ha Windowson próbálkozol, mert akkor rakhatod fel az eszközhöz szükséges USB drivert, ami nem minden esetben egyezik meg azzal, amit az adott gyártó honlapján hasonló címszó alatt be tudsz szerezni.
Egyébként egyetértek, én is kényelmetlenebbnek találom az Eclipse-t a VS-nél, de szerencsére már jobb a helyzet, mint 3 éve. -
sanyicks #82 Ennyi eszed van, gratulálok. Mit is írtál?
"Meg szerencse, hogy tovabb is olvastad a hozzaszolasomat."
Ja még szerencse, ezért újra ideírom neked:
"de mintha írogatta volna azt is hogy ha csatlakoztatok egy android eszközt azon is lehet futtatni, ezt nem próbáltam."