Megöli a Nokiát a Microsoft-szövetség
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyanez volt anno a mobil elõfizetés és a felöltõkártya váltáskor: a mobil addig az üzletemberek, meg a sokpénzes hülyegyerekek játékszere volt, majd hirtelen mindennapi tucattermék lett. (Nekem pl. - csóró egyetemistaként - eszembe sem jutott, hogy elkötelezzem magam havi soktízezer forint erejéig, hogy legyen mobilom. Amikor megvolt a lehetõség, hogy ha hónapokig nincs pénzem, akkor is legalább hívható leszek, már volt értelme mobilt venni.) Nos az elõfizetéses rendszer mellé is akkor vezették be a feltöltõkártyásat, amikor az elõfizetéses piac elérte a maximumát.
Az okostelefonokkal is ez lesz: a mai csúcs készülékek szépen leszivárognak az alsó szegmensekbe. Persze mindig lesz aktuális highend, de a piac ki fog szélesedni és amíg ma kb. 60 és 120ezer forint körül lehet okostelefonhoz jutni, pár éven belül az átlag lekerül a 15-40ezres kategóriába és csak az újdonságok maradnak meg a mai árakon. Azaz a tavalyelõtti csúcskategórát nem kivonják a forgalomból, mint most (hogy mesterségesen magasan tartsák az árakat), hanem áttervezve eladják olcsóbban.
Az a kérdés tehát, hogy a mobil oprendszerek melyik jövõbeli kategóriát célozzák meg. Jelenleg az látható, hogy az apple jól érzi magát a prémium kategóriában, a droid meg az alsó szegmensben (ami nem jelenti azt, hogy nincs csúcskategórás droid, csak számára a piac lefelé nyitottabb). A W7P többek között azért nem terjed rendesen, mert a csúcskategóriában az apple nyomja le, az alsó szegmensben meg a droid és jelenleg nem látszik az MS stratégiája, hogy hogyan akar ebbõl a helyzetbõl kitörni.
Az ugyanis nem megy, hogy zárt rendszerben, magas licencdíjakkal, erõs hardverkövetelmények mellett terjedjen a windows az alsó szegmensben, ugyanakkor a felsõ kategóriában olyan erõs a verseny és az MS-nek olyan nagy a lemaradása, hogy kicsi az esély rá, hogy hosszabb távon meg tud maradni.
\"a nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha\"
A 2-esre akkor volt szükség, amikor egy nyomorult szerver változó bebiggyentéséhez klienst kellene indítani, végigzongorázni x kattintáson - ehelyett simán átírom, hogy needRefresh=true false-ról. Lehet enélkül is élni - ahogy az 1-es nélkül is lehet élni - de semmiképpen sem kényelmesebb, ha nincs rá lehetõség.
De egyébként az adb driver unified. Nekem fent van a laptopomon a PCC-vel az adb driver, rádugtam egy galaxy minit és szónélkül fordítottam rá az eclipsel. Amint bedugtam már installálta is a driverét, nem kérdezett semmit. KIESt meg végképp nem kellett telepítenem.
OFF: Én ezt a hozzászólás minõsítõ baromságot nem használom. Felõlem aztán lehet össze-vissza szavazni.
http://goo.gl/gd6Zi5
"Egy fejlesztõnek azért ne okozzon már problémát kettõt kattintani."
Nem a kettõ kattintásról van szó, csak nem szeretem teleszemetelni a gépet. Erre itt terpeszkedik egy kies, meg megannyi, szökõévente használt driver, csak, mert nincs egy "unified driver". Persze nyilván nem ez a jellemzõ, hogy 200 eszközzel tesztelnek, de így jött ki a lépés...
OFF: mókás ez az SG-s hozzászólás-minõsítés. Valakinek nem egyezik meg valakivel a véleménye (nem arról van szó, hogy trollkodik, kötekedik), már kapja a mínuszokat...
/*WTF?!*/
A memory leak minden dinamikus változóval rendelkezõ nyelvet sújt, vagyis kb minden modern nyelvet. Ha jobban belegondolok úgy basic után mindenben volt már dinamikus változó is (akár Turbo Pascalban is). A JAVA-ban ha referenciát csinálsz egy változóra, és null-al nem szünteted meg, akkor az - és annak változói, stb, rekurzívan - megmaradnak. Egyes VM-ek képesek az ilyen változó listában köröket keresni, és ez alapján kigyilkolni, ami a "gyökérhez" nem kötõdik, de ez se minden VM-ben van meg.
Egyébként az Eclipse 2 nagyon fontos dolgot nem tud, ami nekem kb 3 óra VS ismerkedés után már nagyon hiányzik:
1. Változók értékének megjelenítése, összetett típusra (ráállok a class instancera, és nem csak azt írja ki hogy Class izébizé, hanem + jel, és meg lehet nézni a propertyket, gettereket kiértékeli, stb.
2. Futtatás közben nem lehet változó értéket átírni. Ez idõnként nagyon jól jön. Nem arra gondolok, hogy amit elkúrtunk változót azt kijavítsuk, de pl ha másik program által beállítandó értéket szeretnénk bebillenteni, és nincs kedvünk másik taskot is lefuttatni.
Help, intellisense is van mindkettõben, de a VS intellisense gyorsabb, a help meg részletesebb, jobb.
Ettõl még az Eclipse nem kalap szar, de azt Eclipse-ben dolgozó fejlesztõként is elismerem, hogy a VS másik ligában focizik.
Persze lehet leakelni java alatt is, csak ritka és igen nehéz összehozni. 😄
Bedugod a telefont és ha nem 5000 forintos kínai fosod van, akkor már rakja is fel a drivert.
HTC Desire, Xperia X8, Xperia Mini (...mert persze X8-é nem jó; egész SE programcsomag felment, aztán BT egeremmel is összeakadt, élveztem), Galaxy S2 (ehhez speciel fel kellett tolni a Kies-t, mert bár hiába van fent Samsung Developersen a külön driver, valamiért nem volt jó), és Nexus S eszközöket próbáltam, egyiknél sem szedte le a drivert a Windows Update.
"Java alatt memory leak?"
Persze, csak explicit felszabadítás elmulasztása helyett referenciát kell fenntartani a már nem használt objektumra. Ez elsõ ránézésre teljesen triviálisnak tûnik az elkerülése, gyakorlatban én is szívtam már vele, igaz, .NET alatt, mert a mittudoménmilyen UI toolkit az összes kontrollra a háttérben referenciát tartott fenn... Android alatt sem olyan nehéz ezt összehozni.
/*WTF?!*/
Rosszul mondtam. Roviden osszefoglalva: valaki azt mondta, hogy sokkal kenyelmesebbek az Androidos fejlesztoeszkozok, mint a tobbi mobil platforme. Erre mondtam, hogy szerintem az Eclipse-nel - szamomra - mindenkeppen kenyelmesebb mind az XCode, mind a Visual Studio. Na es ekkor ebbe kotott bele Sanyicks a szokasos stilusaban...
btw: Hasznaltam mindharom kornyezetet - bar az Eclipse-et a legkevesebbet, nekem abszolut nem jott be - es ilymodon nyilatkoztam, nem a levegobol beszeltem.
Valaki írta korábban, hogy a WP7 azért nem terjed mert nem jó rá a fejlesztõeszköz. Nem fejlesztettem WP7re, de desktopra igen és szerintem pont ez lehetne egy nagy elõnye, ha mellette nem lenne a rendszer egy agyonkorlátozott valami, ami a legtöbb embernek nem tetszik. Biztos, hogy nem a fejlesztõeszköz miatt nem terjed.
Az egesz abbol indult ki, hogy Sanyicks velemenye szerint az Eclipse az semmivel sem rosszab az XCode-nal es a VS-nel... Nem konkretan Androidrol volt szo.
Nem, akkor mar csak a kontextus miatt ideztem a szoveg elejet is.
"de a következményeit is: beláthatatlan, bugok millióinak táptalaja."
Bugok taptalaja? Az, hogy debug okokbol tudsz objektumokat run-time valtoztatni? Erekes...
"muti hol"
Itt: "eclipseben fõleg platformfüggetlenül fejlesztünk"
"lehet, csak átlagfejlesztõ nem nagyon találkozik ilyennel..."
Na es? Kit erdekel az atlag? Es kit erdekel, hogy az Eclipse nem teszi lehetove, hogy native fejlesszek es azt ugyanugy debug-oljam, mint XCode-ban? Ez hatrany, akarhogyan is nezzuk.
"de hogy örüljél nesze profiler"
Ez kozel sem azt tudja...
"Nem kell irigykedni, nem szégyen az ha még egy for ciklust sem tudsz átlátni, "
Hogy en mennyire, de mennyire nem irigylem egyetlen masodpercet sem a te eletednek, azt el sem tudod kepzelni! 😊
"én meg egy apple vérfanboyra aki szerint csak az a szép és jó amit az apple csinál, minden más szar"
Es mindezt azok utan, hogy nemreg irtam, hogy szerintem a Microsoft csinalja a legjob desktop IDE-t... spot on, Sherlock!
Bocs hogy a kérdésre nem a kérdés feltevése elõtt válaszolok. Te viszont akkor okoskodtál mikor már rég ott volt mind2 cáfolat, mindössze 12 perccel hangzottak el a legutolsó kötözködésed elõtt... De biztos nem volt idõd elolvasni, hisz a kötekedés a lényeg.
"Igen, futas kozben. Szomoru, hogy nem tudsz elkepzelni olyan kodot, ahol ez hasznos lehet." el tudok képzelni ilyet, de a következményeit is: beláthatatlan, bugok millióinak táptalaja. Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a nem tiszta újraindítás (nem csak javaban) olyan következményekkel járhat, hogy csak nézek hogy mi van és már keresem hogy mit csesztem el... aztán tiszta újraindítással meg eltûnnek ezek, a dolgok, és kiderül hogy azért volt olyan mert valami nem resetelõdött. Úgyhogy kerülök minden ilyesmit.
"Miert, az Eclipseben csak Javaban lehet fejleszteni?"
Alapon igen, persze van plugin mindenre.
"Pont azt szajkoztad, hogy az mindenre jo." muti hol
"De ha jol tudom Androidra is lehet native kodot fejleszteni..."
lehet, csak átlagfejlesztõ nem nagyon találkozik ilyennel...
de hogy örüljél nesze profiler
"Hat persze... meg szerencse, hogy te vagy Neo, napjaink vilagmegvalto programozoja, aki nelkul 1000 sornal hosszabb programot nem is kezdenek el 😊"
Nem kell irigykedni, nem szégyen az ha még egy for ciklust sem tudsz átlátni, nem mindenki való programozónak 😉
"En inkabb egy script kiddy-re tippelnek."
én meg egy apple vérfanboyra aki szerint csak az a szép és jó amit az apple csinál, minden más szar 😉
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Melyek kesobb hangzottak el.
"Ezt is tudok, realtime átírom, és run 😊 egy futásközben mindezt?"
Igen, futas kozben. Szomoru, hogy nem tudsz elkepzelni olyan kodot, ahol ez hasznos lehet.
"vm nyelvben mint a java memory leak? Azt hiszem kicsit eltévedtél 😉"
Miert, az Eclipseben csak Javaban lehet fejleszteni? Pont azt szajkoztad, hogy az mindenre jo. De ha jol tudom Androidra is lehet native kodot fejleszteni... vagy azt mar nem lehet Eclipse-ben? Vagy ott is elkepzelhetetlenek a memory leak-ek?
"Bár nekem valahogy nem kellett segédeszköz a bottleneckek észlelésére, összehozok egy kódot majd átolvasom és átgondolom mit csinál, és aszerint változtatok"
Hat persze... meg szerencse, hogy te vagy Neo, napjaink vilagmegvalto programozoja, aki nelkul 1000 sornal hosszabb programot nem is kezdenek el 😊
En inkabb egy script kiddy-re tippelnek.
simán az orrod elõtt van 2 cáfolat is de átsiklasz ezen ahogy szoktál szajkózol tovább
egy
kettõ
"Mindekozben real time tudsz valtozokat atirni, objektumokat editalni,"
Ezt is tudok, realtime átírom, és run 😊 egy futásközben mindezt? Gondolom azt nem lehet, érdekes is lenne olyan mintha mûködõ motornál nyúlkálnál mondjuk a vezérmûhöz 😊
"kulon memory leak " vm nyelvben mint a java memory leak? Azt hiszem kicsit eltévedtél 😉
"megmondja, hogy mi visz el sok orajelet," húha szeretnék erre egy példát látni. Kicsit nehezen elképzelhetõ, mire mondja el, mi visz el sok órajelet, és azt hogyen.
Bár nekem valahogy nem kellett segédeszköz a bottleneckek észlelésére, összehozok egy kódot majd átolvasom és átgondolom mit csinál, és aszerint változtatok (múltkor így sikerült 20x gyorsulást elérnem egy metódusban egy kis átgondolás utáni átrendezéssel).
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Tudja ezeket az Eclipse?
"tenyleges hardware-en fut a code. Mindekozben real time tudsz valtozokat atirni, objektumokat editalni, kulon memory leak kereso van, megmondja, hogy mi visz el sok orajelet, stb..."
😊)) tehát hogy is mondják "linuxon mindig gond van a driverekkel" na igen látszik 😄
\"...lámák kíméljenek.\"
"de mintha írogatta volna azt is hogy ha csatlakoztatok egy android eszközt azon is lehet futtatni, ezt nem próbáltam.""
Ja, magyarul "irogatta" es "nem probaltam", akkor biztos tudja... erdekes logika. De megkerdezem, tudja azt a tobbi dolgot is amire irtam, hogy nem olvastad el?
pl itt is van írva de gugliban ezerszámra
Ezt természetesen Androiddal is meg tudod csinálni, minden különösebb buherálás nélkül. Kivéve, ha Windowson próbálkozol, mert akkor rakhatod fel az eszközhöz szükséges USB drivert, ami nem minden esetben egyezik meg azzal, amit az adott gyártó honlapján hasonló címszó alatt be tudsz szerezni<#idiota>#idiota>.
Egyébként egyetértek, én is kényelmetlenebbnek találom az Eclipse-t a VS-nél, de szerencsére már jobb a helyzet, mint 3 éve.
/*WTF?!*/
"Meg szerencse, hogy tovabb is olvastad a hozzaszolasomat."
Ja még szerencse, ezért újra ideírom neked:
"de mintha írogatta volna azt is hogy ha csatlakoztatok egy android eszközt azon is lehet futtatni, ezt nem próbáltam."
Plusz emulacio != tenyleges hardware. Hogyan emulalsz peldaul telefonhivast? Vagy GPS-t? Multitouch?
Forras?
Nekem van...
Eladott darabszam ~650k-val csokkent, reszesedes 1.5%-al az amugy is siralmasrol. Ha neked ez a lassu de biztos novekedes...
One Vision. One Purpose.
\"...lámák kíméljenek.\"
És ezt elõnynek nevezed? Nagyon fapados 😊 egyrészt mivel eclipseben fõleg platformfüggetlenül fejlesztünk, így ott ilyennek létjogosultsága sincs, mert ugyanúgy fut ezen a gépen mint azon 😉 androidnál vannak platformfüggõ dolgok, ezért is telepít oda emulátort, amire egy kattintással át lehet rakni a programot, de mintha írogatta volna azt is hogy ha csatlakoztatok egy android eszközt azon is lehet futtatni, ezt nem próbáltam.
Egyébként a Meego-t nyomathatta volna a WP-vel együtt a Nokia, azzal is csak annyi a bajom hogy a régimódi ikonos megoldást képviseli akárcsak a többi rendszer.
Amugy az XCode tud peldaul olyat, hogy egy gombnyomassal attolti a programot az iOS eszkozre es ott ugy tudod debug-olni, hogy a tenyleges hardware-en fut a code. Mindekozben real time tudsz valtozokat atirni, objektumokat editalni, kulon memory leak kereso van, megmondja, hogy mi visz el sok orajelet, stb... en ilyet nem lattam Eclipse-ben. Nekem az Eclipse egy szedett-vedett dolognak tunik az MS es az Apple flagship termekeihez kepest. Persze lehet, hogy vannak hozza ilyen-olyan plug-in-ek, de azokat ne kelljen meg nekem keresgelenm, szeretnem ha out-of-the-box megfeleloen mukodne.
Szóval persze - Eclipse is fejlesztõ környezet, VS is az, csak a VS egyszerûen komfortosabb.