155
  • tucky1
    "Ez pedig szakmai szemmel nézve bizony azt jelenti, hogy a gyártó nem bízik megfelelően a saját termékében sem."
    Hmm én viszont mint felhasználó bízok benne, miután pont most 4 éves a napi használatban lévő Air-em. Hibátlan, aki látja mind azt gondolja, hogy teljesen új és (bár többnyire mindig keresek konnektort) 4 órát elmegy netezéssel.
    Játékra persze hogy az összetákolt olcsó pc a legjobb, de ezt senki sem kérdőjelezte meg.
  • pyrohun #74
    Bármikor bármelyik (eddig legalább 10-et próbáltam) iPhone 4-nek a térerejét 2-3 pálcikával simán le tudom "csökkenteni" bizonyos módon kézben tartva. Ettől függetlenül imádom a telefonom, de azt állítani, hogy a térerő problémák nem léteznek, nem túl bölcs :)
  • coolbboy83
    :D
  • passatgt
    :D
  • SNP
    Én Ipad 2-t használtam eddig tegnap vettem meg a 3-at. Ma reggel el is kezdtem játszani a dead space-szel. Meg van pc-re is a játék de tudod ki fog felkelni mikor ágyból is lehet nyomni hisz erre való a tablet. Úgy nagyjából háromnegyed óra játék után viszont eléggé melegítette a hátlap az ujjaimat ami igen zavaró volt. Felkeltem és úgy földhöz basztam a cuccot mint a disznó. Darabokra tört. Inkább Ipad 2-n nyomom tovább azon is meg van még a mentésem.
  • narumon
    "az apple antifanok meg nem győzik felhívni a figyelmet arra, hogy az apple termékek álltalában sokkal drágábbak mint a konkurencia."

És amikor ezt az állítást bizonyítani is kéne, akkor meg elsunnyognak, vagy jönnek azzal, hogy egy prociban és memóriában gyorsabb gép az ugyanaz mint az apple gép feleannyi kilóval, nagyobb akkumulátorral, jobb monitorral, stb.
    Egyetlen ilyen alkalommal sem láttam még senki által beírni, hogy akkor melyik az a tablet ami ugyanazt tudja és szignifikánsan olcsóbb? Melyik az a noti ami ugyanolyan és szignifikánsan olcsóbb? Segítek; nem találsz ilyet, mint ahogy számtalanszor bebizonyosodott már.
  • narumon
    "A szánalmasak az apple fanok akik elkezdték, és folytatják ;) különben mindenki leszarná az applet. Tudod ez egy reakció nem ok nélkül annyázzák az applet és a hozzád hasonlóakat."

Egyetlen apró bibi van az érvelésedben. Mégpedig, hogy mindig az apple haterek jelennek meg előszőr és kezdik el a műbalhét.
  • lordsithlord
    Mit támogat gyérül? Lássuk: játékokat tuti, rendszergazdai feladatokhoz szükséges progikban sem bővelkedik (lsd. hálózati monitorozó programok, csoportkezelés, stb.). Hálózaton a csoportmunkára teljesen alkalmatlan az OSX rendszer.

SGI gépek ugyan valóban nem a legújabbak, ezt aláírom, de még mindig elég erősek mai kihívásokhoz is. Ezt mondjuk én nem tudom, mivel soha nem használtam SGI gépet, de grafikus ismerős esküszik rá.

Nem veszem cseszegetésnek a dolgot, valóban, sok olyan "informatikus" van, akire a kutyámat nem bíznám. Én mondjuk 30 évesen elmondhatom magamról, hogy több, mint 10 éve dolgozom az informatikában, több nagyobb cégnél is melóztam anno diákként mint informatikus. Volt szerencsém Apple gépekkel is melózni egy ideig, mondjuk úgy, hogy a hátam közepére nem kívánom őket. Oké, szépek, gyorsak, bizonyos feladatokra tényleg jók, de informatikusként dolgozni velük kész rémálom. Az pedig csak hab a tortára, hogy míg egy sima PC-t bármikor megnézhettem, hogy pontosan mi baja van, addig az Apple gépeinél ez nem volt lehetséges, ráadásul míg pl. egy Dell vagy egy HP gépet a szerviz 3-5 nap alatt javított, az Apple gépeknél volt, hogy majdnem 1 hónapig csücsült a szervizbán.

Ja és mégegy elég komoly indok: egy hagyományos PC-re alkatrészenként van gari, gyári gépnél meg 2-3 év. Ezzel szemben az Apple nemelég, hogy 1,5x annyiba kerül, ráadásul csak 1 év garit hajlandóak vállalni. Ez pedig szakmai szemmel nézve bizony azt jelenti, hogy a gyártó nem bízik megfelelően a saját termékében sem.
  • morden
    " Most fogok én is egy erősebb gépet összepakolni játékra Win7-tel.

Minden mellett van érv pro és kontra."

Mondok én két érvet, a PC olcsóbb és vannak is rá játékok :D
  • hurkaur
    Ha ertelmesen irod a kritikat, es nem mint egy altalanos apple troll, oke :)
  • coolbboy83
    Az iPad probléma, meg fog oldódni.... ennyi.
  • coolbboy83
    És mi támogatott gyérűl? Max a játékok! Ha ezt 1998-ban írod le ami a kommented, akkor helytálló, de ma nem az tuti.... az SGI pl sehol nincs évek óta... supercomputing-gal foglalkoznak most. (az elmult 8 évben 2x is csödbe mentek)
    Akkor volt jó az SGI amikor futottak az egyébként csilliós árú MIPS alapuú Tezro, Fuel és egyebek.... IRIX oprendszerrel... de az elhanyagolódott. (sajnos)
    Persze most is van 1-2 okosságuk ami tetszetős tudományos kutatásokra + olajmérnököknek :-) vegyipari dolgora stb.

Informatius sok van... nem akarlak cseszegetni, de olyan is van aki képes egy tápkábelt fordítva rádugni egy sima IDE Harddisk-re, illetve a közeli iskolai rendszergazda konkrétan nem tudta formázni a merevlemezt mert nem tudta WinXP telepítővel hogyan kell....

Commodore óta mindenem volt, sőt középsuliban PC boltban dolgoztam mind a 4 évem alatt délutánonként. Még szerencsére csak 29 leszek most áprilisban, de úgy érzem mindig tanul újat az ember. És kell is.

Nem degradálok le senkit sem, mert nem Apple gépe van. Most fogok én is egy erősebb gépet összepakolni játékra Win7-tel.

Minden mellett van érv pro és kontra.

• Major
    Maga a cikk melegedésről szól, akkor ilyen is esetben a gép előnyeiről szabad csak beszélni? :)
  • lordsithlord
    Remélem én nem vagyok hozzá nem értő, elvégre informatikus volnék, vagy mi a szösz...

Hogy kérdésedre válaszoljak: igen az OSX jó pár célirányos dologra nagyszerű, íy valóban, multimédiára és képszerkesztésre kevés jobb gép van, mint az Apple (bár a Silicon Graphics gépek ebben is verik).
    Ugyanakkor egy otthoni felhasználónak semmire nem jó egy ilyen gép, hála a szoftveresen elég gyérül támogatott OSX-nek. Játék kevés fut rajta, a FLASH-sel rendszeresen problémái vannak az OSX-nek és még sorolhatnám a hátrányokat. Emellett hétköznapi felhasználásra ráadásul "kissé" drága gép.

Valóban, ha valaki célirányosan keres gépet, annak megérheti a dolog. Ugyanakkor azt viszont el kell fogadni, hogy egy ilyen gép nem igazán átlagos felhasználásra való, tehát ennek megfelelően nem kellene degradálni azokat, akik nem professzionális multimédiások vagy képszerkesztők és feleslegesen drágának tartják a típust.
  • coolbboy83
    OK, namost.

Én kiállok amellett, hogy miért szeretem az Apple-t és mit szeretek a Windowsban - és amellett, hogy miért inkább az OSX, mint bármi más...

Megértem és elfogadom, ha pl Sanyix-nak a Linux tetszik, biztos megvan a miértje amiért az. Ettől nem tartok hülyének senkit sem, és nem is lenne korrekt - sőt gyerekesen komolytalan lenne.

Ha felnőtt fejjel gondolkodunk, akkor ki kell tudnunk választani azt az ezközt, ami a napi használatunkhoz a legjobban megfelelő.
  • hurkaur
    neki csak a binugz, de hiaba. hisz amit papa-mama elbaszott, azon a linux sem tud segiteni
  • coolbboy83
    Egyébként néhányótok írja mar le azt, hogy neki mi jó egyáltalán és miért.. Pl Sanyix ???
  • coolbboy83
    Egyikőtök kérdésére a válasz: hidegen hagy az ipad, van mert a tesóm kap a cégtől ahol dolgozik. Nem vagyok tipikus apple vásárló sem, akinek 4 program elég. Professional audio/video dolgozom és csak az osx megbízható. A windóz audio kezelése egy vicc, kb a motu és senki nem ajánlja a hardvereihez.. Linuxra nincs komoly software, noha jó lenne ha lenne... Talán az ardour egyszer eléri egy 10 eves Cubase szintjét.. Nem tudom ki mire használja a gépép közületek, de nekem elég fárasztó már ez a sok Apple elleni fröcsögés ... És igazából nem is érdekel pár hozzá nemértő veleménye, akikről gyakran lejön hogy fotón látott ilyen gépet. Inkább menjetek sörözni, csináljátok a dolgotok, sportoljatok mert sokatok jó puhos már a sok DOS ellőtt való ücsörgéstől. És persze nőzzetek is...
  • Szefmester
    Max a kifordítható érintőképernyővel rendelkező nettopokra gondolhat szerintem.2x vastagabb mint egy táblagép, de van billentyűzete, és van benne némi erő is. :D
  • lordsithlord
    Bocsi, csupán egyetlen kérdés: mi a különbség egy tablet és egy tablet PC között? Hadd válaszoljam meg: semmi, ugyanis a tablet és a tablet pc ugyanaz...
  • morden
    Az apple tök ugyan olyan gyártó lenne mint akármelyik csak van egy jó marketinge ahol az apple fanok ingyen és bérmentve megvédik a kedvencüket, az apple antifanok meg nem győzik felhívni a figyelmet arra, hogy az apple termékek álltalában sokkal drágábbak mint a konkurencia. :D
  • Inquisitor
    Szerinted nagyobb teljesítményű notikra miért van ráírva, hogy NE tedd az öledbe? :D
    A kifújt levegő őt legalább 60 fokos. De néha alul a burkolat is forróbb ennél.

Egyébként jogos, de vastag tabletnek ott vannak a Tablet PC-k, viszont ott nincs kompromisszum teljesítmény ügyben.
  • lordsithlord
    Hiába na, így jár az, aki piszok vékony készüléket csinál és nem gondol arra, hogy nem ártana, ha esetleg lenne is hely a hűtéshez szükséges levegő keringetésére...

A 46 fok normális? Szívesen megnézném, ahogy a kedves hölgyemény az ilyen hőmérsékletű géppel az ölében ücsörög egy darabig :D
  • hurkaur
    +11111 fakkyea
  • Redman1122
    Én sem igazán értem, ezt az egészet nem vagyok akkora fórumozó stb... csak el szoktam olvasni a cikkeket és a hozzászólásokat,de szerintem elég gáz hogy akármilyen Apple-el kapcsolatos cikk van állandóan jönnek okoskodni nagy tudósok stb stb. komolyan nincs jobb dolgotok? vagy csináljatok 1 saját fórumot ahol elsírhatjátok egymásnak hogy mekkora szar az apple. ha meg valaki megteheti hogy Apple cuccokat vegyen az miért fáj nektek? ha új pad "túlmelegedik" akkor mi van?
    vagy kicserélteti vagy eladja és megmondja hogy ilyet többet nem vesz. de persze ha fikázásról van szó a nagy magyar átlag egyből atomfizikus lesz. nincs több kérdésem, és imádlak Amszterdam, kösz szépen
  • Inquisitor
    Még mindig NEM iPad 3 a neve.

KVP nem értem miként jön a kínai gyártás vagy az állítólagos gyerekmunka ahhoz, hogy meleg a proci. Ha made in germany vagy made in mexico lenne, akkor is melegedne, nem? :D
  • hurkaur
    Mi lett elkezdve?
  • Dynamic
    Elég rosszul látod. Az Apple-ös nagyon jól el van magának, senkinek nem árt. Míg a hater ha kell, ha nem kell, az összes Apple cikknél berúgja az ajtót, közben frusztrációjának és irigységének hangot adva, fröcsög, fikázik, gyűlölködik. Ugye továbbra is az Apple-ös a szánalmas, miközben az utóbbi viselkedés teljesen elfogadható és cseppet sem megvetendő?
  • sanyicks
    komolyabb terhelésre pl letöltést írtak. Na most ez egy kicsit furcsa mert ez egy 200 mhz-s armnak nem okoz gondot (mert gondolom nem torrentről volt szó), szóval elég nehezen lehet komolyabb terhelésnek hívni :D
  • kvp
    Ez a melegedes ekkora teljesitmenynel, rendes hutes nelkul, ezzel a processzor technologival normalis. Be lehetne allitani egy alacsonyabb homersekletet is a sebessegkorlatozas bekapcsolasara, de akkor meg hamarabb kezdenenek szaggatni a jatekok, mivel alacsonyabb homersekleten lassitana a rendszer. Mondjuk az, hogy ilyen meleg lesz es raadasul meg le is lassul a kritikus homerseklet atlepesekor azert nem egy tul jo mukodes, de mernoki szempontbol normalisnak tekintheto. Ha a limiter nem lepne mukodesbe akkor thermal shutdown-ba menne a processzor a tulmelegedes miatt, ami ugyancsak nem nyero. Egyebkent a legtobb kinai termekre jellemzo a cikkben leirt mukodes es az apple ipad is csak egy kinai termek, amerikai logo-val, mint minden mas market cucc. Ilyen olcson, raadasul gyerekmunkaval nem lehet jobbat kesziteni.

A korrekt megoldas az lett volna, ha eleve alacsonyabb orajellel adjak ki a keszuleket, igy nem tudna annyira felmelegedni. Persze akkor meg a teljesitmeny lenne alacsonyabb mint a konkurenseknel, ami apple felhasznalok eseten tobbnyire nem is lenne gond, mert altalaban nem hasznaljak ki a hardvert. Aki meg megis megteszi az igy jart.
  • sanyicks
    A szánalmasak az apple fanok akik elkezdték, és folytatják ;) különben mindenki leszarná az applet. Tudod ez egy reakció nem ok nélkül annyázzák az applet és a hozzád hasonlóakat.
  • passatgt
    van kb 50 millió ipad, te meg láttál kb 5 olyan hirdetést, ami ezt írja

remélem érzed az arányokat:)
  • Sliders
    Én arra leszek kíváncsi, hogy mikor fog az első ipad 3 felrobbani. Az akksi szerintem nem nagyon bírja sokáig az 50-60 fokot huzamosabban. Elfárad aztán a vegyület vagy a töltés ki is pukkanhat :D

Na de ez is egy Feature lesz :D

Egyébként egyre több az olyan hirdetés, hogy azért adom el, mert nem használom, csak áll meg nem tudom kihasználni. Az emberek csak rá jönnek lassacskán, hogy van élet a bullshit marketingen túl is?
  • hurkaur
    De sracok, azon a tenyen meg mindig nem valtoztattok, hogy ti jottok mindig egy apple termekrol szolo cikk ala fikazni, mi ez ha nem szanalmas? :)
    magyarorszag 2012
  • ADAMEX9
    Öööö... most nem értek valamit:
    "... az iPad és ez az egész Tablet mizéria hidegen hagy.... azért valljuk be ez csak egy játék! Komoly dolgokra nem jó egyik tablet sem - buszon olvasni meg nem olcsó."

Az előző kommentedben (#29) meg leírtad, hogy megvan a legújabb iPad (+ egy a családban).
  • morden
    Tökkkkéletes apple vásáról, fusson pár progam rajta a többi nem érdekel :D még jó hogy ennyire igényess vásárlói vannak az applenek, mi lenne ha akár 4 program is kellene az embernek :D
  • coolbboy83
    Senki nem is fogja megmagyarázni! (na jó van aki meg akarja)
    Engem nem érdekel... Apple párti vagyok, de az iPad és ez az egész Tablet mizéria hidegen hagy.... azért valljuk be ez csak egy játék! Komoly dolgokra nem jó egyik tablet sem - buszon olvasni meg nem olcsó.

Én most cserélek egy 11,6" MacBook Air-re hamarosan, csak várom a következő Ivy procis szériát, ami 1-2 hónap még kb. a Többi nem érdekel. Fusson a DP7, Ableton, SSD legyen benne és tudjak webprogramozni... a többi nem érdekel, meg senki negatív véleménye sem az Apple termékekről... Én elfogadom, ha valaki a Windows-t szereti, mert azzal sincs már annyi baj mint régen, csak mindig megy a nyavajgás... van ami erre a dologra jó, van ami arra... ennyi.
  • gforce9
    Miért lenne divat? Nem csak apple termékről volt sg-n már túlmelegedős cikk. Fikázták azt is. Teljesen jogosan.

http://www.sg.hu/cikkek/47660/a_ps3_is_tulmelegedessel_kuzd

http://www.sg.hu/cikkek/41253/hibas_xbox_360_miatt_inditottak_pert_a_microsoft_ellen

Ha valami kifogásolható, nincs is értelme megmagyarázni, hogy az úgy jó.
  • coolbboy83
    Kösz, de nem kell - már sikerült elérni hogy melegebb legyen 1-2 játékkal, de akkor sem melegszik túl stb.... ez megint egy felfújt dolog, hameg túlmelegszik majd nyáron, akkor garis a cucc... ennyi.
    Az Apple sem tévedhetetlen, ahogyan senki sem... csak ezt divat fikázni... ennyi.

Amikor mondjuk a Microsoft, vagy pl a Dell csinál valamit akkor az nem tragédia - ez egyértelmű...

Egyébként nincs puska senki feje mögött, hogy mit vegyen - használj amit akarsz.
  • Major
    Privátban elküldöm, hogy mit kell átforrasztanod, hogy elérje a hússütéshez szükséges üzemi hőmérsékletet