446
A hírhedt azonos című képregeny alapból készülő játék
-
#366 Az első évad nyerte konkrétan az összes díjat tavaly:) Wolf is zseniális anyag, van olyan jó, mint a WD, talán még jobb is.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.30. 17:45:01 -
#365 Telltale Games -
#364 Telltale Games jelölve van egy díjátadón!
#TheWolfAmongUs @GoldenJoysticks
Noms Include: Best Original Game Best Audio Best Storytelling Studio of the Year GAME OF THE YEAR!
Hát a Game of the Year címet inkább a The Walking Dead S2-nek adnám. -
#363 Na Twitteren már promózzák a Borderlands játékukat. Gondolom, akkor még az idén elindítják azt a sorozatot.
Örülök is meg nem is. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki a Borderlands-ből, de Clementine is baromira fog hiányozni, mert 1 jó évig biztosan nem fogunk találkozni vele.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.08.29. 15:42:34 -
#362 Azóta elvileg van egy új fordító csapat. :) -
#361 A második évad első két részéhez készült csak fordítás. A többihez már nem, és nem is valószínű, hogy fog, mivel a "fordítócsapat" már feloszlott, sajnos már nem foglalkoznak ennek a játéknak a fordításával. -
dezfafara81 #360 Most nem rémlik, hogy a DLC-be bele importáltam volna az első évadot, de egybe vettem anno akciósan, és egymás után játszottam őket, nem emlékszem rá, hogy ott a DLC felajánlotta volna az importálást. De lehet, már nem igazán rémlik... Egyébként igaz, hogy a 2. évad magyarítása csak pár résznél van kész, és nem is igazán lesz lefordítva a többi? Az elsőt meg a DLC-t teljesen magyarul nyomtam végig...
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.08.29. 15:02:06 -
Evoluti0N #359 Elég ha a mentések megvannak. Nem kell sehova másolni. Mikor elindítod az első epizódot, akkor felajánlja a mentés importálását. Érdemes megcsinálni. Ha az első évadhoz kiadott DLC-t is végigjátszottad (remélhetőleg úgy, hogy a DLC-be anno importáltad az első évadot), akkor úgy érdemes, hogy a DLC mentését importálod a második évadba. -
dezfafara81 #358 Sziasztok! Most láttam Steam-en, hogy 60%-al olcsóbb a 2. évad, szóval mivel amúgy is teljes most már, be is ruháznék rá... Viszont a kérdésem az lenne, hogy nincs föltelepítve az első évad, de megvannak a mentések (a DLC-é is). A 2-t felrakva automatikusan felismeri ezeket, vagy manuálisan kell bemásolni valahova, esetleg föl kell telepíteni az első részt is? Vagy nincs jelentősége azoknak a mentéseknek a folytatásra nézve?
Utoljára szerkesztette: dezfafara81, 2014.08.29. 14:24:22 -
syberia2 #357 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Wellingtonban szerintem semmi gáz nincs, ha csapda lenne akkor készségesen fogadták volna mindhármukat.
Lehet majd dobozosan megvenni valahol? (És az első évadot?) -
Evoluti0N #356 Basszus... Újból elkezdtem az utolsó epizódot az acsik miatt. Ott vagyok a vége felé és nem tudom, hogy mit válasszak. Egyik se jó. Lehet, hogy itt most abbahagyom és majd eldöntöm, amikor kijön a 3. évad, vagy esetleg DLC a 2. évadhoz. :S -
#355 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Wellingtonban én sem bízok teljesen, de annyira már Kenny-ben sem. És akkor ésszerű ötletnek tűnt, mert elvileg nincsenek zombik, és van élelem is. Tehát megvan a lehetőség egy jobb és biztonságosabb életre. Kenny mellett pedig ez nem igazán lenne meg, főleg a tél kellős közepén. Nehéz döntés. Annyi viszont bizonyos, hogy Kenny-nek életben kell maradnia.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.08.28. 19:09:12 -
#354 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én elsétáltam vele. Wellingtonba nem bízok. WD 4. évadának vége után meg főleg nem :D Igen Clem a gyerekkel megtalálja Wellingtont ugyan úgy, csak akkor nincs vele senki.
Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2014.08.28. 19:05:04 -
#353 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kenny-t nem lőttem le és elmentem vele Wellington-ig. Ott elváltak útjaink. Akkor és abban a pillanatban ezt a döntést tartottam a legjobbnak és legésszerűbbnek. Mivel egy gyermeknek (Clem) és egy bébinek nem zombihordák között kellene mászkálnia élelem és biztonságos hely után kutatva. Persze Clem már régóta nem gyermek, de a kora miatt még annak számít bőven.
Úgy tűnt, hogy Wellingtonban biztonságban lesznek, ott nem lesznek zombik, lesz kaja és fűtés, fel tud "nőni" Clem és a bébi is.
Kenny pedig elment, megint... Megkönnyeztem azt a jelenetet is (szívbemarkoló dialógusok és tökéletes dramaturgia), de jobbnak tartottam a szétválást, mintha együtt elmentek volna és a későbbiekben megint zombikkal kellene harcolni.
Ésszerűbbnek gondoltam így, mert reálisan nézve, ez lenne a megfelelő döntés, ahogy Kenny is mondta.
Kenny pedig nagyon megtört és sebzett, már-már "kívánja" a halált és ahogy viselkedett, akár veszélyt is jelenthetne Clemre és a bébire a későbbiekben. Így pedig Clem is talán biztonságban lesz, Kenny pedig húzza ameddig húzza.
Kennyt nem tudnám megölni, kedvelem a karaktert. Csak abban az esetben lennék rá képes, ha komolyan rátámadna Clem-re és akkor kellene dönteni a sorsa felől.
Nagyon sajnáltam, hogy Luke is meghalt. Szimpatikus karakter volt.
Viszont, ha Clem egyedül marad, tehát sem a csajjal, sem Kenny-vel nem megy tovább, akkor is van esélye megtalálni Wellingtont, nem?
Ott pedig úgyis beengedik és akkor majdnem ott vagyunk, mint amilyen döntést én hoztam.
Ebből a szempontból nézve Clementine útja itt véget is érne, és akkor más lenne a középpontban a harmadik évadban.
De persze az is kérdéses, hogy milyen is lesz valójában Wellington.
Titkon remélem, hogy Clementine visszatér, mint fő karakter (mert ugye az első évad is róla szólt, csak nem őt irányítottuk), de ezt csak a Telltale tudja. Én csak reménykedni merek, hogy mielőbb érkezik majd a harmadik szezon, már nagyon, de nagyon várom.
Viszont elnézve a 7 féle befejezést nem tudok különbséget tenni, hogy melyik a jó és rossz döntés. Mert a sok közül csak 1 lesz, amit tovább visznek. De roppant ügyesen megcsinálták, mert mind a 7 befejezésnek külön epilógusa van.
Azt, hogy Kenny-vel elmegyünk a naplementébe 2 táskányi kajával, azt nehezen tudom elképzelni. Persze a kapcsolat révén (ismerjük Kenny-t) jó volna, mert ugye húz arra az ember szíve, de mégsem volna teljesen ésszerű döntés. Hogy miért, azt már leírtam néhány sorral feljebb. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a továbbiakra... De gondolom ezzel mindenki így van.
Fantasztikus játék volt ez, olyan élménnyel, amelyet sosem fogok elfelejteni - éppúgy, mint az első évad esetében.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.08.28. 18:58:12 -
Evoluti0N #352 Mit választottál a végén? (spoilerben ofkorsz) Meg egyébként is mi a véleményed a végéről, a végén levő választási lehetőségekről? Ebből a szempontból keményebb lett, mint az első évad. -
#351 A végére értem én is. Azt hittem a negyedik rész itt is hosszú lesz, de ugyanannyi volt, mint a többi epizód. Cserébe az ötödik rész sem volt annyira rövid, mint az első évadban. Őszintén szólva az első évad után nem ilyen folytatást vártam. Azt hittem kicsit visszavesznek a tempóból és már nem lesz olyan jó ez az évad. De tévedtem, sőt, a második évad ezzel a befejezéssel még jobb is lett, mint az első!
Egyértelműen az idei év legjobbja ez az alkotás. A karakterek, a történet fonódása, a dialógusok, a zene, a dramaturgia mind-mind tökéletes. Ez egy 10/10-es játék volt. Egyetlen hibája talán csak az, hogy méginkább film, mintsem játék lett. Az első évadban picit több lehetőség és interakció volt. Itt volt, hogy egyáltalán nem volt "bevonva" a játékos, csak a jelenetek váltották egymást. Talán csak ennyi hibája van, de emellett el tudok tekinteni, mert olyan élményt adott, amilyet az első évad. Meghatározó, élvezetes élmény volt a keserédes befejezésével. Minden tiszteletem a Telltale-s srácoké, amiért ezt így monitorra vitték. Az ilyenek miatt van még hitem a játékiparban...
Ez egy olyan élmény volt, amit minden élő embernek át kell élnie! Igazi mestermű!
Köszönöm Telltale!
Sajnos a harmadik évadot 2015 nyár/ősz előtt tuti nem kapjuk meg (Trónok Harca játék-sorozat még az idén, Borderlands játék-sorozat még az idén, + Wolf Among Us második évad talán év végén/2015 elején. A The Walking Dead most az utolsó lehet csak a sorban, úgyhogy egyhamar nem fogunk találkozni vele.
De amint elérhető lesz a harmadik évad, veszem is! Ezek a srácok megérdemlik azt is, hogy ne akcióban, hanem teljes áron vegyem meg az alkotásaikat. Ez a játék élvezetesebb és nagyobb hatással van rám, mint 5 másik nagy cím... Hihetetlen.
És ez a szezonzáró epizód. Húúúúú.....
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.08.28. 16:50:12 -
#350 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én maradtam Kenny mellett. Bármennyire is kattant, bármennyire is idegesítő..nagyon rég velünk van. Kicsit Rickre emlékeztet. Így én a 3. évadod Kenny-vel karöltve kezdem.
Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2014.08.28. 15:39:55 -
Evoluti0N #349 Szerintem lázadás lenne a játékosok részéről, ha nem Clem sztoriját folytatnák. -
Hoz_Hun #348 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem Clem sztoriját már nem folytatják. Túl sokfajta befejezés van. Szerintem következőleg új karakter lesz.
Utoljára szerkesztette: Hoz_Hun, 2014.08.28. 09:33:00 -
Hoz_Hun #347 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyetértek teljesen. Nincs jó vagy rossz döntés csak döntés van. Abban a pillanatban én is azt választottam, hogy lelövöm Kennyt és elsőre jó ötletnek tűnt.
Utólag végiggondolva újracsinálom a végét és Kennyt választom. Először is sosem láttam úgy, hogy totál szétcsúszott volna. Hirtelen haragú, mindig is az volt és azok után, amin átment totál érthető a viselkedése. Az meg hogy a ruszkit ütötte én egyetértettem vele, mert az egy mocsok kis görény volt (én annó elengedtem gyógyszerekkel együtt, még is ránk küldte a csapatát és Luke is miatta halt meg, Clem meglövéséről meg ne is beszéljünk).
Jobban belemélyedve Jane nem egy jellem. Kezdve azzal, hogy a 3. rész végén belelőt a kaput őrző pasasba. A sztorijából is kiderült, hogy előbb cselekszik, aztán gondolkodik (üveg evés) tisztán önös érdekből. Csak Clem miatt jött vissza, mert valahogy a húga iránti bűntudatot és pótlását látta benne (mondjuk nem haragudtam rá mert lelépett a csapattól valahol megértettem). Aztán folyamatosan áskálódott Kenny ellen. A kocsiban a végén direktbe provokálta és felhúzta aztán az első adandó alkalommal megpróbálta rávenni Clemet, hogy simán hagyják hátra. Amikor az nem jött be állt elő az örült ötlettel a kicsi halálhírével. Őszintén még is mire számított?
Csak hogy az van, hogy a sztorit lehet az ő javára is magyarázni (Kenny tényleg széthullott és ő csak Clem érdekében cselekedett + sokszor kockáztatta az életét másokért + megpróbálta rávenni Kennyt, hogy álljon le a bunyó alatt, bár közben tovább provokálta).
Szóval nincs jó döntés csak döntés.
Még is a legszebb befejezésnek azt tartom, hogy Clem nem tudja lelőni Kennyt –Jane meghal – majd a végén mindketten (hárman) együtt maradnak mindennek ellenére. A befejezést újra játszom és ezt fogom választani. -
#346 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor abban a helyzetben Kenny lelövése igencsak jogos volt, de a másik befejezést megnézve tök normális lett volna utána... Na mind1 :) Utolsó mondatod az igazság, kapják be :D Amúgy ha jól láttam, az összes befejezésben a baba a közös. De a helyszínek is totál mások, szóval tényleg fingom nincs, hogyan tovább :D Szerintem a folytatást már csak jövőre kapjuk meg :( -
Evoluti0N #345 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kenny-t lelőttem, Jane-re pedig megharagudtam és ott hagytam a francba. Később mindkettőt megbántam. Újra fogom játszani az utolsó epizódot mert elfelejtették időben berakni az acsikat és nem kaptam meg őket, de nem tudom, hogy mit válasszak. Mindkettő karaktert nagyon bírom. Ugyanakkor Kenny kicsit bekattant, Jane hazudott. Egyik karakter se jó választás, se rossz választás. Nem tudom... Kapja be a Telltale. :D -
#344 Hát ez kemény baszki, nem hittem volna, hogy ennyi befejezés lesz. Párat megnézve nem a legjobb döntést hoztam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kennyt lelőttem, és a beszélgetés vele utána durva érzelmi töltetet hordozott, de másrészről jó lett volna vele tovább menni. Végül Jane-el mentem, az eddig felépített barátság alapján, amit nem akartam kidobni a kukába. A végén meg elküldtem azokat a túlélőket, a hapsi idegesítő meg shady volt egy kicsit :D Ja, és Luke halála Én utána mentem.
Én sem tudom, hogy lesz ez megoldva, mert tényleg különbözőbbek nem is lehetnének a befejezések.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Maximum akivel mentünk, azt elvesztjük az első részben.
-
Evoluti0N #343 És annyira különböznek egymástól, hogy nem tudom, hogyan oldják meg a folytatást. -
#342 7 féle befejezés? WTF
Én még csak a harmadik epizódnál tartok. Bár 1-2 napja kezdtem. Így jobb az élmény, mert nem kell sokat várni a következő epizódra.
A 3. szezon már most várós, pedig még nem is láttam a végét. -
#341 Wow, ez nem semmi. Azt hiszem sikerült a legjobbat választanom (A videóban az utolsó). Legalább is nekem ez tetszett a legjobban :) -
Aragorn831109 #340 A spoiler tag mögött van mind a hét befejezésről egy youtube videó, ha valakit érdekelne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Evoluti0N #339 Nem. Azért írtam, mert valamiért nem dobta ki az acsikat és utólag jelentek csak meg, teljesítetlenül...
Nah, jó. Ennyire jó volt. Pontosabban mondva megint ennyire kemény lett a vége...
BTW tényleg nem dobta ki az acsikat. Nem jelentek meg az epizód letöltése után. :D -
#338 Ennyire jó volt? -
#337 Oké szóval erre szavak nincsenek.... -
Evoluti0N #336 Hú baszd meg... -
Evoluti0N #335 Töltődik. VuhU! -
#334 Na lássuk -
#333 Meg is jelent a szezonzáró epizód.
Csorog is le Steam-ről, 712 MB. -
#332 Trailer is befutott:
-
#331 Jövőhéten érkezik!
#TheWalkingDead S2 Finale NO GOING BACK 8/26 PC/Mac, @PlayStation N Am 8/27 @Xbox 360, @PlayStationEU 8/28 @AppStore -
Evoluti0N #330 Kösz! Elolvastam az első mondatot és azt hittem, hogy ma jön ki az 5. rész. -
#329 Ma este!
Második évad ötödik rész trailer! Megjelenés szeptember elején! -
#328 Azért a végén befigyel egy kis eyecandy a záróepizóddal kapcsolatban. -