Érkezhetett a Marsról a földi élet?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egy túl okosnak látszani akaró fazon áltudományos böszmesége.
A földi élet teremtett, mert nincs az evolúcióra egyetlen normális bizonyíték sem.
Mivel csak az elvileg spontán kialakult életrõl van hibás elképzelésed, s az Univerzum egyetlen más életformáját, s annak kialakulását, esetleg tervezettségét nem ismered, nem ismerheted, ezért totálisan áltudományos, a véleményed, melyet még vallásos hitnek se lehet nevezni, csupán böszmeségnek.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Meg lett tervezve.
„A semmibõl nem lehetett, „
Jól látod.
„tehát vagy azt is "teremtették" (meg ami ezt teremtette azt is, és így tovább), „
Jól látod.
„vagy pedig spontán kialakult, de ha ez utóbbi igaz, akkor itt is spontán kialakulhatott, tehát nincs szükség "teremtõre", az érvelésed megbukott.”
Ezt nem jól látod. Ha spontán kialakult volna, annak lennének bizonyítékai. A DNS nem a spontán kialakulás, hanem a teremtés bizonyítéka. Szükség van teremtésre, tervezésre, mert a tervezettség tudományosan felismerhetõ.
„Az tény, hogy egy élõlény felépítése én mûködése rendkívül bonyolult. De pont a DNS az a közös pont, ami ékes bizonyítéka lehet a "közös õsnek".”
Egyetlen közös õs sincs. Ha lenne, akkor kijelenthetnénk:
Volt a tetû, elbonyolódott, s lettél te. 😊
Ezt vallod?
Ez egy iylen ujabb barom vallassa kezd formalodni az utobbi idoben.
Kivancsi vagyok mikor kerul el xenu meg az o b52esei .......
Csak azt nem értem, hogy honnan veszed a bátorságot, és miért csinálod, hogy olyan témában nyilatkozol, amihez semmit nem értesz, és még nem is érdekel a dolog?
PS: abban egyetértek veled, hogy nincs semmilyen isten és erre annál sokkal részletesebb érvelést is fel tudnék sorolni, mint amiket te írtál, de ezt itt nem fejtem ki.
Az tény, hogy egy élõlény felépítése én mûködése rendkívül bonyolult. De pont a DNS az a közös pont, ami ékes bizonyítéka lehet a "közös õsnek".
Istent a hit teremtette, ezért isten teremtõ munkáját is a hit teremtette.
Isten önmagát nem teremthette, mert ha mindent õ teremtett a semmibõl, akkor neki a semmiben kellett volna léteznie. Ez lehetetlen, illetve csak úgy lehetséges, hogy a hívek agyában lévõ szellemi rekesz eo ipso a semmi.
Isten nem teremthette az evolúciót, mert azt pont azért találték ki, hogy isten ne teremthessen. A pápa hiába fogadja el az evolúciót, ezzel nem segít az evolucionistáknak, de árt az istenhitnek.
Az evolúció hibás, sohasem bizonyított hipotézis, amelynek az alapjai is hiányoznak. Nincsenek közös õsök, nem mûködik a fajkeletkeztetõ mutáció, és a szelekció sem. A mutációk fõként károsak, a szelekció nem a többi faj tudatos tevékenysége, és nem is a többi faj öntudatlan kiválasztó, más fajjá alakító késztetése, hanem az adott faj önértékelése. Ha a fajban lévõ kritériumrendszer szerint életképtelen egy egyed, akkor az táplálékká lesz a tápláléklánc saját, vagy más fajai számára.
Az elsõ élet bizonyosan nem darwini evolúcióval keletkezett. Sose fogjuk megtudni hogyan keletkezett az élet, de a Földön se történt evolúció.
A Földön teremtés történt. Ennek tökéletes bizonyítéka a DNS kódrendszer.
"elég fontos a szárazföldi élet szempontjából" ezt vitatnám, itt a földön igaz, de én az esõt magát nem tartom reális oknak amellett, hogy élet, akár intelligens élet is kialakulhasson. Az hogy a földön ez a szárazföldön valósult meg, oda pedig a víz esõk által jut, szerintem ez önnmagában nem indok arra, hogy az élet vagy az intelligencia kialakulása mellett, fontos indokként számba vegyük. Miért kellene egyátalán szárazföld az élet kialakulásához? 😊
(Kapásból nem tudok még egy olyan vegyületet mint a víz, de csak a mi szemszögünkbõl lehet tipikus, elképzelhetõek olyan bolygók ahol speciális körülmények között olyan tulajdonságai lehetnek más vegyületeknek mint itt a víz.)
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
Gondolom azok szerint, akik szerint a Föld túl vizes, azok szerint az Európa is az.
A pánspermiával kapcsolatban teljesen egyetértek, az tényleg nem magyaráz meg semmit.
Im beginning to have less and less interest in what you think is possible or impossible. (Dr. Strangelove)
---------------------------- :-/
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Vagy a másik irányból megközelítve a dolgot, a víz vagy napfény nélkül élõ élõlények tulajdonságai vizsgálva megállapíthatjuk egy(vagy inkább az összes) "normál" élõlénnyel összevetve, hogy abban megvannak-e azok a tulajdonságok, amik a sötétszáraz lényben, és ezek után eldönthetõ, hogy melyik a specializáltabb.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Iskolás korból meg már kinõttem, hogy házi feladatokat adj nekem.
Itt egy másik:
Puska és a többiek segítsége nélkül írd meg a formális nyelvek ZH-t. Szóval ez szerinted mit jelent?
Szerinted mit jelent a következõ mondat: Öltöny és felkészülés nélkül ne menny el formális nyelvekbõl vizsgázni! Azt, hogy elég ha kiöltözöl?
Logikusnak logikus, csak hát...
A kérdés ezután az, hogy vajon ez az élet kialakulásához is elég-e, vagy csak a fenntartásához?
A "víz (ÉS) napfény" ellentétes állítása "(NEM)víz (VAGY) (NEM)napfény".
Zárójeles kifejezések logikai operátorok.
Egyébként továbbléphetünk.
eredeti:
"azt hitték, hogy víz és napfény nélkül élet sem lehet. Aztán kiderült, hát de lehet. "
javított:
"azt hitték, hogy víz és napfény együttes megléte nélkül élet sem lehet. Aztán kiderült, hát de lehet."
Megfelel? Továbbléphetünk?
"Nincs 10 éve még azt hitték, hogy víz és napfény nélkül élet sem lehet. Aztán kiderült, hát de lehet."
Ezzel te azt állítottad, hogy víz és napfény nélkül lehet élet.
Ezután TE kezdtél el lovagolni a kötõszavakon, hogy te ÉS-t mondtál és nem VAGY-ot, és én nem értem a kettõ közötti különbséget. A végén meg el akarod magyarázni, hogy a "kiderült, hogy lehet víz és napfény nélkül élet" nyilvánvalóan azt jelenti, hogy "kiderült elég pusztán a víz is az élethez".
"Amúgy neked, csak úgy halkan kérdem, mi a bajod velem?"
Nem értem miért gondolod, hogy bármi bajom is lenne veled. Úgy érzem zavar, hogy válaszolok neked. Hidd el, ha nem teszel föl kérdést, nem fogok válaszolni. Ha nem állítasz olyat ami szerintem hibás, nem fogok reagálni. Ennyire egyszerû.