104
-
#24 az asus transforer is ilyen ha jól látom, legalábbis a billentyűzetet külön lehet hozzá megvenni -
gforce9 #23 Igaz, helyesbítek: Az az eszköz egy notebook touchscreennel. :) -
caius marius #22 #13
Ugyanmàà...
Nehogymà azt kèpzeljük, hogy az almàn kívül semmi nem müködik, senki nem talàl ki semmit!
Na ezt hívjàk fanatizmusnak. A fanatistàk pedig nem tùl okos emberek. Pl. rà lehet őket venni, hogy berohanjanak a tömegbe, magukra szerelt bombákkal...
"Technikailag okos" Ez mit jelent? -
#21 Hogy sikerült levonni ezt a következtetést? -
#20 van olyan tok is amiben benne van a billentyűzet, az praktikusabb szerintem, picivel vastagabb mint egy átlag tok, de ha valaki sokat akar gépelni akkor jó:
-
endrev #19 Gforce9, nem gondoltad át. A gépelésen kívül minden másra jó ha megérintheted a képernyőt. A gépelésre viszont nem árt a billentyűzet, már ha 360-nal akarunk gépelni, és nem 20-szal. Ha valaki szövegszerkesztésre akarja használni a tabletet, kell a billentyűzet, és ha a képen látható konfigurációt magánál hordja (nem nehéz, se súlyban, se méretben), akkor sokkal jobb a felhasználói élmény mint egy netbook-kal. -
gforce9 #18 A 15-ös hozzászólásban lévő kép lényegében egy notebook. Ha már ott a bill nyilván nem masszírozza az érintőképernyőt az ember. Ha billentyűt tartalmaz a tablet, akkor az már nem tablet. -
#17 most azt használok De számomra csak akkor kell a billentyűzet ha írok(nyilván) de az esetek 98%-ban sokkal praktikusabb lenne számomra egy tablet. Valami hasonló kompozícióban, mint ahogy asgh #15-ben belinkelte. De még kivárok meglátjuk mit hoz a jövő.
Amúgy a Stargate Atlantis óta szemet vetettem a tabletekre, bár akkor még kb 2 féle volt forgalomban. Aki látta az tudja, hogy amolyan Weir stílusban használnám. Ő is ült az asztalánál dokkolóba csapta a tabletet és gépelt, amúgy meg kézben rohangált vele és nyomkodta. -
gforce9 #16 Nem egyszerűbb egy notebook? Mert az ilyen felhasználás esetén a tablet+hordozható bill, nem egyéb mint pénisznövelő.... -
asgh #15 Íme:
-
hurkaur #14 azt kihagytad, hogy: kussoljal, ha hulye vagy bazmeg.
de amugy +1 :) -
Elisium #13 Teljesen jok a samsung es az apple tablak is.
egyebkent ha a gordulekenyseget, designt egyszeruseget nezzuk, az Apple tette nepszeruve ezt is.
ahogy a microfos is majmolja alllllandoan az Applet némi faziskesessel.fél-1 néhol szegény csak egy diétás màsolatot tud osszehozni cirka 2 ev alatt)
Az Apple a legkreativabb. a tobbi csak technikailag okos.
otleteik nincsenek.
mert az ollozgatas nem kreativitas.
-
RecoPhile #12 Itt inkább kiadói oldallal van a gond, legfőképpen. Meg aztán ott az árak is. -
willcox #11 Ez valami fizetett ifos reklám?
A táblagép nem azonos ifossal.
PS: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. (aki nem érti, hogy ezt mire írtam, annak való az ifos). -
#10 "Én egy olyan tabletet akarok venni, amihez egy kattintással lehet hordozható billentyűzetet csatolni. Nekem az úgy bőven elég lenne, kiszolgálná igényeimet... szóljatok ha találtatok :)"
Öööö mindegyik? Vagy Bluetooth nem jó? Kínából ócsó :) -
kvp #9 "Én egy olyan tabletet akarok venni, amihez egy kattintással lehet hordozható billentyűzetet csatolni. Nekem az úgy bőven elég lenne, kiszolgálná igényeimet... szóljatok ha találtatok :)"
A legtobb usb host controlleres android-os tablet kepes ra, csak ra kell dugni es megy. Masik megoldas a bluetooth hasznalata, amit ugyancsak tudnak. Gyakorlatilag desktop linux van rajtuk, szoval az eger is megy, meg nagyjabol minden ami a normal linux-okkal kompatibilis. Meg az olcso kinai android-os tablet-ek is tudjak, pedig azok tenyleg nagyon gyenge labakon allnak egy markasabb keszulekhez kepest. A dolog egyebkent nem uj, mar az 1.0-as android is tudta, csak az emberek valamiert nem olvassak a dokumentaciot.
ps: Host controller-es android tablet: Olyan amibe be lehet dugni egy pendrive-ot is. Mar a telefonok kozott is a tobbseg ilyen, csak azokhoz atalakito kabel kell. Vagy marad a bluetooth-os billentyuzet es ragcsalo. Egyebkent hdmi out is van rajtuk, hogy a hdtv-re vagy a monitorra ra lehessen kotni oket, mert otthon/irodaban megis csak jobb. De tobbsegukben van upnp is, tehat a tv-re a jelet ki tudjak kuldeni wifi-n is, ami kenyelmesebb mert nem kell kabelekkel vacakolni. -
#8 na igen... Android még nem tart ott, hogy kezeljen ilyen dolgokat...:D -
miha91 #7 Asus Transformer ;) -
#6 ott van: Other 2.7mill
btw: a windows már olyan rég le van maradva... szeptemberben jön ki a windows 8?? srácok nincs miről beszélni addigra már iOS6-tal zúzunk iPhone-on és IPad-en ki tudja hanyas Androiddal hasítanak a többiek.
Én egy olyan tabletet akarok venni, amihez egy kattintással lehet hordozható billentyűzetet csatolni. Nekem az úgy bőven elég lenne, kiszolgálná igényeimet... szóljatok ha találtatok :) -
denes123s #5 Az előrejelzés szerint kb. nem is lesznek win 8-as tabletek... Nem vagyok egy elemző, de szerintem azért 2016-ra egy 20-30 milliós forgalmat csak összehoznak. -
#4 A régiek elérhetőek az elektronikus könyvtáron keresztül, az új kiadásoknál sajnos marad a warez :( -
endrev #3 Darth Sith, emögött az állhat, hogy egyszerűen az öreg rókák a kiadóknál még nem kapcsoltak, vagy aki már kapcsolt, az azt mondja hogy a 40 ezer forgalomban lévő iPad (plusz a marginális Android-os tabletek és az ePub-képes iPhone-ok és iPod touch-ok, de utóbbiakat valószínűleg kevésbé használják a tulajdonosaik ilyesmire a kijelző mérete miatt) nem jelent elég nagy piacot.
A kiadáshoz vagy szerződni kell ekönyv-kiadóval, vagy saját maguknak kell letalpalniuk, hogy közvetlenül feltölthessenek. Ezután egy könyv átalakítása a megfelelő formátumba többórás pepecsmunka, ami kemény munkaórákat jelent, aminek a bruttó költsége manapság túl magas lehet a megszorításokkal, adóemelésekkel sanyargatott és forgalomcsökkenéstől szenvedő cégek számára, és a megtérülés esélye alacsony vagy csak eléggé annak tartják ahhoz, hogy inkább ne történjen semmi.
Tehát végeredményben egyszerűen "túl kevesen vagy". :)
De javaslom az e-konyv.hu-t, talán még nem ismered, van Android-os és iOS-es appjuk is. -
EnxTheOne #2 Szerintem meg az a furcsa hogy az e könyvek meg drágábbak mint a nyomtatótt könyvek. :D -
#1 Nekem az a bajom, főleg itthon, h nagyon sok könyvet szívesen megvennék eBook formában, de egyszerűen nem adták ki. Amit azért sem értek igazán, hiszen ha már elküldik a nyomdába, gondolom digitális formában teszik, miből állna azt még kiadni egy ebook-ban? Pláne, hogy akkor több platformon lennének jelen ugyanazzal a termékkel, így nagyobb piaca lenne, ergo valószínűsíthetőleg sokkal többet is eltudnának belőle adni. Zavarja őket, hogy talán még sikeresebb lenne és több pénz folyna be? Ezt nem tudom egyszerűen feldolgozni, hogy miért csinálják ezt itthon.