104
-
#64 "A könyvolvasókat könyvek olvasására találták ki, nem újságolvasásra. Aki meg nem csak olvasni akar, és nem akar semmilyen megkötést, az notit tart :)"
Ne kezdjük megint. Volt notim. Rohadt kényelmetlen rajta könyvet, pdf-et egyebet olvasni. Az meg a totális káosz ahol viszek magammal egy eink olvasót könyolvasásra, egy tabletet pdf magazin olvasásra, egy notebookot nem tudom mire. Ezek helyett én bedobok egy tabletet a tatyóba és már indulhatunk is. -
gforce9 #63 Most látom hogy nem ugyanazt írjuk, bocsi, késő van és sok volt a sör :) Majd holnap folytatjuk. -
gforce9 #62 Amúgy a HT a TV computer a Primo, Az ABC homelab idejében kezdtem :) Nekem a C16 valami csoda volt a C64-ről, Amigáról nem is beszélve :) -
gforce9 #61 Nem pontosan fogalmaztam, mert ugyanezt akartam írni. Javítok, úgy látszik ez ilyen nap: "Egyébként a dos idejében a számítógép, főként otthonra hóbort volt, ilyet a magánember nem engedhetett meg." -
willcox #60 "Egyébként a dos idejében a számítógép főként otthonra hóbort volt." - nagyon fiatal lehetsz, ha ezt gondolod. Kezdetben a PC-k olyan rettenetesen drágák voltak, hogy csak cégek engedhették meg maguknak. Aztán amikor beindult a dzsunka korszak, akkor kezdtek lemenni az árak, és terjedtek el széles körben. -
gforce9 #59 "Nincsenek autókról szóló cikkek?" Hát arról, hogy hogyan fotózzák magukat az emberek vele, arról nincsenek, legalábbis nem ennyi, mint az ms-ről, vagy az almáról :) -
gforce9 #58 Ugyanmár, a dos korszakában a számítógép segédeszköz volt. Bármelyik cég nyithatott volna. Kompatibilitás? Naneeee. Dos-al kb. semmi sem volt kompatibilis a saját környezetén kívül. Azokra az x86 rendszerekre bárki írhatott volna jobbat is. Egyébként a dos idejében a számítógép főként otthonra hóbort volt. A grafikus felület megjelenésével kezdett el teret hódítani, ezt bárki megtehette volna. -
asgh #57 Nincsenek autókról szóló cikkek? Mert a vallásos hevületű apple fikázás most már mindenhol fellelhető, ahol az informatika a téma. -
asgh #56 Az MS a DOS-al terjedt el és a kompatibilitási kényszer miatti piaci erőfölényének köszönhette, hogy kvázi monopóliumra tett szert. Ehhez képest az apple kb. 15 év alatt húzta fel magát a csőd közeléből a világ legértékesebb vállalatának szintjére. Ezt minőségi termékek nélkül nem tudta volna megcsinálni. -
gforce9 #55 "Ehhez képest miért nincsenek teli ferrari fikázással a fórumok? " mert nincs róluk cikk -
asgh #54 Múltkor láttam egy plázában, hogy kb. 20-an áltak sorba, hogy egy kiállított ferrarival fényképezzék le magukat. Ez nem szánalom? Na ugye. Ehhez képest miért nincsenek teli ferrari fikázással a fórumok? -
gforce9 #53 Nem tudom, hogy gondolhatja azt valaki, hogy egy fogysztásra épült társadalomban az a cég a nyerő amelyik a legjobbat nyújtja. Egy fogyasztói társadalomban az a nyerő, amelyik a legtöbb terméket eladja. Az égvilágon semmi köze nincs egy cég nyereségességének jelenleg ahhoz, hogy mennyire jó vagy rossz terméket állít elő. Kizárólag ahhoz van köze, hogy mennyire tudja meggyőzni a vásárlókat a termékének megvásárlásáról. Ez a siker kulcsa jelenleg. Persze, lehet jönni azzal, hogy az apple a minőséggel győzi meg az embereket. De kicsit gondolkozva belátható, hogy az MS úgy terjedt el asztali gépeken, hogy egy fos win95-el indított. Szóval ennek a népbutításhoz több köze van, mint a valós értékekhez. Egyébként a legújabb ios-nek is vannak hiányosságai a win7-el szemben és ez fordítva is igaz. -
asgh #52 Ez a két rendszer közötti fő különbség: az egyik a fejlesztők igényeit teszi az első helyre, a másik a userekét. -
caius marius #51 Hùù apàm... Te teljesen kèsz vagy.
Van egy haverom, most vett egy ifost az is ilyen agyhalott lett mint Te. Mióta megvette a telefonjàt olyan mintha megvilàgosodott volna , azóta màsròl sem tud beszèlni csak arròl, hogy mennyire jò az ifos ès a többi meg mennyire szar. Vajon az apple csak simàn a marketinggel veszi el az agyatok vagy van valami a kèszülèkeikben? Megveszitek a telòt ès utànna zombivà vàltok. Pff.. Szegènyek :-)
-
ProgServ #50 :)))
El is hiszed amit írsz? :)
Én fejlesztettem 1 éve minden iVacakra, tudom mire képesek, és mikre nem.
Áldom a napot mikor visszatérhettem a szar winfosra. Erről ennyit. :D
Boldogok a lelki szegények. -
sanyicks #49 Kicsit okosabban kéne kitalálni az ilyen "aki mondja másraa az mondja magáraaa" alapú visszavágást, mert ez még nevetségesebb mint a többi hozzászólásod. Mindenesetre a "ha nem velünk van akkor biztos az aktuális legnagyobb ellenféllel van" logika megmutatja a fanatikusságot. Ha nem imádja az applet akkor android imádó lehet csak, ha nem fideszes akkor komcsi, ha nem libsi akkor náááczy stb :D -
#48 Jah és annyi előnye van az androidnak a windowsal szemben, hogy míg egy android program kiírja a marketen telepítés előtt, hogy szeretne magának teljes internetelérést/GPSt/el szeretné olvasni a telefonkönyvet (és ilyenkor nem telepítem), addig egy windowsos program ha akarja beolvassa a teljes e-mail címlistát ezt elküldi bármilyen figyelmeztetés nélkül, és ettől a víruskereső/antispyware sem véd meg. -
#47 Na igen, a windows annyira le van maradva, hogy csak majd a win8al jön egy appstorehoz/android markethez hasonló alkalmazásbolt, ja igen "természetesen" a windows8 annyiba kerül amennyiből egy olcsó androidos tabletet lehet venni, az android/ios meg ingyenes frissítésként jön a géphez.
az android vs ios vitához meg nem tudok hozzászólni, mert nem láttam még iost, mert kiba. drága, de biztos jó (hogy ilyenkor miért kell azt mondani hogy xar?:) -
willcox #46 A könyvolvasókat könyvek olvasására találták ki, nem újságolvasásra. Aki meg nem csak olvasni akar, és nem akar semmilyen megkötést, az notit tart :) -
#45 Az lenne a lényege, viszont a pdf-et szarul viszik,így aki újságot akar olvasni annak marad valami tablet. -
finizlik #44 iPadon könyvet olvasni elég baromság nem?
Nem éppen az a lényege az eBook olvasóknak, hogy kb nulla a fogyasztásuk és 1 töltéssel akár 1 hónapig is tudsz olvasni? (Mert miután betöltötte az oldalt nem fogyaszt semmit és nincsenek benne felesleges baromságok mint pl a wifi) -
Elisium #43 legalabbis en tuti nem robbantanam fel magam, es rolad sem feltetelezem. de mivel te feltetelezed rolam, te elobb robbantanad fel magad,azert mert azthitted hogy (paranoia) teged fognak.
ennyi.
sajat magadrol beszelsz.
-
Elisium #42 Naaaaaaaaaa, ne magadbol indulj ki!
Binladen is androidos volt:D -
attes #41 apple termékfejlesztés: http://www.youtube.com/watch?v=sdR7hCjQNwA
:D -
sanyicks #40 mi ebben az újdonság? Már régebben is írtam ezek fel is robbantanák magukat a hitetlenek között ha az apple azt kívánná :) -
Elisium #39 Nincs vallas. Mindenre van racionalis magyarazat.
Csak az lat vallasnak,megmagyarazhatatlannak valamit, aki azt nem érti.
Nem abban rejlik az ereje.
Amit irtal.Ahogy az autonak sem abban rejlik,hogy lenyomod a gázt. Az Apple tud a technikai innovaciok mellett, az erzelmekre is hatni, a design-nal, es annak hianyaval,hogy nem idegeskedsz.
Ennek korlatolt OS az ara, es jo izlés.
nincs ebbe semmi misztikus. az ember vagyik a szep termeszetes designra, es a nyugalomra.
ez csak neked kaosz.
visszaterve az autos peldara es a bazisra, csak a felszint latod. ne azert sikeres,mert bazist epitett ki, az nem az ok, az mar egy okozat. ahogy nem attol gyorsul fel az auto 100km/orara gyorsabban hogy jobban nyomod a gazt, hanem attol,hogy van ehhez megfelelo uzemanyagtartalek, amibol az az energia atalakul mozgasi energiava.
ertsd: az apple ereje abban rejlik,hogy tudja hogy rengeteg olyan ember van,akinek van szeperzeke, es szivesebben beszelget a barataival, megy el kirandulni, mint keresi a googleban a legujabb törest, cracket, es susnya-bindzsit,hogy megbuheralja a toszoli rendszeret.
nincs veluk sem baj,ha ok ezt elvezik,hogy buheralhatnak egy csunya kinezetu fostos nokian vagy winfoson. szenvedjenek.
En inkabb megyek kirandulni.
tegyetek ti is! szerintem jo "vallas"
udv!:)
ja es!
http://db.tt/3VTE3M9d
:)))) -
WoodrowWilson #38 Tipikus apple-droid vagy, valószínűleg már a menthetetlen kategória. Ebben rejlik az Apple ereje, hogy olyan felhasználói bázist tudott kiépíteni, ami istenként tiszteli. Gyakorlatilag vallássá vált a dolog. -
Elisium #37 Annyira igaz ez a kep amit belinkeltem,mint az hogy most itt vagyok.
javitva: Az Apple a legprogresszivebb ceg.
Legkreativabb, es kepesek modellt alkotni olyan szinten,hogy be is jon nekik.
nem csak az kreativitas,hogy na akkor hologram kivetites, stb, hanem maga az ujito technologia.
A tobbiek nem kepesek ennyire kitalalni mire vagynak az emberek. csak probalkoznak.
csak azzal mernek elojonni, ami mar valahol bevalt.
ez a penzehes, csak a penz,cigi,pia erdekel eletfelfogas.
Az Applet is a penz orientalja, de ugy hgy mellette szep dolgokat alkot, ami szebbe tesz az eletet.
A tobbieknek meg csak ez az unalmas agyonracionalizalt korlatolt moho kapzsisag a motivalo ero.
A legjobb uzlet az ahol mindenki jol jar.
ez a szimbiozis.
es ezert legyozhetetlen az Apple.
mert lassan de biztosan felepitette ezt, amit.
a tobbiek mindig csak mohon akartak a legmagasabb profitot.
de most szep lassacskan utolerte oket a sorsuk.
mert ha valaki hosszutavra tervez, ad is nem csak elvesz, annak a jovedelme az ido fuggvenyeben abszolutertek x negyzet szeru gorbet mutat. csak szeru a lenyeg hgy az elejen alig novekszik,ugy kell elkepzelni.....es aztan dramaian beindul az egesz egymast erosit kb minden tenyezo minden tenyezot a profit es presztizs javara.
az elejen nem megy annyira jol lassacskan novekszik, de aztan az lesz ami most lett!
:)
Az Apple lett a legertekesebb ceg.
nyilvan egy fos androidos vagy fos windowsos ezt csak ugy tudja elkepzelni,hiszen magabol indul ki (penzehes uzletpolitika),hogy tuti csak lehuzas lehetett.
foleg ha az magyar aki egyebkent is ket honapot dolgozik egy mb pro araert.
de nem igy van.
egyszeruen az apple azt adja ami az igenyesebb kavet ki nem lotykolo embereknek kell.
a toszoli igenytelen kavet kilotykolos idiotaknak meg marad a buhera-matyi verzio, hogy azthiszi az Apple szar.
holott mindketto jo, csak az iOS táposabb, es nem csak azert mert o gyartja a hw-t.
hanem az otleteik is progresszivek. (ami az innovativ felett all vagy 3 lepcsofokkal) :);)
-
Elisium #36 http://db.tt/3VTE3M9d
-
Elisium #35 Zert hangzik borzalmasan, mert hazugsag!
Az Apple a legprograsszivemm ceg a vilagon!
Vegyel a kezedbe egy iPhone4St vagy iPadet es nezd meg mennyire zsenialisan kezreall!
-
ProgServ #34 Az Apple nem kreatív!
Tudom, ez borzalmasan hangzik, de tényleg nem az!
Kizárólag abban jók, hogy a vasat összegyúrják a szoftverrel, ami egy szinte tökéletes egységet képez, és tényleg jól használható így.
Ha megnézzük az úúúj iPadet, hát nem esnék tőle hasra.
Nagyobb felbontású kijelző, erősebb proci és előlepi kamera...hát nem nevezném valami hihetetlen nagy kreativitásnak a dolgot, már bocs.
Ez nem kreativitás, hanem hiánypótlás.
A dizájnolásban Jobs nagyon jó volt, de, hogy az utódai mit fognak összehozni, az marhanagy kérdés!
Most úgy látom, hogy félnek eredeti ötlettel kiállni, és ha majd eljön az idő, mikor a nép megunja a ráncfelvarrott termékeket...és el fog jönni ez az idő, akkor szarban lesznek. -
#33 "Lehet ám olcsón is olvasni, csak be kell iratkozni valamelyik könyvtárba. A könyv nem fog lemerülni, így tölteni sem kell, az "üzemideje" több száz év is lehet. Nem folyik ki az ember szeme, tehát arra sem lehet panaszkodni. Igaz, mostanában nem nagyon trendi könyvet olvasni."
Sajnos nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy nagy könyvtár mellett lakjon ami tipikusan max megyeszékhelyeken van, és még ezekben a nagy könyvtárakban is meglepően kevés új könyv érkezik. Tehát ha valaki modern, új kiadású könyveket szeretne olvasni a könyvtár sajnos nem megoldás. -
willcox #32 Lehet ám olcsón is olvasni, csak be kell iratkozni valamelyik könyvtárba. A könyv nem fog lemerülni, így tölteni sem kell, az "üzemideje" több száz év is lehet. Nem folyik ki az ember szeme, tehát arra sem lehet panaszkodni. Igaz, mostanában nem nagyon trendi könyvet olvasni. -
gosub #31 ennek a 2/3-a hülyeség amit írtál. A MagyarElektronikusKönyvtárat bővítését a kiadók nyomására 'állították' le, nem anyagi, technikai nehézségek miatt. Ugyan az a képlet mint a lemezkiadóknál akik a 40éves cuccot is sláger áron akarják kisajtolni... -
NullZ3r0 #30 "Többen is az iPad-tól várják a megváltást" - ezt simán elhiszem néhány elvakult Apple-fant elnézve.
Én tisztelem őket, de azért az túlzás, ahogyan egyesek fanatikusan imádják. -
gforce9 #29 Hidd el nincs is ez olyan messze az igazságtól... :S -
#28 Cím alapján ítélve: Jézus után az ipad akar lenni az új megváltó? -
Elisium #27 Kedves "nehogymáá",
bár érzem az "á" duplázásábòl, illetve az "r" elhagyása is azt érzekelteti, legalabbis hogy probalja,hogy nagyon laza, illetve kemény vagy. Ezzel nincs is gond,de ha nem gond a fanatizmus felreertesbol adodo gyanujanak minimalizasa végett, a legoszintebb baratomhoz a matematikahoz fordulnek, hogy igazoljam hogy felrebeszelsz.
Ugy,ahogy irtad igaz az allitasod. Viszont ezt te talaltad ki.
En ugy sugalltam,hogy Az Apple kreativabb,nempedig csak o kreativ. Erzed a diffit?
Elobbi igaz, utobbi kamu.
marpedig ha ennyire eltulzod az adatokat, nem nehez ugy kiforgatni,hogy ugy erezd jol megmondtad.
Nehogymáá!
;) -
gforce9 #26 Hmm? Ennek mi köze a winhez? Pusztán annyit mondtam, hogy ha képernyő+bill egyben mobilisan az notebook. Ha billt is hurcol az ember, akkor már ugyanmindegy szerintem, hogy egy sima egyszerű, esetleg átfordítható kijelzőjű érintőképernyős notebook, vagy egy tablet amihez külön veszel billentyűt. Persze lehet más nevet aggatni rá, de a lényeg nem változik tőle. Egyébként egyik oprendszer fanja sem vagyok, mindegyiknek vannak erősségei és gyengeségei, fura is lenne, ha szaroznám bármelyiket, hiszen többé kevésbé mindegyikkel dolgozok, bár munkámból kifolyólag inkább win-ekkel hoz össze a sors, de ettől még se a wint, se az osx-et sem az androidot se a többieket nem fogom se jobban sem kevésbé szeretni. Egyébként azt megértem, hogy nálad a szoftver a lényeg. Mert ennek így is kéne lennie mindenkinél, amikor eszközt vásárol. Nem az ezközt vesszük meg és majd utána kitaláljuk mit is fogunk vele csinálni, hanem fordítva. Csak a mostani hype-ban ez a szemléletmód már kezd kikopni, de akkor is ez marad a helyes. -
#25 Vagy nézheted úgy, hogy ha lenne egy levehető billes, touchscreenes rohadt vékony notebookot, akkor az már tablet :)
Szerintem neked a szoftverrel van a fő gondod, nálam pl kizáró ok egy tabletnél a Win oprendszer, neked meg azzal van bajod, hogy nem win van rajta. Jól értem?