104
  • Kindle
    #104
    Haha, ez tényleg így van!
  • narumon
    #103
    "Bennem azért felmerült egy kérdés: miben jobb az iPad ebbok olvasásra, mint egy Androidos gép?"

    Nem feltétlenül írtam, hogy jobb. Hol írtam ilyet? Sőt barátom androidos gépet használ ilyen célra. Csak egy jó androidos gép nem olcsóbb mint az ipad.

    "Csak mert ahogy én látom, pont hogy az Androidos gépek a jobbak, hiszen azokra jelentősen több lehetőség van ebook olvasó szoftvert találni a neten..."

    ?? Van egy olyan, hogy appstore. Még csak túrnod sem kell a netet, csak itt rákeresel és millió változatot találsz, mindenféle dologra kihegyezve, mindenféle formátumot támogatva. Szóval ezt a hozzászólást most nem értem. (ha valaki meg 1500 féle olvasó szoftverből nem talál neki megfelelőt az 2000-ből sem találna, de egyelőre abban sem vagyok biztos, hogy androidra többféle érhető el)
  • lordsithlord
    #102
    Bennem azért felmerült egy kérdés: miben jobb az iPad ebbok olvasásra, mint egy Androidos gép? Csak mert ahogy én látom, pont hogy az Androidos gépek a jobbak, hiszen azokra jelentősen több lehetőség van ebook olvasó szoftvert találni a neten...
  • narumon
    #101
    Ebben meg neked van igazad, de a legtöbb ilyen ember aki nem használja az nem is vesződik még egy ipaddal sem. Lehúzza a 8 óráját valami túlélő módban, utána hazamegy és tévézik....
  • caius marius
    #100
    Ebben igazad van, de szerintem csak akkor ha napközben valamilyen módon tènyleg hasznàlja az agyàt. Viszont èn úgy látom, hogy a legtöbb ember nem hasznàlja, max annyira, hogy mit kell venni ma.
  • narumon
    #99
    "Nem, nem zseni de nem is lustítja el az agyàt. Ha valakinek örökkè ki van nyalva a segge, az elöbb utòbb elfelejt gondolkodni is, mert minek is tennè hisz vannak akik gondolkodnak helyette..."

    A kettő nem függ össze, mert mondjuk egész nap egy matematikai problémán töri a fejét és este már nem akar a géppel szopni, vagy cikkeket, regényeket ír és az informatikát utána már csak kikapcsolásnak használja. Attól, hogy egy utcai sportkocsi könnyebben vezethető mint egy Forma1 autó attól még nem lesz hülye aki vezeti. Nem tudom érted-e...
  • narumon
    #98
    "Visszatèrve arra, hogy ki a fanatikus, akàrmilyen ùj gèppel jönne ki akàrmellik gyàrtò, hàt èn biztos nem àllnèk napokat, de mèg œràkat sem sorba. Azokon akik ezt teszik àltalàban teliszàjjal röhögök. Idióták!Egy tetves telefonèrt sorbaàllni, nem normàlis dolog."

    Egyetértek, de ez alapján nem tudsz márkát megítélni, mert a Samsung Galaxyért is sorban álltak az emberek, a Star Wars bemutatója előtt is sorban álltak az emberek, a Media Marktban kávéfőzőért is sorban álltak az emberek, és még millió dologért. Szerintem sem egészséges dolog, de ez nem "egy cég sajátja".
  • hurkaur
    #97
    Mint a samsung ugyvedei, mikor nem tudtak kulonbseget tenni ugye :)
  • caius marius
    #96
    "Innentől fogva az is érthető, hogy esetleg ipad-nek aposztrofálják a tableteket, " Persze, ha ez az agyzsugorítò cikk egy fizetett hirdetès. Ha mogyuk a samu 10.1 tàblàjàt valaki le àjpadozza, hàt az elèg èrdekes lenne. De azt mindenesetre azonnal elàrulnà magàròl, hogy fingja nincs az egèszröl.
  • caius marius
    #95
    A samu kontra apple perben, ha jòl tèvedek a samu màr bizonyította, hogy a ürodüsszeàban màr tàblagèpeket hasznàltak. Hoppà. Persze kicsit nagyobb volt de akkor is tàbla. Szal akkor ki is lopott?
  • caius marius
    #94
    "Valamiért sokan tévesen azt gondolják, hogyha valami egyszerűsítve van, akkor a használója valószínűleg buta, ergo aki bonyolultabb rendszert használ az az igazi zseni."
    Nem, nem zseni de nem is lustítja el az agyàt. Ha valakinek örökkè ki van nyalva a segge, az elöbb utòbb elfelejt gondolkodni is, mert minek is tennè hisz vannak akik gondolkodnak helyette...
  • caius marius
    #93
    Ja, majd az almaèlmènnyel forradalmasìtjàk az oktatàst. Persze ezt is csak az ifos tuggya. Ezek utàn a gyerekek majd szivesen tanuljàk azt is amit egyèbkènt utàlnak.
    Visszatèrve arra, hogy ki a fanatikus, akàrmilyen ùj gèppel jönne ki akàrmellik gyàrtò, hàt èn biztos nem àllnèk napokat, de mèg œràkat sem sorba. Azokon akik ezt teszik àltalàban teliszàjjal röhögök. Idióták!Egy tetves telefonèrt sorbaàllni, nem normàlis dolog.
  • hurkaur
    #92
    Neked a hulyesegeket kene szabadalmaztatnod eskuszom, mert ekkora sotetet a vilag nem latott.
  • hurkaur
    #91
    Majd biztos egy olyan ember velemenyere fogok adni, aki szerint az osx linux alapu. :D
  • willcox
    #90
    Az emberek nagy többsége képtelen arra, hogy szabatosan, egyértelműen fejezze ki magát. A pongyola élt, a pongyola él, a pongyola élni fog (az eredeti mondás hatodik leninnel volt használatos). Az, hogy Kovács 2 Pistike képtelen a szabatos megnyilatkozásra, az az ő helyzetében bocsánatos, mint ahogy egy fórumban való bármilyen hozzászólás esetében is. De egy cikk esetében semmiképp.
  • willcox
    #89
    Nem kell sorolnod, én is tudtam ilyen nevet írni.
    Te itt elsőket soroltál fel, a rohadtalmának viszont egyik terméke sem volt első soha, hiszen előtte már bőven akadtak ilyen termékek. Vagyis ingyen reklámot ezeknek a tetveknek ne csináljunk, ami lassan még a levegőt is szabadalmaztatná, ha tehetné.
  • narumon
    #88
    Jah és az egyik legismertebb csak most jutott eszembe: MATCHBOX :)
    Nem úgy mész a boltba, hogy kicsi tologatós autót kérek :)
  • narumon
    #87
    Kivéve ahol nem, mégis ezt mondják :)
  • narumon
    #86
    Jelen esetben nem arról volt szó, hogy az apple mit szólna hozzá, meg te mit szólsz hozzá. Lent itt egyik kollega megállapította, hogy rengeteg ilyen szó van te ebbe belekötöttél. Ennyi. Nyilván ez ma még abszolút nem aktuális mert nem forrtak össze a nevek, erről akkor lehetne beszélni ha 20 év múlva bemész egy boltba és hordozható táblát szeretnél venni és azt mindenki úgy hívná, hogy ipad, vagy pad. Esetleg ha bemész majd egy repülő kocsit venni és azt mindenki Samsungnak fogja hívni, mert az ragadt rá a fejlesztő miatt. Érted???
  • willcox
    #85
    "külföldön ugye sok helyen a fénymásolást úgy hivják hogy xeroxozd le ezt meg ezt" - mert ott biztosan xerox fénymásoló van. :)
  • narumon
    #84
    Mondjak még példákat? Thermos? Még Magyarországon is így hívod akkor is ha egy kínai hőtárolós dobozkát veszel, pedig ez egy cég termékének a neve. Esetleg fridzsider szót hallottál már hűtőre mondani? Vagy frigót? Pedig ez az Electrolux egyik induló termékének volt a neve. Frizbi? Ez is egy gyártónak a terméke. Dzsip? Ugye ezt sem kell bemutatni. Soroljam még vagy kezded érteni miről beszélt itt egy kolléga?
  • willcox
    #83
    De olyan termék, aminek csak Cola a neve, szerintem nincs.
    Szerinted mit szólna a rohadtalma, ha egy kínai gyártó előjönne pl egy olyan névvel, hogy Szecsuán Ipad? Vagy esetleg a Szecsuánt elé sem teszik? Szerinted mekkora kártérítést követelnének? És ha az ipad (levédték a nevet) csak rohadtalma által gyártott tabletet jelenthet, de van a piacon sok egyéb szereplő, ami szintén gyárt tabletet, akkor ha tabletekről akarnak általánosságban beszélni, nem használhatják az ipad nevet, hiszen az csak egy bizonyos gyártó egy bizonyos termékének a neve.
  • narumon
    #82
    Nagyon nem akarod érteni ugye? A walkman is jó példa, meg a discman is. A Jacuzzi meg családnév mellett annak a cégnek a neve aki előszőr csinálta ezeket a pezsgőfürdőket (és tudtommal ma is létező cég), mégis ha bemész egy üzletben és kerti pezsgőfürdőt akarsz venni akkor egy kerti Jacuzzit keresel még akkor is ha éppen tök más márkát akarsz venni. Érted? Mondhatnám a Xeroxot is (külföldön ugye sok helyen a fénymásolást úgy hivják hogy xeroxozd le ezt meg ezt.)
  • willcox
    #81
    A walkman szerintem jobb példa lett volna, mert a Jakuzzi az családnév.
  • narumon
    #80
    Miért is? Pont erről van szó. Mindenféle ehhez hasonló üdítőt Cola (Kólának) hívnak még akkor is ha soha nem látott Kola diót.
  • WoodrowWilson
    #79
    Winchester?
    Nem mintha félni kéne, hogy minden táblát ipadnek fognak hívni, a tábla név már túlságosan elterjedt ahhoz.
  • willcox
    #78
    Melyik? A Coca, vagy a Pepsi? Ez nem volt jó példa a részedről. Szedd össze magad, ez nagyon gyenge volt.
  • narumon
    #77
    Vagy már az előbb is említett Jacuzzi.
  • narumon
    #76
    ?? Ha már USA, akkor pl Cola.
  • willcox
    #75
    Reklámok és ostoba "újságírók" mindenhol vannak, de ez nem jelenti azt, hogy az lenne a jó. Az usákoknál egy ilyenért alaposan megfingatnának egy ilyen oldalt. Lehetne csengetni rendesen.
  • narumon
    #74
    "Egy terméktípust nem szabad egy konkrét termék nevén nevezni."

    Azért ha körbenézel a világban rengeteg ilyen példát találsz amit úgy nevezel ahogy az első típust nevezték.
  • willcox
    #73
    "ettől függetlenül ők hozták a köztudatba ezt az eszközt." - az ipadet igen. Meg az összes ifost is. De ez nem azt jelenti, hogy nem léteztek már ezek előtt is ilyen eszközök, vagyis a köztudatban már jóval korábban ott voltak. Ja, hogy korábban pl. nem hívtak semmit ipadnek? Persze hogy nem, mert ezt a nevet a rohadtalma adta nekik, mármint a saját felnagyított ipod touchuknak.

    "Innentől fogva az is érthető, hogy esetleg ipad-nek aposztrofálják a tableteket, akár már egy cikkcímben is. Nincs ezzel gond." - már hogyne lenne gond vele. Egy terméktípust nem szabad egy konkrét termék nevén nevezni. Ilyet csak akkor tesznek, ha bújtatott reklámot akarnak alkalmazni, mint jelen esetben is. Ráadásul ez így nagyon megtévesztő is, és jogtalan előnybe helyezi a terméktípus többi szereplőjével szemben. Ha én tablet gyártó lennék, beperelném a cikkírót szándékos félrevezetésért, és az olvasó tudatos megtévesztéséért. Persze, ha ez fizetett reklám lenne, amit fel is tüntetnek, akkor más lenne a helyzet. Akkor nem lehetne elmarasztalni az sg-t.
  • warchief
    #72
    "Ez valami fizetett ifos reklám? A táblagép nem azonos ifossal."
    Azon túl, hogy trollkodtál elmondom, hogy pl. a Jacuzzi is "csak" egy márkanév, mégis rengetegen, sőt majdnem mindenki úgy hívja a pezsgőfürdőt, pedig millió márkanév alatt kerülnek forgalomba.
    Innentől fogva az is érthető, hogy esetleg ipad-nek aposztrofálják a tableteket, akár már egy cikkcímben is. Nincs ezzel gond. Lehet fikázni az apple-t, de ettől függetlenül ők hozták a köztudatba ezt az eszközt.
  • gforce9
    #71
    "Mièrt èri meg egy i5 procival hajtott szarèrt kiadni több mint fèlmillió forintot?"

    Vannak célfeladatok, amikre jelentősen gyorsabb. Ebben az esetben indokolt. De otthonra max péniszhosszabbító az asztali mac. Általános felhasználásnál semmivel se gyorsabb egy ugyanolyan vason futó win7-nél. Illetve van amiben gyorsabb, van amiben lassabb, lényegi különbség nincs.
  • Dynamic
    #70
    Jah i5. Gondolom a notebookra gondoltál. Az A5X-es iPaddel kevertem, most logikusabb volt ez ennél a cikknél, úgyhogy az a rész sztornó.
  • Dynamic
    #69
    Mit kell ezen magyarázni? A kajás példánál maradva: én szeretem a rakott krumplit, más meg nem. Ilyen egyszerű.

    Félmillió forint? Micsoda? 500 dollárért már el lehet vinni az új iPadet. Magyarországon is 150 körül lesz. Milyen félmillióról beszélsz?

    Azt sem igazán értem, hogy miért baj az, hogy minden logikus, egyértelmű és kézreáll? Miért kell lenézni azokat az embereket akik ezt szeretik, akiket nem érdekel a káosz meg az OS buherálás. Valamiért sokan tévesen azt gondolják, hogyha valami egyszerűsítve van, akkor a használója valószínűleg buta, ergo aki bonyolultabb rendszert használ az az igazi zseni. Nevetséges. Ez a felfogás az ostobaság, nem pedig azok, akiket folyamatosan lenéztek. Tök természetes és érhető a törekvés, hogy minden egyszerűsödik. És az is egyértelmű, hogy az emberek szívesebben használják azt, ami nincs szarrá bonyolítva.
    Ezekből is látszik, hogy az Apple köpködők sokszor ezerszer fanatikusabbak. Csak ők fanatikusan gyűlölködnek.
  • narumon
    #68
    Asztali almáért kiadni annyit nem tudom miért éri meg, nem ismerem őket biztos megvan annak is az oka. A noti már egészen más tészta, ott igazából ugyanolyan notit más gyártótól sem kapsz meg szignifikásan olcsóbban, tabletet még ugyanolyan áron sem.

    "Na a kènyelem nàlam nem első szàmú szempont"

    Nálam viszont igen. Gondolom vannak még így emberek.
  • caius marius
    #67
    Na szóval, volt màr a kezemben ifos ès mègsem lettem tőle fanatikus. Elkèpzelni nem tudom, hogy Ti mièrt estek hasra az alma elött. Vèlemènyem szerint nem nyújt akkora felhasznàlói èlmènyt, hogy ezèrt fanatikussà válljak ès templomot emeljek Jobsnak aki mèg fürdeni is elfelejtett időnkènt. Magyaràzzàtok màr el nekem, hàtha veszek egy ifost, hogy mitől jobb mint pl az android, vagy ha màr pc, akkor winfos? Mièrt èri meg egy i5 procival hajtott szarèrt kiadni több mint fèlmillió forintot?
    Nem hiszem, hogy sikerülne...
    Egyszer beszèlgettem egy ifos fejlesztővel, Ő azt mondta, azèrt jó az alma környezete mert nem kell gondolkodni, mikor hova nyúljak. Mivel buta amcsiknak lett kitalàlva ezèrt minden a vègtelensègig le van egyszerűsítve, hogy nagyon kènyelmes legyen. Hurrà. Na a kènyelem nàlam nem első szàmú szempont
  • Dynamic
    #66
    Persze meg sem fordul a fejedben az a kézenfekvő dolog, hogy esetleg tényleg olyan jó, tényleg akkora felhasználói élményt nyújt neki. Biztos agymosott lett a csávó. Há' persze... logikus. Kb. mintha megkóstolnám a rakott krumplit, aztán áradoznék, hogy milyen finom, mire te megpróbálnád bebizonyítani, hogy nem is finom, csak biztos valami drog volt benne, amitől meghülyültem.
    Öcsém, és még te mondod a másikra, hogy agyhalott.
  • narumon
    #65
    "azóta màsròl sem tud beszèlni csak arròl, hogy mennyire jò az ifos ès a többi meg mennyire szar. Vajon az apple csak simàn a marketinggel veszi el az agyatok vagy van valami a kèszülèkeikben?"

    Köszi. Megerősítetted, hogy nem agymosásról van szó, hanem felhasználói élményről. Nekem is van egy csomó ilyen barátom. Előszőr nem akart venni mert divatszar meg mittoménmi. Ma meg már veri a fejét a falba, hogy miért nem hamarabb vette meg, sokkal jobb mint bármelyik korábbi telefonja, pedig nem szarral rohangáltak.