Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A Buk és más mobil rendszer települése mondellezve van? Végig kellene zongoráznom valahogy majd az egységeket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Jeffjohnson
Ezt majd megnézem mert így hirtelen azt mondanám, hogy a BUK is csak egy célra tud egyszerre indítani de majd kipróbálom.

Jeffjohnson
akarom mondani mikrózni <#idiota>

Molnibalage
A légvédelem túlterhelése a valóságban is mûködik a régi rendszerek ellen. Nekem még nem volt idõm játszani ezzel - újra kellett rakni az oprendeszeremet - de ha korrekten modellezik a Buk-ot, az képes több TELAR-ral szimultán célleküzdésre, az Sz-300 változatok meg aztán fõleg. Azokat ilyen primitív módszerrel nem lehet megszivatni, mert egy 90 fokos "tûzíven" belül akár 6 célt is képes szimultán leküzdeni. A Buk újabb változatai már TELAR-onként is képesek asszem két célra dolgozni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Jeffjohnson
Jó taktika, majd kipróbálom csak jó idõzítés és elég sok makrózás kell hozzá. Olyat viszont már láttam, hogy sok olcsó géppel mentek a célokra.

Légvédelem kontra vadász témakörhöz:

Ez most 1 vs 1 -beni tapasztalat több vs többnél kell a csapat összefogása, de arra is igaz.

A légvédelem hatékonyan legyûrhetõ ha túlterhelik. Vagyis nem magányos gépekkel hanem egy nagy kötelékben rácsapni. Egyik kedvenc példám 1 vs 1 én franciákkal az ellenfelem oroszokkal.Volt ott BUK, Strela,és nem Tungoska hanem Zsu-23/4-bõl a legjobb.Meg talán egy két strelás vagy iglás az erdõkben.
Elõre küldtem egy Mirage F2000-est mögötte jött 6db Mirage 5f és 2 Jaguar(antiradar)
Az elsõ Miragera indítottak minden honnan rakétát én az 5F-ekkel manuálisan kijelöltem az indítás helyét és oda dobtam a bombákat a Jaguarok pedig már messzirõl lelõttek néhányat. Az Eredmény egy totálkáros de javítható Mirage F2000-es némi sérülés ezen meg azon de az ellenség légiereje romokban.
Utána 5 perc alatt megnyertem a meccset.
Mondjuk a távolságot nem értem, ezek elvileg nem HEAT rekéták lennének?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Függ a távolságtól a rakáta AP értékõtõl és a páncél értékétõl.

pl.: Egy 20as front páncélt a 14es APjü ATGM rakéta max távolságból nem sebzi max 1 rublikát. Ha jól emlékszem 100 méterenként 1APval nõ a lövedékek ereje.

És a rakéták néha úgy tünnek, hogy találnak de nem mégsem. Replaybe ha rázoomolsz láthatód ha pl a közelben csapódik be

Molnibalage
Benne, de én szerintem max. egy vereséghez fogok asszisztálni. 😊

Vannak.
Ha már ennyire összegyûltünk akkor lehetne játszani hétvégén egy 2v2-t ha benne vagytok.
Molnibalage
A repcsik egymást is üthetik? Tehát vannak légiharcok is?

A különféle vadászgépekrõl nem beszélve

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Csak 1x, de elég könnyen elhullanak. Mivel minden értelmes játékos egyik elsõ dolga az, hogy AA zónákat épít ki, vegyes eszközökbõl.
A legjobb és egyben legdrágább gépek is pillanatok alatt megsemmisülnek ha belefutnak egy ilyenbe. Ráadásul könnyû a légvédelmet ilyen "partizán" módra, a legsunyibb helyekre telepíteni, meglehetõsen olcsón.
Persze ha nincs AA akkor durván lehet velük tarolni. Volt olyan hogy velük fogtam meg egy páncélos támadást, mert okoska nem vitt légvédelmet a tankjai mellé 😊.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Hogy én is hozzászóljak én 1vs 1 2vs2 3vs 3 meccseket szeretem.(attól függ melyik,hogy épp hány haverommal játszunk együtt) Illetve néha 10 vs 10-et tolunk.

A másik pedig ami miatt írtam az egy kérdés lenne:
Hogyan számolja a páncélátütési értéket a játék? Mert eddig kétszer esett meg az velem,hogy nem vitte át a rakéta a tankot. a két durvább példa:
4 Chiftaen(nem tom,hogy kell írni) mk10-es 14-es frontpáncél
VS
Mi-35 és 4 szakaszgyalogos (Keletnémet)
Oldalról lövik RPG-vel a tankokat amik csak rpg2-esek ami nem ér sokat de az,hogy szembõl a Kokon rakétából 3db-ot kibírjon egy ilyen tank az durva.(20-as páncélátütés vs 14-es frontpáncél)

Durvább példa:
Leopard 2A4 1db
Kibírt 12db Konkurst! 16-ot lõttek rá abból 4 félrement 12 talált és nem halt meg.

Ezrt kérdezem,hogy hogyan számolja a páncélátütést a játék met az oké,hogy 1-2 rakéta nem öli meg a tankot mert mittomén rossz a szög. De a fenti kettõ példában nagyon nagyon sok rakétát kaptak ezek a tankok és nem igazán hatotta meg õket a dolog.
Molnibalage
Hú, ez tényleg durva lehet. Lényegében végtelen tûzerõ, bár nem permanens. A sima csatában ezekért csak egyszer kell "fizetni"?

Ja, kb.

Molnibalage
Ez azt jelenti, hogy X idõnként újratöltõdik és lehívhatóak ameddig nem lövik le õket?

Am ki milyen bónuszokat szokott kiválasztani deck készítésnél? Én pl csak a korszak korlátot szoktam benyomni. A B kategóriás WP cuccok még elég jók szoktak lenni.

Ja, én is nyugtáztam a csata végén hogy de jól jönne most pár gép, amikor láttam a sok statikus célpontot 😊.

Megjegyzem a repülõgépek jól jöhetnek az ilyen elhúzódó csatákban marha jól jön a repülõ, annak a töltése "ingyenes"

Nekem is hasonló volt. 2,5 óra után léptem le, mert éjszaka volt és már majd elaludtam.
Meg már nem is volt nagy élvezet a dolog, mert egyszerûen nem volt már semmi utánpótlásunk. A helikopterek jó része a földön dekkolt, a harckocsik is csak ilyen minimális távokat mehettek, lõszer is alig volt bennük. A légvédelem is teljesen kifogyott, ami nem is volt baj, mert már senkinek se volt repülõgépe 😄.

Szerintem is a 30 perc-1 óra szokott lenni átlagosan egy csata

Total desctruction menet: fél 11 kor kezdtük fél 2 kor léptem ki mert reggel kelni kellett. (igaz a végére annyira kifogytunk mindenbõl hogy már a lõszert és üzemanyagot számolgattuk a páncélosokban)

Játékmódtól függ. Én 3v3 és 4v4 csatákat szeretem. Azok ilyen 40 perc alatt lemennek. Meg általában ennyi az idõlimit is, ha van.
Vannak mazoisták akik total destruction módban játszanak, idõlimit nélkül. 1x betévedtem egy ilyenbe, na az több mint 2 óráig ment.

Molnibalage
Egy játékban a csaták között mennyi idõ szokott eltelni? Egy meccs egy térképen mennyi ideig tart nektek átlagosan?

Igazából kevés szituáció van ahol nagyon kellenek a reflexek, mivel a csatákat a jó pozicionálás/elõkészítés dönti el. Ez inkább ész játék.

Egyébként a makrózáson csak annyit kell érteni hogy pld CTRL+7 re berakod az egyforma radaros cuccokat utána kb 2 lépésbõl ki tudod kapcsolni õket.(igen ez a része sajnos reflex játék)

Igaz de amikor a 100 valamennyibe kerülõ ravent (amibõl behozhatsz max 2 õt) leszedik, az meg kilõ egy 30 ba kerülõ valamit (amibõl behozhatsz 12-õt) szerintem jó csere volt

Én le szoktam kapcsolni a gépágyú részét, mert csak az radaros.
Általában úgy csinálom hogy a KUB/BUK üteg mellé teszem be õket, infrás módban. Elsõ körben radarosok is fel vannak kapcsolva, hogy lássa az enemy hogy hol vannak, aztán amikor látom hogy jön a vad menyét, akkor lekapcsolom õket. Persze szerencsétlen nézi hogy miért nem lõ a gép, persze ekkor már a Tunguzka elkezdõ szórni õket. Aztán amikor rányomja az evac-et a gépeire, akkor vissza nyomom a radaros cuccokat is, amik végeznek a támadókkal.
Igényel némi makrózást és jó idõzítést, de egy ilyen után nem sok problémám lesz a SEAD gépekkel 😊.

Jeffjohnson
Igen ez is le van modellezve viszont a repcsik fegyverzetét sajna nem lehet beállítani kész "csomagban jönnek". Annyira nem vészes egyszerre 1-2nél nem nagyon van több AA a területen. Megszokás kérdése ha sok a SEAD alapból kikapcsolom és úgy hagyom amíg csapdát nem tudok állítani nekik vele.

Igen vannak Anti radar fegyverzetû repüllõk amik elég pontosan tudják telibe lõni a radaros légvédelmet (plusz a többi repülõtõl eltérõen fel is derítik a radaros célokat)
Egyébként tapasztalat alapján nem mindig érdemes beküldeni a célra közvetlenül hanem a "front mögött köröztetni"

Jeffjohnson
Nade a Tunguzka is "félig" radaros úgyhogy annál is észnél kell lenni.

Egyet értek az orosz kollégával Tunguzka vagy a különféle strela változatok a BUK/KUB elõtt tud csúnya meglepetést okozni a SEAD repcsiknek 😊

Molnibalage
Ilyen szinten van modellezve a légierõ és a légvédelem, hogy SEAD fegyverzet is van?

Ha viszont a radaros egységeknél kézzel kell kapcsolgatni a radart, akkor megint az az érzésem így próba nélkül, hogy reflexjáték ez a része...

Mondjuk a ruszkiknak is ott a Tunguzka, azzal jó kis csapdákat lehet felállítani a SEAD repcsiknek.

Molnibalage
Sith-tel szombat este próbát teszünk.

Jeffjohnson
Engem az sc2 kompetitív része érdekelne. Sokan játsszák ezért kb. szintednek megfelelõ ellenfelet kapsz. Itt azért más a helyzet mikor látom, hogy 3an állnak a rankedhez sorba és nincs ellenfél.

jeff : az sc2õt semmiképpen ne, az egy konzolokra butított gagyi, bélyeg térképekkel, közelébe nem ér az elsõ résznek

valaki írta, hogy a supremben tul sok felé kell figyelni, ez szerintem nem igaz, mert annyira profi az UI, hogy a parancsokat egybe tudod fûzni, a gyártást elõre beállítani, vagy automatizálni is akár, ha jó a gazdaság, és akkor csak az egységeid babusgatásával kell foglalkoznod

Jeffjohnson
Naja NATO fõleg a légi egységek illetve az infrás AA miatt nagyon erõs azt nem szeretem, hogy az orosz légvédelem szinte teljesen radar alapú ezért folyton ki-be kell kapcsolgatnom, hogy nehogy az anit-AA repcsik rommá lõjék egyszer nagyon csúnyán megszívattak ezzel azóta óvatosan használom.
Orosz oldalon a tankok a jók abból is fõleg a T-80.

Jeffjohnson
jaja simán 😊

Tudom hogy op de nem szeretem ha nagyon hullanak az egységeim
NATO USA Német
VSZ Szovjet

Oldalra nem tudok mit mondani elvagyok mindkét oldallal

Egyébként egy gyors közvélemény kutatás.
Kinek mi a kedvenc népe? Esetleg melyik oldalt preferálja jobban?

Ha lesztek többen, akkor akár lehetne játszani pubban is. Egy 3-4 fõs csapat alázna mindenkit 😊.

Jeffjohnson
Belefér csak ne péntek, szombat legyen 😊 vasárnap este esetleg ha nem leszek másnapos 😄

Molnibalage
A Pcpilot oldalnak van egy zárt TS szobája, annak megadhatom az elérhetõségét. Elvileg szombaton este érek rá, úgy 9-10 után.

Részemrõl belefér kis gyakorlás, vagy ha van idõd dobj rám egy privátot és ts en skypeon vagy valamin szerintem kb 1 óra alatt el lehet mondani, meg lehet mutogatni azokat a dolgokat amikre oda kell figyelni, utána már csak a rutint kell megszerezni 😊

s1lkforrent
A tutorialtól ne várj sokat, én speciel hátast dobtam attól, hogy nem mondott el semmit, gyakorlatilag egy egy egyszerûsített skirmish az egész. Tette mindezt egy eléggé összetett játékban, aminek már az elõzõ részénél is nyávogtak(jogosan), hogy nem volt kellõ bevezetés.<#rolleyes>

A játékot pedig azért érzed gyorsnak, mert alapjában véve multiplayerre van kihegyezve, így kihagyták a korrektebb pause módot a kampányból, Multiban, pause hiányában, az SC sokkal inkább klikkelõbajnokság, mert közben folyamatosan építened kell, itt meg a hatalmas térképeken szépen komótosan megérkezgetnek az egységek, és csak a babusgatásukkal kell foglalkoznod.

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Szerintem bõven van idõ átgondolni a lépéseid, lassabb mint egy átlagos rts igaz lehetne jobb is ( szvsz a tökéletes rendszer a combat mission wego rendszere, ami átmenet az rts és a tbs között).
Mondjuk az biztos, hogy szokni kell és bele kell ölni egy bizonyos mennyiségû idõt amíg belejön az ember de megéri mert elég egyedi játék, és többé-kevésbé elég realisztikus is persze közel sem egy szimulátor.
Sokat segít az egységek számokhoz rendelése is (elsõsorban a tüzérségnél)
Molnibalage
Hétvégén egy egymás elleni 1 vs 1 gyakorlás belefér?

Jeffjohnson
Nem. Annyit tudok róla, hogy egy nagyon jó sci-fi stratégia <#idiota>
Bár ha ilyen kategóriában keresnék valamit akkor tuti sc2-t játszanék de nagyon jókat hallottam a Supreme Commanderrõl is.

jeff : amúgy te a supreme commander próbáltad?