2890
-
A UPC-s balfaszkodás miatt nem tudok az ALB szerverére bejelentkezni. Fasza... -
A sok légierős szenvedés után úgy tűnik, hogy megtaláltam, hogy miben vagyok jó. A csapásmérő gépek szinte feleslegesek is. Mindent lehentelek jó helivel.
A légvédelem kiiktatására az F/A-18A Hornet még bejön. Gyorsan odaér, ha gáz van és szinte 100%-os találati aránnyal bír. Ma csak győztem. Minden játékban. Mondjuk volt szép kooperáció is. -
Azóta kicsit átalakítottam a decket. Az orosz harci helik annyira táposak, hogy arra szavak alig vannak, pedig még soha nem próbáltam ki a Mi-28-at sem, a Mi-24 helik olyan szinten hentelnek, hogy beszarok. Felesleges csapásmérő, max SEAD kell, hogy a radaros légvédelmet lekapja.
A legutolsó meccsen a 10-es pontosságú NONA és tüzérség minden elnyomott, meg az öngyilok BMP-k. Ez eredmény. Helikkel mészároltam szarra mindent, aztán behoztam a repcsiket és elvesztettem az összes MiG-27-et és SEAD Szu-24-et. (Nem is azt akartam venni, csak elbaszták a típusjelzést, mert MP-s a bombás és a sima a SEAD...) Így jött ki ez a kill arány.
-
kanesoban #1125 Nekem van kedvem, bár vagy egy hónapja nem játszottam. -
Van valakinek coopban kedve nyomni két ilyen elvetemült vörös deckkel? Mekkorát nézhet az ellen, mikor ilyen fejlett géphordával találkozik. :)
A 10-es pontosságú Nona még kis XP-vel is 3 sorozatból kinyírt 2 légvédelmi egységet. Eszméletlen. A BTR-80 is alázós. Simán megéri előreküldeni ögyilkosba, hogy szétkapja a légvédelmet. Olcsóbb azoknál. Ha nincs légvédelem, akkor meg a burtálerős szovjet gépek szétkapnak mindent, ha nincs elég erős vadász. Eszméletlen, hogy a MiG-27 miket tud lehentelni meg a bombás Su-24. -
Kipróbáltam MI ellen a decket. Hát valami brutális, hogy mit tud a 30 mm-es ágyús Mi-24. Sajnos a játék itt is felül modellez, mert a gépágyú és nemirányított rakéta képes külön célt támadni, ami hülyeség, mert a 30 milis ágyú az fix beépítésű....
A Su-27-nél a sisakcélzó mintha modellezve ellen, kb. 50 fokos irányban indított R-73-at a Szu-27. Kérdés, hogy a többi gépnél mi a limit.
A MiG-27 legfejletebb változata meg olyan, hogy magam alá fostam. Egy rácsapásból indít két rakétát good ECM-mel és majdnem A-10 szintű ágyúja van. Gyors, és kit érdekel, hogy négy rakéta van rajta? Kettőnél többet használni sokszor öngyilkosság. És a legszebb, hogy olcsóbb, mint az A-10 5 kredittel. Igen, alacsony XP-vel jön sok, de alapból 10-es pontosságú és a good ECM miatt élből lealázza a jenki vast.
Nekem úgy tűnik, hogy a motorized szovjket deck brutálisan erős, egyetlen gyenge pontja van, nincs sem Buk, sem Tunguska. Viszont egy rakás csúcsvadász belefér. -
Szovjet motorized deck. A NATO-nál a gépek típusa ilyen decknél eléggé limitált és gyak. nincs semmilyen hk. Itt meg van még felső kategória alja hk. és csupa elsőosztályú gép választható.
A BTR-80 lövege majdnem Bushmaster kategóira, a 10-es pontosságú aknavetőre meg kíváncsi leszek. 2-3 darab hozható XP-től függően. Temérdek lőszer van hozzá. Nincs még egy olyan tüzérségi egység, amiből ennyi vehető és ennyire pontos. Még az 5-6 pontosságú nagy lövegnél is jellemzően 1 darabot lehet venni és cirka 100-be kerül. 4-6 löveges 10-es pontosságú arty spam. Na, azt azért megnézéném. :)
-
Szakic #1121 Hát na nem egy mai darab de még működik :D -
Uh. Ez tényleg atomrégi. -
Szakic #1119 AMD Athlon II X2 250 3.00 ghz
2 gb ram
Ati Radeon HD 4650 1gb
-
Milyen géped van? -
Szakic #1117 http://img844.imageshack.us/img844/856/q2mn.jpg - Drága t-72es volt...
Egyébként én mennék 10v10-et csak a nagy pályán eléggé szaggat a játék. -
A hosszú hétvégén ki ér rá egy kis multira? 10 vs 10-be lehetne becsatlakozni. Meglepően hamar elindul egy parti. -
brawer #1115 [DAY] Squadgaming
Wargame - Red Dragon: New infantry artwork! Official Wargameforum is down actually but we are able to post the new one for today. Thx to MadMat ;-) Nekunk sem jon be ezt a facebokon csiptem el! -
Nektek sem jön be az ALB fóruma tegnap esete óta? -
Biztos? Mert a rakéta kinematikája olyan, hogy én rakétát nem láttam még leesni. Valójában nincs is szinte semmiféle kinematikai modellezés. -
Kacyking #1112 Olyanról tudok,hogy a Buk kilőtte a parancsnoki kisautót. Célt tévesztett a rakéta és pont rá esett :D
A strelával kapcsolatban még olyanra gondoltam,hogy a kilőtt heli a z földközelben volt egy marder felett és záporoztak oda a 125mm-es gránátok néhány T-80-as jóvoltából. Szóval lehet a MArdernek elég volt a robbanás szele.
(Nekem volt pl olyan,hogy 1 kokonnal 2db Leo1-es lőttem ki, előtte mindkettő kapott bőven és közvetlen egymást mellett álltak. -
Sith #1111 Fogalmam sincs... :)
Szerintem valamelyik heli esett rá, vagy nem tudom és neki számolta, mindenesetre én is néztem hogy WTF :)
A következő elérendő cél BUK-al LEO 2 :D -
Strela szétkapta a Mardert? Mivel? -
Kacyking #1109 Na ki találja meg a hibát? GuguGábor és én nekiálltunk kicsit játszani. Megéltem én,hogy a levegőben szétlövik aknavetőkkel a helimet Gábornak pedig egy leheletnyit megerősödött a légvédelme.
[IMG][/IMG]
-
Hírek a hajókról. -
Hétvégén valaki multira ráért? Egy 10 vs 10-be négyen belépve elég szépet lehet alkotni.
Tegnap kipróbáltam egy újfata dolgot a franciákkal, mert nagyon szar a teherautójuk egy átlag játéban. A FOB+heli kombó nagyon bejön nekem és a távolabbi FOB-okból is nagyon lehet töltekezni.
Még valami. Egyesek szerint túl gyors a játék és nagyon hentelős. A kis költségű 10 vs 10-hez hasonlót hogyan lehet összehozni kevesebb résztvevővel? Nekem nagyon bejött annak ellenére, hogy hülye voltam. Nem tudtam, hogy ilyen meccs lesz és azt, hogy tényleg csak csordogál az utánpótlás. Percekig tartott mire 20 credit összejött így még supply-t is alig tudtam behozni, mert a szállítóheli 50-be került. Az ellen olcsó repcsikkel próbálkozott és nagyon érdekes volt a meccs. Nekem nagyon meghozta a kedvem az ilyen kevés egységes csatához, lehetett rendesen mikromenedzselni az egységeket. -
Egy érdekes 10 vs 10-ben voltam, egy kis térképen nyomtuk. Minden terület 1-et ért, csigalassan jött a pénz, nem agyatlan hentelés volt. Életem egyik legjobb játéka volt. Egy Chally, 30-as Royal Marines két Abbottal veszteség nélkül húzta ki a játék végéig. Mikor elfoglatuk az ellenfél FOB-ját az volt a legviccesebb, abból tankol fel az inváziós erő.
Érdekel valakit ennek a replay-e? -
Akkor csak én nem vettem észre a protó tankokat? Mert az alap tankjaik szart sem érnek, csak a protók. Azok viszont nagyon kellemesek. -
Kacyking #1104 Molnibalage régebben írtam már egye itt a franciákról. Akkor is ugyan ezek az értékeik voltak. A problémájuk egyedül az,hogy bár gyorsak és erősek a tankjaik de a páncéljuk gyenge és a lövegstabilizátor vagy nincs vagy nem ér semmit. De attül még nagyon szeretem őket. -
Na, kipróbáltam 10 vs 10-ben a francia decket. Nem rossz. Elsőre sikerült 1:1 kill arányt elérni vele úgy, hogy nagyot bénáztam a légierővel. A tankok meg nem csak papíron jók. Úgy lőttem ki vele az ATGM platforomkat, hogy ihaj. A 80-100 kategóriás szovket hk-kat úgy kapták szét, hogy arra szavak alig vannak. 1:1 erőfelállásban volt, hogy 3:0 volt az eredmény. A nagy pontosság és sebesség üt. Közelebb mennek csak egy kicsit, megállnak és 70-80%-os találati arány van. Az első találat után az ellen pánikol, lassul pontatlanul nő és a vég elkerülhetetlen. -
Egy hülye kérdés. Ez "házi" hadjárathoz kinek lenne kedve? Most, hogy nincs disconnect problémám. :)
A hadjárat minden korlátozásával azért egy dolgot előhoz. Nem mindegy, hogy hogyan nyersz meg egy csatát, mert a csata végeredménye végigkísér a hadjáraton. -
Légierősök figyelem.
When planes evac they turn toward the air corridor they came from, if you attack your opponent straight ahead the spawn point is right in the back of the plane so it's really hard to predict on what side it will turn.
But if you attack with angle it becomes much easier to predict the evac direction.
Tehát a behívási pont a referencia és figyeld a szöget. Én eddig is szerettem nem pont merőlegesen rárepülni a frontra, ezek után meg végképp.
Ha valaki nagyon penge, akkor egyébként csinálhat olyat, hogy bombaoldás közben az utolsót nem engedei ledobni. Akkor a gép nem auto evacol. A gyors gépek egyszerűen kierülnek a SAM-ek indítási zónájából főleg, ha még jól is manőverezel. Az auto evac meg mit csinál? A jól forduló gépek az indítási zónán belül fordulnak ki. Agyrém... -
-
Ha csak hárman? :) -
Ha megleszünk 4en szólj rám szerintem ma leszek TS-en -
Csak 4 vs 4-ben. A national deckben egyébként közösen össze lehet hozni ilyet minőséggel is. Majd minden nezetnek van olyan lövege, amiből kevés jön, drága, de irgalmatlan pontos. A svéd BKAN, a francia 100-ba kerülő valami, a jenki Paladin. Ezeket összevonva és együtt tüzelve igen szép precíziós tűzerő van.
A kisebb lövegekből meg mindenki egy slotot hozva - kivéve az arty-sabb deck - elég szép tűzgyorsaságot ad. A franca 30-ba kerül 105 mm-es és az angol Abott-nak jó pontossága és aknavető szerű tűzgyorsasága van. Ezekből 2-2, oszt jháá... Az arty pakli lehet B kategórás, mert ott is vannak ezek, tehát magas XP-vel jönnek. Gyorsabban és pontosabban lőnek.
Az era és national deck NATO oldalon a légierőt teszi eszméleten széles spektrumúvá, meg most már a hk-t is a franciák miatt. Komolyan mondom, hogy ma kipróbálom a francia decket. Papíron olyan ütősek ezek a harckocsi, hogy arra szavak alig léteznek. Én szinte mindig úgy használom a hk-t hogy füst és közelmenés vagy durva arty support. Tehát a stabilizátor hátránya annyira nem baj. Ha megáll, akko azátn odadurrant, hogy ihaj. -
Egy full arty+ AA paklit én szívesen bevállalok. Némi felderítővel meg gyalogsággal vicces lehet de csak 3v3 vagy 4v4-ben életképes de ott is csak akkor ha olyan csapat játszik aki tudja mit csinál. -
Ma este jön valaki? Érdemes kipróbálni a NATO national A deckeket főleg 10 vs 10-ben. Eszméletlen dolgok állnak rendelkezésre. 10 vs 10-be az én gépemmel alig reccent meg csak néha, pedig vehetem lejebb a grafikát, ha kell. Egy 10 vs 10 szinte mindig van, tehát elvben nem túl nehéz becsatlakozni.
Egy jenki, egy német, egy francia / svéd esetleg belefér. A svédeknek is olyan cuccai vannak, hogy beszarás. A ALB fórumon a svéd A decket valaki az emberiség elleni bűncselekménynek nevezte, mert szerinte annyia durva.
A jenki A deck azért fontos, mert az EF-111 most már tényleg nagyon, nagyon durva lett, ebből kettőt kötelező hozni. Ha meg már A deck és US, akkor két F-15C és mellé egyéni ízlés szerint F-117 vagy bármi más. Egy rárepülés alatt képes két rakétát ellőni, pontos, mint állat és stealth képessége is van már.
Az AH-64-gyel úgy lehet aprítani, hogy arra szavak nincsenek. A jenki A deck ereje nem a csapásmérő gépekben van. 2+2 AH-64-gyel bőven van csapásmérés. A gyalogság ellen is jók a helik, csak adott esetben közel kell menni. A jenki A deck egyelen hátránya, hogy kevés logistic jön, hiszen nincs B/C deck bonúsz a supply-ra és a rakétás tüzérségből egy sortűz 500 pont. Mondjuk elég hatékony.
Ha négyen vagyunk, akkor jenki/NATO A + NATO C deck légierő kombója az, ami irgalmatlanul durva. Egy multiban pont ez jött ki, a PACT légierőnek nem sok lapot osztottak. A kevés fejlett SEAD és vadász tisztán tartja a dolgokat, de a C deckben levő Prowlerrel olyan SEAD kapacitás van együtt, hogy ihaj. A C deckben levő olcsó vadászokkal meg olyan szinten lehet leterhelni a légvédelmet, hogy ehaj, de az F-15C mellé még F-14 elég durva páros.
A német decknél meg annyi pont van, hogy simán össze lehet rakni bármit. A 2x2 F-4 ICE alap, de azon túl minden variálható. A lenti deck hátránya pl. az, hogy nincs olyan hali és vadász, ami a gyalogság ellen jó. Tehát pl. nem feltétlen kell Tornado mellé még harci heli és Jaguar is, meg Milanos ATGM, mert ez már kicsit sok páncélölő a harckocsik mellé. Lehet tbb gyalogos és tüzérség.* Supply pont van bőven, tehát lehet betenni aknavetőt és LARS-2-őt is szép számban. A Roland 2 és Flakpanzer fejlettebb változata elég ütős légvédelem.
Francia deck eddig azért volt életképtelen, mert gyakorlatialg nem volt harckocsija. Na, most meg olyanon vannak, hogy beszarok. A páncél védelem továbbra is csak átlagos, stabilizátor nincs vagy gyenge, de olyan pontosság és tűzer van rajtuk, hogy az a pofátlanság határát súrolja. Lásd a lenti képeken. 65-ért 12-es pontosság és 16-os AP power, 12-es pontosságú löveg nem is volt eddig, az M1A1-nek van 11/19 ACC/AP power, csak az 135-be fáj és van velőle 4-6 db. Oké, hogy van stabilizátor és jobb páncélzat, de big méretű és drága. A gépágyúja sem rossz. Ok, nem Bushmaster, de egy 12.7-esnél sokkal jobb. 2+1+1 slot ezekből bőveen elég hk. Gyalogsága eddig sem volt szar nekik, a légierőnél a Super Etendard elég jó tank és SEAD gép, ha van recon. Bombázói sajna szarok, drágák, mert sok fegyver és légiharcrakéta miatt drágák, csak bad ECM mellett pénkidobás használatuk. Tüzérség jó és a vehicle egységei sem szarok asszem. Normális haci heli itt sincs, az csak a jenkinek vagy gyakorlatialg. Légvédelem teljesen jó, Roland 3, az alap Roland és Mistrallal.
*Tegnapi mecccsen egy olyan társ csatlakozott be 4 vs 4-ben, ami csak tüzérséget rakott le. Azt hittem, hogy buka lesz, de pár perc játék után az ellen feladta. Szó se róla, egy légicsapás az egészet eltörölte volna...
Persze az összes fenti deck "hibája az", hogy 1 vs 1 és talán még 2 vs 2-ben is életképtelenek. -
Ja, mint látható francia tankokból van mennyiség is. Összevetve, hogy a német Leo 1A5-ből van egy slot valami 4-6 hk-val és a max. Leo 2-ből van 1 slot 3-4 tannkal.
Komolyan mondom tapintható a német-francia barátság. :) -
Ez egy német deck.
A németek egyik szállító járműve Milan 2-es és majdnem Bushmaster szintű löveggel bír.
Több játékos módban ha mindenki national deckkel jön elég vicces mix jön ki. :)
Nem gyenge norvég és dán A cat protók.
-
Németekkel elég durva A decket lehet összerakni.
Nem tudom, hogy mikor frissítették be, de a franciák eszméletlen durva protó harckocsikat kaptak. 100 alatti áruk van és olyan pontosság és pct. képesség, hogy magam alá fosot, a top NATO nem protó hk-nak nincs ilyen.
-
Játszottam 10 v 10-et. Nem volt rossz. Van hely manőverezni is. -
Skacok, mintha pár ajánlás bekerült volna a gépekhez. A SEAD gépeknek már van stealth képességük is! -
Térképek