Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megpróbálok válaszolni, természetesen tévedés jogát fenntartom.

"A vicc az, a Zippo pánikolt be a gyalogosoktók. Pedig miféle kárt tesz kézifegyver benne? Kb. semmit..."

- Egy gyalogos raj cipel magával rpg-ket is, ezek hatótávolsága 400-800 méter.

"Az ellenfélnél kiírja, ha pánikol az egység?"

Nem írja ki.

"Kézifegyverrel és géppuskával a gyalogság képes M113/M2 vagy hasonló APC-ket szétszedni?"

Azokkal nem, de az páncéltörõ gránátvetõikkel igen.

"Az erdõbõl indítva a TOW és más hasonló rendszer mennyire lesz pontatlan?"

Saját tapasztalatom és a fórum bejegyzések alapján eléggé, nem érdemes erdõ közepére telepíteni õket, az erdõ széle a célszerûbb.

"A fák kitakarását számolja a progi a légvédelemnél?"

Jó kérdés, szerintem igen de ezt azért teszteljétek le.
Molnibalage
A vicc az, a Zippo pánikolt be a gyalogosoktók. Pedig miféle kárt tesz kézifegyver benne? Kb. semmit...

Az ellenfélnél kiírja, ha pánikol az egység?

Kézifegyverrel és géppuskával a gyalogság képes M113/M2 vagy hasonló APC-ket szétszedni?

Az erdõbõl indítva a TOW és más hasonló rendszer mennyire lesz pontatlan?

A fák kitakarását számolja a progi a légvédelemnél?

stb.

Az ilyen dolgokat tesztelném le 1 vs 1-ben, mert ezeken bukhat el egy csata.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A tüzérségnél és a napalmnál is van egy morál romboló hatás, nem mindig ölnek viszont az 99% hogy pánikolnak tõle az egységek.
A pánikoló egységet sokkal könnyebb megenni a támadónak.
Szóval önmagukban szerintem nem a legszerencsésebb a zippókat vagy a to tankokat használni.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Molnibalage
A gyalogság az, ahol nem vagyok képben, hogy mit kellene. Az egyik tegnapi meccsen a lángszórósok szart sem értek. A Zippo tankom is többször elsütöte a napalmot, de nem láttam, hogy nagyon effektív lett volna. Senki nem halt meg, aztán mindent eltakart a füst.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az a +1 pont semmit nem ér, viszont azt, hogy minden országból vehetsz egységet nagyot dob az optimalizáción. A jenki repcsik drágák. A legjobb logistic egység a németé, a legjobb recon szintén nem jenki. Az elsõ deckem jenki deck volt, de aztán leszoktam róla.

Molnibalage
Tegnap tûnt fel, hogy a Chapparalnak milyen eszméletlen hatótávja van helik ellen. A Hawk-ot asszem hagym a francba. Drága, lassú, SEAD kilõheti. M163 + Roland + Chapparral próbálkozok majd.

Tegnap mentem két területfoglalós mentet mind a kettõben agyonvert minket a NATO.
Svéd gyalogosok még a csapból is folytak, a légvédelmünket pedig teljesen leölték.(Folyton jött két Wild Viesel(?) és egy Raven és mögöttük jöttek az alpha jetek és F-4f ICE-ok. Nem volt szép látvány...

Tankokra visszatérve. A T-90-es nincs benne a játékba ahogy a legmodernebb amcsi Abrems vagy népet Leopard vagy a Leclerc. Én a játékban található változatokról beszélek mert a többirõl nincs értelme.

A T-72-est nem valami precíziós harckocsinak tervezték. Az egy fõleg exportra gyártott tank volt amit tömegtámadásra fejlesztettek. Ezért került bele kb a legjobb orosz ágyú és mellé egy gyengébb páncélzat.
A T-64 /T-80 pedig az oroszok csúcskategóriás tankjai voltak/vannak.Reaktív páncélzat,csõbõl indítható rakéta (ilyen a legjobb cseh és orosz T-72-esben is van). Ez a rakéta és a jó páncélzat az oka ,hogy én az orosz tankok mellett teszem le a voksom.

Egyébként itt most szeretném megkérezni,hogy ti ilyen vegyes NATO/Pact deckekkel toljátok? Mert én nem szeretem azokat a kevés kiosztható pont miatt. Én nemzetspecifikusan csinálom bár az egyéb specializációról lemondtam.

Kedvenceim

Kelet-Német
Francia

Ezen kívül méga Nyugat-Német és orosz deckeket szeretem csak azokra most kicsit ráuntam. Ha kell tanács ilyen deck összerakásánál szívesen segítek.

Molnibalage
A játék módoknál szerintem a conquestet kellene "erõltetni", az egyetlen igazán értelmes. A destructionnak szerintem semmi értelme nincs. A conquestnél védekezéssel nem lehet gyõzni, viszont a pénz elköltse nem visz távolabb a gyõzelemtõl, mint az economynál.

Molnibalage
Az olcsó gépeknek egyszerûen jelenleg nemigen van alternatívája. Ráadásul gyorsan fordulnak. Tehát, ha kiirtottad a légvédelmet egy helyen, akkor pikk-pakk visszajönnek és folytathathák, amíg nem érkezik meg légvédelem pótlása. A legsikeresebb eddig az A-4 + F-111 + Jaguar kobó volt, de csak MI ellen, mert nem küldött vadászt. Szétszedtem Shilkát és Bukot. A második hullámban visszajött túlélõ A-4 és Jaguar mellett egy szem F-111 is elég szépen arat.

A baj az, hogy ember ellen van iglás gyalogság és vadász is. Ott kezdõdik, hogy pl. az F-111F is lehetne részben stealth mert alacsonytámadó, ami bizony elég jó védelmet adott neki a valóságban. Az F-111F-en lehet LGB is, hogy minõségileg eltréjen minden más '80-as évek beli géptõl is. Az F-15E-n is az Mk-84 elég nagy sértés...

Akkor passz majd adandó alkalommal megnézzük

Molnibalage
Max.

Ezelõtt kicsit értetlenül állok, nekem ettõl jobbak a tapasztalataim(persze nem csoda fegyver), esetleg ami még bejátszik az hogy milyen tapasztalati szinten veszed meg a gépet.

Molnibalage
Az eddigi játékaim során kb 4 HARM és 10+ Shrike indítás volt. Egy (!) találatom volt. No comment. Ezek után csináltam azt, hogy egy SAM-ra rázavartam 4-5 Skyhawkot vagy 2-3 Jaguárt.

Meglátjuk hogy a egész napos 30x fok után mennyire lesz kedvünk este még tesztelgetni 😊

Egyébként én nem érzem op nak az orosz légvédelmet, csak óvatosan kell próbálgatni a határait. (pld a NATO oldal SEAD gépekkel szerintem marha jól le tudja fogni a nagyrészt radaros egységekre épülõ légvédelmet és ha mégis elfelejti kikapcsolni akkor marha drága ha oda ér a HARM)

(bár szerintem ez is úgy mûködik mint minden más, amikor én támadok AK val is lelõvik az F117 est, amikor engem támadnak vele akkor pedig mindenen átjön)

Molnibalage
Nem rohamokról van szó. Tegnap szóló (!) MiG-21 bombázott le két Rolandot úgy, hogy indítottak rá és folyamatosan szórta az áldást az M163. Isteni csoda volt, amikor egy MiG-25-öt leszedett a légvédelem...

A SEAD gépeket mindig hátul köröztetem és, ha valami jön, akkor mennek elõre, de még sokszor akkor is úgy, hogy van elõtte "csaligép".

Ma este késõn értek haza és korán fekszem, mert holnap megyek kecsóra. Szombat esete mehet az 1 vs 1 tesztelés. Nagyon sok

Azért a mig 21 rohamoknak nem mindig túl magas a túlélési aránya 😊(cserében viszont olcsó) Megjegyzem hogy az orosz légvédelemnek a legnagyobb hátránya hogy nagyon a radaros cuccokra épül (ép ezért op szerintem a chaparral mert elég nagy range mellett nem látják a SEAD gépek)

A SEAD gépet direkt célra küldöd? Tapasztalat alapján érdemesebb kb indítási távolságon köröztetni õket mert ha észre veszi a bekapcsolt radart akkor indít rá, viszont nem repül be a légvédelem fölé. (persze kell neki légifedezet)

A technikai gondoktól eltekintve amitõl én agy*aszt tudok kapni hogy a kedves pilótáink a "legjobb pillanatban" tudnak kifordulni és a seggüket mutatni az elenfél vadászának.

A fordulásban ugyan nem vagyok biztos de nekem úgy rémlik hogy próbáltunk 1v1 ben össze engedni különféle gépeket és ott úgy tûnt hogy bizonyos helyzetben (amikor nincs korábbi rakéta indítás) lefordulják egymást, ha gondolod este leszek és mehetünk egy teszt 1v1 kört

Egyébként ez a szétkapcsol hibát utoljára a bétában láttam, bár ott is csak azt vettem észre hogy a wargamen belül nem láttam onlinenak embereket a friendlistben, nem rémlik hogy steam probléma is lett volna van valami hasonló steames játékod csak hogy szûkíteni lehessen a hibát?

Molnibalage
Ami még szintén idegesítõ, hogy szutyok MiG-21-gyel rendszeresen kapják szét a légvédelmemet. Én volt olyan, hogy 2-3 Jaguart zavartam rá egy AAA-re és nem voltak képesek szétlõni...

Molnibalage
A harckocsik terén többnyire azért kijön az, amit tudnak. A repülõgépek azok, ahol félelmetes, hogy mi van.

Tegnap is volt olyan, hogy egy - már elnézést - egy koszos kurva MiG-21-et nem tudott leszedni két Roland és egy max XP-s legfejlettebb M163. Aztán jön Jeff F-15-je, ami valamitõl leesett egy lövésbõl, ami nem radaros volt. No offense, de bazdmeg ez így vicc. A csúcs NATO gépek superior légiharc és önvédelmi rendszere 0 szinten vam modellezve. Az orosz gépeken sem ECM, de még passzív zavaró sem volt egy-két kivételtõl eltekintve a '80-as évek közepéig...

A gépek manõverezõ képessége ugyanaz, minden gép - ha jól látom - állandó szögsebességgel fordul, ami azt jelenti, hogy egy lassabb vadász szûkebben fordul, mint egy F-15 annak ellenére, hogy a valóságban képes lenne adott esetben szûken, nagy sebességnél meg szinte mindennél gyorsabban fordulni. Így lehet az, hogy egy szaros MiG-21 is lelõ bármit.

Két F-14-emet két MiG-29 leszedte vesztesgég nélkül, mikor az F-14-ek indítottak elõször bõven. Az F-15 gépek is rendszeresen alulmaradnak.

A légierõ és légvédelem kapcsán tervezek majd írni egy igen hosszú kommentet, mert eszméletlen problémák és lehetõségek vannak a játékban, ha megcsinálnák rendesen. Jelenleg a drága NATO gépek semmire sem jók, a kicsiknél meg szar a kiszotás. Pl. hol a rákban van légiharcrakétás F-5...? Harrier és F-104 vadászokat használok, mert olcsók, és ezeknek is van úgy, ahogy esélye. Mert az is marhára vicces, hogy a vörösök valahogy mindig egy rácsapásból leszedik a heliket, de nekem volt olyan, hogy két AIM-9L-es gép és gépágyú szedett le éppenhogy egy Mi-8-at... Szóval, ameddig a vörös légvédelem ennyire táp, addig felejtõs. Azt sem értem, hogy az orosz MANPAD halomra mészáról mindent, de az én 8 Stingeres katonám egyetlen gépet sem volt képes leszedni...

Molnibalage
Nem csak engem. Látogasd meg a disconnect topikot, többen is 100%-an ugyanazt tapasztalják mint én. Minden elõjel nélkül kivágódik az account...

Molnibalage
Magából a Steambõl nem vág ki. Ha alt+tab-ot nyomok, akkor néha látni egy Steam üzenetet, hogy szinkronizációs probléma van.

Így van. <#eljen>

Nyilvánvaló hogy a játék csak korlátozottan tudja vissza adni a valóságot

Azért azt is tegyük hozzá hogy normális Orosz/Szovjet harckocsi, normális személyzettel, eddig nem került szembe hasonló szinten álló nyugati harckocsival. Azt hogy a kissé elavult iraki hadsereget megette a "nato" az öbölben totális légifölény mellett szerintem nem mérvadó, mert a játék nem errõl szól. És azt sem feltétlenül árt belekalkulálni hogy mennyibe is kerül az a harckocsi pld. (gondolok itt a klasszikus példára hogy egy tigris kilövéséhez kellett x darab M4, ami a két harckocsi adatait figyelembe véve nem is meglepõ, mégis az USA állt a nyertes oldalon)
A játékban tényleg vannak néha érdekes helyzetek, de ez akkor is "csak" egy stratégia játék, nem hiszem hogy elvárható egy stratégiai játéktól (legalábbis ebben a léptékben) hogy pld becsapódási szöget és ilyesmit figyelembe vegyen. Szerintem néha vannak hibái a játék mögötti mateknak, de szerintem nagy általánosságban jól mûködik.

Szerintem ne menjünk bele a valóságban melyik a jó, ez egy játék, nem célja teljesen tükrözni a valóságot. Azért is mondom, mert a valóságban például a T-90 ugyanazokkal a fatális tervezési hibákkal bír, mint a T-72, borzasztóan gyér tankok például az Abramshez képest. Hypeolás ide vagy oda , az Abrams bizony egy világszínvonalú tank(fegyverzet, felderítõ, tûzvezetõ és datalink rendszerek,páncélvédelem stb), amit a legtöbb orosz masináról nem lehet elmondani.

Hát ha csakis téged dobál le így állandóan, a többieket meg nem, akkor bizony logikusan nem a termék használhatatlan, hanem a te oldaladon van a hiba. Bármi lehet, de nálad van.

A steamrõl is kidob? Nem csak az a helyzet mint a múltkor hogy a wargame ben látnak offlinenak?

Molnibalage
Lassan, de kezdek belejönni, csak a Steam vagy nem tudom, hogy mi miatt 15-20 perc után az accountom levágódik a szerverrõl. Teljesen mindegy, hogy hol vagyok. Fõmenü, játék, deck, egyre megy. Egyetlen játékot sem tudtam végigjátszani az elmúlt napokban. Fasza...

Ha nem javítják meg, akkor vettem egy használhatatlan terméket... A netkapcsolatommal tutira semmmi baj, a legjobb pingem jellemzõen nekem van. Mikor megszakadt folyamatosan ment a duma TS-en és letöltés a háttérben, tehát nem azért vág ki, mert a netem szakadozna.

Igen.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

steamen valahol el kell fogadni a barátkéréseket...öhhh jobb oldalt felül kis boríték ikon?

Igazából ingame inkább a játékos skill többet számít, mint az hogy ki milyen csúcs tankot használ.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Molnibalage
Steam kiírta, hogy többen felvettek ismerõsnek, de nem látom õket listában és senkit sem tudok le OK-ni. Sem a Steamen sem a játékban.

Szerintem egyikunk se tudja melyik a jobb!talan ha igazabol osszeengednenek 1-1 plantoon T-90-est meg M1A2!az oroszok ugyanugy hypoljak az o tankajaikat csak annyi a kulonbseg h hozzank nem jutnak el ezek a filmek ugymond reklamok!ha haboru van korulbelul mind1 melyikben ulsz ha szerencses vagy meg 1 T-55 ben is tuleled!
Molnibalage
Fura, nekem egytõl meghalt...

Megírok egy levelet és zúgok fel a lobbyba.

Tankokkal kapcsolatban szerintem a legjobb a Leopard 2A4 a NATO-ban. (19 konkursot kibírt egy darab!)
Az Abrams egy szemét a legtáposabb változata sem közelíti meg a a modern orosz tankokat.(Amúgy is csak hájpolva van az Abrams sosem volt egy igazán jó tank)

Folyt köv mennem kell...
Igen, leszedi magától.

Molnibalage
Automatikusan jön a DLC?

nekem most jon!!eddig 100 mb
Nem lehett túl nagy amikor észrevettem,hogy letölt valamit akkor már 67%-on állt gyanús is volt...
Szia!nekem meg nem toltott le semmit!1420 verziom van es meg semmi!neked mekkora adat mennyiseget toltott le?
Sziasztok az mér van,hogy elméletileg letöltötte ez t az új patchet/DLC-t a fene tudja mit de a 24 új egységnek híre hamva sincs?
Steamet játékot gépet is újraindítottam már többször.
Molnibalage
Pont az, hogy nem. Tudni kell visszavonulni és felépíteni újra magad, teljesen más játékstílust követel meg, mitn a D. A D-nél ülsz a segeddenen és védekezõ félként nyeregben vagy. Az economynál nem, ha nincs elég elfoglalt tereped. Az elsõ D-s multiban 10 percig egy lövés nem dördült szinte. Aztán megunta az egyik társam és onnantól fogva veszett az egész, mert néhány perc alatt 1000 pontnyi egységet bukott. Hiába volt nekem jó kill ratiom, ezt esély sem volt kompenzálni...

Jeffjohnson
Nah kipróbáltam az economy mode-ot. Igazából ez nem economy 😊 mert tolni kell be az egységeket veszteségre tekintet nélkül. Érdekes az biztos, hogy más játékstílus mint a másik.

Jeffjohnson
Szerintem igen. Õszintén szólva én még nem is játszottam azzal a móddal de ma mindenképpen kipróbálom.

Gondolom csak jönnek majd a népek 😊

Molnibalage
Ha mi indítunk economy-t vajon csatlakozik majd hozzá valaki?

Majd a DLC-ben lesz.

Molnibalage
Mi az a conquest mód? Ilyet sem láttam.

Biztos jó az economy, de senki foglalkozik vele. Félek hogy a conquest is erre a sorsra fog jutni.
ui: csak azokat tudom betenni a steam groupba akik barátlistán vannak. Szóval akiknek Werwolf küldött invet, azok fogadják el.

Molnibalage
Pontosan ezért szar a destruction mód. Nem értem, hogy miért mindeki azt tolja. Az ecomony az, ami megtanít játszani, mert kell egy tempó és az erõforrást sem szórhatod.

Molnibalage
A sérült egységeket én mindig megpróbálom visszavonni, mert nagyon durván meg lehet javítani õket. Egy 5 fõre olvad gyalogságot a supply felgyógyított 17-esre.

Én úgy vettem észre hogy a kevés minõségi annyira nem nyerõ. Elég könnyû õket levadászni bizonyos egységekkel.
Ott van pl a T80U. Ha meglátok egyet, akkor azonnal megy rá az Etendard, ami egybõl végez vele és hopp 170 pont nekem.