48
  • gosub
    pedig tavaj olvastam el az összes john carter regényt. milyen sokat loptak ezekből a későbbi hallivúdi stúdiók. hát sajnálom a buktát, mert ez azt is jelenti felejtik a folytatást.
  • anubys1984
    Tudtommal eddig egyetlen 100 milliónál nagyobb bukta volt, az az Anyát a Marsra.
  • zetortraktor
    Épp abból látszik, hogy nem érted, amit leírtál. :))) Meg abból, hogy rutinosan nem válaszoltál a kérdésemre.

A Waterworld nem volt anyagi bukás, az Avatarról sem írtam semmit kommentben, nem értem hogy jönnek ide, csomagvásárlások, ne tévedjünk már el, ez most nem Móricka matekozik. A John Carterről már a Disney is tudta hetek óta, hogy kőkemény writeoff lesz. Nem azért, mert össze kell adni a számokat. Vagy kivonni. Hollywoodban rohadt kevés az olyan nagy film, ami writeoffal végződik. A John Carter az lesz. Ezen komolyan meglepődsz?
  • narumon
    "hogy a rendező nem volt hajlandó kompromisszumokat kötni és minden elképzeléséhez konokul ragaszkodott, s mindenképpen az alapanyaghoz hű adaptációt akart letenni az asztalra."

Ahhoz képest jól átírták a történetet...
  • avman
    úgy látom, azért a cikkírón kívül többen hallottak már a hollywood accounting/hollywood bookkeeping kifejezésről. ő meg csak évek óta ezzel van elfoglalva és gyártja a boxofficemojo.com alapján a jobbára érdektelen cikkeit. néha csodálkozik egy picit, h ugyan miért folytattak ezt vagy azt. csak azt nem értem, miért nem ment inkább könyvelőnek, vagy ír a heti világgazdaságnak.
  • gulyasandras
    Te sem látsz a könyvelésbe, szóval maradjunk abban, hogy nekünk az az egész bo-mizéria csak egy játék.

(Egy példa: hiába hozott az Avatar szekérderéknyi lóvét, a profit túlnyomó része ahhoz a csoporthoz került, amelyik a ktgvetés nagyobbik részét állta.

Másik példa: ma már a Waterworld sem számít buktának.)

Lesz a mozibevételen felül is bőven bevétel (esnek a lemezeladások, az igaz, de ez a film jócskán fog hozni ott is; merch: nem Verdák-féle 10 milliárd, de valami csak csurran; adókedvezmények; tévétársaságok is kipengetik a pénzeket, hiszen rengeteg filmet csak csomagban tudsz megvenni stb.)
  • zetortraktor
    Mikor volt utoljára a Disney-nek 120 millió fölötti buktája? Az elmúlt 5 évben biztos nem. Márpedig ez még 300 milliós összbevétellel (90 millió + 210 millió) is 150 milliós bukóban lesz. Nem is akkor bukta. Igen.

Mikor volt utoljára más stúdiónak 120 millió fölötti buktája? (Ezt most nincs erőm megnézni.)
  • gulyasandras
    A végelszámolásnál nem lesz ez (akkora) bukta.