33
  • narumon
    #33
    31 óra játékidővel végigvittem. Inkább azért vitték végig sokan mert nem lehet letenni. A vége meg sajnos szerintem is lapos. Egyébként nem 2 vége van hanem minimum 3 fő és ezeknek a kisebb nagyobb alterációja.
  • blessyou
    #32
    *áll-leejtőst akartam írni
  • blessyou
    #31
    Mondom, nekem személy szerint a ME3 történetével nem volt bajom, szerintem nagyon szépen megírt jelentekkel, párbeszédekkel volt tele, hozta a hangulatot, volt néhány álleejtős rész is, még az űrcsatajelenet a végén is kifejezetten tetszett. Csak onnantól kezdve valahogy nem éreztem az igazinak.
  • Zombee
    #30
    Ed Wood-ot nem bántani! Lehet hogy akkor is fos lett volna, de legalább rendkívül szórakoztató :).
  • Carbine
    #29
    Az első 2 rész vezető írója Drew Kaprysyn volt. Neki a 3. részhez már nem sok köze volt. Itt már Mac Walthers vitte a prímet... meg is látszik.
  • Skyline85
    #28
    "Valahogy számomra összeférhetetlen, hogy ugyanaz az írói és fejlesztői gárda, ami összehozta az első és a második részt, és a harmadik rész 99%-át olyan fantasztikusra, amilyen, egy ilyen befejezést adjon ki"

    Egyszeru:Nem ugyanaz az irogarda dolgozott rajta:)Tenyleg.
    Nem hivatalos de hiheto forras szerint az me2 idejen mas volt az eredeti befejezes majd valamilyen oknal fogva megvaltoztattak erre.
    http://www.ign.com/boards/threads/somethingawful-the-plot-of-me3-changed-dramatically-big-big-spoilers.250066288/
  • Rentadar
    #27
    Látom azért itt is felbukkannak az analfabéták, akik képtelenek felfogni, hogy attól, hogy valami dark, attól az még nem feltétlen jó, és hogy az embereknek nem ez fáj.
    De totál őszintén megvallom azt is, hogyha a playerek többségének tényleg csak a happy end hiányozna, akkor miért ne VÁLASZTHATNÁK azt? Ja igen, mert nincs választás. De ha még a választás totális hiányától is eltekintünk, akkor sincs semmi értelme az endingeknek. Tele van mindegyik hatalmas logikai buktatókkal, amik még egy 5 évesnek is feltűnnek. (és méghozzá elég zavaróak is, ilyen tipikus gyalázatmunka kategória)
  • blessyou
    #26
    Egyébként azóta is töröm rajta a fejem azon, amin már a stáblista alatt is.

    Valahogy számomra összeférhetetlen, hogy ugyanaz az írói és fejlesztői gárda, ami összehozta az első és a második részt, és a harmadik rész 99%-át olyan fantasztikusra, amilyen, egy ilyen befejezést adjon ki. Nem létezik, hogy ott a stúdióban nem csapott valaki az asztalra, hogy "gyerekek, ez így egyszerűen nem működik." Az első két rész befejezését máig vissza-visszanézem a Youtube-on, mert annyira fantasztikusan el vannak találva.

    Ez meg, mintha Edward D. Wood Jr. besétált volna az utcáról, és odaírta volna a forgatókönyv végére. Semmi feloldás, végkicsengés, záróakkord, hogy akkor most mi is van.

    Nem, egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ez hogy lehetett. Csak úgy, hogy a Bioware igenis tartogat még valamit somolyogva a tarsolyában, amit a jövőben előhúzhat. Hiszen többször felröppent a hír, hogy szóba jöhetnek további, a világ univerzumában játszódó játékok, és a 3-hoz is tonnányi DLC-t ígértek. Sehogy nem fér össze azzal, hogy az egész univerzumot, mely a rajongóknak a játékokból és a könyvekből annyira szívéhez nőtt, komolyabb magyarázat nélkül lenullázzák.

    Ehhez kapcsolódóan pedig olvastam egy érdekes elképzelést a végéről, és hogy hogyan is lenne tulajdonképpen értelme:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval ahogy Harbinger kis híján eltalálja a Conduit felé rohanó főhősünket, Shepard az eszméletét veszíti. És innentől kezdődik Harbinger sulykolása. Vagyis az egész, amit Shepard tapasztal onnantól, nem valós, sőt, Harbinger éppen az ellenkezőjéről próbálja meggyőzni SHepardöt, mint ami a szándéka. Ezért a Destroy választás Renegade, és a Control meg Paragon, holott a Destroynál Andersont látjuk, a Controlnál meg az Illusive Man-t. És ezért éli túl Shepard a Destroy opciót, mert az az, ami Shepard eredeti céljának megfelel, vagyis nem enged annak, ami TIM-t is megkísértette. És így kerül a teste vissza a Földre, hisz valójában nem is járt a Citadel-en, mindvégig London romjai között feküdt eszméletlenül.
  • dzsagon
    #25
    nem mindegy hogy mi a vége? ez csak egy mese bazmeg!
  • Hoz_Hun
    #24
    Miért fáj ennyire a dráma rajongóknak, hogy a happy end-et kedvelők számára is lenne egy befejezés??? Ennyire zavarna? Nem kell úgy játszani, aztán dögöljön meg a Shepradod.
    De ez a hozzá állás, "hogy nekem így jó, másnak nem kell hogy az legyen, le vannak szarva". Undorító.
    A másik meg amit utálok "az élet ilyen!" hozzászólások.
    Ez baszki nem az ÉLET, ez egy kibaszott játék! A célja a szórakoztatás. A ME-ben benne van a jó is rossz is. Az lenne a lényeg, hogy mi döntjük el hogy játszunk.

    Ezen felül tele van logikai bukfencel is a vége.

    Mindennek ellenére a ME3 egy kibaszot jó játék. 99%-ban tökéletes folytatás.
  • Bendzs
    #23
    Szerintem is elég gyengére sikerültek a befejezések, de a legnagyobb baki az egészben:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hogy a francba került a csata közepén az összes csapattag a Földről a Normandy fedélzetére, ami ráadásul épp hiperűr ugrást hajtott végre?!


    Ja, és van egy rossz hírem (szerintem ez nem minősül spoilernek): Csak akkor van igazán "Happy End", ha a játék multiplayer részével is (napokat) játszol.
  • tcpip2
    #22
    Nekem 3 véget ajánlott fel. A doksik szerint attól is függ a vége, hogy mekkora sereget/erőforrást halmoztál fel. (Gondolom csak pár másodpercben különböznek, a 3-ból 2 majdnem ugyanaz az animáció volt.) Olyasmit is láttam, hogy multizni is kell bizonyos videók kihozásához.
    Egy kis "spoiler" jön: engem az idegesítő vánszorgós rész is eléggé feldühített ahhoz, hogy kevésbbé fogadjam el a végét.
  • Ender Wiggin #21
    Nem tartok a végénél, és amúgy sem világos ebből a rengeteg összevissza hozzászólásból, hogy Shepherd meghal-e vagy sem (megmenthető-e multiplayer vagy iPhone app játszása nélkül), de a szívemhez nőtt ez a csapat vele együtt, ha netán lesz még ME a jövőben, új szereplőkkel, az már nem fog érdekelni.
  • Spheriot
    #20
    Lehet az egész mögött üzleti fogás van, hogy 10 dollárt kiperkálj a happy endért...
  • szmöre
    #19
    Egy csomo bizonyitek van ra hogy ezzel nincs vege csak figyelmesnek kell lenni
  • blessyou
    #18
    Tökéletesen egyetértek.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Mass Effect elvileg egy űropera. Az egész trilógia elejétől a majdnem végéig az értékek melletti kiállást, az ideákban való hitet sugallja a játékosnak, legyen az a paragon vagy a renegade ösvény. A Catalyst viszont teljesen súlytalanná teszi az egészet, mintha az értelmes lények működését valami háromkimeneteles kérdésre lehetne levetíteni, holott maga Shepard expliciten állítja nemegyszer a történet során, hogy ez nem így működik. Így az egész olyan, mintha mindvégig csak dróton rángatott bábok lettek volna, akik hiú illúziókat táplálnak, és tulajdonképpen teljesen értelmetlenül harcolt és halt meg több milliárd értelmes lény.


    Szóval igen, nagy baj az, ha egy Mass Effect kaliberű történetnek nincs "világos, reményteli" befejezése. És itt most nem arról van szó, hogy ne legyen benne értékvesztés. Legyen benne, csak úgy, hogy annak értelmes végkicsengése legyen, magyarán katartikus legyen. És mivel ez hiányzik, az egész öncélúvá válik, és ezért teljesen jogosnak érzem a rajongók felháborodását.
  • Jimmyke
    #17
    Az rendben, hogy nem happy end, de az utolsó pár perc teljesen nem volt méltó a Mass Effect játékok szellemiségéhez.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy scifihez képest túl természetfeletti beütése volt, a Catalyst nem más mint a Reapereket irányító logika megtestesülése, nevetségesen egyszerű és hülye indokkal, miszerint az organikusok és szintetikusok között nem lehet béke (a Geth és Quarian összeborulás és EDI jellemfejlődése után ez elég vicces). Ráadásul az utolsó 6 percnek olyan a hangulata, mintha David Lynch és Tim Burton írta volna miközben crystal methen voltak mindketten. TIM+Anderson+Shepard beszélgetés totál szürreális, ráadásul a credits utáni fél perc: az egész csak egy történet amit valami fószer mesél, vagy nem, mert Shepard még életjeleket mutat miután földkörüli pályáról becsapódik űrállomásostul (és egyébként is rá van égve a páncélja, mert kicsit megsült előtte). Mi a rák?!
  • Skyline85
    #16
    Olyan nehez megerteni hogy sokan nem azert sirnak mert valaki meghal vagy valaki nem es, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nincs happy end?Mellesleg ugyanugy ahogy a 2-esben osszehozhato hogy senki se hal meg....
    ?

  • Lollerka
    #15
    minden befejezes jo, eppen hogy iennek kell lennie, az h az elet nem habostorta el kell fogadni vagy lehet sirni ahogy sokan teszik, szerintem mind a 3 befejezes jo, nem tudom h szeretnek megoldani h mindenki tulelje, az egesz jatek elegge nyomaszto foleg ha a legnagyobb flottat akarjuk osszerakni

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ugyear eleg sok haver elhalalozik kuldetes kozben


  • Skyline85
    #14
    lol
    "bugyuta Michael Bay befejezés"?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    A: A fohosod a 7.11 milliard tonnas fellegvar sziveben talalja magat ami fold koruli palyan kering es fel is robban(nem kicsit)vele egyutt.
    B: Robbanas, a fold legkorebe valo belepes majd becsapodas.
    C: Jááj-jááj, minden unikornis, és rózsaszín bolyhos a fohosod tuleli!!.
    Mert ugyebar 100%os vegigjatszasnal ez tortenik.
    Hogyan jutsz el A-tol C-be?
    http://www.youtube.com/watch?v=x5sTwyUMcSU

    Es sajna az utolso 5-10 percbe eleg sok ilyen megmagyaraz(hat)atlan dolog tortenik.
    En inkabb voksolok a Bay-re:)










  • Skyline85
    #13
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egesz pontosan melyik az a 4?
    En csak 3-rol tudok
  • Kindred Blades
    #12
    Naná, hogy azok visonganak.
    Jááj-jááj, nem minden unikornis, és rózsaszín bolyhos.
    Ha valami bugyuta Michael Bay befejezésre cserélik a sok hiszti okán, akkor lesz ám bicskanyitogatás.
  • MerlinW
    #11
    "A BioWare még nem reagált a kérésre, de valószínű egy DLC-ben adnak egy új lehetőséget is."

    Mi a francért kell légből kapott pletykákat hírként közölni? BW még NEM reagált, tehát mitől lenne valószínű?
  • MerlinW
    #10
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    4 vége van a játéknak és azoknak is 14 alternatív kombinációja, de minden stimmel:)
  • kjhun
    #9
    ...de valószínű egy DLC-ben adnak egy új lehetőséget is.

    DLC-ben?? Gondolom azért, lesz annyi eszük, hogy ingyen adják ki hozzá. Mert, ha pénzt kérnének érte, az gáz lenne. De nagyon. Egy új befejezésért pénzt kérni.
  • Grodt
    #8
    Mert akár egy 22-23 óra játék idejű játékot nem lehet végigvinni egy nap alatt? Én nem vagyok egy nagy minél hamarabb kipörgessünk egy játékot ember, de a DA2 22és fél óra idővel 4 nap alatt lement, úgyh ezen a két napon nem hiszem, h fenn kéne akadni.
    Én a most kezdtem el a játékot. Egyelőre tetszik. Külön piros pont a szinte semmi töltés időért!!!
  • vk90
    #7
    Két napja van kinnt és már ennyien végigvitték? Hát nem lehet egy nagy játék.
  • Mentoloshurkaka
    #6
    A befejezés azok számára lehet rossz, akik rózsaszín szemüvegen át nézik a világot. Az élet már csak ilyen, nem végződhet mindig happy enddel.

    Azzal már inkább tényleg baj van, hogy a legvégén dobnak be egy olyan szereplőt az írók, akinek vitális szerepe van a történetben és 5 percben próbál választ adni (természetesen sikertelenül) azokra a kérdésekre amelyeknek a száma az első rész óta exponenciálisan emelkedik.
  • Hunty
    #5
    A befejezések tényleg iszonyatosak - hogy miért is , arról részletesen a Mass Effect 3 teszt – kitűnő játék, bicskanyitogatóan rossz befejezéssel c. cikkben részletesen olvashattok.
    Nem kell megijedni, nem spoileres.
  • xido
    #4
    Na akkor szeretni fogom,láttam én már olyan filmet is,aminek a rendezőije nem vidám módon végződött és sokkal jobban feküdt a történet végére:)
  • Utokverek
    #3
    Nem játszom vele, mert nincs win-em, de szerettem az első részt, és a másodikat végignéztem. A harmadiknak a vége, spoilerezve:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Két vége van a játéknak, mindkettő a mass relayek pusztulásával jár, és a fél galaxis felrobban. Egyikben az összes szintetikus meghal, másikban nem halnak meg. Shephard mindenképp halott, normandy túléli. Szerintem passzol a sztorihoz az end, és igen, valószínüleg az amcsik sírnak, hogy nem rózsaszín minden. De én sem tudom elképzelni, hogy teljes hepinesz legyen a vége.
  • cateran
    #2
    Hat en meg csak nemreg kezdtem a jatekot es gozom sincs mik a befejezesek, de az eddigi tortenesek alapjan nem szabadna, hogy teljes happy enddel vegzodjon (persze kinek mi a happy end, hisz ott ahol tartok a jatekban mar mutatja nem lehet happy end...)
    Masreszt a Tuchankai resz maitt hajlando vagyok latatlanban mindent megbocsatani...egesz egyszeruen hihetetlenul jol megkomponalt az a resz....
  • xido
    #1
    Miért érzem látatlanban,hogy valami epikus de nem happy ending van a dologban,ami főleg az amcsiknak szúrhatja a szemét mindig?:)