Ötvös Tibor

Nem tetszenek a Mass Effect 3 befejezések a rajongóknak

Ritka az olyan eset, amikor egy igen kivételes képességekkel bíró csapat ellen is petíció indul.

Szükség van egy másik befejezésre?
(Összesen 486 szavazat)
  • Igen
    58 % (283 szavazat)
  • Nem
    10 % (49 szavazat)
  • Még nem tudom
    29 % (143 szavazat)
Most ez történt a BioWare esetében. A rajongók ugyanis nagyin elégedetlenek a Mass Effect 3 befejezéseivel, melyből egyébként három elérhető. Állításuk szerint egyik sem az igazi, ezek közül egyik sem hordozza magában azt, amit ők valóban látni akartak volna. Ez ritkaság, hiszen az eddigi két rész végével alig pár rajongónak volt csak baja.

Most azonban elindult egy petíció, egy Twitter kampány és egy "Jobb befejezést követelünk" Facebook oldal is. Ugyanakkor a BioWare hivatalos fórumán is elindult egy szavazás, melyen jelenleg messze a legtöbb voks az új befejezésekre érkezett.

A BioWare még nem reagált a kérésre, de valószínű egy DLC-ben adnak egy új lehetőséget is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #33
    31 óra játékidővel végigvittem. Inkább azért vitték végig sokan mert nem lehet letenni. A vége meg sajnos szerintem is lapos. Egyébként nem 2 vége van hanem minimum 3 fő és ezeknek a kisebb nagyobb alterációja.
  • blessyou #32
    *áll-leejtőst akartam írni
  • blessyou #31
    Mondom, nekem személy szerint a ME3 történetével nem volt bajom, szerintem nagyon szépen megírt jelentekkel, párbeszédekkel volt tele, hozta a hangulatot, volt néhány álleejtős rész is, még az űrcsatajelenet a végén is kifejezetten tetszett. Csak onnantól kezdve valahogy nem éreztem az igazinak.
  • Zombee #30
    Ed Wood-ot nem bántani! Lehet hogy akkor is fos lett volna, de legalább rendkívül szórakoztató :).
  • Carbine #29
    Az első 2 rész vezető írója Drew Kaprysyn volt. Neki a 3. részhez már nem sok köze volt. Itt már Mac Walthers vitte a prímet... meg is látszik.
  • Skyline85 #28
    "Valahogy számomra összeférhetetlen, hogy ugyanaz az írói és fejlesztői gárda, ami összehozta az első és a második részt, és a harmadik rész 99%-át olyan fantasztikusra, amilyen, egy ilyen befejezést adjon ki"

    Egyszeru:Nem ugyanaz az irogarda dolgozott rajta:)Tenyleg.
    Nem hivatalos de hiheto forras szerint az me2 idejen mas volt az eredeti befejezes majd valamilyen oknal fogva megvaltoztattak erre.
    http://www.ign.com/boards/threads/somethingawful-the-plot-of-me3-changed-dramatically-big-big-spoilers.250066288/
  • Rentadar #27
    Látom azért itt is felbukkannak az analfabéták, akik képtelenek felfogni, hogy attól, hogy valami dark, attól az még nem feltétlen jó, és hogy az embereknek nem ez fáj.
    De totál őszintén megvallom azt is, hogyha a playerek többségének tényleg csak a happy end hiányozna, akkor miért ne VÁLASZTHATNÁK azt? Ja igen, mert nincs választás. De ha még a választás totális hiányától is eltekintünk, akkor sincs semmi értelme az endingeknek. Tele van mindegyik hatalmas logikai buktatókkal, amik még egy 5 évesnek is feltűnnek. (és méghozzá elég zavaróak is, ilyen tipikus gyalázatmunka kategória)
  • blessyou #26
    Egyébként azóta is töröm rajta a fejem azon, amin már a stáblista alatt is.

    Valahogy számomra összeférhetetlen, hogy ugyanaz az írói és fejlesztői gárda, ami összehozta az első és a második részt, és a harmadik rész 99%-át olyan fantasztikusra, amilyen, egy ilyen befejezést adjon ki. Nem létezik, hogy ott a stúdióban nem csapott valaki az asztalra, hogy "gyerekek, ez így egyszerűen nem működik." Az első két rész befejezését máig vissza-visszanézem a Youtube-on, mert annyira fantasztikusan el vannak találva.

    Ez meg, mintha Edward D. Wood Jr. besétált volna az utcáról, és odaírta volna a forgatókönyv végére. Semmi feloldás, végkicsengés, záróakkord, hogy akkor most mi is van.

    Nem, egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ez hogy lehetett. Csak úgy, hogy a Bioware igenis tartogat még valamit somolyogva a tarsolyában, amit a jövőben előhúzhat. Hiszen többször felröppent a hír, hogy szóba jöhetnek további, a világ univerzumában játszódó játékok, és a 3-hoz is tonnányi DLC-t ígértek. Sehogy nem fér össze azzal, hogy az egész univerzumot, mely a rajongóknak a játékokból és a könyvekből annyira szívéhez nőtt, komolyabb magyarázat nélkül lenullázzák.

    Ehhez kapcsolódóan pedig olvastam egy érdekes elképzelést a végéről, és hogy hogyan is lenne tulajdonképpen értelme:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval ahogy Harbinger kis híján eltalálja a Conduit felé rohanó főhősünket, Shepard az eszméletét veszíti. És innentől kezdődik Harbinger sulykolása. Vagyis az egész, amit Shepard tapasztal onnantól, nem valós, sőt, Harbinger éppen az ellenkezőjéről próbálja meggyőzni SHepardöt, mint ami a szándéka. Ezért a Destroy választás Renegade, és a Control meg Paragon, holott a Destroynál Andersont látjuk, a Controlnál meg az Illusive Man-t. És ezért éli túl Shepard a Destroy opciót, mert az az, ami Shepard eredeti céljának megfelel, vagyis nem enged annak, ami TIM-t is megkísértette. És így kerül a teste vissza a Földre, hisz valójában nem is járt a Citadel-en, mindvégig London romjai között feküdt eszméletlenül.
  • dzsagon #25
    nem mindegy hogy mi a vége? ez csak egy mese bazmeg!
  • Hoz_Hun #24
    Miért fáj ennyire a dráma rajongóknak, hogy a happy end-et kedvelők számára is lenne egy befejezés??? Ennyire zavarna? Nem kell úgy játszani, aztán dögöljön meg a Shepradod.
    De ez a hozzá állás, "hogy nekem így jó, másnak nem kell hogy az legyen, le vannak szarva". Undorító.
    A másik meg amit utálok "az élet ilyen!" hozzászólások.
    Ez baszki nem az ÉLET, ez egy kibaszott játék! A célja a szórakoztatás. A ME-ben benne van a jó is rossz is. Az lenne a lényeg, hogy mi döntjük el hogy játszunk.

    Ezen felül tele van logikai bukfencel is a vége.

    Mindennek ellenére a ME3 egy kibaszot jó játék. 99%-ban tökéletes folytatás.