132
-
#92 :D -
grobs #91 Mint írták ferdítesz. Nyilván sok mindent el lehet adni marketinggel (ha nem lehetne akkor nem lenne ilyen szakma). De(!) Tamagochiból kevesebbet adtak el 15 év alatt mint iphone-ból 5 év alatt, és az ipad rövid pályafutása alatt már megközelítette. Másodszor a tamagachi ára egy magyar óvodás tízórai pénzével vetekszik, ezzel szemben az iphone/ipad a magyar átlag havi nettóból nem jön ki.
Hiába hype-olnak egy drága terméket ha az nem kell akkor az ember nem veszi meg. Lcd tv-t sem azért vesznek mert hype, hanem azért mert vannak objektív előnyei a crt-vel szemben ... nyilván hátrányai is, de a hátrányai egy átlag ember számára kevésbe fontosak.
A tablet előnyei tartalom fogyasztásnál egyértelműek. A hátrányai is egyértelműek. Ez alapján mindenki el tudja dönteni neki kell-e ilyen eszköz. Lehet rémtörténeteket hallani az ostoba vásárlókról (pl. a bácsi aki megvette a win95-öt, és otthon jött rá, hogy számítógép kell hozzá), de ez alapján úgy gondolni, hogy minden vásárló (55 millió fölött az ipad eladás) a hype miatt vette ... minimum butaság.
-
#90 Már megint a korlátoltság. Miért ne lett volna értelme a tamagocsinak? Mert neked nem kellett? Ettől függetlenül emberek millió lelték benne örömüket és remekül szórakoztak.
Ez az "ifos", meg "ifing"... jézusom, tényleg tiszta dedó. -
willcox #89 "és csak marketinggel százmillió számra nem lehet eladni olyan terméket, ami valójában senkinek sem kell." - már hogyne lehetne! Tudod, hogy mennyit adtak el tikitakiból? Már persze, ha tudod, hogy mi az. Vagy tamagochiból? Sokkal többet, mint ifosból. Pedig azoknak még annyi értelme sem volt, mint egy ifosnak. -
MaciBácsi #88 óvoda baz :) -
G_ArchAngel #87 -
asgh #86 Azt nem értem, hogy a sok agyament troll minek szájkaratézik a tények ellen.
Az iPad túl régóta van a piacon és túl sokan vették meg ahhoz, hogy a tablet koncepciót múló trendnek lehessen nevezni és csak marketinggel százmillió számra nem lehet eladni olyan terméket, ami valójában senkinek sem kell. (Ha ez igaz lenne, akkor miért fektetne az apple dollármilliárdokat fejlesztésekbe, ha csak a marketinggel megúszhatná?) Legalább ennyit illene belátni, aztán lehet tovább hányni az epét, hogy mi nem tetszik az apple termékekben, ettől még nem fognak az apple hater haverok kiátkozni (persze ki tudja).
Steve Ballmer rosszul mérte fel a piacot, amikor azt mondta, hogy egy többszáz dolláros, billentyűzet nélküli telefon nem kell majd senkinek. Kiderült, hogy kell, Ballmer meg beismerte, hogy tévedett. Ennyi. Az apple haterek meg ugyanazt a mantrát tolják műr évek óta, teljesen ignorálva a valós folyamatokat és mindent ugyanazzal a hívő mentalitással magyaráznak: ha a valóság nem igazolja az ideológiámat, akkor a világgal van baj, nem az érveimmel. -
willcox #85 "De nem baj, így legalább egyvalaki létezik, aki mellett még én is értelmesnek látszok" - ha nem létezne melletted senki, te akkor is egy nagy arcú, nagyon ostoba emberkének látszanál. -
willcox #84 "beszelgetsz a tengerparton es novel, azthiszed bejosz neki, masnap meglatod hogy smarol egy nalad jobb pasival, es aztan ugy meseled anhavrjaidnak, hogy
smarolt egy full atlagos csavoval, es csak egy ifost hasznalo ribanc lehet." - ne fantáziálj. Konkrétumot nem írtál, pedig azt kértem, csak személyeskedsz. Hány éves lehetsz? 12? -
Elisium #83 hat hogy marketing amit irok. nem neked szolt az uzenet egyebkent sem de kifejtem fel mondatban: a postom ezenresze azoknak szolt, ebben a kontexusban, akik magat a tablagepet feleslegesnek tartjak, az Apple, gonosz Apple resze pedig azoknak akik nem realis kepet alkotnak a piacrol
es egyebkent minden funkcioban (bongeszes, stbstb) az Apple kicsit gordulekenyebb, szebb, egyszerubb, szovaliIdegrendszerkimelo cucc, es ez nem mondhato el a konkurens anti-i-macera gepekre.
a hozzaszolasaiddal hazudsz rengeteget, mert nem tenyeket sorolsz fel, hanem szemelyeskedsz, es elferdited az aranyossagokat. egy tok mas peldavalmillusztralva:
beszelgetsz a tengerparton es novel, azthiszed bejosz neki, masnap meglatod hogy smarol egy nalad jobb pasival, es aztan ugy meseled anhavrjaidnak, hogy
smarolt egy full atlagos csavoval, es csak egy ifost hasznalo ribanc lehet.
holott ugy kellene prezentalnod,hogy valoszinuleg volt mar baratja, es tovabb kene keresgelned. ez a felnott verzio, elobbi pedig a willcox
ja es meg egy pelda. a mostani posztom. ennyire nem tulzol,mint most en. tehat most en magam is willcox strategiat alkalmaztam,mert akkor lettem volna realis,ha ugy irom:
beszelgettel egy novel, akit meg akartal csokolni, de o elhuzta magat.
es masnap azt meseled a barataidnak,hogy ah, nem jon be a csaj.
ezzel nem is lenne gond, senki nem osztja meg szivesen a kudarcait, de ez a strategia komplexebb, es muszakibb dolgoknal, aminellenorizheto mint lathatod nem valik be.
emiatt akik teged olvasnak sokan elmosolyoghatnak rajtad,hogy vallasos ahitattal szidsz egy termeket, ami nem kuzarolag birkaknak keszul.
es ez vonatkozik mindenki masra is, aki irracionalis....
-
#82 "Legalább 10 éve vannak táblagépek, mégis a sok millió majomnak csak azóta kell hogy rajta van az alma logó."
Háát szerintem nézz meg egy 10 évvel ezelőtti tabletet és már nem is lesz kérdés, hogy miért nem kellett senkinek. Ugyanaz az érv ami az érinőképernyős okostelefonnal, nem azért kellett hirtelen mindenkinek mert apple, hanem nézd meg az előtte lévőket. -
nachtwey #81 Nem, nem arcom nagy, a kommentjeidből ítélve te vagy nagyon buta. De nem baj, így legalább egyvalaki létezik, aki mellett még én is értelmesnek látszok:) -
willcox #80 "neked még ez a minimális információ is feldolgozhatatlan lenne, aminek a birtokában vagyok." - nevetséges is vagy, nem csak az arcod nagy. -
nachtwey #79 Aha, a számítógép, autó, fényképezőgép vagy a mobiltelefon is azonnal elterjedt és milliók kezdték használni...
-
Elisium #78 csak designra voltak tablagepek,feelingre meg nem volt meg hozza a technologia. most jutott csak elmodaig.
nekem spec nem tetszik az alma logo, lehetne jobb. szoval igen szuk (sznob) reteg veszi csak azert mert jo marka. -
willcox #77 "ergo, nem irtam semmit ami ne lenne igaz.
ez rolad nem mondhato el." - vicces kedvedben lehetsz. Írtál olyasmiket, ami másra is igaz, de úgy adtad elő, mintha csak az ifosra lenne igaz (ez volt a 90%).
Mi nem mondható el rólam? Hol és mikor írtam valótlant? -
aneurysm #76 Legalább 10 éve vannak táblagépek, mégis a sok millió majomnak csak azóta kell hogy rajta van az alma logó. -
Elisium #75 javitva:
1. duma? azt te tolod ahogy olvasgatom amiket irsz 100%-ban nyelvtani "érv"
csak felsoroltam miket tud a gepecske!:) tehát ertelmetlen amit irtal,mert egy gep tulajdonsagainak a felsorolasa csak statikus lehet, hiszen azt tudja amit. punktum
2. az emberi idegrendszer ispecifikus. mert az Apple iZsenialiasanmegtervezett iIntuitiv iKenyelmes iIdegrendszerkimelo iSzép iErgonomikus, amit eddig egyedul a legujabb Galaxy Tabon tapasztaltam , finom volt,....ami szerintem jol sikeredett darab,ahogyan a Samsung egyik csucsmobilja is szerintem jobb, mint az iPhone 4. (az elso 10-15 percben, amig be nem hisztiznek haha) persze ha valaki nem csinal rajta semmi hasznosat extrat, akkor tokeletes ez is
viszont jelenleg a The new iPad a piacvezeto. (nem eladasban EGYELORE) hanem hwben arertekben deisgnban. iPad 2bol tobbet adtak el negyedevalatt mint masik konkurens osszesen :) CIKI.
3. hogy akkor megis miert Apple?
Mert jobb a szoftver?
a/
nincs rá virus.
b/
tudna a microfos is ilyen vagy a guglikaki, de nemmtud,mert hatszazfele hardwarre NEM LEHET. optimalis OS-t irni.
ergo, nem irtam semmit ami ne lenne igaz.
ez rolad nem mondhato el.
ergo en realisabb vagyok, vagyis:
becsapod magad ami masokkal szemben se bolcs hosszutavon ha tulzasba viszed, nade hogy sajatmagad is atverd...:(
mert azt érzem,hogy elhiszed amit mondasz! -
Elisium #74 1. duma? azt te tolod ahogy olvasgatom amiket irsz 100%-ban nyelvtani "érv"
csak felsoroltam miket tud a gepecske!:) tehát ertelmetlen amit irtal,mert egy gep tulajdonsagainak a felsorolasa csak statikus lehet, hiszen azt tudja amit. punktum
2. az emberi idegrendszer iZsenialiasanmegtervezett iIntuitiv iKenyelmes iIdegrendszerkimelo iSzép iErgonomikus, amit eddig egyedul a legujabb Galaxy Tabon tapasztaltam ami szerintem jol sikeredett darab,ahogyan a Samsung egyik csucsmobilja is szerintem jobb, mint az iPhone 4. (az elso 10-15 percben, amig be nem hisztiznek haha) persze ha valaki nem csinal rajta semmi hasznosat extrat, akkor tokeletes ez is
viszont jelenleg a The new iPad a piacvezeto. hwben is. arertekben is. deisgnban is. sot iPad 2 is piacvezeto, tobbet adtak el negyedevalatt mint masik konkurens osszesen :) CIKI.
3. hogy akkor megis miert Apple?
Mert jobb a szoftver?
a/
nincs rá virus.
b/
tudna a microfos is ilyen vagy a guglikaki, de nemmtud,mert hatszazfele hardwarre NEM LEHET. optimalis OS-t irni.
ergo, nem irtam semmit ami ne lenne igaz.
ez rolad nem mondhato el.
ergo en realisabb vagyok, vagyis:
becsapod magad ami masokkal szemben se bolcs hosszutavon ha tulzasba viszed, nade hogy sajatmagad is atkpverd...:(
mert azt érzem,hogy elhiszed amit mondasz!
-
nachtwey #73 Az a baj, hogy én ezt nem is tagadom, persze neked még ez a minimális információ is feldolgozhatatlan lenne, aminek a birtokában vagyok.
De sebaj.
Tóbiás:) -
willcox #72 Szerinted te érveltél bármivel is? Mert csak halandzsázást olvastam tőled, az meg maximum csak annyit bizonyít, hogy túl nagy az arcod, a tudás meg minimális. -
#71 Bocs az EF 50/1.8-at vettem annyiért, my mistake, az 1.4 az 60 körül fájt valóban. Egyébként érdemes szétnézni itt-ott mert hidd el az eladók nem mindig vannak tisztában azzal mit adnak el. -
willcox #70 Remélem, hogy nem almás marketinges vagy, mert ez a duma nagyon gyengére sikeredett. Ha mégis, akkor szedd össze magad, mert veszélyben az állásod. Annyira az agymosottak sem hülyék, hogy ezt bevegyék. Ráadásul a szöveg 90 százaléka nem igagyi specifikus. A maradék 10 meg inkább csak marketing. -
nachtwey #69 Gyorsan megnéztem, még FD sincs ennyiért, amit még felesleges is feltenni a lencsetagos adapter miatt. Ami önmagában +8e. -
nachtwey #68 Canon EF 50/1.4-et ha vettél 12e-ért, akkor most utalok neked 60-et, és kérek kettőt. -
bcrics #67 Kb évenként max Vga-t cserélsz, az a plusz 25k kb meg belefér. -
nachtwey #66 Rámutatnál a meleg takonyra?
Mert én nem találom.
Megjegyzem, hogy a videózásról ennyi ostobaságot én még nem láttam, de nincs akkora facepalm kép, amivel megfelelően tudnék reagálni.
Nem kellene erőltetned, se a DSLR témát. Komolyan, kíméld magad. -
#65 "Konkrétan milyen DSLR-ed van? (Pontos típust írj, ha már én is megtettem)."
Most éppen egy síma 550D-t nyúzok Magic Lanternnel.
"Azt már írtad, hogy Canon-od van, de egy DSLR akkor jelent tényleg előnyt, ha megfelelő optikákat használsz, viszont azoknak az ára akár többszöröse is lehet, mint az alapgépé."
Ó ez nagy tévedés csak tudni kell, hogy mit keres az ember. Videózáshoz nem a tűéles optika kell, megfelel egy síma analóg canon fényképezőn lévő is. Tudod vaterán hány ilyet bugáztam fillérekért? Szegény ember eladja a régi analóg canon DSLR-t 5 azaz ÖT!!!! ezer forintért és ott van rajta a kurva jó optika, ami profi fotózáshoz ugyan kevés de nagyon jó videókat lő, de így vettem 50mm 1.4 Canon fixet 12e forintért, amikor az egyik legjobb optika videóra.
"Én nem vagyok profi fotós, a videózás is csak hobbi szintű nálam, de inkább videózok, mint fotózok. Tehát nekem egy kamerára kihegyezett eszköz jobban megfelelt."
Én is inkább videózok mint fotózok bár fotó is készül sok, de nekem videózásnál is alap, hogy azt tudjam kamerázni amit akarok a minőségről nem is beszélve. Ehhez meg kellenek a különböző obik. Félre ne érts, egy nyaralásra én is beteszem az alap obit, az 50-est az esti felvételekhez meg esetleg még egy telét és kész. Ezzel nagyon jól le lehet fedni mindent.
"Van viszont több ismerősöm, aki amatőr létére, mások tanácsára hallgatva vett DSLR-t, aztán látván a költségeket, meg a megitélésük szerint nem különösebben nagyobb előnyt, inkább eladták és vettek egy kompaktot. Azt viszont elismerem, hogy profi használathoz DSLR kell."
Hát ez olyan lehet mint nálunk a feleségem. Nekem az első pillanattól kézre állt a gép, ő meg alig tud vele jó képet lőni. Ez miatt van is egy Pana kompaktunk ami még jól is jön, mert egy nyaralás alatti túrán két szemszögből készülnek képek meg videók. Az meg tény, hogy a DSLR kamerázás kíván egy kis előre gondolkodást, hogy mit is szeretnék, mert ennek a kezelése a filmes kamerákhoz hasonlít, ha meg point and shootra állítja az ember (és csak arra használja) akkor meg az előnyök 90%-át eldobta, csak a sensorból eredő minőség és low light előny marad talán meg. -
willcox #64 Gyöngytyúk szindrómában szenvedhetsz. -
willcox #63 Ez nem éppen kamerázik, ha jól látom, valami videoszerkesztő van a kijelzőn.
Valószínűleg azt is jól látom, hogy monóban veszi a hangot, igaz?
Egyébként láttam én már ifosra utólag szerelhető optikát, amivel lehetett zoomolni (olyan is volt a képe), de szerintem isten barma az, aki videót akar rögzíteni, van is állványa, de nem kamerával teszi, hanem ifossal. Nagyon alacsony az a bizonyos kerítés! -
Elisium #62 Az meg veletlenul sem fordulhat elo, hogy szimbiozis legyen!:)
Csak is az letezhet,hogy, a gonosz Apple le akarja rántani igazságtalanul az embereket.
Micsoda (a kedvencem,figyelem!) agymosás áldozata a sok birka...
Hogy egy erintessel racsatlakozhat a saját asztali szamitogepere ami lehet akarmilyen messze tole, es lathatja mi tortenik a szobajaban, elkuldhet maganak egy fontos filet!
mennyire buta aki megveszi a gonosz es csunya Apple termékét!
Hogy mennyire (ujabb kedvenc sablon kovetkezik) felesleges a felbontas, csakis (ujabb frazis es vedekezo sablon) marketing lehet.
Az kizárt,hogy talan esetleg, a csunya es rendkivul mesterkelt Apple, azért csinálta,hogy élményt nyùjtson neked, hiszen ez agymosás. sg.hu n a vektorgrafikus betutipusok ugyan tüélesek már, a 2048*1536-os felbontáson, de ez nem is annyira extra.
De ha megnézel egy természetfilmet, részletgazdag tájképet, térképet, és ùgy érzed Te is ott vagy csak egy arasznyinablakon kukkantasz be rajta, annyira csodálatos, és részletgazdag....
de aljas ez az Apple.
az, hogy diktafonnak, scannernek, erintesvezerlonek, (kis kornyezetvedelem) konyvtarnyi konyvnek ad helyet, olvashatsz rajta kicsit, hasznalhatod navigacionak,zenet hallgathatsz, bluray filmet nezhetsz rajta olyan tueles keppel, hogy meg soha, es (mekkora ertelmetlen hulyeseg) emailt is irhatsz vele.......
egy elkophatatlan billentyuvel, es még le is fotozhatod kozben hogy mit alkottál.......
ja....és 1 mp alatt csatolhatod is az emailhez....totál (kedvenc) felesleges.
felesleges, felesleges........
felesleges.
nem baj hogy konnyu, es 10 orat bir az akku, ez is csak marketing duma, semmi szukseg rá.
kamu, hogy csokken az áramszámlád.
hihetetlen mennyire tré,hogy Sirinek diktálhatsz angolul, es kozben az angolt is tanulod,mert visszapofazik ha kerdezel.
Az apple mennyire gonosz....
még hangosszotarnakmis hasznalhatod es egy boritekban elfér az összes szamodra szukseges nyelv. nyilvan a nyelvvzsga is felesleges, es jo a jol bevalt. odszer, hogy fát igénylo szotarbol tanulj, es HANGOS ventillatorozo melegedo laptopon szenvedj amikor mar kesz vagy a munkaval es csak emailt akarnal irni, vagy kicsit tanulni nyelvet.
Az Apple csak mossa az agyatlanokat.....
mennyire gáz,hogy 50ezer forintos grafikont koordinatarendszert , 3D geometriat is helyettesit, ebresztoorat ami erzekeli hogyan alszol es a rem allapotban ebreszt a mozgolodasi statiszikaid alapjan, hogy ne mely alomban ebredj reggel.
total FELESLEGES.
micsoda luxus, hogy még játszhatsz is rajta, nèha egy kicsit 1-2 dolláros áron megveheto jatekkal.
Ez a gonosz csunya Apple, még Skypeolhatsz is rajta , es megkimelheted a penztarcad szòval az irrealisan magas mobilszámlakat is meguszhatod, tenyleg mennyire sznob dolog,hogy láthatod is közben akit szeretsz es épp tul messze van töled.
Mekkora szemetseg, és micsoda hulladék ez az iPad, hogy ha eltévedsz, megmutatja hol vagy, és onnan hogy juthatsz ki....
Az Apple, nem ad semmit.
Csak lehuz mindenkit es a dollarmilliardjait noveli, neked pedig semmit sem ad, se elmenyt, se semmit.
Az Apple gonosz,es onzo! Csak a hulye agymosott birkák veszik meg.
-
willcox #61 Konkrétan milyen DSLR-ed van? (Pontos típust írj, ha már én is megtettem).
Önmagában csak annyi, hogy DSLR, még nem jelent egyértelműen előnyt.
Azt már írtad, hogy Canon-od van, de egy DSLR akkor jelent tényleg előnyt, ha megfelelő optikákat használsz, viszont azoknak az ára akár többszöröse is lehet, mint az alapgépé. Ez maximum egy profi fotósnak éri meg, aki ezzel meg is tudja keresni az eszközei árát. Én nem vagyok profi fotós, a videózás is csak hobbi szintű nálam, de inkább videózok, mint fotózok. Tehát nekem egy kamerára kihegyezett eszköz jobban megfelelt.
Van viszont több ismerősöm, aki amatőr létére, mások tanácsára hallgatva vett DSLR-t, aztán látván a költségeket, meg a megitélésük szerint nem különösebben nagyobb előnyt, inkább eladták és vettek egy kompaktot. Azt viszont elismerem, hogy profi használathoz DSLR kell. -
nachtwey #60 Nem érdekel az iPad, de néhány ember itt a kőkorszakban él. Szerintem már maga az internet is gyors nekik.
Négy éve ugyanazok a buta, sötét kommentek a tablet-ekkel kapcsolatban, a világ meg elszalad mellettük. Nem, nem az Apple-ről van szó, hanem a Tablet PC-kről. Megvan a helyük, a hétköznapi ember imádja őket használni, millió számra fogynak és akkor jön Tompika és megkérdezi négy kib_szott év után, mintha addig aludt volna, hogy ez minek és miért.
Egy IT oldalon? Gyász... -
nachtwey #59 Nem hát, nem is lehet, hülyeség, ember nem látta...
-
nachtwey #58 Szerencsére szinte az összes táblára lehet venni védőburkolatot, így nem kell szar eszközt használni, mert kemény, hanem a jót lehet keménnyé varázsolni.
Internet, keresés - próbáltad már? -
nachtwey #57 "Asus P5Q Deluxe, Core2Duo E7600 3.06(4.0)Ghz, 4GB Corsair XMS(1066Mhz) RAM KIT, Sapphire Vapor-X Radeon 5750 (DX11) 1GB, FSP Zen 300W (!!!) táp, Nexus Breeze csendes ház"
Mik ezek a szarok, Te agymosott, kérdeztél vona meg engem mit kell venni. Csendes ház. Az baszki. Melyik lakóparkban?
Csak veszed te is a szart, mint egy birka. Mindegy mi van ráírva. Nincs önálló gondolatod, csak vásárolsz. Szart. Drágán. -
#56 Ismerem a HFS10-est bár használni nem használtam 30-ast használtam hosszab rövidebb ideig, de utána gyorsan átnyergeltem DSLR-re, ezeknek a felhasználása és képi világa nekem sokkal jobban tetszik. (minőségről nem is beszélve - nyilván a bazi nagy szenzor az kurva nagy előny).
"Megnézném én az ezzel készült 1080p-s és az ifossal készült 1080p-s videók közötti különbséget, valószínűleg zongorázni lehetne."
Ennek meg senki nem állította az ellenkezőjét, sőt ha visszaolvasol akkor pont ugyanezt írtam én is. -
Zoliz #55 Haladni kell a korral :D Magas kezdo ár, tobb millio agymosott, egy év múlva a 60%-at se fogja érni a kezdo arnak az uj "termek" miatt. A lényeg az egeszben az irrealis ar és az agymosas, az agymosás hogy az irreális ar ne tunjon annak. Mindenki azt vesz meg es annyiért amire ráveszik. -
denes123s #54 Amióta van egy iPad itthon, azóta az asztali gépeknek van minimális értelme.. -
culas25hc #53 Az egyetlen tablet aminek a sznobságunk kifejezése mellett más nagyon minimális értelme is van az szerintem a motorolának a strapa tábla gépe.
Azzal legalább kimehetsz az építkezése és real time tudod beíni az internetes adatbázisba, hogy hány folyóméter horganyzott csövet kell még rendelni :P