1294
/Facebook
-
#414 és igen, itt bukik a legnagyobbat az egész. Hogy olyan távol áll az egész a képregényektől.
Miről szólnak a (szuperhősös) képregények? Általában különleges képességekkel és/vagy erővel felruházott halandók vagy "Földönkívüliek"
Batman képregények arról szóltak, hogy van egy gazdag fiú, akinek a szüleit meggyilkolták a szeme láttára egy sikátorban (aztán itt jönnek a szokásos szuperhősös storyk, legyünk maskarás hősök, hogy megvédjük a gyengét, megbüntessük a rosszakat, stb).
Batman azért érdekes karakter, mert neki nincs szuper ereje. Nagyon jó akrobatikus képességei vannak, jártas a harcművészetek széles skáláján és ami különlegessé teszi Batmant, hogy nagyon okos (ezt sajnos kifelejtik a legtöbb batman filmben, Nolan is magasról szart rá...) és persze a különleges öve, amiben viccesen természetesen minden van amire éppen szüksége van
Mitől lesznek ezek a figurák szuperhősök? mert nem tudjuk, hogy ki van a maszk alatt... persze hogy tudjuk, hát egy fekete maszktól még fel lehet ismerni az embert, nem is beszélve a hangjáról. Érdekel? NEM!
Nolan azt hiszi, hogy (a Dark Knightról beszélek, szóval a második részről, az első még egész jó volt), ha Batman úgy beszél, mint egy hörghurutos, asztmás tehén, akkor nem lehet tudni, ki van a maszk alatt! Ez szánalmas. Halál érthetetlen lesz, hogy mit mond a tag, és élvezhetetlen, és nevetséges lesz tőle a film.
Joker pedig egy elmebeteg őrült, akinek a hatalom a mániája (és különleges fegyvere a röhögtető gáz, ami megint tök kimaradt a filmből), olyan dolgokat csinál, ami egyszerre ijesztő, és mégis van benne sötét humor. Pl elővesz egy fegyvert, ami kilő egy "BANG" feliratot, vagy mint a normális első Batman részben (ahol Jack Nicholson alakította Jokert) elővesz egy hosszú (majd 5 méter hosszú) csövű kézi pisztolyt, és azzal lövi le Batman repülőjét. És nem egy csámcsogós, halál közhelyes bűnöző (ráadásul bankot rabol? bakker, Joker kb telibe szarja a pénzt...)
Nolannek az volt a vágya, hogy olyan batmant kapjunk, hogy elhiggyük, hogy ez tényleg megtörténhetne, egy valóságos batmant... A képregény adaptációk nem erről szólnak. Ha ilyen filmeket akar csinálni, akkor Flash legyen egy gyorsan futó etióp fekete mondjuk. Vagy egy valóságos Pókember filmet (ami elég rövid lenne, mert megcsípi a radioaktív pók Peter Parkert, és kb kínok kínjával halna meg egy kórházban!)
Nem, ha szuperhősöket akarok nézni, akkor olyat kérek, mint mondjuk Avangers! -
Rotcsa #413 Így van, Spawn az Image Comics, de van pár képregény, ahol Batmannal együtt szerepel. Sajnos a magyar fordítás csak 18 számot élhetett meg, mert asszem viták támadtak a fordítást illetően, illetve azóta már fel is van számolva a kiadó.
Spawn az egy komolyabb hangvételű mű, mint Pókember, vagy Superman.Helyét tekintve inkább abba a kategóriába lehetne sorolni, ahol Batman, Rozsomák, Fenegyerek és Fekete Macska alkotna egy csapatot. Ők mind antihősök, akárcsak Spawn, bár egyikben sem jelenik meg az okkultzmus, és a természetfeletti olyan érdekes egyvelegben, mint a Spawnban.
Itt komoly dolgokról is szó van, mint választás, a lélek megmentése a kárhozat ellen, az elrendelt sors elleni küzdelem, emberség az embertelenségben, stb.... Szóval egy elég összetett mű.
A rajzfilmjét nézve gyakorlatilag rádöbben az ember, hogy tényleg egy megraJzolt FILMET néz.
Ezeket megtalálod magyar felirattal a torrent oldalakon is. Anno az HBO-adta.Nekem nagyon bejött! :))
-
Rotcsa #412 Dehogy szánalom, szerintem állati jó lett!
Bár én nem voltam soha Batman-olvasó és csak az eddigi Batman filmek adják a kiindulópontom alapját aNolanes rendezések megítélésében. Szerintem nagyon jó, hogy az 1. részben kiderült, honnan vannak ilyen spéci cuccai és ki tervezte azokat, valamint, hogy miként tett szert a közelharci ismereteire. Ezek a kérdéseK mindig kíváncsivá tettek! A második része kicsit vontatottabb és komorabb lett, mint az1., de arra sem mondhatnám erős rosszakarattal sem, h szánalom.
Hogy Nolané, vagy az eddigi filmek vannak-e közelebb a képregényhez, azt nem tudom.
-
#411 a Tökéletes Trükk az tényleg jó volt, a Mementót sajnos nem láttam, de a Batman filmekkel szánalom amit művelt -
#410 az nem ugyanaz... -
Lacc 88 #409 Tele van a net ilyen képregényekkel, jó pár magyar oldal is foglalkozik velük és rendszeres a frissítés.
-
Voyager96 #408 Picit OFF:
Sajnos nekem sincs olyan sok képregényem.Nekem tetszett az első két Christopher Nolanes Batman film, de sztm pl a Memento vagy a Tökéletes Trükk c. filmjét nehéz túlszárnyalni :) -
#407 Hát a lényeg, hogy elég drágák amúgy, de a Spawn az se nem Marvel se nem DC Comics :) Az Image Comics meg asszem nem adta olyan drágán a képregényeit. Mondjuk nekem a Spawn valahogy úgy kimaradt az életemből -
Rotcsa #406 Batman, Pókember, ugyan... Spawn a király! Image Comics and Todd Mcfarlane rulez! :))
Kedvenc képregényhősöm! Kár, hogy a 18. szám végeztével nem lett több magyar fordítás, mert becsődölt a magyar kiadó! :((
-
#405 higanyszál is kilépett a Testvériségből? :O
Istenem, csak e miatt annyira sajnálom néha, hogy nem vagyok amerikai, ott minden gyerek ágya alatt 600 képregény virít, itt meg egy vagyonba kerül egy szám :-/
pedig úgy olvasnék egy csomót:
Pókember, X-men, esetleg Hellboy habár azt sose szerettem annyira, (DC comics közül Batman, nagyon jó a Batman, csak kár, hogy ez az isten csapása Christopher Nolan olyan szinten elbaszta az egészet, hogy ha sírni akarok, elég ha eszembe jut...) -
#404 chapter 7 6. szint... de kurva idegesítő pálya rész, főleg a bossok, ha X-ray eltalál az első robbanásával, és mindenki beradiationözik... akkor már vége a játéknak kb, mert minden körben egyre többet sebződök, a végére már kb lehetetlen visszagyógyítani magadat, és még az ilyen "minden negatív buffot leszedő" gyógyszerek sem segítenek... -
Voyager96 #403 Én is meg vettem, még csak 1. szintű, de tényleg jónak tűnik.
A wiki szerint:"Wanda Maximoff kezdetben a Mutánsok Testvérisége nevű, világuralomra törő mutánscsapat tagja volt. Az Avengers 16. számában Amerika Kapitány mint a Bosszú Angyalai legújabb tagjaiként mutatta be, testvérével, Higanyszállal és Sólyomszemmel együtt" -
#402 hát így elsőre ez nagyon erősnek tűnik! :D
lvl 1-es támadása nem erős, de elég nagy sansszal megkapja a támadását is a támadó (szóval visszafordítja az ellenségre a támadását)
továbbá alapból van rajta egy aura féle, aminél szintén megvan az esély, hogy kivédi a támadást, a többi képességéről (amiről még nem tudok nyilatkozni) nem is beszélve.
Asszem egy új pvp karaktert kaptunk, most mindenki ezzel fog rohangászni Amerika kapitány mellett -
#401 én megvettem, de csak most, még nem tudtam kipróbálni, de nagyon jónak tűnik, teljesen korrektül buffol mindenkit, és ellenségeket meg tönkre tesz :P
Mondjuk nem azért de Vanda (Skarlát boszorkány) az nem az X-menek ellen van? én azt hittem, hogy ő a testvériség tagja -
Voyager96 #400 Köszi a választ. -
Lacc 88 #399 Nem veszik el semmi -
Voyager96 #398 Amúgy ha veszek pl Thornak egy új ruhát, akk az előző ruhája+ az isok nem vesznek el?
Szóval pl harc előtt neki is ki lehet választani a ruhát? -
Lacc 88 #397 Átnézve a képességeit elég jónak tűnik és főleg csapatjátékos. Szerencsére sok újítást kapunk mostanában.
-
Voyager96 #396 Megint érkezett egy újabb karakter, Skarlát Boszorkány, Magneto lánya :)
Ha valaki megveszi, tudna véleményt mondani róla?
-
#395 ad plusz egy kört mind 2 hősnek és neked. PvP-ben marha hasznos, mert mondjuk idegesítőbb ellenfeleket (pl pókember vagy mondjuk Storm) hamar ki lehet nyírni, utána már nincs gond a többivel... -
Rotcsa #394 Amúgy mire jó az?
-
#393 ahh, tökre megérte! :) -
#392 hmm, 36 arany egy quantum Jumper, van most 40 aranyam, lehet beújítok egyre :P -
#391 szikla? A Lényre gondolsz? (helyenként Dolog)
Amúgy szerintem is gyönge Fekete Özvegy. De szerintem Sólyomszem még gyöngébb. Főnix is szar, a többiről nem nagyon tudok nyilatkozni, Igazából a lista szerintem egész korrekt. Mondjuk azért én nem raktam volna Vasembert ennyire a végére, de tény, hogy ő is inkább közép játékos.
Hulk is csak akkor erős ha kellően fel van dühítve, ha van rajta 2-3 akkor ellehet fújni mint egy szülinapi gyertyát -
Rotcsa #390 hülye egy skála ez...
hulk a 3. csoportban! pf.. 2 lövésből megadja magát, ugyan már....!!
-
Rotcsa #389 Pedig fekete özvegy egész jó!
Aki hulladék, az a szikla meg főnix.
-
Gábor3 #388 Árnyék úgy tudom a leggyengébb karakterek közé tartozik. Olvastam egy listát a hivatalos fórumon, ahol fel voltak sorolva a hősök használhatóság szempontjából. Ott az utolsó négy ha jól emlékszem Fekete özvegy, Főnix, Árnyék és Lény volt.
http://forum.playdom.com/showthread.php?117073-Tier-System-for-Heroes
Egyébként nekem megvan a főnix, csak kíváncsi voltam ti, milyennek találjátok. Sajnos tényleg hamar meghal, hacsak valaki nincs mellette. Az első ereje sebezhetne nagyobbat, a második az ok, a harmadik csupán arra, jó, hogy manipulálhatod ellenségeid kire támadjanak a körben, így Jean-t békén hagyják, meg fókuszt is ad még mindenkinek. Az utolsó még nem tudom, de az jól néz ki, hogy a rossz jelzőket eltünteti az összes csapattársról. A bajom vele csupán az, hogy gyorsan meghal, illetve az utolsó két ereje csak négy körönként használható. Erős ellenfélhez nem ajánlott, inkább a gyenge vagy a közepesekhez. Örülnék ha javítanának rajta. -
Voyager96 #387 Na, megvettem Thort.
Főnix sztm nem olyan rossz, de tény, hogy nem a legerősebb blaster.
Nightcrawlert még én se láttam senkinél, ha lesz elég cp-m,akk sztm megveszem. -
Lacc 88 #386 Én ugyan nem vettem meg, de pl. a Bulldózer ellen egy rakás szerencsétlenség. Már a fegyencek is lenyomják egy kör alatt, ha nem megfelelő karaktert választok mellé. Igaz hogy az egy prémium rész és azok elég nehezek tudnak lenni, bár nemtom ez mennyire számít. Ő lenne az utolsó akit megvennék. Szerintem az egyik leggyengébb karakter.
Viszont Nightcrawler egy olyan karakter, akiről semmit sem tudok. Még soha nem láttam pvp-ben sem, de nagyon érdekelne miket tudhat.
-
Gábor3 #385 A Főnixről egyébként mit gondoltok? -
Voyager96 #384 Volt, hogy 130k pontot kaptam a boss legyőzése után, mert a 2 mini boss is ott volt, és ezért 3x annyi pontot kaptam :D -
#383 Nem tudom kinek sikerült megszereznie Mockingbird-öt (nekem igen) de valami rém gyenge. Nuku támadás, pvp-ben meg lazán ki lehet játszani (sose használtam, eddig csak egyszer találkoztam vele)
Black Panther viszont erős, azt érdemes megvenni, habár mire a szuper turbóját ki lehet maximálisan használni, addigra vége a menetnek, szóval pvp-ben határ eset... nagyon jó az evasionje, és sok az élete, szóval tud okozni fejfájást pvp-ben.
Storm zabálja a staminát, de lvl 2-es protective shroudja kimondottan hasznos pvp-ben és kifejezetten idegesítő is pvp-ben ha az ember szembe találkozik vele. Kb 2-3 körre olyan szinten megvédi a csapattársakat, hogy gyakorlatilag érinthetetlenek lesznek
Még egy tipp:
aki kicsit keményebbnek érzi magát, az hagyja a mini-bossokat, menjen a fő bossra így csak 10 energybe kerül a menet, és mindegyik mini-bosst le kell győzni a főbossnál. Összességében több pontot kapsz szerintem, de biztosan kevesebb energiába kerül -
#382 ha nem pvp-zel akkor igazából tök mind1, mert ahogy a szinted és a hősök szintje nő, úgy ütnek egyre erősebbet, persze ez függ a fejezet szintjétől is.
És ha csak simán küldetéseket csinálsz, akkor igazából tényleg tök mind1, mert úgyis azt fogod választani amelyik legyőzi az adott ellenség típusát. (és megjegyezném még, a végén már kb az összes hősöd meg lesz, szóval nem oszt nem szoroz)
Azért javasoljuk inkább Thort, mert ha mégis pvp-znél akkor jól fog jönni hogy ő előbb meg van.
De nem mondtál hülyeséget, Pókember jó, de nem erős. Támadásai gyöngék, de az evasionje nagyon nagy, amitől szinte majdnem minden támadást kikerül, továbbá a támadások 80%-ától megvédi a társakat, még a területi támadásoktól is. De pókember megint csak PvP karakter, szóval ha csak küldetéseket csinálsz akkor ne vedd meg, mert nem erős -
csoszi87 #381 Ha nem szoktál pvp-zni, akkor thor.
Vagy amelyik színből csak 1, esetleg 2 van. -
Voyager96 #380 Kösz mindkettőtöknek.
Amerika kapitányt már szombaton megvettem.Lehet,hogy Pókembert kellene megvennem ,mert csak 3 lilám van(Macskanő,Fekete Özvegy, Láthatatlan nő) de elég gyengék sztm.
PVP-zni nem nagyon szoktam, csak nagyon ritkán. -
csoszi87 #379 Erős kérdés.
Egyértelmű, hogy Thor erősebb, viszont kevés a sárga ellenfél. Legalábbis én kevéssel találkoztam.
Ha viszont Rozsomákot veszed meg, akkor ő 2-t üt a lilára. Viszont itt meg az jön, hogy mindenkinek van 1 Hulkja, SheHulkja, vagy Thorja, ami simán kiüti.
Ha tényleg PVP-re akarod, akkor szerintem el kellene gondolkodni Amerika kapitányon (mindenkinek van 1 Vasembere, Mrs Marvele, ami ellen igen hasznos), vagy Pókemberen (Sólyomszem, illetve Amerika kapitány miatt), esetleg a Párducon, habár őt nem ismerem.
Ezek saját tapasztalatom, de tény, hogy pirossal, kékkel, és zölddel találkozok a legtöbbet. -
#378 pvp-ből kiindulva Thort vedd meg, rozsomákot hamar ki lehet nyírni, thor csapat játékos, és 4. képessége mindenkit támad (nagy eséllyel criticallal) -
#377 Jah mostanában nem játszok vele, kicsit meguntam, de később még lehet fogok vele valamikor. Látom ti nyomjátok még rendesen :D -
Voyager96 #376 Rozsomák milyen, érdemes megvenni?
Vagy inkább Thort vegyem meg?
-
#375 Hulkot mindenki egyből megveszi, pedig az akkora fos! :D
jó nem fos, de pvp-ben tök könnyen ki leet nyírni, mire felspanolja magát addigra vége az egész menetnek.