109
Awake (NBC)
  • xido
    #109
    legyen törvényes anyuka és akkor már mindenkit elvinne a nevelőszülő vs vér szerinti szülő vonalra :))
  • theone91
    #108
    Az "anyuka törvényben" lett volna a hab az urnán. :D
  • Narxis
    #107
    :D
  • stargatelost
    #106
    Azért a 8-as elején a mother in law-t mostohaanyának fordítani anyós helyett (ami által a jelenet poénja veszett el, ugye anyóst szokás szapulni). Ilyen apróságokon egy csomó dolog elveszhet azoknak, akik kevésbé tudnak angolul. Nem véletlen nem került ki feliratok.infora. Az a legminőségibb feliratos oldal, ami ott nincs, az nem véletlenül nem került ki oda.
  • ForzaInter
    #105
    annyira nem vészes a felirat szerintem, olyan durva félrefordítások azért nincsenek.
  • xido
    #104
    tegnap meg ma darálom kb a 7.résztől a hosszús fordítással..szerintem nem olyan vészes fordítás vagy nekem nem tűnnek fel a félrefordítások
    vicc most éppen,egy helyszínt nézek a google.maps-en..rákerestem egy pillanatra mutatott étterem nevére és meg is találtam ahol forgatták az egyik jelenetet..interaktív mozi,körbenézhetek a környéken :)
  • ForzaInter
    #103
    nem álom volt ezt Killen is megmondta, de mivel lezárták annak is lehet tekinteni.:)

    létrehozott egy 3 világot Britten. amit vagy képzelt vagy álmodott, vagy mások hoztak helyette létre dimenziókat, ezt már sajnos soha nem tudjuk meg.

    ez a sorozat kábel minőség volt, nem országosra kellet volna mennie:(
  • Narxis
    #102
    Istenkirály sorozat volt, nagyon kár a kaszáért. 1 biztos de nekem még 3. évadra is lett volna ötletem. Akkor a vége az most álom volt vagy is-is? Nézőre bízzák?
  • ForzaInter
    #101
    Kurva jó sorozat volt, nagy kár a kaszáért, de szerintem se lehetett volna több évadon keresztül húzni a sztorit, még 1 évad belefért volna.

    A lényeg, hogy a vége nem álom volt. Az, hogy mi volt az egész, azt mindenki ugy értelmezi ahogy akarja.:)
  • Golyo69
    #100
    De akkor legyen már meg a 100 hsz :)
  • Golyo69
    #99
    Ez lemaradt ":D"
  • Golyo69
    #98
    Azt nem tudtam hogy le volt forgatva :
  • gabi89
    #97
    Hopsz tényleg :D
  • theone91
    #96
    #94-ben én is leírtam ezt. :)
  • gabi89
    #95
    Tegnap este kezdtem el nézni a 10. részt és gyorsan ledaráltam a maradékot is mert nem bírtam ki, hogy ne tudjam mi a vége. Finálé nem ütött akkorát szerintem mert sok mindent ellőttek (lezártak) a 12. részben.

    Összességében remek sorozat igazi high concept amit nem is lehetett volna sokkal tovább húzni, egy második évad még belefért volna de több nem szerintem.
    Tetszett, hogy szakítottak a bevált nyomozós sorozat dolgaival, a két világ közti utalások stb...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Végén ahogy oda - vissza ugrálunk két világ között és úgy halad folyamatosan előre a rejtély megoldása :)


    Sorozat legelején azt gondoltam amúgy, hogy az egészet csak álmodja és felébred majd mondjuk a kórházban Aztán a második rész végén amikor láttuk, hogy a főnökasszony benne van a dologban és nem is baleset (sárga világ) akkor picit elbizonytalanítottak :D

    #92
    + Azt is nyilatkozta, hogy az
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Awake egy valami nem volt mégpedig álom
    Tehát a vége az nem az aminek látszik. Hanem teremtett magának egy harmadik világot is ahol mindkét családtagja él.



    ps.: Pingvines dolgon jót mosolyogtam :D már a 6. részben is
  • theone91
    #94
    A befejezés mindenképp ez lett volna. Egy hónappal a sorozat kezdése előtt lett leforgatva az utolsó rész, sőt Killen is lenyilatkozta twitteren, hogy ugyan ez lett volna konklúzió, ha megkapják a második évadot.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Relatív, hogy mennyire lett happy az end. Killen interjúkban cálfolta meg, hogy a 13 rész történése egy mezei álom lett volna, így nyílvánvaló, hogy Britten egy harmadik világot kreált magának, azaz az állapota inkább súlyosabb lett. :D

    De a konkrétumokról már lemaradunk. :|
  • Golyo69
    #93
    Sajnálom a sorit mert nekem nagyon bejött.....
    elnéztem volna vagy 2-3 évadon keresztül :)

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az utolsó pár részen látszott hogy felpörgették az eseményeket de hát tudtuk hogy vége lesz.....tetszett a befejezés de én azt hittem pl hogy kómában van és az utolsó részben felébred és akkor derül ki hogy melyik is volt a valóság:) egy kicsit én is azt hittem hogy a "Rex-es" világ az igazi... :) és sztem mivel kasza lett ezért Happy end a vége.....
  • theone91
    #92
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nyilván a Hannah-s szálban azért nem lett megoldás, mert maga a szál biztosította a megoldást. Tehát az volt az álomvilág, valódi szürrealizmussal, ami segítségével az "éber világban" tudták megoldani a valódi esetet, ergo Rex él, Hannah halott, de aztán a vége nem lett rendesen lezárva. Ami mondom, engem általában idegesít, jelen esetben nem. :)


    Killen Twitteren lenyilatkozta, hogy akkor is ez lett volna a befejezés, ha megkapja a második évadot. Nyílván meg kellett találni az átmenetet, mert februárban forgatták le az utolsó epizódot, a sorozat akkor még buborékban volt, tehát még nem volt biztos sem a befejezés sem a folytatás. Ahhoz képest kreatív zárás volt szerintem.

    Itt egy remek interjú. Érdekes amit Killen ebben mond. Az előző sorozat, a Lone Star két részt élt meg, de az ő szemszögéből az csak egy kísérlet volt. Hogy mennyire tud megállni a talpán a kábeles minőség országos adón. Pontosan ugyan ez volt az Awake-kel is. Biztosan több évados lett volna, ha kábelre adja el a sorozatát.

  • stargatelost
    #91
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát szerintem ez a lezárás csak egy kaszalezárás volt. Tehát egyáltalán nem ez volt betervezve, csak a készítő az előző sorozata korai kaszáján okulva így írta meg ezt. Mert korán sincsenek a dolgok lezárva, ha lett volna második évad, akkor a Hannah-s szálban ott lett volna Rex gyereke, meg hát Britten a börtönben van, és egyáltalán nem sikerült megoldania az ügyét, sőt, csak rosszabb lett. A Rexes szálban nemtom mi lett volna a második évadban, ott ugye minden megoldódott. Én azt vártam, hogy a Hannah-s valóságban is megoldják, és úgy lesz majd a közös családos zárás. Na mind1 :)


    De nagyon, nagyon jó volt a sorozat. Tényleg csak ajánlani lehet :)
  • theone91
    #90
    Amúgy az amcsiknál most megy a finálé. A kanadaiaknál egy nappal hamarabb ment le. :)
  • theone91
    #89
    Holy crap... :o
    Csak lezárták. Ráadásul remekül. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!


    Beszarás. Nem láttam ilyen jó, tartalmas sorozat-lezárást jóideje.

    Úgy tűnt, hogy a Rex-es "álomvilág" a valós világ, aztán még ezt is derékba törték a legutolsó jelenettel. De végső soron az is elég gyanús volt: Nem volt ébredés, Britton csak hirtelen ott állt pizsamában a hálószobában, lesétál, mindenki él. Képi világát tekintve pedig már színhelyes a színhőmérséklet (tehát sem narancsos, sem kékes), ami legutóbb csakis a pilot nyitójelenetében (baleset) van így.

    Viszont Britton beszélgetése a dokinővel (a zárójelenet előtt) még érdekesebb volt. Britton hirtelen azt feltételezi, hogy mindkét világ csak egy többszintű-álom, ez egyfajta megvilágosodás, és pont ezután "ébred fel" (amit fizikailag ugye mégsem látunk). Ez ugyebár ismerős jelenség: Akkor ébredünk fel az álomból, amint rájövünk, hogy az valójában csak egy álom. :)

    Csak azért mégis nehéz számomra azt feltételezni, hogy a 13 résznyi főcselekmény csupán álom lett volna, pedig a happy-endhez ez kéne... :) De pont a balladai homálynak köszönhetően tudja a néző a számára megfelelő befejezést vizualizálni. Én ugyan nem szeretem az indirekt, ködös befejezéseket, ez mégis tettszett (pont úgy mint az Inceptionnél).

    Amúgy az, hogy Britton miként jön rá Harper turpisságára szintén zseniális (értsd: ZSENIÁLIS) volt. "Az óra kegyeg", de igazából csak a Harper letört magassarkúja adta a kegyegéshez hasonló hangot. A megoldásra rávezető Vega, pingvin-jelmezben pedig igazán ötletes volt. :)

    Az én olvasatomban akkor legyen az a befejezés, hogy Britton végre felébredt, tovább él a családjával (és végső soron az mindkét világ csak álom volt). Hiába annyi rossz után csak kijár a happy-end Brittonnak. :D

    Bocsi a wall-of-text miatt. :D
  • stargatelost
    #88
    Na, felhoztam magam a 12-es részig, nagyon durván felpörögtek a dolgok, kár a kaszáért... remélem azért elvarrják úgy ahogy a szálakat a zárásban.

    Ja, aki a h.puskán lévő magyar feliratokkal akarja tovább nézni, azt óva intem, én 10 percet bírtam belőle, félrefordításos, tele van hibákkal. Egyáltalán nem nehéz a nyelvezete, probléma nélkül lehet nézni angol felirattal ;)
  • Narxis
    #87
    Igen, mások is ezt mondják, hogy ezt a sztorit hogyan (nem) lehetett volna több évadra nyújtani. Remélem azért leadja majd valamelyik csatorna itthon is. :)
  • theone91
    #86
    Most akartam linkelni... :D

    Elképesztő a sorozat, hiányozni fog, de lehet hogy a 13 résszel jól járunk. Nem tudnám elképzelni ezt a high-conceptet hat-hét évadon át. Lehet, hogy a "rövid" elbeszélésnek a legjobb. Kíváncsi vagyok a megoldásra. :)

    Az biztos, hogy nyári darára ezt a sorozatot fogom ajánlgatni mindenkinek. :)
  • Narxis
    #85
    Jaja, elképesztően jó.

    Évadzáró, kicsit spoileres:

  • zcwx67hg5vgrw
    #84
    Az utolsó 2 rész az brutál volt.
  • Golyo69
    #83
    Feliratok lehetnének már
  • theone91
    #82
    Katarzisközeli rész volt a múlt heti... Akkor még két rész. Kiváncsi vagyok a végkifejletre, ha lesz.
  • Narxis
    #81
    Na megnéztem a 11. részt is, BRUTÁLJÓ volt. K. anyjukat, hogy kaszálták!!!
  • Narxis
    #80
    neeeeeeeeeeeee
  • stargatelost
    #79
    Kaszát kapott :(
  • zcwx67hg5vgrw
    #78
    Ez jó volt ez jó volt....remélem, nem nyírják ki a kiscsajt.
  • ForzaInter
    #77
    én kivárom türelmesen a feliratot de legalább azért valami életjelet adhatna magáról.. twitteren sem ír semmit a feliratokról, és a feliratos blogokban is kérdezték már, hogy mi a helyzet, de semmi válasz..
  • Golyo69
    #76
    felirat jó lenne jaja :S
  • xido
    #75
    csinál,de sajnos a kezdeti lelkesedése eltűnt,vagy mást is fordít,vagy csak mást is csinál,kb 3 rész késésben van mindig
  • zcwx67hg5vgrw
    #74
    Jaja, ez ott volt. Kár lenne ezért a sorozatért!
  • theone91
    #73
    Jó volt az eheti rész is. Csonka évadot kap ugyerbár, félek hogy nem lesz rendesen lezárva az egész... :(
  • ForzaInter
    #72
    feliratot csinál még ehhez a sorozathoz valaki? semmi info már hetek óta a feliratokról.
  • Narxis
    #71
    Ez a 9. rész viszont brutálisan jó volt, vége ütött rendesen, wtf volt a javából... :D
  • zcwx67hg5vgrw
    #70
    Vagy bármivel, csak nyomozzon :)
    Csak 40 perces egy epizód de ezalatt könnyeket morzsolhattunk:

    Britten - Hannah
    Britten - informátor
    Orosz csaj - orosz pasi

    kapcsolatában. Az arányok, az arányok...