11758
  • BYpsilon
    Ha fizetős DLC (mikrotranzakció) felé fogják elvinni akkor kb olyan lesz mint GW2. Tartalmi, játékmechanikai fejlesztések ingyenes patchek lesznek, de a város díszitgetése különféle stílusú épület szettekkel fizetősek.

Nekem GW2 meg van, de a megvásárlásán kivül nem költöttem rá és jól elvagyok benne.
  • khalmi77
    Hát ez minden MMO-ra igaz, én EVE ONLINEt toltam, hát ott évek alatt is akkora fejlődés volt, hogy ég és föld.

Viszont akkor meg azt tudom mondani, hogy a WOW és az EVE egy brutálisan drága játék (EVEegy accra 2000 egy hónapra anno, de mindenkinek 2 vagy 3 accja volt...) szóval ott rendesen fizették a fejlesztőket.

Ez viszont nem fizetős MMO. Megveszed azt csá. Ez a játék egy MMO-hoz képest nevetségesen olcsó. Persze értem én hogy havonta fog kijönni egy DLC 10$-ért ami nélkül játszhatatlan lesz mert úgy csinálják meg, de akkor is túl olcsó, ami furcsa. Ha valamiért nem fizetnek eleget, ott kicsi a fejlődés, DE NE LEGYEN IGAZAM :D
  • BYpsilon
    A fejlesztők egyik blog bejegyzésébe volt, hogy egy fajta MMO-t fejlesztettek illetve az volt a cél. Ha párhuzamot vonok a WoW-wal kezdeti és mostani állapotával, akkor trabant és merci szintű különbség van.
    Ez játék is hasonló lesz. Van egy az alapokat megtartó, de újra gondolt játék, jelenleg még nem működő közösségi funkciókkal és hatalmas potenciál van benne a fejlődésre.

Mivel szabin vagyok és napi napi 9-12 órákat toltam, a kezdeti nagy hype lefutott, de továbbra is érdekes. Még egy halom régióba és pályán nem voltam. Lehetne tervezni különféle városokat, stb...

Munka mellett, heti szinten lesz ennyi időm játszani.
  • khalmi77
    Nekem az a bajom, hogy a játék irreális, és nem valósághű nagyon sok helyen.

Az SC 4 nálam ott ásta el magát, hogy irreális commute time volt, mert a paraszt nem sétált 5 métert mert neki az long commute time-nak számított. Aha valósághoz a köze a játéknak innentől kezdve kurva erősen a 0-hoz konvergál, én ott abba is hagytam.

Ez az SC 5-ben nincs benne, itt kivették ezt a mérhetetlen baromságot. Helyette kaptunk 5 másikat. A közlekedés. Az úgy szar városon belül, ahogy városon kívül is. De lehetne sorolni. Összeségében még mindig sokkal jobbnak érzem mint bármelyik SC-t.

A baj az, hogy a transport tycoon már egy iszonyatosan régi gamma, és még mindig nem látok abban akkora baromságokat mint ebben. Persze az ehhez képest egy korlátozott játék nagyon sok szempontból, de azt összerakta x ember, ezt meg 100x, meg technika meg minden, fejlődésnek kéne lennie, amit nem érzek egy idő után.

Látom hogy patch-elnek a fiúk ezerrel, de ez egy félkész játék még mindig. És ahogy nézem, ez sajnos még így fog maradni egy ideig :(
  • Ironman2
    Tömegközlekedés kell ám rendesen a játékba.Villamos is sok kell,meg buszok is,és rengeteg elkerülő út,mert akkor kicsi az esélye hogy bedugul a város
  • khalmi77
    Ez a játék életem egyik legjobb játéka, de kurvára béta érzésem van, de valami olyan szinten... én megelégednék már ezzel is ami most van, ha végre úgy működne össze két város (anyádat város ez egy kerület fele), hogy nincs 5km dugó, mert HÁROMEZER autó ingázna. Háromezer. Egy autópályán... ugyan már valóság 0.
  • Ironman2
    Pedig tök jól bele lehetne építeni a Transport Tycoon menetét is.Miért nem úgy csinálták meg a régiókat,mint a 4-ben,hogy fel van szabdalva ahányan vagyunk,és mindenkinek jut szelet a vidékből is.Kohászatot,finomítókat,erőmüveket lehetne kitelepíteni oda!!! Sőt,még farmokat is csináltatni,ne csak ipar legyen,hanem mezőgazdaság is.Nagyon sok ötlet van még ebben a játékban.Így tényleg béta az egész,a térkép fele nincs kihasználva
  • Ironman2
    vagy lesz rá DLC,nyugi,nem hülyék ezek se!
  • khalmi77
    ja amúgy én 130 órá játéknál járok, kb ennyi kellett, hogy mindent kipörgessek egy pályába, több pályás meg ugye nem megy. Több lehajtó kellene kurvára, kurvára több kéne, vagy legalábbis nem egy egy sávos lehajtó. Ez olyan baszki, mint ha Budapestre EGY autópályán lehetne bejutni és ott is EGYsávos lehajtóval. Azért ezt mindenki érzi, kicsit érdekes.
  • khalmi77
    Nekem skacok most kezd unalmassá válni a játék.

Egy várost már szarrá fejlesztettem, elértem mindent, minden volt 100%, minden.

Régiók közötti játék pedig jelen formában alkalmatlan. Az autópálya tökéletesen használhatatlan, ill, bedugul nevetségesen kevés autótól, a vonat és vízi közlekedés pedig kiforratlan, gyenge.

Miven ezáltal a régiók közötti interakció halott, lassan kezdem unni a gammát ezzel a buzi kicsi pályával. Ha lenne mondjuk 4x ekkora, azzal el tudnék lenni sokáig, de kb 4-5 utca van a városomba és vége.

gyáááá pedig baromira tolnám de nem látom értelmét így, hogy a régiók között nincs jól irányítva a játék. Gondolom majd patch-elik, én bízom, hogy jó lesz ez.
  • Ironman2
    Kell a többihez a városháza fejleszés,ahhoz is a turisztikai hivatal,csak úgy nyilik meg a többi látványosság
  • NagyiBMX
    Egy városban csak 3db turisztikai dolog lehet? Pisai ferde torony, Szabadság szobor stb. Eddig tudtam pakolni őket, de most azt írja hogy jóváhagyatlan :(
  • Sordoran
    Na, végre nekem is megjött a játék. Rögtön bele is vetettem magam, egy privát régióban, gyakorolgatni. Első városom, két és fél óra játék után:
    Egyik oldalról nappal,

van itt dugó, de csak csúcs időben...

És másik oldalról éjszaka.
  • khalmi77
    nem váltja ki teljesen, rendes szemetes is kell, ha minimálisan is
  • Ironman2
    Az ujrahasznosító a szemétlerakót váltja ki,nem?
  • natalyel
    :)
    De komolyan... Nagy kórház, rendőrség a közelben, minden jóval, lefedettség kiváló. 9-es az adó. Park van. Mi kell még.
    ...
    Bakker, most látom, 7500 szegény vásárló ingázik ide hozzám a szomszédból, nálam meg nincs túl sok kereskedelmi épület. Ha meg rakok le, akkor meg munkaerőhiányom van, és hol ez, hol az nem működik.

Ez a multis móka nem egészen kiforrott azt hiszem...
  • Hujje
    nem jól :D
  • natalyel
    "Nyomorultul érezzük magunkat."
    Ez mit jelent?
  • mrmilan
    Visszalépek, erre ez a farok azt írja, hogy nem játszok egyetlen játékkal sem. Kezdjek újat. Lőttek a HC régióban kínkeservvel felépített városomnak? Tele van a bránerem ezzel a játékkal. Lassan itt is hagyom azt hiszem.
  • mrmilan
    Fasza. A városom hibásan működött, ezért kiléptetett a program. Beletelik néhány percbe (írja), mire megjavul. Komolyan mondom gyerekek...
  • Hujje
    Tuvok vegyél fel és hívj meg please, írtam üzentet melyik hely érdekelne. kössz,
  • Tuvok #8208
    Pályakotró-sérülés ... :)
  • NagyiBMX
    Már próbáltam, de nem segített. :(
  • BYpsilon
    Egy bug hogy nem írja ki jól az értéket, de a sáv arányosan mutatja, hogy 9600-ból mennyit értél el. Illetve az olajkutakra klikkelve kiírja mennyit termelnek.
  • vizoo
    Elvileg egy sima kilépés-belépés megoldja a problémát. Legalábbis nekem is volt ilyen, és akkor megoldotta. :)
  • NagyiBMX
    Valaki tudna segíteni? A feladatom az lenne, hogy termeljek ki 9 ezer valamennyi hordó olajat. Igen de amikor ráviszem az egerem Olajipari központra, hogy megnézzem még mennyi kell a 9 ezerhez, valami epic hülyeséget ír ki. Ezt a bug-ot lehet valahogy javítani? Úgy veszem észre, hogy a csík se mozog semerre :(
  • Rablacan
    Houston, we have a problem!!!
    No ebből mi lesz? :D
  • natalyel
    Kellett ezt leírnom...
    Egyik városomban 3ezer szegény kéne, ott vígan üzemel minden. A multis régióban csak 600 kéne, de folyamatson bezár valami, most pl. az egyetem meg a rndőrség.

Érti ezt valaki? :)
  • vizoo
    Parkok>>Természet és a legvégén van az erdő ültetés és az erdőírtás :)
  • csimposz
    Hol lehet fát ültetni?? Még mindig nem találtam meg.
  • Goose2106
    Alakul!
  • natalyel
    OFF
    ...és mindig melléütök. :)
    ON
  • natalyel
    Ne elég pongyolán fogalmaztam, de értitek... :)
  • natalyel
    rozsa88: szép látkép. Elég nagy mínuszban vagy... :).

Titeket nem zavar a fekete, szennyezett föld? Én időről-időre ültetek 2-3 fát rá, egy nap alatt eltűnnek ugyan, de szépen tisztítják a földet.

Tuvok: :)
    Amúgy az a hajó kicsit el van méretezve. Az ablakaiból meg a tetején lévő teniszpályából következtetve ez egy tengerjárónak is elmenne, mellette a kiköt, rajta az emberek... na de ez legyen a legkisebb bajunk :).

Amúgy nem teljesen okés ez a szegény-gazdag kell munkás-nem kell munkás dolog. Több ezer szegény munkás hiány van szinte minden nagyvárosban, mégis egy-két épület kivételével vígan üzemel minden. Továbbá ha bármilyen specializációra rámész, úgy megugrik a szegény réteg állásai, hogy gyakorlatilag el kell bontani az összes ipari épületedet. És még úgy sem lesz elég alsóosztálybéli munkásod, hogy a város egyharmada lakótelep. És különben is, az még nem is szép...
  • Carlos
    OFF:
  • Dzsini
    Fejléc, hasznos link.
  • khalmi77
    $$$ simek dolgoznak a high-tech iparban és a $$$ kereskedelmi épületekben? Ha igen mennyi? Van erről valahol infó?
  • rozsa88
    A kaszinó?
  • Tuvok #8191
    Újabb gyöngyszemmel bővült a turizmus (nem, nem a hajó :D)

Belvárosi hangulat (mielőtt a kép készült, 1-2 percig csak néztem, hallgattam a nyüzsgő belvárost, elképesztően magávalragadó az egész ...)

• xendi
    Hogy lehet csatlakozni egy konkrét régióhoz?