SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én nekem bf 3 alap megvan, nekem pont a prem kéne...:'(

Úgy, hogy meghívlak <#nevetes1>
Hello és hogy lehet csatlakozni hozzád ?
Sosem csináltam még.
Jányhoz már csatlakoztam,de az nem a SimCityben volt <#finom><#nevetes1>

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Magyarok Régióba várok jelentkezõket! Origin név: netNEO87
Ama Zonas régióba én mint Sebesvíz LaciMc nevû polgármestere keresek még 15 tipikus Tarlós István,Demszky Gábor ,Dr Krízis Ákos netán 47000-es Zsiga Marcell esetleg Szili Katalin vénával megáldott embereket <#nevetes1>

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

csuszi
érdekes, azt hittem az oktatás és a gazdagság kéz a kézben jár.
mi az amivel gazdaggá teszem a területet? azt hittem maga a sim teszi azzá, hogy mûvelt és jó helyen dolgozik.
figyelek az igényekre, de mocsok lassan fejlõdnek a terülketek. figyelek útra, parkra, elérhetõ kék zónára. mi a hiba? vagy így normális, hogy mocsok lassan fejlõdik a sûrûség? van valami tutorial erre youtubeon? én nem találtam csak hivatalosat, abban meg nem bízok.

MJ rulz Pink Team The Only One

ki nem szarja le? DDD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Az én városom egy olyan hely hol az ember lába nem érintkezik a földdel, õ az én városom,itt élni jó nagyon <#nevetes1>

Egy kis EA-s hír: John Riccitiello lemondott!
Hû akkor az javítana a rendezvényközpontos bevételeimen :)
Dzsini
Az ingázó autósok, turisták és a városlakók is - ha van tömegközlekedési hálózatod - csak az elsõ üres P+R-ig közlekednek kocsival, ott átszállnak a helyi busz, villamoshálózatra (a P+R egyszerre buszmegálló is). Érdemes a város bejáratához letenni, kicsit lehet vele csökkenteni a zsúfoltságot, ha már beindult az ingázás.

(természetesen busszal csak az alacsony és a közepes gazdagságú simek járnak)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Kevés munkahelynél fontos a képzettség (pl. atomerõmû), a vagyon számít inkább. Magas technológiai szintû gyárhoz több gazdag munkás kell, alacsonyhoz szegény, viszont magas technikai szintû gyárat csak egyetemen kimûvelt emberek nyithatnak, míg a közepeshez elég a népfõiskola is.
(pl. legnagyobb sûrûségnél az alacsony technológiai szintû gyár 300+90+10, a közepes 200+150+50 míg a felsõ 100+200+100 dolgozót "fogad be" a három vagyoni kategóriából - megszorozva a nap elején kitárgyalt virtuális szorzóval)

A képzettség inkább ott számít, hogy a kimûvelt lakos kevesebb áramot fogyaszt, kevesebbet (és inkább újrafelhasználhatót) szennyez,

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fontos az a p+r parkoló? Mert én nem használom. Mire jó az?
csuszi
én azt általános iskolában azt szerettem, hogy nem hajlandó 100%alatt mûködni. full 950elé operál folyamatosan. a többi viszont ingó, a középiskola is. lehet ha ledózerolnám az általános iskolût felszippantaná a többi, nem tudom.
még a munkanélküliség fontos tényezõ, vajon melyik iskola milyen hatással van a munkaerõ képzettségére. ahogy elnéztem a fõiskolát szereti nagyon.

amúgy ezt felrovom hibának a játékban, nem szeretem az ilyen ügyeskedési lehetõségeket ha szimulátorról van szó. kelljen minden suli, ne lehessen kikerülni életszagú dolgokat, méga ha leleményes is.

Dzsini
Nem sikerült még pontosan kideríteni, de ha megnézed a lakosság részletezésnél, ott nem veszi külön az alapfokú és a felsõfokú képzést, tehát a gyereknek mindegy, hogy hova, csak menjen. Az általános és a középiskola hatékonyabb, hiszen saját begyûjtõhálózata van (iskolabusz), a fõiskola és az egyetem viszont fejleszti az ipart és sokkal nagyobb lakosságot "fel tud dolgozni" naponta - ha eljutnak oda a diákok.
Elvileg 1 megfelelõen nagy egyetem minden egyes tanulni vágyó diákot be tud fogadni, tehát 100% ellátottsághoz az elegendõ.

Viszont a képzés szintjénél az 5 pontot önmagában nem adja meg, ahhoz kell még 1-2 másik iskolaépület is.

Itt már elõjön az is, hogy "igazi" várost építesz, vagy a hatékonyságra mész rá :) Utóbbi esetben az általános iskola valószínûleg felelsleges, egy középiskola és egy egyetem ahogy nézegettem mindenre elég (5 pontos képzés és legfelsõ ipari szint, fõleg ha van valamilyen ipari központod is (pl. elektrotechnikai))

csuszi
csak azért kérdem, mert a fõiskola szippantja fel a népet, az általános iskola is, középsuli nem hajlandó, és az egyetem is 3000en bénázik. próbáltam duplázni az ált iskolást, sem a középsikola sem az egyetem nem érezte meg.
érdekli vajon az oktatás egyes résztvevõit hogy a többibõl mennyi van, vagy csak szimplán összlakosságból és tömegközlekedésbõl számolja ki hanyas a kabát?

BoneDragon
Igaz én sem vettem meg, késõbb tervezem. Ahogy olvastam 25-ig még megveheted.

Dzsini
Egyetemre, fõsulira gyalog, autóval, busszal (talán villamossal) járnak a hallgatók, ingázók egyelõre (bug miatt) nem. Ha ezt javítják, akkor valószínûleg a vonat is jó lesz, egyelõre ha jó a tömegközlekedési hálózatod, az elég hozzá.

szabii98
én sajnos nem vettem meg a játékot, de ha ingyen hozzámvágnák a bf3-at, hát elég jó lenne :D

I met God. She's black

Shiver
Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!Hülye vagyok!

csak mert tartom a szavam :)

A felhők felett mindig süt a nap

BoneDragon
Nem kötelezõ venni hozzá, inkább örülj, hogy ingyen hozzád vágják. :P

csuszi
ty.
és az egyetemet és a fõsulit érdemes vasúttal ellátni? nekem csak villanyos van mellette meg busz. az kevés?
toljak oda p+r-t vagy vonatot vagy mindkettõt? ez löki meg a tanulószámot?

szabii98
korrekt.
csupa olyan játék, amihez van dlc bõven :D
ki van ez találva !

I met God. She's black

Csinálhatnának olyat, hogy párhuzamosan szerkeszted a városaidat, hogy ne csak ott gyûljön a pénz ahol éppen vagy. Néha uncsi ülni és várni hogy jöjjön a lé,addig kotorásznék a többiben.

ctrl+enter váltáskor szerencsére ilyenkor azért megy a háttérben :)
BoneDragon
Azt hittem gagyi játékokat fognak felajánlani, de ezért piros pont jár nekik.

Vesd rá magad :D

Amúgy csak érdekelt a neve
oké-oké.. :) Csak gondoltam megkérdezem, hogy nem-e valaki még visszapályázik rá valamikor.. :)
Dzsini
Ha elhagyatott, akkor szabad préda.

Harper-Síkság :)
mi a város neve?
Fiúk.. Van Hungery-ben egy elhagyott város.. Azzal játszik valaki, vagy szabad préda? :)
Igen, ez nagyon jó lenne, remélem lesz ilyen fejlesztés!
Köszönöm, akkor várom a fejleményeket.
frissült az Origin,lehet már jó lesz a közös chat is

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dzsini
Igen, saját felhasználás és a nagy mûnél bekapcsolod, hogy oda szállítod az árut.
Szomszédoknak küldeni pedig a globális menüben az utolsó, ajándék gombbal tudsz, de elég bugos a használata. A jelenleg jól mûködõ megoldás az export-import a globális piacon át.

(a kereskedelmi specializációnak itt lenne értelme, ha egy ilyen város tudna a régión belüli kereskedelmet intézni, persze a saját profitját lefölözve róla)

a nagy mûnél hogy adok nyersanyagot oda az épüléshez? Kereskedelmi lerakatnál saját felhasználásra kell álltani?

egyik városból tudok szenet,ércet exportálni szomszédos városba?
Azt szeretném, hogy egyik városban bányászom az ércet és a szomszédos kohónak szállítani, mert bírna még alapanyagot. vagy oda csak a globál piacról tudok szerezni pluszba nyersanyagot?

áram,víz,stb megvételét azt tudom másik városból, de ezt nem lelem
Medden_EU

Origin: Medden_EU

Tuvok
A városi híreket, amiket középen dob fel vissza lehet nézni valahol ?

Dzsini
Sajnos még nincs, folyamatban.

csuszi
az utat lehet egyszerre sokat fejleszteni? kicsit béna egyenként fejleszteni õket, nem találtam hot keyt hogy kellene sokat kijelölni. durva lenne mint caesar3-ban amikor egyszerre egy város úthálózatát megemeled és hirtelen beindul a város egy másik szintre :) ott ökörködtem azzal, hogy a legvégsõkik kivártam, úthálózat fejlesztés a város meg triplázódott percek alatt :)

Hát mekkora, Capa07-nek köszönve visszaszereztem a tegnap elvesztett két városomat a Balaton régióban :D

Köszi szépen!
attiGT
Jól sejtem, hogy ha csatlakozni szeretnék a bannerben található lista vmelyik régiójához, ahhoz fel kell vennem a régió tulajdonosát a barát listára? Hogy gyorsabb legyen, valaki, aki jelenleg is játszik megdobna egy IDvel? :)

Hát én passzoltam a kérdést.. Mármint a random fagyásokat, amik elõjönnek.. Nem tudom mi van vele, de a fõ városommal már egy percet sem tudok játszani, mert az egész lefagy mint a cövek.. Hang van dögivel, de a kép megáll. Dzsini tanácsára próbáltam a grafikát visszavenni. A végén már jóformán pálcikaemberek ugráltak, de akkor is ugyanaz. Ez sem oldott meg semmit. Találtam két jelen hibával foglalkozó témát EA oldalán. Az egyikre azt írták, hogy kijavítva.. De aztán ott is írták, hogy mégsem.. :) A maradék két városomat meg cseszhetem egyenlõre, mert a fagyistól veszik az áramot, és a szennyvizet is neki passzolják el. Ezt a két cuccot meg nem akarom megépíteni ott is. Meg nincs is rá keret. Ez a fagyi ráadásul még az "eddig ismert bugok" oldalon sincs fent.. Nagyon bosszantó.. :( Bocsi a szóõmlésért, de valahova ki kellett ezt írnom magamból.. :D
Én abban bízok ,hogy úgy lesz mint anno a Dragon Age 2-nél.
Írtak egy emailt hogy mivel sok elkelt a játékból ezért akik megvették kaptak egy Mass Effect 2-õt ajándékba.
A linkre kellett kattintani kaptam emailre egy serialt amit az Originben tudtam aktválni.<#eljen>

az ingyen játékról kapni fogok valami e-mailt mert úgy volt hogy ma 18-án kapunk de én még nem kaptam!
csuszi
az de gáz...

Dzsini
...ráadásul gazdag+okos lakók kellenek hozzá, akik érzékenyebbek a "bacikra" :)

Amúgy igen, minden gyár és specializációs épület ugyanúgy felvesz embereket, mint a normál ipar (annak minden, reggel kitárgyalt problémájával együtt - 88 ezres lakosságnál van 8600 dolgozóm, és 35 ezer betöltetlen munkahelyem :( )

NagyiBMX
(Ne, hogy félre érts, értem hogy a szennyezett levegõre mondod, hogy szar csak vicceske akartam lenni<#nevetes1>)

ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz

NagyiBMX
Az komoly, a csatornák nem zártak és a föld alatt futnak? <#idiota>

ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz

No igen. Elég durva légszennyezést csinálak a proci és tévé/számítógép gyárak. :)