11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#8269 Na hát ez gyönyörű ... eddig közúton vagy vasúton szállítottam árut, gondoltam itt az ideje kipróbálni a hajót .. Építettem egy teherkikötőt, hozzá hajókikötőt, aminek a lerakattal ellentétben nem 20 tonna a befogadó képessége, hanem 100 . Mire megérkezett az első teherhajó, összegyűlt már 35 tonna ötvözet, mekkorát fogok én kaszálni - gondoltam .
DE !
Az a nyomorult hajó, ami legalább 20ezer regisztertonnás, ELVITT 10 TONNA ÖTVÖZETET ! A 35-ből ! Nem vagyok ideges, nem vagyok ideges ... :D -
#8268 Egyformák többnyire. Mindig ez történik... Most viszont újra van alkalmazott ércbányába, másfél ezerrel megugrott a lakosság... Ennyit számítana az a másfél ezer?
Mindig ez történik amúgy, ahogy elkezdenek épülni a skyscraperek jönnek a problémák, hogy nincs vásárló, hol vannak üzletek stb... Sok városba kukkantottam már be, ott meg van, hogy egy nagy területen csak lakóövezet van, baromi kevés kereskedelmivel, mégsem problémáznak... Nem értem, igaz még egy hete sem, hogy játszom... -
rozsa88 #8267 Szerintem az ingázási idő is okozhatja, de nem biztos -
BYpsilon #8266 Vagyoni szintek hogy állnak? -
#8265 Na most kissé elegem van.
Itt van ez a kép.
Azt mondja, hogy nincs alkalmazott, pedig jó darabig működött. Nyilván fejlődött közben a város, de akkor sem értem, hogy az ~1700 munkanélküli közül miért nem tud ott dolgozni. Bug? Előző városomban is random kezdtek leállni épületek, mert nem volt alkalmazott.
Itt egy másik kép.
Fejlődött ez a terület, közben mással voltam elfoglalva és most nincs vásárló vagy nincs alkalmazott a probléma. Mi a megoldás? Még nem jöttem rá, mi a LEGalkalmasabb zónázás, ami a kereskedelmi és a lakó övezeteket illeti. Cseréljek le 1-2 boltot lakásokkal?
Ilyet már korábban megoldotta, ez most nem is izgat, de az első képen lévő probléma miatt pár órán belül csődbe mehet a város... -
Ironman2 #8264 játszd ablakban! akkor fut a játék is,és azt csinálsz a windowsban amit akarsz! ki veszed a pipát a teljes képernyős futtatásnál a beállításokban,és a felbontást is úgy állítod be hogy azért lássad a kép alsó sávját is -
massFx #8263 Hogy lehet azt megoldani, hogy amikor játszom a játékkal, majd megnyomom a windows gombot, mert mondjuk a mailjeim el akarom olvasni vagy vmit a neten megnézni, akkor menjen tovább a játék mintha benne lennék...
mert sajnos azt veszem észre, hogy akkor az idő megáll mindaddig, amíg újból a játékra nem kattintok..
ötletetek?
-
Bal0924 #8262 1 régióban van 2 városom.
Amelyiken aktív vagyok ott azt mutatja hogy a Nagy Műnél a processzor még a fele kell.
Most átmentem a másikra megnézni valamiét és ott azt mutatja hogy a processzor teljes.
Most ez hogy van?
A másik város akkor is megy tovább ha nem vagyok ott? -
#8261 Tegyél le szennyvíztisztító telepet megfelelő kapacitással, a kiömlőket pedig rombold le . A tisztító szépen lassan visszatermeli a vizet maga alá, később ide tudsz vízpumpa telepet rakni, addig viszont próbálj importból megélni, nem túl gyorsan termelődik vissza a víz :( -
Borg #8260 Hogy kell beállítani azt, hogy a nagy műhöz szállítsak nyersanyagokat?
Mert ha exportra, ha saját felhasználásra állítom a lerakatot, csak hébe hóba talál be valami a nagy műhöz...
Elvileg napi 3000 láda műanyagot termelek pl, ehhez képest eltelt vagy 10 nap, és összesen csak 1500 jutott el a nagy műhöz... -
Radioaktiv #8259 Udv!
Az a rut baleset tortent meg, hogy az egyik varosom alol teljesen elfogyott a viz! Hiaba kotok szerzodest a szomszedokkal, onnan a vilagert sem akar eleg vizet venni valamiert..jaaa es az eso, az nem akar esni. Otletek?
KeletEU3 serveren vagyok perpill (Hungarikum jatekban, ha valakit erdekelne).
id: Faszent -
#8258 Feloldja ? Nekem olyan kéne, ami letiltja :D -
abysan #8257 Vigyázzatok a modokkal, hiszen a játék ezt alapból nem támogatja és bár a licence-et nem olvastam el, erősen gyanítom, hogy mindenféle modolás tiltva van (hiszen akkor a DLC-knek sem lenne létjogosultsága), ezért ki tudja, lehet Origin fiók felfüggesztéssel is járhat.
Én nem javaslom... -
#8256 akkor megszívtad így van :P -
Goose2106 #8255 Hát ha van alaptőke, akkor szerintem van haszna! viszont, ha gyerekcipőbe ér a baj, akkor az meg tudja keseríteni az életet! Bár nem figyeltem, de volt már hogy raktár omlott össze valamiért, akkor elvileg a benne lévő dolog is odavész??? Mert ha igen, és pont tárazol procival, hogy legyen tv-gyár, és a célegyenesbe átsétálna rajta egy gyík... :) -
Coolfire #8254 Úgy látszik.:)Nekem földrengés v. meteor után porrá égtek a kicsi házikók,ledózeroltam őket,és épült helyettük nagy(ez valószínű hogy bekövetkezett volna,csak kicsit később). -
Ironman2 #8253 Akkor ezek szerint több haszna van,mint kára a katasztrófáknak? -
Coolfire #8252 Van benne valami..a földrengés és a meteor kipucolja a terepet nem kell vele bajlódni.:)
Tényleg zombijaim sem voltak még.:) -
Goose2106 #8251 Valamiért egy katasztrófa után picivel mindig jobb lett a helyzet!
Bár volt némi alaptőke, amiből a károkat lehetett fedezni!
Tipitapidínó átsétált 3 szintű egyetemen, fullos kollégiummal, ami valahogy sosem akart 4-es lenni. Miután porrá lett az egész, újraépítettem 4es szintre tudott lépni!
Vagy zombijárvány után eltűntek az inséges időkből itt maradt hajléktalanok stb... -
Coolfire #8250 Az UFO sem rossz,bár szerintem az a "legfinomabb" az összes között.Egyedül godzim nem volt még. -
Goose2106 #8249
-
Coolfire #8248 DLC unlock még nincs? -
Coolfire #8247 Most állok úgy,hogy menni kellene lakni a simeknek egy másik városba.Mert nem nagyon van hely nekik mindent elfoglalnak a bányák,raktárak,gyárak,ker. központok és épületeik(az üres terep agyon van szennyezve).Szar még a városok közötti "összedolgozás"?
Mert ha nem,akkor csinálnék csak egy lakóvároskát.. -
Ironman2 #8246 Szeretné a rossebb őket -
Coolfire #8245 Én megvárom,amíg magától kialakul,mert az az igazi.
Tegnap megépítettem a bányákat,nagy nehezen beindultak exportra,erre eltörölte őket egy földrengés.Ez az igazi,nem a homokozó mód.:)) -
#8244 Éljenek a modok, de nehogy már problémát okozzon néhány nem túl bonyolult feladat annak, aki szeretné:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
METEOR STRIKE - ACHIEVEMENT: "WHAT GOES UP..."
Description: Have 200 tourists arrive on flights at the Municipal Airport in a day to gain access to the Meteor Strike disaster.
This one isn't too difficult to unlock. First, you'll have to spend the $85,000 to place the Municipal Airport. The next step is to secure a large number of tourists. To do this, add a Department of Tourism to the City Hall, and then use the City Specialization menu to place tourist destinations. As you place more destinations, tourism will increase until it hits the required number.
EARTHQUAKE - ACHIEVEMENT: "DUG TOO GREEDILY AND TOO DEEP"
Description: Mine 100 tons of coal or raw ore in your city to gain access to the Earthquake disaster.
This one involves a bit of waiting around. Under the City Specialization menu, spend the cash to construct a coal or ore mine. Once placed, it will mine at twenty-four tons per day. You can add additional shafts to increase this rate, but in either case, this achievement will pop once you've extracted 100 tons.
UFO ENCOUNTER- ACHIEVEMENT: "WE ARE NOT ALONE..."
Description: Ship any resource to a Space Center Great Work to gain access to the UFO Encounter disaster.
This one will take some time to unlock. First, you'll need to open add a Department of Education - a $15,000 purchase - once you upgrade to a City Hall. Next, you'll have to open schools and community colleges until you reach 1,200 students enrolled per day, unlocking the University. Once you've built the University, you'll have to enroll enough students to unlock the School of Engineering. With that unlocked, perform the costly Space Station research project. With the Space Station built, you'll be all set to start using the UFO Encounter disaster.
BIG LIZARD- ACHIEVEMENT: "WHAT'S COOKIN'?"
Description: Burn 100 tons of garbage in an Incinerator at the Garbage Dump to gain access to the Big Lizard disaster.
This one is really a matter of waiting. Once you've built a garbage dump, install an incinerator - this will slowly burn away trash. Once you've burned 100 tons, the achievement will pop. Install multiple incinerators to speed up the effect.
TORNADO- ACHIEVEMENT: "BLOWIN' IN THE WIND"
Description: Have 24 Wind Turbines at Wind Power Plants in your city to gain access to the Tornado disaster.
This is one of the easier disasters to unlock. Start by using a Wind Power Plant to power your city. Once placed, create a long service road - it'll need to hold 24 turbines, after all. Once you've got the road, simply start plopping down turbines. You'll need 23 in addition to the one you start with, so be aware of the cost. Twenty-three turbines at $5,000 each will run you a total of $115,000.
ZOMBIE OUTBREAK- ACHIEVEMENT: "LABORATORY OUTBREAK"
Description: Add a Diagnostic Lab to a Hospital and have 15 Sims die in a day to gain access to the Zombie Attack disaster.
Start this one by following the same steps as the UFO Encounter disaster unlock. Once you've built the university, spend $40,000 to construct a School of Medicine. Once complete, perform the costly, but necessary research project to unlock the Diagnostic Lab. Attach it to a hospital, and prepare for things to get a little dark. To guarantee the fifteen Sim deaths, temporarily turn off all health, police, and fire facilities. This will allow sickness, crime, and fire to run wild, causing the required number of deaths and unlocking the disaster. Just be sure to turn them back on after!
-
Ironman2 #8243 Látom már megy a moddingolás:
Easy Disaster Unlock Mod:
disasterunlock.zip
csak be kell másolni a package fájlt a simcity/simcitydata mappába,és feloldja az összes katasztrófát.az 1.7-es patchel kompatibilis!!!
http://community.simtropolis.com/topic/55608-easy-disaster-unlock-mod/ -
BYpsilon #8242 Csak nem a Simcity-t fogják fejleszteni? :)
-
Devy0921 #8241 Sziasztok, lehet valahogy keresni a régiók között? A folyamatos frissítgetéssel elég nehéz megtalálni a Magyar közösségeket. :) -
bkvbusz #8240 Mai napon délelőtt érkezett valami frissítés, amit szépen fel is telepített. Sok különbséget nem vettem észre, maximum azt lehet ide sorolni, hogy a betöltetlen állások száma 0 lett. Általam dolgoznak 2800-an, a régióból meg vagy 10000-en. Érdekes felállás.
Az autópálya változatlan beáll mint a jancsiszeg. -
HS2k #8239 Sziasztok!
Tegnap megvettem a játékot, csináltam egy kontinenst és elkezdtem játszani.
Simcity szűz voltam/vagyok tehát régi tapasztalatok híján kezdtem építkezni. Nagyon úgy vettem észre, hogy ebben a játékban úgy lehet megélni igazán ha valamire specializálódik az ember és összejátszik a kontinensen játszókkal. Igenám csakhogy angol nyelvtudás nélkül az ember nehezen igazodik ki a sok külföldi között. Ezért kerestem meg ezt a fórumot. Szeretnék segítséget kérni! Van e vállalkozó szellemű tag, aki meghívna a kontinensére egy szabad slotba és segítene játszani? Nem vagyok pióca/energiavámpír nem fogok nyaggatni senkit! Jah és még egy kérdés: Melyik szerveren van a legtöbb magyar játékos? engem autómatikusan nyugateurópa 8asra dobott be. Origin ID: GoEn01 -
trigorin #8238 Szerintem lesz még egy 1.9 patch, aztán előrukkolnak vmi komolyabbal a 2.0-ra. -
vizoo #8237 Ez tuti? Emlékeim szerint a turisztikai hivatal ahhoz kell, hogy egyáltalán lerakhass ilyen látványosságot. De ezekből is maximum 3 db lehet egy városban. -
sanyik1981 #8236 Lenne egy kérdésem, hogyan lehet olajfinomitót építeni mert nekem nagyon nem sikerül egyiknél azt írja olajfinomitó kell a másiknál meg olajfinomitó részleg de egyik se megy ha nem tudom megépíteni valaki leírná a sorrendet mert nem sikerül sehogy és csak termelem a rengeteg nyersolajat és nem tudom csak eladni.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Goose2106 #8235 Nem lőttek a városnak, megvan! Kb. 10 perce dobta be az üzenetet, hogy rosszul fut, legutóbbi helyes mentést betöltse, vagy elhagyom! Jóideig semmi esemény, majd miután újra beléptem, én sem láttam a várost a kezdőképen, de a régióban megvan és működik, Te vagy a pógárjenő, csak meg kell keresni! -
Ironman2 #8234 ja,összes villamos üzemben van 1 sinpáron,ami keresztülszeli a várost,leraktam egy csomó megállót,és igy is keveslik -
Dathy #8233 Egyébként osztom Ironman2 hozzászólását!
Ha nagyon ügyesen oldod meg az utcák elrendezését és ügyesen tereled a forgalmat, mindezek mellett telenyomod tömegközlekedési eszközökkel, akkor nem lesz gond a dugóval. legalábbis nekem 220e főnél az esti órákban szokott néha bepirulni, de általában max sárga. A patch segített!! -
Ironman2 #8232 lehet mondani majd bárkinek hogy ez a sim city,és nem a transport tycoon,de szerintem ott is a városok fejlődése volt a legfőbb cél.öröm volt nézni,mikor szállítasz be a városba,és emelkednek fel az épületek.de hamár egyszer berakták ide a szállítást,akkor csinálják is meg normálisan.nem lehet eldönteni hogy most letelepedni jönnek be másik városból,vagy csak körülnézni az emberek -
#8231 Igen ez mind kiba*** sok pénz, ami egy drága, fizetős MMOnál megoldható, de ennél az üzletpolitikánál HOSSZÚ TÁVON biztosan nem. De mondom NE legyen igazam. -
Ironman2 #8230 plusz még a szerverparkot is fent kell tartaniuk