11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
Goose2106 #8309 A talajszennyezést kiváltó okot megszünteted, Parkoknál a természet fül alatt a végén van egy fa telepítés (fa zöld nyíllal), és telenyomod a területet! A fák egy idő után kipusztulnak, ha szükséges újraülteted. Így egy idő után tiszta lesz minden! -
Taibi #8308 A talajszennyezettség megszüntetésére mi a legjobb módszer?
Hol lehet fát ültetni? :) Telepítsek parkot? -
Goose2106 #8307 Vagy éppen, ha sok parkod van és magasak az ingatlanértékek, a csórik rinyálnak! ledózerolsz párat, akkor meg a közép/gazdag réteg... 2 fullos nagykórház van, fullos wellness részleggel, sebészettel stb... Szemétégetőn kívül semmi sem füstöl! És mindenki rinyál a bacikért...
3%-os adó, nagyjából kihasználva minden munkalehetőség, és jópár háznál elfogyott a píínz, költözni kell...
EZEKNEK SOSE JÓ SEMMI! :) -
rozsa88 #8306 Nekem van egy régióm kelet 2-n (Magyar SG), van még hely és egész jó kis közösség alakul ki, megy ezerrel a régió chat, mennek a segétségek, közös fejlesztések meg minden,más-más specializáció, közön nagy mű lesz...
Úgyhogy, ha valaki gondolja szóljon és küldök meghívót.
(Persze csak ha képes az együttműködésre, mert nem mindegy ha egy katasztrófa után a csőd szélére kerülsz és van ki segítsen...) -
Coolfire #8305 Pedig jó lenne,ha működne..Most én is úgy vagyok,hogy a fél várost beterítettem bányákkal,ker. épületekkel,raktárakkal,etc..a maradék meg szennyezett.Nem akar ott lakni senki.:)
Ezért lenne jó,egy másik várost csinálni,ahol csak lakók vannak.
-
Neoncsoves #8304 persze, de így hogy tele van bugokkal a játék és a dolgok egy része nem működik, tök felesleges kiépíteni egy várost, ha később lehet, hogy teljesen újra kell kezdened. -
Ironman2 #8303 Csak akkor van értelme ha összedolgoznak a társak! -
donatus13 #8302 Jah, jelen pillanatban én is úgy vagyok vele, ez az egész multizás úgy ahogy van totálisan felesleges. -
Flora2 #8301 Nah, gondoltam, hogy ez lesz, amikor láttam, hogy hogy működnek a public régiók... -
Neoncsoves #8300 üdv! én folytatom a játékot, amint kijavítják a nagyobb bugokat. de lehet elhagyom a városomat, hogy felszabaduljon másnak a hely! -
mindenesandris #8299 csináltam régiót Magyar néven, id: mindenesandris várlak titeket szeretettel! :D -jövő hét szerdától egy hétig nem leszek a munkám miatt, amúgy sokat lógok a gép előtt ;) -
longwi #8298 Nem tisztítottad meg! Az eldózerolt lerakó átalakult talajszennyezéssé. -
longwi #8297 Sziasztok!
Antarcticán van egy SG Magyarország régió.
Kedves játékostársak!
Miért hagytátok el? Ha elhagytátok, akkor a városaitokat is hagyjátok el, hogy az ott maradottaknak legyen esélyük új polgármestereket találni.
Köszönöm! -
donatus13 #8296 Ide is beírom azért, aki játszani akar, olyan jöjjön a régióba, megint mindenki bejött elbaszott mindent és kilépett... -
Tokra110 #8295 Nekem is egy hasonló eset áll fent, miszerint 200k lakos és 720k látogató... WTF
Hogy hogy azt nem tudom de hogy 20 km-es másik városig átnyúló dugó van az biztos... -
Gendou #8294 Hát én arra tudok gondolni, hogy egy ilyen nagy lakosságú városhoz képest ezek "kicsi" számok, és talán ezért nincsen gond. Szóval szerintem a lakosság számával valahogy arányos, hogy mennyi betöltetlen állásnál kezd sírni a rendszer :) -
natalyel #8293 Tessék. Most jártam látogatóban egy 260ezres városban (The Pig).
26800! alacsony keresetű és 5400 gazdag állás van betöltetlen.
5400 pluszban van a sima adózási bevétele (+ 2 fullos procigyár).
Csak szegények és közepesen élők lakják.
És működik minden.
? -
#8292 Neked és dzsininek köszi az infokat, elolvasom a prima guideot meg a hasznos linket átrágom mindenképp! -
Gendou #8291 Köszi a tippeket :)
Egyébként engem is bárki felvehet, még nem tudtam magyarokkal együtt játszani... sajnos. ID: IkariGendou007 -
natalyel #8290 Bakker, mennyit ütök mellé... ez már a vég kezdete...
"...előbb-utóbb..." -
natalyel #8289 A fák kihalnak, de a talaj tisztul. Lassan. Telepíts újra, és előgg-utóbb megtisztul a föld. Tapasztalat. -
#8288 Na, az remek. Mert pont ott volt a nagy meló... a vízüzem alatti talaj szennyezettség megszüntetése... -
Gendou #8287 A már létrejött talajszennyezést mivel lehet visszafordítani?
Én fákat ültettem a helyére de azok inkább kihaltak egy idő után xD
remélem a szennyezés nem marad ott örökre... -
#8286 De, rinyálnak, hisztiznek mindenért jól működő városban is, de szerintem rájöttem a titok nyitjára . Napközben senkinek semmi baja ! Este meg éjszaka viszont kezdődik a hiszti ...
Az üzletek rinyálnak, hogy nincs vásárló .. HÁT PERSZE, hiszen otthon alszanak baszki :D A lakosok a lakásukban, a turisták a hotelokban, vagy otthon a saját városukban ..
A gyárak sírnak, hogy nincs munkaerő . Hát naná, ugyanaz a szitu, otthon alszanak, mert nem három műszakban nyomják ..
A lakosok szintén bőgnek, hogy hol vannak az üzletek . Hát ugyanott ahol tegnap bazmeg, csak épp zárva van, mert ugyanis kedves sim, otthon alszol és nem árulsz !
A kaszinók, a híres épületek látogatottsága mind visszaesik éjszakára, aztán csodák-csodája, reggel amikor beindul a város és a dugókon keresztül bevergődnek a kedves sim-ek a munkahelyeikre, akkor megnyugszik az egész és mindenki kurva boldog, a fejecske lenn sötétzöld mint a harmatos fű !
Ugyanez a szitu a szennyvíztisztítóval, nappal sárgán riaszt, hogy mentem kicsordul a kaki a csövekből, éjjel meg 70%-os a kihasználtsága, mert a kedves sim-ke alszanak, és nem fossák tele a rendszert .
Na és pont ugyanez a szitu a kedves drága újrahasznosítóval is, ott két műszak van:
1. műszak: reggel a gyűjtőautók nekilódulnak, hogy összeszedjék a szépen szelektált hulladékot, ekkor a feldolgozó ugye nem működik, mert nincs mit feldolgozzon
2. műszak: az autók beérnek a hulladékkal, megindul az újrahasznosítás, az autók leparkolnak, és a kinyert fémet, ötvözetet szépen elviszik a szállítók . A hulladék mennyiségétől függően addig melóznak, amíg van mit feldolgozni, aztán szépen leáll, lehet már este 8-kor, lehet hajnal 2-ig túlóra van ... reggel pedig kezdődik elölről .
Következtetés: az egész nyomorult rinya(rendszer) napszakfüggő ! Hogy nappal miért sírnak LE KELL szarni, mert éjjel nem fognak érte . Amiért meg éjjel sírnak, azért nappal nem fognak . A lényeg: építs mocsok sok parkot és csinálj jó szolgáltatórendszert, ugyanis a sim-ek éjjel-nappal boldogok, ha pláza van a szomszédban, vagy kijön a mentő, ha a kedves sim két kamusírás közt kitöri a bokáját .
Amióta ezt megfigyeltem és tojok a sírásra, luxus simek lakják az egész várost és bevételem is van :D -
#8285 A ledózerolt szeméttelep azonnal szétömlik talajszennyezésként. Ezt is írja egyébként. -
natalyel #8284 De ez nem csak nálam működik így, ahogy benéztem pár másik városba, mindenhol ez van. Full gazdag város, és minden üzem, minden működik... -
mindenesandris #8283 ez a stoppolás dolog jó tipp, szerintem az egész városom alatt stoppoltatok kicsit, mert tépem a hajam, hogy népesség kicsit nő, minden más változatlan, de a plusz bevételből valamiért mínusz lesz, aztán állíthatok le kaszinót, operaházat... stb, csinálok pluszos bevételeket aztán stop a fejlődésnek, amíg meg nem szedem magamat... :D -
#8282 Én most itt tartok, végre minden klappol, villamos, buszok, kereskedelem, környezetbarát életvitelű város, viszont ipari parkom egyáltalán nincs. Csak egy szemétégetőm.
Linkelek egy képet (legelső), ahol látszik a jobb felső sarokban a porfelhő, ami igazából egy földrengés. De nem az első, hanem 5 msp-es kihagyásokkal kb a 20., porfelhő, képrezgés, de "szerencsére" semmi rombolás. Most kiléptem, bízok benne, hogy nem ragadt be játék utánra is ez a bug, mert akkor kifolyik a szemem a következő pár játékórában.
A harmadik kép egy másik városom, ami elég jól pörög Komárom megyében.
Jah és még egy "bug", ha bug: szeméttelepem helyhiány miatt csak 1 égetővel tudtam bővíteni valamint 3 lerakóval. Nos, amikor megtelt, simán csak ledózeroltam a lerakóhelyeket, majd helyükre ingyen újat raktam. Így mondhatni "érdekes módon" tisztítottam meg városom a szeméttől :) -
Gendou #8281 Csoda hogy 7000 betöltetlen állással nincs semmi gond.
Egyébként én is így járok, ha fejlődik egy épület az inkább rossz mint jó, mert felborít mindent és valamiből tuti hiány lesz.
Pl a kisebb boltok áruját nem fogja megvenni senki, ha a felfejlődött lakosok inkább már a $$$-as boltokból vásárolnak. Magyarul ha fejlődik valami épület majdnem biztos lehetsz benne hogy egyből építhetsz is újabb szegény negyedet, hacsak nem tudod megoldani hogy az R C I tök egyszerre fejlődjön de hát az elég nehéz.
Viszont egy tök hasznos dologra csak most jöttem rá, egy épület fejlődését stoppoltatni tudod, ha kiszeded alóla a zónát :) Lehet el kéne kezdenem a tooltipeket újra átolvasni :) -
natalyel #8280 Tegnap említettem, hogy gondjaim adódtak a szegényekkel. -1000/+1000 között volt a munkahely, hol kevesebb, hol több munkás volt, de mindig bezárt valami, a lakóknak pedig állandóan gondjuk volt.
Gondoltam egyet, mindenhol lecseréltem a parkokat hármasokra, azaz a gazdagokat csábítottam a városba. Szépen át is alakultak az épületek. És itt jön az érdekesség, szerintem valami nagyon nem jól működik.
Ugyanis megszűnt minden bajom. Most hétezer! alacsony fizetésű munkahelyem van betöltetlenül!, és minden működik, mint a kisangyal.
???
Ja, nem mellesleg az egyik szomszéd városból - más játékosé - már 11ezer, vegyes pénzű vásárló ingázik hozzám, annak ellenére, hogy egyetlen darab turistalátványosságot sem húztam fel, nincs semmi érdekes a városomban :), és ami a lényeg: kék zónából sem raktam le sokat, itt-ott található egy kevés.
Tök irreális ez a város így :). -
#8279 Fent rányomsz a Hasznos Linkre, kiolvasod. Átmész az offtopic témába, megkeresed a Prima guideot, kiolvasod.
Az, hogy miért nincs elég munkaerő egy nagyobb városnál, szintén sokszor ki lett tárgyalva. -
#8278 Na, pár nap OFF után újra jelen :D
Dzsini: amit linkeltél fórumot a város betöltési problémra azt beraktam bannerba, köszi. -
#8277 Nálam meg 83 ezer fős lakosságnál nem megy 2 kohó meg bányák, mert "nincs alkalmazott" és halvány lila fingom sincs, hogy mi az oka. Azt még elfelejtettem, hogy akárhányszor nekivágok egy városnak (eddig 4 alkalommal tettem meg) mindig jól indul, de amint felfejlődik közepes vagyonúra a placc jönnek a gondok... gondolom ez abból származik, hogy az övezeteket helyezem el szarul... Azt is tudnom kéne milyen összefüggés van a kis/közepes/nagy vagyonú, a sűrűségi szintek illetve a telkek értéke közt...
Totál tanácstalan vagyok :( -
#8276 Nagy szükségem lenne guideokra, leírásokra a játék mechanikával kapcsolatban. Rá kellett jönnöm, hogy eddig nagyon szarul csináltam mindent. Akárki városát nézem meg, működőképes és úgy vannak elrendezve az övezetek, ahogy én sosem csináltam. Gyárak teljesen várostól távol, egy üzlet sincs a közelbe, mégsem panaszkodnak, hogy nincs hova eladni. Nagy lakóövezetek, mégsem panaszkodnak boltok hiányára, sőt még örülnek, hogy milyen jó boltokban lehet vásárolni...
Tökmind1, hogy hol vannak ezek elhelyezve, amennyiben azonos vagyoni csoportba tartoznak? Vagy hogy működik?
MINDENT tudni akarok, linkeket, guideokat, leírásokat nagyon megköszönnék! -
Bal0924 #8275 Sziasztok, Kis segítség, tanács vagy tipp..
1 régióban van 2 városom.
Amelyiken aktív vagyok ott azt mutatja hogy a Nagy Műnél a processzor még a fele kell.
Most átmentem a másikra megnézni valamiét és ott azt mutatja hogy a processzor teljes.
Most ez hogy van?
A másik város akkor is megy tovább ha nem vagyok ott? És ha igen akkor miért nem mutatja az aktív város hogy tele van a processzor? -
#8274 Najó...engem direkt szopat a játék ezzel az idióta "A városod hibásan működik" baromsággal...eddig az összes elkezdett városomnak ez lett a vége...hihetetlen!! -
#8273 Srácok mi az oka, hogy képzetlen munkaerő miatt sírnak a gyárak, mikor a gyártelep közepére raktam a főiskolát és járnak is oda 1000-en?
A nagy mű projektet, hogyan lehet törölni? -
#8272 Kezd már olyan lenni, amilyennek megálmodtam . Csurig gazdagokkal és hotelekkel :)
-
#8271 Jó nyilván tudom, hogy közepes vagyonúak, csak közepes boltokban vásárolnak, stb. Azt mondja meg nekem valaki, mi az IDEÁLIS elosztása a kereskedelmi illetve a lakóövezeteknek! -
BYpsilon #8270 Felhókarcolóba gazdagok költöznek és nekik gazdag boltok kellenek. Ha egy városba mindenki gazdag akkor nem lesz aki a szegényebb üzletekben váráoljon ill munkahelyen dolgozzon.