11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
norbiii3 #8429 Üdv!
Melyik a jobb szerintetek? Simcity alap vagy a Limited version? Bar ahogy néztem csak a hősők ráadásban különbözik, de szerintem elrontja a játék hangulatát a túl fantasztikus szuperhősös dolog. Ti melyiket vettétek meg?
Előre is köszönöm! -
#8428 hello hozzám csatlakozhatsz. felvettelek ismörsnek -
#8427 Megnéztem a városod. Engem simán beengedett, városba is látogatóba bementem, 107ezer lakos, meg majd 50ezer simleons. Megtelt ércbánya és lerakat. Még valami? :) -
#8426 Másnak is van/volt ilyen problémája, hogy próbáltam csinálni a "C" betűvel screent, és nem látszódik a kezelő felület meg szövegbuborék. Beállításoknál nincs bepipálva, hogy rejtse el, próbáltam pipával, pipa nélkül is, egyik se hozott eredményt. -
Ripcord #8425 Hali!
Magyar régióhoz csatlakoznék, de sajnos a régiók keresése elég gyengére sikeredett, így nemigazán találom a már meglévő magyar régiókat. Kelet-1 és 2 már tele van szóval többi szerveren keresek.
Origin ID: Ripcology -
Radioaktiv #8424 Udv!
Segitsetek nekem pls egy kicsit! Szombat ota nem tudok belepni az egyik varosomba es most valaszoltak vegre a supportosok es persze az elso kerdesuk az volt, hogy masok mit latnak az adott varosbol?
Kelet-3, Hungarikum regio, Cegledbercel varos, Faszent id. Legyetek kedvesek nezzetek meg az adott varost! Mi latszik a regiobol? Ha latogatni probaljatok mi tortenik? Belep, vagy sem? -
#8423 Köszi -
Bal0924 #8422 Hogyan tudom növelni az ipari terület sűrűségét? -
Goose2106 #8421 -
#8420 Köszi, ez lesz a következő projekt, mert nem tudok már annyi víztornyot letenni, hogy ellássa a várost, a szomszédoknak meg nincs tartalékuk. -
Valdien #8419 Igen, mivel a szennyvíztisztító visszaengedi a talajba a megtisztított vizet, amit fel tud venni a szemben lévő vízszivattyú. -
#8418 Bizonyos szinten igen, nálam hármas technológiai szinten is termel némi talaj és légszennyezettséget. Szerencsére olyan helyre terveztem a ipari parkot ami a térkép szélén van és pont arra fújja ki a szél is, továbbá körberaktam fákkal a területet és a városhatárt is erdővel zártam le, nem is panaszkodnak szennyezettségre.
Egy kérdésem viszont nekem is van, nem konkrétan hozzád hanem bárkihez, aki tudja.
Szóval eső csak elvétve vagy soha nem esik, ergo így a vízkészlet sem fog soha megújulni. Ha kitermelek mindent egy környékről akkor mi a trükk az örök vízkészletre? Valami olyat olvastam, hogy a nagy szennyvízteleppel kell szembe lerakni a vízszivattyú állomást szűrős modulokkal. Így kell csinálni? -
Bal0924 #8417 Akármilyen fejlett az ipari terület, akkor is szennyezi a levegőt? -
#8416 Alternatív P+R-nek el tudom képzelni, ami mondjuk javítja egy kicsit a környék értékét. -
#8415 Ha ingyen van jöhet. -
#8414 Véletlenül szerkeszteni biztos nem :)
Akarattal, hivatalosan (egyelőre?) nem, bátor moddernépség viszont már tudott mókázni vele. -
Bal0924 #8413 A régió térképet nem lehet véletlenül szerkeszteni?:D
Jó lenne ha a Nagy Művek az összes várost összekötné.. -
capa07 #8412 "Nissan Leaf Charging Station. More DLC?"
-
Goose2106 #8411 -megszűnteted a szennyező dolgokat, és fát ültetsz, reménykedsz, hogy a szomszéd felől nem hozza a szmogot!
-parkok, és terek számát csökkented, amivel együtt csökkennek az ingatlan értékek (lásd. ingatlan érték térképen)
-talajszennyezettségnél megszűnteted a szennyező dolgot, és fát ültetsz!
a fa nem park! természet fül végén a fa zöld nyíllal! -
Schultz1985 #8410 Tudnátok segíteni lenne 1-2 kérdésem
-légszenyezettséget mivel tudom javítani
-Tiltakoznak a magas bérleti díjak ellen és mindenki koldus lesz
-És a talaj szennyezettségnél azt írtátok fát kell ültetni az egyelő a parkkal ?
Köszi
-
#8409 Nem tudni, egy kép volt, ahol ballonok látszódtak a városok fölött, abból találgattak, hogy valami olyasmi lesz.
A mostani 3 városos kiegészítő darabja 10 euro, a heroes and villainst előzetesen 7 euro értékként írták a rendeléshez.
Lesznak nagyobb térképek, de előbb az erőforrásmozgást kell feljavítaniuk, hogy ne véletlenleszerűen szédelegjen az áram és a víz a hálózatban.
Valószínűleg a DLC-k majd akkor jönnek, ha a komolyabb hibákat kicsiszolták. -
#8408 Milyen DLC várható a jövőben? Kb. milyen árban vannak PC-n ezek a kiegészítők? Méretben bővített pályák várhatóak, vagy ez már így fog maradni? -
#8407 Szegények, kevés igényük van - ott van a fejlécben a hasznos linkben, hogy mitől boldog és mitől szomorú.
Az meg minden játékos saját dolga, hogy milyen módon játszik - optimalizál, vagy neki tetsző várost épít. -
Nihili #8406 Persze ezzel én is tisztában voltam, viszont ami számomra meglepő az, hogy munkanélküliség ide vagy oda a rendszer, a város ettől függetlenül működik. Ergo semmi nem számít csak legyenek boldogok a kis simek s a város fejlődésnek indul, s ami abszurd az egészben a szegény vagyonú réteget nem nehéz boldoggá tenni. -
#8405 Ez nem újdonság, a nagy sűrűségű szegény házban 600 valódi lakó lakik, míg a gazdagban 100. Ez felszorozva egy nagyobb városban akár házanként 4000 lakó különbség lehet. -
Nihili #8404 Teszt szerveren játszom mostanság, itt ugyanis működik már a stat rendszer. Megnéztem 1-2 nagyobb várost aminek a népessége 1 millió körül van, s bizony volt nagy csodálkozás a részemről. Ahogy nézegettem a nagy népesség elérése a biztos recept az, ha az ember csak szegényeket tart. Telepíteni kell a városba 1-2 elektronikai gyárat, s az ebből befolyt összegből lehet majd fedezni az alapszolgáltatásokat, egyéb kiadásokat. Ennek következtében az adókat le lehet húzni teljesen, aminek hatására a szegény kis simek nagyon megörülnek s beindul a népszaporulat. Ilyen apróságok, hogy a városban gyakorlatilag nincs se ipar se kereskedelmi zóna, vagy is a munkanélküliség kb 95%-os már nem is zavarja őket, a rendszer működik. Imádom a játékot azt gyorsan leszögezném de ez olyan irreális, hogy hihetetlen. Egyszerűen nem értem, hogyan működhetnek ezek a városok így.
Kíváncsiságképpen elkezdtem egy várost, ahova csak szegényeket illetve kereskedelmi zónát telepítettem, az adókat szépen lehúztam, s "virágzik a város" pedig eszméletlen nagy nálam a munkanélküliség, de mindez senkit nem zavar mert a szegény kis simek boldogan vásárolgatnak az üzletekben, s ha boldogok akkor bizony beindul a népszaporulat is. Értem én, hogy a szegényebb népesség kevésbé háklis bizonyos dolgokra mint a vagyonosabb réteg, na de könyörgőm ennyire? Ez egy bug vagy szándékos koncepció volna nem tudom, de baromira nem reális. -
#8403 Pár huligán átfestette a kereskedelmi központot
-
vizoo #8402 Köszi mindenkinek a tanácsot, még a vicceset is mrmilan :P
Megnézem, hogy megoldható-e a vasúti szállítás valahogy. :) -
#8401 Nekem egy ideje tehervonat nem jön a városba, pedig a teherkikötő tele exporta váró cuccokkal . -
#8400 vasút! sokkal jobb, gyorsabb. -
HUNterCatty #8399 Teszt, bocsi :) -
#8398 Ott a sofőrökkel lesz a gond. Sunyiskodni akarnak az áruval. Nem találják a városban a "dílert", ezért köröznek. -
donatus13 #8397 Jó, de árammal és a többivel én úgy vettem észre nem lehet velük kereskedni. -
Aragorn831109 #8396 Csak a hozzá kapcsolódó városokra. -
vizoo #8395 Még1 kérdésem akad... :) A Nagy Művek az egész régióra hatással vannak, vagy csak a "csatlakoztatott" 4 városra? -
vizoo #8394 Köszi mindkettőtöknek. Megnézem -
Goose2106 #8393 próbáld meg, hogy lekapcsolod egy kis időre, míg visszatér az autó a telephelyre! Nálam pl a kukások csinálták, hogy egy útszakaszon dekkolt az összes. miután kikapcsoltam a telepet visszatértek a helyükre, és miután elindítottam működött minden, mint régen! -
HyperMonkey #8392 Próbálj építeni tehervasutat, hátha azzal jobban megy. nem biztos, nem próbáltam. De nem értem a kamionok miért nem mennek leadni. -
vizoo #8391 Hali,
kéne nekem egy megoldás... Van egy kis városkám 107k lakossal kb. A dugó nem jellemző a városra csúcsidőben sem. Van 2 procigyár, 2 tv gyár, folyamatos az import, export. Aztán egyszer csak elkezd fogyni a pénzem, ahelyett, hogy gyarapodna. Elkezdtem figyelni. Éjféltől 2 napon keresztül figyeltem és 2 export kamion tele tv-vel furikázik a városban fel-alá, de nem hagyja el azt. Új kamion nem jön, a TV raktár meg tele... -
zuzda #8390 Szerintem jó az azért, legalább az elért fejlesztéseket tudod használni a többiben, ha kereskedni nem is tudsz.
Vagy azért pl. ha van repülőtér, akkor lehet a távoliakkal is?
Ezt a rész még nem próbáltam ki.