11758
  • Sponnyabob
    Főmenüben jobb felső sarokban, de csak névre tudsz keresni, ha jól tudom.
  • m1garand
    Tud valaki 7-8 ezer forintért cd kulcsot?
  • Bal0924
    Hol tudok rákeresni régióra vagy személyre?
  • Sordoran
    Jah, akkor úgy :D
  • Dzsini
    A főiskola csak második szintig tolja fel az ipart, az egyetem harmadikig, a specializációs központok nélkül is.
  • Hujje
    Nemcsak én vagyok, legutóbb volt még 1 srác, de keress rám és nézd meg.
  • Sordoran
    A főiskola és egyetem közötti különbség annyi, hogy míg a főiskola csak megadja a tudást a simeknek, hogy fejlett gyárakban dolgozzanak, az egyetemmel ezen kívül tudsz karokat lerakni és fejleszteni dolgokat pluszba még, ha jól értelmeztem. Tehát önmagában elég a főiskola is, ha nincs pénzed egyetemre, és nem kellenek a fejlesztések, de kell fejlett iparhoz munkaerő. Közepesen fejletthez pedig középiskola kell. Az általános meg ahhoz kell, hogy ne bűnözzenek, kevesebb tűz és beteg legyen, többek között.
  • Dzsini
    Minden iskola jó "iskolának" a lakók számára. Az általános és a középiskola buszokkal össze tudja hordani a lakosságot (ez utóbbi nagyobb kapacitású és drágább), a főiskola és az egyetem pedig az ipari szintet is növeli, viszont az emberek odajutását a normál közlekedésre bízza.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy középiskola és egy egyetem már elég az 5 pontnyi oktatáshoz és a legmagasabb szintű iparhoz.
  • Bal0924
    Csak te vagy a régióban?
    Mert akkor talán kipróbálom, milyen másokkal együtt játszani.
    Egyszer úgy is ki kell próbálni..:D

Más:
    Ha egy városban nincsenek általános iskolák, de van egyetem, akkor mindenki az egyetemre beiratkozik? (ami eltűnt városom az azt csinálta)
  • Caliph
    hát sajálatos,azt nem adom mert van rajta más is.
  • Hujje
    Csak és kizárólag, az origin ID-del együtt.
  • Dzsini
    Sima kereskedelmi lerakatot a specializációs menüből.
  • Hujje
    Üzleteket :)
  • Caliph
    megvettem a játékot,de nekem annyira nem jött be,pár óra mókolás után. gondolom most hogy aktiválva van originben esélyem sincs eladni pár ezressel olcsóbban valakinek aki esetleg örülne neki?
  • Hujje
    Gyere a régiómba én is kb ennyit játszom. Hétköznap meló van, nincs időm rá. Vagy inkább lövök :) Hétvégén viszont szoktam. Nincs elvárás, de mégse 1-edül vagy :)
  • bexinho
    Amikor egy város megépítésének kezdeténél tartok, és az a néhány gyár, amelyik munkalehetőséget nyújt a lakóknak, folyamatosan panaszkodik, hogy "valahova szállítanunk kellene az árut". Ilyenkor mit akarnak? (régióban csak én vagyok) Mit építsek?
  • Bal0924
    Nem mindig szoktam játszani, valamikor 1 hétig kihagyom...
    És ha másokkal játszanék akkor kénytelen lennék, olyan minden 2.nap felmenni és csinálni a várost. :D

Ha 1 régióban több város van akkor "nem tudják törölni"?
  • Hujje
    Higgy magadban! :)
    Másokkal tapasztalatom szerint már-már túl könnyű.
  • csuszi
    support, hátha visszaállítják. egy barát mindig legyen benn a régióban, nekem 2 városom is így jött vissza.
    amint a barát be tud lépni nézelődni, visszahív és visszafoglalom.
  • Hujje
    Lehet törölni, ráközelítesz, de nagyon és akkor a "bulldózerrel" simán törlöd, mint bármi mást.
  • Bal0924
    NEEEEEEEEEEEE!!!!
    Eltűnt a régióm.
    Pedig az volt az eddigi legjobb városom.
    Nem voltak társaim, egyedül voltam a régióban.
    Még nem állok készen, hogy másokkal is játsszak.
  • Styx36
    Üdv!

Érdeklődnék, hogy az iskolabusz megállóhelyeket meg lehet-e semmisíteni, ha igen akkor hogyan?
  • Hujje
    Norbi, a létrehozott régiódat senki se látja. A régió lista keresés, magad is megnézheted nem igazán jól működik, alig tölt be régiót és azok szinte mind tele vannak.

A régiók jelenleg meghívásos alapon működnek, esetleg, ha valaki rákeres a nevedre és kimondottan veled szeretne játszani, akkor tud csatlakozni. (gondolom nemigen van ilyen, hisz még új vagy)

Mivel új vagy, az első 1-2 városod max. gyakorlásra lesz még jó, szóval úgyis újat fogsz kezdeni. Ha szeretnél másokkal játszani itt a honlapon a MULTIPLAYER LISTA Excelben találsz magyarok által kezdett régiókat, amibe beszálhatsz. Játékban rákeresel az illető origin-ID-jára és ott látod milyen régiókban játszik.
  • norbiii3
    Valaki nezze mar meg please hogy az Európa-Kelet 4 szerveren látja-e az en Régióm és be lehet-e lépni? :S multira van állítva mégse tud szerintem senki belépni valami miatt.

Régió neve: Finlandia
    Enyém: Norbiii3

Előre is köszönöm!
  • bexinho
    Nagyon remélem, hogy egy tartalmas nagy pakkot adnak ki és nem mennek el a konzolok irányába olyan szinten, hogy minden vacakért 5-8 ezreket kérnek el. Ugyanis hiába játszom legálisan, de a játékipar annyira a profitszerzés irányába ment el, hogy remélem, legalább a SimCity ha DLC-k tömegének kiadását is tervezi, legalább legyen az minőségi tartalmas. Jah és a bugok javítása minél gyorsabban menjen, mert így nem az első városom indult rossz irányba (hol a közlekedési dugók, hol a sorra leégett házak, hol a jogtalanul tüntetők tömege... vagy ez mind egyben).

Azért is bosszantóak ezek a hibák, mert tökéletes lehetne a játék, de így egy idő után kínlódás és szenvedés...
  • Ironman2
    ja,elég gagyi a közlekedés benne,pedig nagyon jól meg lehetne csinálni.ha nyár elött nem tesznek vele valamit,akkor a Cities in Motion 2 ki fogja ütni az egész játékot.

• Sordoran
    Ezek mint ismert dolgok, egy részük javítva lesz, más részeket majd megveheted DLC-ben.
  • bexinho
    - Nekem hiányzik csak, hogy nem lehet emelt autóutakat építeni, ezzel is csökkentve a forgalmi dugókat?
    - Én hiányolom csak a metrót, mint közlekedési eszközt?
    - Miért van az, hogy bármilyen jól oldom meg az úthálózatot, összes közlekedési eszközt kimaxolva, üzemeltetve is csak egy helyben, rajban (előbbiben már írta az egyik hozzászóló) haladva nem vesznek fel utasokat?
    - egyszerűen nem tudok megbarátkozni a pálya méretével (ki lehet használni, de borzasztóan nehéz és a kreativitást is borzasztóan lekorlátozza)
    - nevetséges, hogy hajókikötő, vasúti pályaudvar és repülőtérből is csak egy kisméretű épület érhető el
    - rossznak tartom, hogy hiába vagyunk 16-an a pályán, még is csak néhány emberrel tudom a kapcsolatot tartani úthálózaton, vagy más módon
  • Dzsini
    Kár nyilatkozniuk :) Inkább hagyják, hogy a Maxis ontsa a javításokat, ha kevesebb nyűg lenne a konkrét játékkal, nem lenne ennyi nyivákolás az online rendszer miatt. De az 1.8 lassan egy hete kint van.
  • Ironman2
    "A döntést a Maxis hozta meg, amely egy MMOG-szerű élményt szeretett volna készíteni, s egy MMOG-től senki sem kér offline módot."

aztaqurva! micsoda terelés!
  • Ironman2
    Az EA szerint is felesleges a DRM
  • Fenrir
    Van fent valaki tesztszerveren? Érdemes megnézni egyáltalán?
  • csuszi
    rollback.
    javítás alatt.
    sok rollback után törli a régiódat.
    ez is ismert bug.
    nincs tanács. hibás lesz a város, majd helyrejön, társakat kérd meg hogy hívjanak vissza, amint látogatható lesz.
  • Bal0924
    Most direkt meg se mozdultam és néhány percre itt hagytam, Megint kiakadt.. Miért?
  • Bal0924
    Segítség!
    Az elmúlt 10percben már vagy 4x akadt ki a játék, az utolsó 3ban nem is csináltam semmit, Csak néztem a forgalmat...
  • Valdien
    Köszi, egyelőre most úgy próbálom megoldani a problémát, hogy 1 szállítóautóra lekorlátoztam a kapacitást, így nincs több, ami elindulna egyszerre. :D (Persze, így lassabb minden, de legalább felesleges kiadás nem terhel.)
  • Dzsini
    Azért 3 (akár több) indul el, mert amikor a második megnézi, hogy van-e hely a célnál, akkor még a másik nincs ott. Ugyanaz a helyzet, mint a buszmegállóhoz rohanó 15 busszal, a falkában közlekedő kukásautókkal, a tűzesethez kivonuló tűzoltókkal - nincs "már teljesítjük" jelzés a célon akkor, ha már elindult valami oda.

A visszatérés problémáját érdemes lenne bugként jelenteni, ilyenről még nem olvastam.
  • Valdien
    Probléma...
    Ha egyidejűleg több (tegyük fel 3 db) műanyagos kocsi indul el a processzorgyárba, akkor az első rendben leteszi az 500 műanyagot a másik kettő viszont tele raktérrel ( 500 + 500 = 1000 műanyag) visszatér a teherkikötőmbe (legközelebbi garázs), ahol nálam nincs műanyagraktár, így a teherautókban lévő 1000 műanyag eltűnik az éterben.
    Először is, miért 3 teherautó indul el, amikor 1 is elég lenne?
    Másodsorban, miért nem ahhoz a kereskedelmi lerakathoz térnek vissza ahonnan elindultak?
    (Hasonló eset fordult elő az ötvözetekkel is...)
  • zuzda
    Nekem eddig egyszer volt ilyen, töröltem is a régiót, és kezdtem újat.

Szerintem ma reggel lett volna a második ilyen, valahogy mintha nem abban az állapotban lett volna a város, ahogy tegnap hagytam, úgyhogy gyorsan kiléptem, asszem csak főmenübe, majd újra a játék folytatása, és lám, betöltötte a tegnap esti állapotot.
    Gondolom van valami biztonsági mechanizmus, ha esetleg a szinkronizálás alatt megszakad a kapcsolat, ezért az uccsó két mentést tárolja a szerver, és néha bugzik.
  • mrmilan
    Ezért van az embernek még mindig egy picit "Béta" érzése. Még mindig teszteljük, a hónapok múlva kiteljesedő játékot!? Tegnap este kidobott megint, egy bizonyos "a városod hibásan működik" jelzéssel...