SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A boldogság a lényeg pedig. Ha jól érzik magukat, jönni akarnak. F9-el nézed, melyik zóna akar növekedni, pirostól zöld felé mennek az oszlopok, zöldnél nõni fog.
Nekem a boldogság volt a lényeg, kevés adó, sok munka, és nõnek mint a gomba
Dzsini
Offtopicban.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az nem az. Az az útmutató (tehát amikor utat húzol, mutatja a vonalakat vele párhuzamosan) ki és bekapcsolása, nem az amire te gondolsz.
csuszi
másik:

"másik kérdés. az tiszta hogy lehet szervezni az ingatlan értékét, de a sûrûséget mi befolyásolja lefelé, felfelé, hogyan lehet gyorsítani?"
mert ahogy elnéztem se a boldogság se az ingaltan értéke nem gyorsította. parkok szintén nem, épületek nem, valamit lehet benézek, de nem látom erre hogy lehetne hatni...

valaki?

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
második oldal utolsó key. 😊

toggle grid on off

Ez is érdekes 😊

Kodlovag
Van Prima Guide-od? Adj egy linket hozzá, légyszi légyszi

És hol találtál ebben a gridre hotkey-t? Szerintem én vagyok a vak, de tényleg nem láttam.
Én lowon vagyok és nincs rács.
csuszi
csak a támvonalat kapcsolgatja. 😞
levettem low grafikára hátha elõjön, de nem 😊

csuszi
már ki mennyire maximalista. nem azzal van a baj hol lesz, hanem passzentosan berakok 2 recyclet, tudom hova, de mekkora helyet hagyjak az atom mellett pl? vagy berakom a fõsikola mellé majd, stb stb. nem lehet így tervezni elõre 20 lépéssel. van egy rakat épület, mindnek tudni szeretném a szélességét, mélységét, elõre tudjam hol mi lesz, hogy számoljak. a tanácsadó vonal erre alkalmatlan. egyrészt csak útnál jön elõ, másrészt az nem mutat méreteket csak tanácsot ad úthoz.

nem szép, én is csak az elején használnám, de akkor instant get

attiGT
vajon vonat meg buszpályaudvar elég? ha esetleg lenne még egy vasútállomás? vagy annak nincs értelme? a meglévõvel mostanában 12k utas szokott utazni napi szinten, olykor panaszkodnak, hogy nincs helyük, viszont a belvárosban szar a forgalmi helyzet, ha eljutok oda, hogy legyen ennek a városnak saját bevételi forrása, talán átszervezhetem az utakat, hogy legyen villamos, de azt azért nem akartam, mikor építettem, mert azt olvastam róla, hogy bugos.

Dzsini
Nem kell belemélyedni, én szeretek ide-oda lerakni néhányat - jól néznek ki, nem tragikusan drágák, és van köztük néhány egészen jó is.

Nem csak sima turistacsalogatók vannak, ahol fotóznak az arrajárók, hanem van színház (ugyanúgy mûködik, mint a rendezvényközpont, hogy be kell kapcsolgatni), és van szálloda is (1100 fõs!).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

csuszi

Város kezdéskor kitalálod mi hol lesz kb a nyersanyagtérkép alapján, aztán nem kell rácsolni meg bontani, én nem szoktam csak nagyon ritkán. Az útépítõ segédrácsok nekem nagyon hasznosak.
Utánanéztem. Nem hotkeyes. Sem a kézikönyvben, sem a Prima Guide-ban nincs ilyen.
Köszi.Tök jól néz ki,de annyira még nem mélyedtem bele a turizmusba.Azt hittem már valami külsõ cucc.😊

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

csuszi
nekem kéne...ki be kapcsolhatóra. amikor utat rakok le, akkor kellene. méregetem az épületeket a lámpaoszlophoz vajon hol lesz a vége MAJD meg milyen széles stb.

amúgy elvileg alt a bindje

Dzsini
Boldog Vazul-székesegyház, ott van a felépíthetõ turista-épületek között.

Ha van elég turista látványosságod és több tömegközelekedés, csak akkor vágj bele. Minden nap egyszer rendezvényt szervezhetsz ott, így nagyon maceráns, mert figyelni kell rá külön. Ráadásul lehet meg sem telik, mert nincs eléggé jó közlekedésed, vagy egyszerûen csak nem érdekli a turistákat a városod. Én nagyon befürödtem ezekkel a stadionokkal, megcsináltam a menübõl vagy 5 épületet.

Úgy van, hogy mondjuk a színház percenként 1000, egy eseményt megszervezni 6000 és ha teltház esetén kaszálsz 42000-t. Na most egy nap egyszer lehet megszervezni, a napi költsége így 24 000+6000, így csak akkor éri meg ha minden nap nyomkodod az esemény szervezése gombot, és teltházad van.
Ahogy utána olvastam a gyengébb gépeken látszódik és õk meg se tudnak tõle szabadulni. Szerencsétlenek a pokolba kívánják, mert azt írják baromi zavaró és alaposan rontja a játék kinézetét.
csuszi
tuti hot key.
linkeltétek itt régebben pdfben a manualt.
visszalpoztam de nem találtam, plz valaki.

másik kérdés. az tiszta hogy lehet szervezni az ingatlan értékét, de a sûrûséget mi befolyásolja lefelé, felfelé, hogyan lehet gyorsítani?

Mire gondolsz? Ez nem az én képem. Nálam szerencsére nem látszódik. Csak hoztam példát más játékából.
elite
Ez az!
Azt hittem ez ki/be kapcsolható valahogy.

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

De király az a kis palota.Az honnan lehet?<#fejvakaras>

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

OMG de jó hogy nekem ilyenem nincs, megõrülnék kockára szántott városképtõl 😄
attiGT
szerintem valami hotkey lesz a dologban, nézd meg az irányításokat a menüben.

attiGT
valaki építette már azt a profi stadiont vagy mit? a kultúra specnél a 2. épület azt hiszem. akarok most egyet építeni, mert nagyon nem megy a ~300k fõs városom, ami nem specializálódott egyelõre semmire, de ahogy nézegettem, erre a stadionra tudnék helyet teremteni.

megéri megépíteni? vasút pályaudvar mellett lenne nem messze, azon a területen nem szokott nagy dugó/forgalom lenni, van közelben autópálya is...

Íme: HELP PLEASE!!
How I can hide this grid??

Nekem egy vissza 3 lépést gomb kellene de nagyon. Néha addig célozgatok, hogy a végén pont a legnagyobb tornyomat sikerül lebontani parkkal 😄
csuszi
a fix rács zavaró?
hát nem tudom, végre nem méregetni kellene vaktában mekkora egy épület, mekkora hely kell majd neki, nem a támpontos össze vissza mozgó vonal kell, ami hol itt van hol ott, ráadásul csak útnál jön elõ.
ha lenne ilyen fix rács opcionálisan, akkor tudnám végre mekkora helyet különítsek el egy késõbbi épületnek, nem kellene állandóan rombolni...

Te csináltad jól, én most unatkozok, pedig lenne idõm játszani.
403 - Forbidden
Én elve az Csendes óceáni 1-es szerverre mentem 8-án, mikor megvettem a játékot mert akkor a kelet2 már nem volt elérhetõ. Ott van a privát régióm, három várossal. Aztán csatalkoztam az antarctiácára, mikor ott nyitottak egy 16 játékos térképet. Csak 12-e körül tudtam csatlakozni a kelet 2-re. Így nekem eleve több szerveren vannak a játékaim. 😊
elite

elite
Jah!
Akkor örülök hogy nekem nincs.

Nem szívatlak én,nem állt szándékomban 😊 a képet nem látom(?)
Az inkább zavaró mint segít, akiknél megvan azok inkább kikapcsolnák. Valami grafikai anomália lehet.
ok,akkor várok

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

elite
Ilyen rácsokat mint ezen a képen???
Ne szivass! Nem az útsegítõ szaggatottra gondolok.

Meglévõ város csak azon szerveren elérhetõ amin elkezdtél játszani.
ha másik szerverre megyünk,akkor a városunk megmarad?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nekem alapból hozta, szerintem ha útra váltasz és mozogsz az egérrel, meglévõ út felé viszed, akkor logikusan mutatja a rácsokat.
csuszi
ez egem is kurvára érdekelne.
amúgy halványan látszik, ha bizonyos szögbõl nézed és világos a talaj.

de sehol nem találtam rá menüt vagy hot key-t.

Na, megint ott vagyunk ahol kezdtük. Se SimCity se ingyen játék. 😄 EPIC
elite
Hogy lehet bekapcsolni a négyzetrácsot?

Nincs jelentõsége sztem. Az EU4-es szerveren tegnap aktiválódott ez a kihívás, elvileg 6 napig él. Nem mintha számítana, azt gondolom, mivel lényegében a közösségi funkciók egyelõre nem mûködnek. A teszt szerveren egyébként 5 vagy 6 nap múlva lesz aktív. Aztán mire fel? 😊
Igen, nekem is ez jön be a legjobban. Nagyjából egyensúlyban mûködõ várost könnyû csinálni, de ezt átvariálni már kemény szervezést és gondolkodást igényel. Imádom 😊
haahh ezeket a kihívásokat észre sem vettem eddig.
Elsõ picike mínuszom a játéknak (szubjektív vélemény), hogy nagyon nehezen találok meg dolgokat, úgy érzem magam mint elõször OSX-en 😊 Minden a szemem elõtt van, mégsem tudom hova kattintsak.
Változó. Addig érdemes másik szerveren játszani.