11758
  • Brad33
    Vissza az előző kérdésemhez: a Limited Editionben a Hősök és Gonosztevők (vagy valami hasonló) adalékon kívül van valami jelentős plusz a sima Simcity-hez képest?
  • Dzsini
    Amíg a víz és az áram úgy terjed ahogy most (minden csomag véletlenszerűen kanyarog az úthálózatban, és ha valahol fogytán van, ott felszívódik), addig egy nagyobb városfelület csak több gondot okozna, mint amennyi előnye lenne. Ha kis házakkal van tele a térkép és sokszorosan elágaznak az utak, akkor hiába van komoly túltermelésed vízből/áramból, gyakran nem jut el a város túlsó végéig, és ha van egy nagyobb fogyasztód ott (víznél atomerőmű vagy kohó, áramnál nagyobb gyár, ilyesmi), akkor az az idejét sokszor áram/vízhiánnyal fogja tölteni.

A munkahelyekkel hasonló gond van, ha nincs elég munkaerőd (és amíg a létszám mesterséges pumpálása úgy létezik, ahogy most, addig soha nem lesz 20-30 ezer fő fölötti városban), akkor a lakózónáktól távol eső munkahelyekre nem, vagy alig fognak odaérni a dolgozók. Elég egy nagyobb sűrűségű, magas technológiai szintű gyár, és ha az közelebb van, mint az egyetem, az máris nem tud kinyitni, mert felszipkázza a szabad munkaerőt.

Mindezek mellett kisebb méretű városokkal, a fejlődésre odafigyelve (és nem használva a procigyáras pénzcheatet ;) ) nagyon jól szórakozom vele, naponta 1-2 órát jó kedvvel elmolyolok a városaimmal, és nekem még csak egyszer, nagyon rég dőlt ki egy városom javításra, azóta minden rendben megy.
  • mrmilan
    Pénzt adtál érte, különben nem tudtad volna kipróbálni. Egy igazi Sim City-s ezt nem teheti meg. Mármint a puding próbáját nem halaszthatja el. Más kérdés az, hogy néha ízlik, de amikor végre szinte becsukott szemmel elkezdenéd élvezni az ízét, akkor hirtelen valami miatt egyszer csak keserű lesz kicsit. A baj ott van, hogy egyre többször keserű. Egyébként szvsz a területet kéne sürgősen növelni, mert még ha pluszban is vagy (no meg a telepített ipar is tolja lét doszta) egy idő után csak gyűlik a lóvé. A fullra beépített terepen meg baszhatom a további fejlesztést. Persze a lehetőség ott van, hogy menj át másik térképre, DE ÉN NEM AKAROK BASSZA MEG. Egy várost akarok fejlesztgetni, babusgatni ha úgy tetszik. Saját ízlésemre formálni. Nem ugráli a régióban. Na ez hosszúra sikerült, bocs gyerekek, de most ez kijött...
  • Radioaktiv
    Udv!

Azt hiszem, egy idore hanyagolom ezt a bughalmazt :(
    Immaron ket kulon regioban ket varosomba sem hajlando belepni es idonkent a tobbi varosbol is kidob, hibaval kilep es akkor rollback. Amikor megis jatszok, akkor csak a szokasos kozlekedesi kaosz, botranyos utvonalkeresesek, misztikusan bedugulo-eltuno szolgaltatasok es tarsaik dobjak fel az eletet. Hiaba vartam nagyon es szerettem volna nagyon, ez igy duhitoen hasznalhatatlan. En barom penzt adtam erte :o
  • Dzsini
    A bugok között írják, hogy más városokból még nem jönnek át tanulók.

Másrészt az egyetemen több kezdete van a tanítási óráknak, tehát ideális esetben (ha van elég tanuló és mind oda tud utazni) az elméleti kapacitás annyiszorosa tanulhat ott egy napon.
  • Valdien
    Leraksz 3 kollégiumot. :)
  • jocking
    Hogy lehetne több tanulót becsalni az egyetemre? 30 ezres városom van, egyetem 2. szintre fejlesztése jönne, de még soha nem volt 2000 tanuló, 1980 volt a max. Minden tömegközlekedési eszköz ki van építve, mégsem jön tanuló a többi városból, csak a már itt lakók közül jönnek.
    (Igazából azt se értem, hogy hogy lehet eleve nem is 2000-et, hanem már 1300-nál több tanulót elérni, amikor az egyetem 1300 férőhelyes...)
  • Tuvok #8782
    Ó az nagyon hiú, bárminek örülni tudnék, ami kicsit feldobja a játszhatóságot vagy javít akár valami marginális dolgot is .
  • mrmilan
    Miféle patch komám? Csak nem a nagyobb térkép???
  • zuzda
    Inkább vágyálom, rég volt már az utolsó, jó lenne már egy újabb, ami ugyanúgy nem javít semmit
  • Tuvok #8779
    Hiú reményeim vannak egy maholnapi patch személyében ? :)
  • Brad33
    Kösz a gyors választ.
  • Dzsini
    SimCity 5 nincs (SimCity a játék neve, ahogy a fejlécben látszik is), az LE-ben több tartalom van, mint a simában, innentől elég értelmetlen a kérdés.
  • Brad33
    Szerintetek melyiket éri meg inkább megvenni (ugyanazon az áron): a sima SimCity 5-öt vagy a SimCity Limited Editiont?
  • Valdien
    Ha van elég régióban, automatikusan küldi a vizet és az áramot.
  • Sponnyabob
    Akkor valami bugom van, mert van általános iskola, közép iskola és egyetem is 3-as szinten sőt egy ideig még főiskola is volt. De írja, hogy tanult a lakosságom úgyhogy nem tudom mi lehet, de végül is majdnem mind1, mert mindenféle nyersanyagom van úgyhogy saját termelésből megy a proci gyártás közel 3 milliós bevétellel naponta. :D
  • bake05
    De a legtutibb az amikor bejönnek a városba az autó pályán,nyomatva a forgalmi dugót mint állat.Majd az első útkereszteződésben megfordulnak és kihajtanak a városból.Ez nagyon állat.
  • natalyel
    Szegények is szemetelnek szelektíven. Ha jól emlékszem a főiskola indítja be.
  • Sponnyabob
    Mikor kezdenek szelektíven hulladékot gyűjteni a simek? Már van fullos oktatás és a lakosság fele közepes vagyonú.
  • zolesz11
    Ohh köszönöm, máris többet tudok:D És lesz sok processzorom:D
  • bake05
    Nekem se volt még olyan város eltűnős,be nem töltős dolog.Olyan volt már hogy gondolt egyet aztán kidobott a főmenübe.De a többi bug az meg van.A szállító autók össze vissza mennek a városban,kujtorognak mint fing a gatyában.Ma kilestem egy költöztető autót,hogy hol épül új kéró a városban.Komolyan mondom ment 2 kört a városban majd 5-6 óra(játék időben számolva)keverés után elhagyta a várost.A tűzoltók és a mentő sofőrök előtte taxisok voltak.Mert mindig a leghosszabb útvonalon közelítik meg a helyszínt.Már ha a közlekedési dugóban sikerül nekik.
  • BYpsilon
    Ötvözetet kohóval (szén+érc) vagy újrahasznosítóból lehet kinyerni. Utóbbi jobb, mert azzal műanyagot is lehet.
    2 milliós napi bevétel pedig úgy lehet feltöltöd az exportálandó cuccokból a raktárakat és 0:00-kor elindítod exportot.
  • Zero Hero
    Én ott vettem. Magyar a game.
  • natalyel
    Jajj, dehogynem...
    1. a raktárra kattintasz, leraksz egy ötvözetraktár-modult, majd még mindig raktár, katt globális piac, ötvözet és import.
    2. oktatás, mikor van zöld szemét recycling (szemét-újrahasznosító) lerak hajnalban, hozzá ötvözetkinyerő-gépsor modul, reggel elindulnak az autók, begyűjtik a szemetet, feldolgozzák, voilá, van ötvözet.
  • Blinkye
    Mitycop az origin ID-m
  • Blinkye
    Megnéztem már neten egy halom videót róla :) Eddig nem vártam még ennyire játékot. Már az origint is megcsináltam 3 napja.
  • zolesz11
    Az úgy érdekes lesz, amit kezdtem várost ott csak olaj van, ott az elektronikai központ:D Illetve a tervezett.

Mellete alapítottam egy várost ott pedig csak szén van.

Úgy látom nem lesz processzorgyáram:D
  • twi452
    Én is holnapra kaptam ígéretet onnan aztán belecsapok a lecsóba végre :D
  • Blinkye
    Reméljük. :) Ahogy megkapom írom is,hogy mi újság.. Ez a legolcsóbb 7K ért.
  • bake05
    Úgy legyen :)Mondjuk így volna logikus.
  • bake05
    Kohó:szén+érc=ötvözet :)
  • Blinkye
    Eddig csak annyi infót hallottam,hogy ha magyarországról töltöd le originről akkor magyar feliratos lesz.
  • bake05
    Én üzletben vettem és természetesen Magyar.De tartom valószínűnek,hogy ha letöltöd akkor Angol nyelvű lesz.
  • zolesz11
    Nah újra itt.

Olyan problémába ütköztem hogy van egy szép kis városom...2 olajfúró állomásos bigyóval, olajipari központtal, kereskedelmi központtal(mindkettő fejlesztve 1 szintet) és építettem ugye egy processzorgyárat amibe kell ötvözet...Na igen azt honnan szerezzem be??

Illetve egy olyan probléma hogy a kereskedelmi központ és az olajipari sem akar fejlődni 2es szintről tovább, egyszerűen lehetetlennek érzem azt a 2 milliós napi bevételt. Építek még tehervonatállomást és meglátom mi lesz a helyzet.
  • mrmilan
    Helyzetjelentés gyerekek, visszatöltötte Los Milanost a szerver.
  • Blinkye
    players.hu ról vett valaki? Remélem az is magyar. Nagyon nem gáz ha nem, de azért mégis jó lenne.
  • bake05
    Mind a két gépre telepíteni kell,és úgy működik.Nekem is 2 gépen van fent és semmi gond nincs vele.
  • Blinkye
    Zsír. Akkor elég sokat tudok vele játszani. Olvastam,hogy lehet közös "régióba" vagy mibe is építeni városokat, ahol egymást lehet segíteni. Ilyenbe is beszállnék ha van rá lehetőség magyarokkal. Ha nem gond,hogy kell az elején kis segítség.
  • BYpsilon
    Akárhány gápre. Ha egyszer már Origin-re beregelted a játékot, bármikor újra letöltheted.
  • Blinkye
    Az origint azt vágom, mert ráadásul csak onnan tudom leszedni. Kulcsos verzió.
    Sosem volt ilyen játékom. Ha a laptomon lépek be pl munkahelyen originre akkor is tudok vele játszani? Ergo két gépre is letölthetem?