SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eltelt kb fél év a városalapítás pillanatától. Már az elején raktam le P+R-eket, illetve buszmegállókat. Megy is át valamennyi, csak kevés. 😞

Valakinek vannak ötletei az optimális tömegközlekedés kialakítására? Eddig a nagyzolás elvét követtem (mindenbõl sok), de ez úgy tûnik, hogy se nem gazdaságos, se nem effektív.
Városon belüli, illetve kívüli egyaránt érdekelne.

/Bár mjuk 2 villamospályaudvar már pár tucat állomás és napi 210ezer utas az jó nem? 😊 /

Illetve elérem a 100ezer feletti várost és onnantól kezdve leáll a fejlõdés. Sír a boltér, parkért a jónép, holott mellette van és nincsen tele, munkahely van, közmû, oktatás, állami ellátás van. Elkezd ingázni a lakosságszám 100ezer és 200ezer között. Bár most jelenleg 150ezer környékén stagnál vagy 4-5 hónapja.
Tudom, minden játéknál ezzel védekeznek...

Dzsini
A bugok léte nem a programozók hibája, hanem szokás szerint az elsietett, korai kiadásé, ezt már irogatták twitteren.

Rendes, nem pár napos bétaidõszak kellett volna, pár hónapnyi kódlezárás utáni rendrakás, és mondjuk õsszel megjelenni egy rendesen megcsiszolt változattal, nem márciusban egy fizetõs nyílt bétával.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hogy mit csinálnak azt nem tudom, de ,hogy mit nem, azt érzem😄

Kodlovag
Nyilván munkaidõn kívül csinálják. 😊 Ha már ennyi bugot hagytak a játékban, egy kicsit õk is tarthatják a hátukat.

De-de, ilyenkor kézzel egyenként másolják fel az ajándék játék fájljait a különbözõ gépekre. Aztán ha készen lesznek, majd neki állnak majd bugokat javítani.
Ez minden cégvezetõ álma a mindenhez értõ munkaerõ, hol marketingesek, hol developerek, hol customer servicesek.

Origin: Medden_EU

Van még 15 üres helyem!! Simsinárium / Kelet 3
Dzsini
Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy akik a bugfixet csinálják, azok munkaidõben neked osztják az ajándék játékot? 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ezexerint neked az ellenkezõje van 😊. Nem mennek máshová dolgozni.
Vártál eleget. Értem ez alatt, hogy ingame napok kellenek, mire lassan beindul a népvándorlás, és akkor is fokozatosan fut fel. Továbbá ha bizonyos idõkben nézel rá a statisztikára, akkor semmit, vagy keveset mutat ingázónak, munkaidõben - ha nincs bedugulva az út és nem állnak az autópályán - akkor meg többet.

Megoldódott.Nyomkodtam az gombokat,utána export,s nagy nehezen elkezdték szállítani(pont nem jókor).

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Szó se róla, ingyen játék helyett én is jobban örültem volna egy nagyobb sebességû bugfixnek mert azért még elég sok gond van.

Nem,és az újrahasznosítással szoptam eddig.😄
Ha most beszarik a lerakat is,kérek még egy játékot.😊)
Így be fog csõdölni a városom..

Nekem tegnap ment, de lejjebb is mintha írta volna valaki, hogy neki nem megy. (lehet az is te voltál? 😊)

Illetve tegnap egyszer áthelyeztem a lerakatomat, utána nekem se szállította el, de rájöttem, hogy elfelejtettem, az exportot újra beállítani. (persze addigra vettem tök feleslegesen még 3 teherautó garázst 😄)

Origin: Medden_EU

Pálinkást?
Most már a kereskedelmi lerakat is bugzik?Eddig semmi baj nem volt vele,most meg fullra összegyûjtöttem benne a nyersanyagot-hogy kaszáljak-erre nem viszik el napok óta.<#fejvakaras>

Dzsini
Csikszem79: Mindenképpen van, tegnap linkeltem a fórumot hozzá.

ICram: március 25-ig kell aktiválni a játékot, mindegy, hogy melyik napon veszed meg.

Sziasztok,

Eltünt egy városom régióstol együtt..Van értelme írni az EA-nak?
I.C.ram
Ha ma veszem meg a SimCity-t, akkor is megkepom az ajándék jatékot?
Kodlovag
Igen, az most már a te játékod "örökre", ajándék a SimCity indulásával kapcsolatos kellemetlenségek kompenzálására.

És a színvilág is jó választás 😊.

Izgalmas váosnak néz ki, grat 😊.
...
Na elteszem magam, holnap nagy munka vár rám. Be kell indítani a tv-gyártást 😊. Addig még sok a tennivaló...

Jóéjt.

Kodlovag
Na még egy másik irányból is

Kodlovag
Szép városok, nekem is van egy képem

Nekem is hasonló problémáim vannak. Van egy városom sok hiányzó alsó, illetve középosztálybeli munkahellyel (több mint 2/3-ada szabad az állásoknak). Gondoltam, hogy építek egy másik várost mellé alvónak, de az Istenért nem akarnak átmenni dolgozni. Jelenleg 18ezer szabad munkahely van a nagyobban, ebbõl kb 16ezer az alsó-közép. Namost a kisebb városban kb 4ezer munkanélküli alsóosztálybeli van és ilyen 60-80 jár át.
/Van P+R kb 10 darab a kicsiben, komp eddig nem érte meg, mert drága fenttartani és alig használták, vonat lehetõség nincs. A nagyobbik városban ezen felül van 2 nagy buszállomás kimaxolva, kb 20 P+R./

Viszont a munkaerõ nem akar átáramlani.

Továbbá ugyancsak dugó problémám volt, a nagyobb város (120-150k között mozog) és mellé épített haverom is egy várost (100k). A nagyobban már ekkor megvoltak a tömegközlekedési eszközök, millió buszmegálló, villamos kiépítve körkörösre, 2 villamosközpont kimaxolva, 200ezer napi utas villamoson, buszon olyan 50ezer. Namost rohadt nagy dugó van, pedig egyszerû az útrendszer, fõleg a buszok miatt. Sokszor haver autópálya felhajtójától az autópályán az én városközpontomig végig áll a sor és annak a nagy része BUSZ. (wtf?)

Továbbá a diákok áramlását sem vettem észre másik városba, hiába van iskolabusz-megálló. Ha egyik városban egyáltalán nincsen iskola, akkor a technológiai szint nem is fog nõni, mégha véletlen sikerül õket átszoktatni a másikba, akkor sem?

Köszi a válaszokat, és elõre is elnézést a helyesírási hibákért. 😊
"Szegénybõl 1000-1500 munkanélküli (akik nappal nagyrészt dolgoznak, csak nem nálam, ez is egy érdekes dolog...)" - ezt úgy kell érteni, hogy írja, hogy ingazó dolgozó, de dinamikusan változik, ahogy csökken az ingázószám, úgy nõ a munkanélküli: mikor hazatérnek a program automatikusan hajléktalannak minõsíti õket... (?). Munkaidõ kezdetekor és végén lehet megfigyelni, folyamatosan változnak a számok.

Ez azt jelenti, ha letöltöm a BF3-at (azt választottam), a hónap végéig akkor megmarad "örökre", vagy csak kaptunk egy 1-2 hetes demo játékot, azaz, ha letöltöttem, akkor is megy a levesbe majd?
Amúgy a mai tapasztalatom, tanulságos lehet.
Kíváncsi lennék, másnak hogy mûködik a városok közti munkaerõ-áramlás.

Mielõtt elkezdtem volna építeni a várost, kicsit áttanulmányoztam a régióban már megkezdett, mûködõ városokat, hogy mire lesz igény, ki mire specializálódik, hogy lehetõleg ne kavarjak be a többieknek. Pl. egyik társunknál volt már pár kaszinó meg néhány turizmust serkentõ épület, ezért - hogy ne szipkázzam el elõle a turistákat - ezt a vonalat elvetettem... stb.
Láttam hogy mindenhol több ezer alsóosztálybéli munkás hiányzik, azaz "szegény" állásból rengeteg volt. Így az az ötletem támadt, hogy a minimálisan szükséges ipart és munkahelyet teremtem csak meg az embereimnek, a zöme ingázzon a szomszédokhoz, tehát nagyrészt alvóváros legyen. A terv ez volt...

K. 50 ezer lélekszámú városnál jártam. Volt már térségi buszom 5 garázzsal, helyi busz egy híján kimaxolva, vasútállomás, 4-5 P+R parkoló, számos jól elhelyezett megálló. Villamos is körbefutotta a várost. Szegénybõl 1000-1500 munkanélküli (akik nappal nagyrészt dolgoznak, csak nem nálam, ez is egy érdekes dolog...), közepes vagyonú lakosból szintén ennyi indult útnak naponta kétszer, reggel és a késõ esti órákban ugyebár (ez a két idõpont az, mikor munkába járnak a simek).
És szép lassan úgy beállt a forgalom, hogy az útjaim fele egész napra eldugult. Az állomás felé a fullra feltolt sugárút felgyorsított idõnél is vánszorgott, a két autópálya bejárónál teljesen megállt az élet, nagy ritkán ment el egy-egy jármû. Valós idõben több órámba, ingame sok-sok napba telt, mire sok stressz és minimális bontás, illetve munkahelyépítés, illetve csuszi térségi buszainak ségítségével normalizáltam a helyzetet.

Gyakorlatilag feladtam a tervet és jelenleg már "csak" 1000 közepesen gazdag ingázik, de ezt már észre sem venni, egy kis dugó van reggel fél óráig a kivezetéseknél a P+R-ek elõtt ill. a vonat felé, és utána alig van forgalmam.

Van valaki, aki több ezer lakost dolgoztat másik városban? Neki zökkenõmentesen mûködik?

...Az is közrejátszhat az én példámnál, hogy a városomon keresztülfut az autópálya, és mindkét irányban van komoly méretû város, ráadásul az egyik irányban kettõ is. Így a központi sugárutamon - ami egyben ugye az autópálya is -, illetve az id*óta vasárnapi vezetõk a rövidebb, ámde kisebb utakon levágva az én városomon keresztül mennek át egy másik városba, szóval csak átutazók. Plusz ott vannak az ingázóim, plusz a helyben dolgozóim-vásárlóim.

Ötletek?

(bocs az esetleges melléütésekért).

Ha rám gondoltál, akkor el kell sajnos keserítselek.
Kb 3-4 napja írtam.. semmi.. pont a legnagyobb városom volt, 200k lakossal, kb4-szer bõvített egyetemmel, mindenbõl naggyal, procigyár stb és 15m $imoleonnal. 😞 ráadásul nélküle a nagy mû is esélytelen, szval a másik 3 város is kuka :/
EUROPA KELET 4 új régió, Dodzylla néven találtok😊

csimposz: nem lehet, hogy kereskedelmi épületekbõl is kéne még, vagy nincs elég? Azok is vonzzák a turistákat... Nagy buszpályaudvar, vonatállomás, esetleg komp, van már? P+R parkoló sem ár vagy 2 db.

BYpsilon: nice, nagyon szép, grat 😊.
Reménytelen: egyedi útvezetés, az ilyet mindig érdeklõdve figyelem. Kíváncsi leszek a fejlõdés késõbbi szakaszában is.
Az viszont érdekes, mennyire különbözõen lehet "stratégiázni". 20ezer lakosod van, és kb. a térkép fele be van építve (persze fognak növekedni és sûrûsödni az épületek, tudom). Nekem a legutóbbi városom egyharmad beépítettség mellett 60ezres lakosú volt...
😊

Adjatok nekem tanácsot légyszi turizmus és kaszinó spec-el kapcsolatban.
Van mindenféle tömegközelekedési eszközöm, kb egy kupacban, közel a turizmust segítõ épületek, 4db megépítve, maxon vagyok, plusz még a stadiont is megcsináltam. Gazdag részen, jó közlekedéssel. Még sem jönnek elegen a városba. Mi lehet a baj? Egyszerûen képtelenség a játékbarlangot pluszra hozni, pedig rendezvények is vannak a városban majdnem minden nap.
reménytelen
Thaplómocsár (Thaplómocsari Ordenáré Tivadar trágár költõ után szabadon) is egészséges növekedésnek indult a Duna Delta régióban <#smile>

bexinho
Az én esetemben (132 ezer fõ) +3-4ezer a bevétel óránként. Jobb napokon volt, hogy 12-14 ezer. Így elég hamar elértem az 500-600 ezer "pénzértéket". Viszont hely hiányában már nem tudtam kimaxolni az egyetemet, meg pl a távolsági buszjáratot sem. Tudom, hogy városokat kell specializálni, de nekem még mindig fura, hogy nem tudok egy várost teljesen önellátóvá tenni minden szempontból.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Nagyjából igen, mert olyan intézmény rendszer van már kiépülve a szükségletek kielégítéséhez, amit nem fedez az adóbevétel.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

I.C.ram
Miért van az, hogy akárhányszor látok nagyobbacska várost, mindegyik veszteséges. Ilyen lakosságnál már csak a rendezvények, kereskedelem, stbkbõl lehet megélni?
Egy lát kép a Duna Delta régióból a városomból.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Értem, akkor csak akkor kapja meg a pénzt ha a gyûjtés véget ér.

Sordoran
Ha nem sikeres a gyûjtés, nem vonják le a pénzt.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Ennyit errõl. http://www.kickstarter.com/projects/1584821767/civitas-plan-develop-and-manage-the-city-of-your-d

4 napja törölték a gyûjtést. Vajon visszafizeti?

bexinho
Én pont ezen a területen épülgetek, ahol te is vagy 😊 Nekem így néz ki jelen pillanatban (132 ezer lakossal):

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

attiGT
No, harmadik városomat kezdtem nemrég, teljesen másik régióba, mint eddig. Úgy éreztem gyûjtöttem elég tapasztalatot ahhoz, hogy hosszútávon is jövedelmezõ és stabil várost építsek. Ebben a térségben, ahol kezdtem, sok a nyersanyag: van érc, szén és olaj is bõven. Eddig csak az elsõ kettõt bányászom 1-1 bányával, nemsokára maxos fúrókkal. Na most, már van teherkikötõm is, csatlakoztatva lesz vasúthoz, egy másik pedig hajón fogja szállítani az olajat, bár nem tudom, lehet azt is vasút fogja végül.

A kérdésem annyi lenne, hogy a 250ezres napi profithoz ugye nem elég ez az 1-1 bánya, még ha 4 fúró is van mindkettõn, igaz? Olajat ugye még nem bányászom, oda tudnék talán kettõ bányát lehelyezni, meg még egyet ércre... Csak azért kérdezem, mert elõzõ bányászvárosomba (ahol totál kezdõként semmit nem tudtam elõre terezni és nem lett valami jövedelmezõ) már volt fémipari részleg a kereskedelmi központhoz aktiválva, szóval meg tudtam építeni, ami persze kell ahhoz, hogy a teherkikötõbõl tudjam exportálni a nyersanyagokat...
Remélem érthetõen írtam le 😊

Hogy tudok rávenni több diákot hogy járjanak egyetemre? 2600nál többen nem nagyon akarnak járni..

Megtörtént, köszi 😊

http://abysan.com http://heroesofthestorm.eu http://youtube.com/abydoshun

Küldj ismerõs kérést originen az ID-mre, és kb 20 merc mulva kapsz invitet.

Valaki behív mondjuk a Duna-Deltába? 😊

http://abysan.com http://heroesofthestorm.eu http://youtube.com/abydoshun

Várom a szomszédokat 😊 Európa - Kelet 3 / Simsinárium
A régiónk - és a városom - madártávlatból. Háttérben három másik játékos városa.

Másnak nincsenek képei? Szívesen megnézném õket...
😊

Intermouse(/pol) hirdetmény!

Megbízható források jelentették, hogy a hírhedt gyújtogató elhagyta 1942 városát, és a mi városunkban keres új helyszíneket a látványos akcióinak. A Bocage Csibészei bandába beépült emberünk azonosította: alvilági körökben csak Szépfiú Andersennek hívják. Igazoltassanak minden '78-as sárga Impalát.
Mától megerõsített járõrszolgálatot teljesítünk az utakon.

csuszi
😄 pm

MJ rulz Pink Team The Only One

Villers-Bocage régió polgármesterei!
Beindítottam a térségi buszjáratot, mert annyian özönlenek a városomba, hogy egy egész napos full dugóm volt. Nem árt a becsatlakozó útjaitok mellé P+R parkolóval készülnötök, ahhoz alapból jár egy buszmegálló is, két legyet egy csapásra.
Long Life and Prosper!

😊