11758
  • Fenrir
    Most lett elegem a játékből egy időre:

Sikerült megmentenem a városomat egy reaktorleolvadástól mert időben letettem egy közösségi főiskolát a közelbe. Utána még játszottam vagy fél órát, sikerült nagyon jó pénzt csinálnom szerencsejátékból mire kiírja a játék, hogy hiba történt és visszatölt egy régebbi mentésre. Na most az olyan régi volt, hog kb 3 napos, itt a reaktor már veszélyes szinten volt, naná, hogy lehetetlen volt megmenteni, le is olvadt...

A másik fele, hogy a régiós adok-veszek is hol működik, hol nem, leginkább nem. Egy másik városommal szerettem volna áramot, vizet és szennyvíztisztítást venni ami volt is elérhető a régióban, de sehogyan sem akar összejönni. A hírekben megjelenik, hogy kitől mit veszek, de fizikailag egyáltalán nincs rá bizonyíték, sehol nem jelenik meg.

Továbbá alig van gyáram, de 60k ember azt sem fedi le, átlagosan 2 naponta bezár egy munkaerőhiány miatt.

A nyomorék víztábla meg nem újul meg még mindig...

Pár peccs múlva megnézem a játékot, jelenleg ez így számomra nem pálya...Addig is CiM2...
  • dani71
    honnan szüljek vizet a városnak ha már szinte mindenhonnan kifogyott?
  • Blinkye
    Még nincs kód
  • Tardis
    Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de eléggé elriaszt engem az a kicsi tér az építésre. Az eddigi Simcity-be elég nagy hely volt építkezésre, itt meg viszonylag be vagy határolva.
  • trigorin
    Most látom, megjelent a nissanos cucc: http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/9416786.page.

Lehet, szükség volt szponzorra a Simcity támogatásához? :)
  • Blinkye
    Néztem youcsövön simcity magyar játékotmenetet a kezdetektől.. hááát.. Előtte külföldieket nézegettem. Elég bénán kezdi el a magyar srác azokhoz képest. Rendezetlen utcák...stb
  • Blinkye
    Az nem gáz. Addig nem leszek net nélkül. Csak gyengusz a dolog.. Viszont ahogy elnézem ma már no játék. Holnap max nem dolgozom. :)
  • twi452
    Ha jól emlékszem régen volt itt téma, hogy ha 20 percen keresztül nincs neted akkor dob ki automatikusan.
  • Curze
    Kell a folyamatos net azt hiszem.
  • Blinkye
    Hány gigát tölt le egyébként? Melóhelyen vagyok és elég szar a wifi. Remélem nem kell folyamatosan net.. Illetve mivan ha elmegy játék közben a wifi jel?
  • Blinkye
    Várom a kódom még :( Jöhetne már
  • Curze
    Sziasztok!
    Be tudtok lépni, vagy csak engem nem enged a szerverre, hiába írja, hogy elérhető?
    Remélem nem kezdődik elölről az egész kínlódás :(
  • Bal0924
    Hülye ez a játék!!!!!!!!!!!!
    Direkt végigkövetem a tűzoltó útját. Megáll a pirosnál, megáll a zöldnél, minden kocsi megy de a tűzoltó áll a kereszteződésben.. Utána meg kimegy az autópályára és visszajön, majd megint meg tesz ezt a kerülőt és mire az égő házhoz érne teljesen leég... :S
  • Bal0924
    Azért tiltakoznak a városháza előtt mert túl sok VOLT a kórokozó és az adók.. Annak már több napja..
    Meg a sérülések miatt, de azokról nem is én tehetek, vagy igen?
    De legalább (lekopogom) nincsen 1 bűnöző sem az 5.000-es városban..:D
  • NagyiBMX
    Szerintem az lehet a baj, hogy amint be érnek a városba egyből van egy T alakú elágazódás. Az első kereszteződést/kereszteződéseket kicsit lejjebb kellene raknod. Mondjuk az autópálya felől érkező végtelen mennyiségű autótömeget ez se oldja meg :D
  • rozsa88
    Kipróbálom.

A másik érdekesség:

A város egy szimpla olajváros, sok fúróval, két olajfinomítóval, meg van egy egyetem napi 1200diákkal, kb 6 ipari épület, kevés bolt. Na most van 4 vasútállomás összesen napi 45k utassal, hova minek? :D mindenki helyben intézi a dolgát...
  • csuszi
    próbáld ki, úgyis olcsó épület, kapj le egy párat.
    amúgy leírva tökéletes a közlekedésed, lehet feleslegesen tereli az embereket a p+r felé a vonat és a komp felöl, elszipkázva barátságosabb tömegközlekedés elöl az utazókat.
  • Csikszem79
    Az egyik városomban is csak szén volt (mert már elfogyott), és mára már csak tv-t és pc-t termel..
  • rozsa88
    a p+r odahelyezése, az nálam egy bevált taktika volt, semmi bajom nem volt eddig vele, emberke jött az autójával - p+r - tömegközlekedés, és mindenki boldog...
  • rozsa88
    A közlekedéssel semmi baj nem volt, mondhatni egész jó szimulálták, de a patch után irreális lett, 60k lakos - full buszpályaudvar - fullos villamos - komp - vasútállomás (4db), simán ki kéne szolgálni akár egy 200-300k várost is.

Másik városomnál, sokkal szervezettebb a közlekedés, hosszabb egyenes a bejáratnál, tudatosabb forgalom "terelés", és ugyan ez a probléma.

(ui. közlekmérnöknek készülök :D)
  • csuszi
    szerintem a p+r csinálja, ahogy ki-be állnak a parkolóba az emberkék.
    nekem a buszállomás csinált ott galibát, leszedtem és alleluja, rögtön átfolyt a tömeg a tölcséren. egy 60ezres városnál még csak problémám se szokott a dugóval lenni, olyan 200ezernél kezdek el ügyeskedni ellene. amúgy se kell ennyi p+r, inkább vonat 2. plusz buszállomás (de ez lehet nem is kell), busz zöldre benn, villamos zöldre benn, 1-2 p+r.
  • CoD23
    Talán azért mert változtattak a patchben valamit a közlekedésen h realisztikusabb legyen? Még egyszer mondom, nem tudom, még nem játszottam a játékkal, de tervezek. Csak a fórumot követem figyelemmel. Javítsatok ki ha tévedek.
  • csuszi
    próbáld ki, hogy lekapsz pár p+r-t. nekem csak 2 van, és 3-400ezres városnál sincs dugó. tudom hogy az ellen raktad le, de ezek szerint lehet túl sok, lehet dugót okoz a körülötte bénázó emberekkel.

60ezre városnál nem szabad hogy dugó legyen, bug ide vagy oda.
  • csuszi
    úgy, hogy több óra van lángész. :) persze ezt én nem tudhatom, hisz primitív vagyok, de hogy egy magadfajta szuperintelligens nem jött még rá???? :)
  • rozsa88
    Teljesen igazad van, de a probléma eddig nem ált fent, az uccsó patch után jött a dolog, ezért dühít fel a dolog... Egyszerűen játszhatatlan, a kereskedelem szinte teljesen leállt.
  • dani71
    sziasztok! nemrég alapítottam egy régiót a titán-szorosban Raspberry county néven már egész jól állok de még senki sem csatlakozott sajna :C nagyon örülnék ha bekapcsolódnátok páran /egy kivételével minden város szabad/ és közüzemileg is támaszkodhattok rám addoljatok barátnak örülnék ha játszhatnék pár honfitárssal
    Thementalist96
  • R0zs0máK
    Nanananaaaa!!! Nemleheeet! Az DLC lesz!
  • CoD23
    Most Én, mint laikus, kérdezem Tőled. Szerinted mi lenne Pesten is, ha csak 1 helyen lehetne a városból ki-be jutni? De ne beszéljünk akkora városról, elég egy 1/10 akkora is, mindenki egy helyre összpontosul, az lenne a csoda ha nem dugulna be... Csinálnál több ki-be járatot tuti megoldódna a dolog.
  • rozsa88
    Ma munka után gondoltam játszok egy kicsit a Simcity-vel, hétvégén írtam, hogy forgalmi gondok vannak mind a három városomnál (indokolatlan dugók, eddig nem voltak).

MÉG MINDIG HASZNÁLHATATLAN!!!

kezdi elvenni a kedvemet lassan...

• kigyi
    Mert a gyors kölcsönök miatt legatyásodik az összes. Tutit a bankok tehetnek erről is....
  • Braikingboss
    Sziasztok

Olyan kérdésem lenne azt miért írják a lakók hogy pénzre van szükségem miközben nincs munkanélküliség az összes dolgozik. Van mikor el is költöznek és elhagyatottá válik az épület a pénzhiány miatt. Adók sem magasak és munkahelyük is van.
  • Dzsini
    Minden lakóházban lakik X vásárló és 2X dolgozó, a kereskedelmi termékeket pedig az ipari területekről szállítják a boltokba, ahol munkások dolgoznak és a turisták, vásárlók vásárolnak.

Fejléc, hasznos link, második kép. Bogozd ki kedvedre.
  • Bal0924
    Ez lemaradt.
    A kereskedelmi zónát hová érdemes rakni és mennyit, hogy legyen dugó?
  • Bal0924
    Ha nincs kereskedelmi lerakat, akkor közvetlenül tudja vinni a ötvözetet és a műanyagot a proci gyárba az újrahasznosítóból?
  • Valdien
    Nem tudom, hogy én milyen verzióval játszom, de nálam még semmilyen olyan hiba nem fordult elő, ami teljesen tönkretette volna a játékom.
    Egyébként miért gondolja úgy a játék, hogy aki közösségi főiskolára jár az egy környezettudatosságot teljesen hanyagoló szemetelő lakos marad?
  • ttt1
    Én is várok egyenlőre,hogy a hibákat javítsák. SC4 ill Cities Xl megy most abban lehet bőven milliós nagyságrendű 1-1 terület ..:)
  • mrmilan
    "a fejlődésre odafigyelve (és nem használva a procigyáras pénzcheatet ;)"
    Ez jó. Gondolkoztam is, hogy milyen procicsalásról beszélsz, de aztán puff :) Én most megpróbálok egy várost amolyan Ős Sim City-sen felépíteni és fenntartani. Semmi spec, semmi extra bevétel, csak arra leszek figyelmes, hogy pluszban maradjak (only RCI). Amúgy azelőbb említett Los Milanos pont így műxik, csak ott specializálódtam olajra. Mondjuk az csak pluszban több lóvét hozott a konyhára, a deficitveszélyt nem szünteti meg.
  • mrmilan
    Ezzel így vagyok én is, hogy elmolyolok (jelenleg Los Milanost terelgetem) szívesen vele, mert 10 kibaszott évet vártam erre. Amúgy kurvaszép a napfelkelte/naplemente.
  • Hujje
    Részemről inkább a nagyobb térképre szavazok. Előbb megoldom a csomagban kezelés problémáját megfelelő elhelyezéssel, amennyiben van hely (egyfalta kihívásnak megfelel), mint hogy eleve helyem se legyen. De ezt mindenki másképpen látja.
  • Hujje
    Javaslom írd meg EA-nek. Ha nem egyedül te írsz ilyen levelet, csak figyelembe veszik.

Bár ezzel maximálisan egyetértek. A legjobban ez zavar engem is. Arról nem is beszélve vagy van egy "kedvenc" városom, ami 4 vizzel elválaszott "szigetre" épült és tök gyönyörű. Na de ha ebből a minimális térképből, még levonod az a részt is amit a víz tesz ki és teljesen használhatatlan, na akkor meg aztán a 50K lakosság is csoda.