SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrmilan
Ez király <#eljen>.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

Dzsini
Aki játszott pár napot, az már találkozott ilyesmivel 😊

Pár javítással ezelõtt a rendõrautók még ugyanezt nyomták, akkor készült a Sin City-s képeim ide a topicba ( #5659 ) 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mrmilan
A következõ helyzetet képzeld el. Öt épületem lángol, mint a disznó. Hallom a kurva tûzoltókocsikat, hogy tülkölnek valahol a forgalomban. A tûzeseteknél persze egyik sincs ott. Ja, a városi buszok párhuzamosan az elõbbi esettel, falkában köröznek egymás mögött...

A játékbéli kukás verdákról nem is beszélve.

Dzsini
Az lehetett egy hosszú ideje szabadlábon levõ sikeres bûnözõ, aki eljutott a gyújtogató státuszig - elég komoly tûzijátékot tud õ is rendezni, fõleg ha épp a dugóban üldögélnek a tûzoltókocsik 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nyirog
ha laptopon játszanék barátnõmnél a közvetett wifi kapcsolat miatt lassú pedig 512 kbps a sebesség ami már bõven jónak kéne h legyen azért, itthon kábeles és 5 Mbps nem is volt vele soha semmi gond. ennyi bajom van vele, amúgy más nem, többi észrevételt üdvözlöm én is de ahogy vasemberünk mondta ezek annyira alap dolgok azért h tényleg a sima alapjátékban már benne kellett volna lenniük (mondjuk egy kis rajongói felmérés még abban a stádiumban mikor készült a játék, habár ez relatív mert ha úgy veszem most is készül 😄 )..., gondolom biznisz megint csak

mrmilan
Akkor a nagy tûzoltóságot majd beengedem az egyik városomba próbaképpen. csak azt hiszem 1.700-at visz óránként alapból, ugye? A bõvítésekkel bele sem merek gondolni.

Ui: Jah, akkor megvan, hogy a múltkor miért égett a fél város 😊

Dzsini
A nagy tûzoltóság onnantól sajnos elengedhetetlen, ha megépül az egyetem és a harmadik szintû ipar - a zöld tüzek elég nagy pusztítást tudnak okozni 😊

A rendõrségbõl és kórházból tényleg el lehet lenni a kicsikkel, bár a gazdag lakóknál a "túl sok baci" nyûglõdést jól kezeli a klinika tisztasági felelõse. A nagy rendõrség Vu vagy sok kaszinó mellett lesz majdnem kötelezõ, másképp nincs elég börtöncella, és nem éri meg minden kaszinó mellé lerakni egy õrsöt 😊

mrmilan
Nem.

mrmilan
Én mostanában teljesen hanyagolom a specializációt, tudom már párszor leírtam. Öt várossal játszom jelenleg egy privát régióban. Mindegyik pluszban van. Az egyiknél majd 10.000 simoleon az óránkénti bevételem. Csak "kis" kiszolgálóépületek vannak. Azaz kis klinika, kis rendõrség, kis tûzoltóság. Ha kell mindegyikbõl építek még egyet. No meg oktatás ezerrel.

Dzsini
Most õszintén: az elsõ kb. 1 hét óta kinek okozott komoly problémát, hogy kell a folyamatos online kapcsolat?

Értem, hogy vannak olyan helyzetek, ahol a nethiány miatt nem lehet játszani (pl. hosszú vonatozás, stb.), de ezeken kívül konkrétan a topiclakóknál gondot okozott?

mrmilan
"offline mod,terraformálás,aluljárók,metrók" <#eljen>

No meg egy icipicit nagyobb területet.

EZeket az alapba kellett volna már rakni!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

<#eljen>
Jó hir!!!

Maxis kiadott egy felmérést,amiben arra kiváncsi hogy miket szeretnénk a jövõben látni,többek közt az offline mod,terraformálás,aluljárók,metrók...stb szerepel.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Mostmár van infó a 6.0-ról.

Update 6 Changes Currently in Testing

We are testing changes to how RCI works in the game in response to feedback directly from our players. The main goals are to make Industrial matter more and make sure the demand bars inform players what they should zone.

New: RCI Tuning - Tuning to make Industrial needed more. Commercial buildings lose profit if they don’t have enough freight. The demand bars should feel like they inform the player what they should zone.
 New: RCI height variations for Density 3 Buildings. This will add more variety to the look of your cities.
 New: Borderless windowed mode setting.
 Fixes for some issues of the “out of money” problem or unexplained abandonment.
 Clarity around unfilled jobs and workers to make sure players are messaged that there may be an issue where workers cannot get to unfilled jobs.
 Residential and Commercial buildings are now more consistently in the same wealth in an area of a particular land value. Improves visually consistency.
 Help Wanted, no Shoppers, and No Jobs alerts have been added to the Zoning info panel as alerts.
 Data Layer: Greater map accuracy on the land value map. Residential and Commercial wealth colors added. Abandoned buildings show up red.
 Data Layer: Land Value map shows when placing parks.
 Fixed issue where RCI sometimes builds on roads.
 Fix performance slowdown in cities with more than one million tourists.
 UI Clarity: Show which city hall modules are already placed in the region on the palette UI.
 Garbage UI: fixed issue where garbage UI sometimes showed bins that had already been picked up.
 Gifting: Cash gifts will send to another city even if a player leaves the gifting city before seeing gift confirmation.
Én most 1 városba építkezek..50 e lakosú 80% felett van a happiness, de lassan elfogy ahely ,igaz sikerült bezsúfolni 1 repteret 1 nagy kórházat 1 nagy tûzoltóságot ,1 ércbányát , egy komplett kaszinót,e még a procigyár is lehet elfér..Azt utánna hogyan tovább nem tudom ,bár nyereséges a város de ugye itt a régiók közti kereskedés nem mûködik...(van iskola és középiskola nu meg buszközlekedés). Eddig nem volt duóval probléma...
Van egy gondom, kereskedelmi lerakatot kellene letennem de nem tudom hogy kell
Dzsini
Keret nélküli ablak mód - tehát teljes képernyõsnek néz ki, de ha átváltok pl. egy böngészõre (vagy bármi másra - pl. zenelejátszó, chat, akármi), akkor az a futó program elõtt jelenik meg, nem szórakozik azzal, hogy visszavált az asztalra. Kényelmesebb más programokkal együtt használni, és sok gépen (pl. nálam is) jobb teljesítményt nyújtanak a futó programok, ha így mehetnek (vagy normál ablakban).
Hátránya, hogy a játék csak a desktop felbontásban használható.

Ablak mód.
Így látod a tálcát.

kill3r21
az miaz a window mode?
Köszönöm, kipróbálom.

Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.

Dzsini
remélem a munkaerõigényeket is utánaállítják a dolgoknak, mert ha csak a kereskedelmi zónáknak kell az ipar, akkor a munkaerõhiánnyal együtt a kereskedelmi zónák IS tönkremennek, ami csudajó lesz 😊

a borderless windowed modenak pedig hurrá, ezzel kellett volna kezdeni.

nyirog
Nem tudom ki hogy van vele, de ez 6-os update pont adja azokat a kis apróságokat amikkel én elégedett tudok lenni, amit régebben mondtam h pl épületeket ad a palettához, ha jól olvastam ebbe is adnak pár újat 😊 Kisgyerek megkapta a cukorkáját pár hét erejéig...

nyirog
Na végre 😊 !

"Update 6 Changes Currently in Testing

We are testing changes to how RCI works in the game in response to feedback directly from our players. The main goals are to make Industrial matter more and make sure the demand bars inform players what they should zone.

New: RCI Tuning - Tuning to make Industrial needed more. Commercial buildings lose profit if they don’t have enough freight. The demand bars should feel like they inform the player what they should zone.
 New: RCI height variations for Density 3 Buildings. This will add more variety to the look of your cities.
 New: Borderless windowed mode setting.
 Fixes for some issues of the “out of money” problem or unexplained abandonment.
 Clarity around unfilled jobs and workers to make sure players are messaged that there may be an issue where workers cannot get to unfilled jobs.
 Residential and Commercial buildings are now more consistently in the same wealth in an area of a particular land value. Improves visually consistency.
 Help Wanted, no Shoppers, and No Jobs alerts have been added to the Zoning info panel as alerts.
 Data Layer: Greater map accuracy on the land value map. Residential and Commercial wealth colors added. Abandoned buildings show up red.
 Data Layer: Land Value map shows when placing parks.
 Fixed issue where RCI sometimes builds on roads.
 Fix performance slowdown in cities with more than one million tourists.
 UI Clarity: Show which city hall modules are already placed in the region on the palette UI.
 Garbage UI: fixed issue where garbage UI sometimes showed bins that had already been picked up.
 Gifting: Cash gifts will send to another city even if a player leaves the gifting city before seeing gift confirmation. "

Dzsini
Szórakozz jól, figyelj oda, hogy miket ír ki a játék, és tanulj abból, ha egy-egy városodnak nem megy elsõre tökéletesen. A harmincadik városod biztosan sikeresebb lesz, mint az elsõ.

sziasztok most kezdtem a játékot, tanácsokat kérek.
Dzsini
Ha olyan helyre telepítetted, ahol elõtte már volt szennyezett talaj (iparterület, bányák, szennyvízkiömlõ, ilyesmi), akkor lehet szükség a szûrõberendezéses pumpákra. Ha "szûz" területre raksz le egy tisztítót és pumpát egymás mellé, akkor rendben kellene, hogy legyen a dolog.

Egy apróság: nem "kiegészíted a szûrõberendezéssel", hanem választasz, hogy milyen típusú pumpákat építesz - tehát ha szennyezett területre rakod, akkor le kell bontani az elsõ sima pumpát (mert az szemetet fog felhúzni), és csak a drágábbat használni. Nem éri meg, keress tiszta területet.

Ja, az meg volt, csak azt hittem, hogy a modern is benne van a nevében. Pont kiléptem a játékból, de a vízkinyerõ gondolom a vizesblokk menüben a második. Na én ezt meg is csináltam, de nekem szennyezett vizet pumpált (hiába egészítettem ki egy szûrõ berendezéssel is jó szaftos áron), sok lett a beteg és le kellett rombolnom. Én csináltam valamit rosszul, vagy esetleg várnom kellett volna egy kicsit?

Dzsini
A szennyvízelvezetésnél két épület van, a kiömlõ és a tisztító. Neked a második kell, és mellé telepítsd a vízkinyerõt.

És hol találom a modern szennyvíztisztító telepet?

BlackShadow
ejj ezt az elcseszett közlekedést ami ebben a játékban van..
jön a dugó -> beragadnak a buszok -> türelmetlen várakozó inkább autóba száll -> mégnagyobb dugó ....... 140.000 városomban 2000 ember használja a buszokat napi szinten 😞

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Keress meg.

Üdv

ORIGIN: Catyus www.silenthunter.hu HUNter_Catty

nyirog
na a parch infóknál már nincs is ott a 6.0-ás topikja a stay tuned írással...

Dzsini
modern szennyvíztisztító friss vizet pumpál a talajba

Üdv!
Hosszabb idõ után most kezdtem el megint játszani, viszont egy olyan probléma ütötte fel a fejét, amire korábban bár írtak megoldást, de elfelejtettem, visszaolvasva pedig nem találtam: ha kifogy a víz a területrõl, mi a teendõ? Elõre is köszi a választ!

nyirog
jéé már túljutott a topik a tízezredik kommenten !? 😄 nem is figyeltem

Valaki jönne játszani és indítani egy régiót? Origin nevem: bence222
Fehercsoki
CD galaxisnál most 7 ezer forint a játék.(és ingyen szállítják pick pack pontokhoz)

Ti melyik szerveren jatszodtok vagy az mindegy?
Nem tudjátok ,hogy lehet e esetleg törölni egy várost egy régióból ? Mert van egy régióm amiben tök jó városokat felhúztam (homokozó módban) ,és az egyiknél kipróbáltam azt a városon kívül építhetõ módot "BOC - Build Outside Citybox "-ot ,egy ideig jó volt minden aztán egy ideje nem tölt be a városom... (vagyis kb 2 hete) Vagy esetleg lehet írni az Ea-nak ,hogy restartolják vagy valami ?

Morfi
Nekem már 20e is nagy város 😊 Amúgy 120-140e fõs már nekem nagy.

"Most hogy piros lesz minden utam...ilyen az összes nagyváros 😊" Neked mi a nagyváros? Az én 200000 lakosos turistavárosomban csak néha van dugó a bejövetelnél.
Morfi
Én a napenergia és az arkológia közt örlõdök. Most hogy piros lesz minden utam...ilyen az összes nagyváros 😊 Bár nem rég kifejlesztettem a 2. generációs izét, jó lesz az is helyette egy jó mérnöki karral rendelkezõ egyetemmel.

nekem meg a 4 szóval ajánlom, hogy ne ragassz oda még egy szemet 😄 Egyébként tényleg hasznos, nem mondom, hogy megoldja de magas sûrûségen elég erõsen csökkenti
Morfi
Szerintem a háromszemû lámák az én barátaim 😊

Arkológia is your friend, bro 😉
Morfi
Az nem csak téged zavar. 6e fõs városonmál volt 3e fõs munkaerõhiány, 20e-nél lett már 6e fõs hiány 😊

Dzsini
Engem továbbra is zavar a lakosság-munkahely pumpálás rendszere (fõleg nagyobb városoknál). Persze, megtanultam vele élni, de az, hogy egy nagyobb sûrûségû városnál az erõmûvek és a közmûszolgáltatás (ideértve az oktatást is) felveszi a teljes lakosságot, és gyakorlatilag nincs szükség ipari területre, az nem túl szép dolog.

Ezen kívül eléggé rendben vannak a dolgok.

Nekem már mindent javítottak amit akartam már csak 1 régió kéne nagyobb helyekkel, mert oké az autósok szintje tiszta Budapest, meg van még 1-2 idegesítõ dolog, de kis odafigyeléssel megoldható, hogy ezek ne zavarjanak.
Léghajók DLC bemutató: