SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tegnap este patchelt, aztán emiatt volt belépési probléma. De látom már minden oké 😊.

Az új patch-el, új régió is jött: Gránit-tó

Most implementálják a 6.0-ás patchet. Szerintem mindjárt én is felnézek a játékba. Amúgy érdemes követni a hivatalos twitter odalukat, mert onnan lehet ezekrõl a dolgokról értesülni...
oneal1
most mindenkinek pihi van vagy csak az én játékom krepált be és ír karbantartást minden szerverre?

!Forza Ferrari!

Ez már nem Sim City kérdés. Kék halál és egyéb akadások nem a játék miatt vannak (a kékhalál 95%-ban memória vagy HDD hiba), nálam tökéletesen fut 3-5 óráig (többet nem játszom vele egyszerre).

Ha géppel van gond inkább a www.prohardver.hu-t ajánlom, keresd meg a megfelelõ fórumot (nem, ne a sim city-t keresd, hanem pl cpu hûtés) és ott tedd fel a kérdést.

Origin: Medden_EU

Sziasztok! Én már jóideje kûzdök az alábbi gonddal: Ha simcityzek a játék remekül megy teljesen akadásmentes max grafikán, szóval a gép elvileg bírja, de amikor játszok nem is olyan ritkán kékhalálozik. Van, hogy bír 3 órát is de van, hogy csak 10 percet. Mi lehet a gond? Én a hûtésre tippelnék, de valakinek valami más ötlet? Lehet akkor be kell ruháznom bizony egy komoly gépházba végülis a hardverek eléggé jók és ezt már nem kéne a mostani 5000 ftos házban tartanom? Valakinek valami ötlet?
Köszönöm szépen a gyors választ, bár valahogy éreztem hogy ezt fogom kapni. 😄
Azt nem tudja valaki, hogy miért van az, hogy egyik pillanatban rémesen akad a játék, míg a másikban folyékonyan megy? :S Elég idegesítõ.
Bár gondolom a növekvõ lakosság és a fejlesztés lehet az oka. De nincs valami megoldás erre?
az elsõ kérdéesedre a válasz az: Nem, nem lehet áthelyezni.
a második kérdésedre a válasz szintén nem😄
És a harmadik kérdésedre a válasz az hogy ahol sugárutat akarsz (nem célszerû csak azt használni) oda bizony már a játék elején le kell tenned. De felhõkarcolóid lehetnek nélküle is, mindössze forgalmas utakra kell fejlesztened a meglévõ útjaidat. ha rá mész az utak menüre láthatod a jobb alsó sarokba, hogy egy adott út milyen sûrûségû házakat bír el.
Másik kérdésem az lenne, hogy utcát lehet törölni anélkül, hogy az épületek kitörlõdnének?
És a harmadik kérdésem pedig, hogy ha nem lehet utcát törölni épületek megmaradása nélkül, hogyan fejlesszem tovább az utakat sugárutakká? Vagy ez már nem lehetséges? Csak mert már nincs hely új utakat építeni.
Tehát ha ez nem lehetséges akkor soha nem lesznek például felhõkarcolóim? Mert a sûrûségi szint megállt a közepesen sûrûn lakott szintnél.
Remélem értitek mit akartam. 😄
Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem hogy épületeket csak törölni lehet, és áthelyezni nem?
Vagy csak én nem találom? Mert nem fér el több hivatal a városháza körül, viszont a fõsulit nem akarom törölni. Elõre is köszi. 😊
Joschka
Na, ez jó lesz!

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

lemaradt: "igazi" simcity-t

na végre elkezdik elkészíteni az "igazi" Új eszközök , felüljárok stb... készülnek 😊

Sziasztok. Rájöttem a probléma megoldására. A lényeg az, hogy aki ilyen problémába ütközik hívja fel az EA úgyfélszolgálatot telefonon. A gond az hogy ezek a PEGI meg mittudomén még milyen marhaságok kitalálták h 16 év alatt nem lehet online játszani úgyhogy az ea leszedte a barátlistát de ha felhívod õket visszarakják.
Sziasztok! Nem jönne valaki játszani?
Origin: bence222
Fenrir
Nagy dugó van😛

A halál csupán a kezdet...

Ilyen volt nálam is. A teherautó garázsokat lebontottam és újakat tettem helyette. Akkor újraindult az élet.
Ez a szemét gond valszeg bug mert az egyik városomnál 70 ezer embernél is folyton nyavalyognak a szemét miatt, pedig már két szeméttelepem van max teherautóval és nincs dugó a városban.

woy
ráadásul néha úgy belassúl a játék, hogy semmit se látni a képbõl :S a következõ percben meg 60 fps

woy
1 hónap alatt se ?

Fenrir
Ha nagy dugó van akkor a teherautók sem tudnak kimenni.

A halál csupán a kezdet...

woy
Miért van az, hogy a raktáraim tele vannak processzorokkal, be van állítva az exportálás is, mégse adnak el egy darabot se ?

Újraraktam már 3x nem oldotta meg
telepitsd újra az Origint! Állítólag az megoldja!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Sziasztok!
Nemrég abba a problémába ütköztem, hogy az originben eltûnt a barátlista, közösség fül, barátok rész a felsõ menübõl és simcitybõl is a barátos rész. Ezzel mit tudok kezdeni? Ti tapasztaltatok már ilyet?
Hello, én szívesen beszállnék valakihez játszani, csak jelezzen. Origin nevem: zolesz11

woy
elfogyott a multiplayer lista ?

Valakihez lehetne csatlakozni régióba aki nem afkol be??? origon:alfoldibence
Akkor nem értem nálam miért panaszkodnak a szemét miatt? Bug lenne?
mrmilan
Nem kell két szemétlerakó, elég egy. Bõvítsd, illetve telepíts bele szemétégetõt. Nekem kivétel nélkül mindegyik városom simán elvolt egy bõvítgetett szemétlerakóval.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

mrmilan
<#eljen>

Érdekes ez a szemétkérdés, letettem a város másik oldalára is egy szemétlerakót. Az az érdekes, hogy szemétszállítás ebbe a lerakóba nem folyik, mégis a szemétgondok(elégedetlenségek) megoldódtak. Hmm ??
Az-az érdekes, hogy nem telt meg a telep, ráadásul folyton égetem szemétégetõvel is. Szóval nem tudom mi a bajuk?
Erre van a homokozó mód😄 Nincs mentés de van kód --> Nincs csõd...
Esetleg megtelt a szeméttelep? Akkor akármennyi autód lehet. Szemétégetõvel kell bõvíteni, hogy a megtelt teleprõl elégesd a szemetet. Ami persze ha nem vetted figyelembe a széljárást és nem a terület szélén van, akkor igen csak szennyezõ tud lenni. (ennyi autó tök felesleges, pl plussz pénz, de nekem az 1 db telep se telt még meg sose szemétégetõvel.)

Nálam a szemétszállításért rínak mindig, még akkor is amikor már két szemétlerakóm is van max számú garázsokkal. Nem értem hiszem kukásautó, kukásautó hátán van már. Akkor meg miért sírnak?
Szép sorban nézd meg melyik szekció mennyit visz óránként és az tényleg kell-e! Ahogy itt írták is, nem kell pl Nagy rendõrség, ha csak nincs hatalmas kaszinóvárosod. Nem kell nagy kórház, bõvítsd a régit és így tovább.

Mindenért sírnak a játékban, de egyszerûen nem lehet/kell mindent. Én pl +3K fölött tartom az egyenleget minden kereskedelem nélkül. Csak akkor jöhet a fejlesztés ha az új épület fenntartási költségével együtt se csökkenek 3K alá. Nagy városoknál ez mehet feljebb is 5, 10 ,15K óránként.

Az lehet, bár nem hiszem.
Na igen, hogy a való életben sincs mentés, de ez mégiscsak egy szimulációs JÁTÉK lenne. Egyébként meg mondjuk lehetne benne kétféle mód, az egyik ami most is van, a másik meg az általam óhajtott mentéses mód, márcsak azért is, hogy ne kelljen egy addig jól mûködõ, sok órát rááldozott várost a levesbe tenni.
mrmilan
Egyébként én egyáltalán nem bánom, hogy nincs mentés. A való életben sincs "SAVE". Ha valamit elbaszol, viseled a következményeit és tanulsz belõle.

mrmilan
Nem kezdett el a város fejlõdni kicsit valami miatt? Mert olyankor a régi épületek helyére újak kezdenek épülni. És ugye az addigi bevételek szépen eltûnnek, lóvé pedig csak az új épületek felhúzása, illetve mûködésbe lépése után jön. Ha úgy tetszik, átrendezõdik a büdzsé. De aztán újra helyre állhat a rend. Meg ugye ész nélkül ne romboljunk le semmit. Ne kezdjünk óriási terület rehabilitációba, hacsak nincs sok felesleges Simoleon tartalékban.

Na meg nem is kellene mennie az egész városnak a levesbe.
Na mondjuk ilyenkor lenne jó egy mentés. Visszatöltve kilehetne elemezni a dolgot.
Nem is értem, hogy történt. Még nygyban 3-4 ezer plusszban voltam, aztán egyszercsak elkezdõdöt a minusz, csak az a baj, hogy nem jöttem még rá, hogy mi történt. Egyszerûen ,em tettem semmit ami ezt a hirtelen nagy változást okozhatta volna. Szóval nem értem a dolgot.<#nemtudom>
mrmilan
Amúgy el tudja nyelni a deficit a játékost úgy, mint egyik "szmájli" a másikat. Nagyon oda kell figyelni.

mrmilan
Igen, mármint a 6-7 ezer mínuszból kilábalni <#hamm>. Na Dzsini, ötlet az újoncoknak? Szerintem a 10. város után általában mindenki megtanul pluszban maradni. Úgy értem tényleges pluszban. Nem rendezvénnyel, meg specializációs bevétellel. Bár ez sincs kõbe vésve.

Dzsini
Itt kezdõdik a játék érdekesebb része 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Na már megint 6-7000/ óra minuszban vagyok. Egyenlõre még a napi egyenleget pozitívba tudom tartani külömbözõ rendezvényekkel, de csak sikítva. Pedig már a közmûveket is korlátozni kell a mûködésüket, ami egy végtelen lehúzó spirált képez, mivel csökken az elégedettség, és ez további bevételkiesést eredményez. Nemtudom meddig mehet még ez így?
Csak nekem van ez a hiba vagy már más is találkozott vele?
Nos kaszinóvárost akarok csinálni. Megkapom a petíciót a játékbarlangra. Aztán szép lassan a többire. De a Kaszinóközpontot valamiért nem engedi letenni:S Mind a 2 feltétel ki van pipálva mert megvan az 52 ezer napi bevétel meg a másik is. (nem emlékszem mi az), megvan a pénz is rá. De nem engedi letenni. Azt írja hogy nincs engedélyezve.. Mégis mi mást tudnék tenni ha az összes feltétel már adott?
Ha az elsõ városod, akkor jól ráéreztél a játékra. 😄 Amúgy meg elkezdesz egyre jobb épületeket lerakni, hogy boldogok legyenek a simek. De egyszercsak azt veszed észre, hogy már nem vagy pluszba (ez akkor lényeges, ha nem kereskedelemre "építkezel"). És az eddig felhalmozott pénzedbõl élsz, de azért próbálod visszahozzi, zöldre a pénz/óra mutatót. Ha ez nem sikerül akkor kötvények, épületbezárások, adóemelés. Vagyis nálam így ment. 😛
Hogy lehet becsõdölni?😊 Igaz katasztrófám nem volt de 100e nagyságig vígan lehet fejlõdni minden gond nélkül. Vagy utánna jön az izgalom?😊