SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pedig bírnia kéne a mai gépeknek.
Ha pedig a vga számolná (ami kizárt...) akkor lazán elvinné több generációval régebbi is. Pl amd 4000 széria froblins demójában bonyolultabb, bár csak 3000 agnet, de az simán ment.
nyirog
igazából már így is örömhír h sokkal reálisabb lesz, nem lesznek szemfényvesztõ eyecandy-k és minden úgy tükrözõdik vissza ahogy a statisztikák mutatják, ráadásúl egyenként - csak tényleg nem tudom elhinni h a gépem 4 magos procija ezt elbírná e. még a legegyszerûbb változók és szabályok esetén is ha kivetítem az egy agent egyenletét egy közepes méretû sc4 térképre az irdatlan mennyiségû kalkuláció és ez csak agenteké...

persze nem ismerem az h milyen egyenlet alapján megy a dolog, meg magát a motort se, de egy józan paraszti fejjel csak ezt tudom mondani; aztán lehet sc társadalmak óta dolgoznak a glassboxon h minél jobb legyen és kevesebb erõforrást igényeljen (videón még ha nem is a végleges grafika és textúrák vannak, szerintem eléggé a sims3-ra hajaz)

Dzsini
Persze nyugtával dicsérd a napot, ezt írják, majd meglátjuk, hogy milyen kompromisszumokat kellett kötniük, hogy ne egyen meg reggelire egy 4-8 magos gépet a szimuláció 😊 A kisebb térkép az egyik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Igen, elolvastam, de az az igazság, hogy most értettem meg igazán!
<#lookaround> Úgyhogy ezért köszönet! 😊

Dzsini
Másfél órája linkeltél egy cikket - el is olvastad? (azt már nem is merem kérdezni, hogy a lent bemutatott videókat megnézted-e) Az eddigi részekben úgy mûködött, hogy a zónák között pl. a forgalom akkor jelent meg egy-egy mezõn, ha nem volt elég sok út vagy egyéb közlekedés. Most a leírás alapján majd úgy mûködik, hogy Sim Károly munkás beül az autójába, elhajt a munkahelyére (az úton látszik majd a jármû), ott dolgozik (a gyár a nyersanyagokkal tud termelni, ha van munkaerõ is), onnan vásárolni (ha van mit vennie, tehát megtermeled vagy importálod a boltba az árut), majd haza - és ott lesz forgalmi dugó, ahol a konkrét jármûvek összeakadnak (Sim Károly autója, a gyárból az árukat szállító teherautók, az építkezésekre guruló daruskocsi, a tûzoltók, stb.), nem ahol a zónák alapján egy algoritmus kitalálja. Ha valahol kitör a tûz, akkor elõször el kell jutnia a jelzésnek a tûzoltóságra, akkor onnan elindul egy (vagy több) tûzoltóautó (esetleg helikopter), és teszi a dolgát - de oda kell jutnia az utakon át, ahol esetleg szembetalálkozik a pánikba esett menekülõ Simekkel. Nem egy zöld folt lesz a térképen a tûzoltóság hatóterülete, hanem lesz valahány jármû, és megoldják, ahogy tudják.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

És ez pontosan mit jelent? Pontosabb, naprakészebb információkat? Vagy csak a látványban fog ez megmutatkozni?

Valahol azt olvastam, hogy a 4. részben található közepes méretû térképek lesznek!

nyirog
így viszont leredukálódik a beépíthetõ térkép mérete, kár 😞

Dzsini
Szuper cikk 😊 és ez alapján tényleg úgy tûnik, hogy minden lakos egyesével mûködik majd 😊

Motoroj
Az is elképzelhetõ hogy a GPU erejére is építeni fog, az meg azért elég durva különbséget jelent.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Molnibalage
Az agenteknél, ha van egymásra hatás is, akkor 500-nél is megfekszik a motor...

A Falcon 4.0 utóadinál a CPU idõ tetemes részét az viszi el, hogy pozíciókat és modellezõ érékekt számol másodpercenként 8-szor az összes 3D világban létezõ egységre.

Néhány ezerre vagy tízezerre redukált agen modellezését el tudom képzelni. A millós nagyságrendet nem nagyon hiszem el. Ettõl persze lehet igaz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Marha nagy informátorkodás az ide a topicba belinkelt dolgokat elolvasni / megnézni, és értelmezni...

Motoroj
Te vagy a fõ informátor.

Dzsini
Én olvasni is szoktam a fórumot, nem csak írni bele... <#circling>

nyirog
jajó, már látom te is levadásztál minden morzsát 😄

nyirog
jaja, képben vagyok, gdc-s bejelntés után levadásztam a híreket simtropolison, igaz akkor még csak cam-os videók voltak de már akkor több infót lehetett megtudni onnan. meg majd lesznek itt is stílus szerinti épület pakkok, london, francia, stb-stb, gyûjtõi változathoz adnak 3-at ajándékba 😊

LeWyTy
Érdekes lesz.
De szerintem nem játszana a multi élményével meg a rengeteg bugos pluginnal.(elõnymodok stb.)

Szerintem ez vagy csak singleben vagy csak a játékban lévõ dolgokat lehet egyedire szabni.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Vagy egymástól letöltik a kliensek a felpakolt modokat és mindenkinél megjelenik minden ahogy kell 😊
LeWyTy
És azt azt hogy oldják meg hogy modolható lesz.. de állítólag multi is lesz benne?
Csak alap játékkal lehet majd multizni?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Az ára is jó! <#nevetes1> 80 €

Dzsini
Az elõrendelési oldalon brit francia és német "city set" jár a bõvített változat megvásárlóinak, a második pont szerint pedig az utcák idomulnak a landmarkok körül:

As well as all the great content in the Limited Edition, the Digital Deluxe includes three European City packs. Recreate European inspired neighborhoods in the center of your city! Place world renowned landmarks including the Eiffel Tower, Brandenburg Gate or Big Ben to help your tourism business in your city. Receive exclusive missions, complete unique achievements and earn big bucks as waves of Sims visit the landmarks. Watch as the businesses, homes and vehicles around your landmarks start to take on the flavor, style, and architecture of those countries.

Signature Landmarks
Be the envy of your region by placing exclusive landmarks to give your city district a fresh new look. Sims will visit your city to see the beautiful wonders.

Change in the Streets
Watch the streets, homes, businesses, and vehicles around your landmarks start to take on the flavor of those countries.

More Ploppables
Move your Sims in style with new transportation ploppables. Double Decker buses from London, High-Speed Rail from Germany, and police and fire services from Paris.

Ez igaz. De ha moddolható lesz a rész (amit megígértek), akkor ezzel nem is lesz baj. De azért szívesen látnám, hogy már gyárilag beleteszik az európai textúrákat.

Dzsini
Ez a trailer, abból ne vonj le belõle semmilyen következtetést a grafikára vonatkozóan.

"Complete missions to unlock better buildings and create the most impressive city in your region".
A kijelentés szerint lesznek missziók. Itt most ugyan olyanokra kell gondolni, mint amilyenek a 4-esben voltak?

Valahol azt hiszem már kérdezték a fejlesztõket, hogy megint amerikai irányba fog e elmenni a játék vagy rákoncentrálnak e az európai stílusra (is)? Hát ezen a képen amerikai stilusu utak vannak. Tud valaki errõl valamit?

Dzsini
Õk azt mondják, hogy minden háznak, telepnek, stb. van agentje, ami teszi a dolgát és szállítja a nyersanyagokat - a lenti videók tanúsága szerint (debug módban) látszik is, hogy dolgozni jár a pötty, áramot szállít, stb.

Nehogy már probléma legyen egy minimum 2 magos procit igénylõ játéknak 1-2 millió ilyen agent egyszerû szabályait lekezelni (van neki egy hatósugara, egy útkeresõje, egy igény-lehetõség listája, aztán hajrá).

nyirog: a videók alapján az épület (és a hozzá tartozó telek) az utakra merõlegesen alakul ki, tehát ha akarod nyugodtan építhetsz kedvedre kacskaringót, csak nem lesz annyira hatékony. De egy íves elejû trapéz alakú telekre is nyugodtan le fognak telepedni. Farmokat még nem lehetett látni, viszont modulokból összerakható tûzoltóságot (és egyéb épületeket) igen.

nyirog
most így hirtelen 😄DD, de ha lenne villamos, troli, több fajta vasút az is jó lenne 😊

nyirog
nekem is hihetetlennek tûnik, inkább úgy tudom elképzelni az egyediséget h minden vagyoni csoportra más jellemzõk vonatkoznak és az alapján van kiszámolva (pl gazdagabb réteg inkább autózik séta és tömegközlekedés helyett) helyszíntõl függõen kisebb-nagyobb különbésgekkel (biztosan meg van adva szempontok h ilyen és ilyen körülménynél hogyan kell számolnia a programnak). Engem igazából az utak kanyargóssága az ami érdekel (ez manapság nem sikerül tökéletesre midnig marad pár kihagyott terület mait nem tudsz befedni és ott virít a táj zöldessége a sarokban), és a térképek nagysága, illetve a farmok 😊

Dzsini
20 éve volt kevés - az még az elsõ mondat 😊

Molnibalage
Kevés? Nem azt akartad mondani, hogy sok? 😊

Nekem valahogy hazugságnak tûnik, hogy minden ember egyedileg számolt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Motoroj
Legalább lesz funkciója a laktanyának, lehet majd menni az arabokhoz.

Az olajjal gondok lesznek XDD

m1garand
Csak ne legyen rosszabb mint a négyes, már az is jó!

makett.tk

Motoroj
Azt már nem! 😊
Nekem az az elsõdleges hogy szép legyen a város.

meg majd lerombolni a legszebb épületeket hogy nyersanyaghoz juss <#taps>
LeWyTy
Mint a valóság... szépen át kell majd állni megújuló energiára<#nevetes1>

Motoroj
Így nem is lesz ez olyan egyszerû. 😊

Dzsini
Alapanyagokra van építve a tájrendszer (látszik a videón, ahogy éppen fát helyez el a felszínen és talán olajat a föld alatt, de a régebbi videóban említik a vizet is) - ezek is el tudnak fogyni, tehát ha kizárólag saját fúrású olajra építed az energiaellátásod, akkor egy idõ után meglepetések érhetnek 😊

Motoroj
"Terrain is driven by resources"

Ez alatt mit kell érteni?

Dzsini
Anno a Sim City 2000-nél volt egy beszélgetés Will Wrighttal, hogy nagyon szerették volna, ha sikerül legalább épületenként 1-1 entitással szimulálni a várost, de rettentõ kevés a számítási kapacitás hozzá. 20 év kellett hozzá, de most már minden ember, épület, útszakasz, vízcsepp és "áram" egyesével mozog a térképen.

Nehéz összehozni egy mûködõ rendszert

Én meg valahogy mindig azt szeretném, hogy valamiféle "ablakos" megoldással tudnék egy régión belül "gyorsan" váltani a "városok" között :-)
Pl. van egy nagy kiterjesztésû, csak lakónegyedekbõl álló "város". Ehhez kapcsolódik 2 másik város (2 másik térkép a régióban), egyik csak üzleti, másik csak ipari. Amíg kicsik voltak, gyorsan át tudtam lépni (váltogattam a 3 "várost", próbáltam együttesen fejleszteni) egyikbõl a másikba (harmadikba), de ahogy benépesült a 3 terület, egyre idõigényesebbé vált az átváltás. Végül is nem nagy gond ez, csak mikor tervezgetek-építgetek, mindig ez ugrik be :-)
Motoroj
Igen, pont amiatt.
Nem tudom hogy vagytok vele, de én nem bánnám ha az eddigieknél nagyobb városokat is lehetne építeni, mert még a legnagyobb térképen is viszonylag hamar elfogy a hely, akkor is ha nem egy Manhattant akarok minél gyorsabban felépíteni.

Dzsini
A képek koncepciók, abból ne következtess semmire - ebben a videóban viszont (1 perctõl) látszanak íves, kanyargó utak, hozzákapcsolódó házakkal is. Állításuk szerint végpontokkal és ívekkel dolgozik majd az útépítõ rendszer.
(a 84-es hozzászólásban van még néhány filmrészlet)

Tuvok
Ennyi év után borítékolható, hogy nem ragadtak le azon a szinten, ez látszik a képeken is .
Az EA-t ismerve lesz 1-2 innovatív megoldás is, eleve nem engedhetik meg maguknak, hogy egy kultjáték folytatása gagyi legyen . Folytatás ?
Én inkább attól tartok - szintén az EA-t ismerve -, hogy valami idióta mikromenedzsmentes - DLC-s - fizetõs multis - netes másolásvédelmes marhasággal taposnak a fanatikusok tökére, ami miatt sokan inkább fennhagyják a mai napig addiktív 4. részt . Gondolom ezt abból, hogy valamiért lemaradt az 5 a Simcity végérõl, ergo nem egy következõ fanatikusan agyalós szimulációt akarnak, hanem egy Sims 3-as hülyegyerek-városépítõ 3+ korhatáros PC-legót . És így mondhatják, hogy nem folytatás, nem érheti szó a ház elejét ...
Ugye nem lesz igazam ?

Én csak remélni tudom hogy nem úgy lesz megcsinálva, mert akkor megint erõsen beszûkül a kreativitás lehetõsége és ugyanolyan szabvány-parcella város lesz az összes megint :\
Motoroj
Az már kevés.

az út rendeszer sztem olyan lesz mint a 4-ben volt