SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ööööö.....

Sc4-nél elõbb-utóbb eljutottunk (kissé túlzó a többesszám, mert én csak próbálkoztam...:-) egy olyan "pontig", amikor már az igazi kihívást a realisztikus városok megalkotása jelentette. Anno fel is került ide nem kevés szemre is tetszetõs város/régió. A magam részérõl a kötelezõ grafikai/fizikai fejlõdésen túl ez irányban szeretnék látni fejlõdést tapasztalni az Sc5-ben.
Motoroj
NAM?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

nyirog
személyszerint a közlekedési lehetõségekre vagyok kíváncsi, az igzat a legjobban h mik lesznek benne az újak, mivel figyelték a közösségi modokat bízom benne h sokat átvesznek a NAM-ból 😊

nyirog
engem mostmár jobban érdekelnének a játékmenet beli ujítások, a mechanikát már ismerjük, glass boxot ismerjük, de mostmár mutathatnának valami a pl a rendelkezésre álló arzenálból amibõl majd építkezünk 😄 (eddig annyi van h a funkionális épületeket lehet fejleszteni, upgradelni)

"Brett Barry, a Maxis alelnöke egy interjúban azt mondta, hogy szándékaik szerint a SimCity 5 sokkal inkább egy mai követelményeknek megfelelõ felújításnak tekinthetõ, hordozva a klasszikus játék minden pozitívumát. Ettõl függetlenül az újítások sem maradnak el, amirõl az az interjú tanúskodik, melyet Barry a VG247-nek adott az EA European Showcase alkalmából. Ebben beszél többek között arról, hogy az egyik legnagyobb újítás a multiplayer, de ahogy itt is mondja "ez nem egy SimCity 5, hanem egy teljesen új kiadása az ismert címnek." A Maxis számára fontos, hogy az új játékosok ugyanúgy megtalálják a játék értékeit, mint ahogyan a régi játékosok is újraélhessék mindazt, amiért az elõzõ részeket szerették."
Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Na ezt vártam... Reméltem hogy nem csak "Multiplayer only" lesz
Dzsini
"This SimCity is multiplayer, and that is what this game is built for. But we understand that some people don't always play games online, and especially with SimCity, you're used to playing by yourself for long periods of time. You can set your game to private and you can play by yourself however you like. We're trying to build a game that satisfies a wide audience and different play styles as well."

Tiszta ügy.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tuvok
Nekem nem ment 😞

Motoroj
Nem tudom, Win 7 alatt még nem is próbáltam. De biztos megoldható valahogy.

Tuvok
Megy Win 7 alatt ???

nyirog
Én is bírnám 😄, még akár gazdasági háborút. Álmaimban egy civilization szerepel simcity-vel vegyítve. total warok meg nem igazán tetszettek, sõt ez a konzolosított stratégia nem jön be. legyen felülnéztes azt csá, mint a C&C és a starcraft. Imperium Galacticát meg még nem próbáltam :$$$$$

az csúcs kategória😄

Motoroj
Imperium Galactica II? Ott volt minden. 😊

Azt már végig toltam de egy sim city háború még jobb volna 😄 ilyen politikával fûszerezve 😄

Motoroj
Neked a Total War való. 😊

Remélem lehet hadsereget tartani, de jó lenne elvenni mások városát és rabigába hajtani mindent 😮O<#violent><#hehe>

HA lesz multi és a szomszéd nagyon zavar minket a nyakába zúdítunk egy meteorzáport 😄D

nyirog
kicsi off: tök jó most olvastam notch új játékának a specifikációját, erre gs-en látom ott is kinn van, kíváncsiságból megnéztem és hát komolyan mondom állam leesett, mert totál máshogy volt lefordítva cikk és bizonyos dolgokat (ugyanaz a cikk író amúgy) MEGINT kihagyott ami az eredetiben benne van, a textus nyelvtani nem összefüggése pedig megint megsiratott...

kár h mindig õ írja azokkal a témákkal kapcsolatban a cikkeket amik engem is érdekelnek

ON: nincs komolyabb bajom az ilyen felhõ alapú városmenedzseléssel, viszont innentõl az foglalkoztat h vajon ide is havidíjat terveznek-e mint eszmei elõdjének a cities xl-nek, illetve mennyire lesz kiherélve hogy aztán késõbb ehhez is ilyen-olyan pakkokat vegyünk (régi kiegészítõs rendszert mennyivel jobban kedveltem, ez a dlc sajnos rossz irányba mozdult el nagyon)

Dzsini
Originen át mûködik, tehát valószínûleg õk szolgáltatják és tárolják a régiókat, és emiatt kellhet majd neki az állandó online lét, mert a szerveren is futnak bizonyos folyamatok (városok közötti szennyezés, nyersanyag- és munkaerõáramlás, ilyesmik), és a városban a pillanatnyi szimulációk a kliensgépeken.

Az eddigi cikkek alapján ez így nem mond ellen szerintem semminek, amit állítottak.

LeWyTy
Most akkor nem értem... ilyen dedicated szerveres téma lesz vagy hosztos ?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Dzsini
A másik cikkben egyértelmûvé tették, hogy te hívod meg a régiódba a játékosokat vagy téged hívnak meg egy régióba, nem együtt él a világ összes játékosa 😊

Viszont ez a bejegyzés ott érdekes, hogy ezek szerint úgy oldják meg a számítási kapacitás problémáját - legalábbis részben - hogy a szerveren IS fut a szimuláció.

Most ha jól értem,szinte csak multi része lesz a játéknak?Az nagyon nem jó így..

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

LeWyTy
Valahogy csak leszabályozzák a dolgokat.
PL az ilyen dolgokat a többi játékos engedélyével építhetsz... vagy valami.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Carlos
Megmondom én mitõl félek.
Valami vicces játékos elõbbutóbb úgyis csinál majd egy olyan várost ami rongyászennyez mindent. Aztán szopsz te is.

Þór vígi þessi rúnar

nyirog
Kis olvasnivaló simtropolisról 😊

nyirog
én is nagyon valószínû h megveszem, nagy szerelmese vagyok a mûfajnak és a sorozatnak, egyedül az elsõ citites xl megvételét bánatam meg, az tényleg 12ezer kidobott pénz volt az ablakon...

Originrõl meg annyit hogy a battlefield 3 azon van nekem és semmi bajom vele nem nagyon szakadt még meg.

Én nem tudom mi ,hogy lesz engem egy jó multival megvesznek az biztos😄

nyirog
gamplay demót már várom belõle, addig azért kicsit kétkedõ vagyok, de boldog is mert törekednek a realitásra 😊 nem csak eyecandy-k lesznek végre és nagyon sok dolognak lesz funkciója 😊

nyirog
így lenne értelemszerû és jó, ennek nagyon is örülök ebben a formában. ha pedig úgy van ahogy itt írják szerintem annyi lesz h a játék indításához kell az origin (lásd mass effect 3) de nem kötelez multira, ergo ha elmegy a net attól még megy a játék (mass effect 3 alatt is volt h offline módba kapcsolt, meg valamikor az origin szerver sem volt elérhetõ és ugyanúgy játszottam vele 😊 ).

Dzsini
Maximum a 2000-3000 az, ami betudható "folytatás" szinten, a többi váltás szerintem volt legalább akkora, mint ez most - mármint játékmechanikát tekintve, a grafika mindegy.

A Jostiq cikkek között egyébként a "The life of a Sim" címû ír az agentrendszerrõl - ez az, ami még mindig a hihetetlenség határát súrolja nálam, de bizakodó vagyok 😊

Tuvok
Egyre inkább azt érzem, hogy nem folytatás lesz ..

Dzsini
Forrásmegjelölés nélküli írásnak (linkelni lusta volt) alapból nem nagyon kell hitelt adni. Majd ha egy normális* interjúban vagy cikkben beszélnek ilyesmirõl, akkor kezdhetsz aggódni 😊

*: amit esetleg újságírók csinálnak, akik hallottak a szakma alapjairól - pl. forrásmegjelölés, fogalmazás, helyesírás, nyelvhelyesség... és nem az olvasottság/kattintás/kommentszám az elsõdleges cél egy cikk írásakor.

Az eredeti cikkeket elolvasva - van több is - kicsit ellentmondásos a dolog, egy rövid hírben (amit lefordított) azt írják, hogy az Origint fogja kötelezõen használni, és online kell lenni, egy másik, ugyanúgy ma megjelent cikkben pedig végig feltételes módban beszél a multiról és a régiós építkezésrõl. Én úgy tudom ez alapján elképzelni, hogy a régió megalapítása alapvetõ, utána viszont a játékos dönti el, hogy õ lakja be (ahogy az SC4-ben), vagy meghívogatja bele az ismerõseit, és közösen építenek ki egy városhálózatot. Ez tulajdonképpen nem mond ellen egyik állításnak sem, és használható környezetet teremt. A multi amúgy is aszinkron, tehát akár egy játékos is építheti az összes résztvevõ várost.

nyirog
persze ettõl még jó ember, csak néha átfuthatna az irományain legalább 2x - ki tudja lehet õ is idejár olvasgatni néha 😄

nyirog
én is így emlékeztem, mikor gdc-n is leleplezték nem volt szó ilyenrõl, azért vagyok felháborodva csöpet..., ha meg félre fordította a gamstar akkor grat, habár gyu írta a cikket, általában csomó elgépelést vét és helyesírási hibát; nem egyszer pedig magyartalan a mondat amit ír szóval nem lennék meglepve...

Dzsini
A PC Gameres cikk egyértelmûen lehetõségként, és nem szükségként mutatta be a regionális, multis rendszert.

LeWyTy
100% hogy lesz sinle mode vagy sandbox... vagy free build vagy akármi... amihez nem kell a netkapcsolat.

nyirog
ja és akkor majd jön az h megveszem a gyûjtõit és akkor még vásároljak mellé ilyen meg olyan erõforrás csomagot h tudjam folytatni a városom építését... elsõ cities xl-nél se mûködött ez (meg még sok más se, de többek közt ez), könyörgöm miért kell ezt erõltetni, miért nem lehet csak külön multis rész a szingli mellé???

nyirog
LOL 😞, hát ez nem valami pozitív és nem nem amiatt mert nem lesz feltörve, igen is elõ van már jegyezve a játék, csak hát még is, most komolyan másoktól kell függenem majd? nem építhetek várost úgy és olyat amilyet akarok mert meg lesz szabva az erõforrásom? ergo csítelni se tudok majd h utópiát alkothassak? szuper! batyufasz a szájukba...

LeWyTy
Azér az nvidiánál is akadtak gondok.

Dzsini
Legalább hat éve készítik nulláról az egészet - kár bármilyen összevetést tenni a grafikus motor terén az elõzõ generációkkal.

Ez igaz, akadozott árnyékokkal... Remélem ilyen gondok nem lesznek majd az újjal 😊
Motoroj
Ez valószínûleg így lenne. Egyébként Radeonokra kicsit érzékeny a játék, legalábbis régen problémás volt.

Azért egy olyan régi játékot nem igen optimalizáltak még két magra... meg az algoritmusok is lehetnének sokkal jobbak gondolom ha újraírnák az egész játékot
nyirog
nem tudom, ott az sc4 ha beállítottam h még anno a régebbi 2 magos amd-met is rendesen kihasználja (4200 ha jól emlékszem) akkor is ha már be lett építve a térkép elég rendesen be tudott laggolni zoomolásnál és térkép lapozásnál, (modok ekkor még nem voltak rajta) pedig sc4-nek nincsenek akkora méretû számításai mint ami ennek lesz leírtak alapján...