SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg remèlem nem pàr óràs körökre osztott multi lessz.hanem majd vàrost kell èpíteni meg infrastruktúràt, okosan àtgondolt kõzlekedèst...stb
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az meg végképp elég vicces, hogy ha a a res/comm/ind épületnél van építési idõ modellezve, akkor a infrastruktúránál miért nem lehet ilyet definiálni? Kicsit olyan, mintha két valóság lenne...
A való életben az ütemezés az egyik legkomolyabb feladat és ezt 0 szinten modellezi. Van forrás ($), akkor szinte instant problémamegoldás. Na, ez az, ami fényévekre van a valóságtól.
Szóval ez csak egy játék és olyan szintû dumával reklámozni, hogy "megérteni, hogy a valódi városok hogyan mûködnek" az elég meredek komment...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ne már, ez játék és nem építészmérnöki segédeszköz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A Skyrim Nexuson a legtöbbet letöltött mod (Skyrim HD) 1,6 milliós letöltésnél jár, a több, mint 10 millió eladott Skyrimhez képest, bár ez nem hivatalos, de elég jól ismert mod-forrás. A Steam Workshopban sajnos ilyen számot nem találtam, de a legtöbbek által "kedvencnek jelölt" modnál 3500 (értsd: háromezer-ötszáz) feliratkozó van - ha ennek a százszorosát vesszük aktív használónak, akkor is maximum 10% körül van a modhasználók köre (a rekord egyszerre több, mint 5 millió Steames Skyrim játékos volt).
A modok összességében egy szûk (bár a fórumokon természetesen hangos) közösség számára okoznak örömöt, viszont annál több nyûgöt jelentenek a készítõk számára. Ez alapján nem fogják arra alapozni egy játék következõ részének a felépítését, hogy milyen modokat gyártott egy apró csoportja a játékot megvásárlóknak.
A többségnek bõven meg fog felelni (majdnem) ugyanaz a játék, mint az elõzõ 4 alkalommal.
Tehát az SC kétarcó. Valamit piszok jól modellez, de olyan orbitális marhaságok vannak benne, hogy ihaj. Ettõl persze nem kell kukába dobni az egészet, de "tombolni" sem kellene. Hibátlan játékot még nem láttam. Moddolhatót viszont igen. És szerintem ez a lényeg. Ma lassan minden komplex játékot szinte a modderek fejeznek be vagy raktnak arra a szintre, amit elvárnék. Skyrim, TW széria, stb.
"I have a bad feeling about this..."
Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC
Egyébként nem az én játékom, nincs közöm a kiadóhoz vagy az írókhoz, és ha valós probléma van (vagy lesz) vele, akkor azt ugyanúgy megerõsítem majd én is, és ha csalódás lesz, akkor ugyanúgy csalódni fogok benne - bár mások az elvárásaim, így a csalódás is bõven szubjektív.
Azt pedig, hogy ki mennyire szereti a játéksorozatot nem tudom minek hozod ide, semmi köze a témához (attól nem lesz valakinek mérvadóbb a véleménye mert "jobban szereti" a játékot - ha majd megjelent, és több száz órát beleölt, akkor esetleg, de akkor sem amiatt, mert õ rajongó, vagy mert mondjuk a szpesöl edisönt vette meg vagy lekalózkodta a játékot).
(Te kérted 507-ben, hogy mondjam azt, hogy nincs igazad - mondtam, erre rámförmedsz, hogy miért írtam le? 😊 )
Abban viszont egyetértünk, hogy drága lesz 😊
És mért zavar hogy leírom a véleményem?
Azért mert rosszat írtam a drága játékodról?
Szerintem nem szeretem kevésbé mint te.
A "sablonos"-t egy képpel ilusztrálnám de tudod kinek van kedve 12óra éjszakai meló után.Jóészakát mentem aludni.
"Drasztikus realitáshiba" - kb. annyira az, mint az összes eddigi SimCityben, ahol egy stadion ugyanakkora területet foglal, mint egy atomerõmû. Az eddigiek mûködtek, ez is fog valószínûleg.
"Sablonos hulladék" (a városok összekötése terén) - valamilyen közlekedési mód kell a városok között, erre a jelenlegi technológia az utakat, a vizet és a levegõt adja lehetõségként, ebbõl az út látványos, amit trailerben lehet látni, tehát természetesen sablonos (ahogy a világ is az, házakban laknak az emberek, a tûzoltó piros színû, az autóknak pedig átlagban négy kereke van), de hogy hulladék... miért is lenne az?
A kiküszöbölés terén - az elsõ véleményes, a másodiknál a SimCity stílus veszne el belõle szerintem, ha realitásra törekednének, akkor nem ez a játék lenne (bár nem próbáltam, de a Cities XL állítólag megpróbált közelíteni pl. méretarányok terén a realitáshoz, a SimCity soha nem foglalkozott ilyesmivel). A sablon meg - tudsz jobbat az utaknál városok között? Vasút remélhetõleg lesz, városközi repülõjárat nem igazán reális elképzelés mondjuk napi ingázáshoz (van lehetõség arra, hogy egy Sim az egyik városban lakik, a másikban dolgozik és a harmadikba jár szórakozni), a hajókat pedig majd meglátjuk.
Félre ne érts, én csak annyit nem értek, hogy ha egy játékot vársz, valószínûleg megveszed és fogsz vele játszani is, akkor miért kell elõre, pár képkocka és leírás alapján ilyen szélsõséges véleményt nyilvánítani róla (hasonlóképpen nem érteném azt, aki közölné, hogy ez lesz minden idõk legtökéletesebb játéka, és milyen fantasztikusan csodálatosan realista). Ahogy én látom ez az új rész ugyanolyan SimCity lesz, mint az eddigiek, finomodik a szimuláció (most elõször egyedek lesznek a városban), de emellett ugyanúgy nem lesz bonyolultabb egy hangyafarmnál, mint az eddigi részek, nem érdemes irreális elvárásokkal közeledni felé. Ez is csak egy játék lesz.
(apropó, egy SimAnt 2013-ra kíváncsi lennék 😊 )
Meg nem azt mondom hogy ettõl nem jó, hanem hogy ezek kiküszöbölésétõl lenne igazán jó.
Egyébként egy játék akármilyen szarul nézhet ki ha élvezhetõ.
Nem véletlenül nem tudok elszakadni a minecrafttól sem.(de nem akarok offolni)
(Azt nem már ne is említsem hogy nem egy senkis simcity fan vagyok<#wave>#wave>)
Én sem problémázok azon, hogy mittudomén egy Battlefieldben mekkora realitáshibák vannak, vagy hogy mi a bajom vele - nem nekem szól az a játék, miért érdekeljen?
Az Origines oldalon egy-egy kép is van róla.
És mivel az épületeket modulokból gyártja, így egy stíluson belül is elég változatos eredményeket hozhat a véletlengenerátor.
A legdrasztikusabb hogy
Felhõkarcoló, toronyház-> 5km fû -> Másik város.(ismétlés.)
Ha már több várost ösze lehet kötni legalább ne sablonos hulladég módjára kelljen már.
És miért lesz az hogy minden városnak a multiban lesz egy megadott stílusa.
Mért nem lehet olyan amilyet akarsz egyedi.(a kaszinó,gyár,modern.)dolgokra gondoltam.
Þór vígi þessi rúnar
A mélységélesség ilyen torzítása pedig biztos kikapcsolható lesz (elég komoly feladat a videokártyák számára), onnantól pedig "csak" az egyszerûbb modellek és a színvilág marad ilyen.
Ha igazit akarsz mássz fel egy felhõkarcolóra.
Þór vígi þessi rúnar
(a vadhajtásokat is beleszámolva pedig legalább tízszer)
59.99 helyett 59.96...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A nyersanyagok kereskedelme a mostani részben úgy néz ki megoldott lesz, tehát ha nem akarsz erõmûvet, akkor vehetsz a szomszédaidtól.
ad 1. ne instant legyen
ad 2. az áramot és más dolgokat pl. szolgáltatásként álljon rendelkezésre, amiért fizetni kell.