SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nyirog
persze, ezzel tisztában is vagyok, azért írtam inkább csak az anyag hatást, nem hinném h akkor was ist das ráhúzni egy kicsit kopottasabb kõ textúrát. Város méret alapján pedig szerintem elbírna egy város ilyen külalakkal ellátott házakat.

nyirog
Anélkül h vitát robbantanék, vagy vitába szálnék és hozzászólásom nem is kimondottan a te személyednek szól hanem inkább a témának (szó karate távol áll tõlem): nem is kimondottan a fotorealizmus a cél, nyilván nem lehet olyan, de mivel szimulátor ezért bizonyos dolgokban szerintem nem ártana törekedni a valóságra - értem én h ez a rész most ilyen mûvészeti tendert követ, kicsit meseszerû, kicsit stilizált; ugyanakkor ellenérve pedig az h még a nyári kezdeti interjúkban is azért csak csak megemlítették h SC, már hobbi, terepasztal, stb, izlések és pofonok, de szerintem terepasztalt se úgy csinál aki csinál h abszolút eldobja a valóságot és disney wonderlandet épít (kivéve ha eleve ez a terepasztal típus a cél). Biztos hülye példát hoztam fel és biztos lesz okosabb aki emiatt belém köt, mert szimplán okosabbnak hiszi magát és a saját véleményét védi, de azért elmondom h egy lego vonatot is olyan elemekbõl és matricákból rak össze, ami reálissá teszi.

Dzsini
Ritkán fogod ilyen közelrõl nézni, a távlati képeken nem tûnik fel, hogy egy-egy házfal nincs agyontextúrázva.
Hasonlóan gondolom egy Starcraftos, Civilizationös vagy Total Waros model sem néz ki túl részletesen közelrõl, viszont elfér belõle több száz egyszerre a képernyõn komoly teljesítménycsökkenés nélkül - itt pedig ez fontosabb, minthogy az ereszcsatornán megfelelõ legyen a tükrözõdés 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

nyirog
és valóban, mondjuk a recék, meg törések még okék, gondolom a teljesítmény miatt olyan amilyen... anyaghatás már jobban aggaszt, kicsit gyurmaszerû az egész; legutóbb mass effectekben volt idegesítõ ilyen gyurmás helyszíneken küldetésezni, teljesen elveszett tõle a játék a varázsa. Persze áttextúrázással ezt is orvosolni lehet sufni módon akár, de akkor is...

Dzsini
Ezzel nincs is semmi gond, de ahogy régebben és máshol is rengetegszer le lett írva (és igaz az internetes kommunikáció nagyobb részére): ha valami nem érdekel / nem tetszik / nem fogok vele játszani / nem fogom megvenni, akkor nem megyek oda, és írom le ezt, hanem hagyom a fenébe. Az ottani közösség azért gyûlt oda, mert õket érdekli / tetszik / fog vele játszani / meg fogja venni, aki nem így van vele, az minek jár oda? Mit akar elérni vele azon kívül, hogy maximum idegesíti azokat, akik beszélgetnének a pozitívumokról? Hadd veregessék egymás vállát.

Én is járjak be az összes FPS játék témájába, hogy ez milyen igénytelenség már, meg mennyi X meg Y baj van vele? Úgysem veszem meg, úgysem fogok játszani vele, akkor minek? Volt már más olyan játék is, ahol az elõzetesek alapján elment a kedvem tõle, akkor ott kell hagyni a topicot az érdeklõdõknek, de nem ottmaradni és rontani a hangulatot.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez a grafika egyszerûen igénytelen. Az épületek csak színezve vannak anyaghatás nélkül, és például a kaszinós képen látszik hogy a kaszinó boltívei egyenesekbõl meg törésekbõl vannak összerakva. Mintha egy közepes modder csinálta volna. Ilyeneket például ts3-hoz le se töltök.

és melyik részét nehéz elfogadni annak, hogy akkor sem írhatod elõ, hogy mi tetszik a másiknak?

Dzsini
Ahogy a realisztikus építkezési modell sem (idõben, finanszírozásban), mégis olvastam itt rá panaszkodni hozzászólót 😊

Molnibalage
És melyik részét nehéz felfogni annak, hogy a fotorealisztikus ábrázolás nem feltétlenül cél...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

akyyy
Nagyon mû ez a játék<#bohoc>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Dzsini
Nagyon szép ez a játék <#vigyor2>

Nagyon csúnya ez a játék <#vomit>

Kit--Kat
Igen, utánuk néztem és most a mobilra fejlesztenek. Ez azért mindenképp visszalépés látva a potenciálét a korábbi autósjátékaik alapján.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

még egy kép dr Vu ténykedésérõl!

Carlos
<#buck>

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Nem tûntek el, csak nem PC-re fejlesztenek.

Þór vígi þessi rúnar

Kit--Kat
Húú most, hogy megnéztem a videókat. Emlékeztem, hogy azért szerettem nagyon a CRC-t mert jól lehetett vele zúzni, de arra nem, hogy ennyire ütõs törésmodellje volt. Nem rossz. Az Invictus jól kezdett az Insannel, a CRC is jó volt, kár, ogy azóta eltûntek.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

nekem van egy pályám a Caesar III-ban, a mai napig nem tudok megcsinálni. Desert pálya, nincs mezõgazdaság, 6000 lakos kellene 60 prosperity meg 80-as favour. Általában a lakosszám megvan, de mire elérem vele a 60-as prosperityt, addigra a favourom lemegy 30-ra, és nagyjából 15000 pénzem van ajándékozásra, abból meg csak max 50-ig tudom felvinni. Utána persze megint elkezd lefelé kúszni. Ráadásul a 60-as properity is csak folyamatos ellátási gondokkal tartható, mert fegyvert márványt és bútort tudok exportálni egy bogyó illetve kettõ bogyó mértékben, viszont agyagot, olajat és búzát rendelnem kell (halat tudok egyedül termelni, de a 60-as prosperityhez minimum kell grand insule), és vagy a búza vagy az olivabogyó állandóan bedugítja az importot (vagyis addig kb nem hoznak mást, amíg importálom), ráadásul a 6000-res városnak csak egy pontjára hoztak, így meg kell oldani a szétterítést is, valamit nem csak a búza meg az olaj importját kell ki-be kapcsolgatni, hanem idõnként kell rendelni kész cserépedényeket, mert a két bogyóval jövõ agyag nem elég elég 6000 lakosnak. Viszont a cseréprendeléssel már negatív a külkereskedelmi mérlegem. És az épületekkel sem lehet spórolni, mert leviszi a prosperityt meg a culture-t, amibõl meg 65 kell.
Amúgy nekem a pharao-cleopatra nem megy a gépemen. Valami baja van 32 bites windows-zal.

LeWyTy
Caesar III<#worship>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Carlos
Pharaoh örök kedvenc.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
A Caesar - Pharaoh - Master of Olympus sorozatot szerettem még régen, azok korrekt kis városépítõs játékok voltak.

Settlers-t és az anno sorozatot imádom, de köze nincs ehez a játékhoz, max a Cities XL nek de az meg olyan üres volt nekem.

Dzsini
ezen a listán az ismertek a Cities XL, az Anno és a Tropico sorozat - esetleg a Settlers, de az szerintem nagyon más kategória (az Anno-ból is csak a nagyon régieket ismerem).

Carlos
nem. Csak városépítgetõsök.

Þór vígi þessi rúnar

LeWyTy
Azok meg csak a pénzért készültek.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Dzsini
Nem ismerek egyet sem, azok szimulációk? (mondjuk legalább Sim City 2000 szinten?)

Carlos
FB termékek kizárva? <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
A tucat azt jelenti, hogy sok hasonló van, és azok között sem kiemelkedõ.

Valaki fel tudná sorolni az elmúlt 3 évben megjelent többi tucatnyi városszimulációt?

Motoroj
Várjuk ki.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

LeWyTy
Ne értsetek félre! Én várom a játékot, DE!
(ez az õszinte véleményem)

Ez csak egy szar multis socities lesz egy minimális gazdasággal,
és parasztvakító grafikai effektekkel.

Utóirat:!!!TUCATSZAR!!!

akyyy
bbõl is csak egy kép van, hogy ott a megállo. de a villamos nem fog megálni csak elhuz 😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Mégis ezzel reklámozzák és nem a gazdasági résszel. (Jah hogy az is butított lesz, mint a többi funkció, amit eddig láttunk.)
Carlos
+1

Þór vígi þessi rúnar

Molnibalage
Ez az a pont, ahol eszemfaszom megáll. A katasztrófák csak egyfajta vicces extra, nem erre hegyezik ki a város grafikai modellezését.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

LeWyTy
Ja ezek nekem is feltüntk, de inkább már észre sem akarom venni.

akyyy
aha.

meteornál, illetve forgószélnél az autók észre se veszik hogy baj van, vaj volt és mennek ugyanugy tovább, vagy éppen bele. fasza MI.

akkor földrendégsnél pedig az épületek oké hogy összedõlnek (full eltünnek, legalább romok lennének, amit aká fel is lehetne ujitani, vagy lerombolni)

de az utak... annak meg semmi baja. legalább kátyuk lehetnének rajta 😄 hogy aztán fel lehessen ujitani.

Carlos
2013 március. 😞

Þór vígi þessi rúnar

LeWyTy

LeWyTy
Na tényleg álljunk már le!

akyyy
Józsi, holnap hozzál már a husboltból egy kilós csirkecombot!

Motoroj
Tõlem elfér, nem nagyon keveredik közé SimCity-s információ.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Legyetek oly szivesek ezt privátban vagy egy másik topikban beszéljétek meg! Köszi!

Carlos
Java + Seleniumban autómatizált teszteket írok.

Þór vígi þessi rúnar

LeWyTy
Java-t nem tudsz írni?