SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Sétálóutca nem valószínû, hogy lesz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
(amúgy nem gond a multi: ha van egy központi modtár, akkor a régió megnyitója meghatározhatja a használt modokat, és azokat le- és betölti ha ott játszik valaki - így mûködik pl. az OpenTTD multi is)
Þór vígi þessi rúnar
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
És nem kell(!) együttjátszani senkivel akivel nem akarsz. De a lehetõség megvan.
Þór vígi þessi rúnar
(az egy dolog hogy egyedi lesz a városod de a sajátos rosz kivitelben.)
Ezzel megint csak nem akarom a játékot szídni.MER MÉG MINDÍG MOST BUY!
Inkább a készítõit, hogy ezekre nem gondolnak..
De nem is azért mondtam.
(más elképzelés)
Pl: mér nem lehet megoldani úgy hogy van egy NAGY mapunk esetleg kontinens. 10~20 player/city Egy város a városháza lerakásával lehet 1 ponthoz kötni. A nagy landmarksokat(reptér) Közös megegyezés alaápján szontén 1 ponthoz kötni.
Esetleg a városhoz vásárolható régiókat adni...
És a városokat a playereknek kéne összekötni.
Nem kötekedés de amit edíg láttunk ezen a téren a nem nevetséges hanem szánalmas.
És a város méretét meg ignorálom.
Az eddigi városépítõs játékokban is elõfordult hogy 2 felhõkarcoló után a végtelen erdõ.
Szörnyû megterhelés beleírni pár sort a programba, átszerkeszteni pár képet.És máris tél van.
A három képbõl a középsõ tetszik, annak jó hangulata van - kis külváros bénácska famodellel (spórolják erõsen a poligonokat), a víz túloldalán a toronyházakkal.

#313 a felsõvezeték hiányától eltekintve egészen normálisan néz ki, ott 2x2 sáv között van.
#396 egy animációban látszik, ez valószínûleg közelít a játék közbeni aktív nézõponthoz (bár az valószínûleg még magasabban lesz), de itt sem néz ki rosszul - itt is 2x2 sáv közé helyezték el, a negyedik iránynál 2x3 sáv van fákkal - tehát kb. 3 sáv széles a 2 villamossín és az állomás.
#542 itt csak a sín látszik, ugyanúgy 2x2 sáv között, ugyanazzal az állomás-designnal.
#594 2x2 sáv között, szokásos kinézet, viszont látszik, hogy a vasúthoz képest mennyire más jellege van.
#612 2x3 sáv között van(!) itt a tilt-shiftes kamera hibás halványítása miatt a bal oldali szerelvény úgy néz ki, mintha egy papírkivágás lenne, és csak oda lenne tûzve a képre, a jobb oldaliak rendben vannak ilyen szempontból.
Realitásban nekem csak az a gond, hogy egyetlen kinézet (és szín) szerepel mindenhol, míg autóból sokféle van.
Ez alapján széles utak (minimum 2x2 sáv) között helyezkedik el, nem használ közös felületet az autókkal, tömegközlekedéssel, hanem azok mellett fut. Valószínûleg az van mögötte, hogy egy amerikai / nyugati gondolatvilágban nem közismert az általunk ismert és használt villamoskultúra, és így az implementálása is kicsit bénácskának tûnik a mi villamosközpontú tekintetünkben.
(az említett OpenTTD megvalósítás akár szabadon futó, akár útra épített villamost lehetõvé tesz, még közös busz-villamosmegállót is, tehervillamosról nem is beszélve - a közösségi fejlesztés elõnye, hogy a világ minden részérõl kerülnek be ötletek)
Tudom, hogy ahány ország annyiféle megnevezésrendszer, ezért írtam oda, hogy "magyar nevükön" - mert a többség így tudja, hogy melyik rendszerrõl van szó.
A képen az látszik, hogy a villamos (legyen majd bármi a neve) külön pályán közlekedik, nem a forgalomban (ahogy pl. az OpenTTD-ben), a kocsik kinézete meg olyan amilyen, ezt sem fogja az átlag játékos 15 centirõl nézegetni, és valahol érthetõ, hogy egy város alapvetõen kevés különbözõ designt használ a saját jármûveihez, valószínûleg a buszok sem lesznek sokfélék, míg autóból sokkal inkább elvárás a sokféle design.
hasonlít a budapesti HÉV-re, de szerintem az inkább a metrórendszerükbõl leszûrõdõ tapasztalat eredménye, vagyis hogy elágazásra szükség van illetve a városszövet nem áll meg a közigazgatási határnál, ami Párizs esetében fokozottan igaz. Szintén ilyen szépségtapaszok az új építésû villamosok. Az elveszett körirányokat próbálják pótolni. Amerikában mindenféle néven villamosokat építenek a nulla tömegközlekedés helyett, bagyrészt gazdaságtanaul nagy kertvárosok között futó fõutak mentén a belváros és egy pláza között. Nagyrészt tram-nak vagy tramwaynek nevezik, de például Memphisben meg Portlandben trolley-nak, San Franciscoban streetcarnak hvják. Aztán van a Light Rail pl. New Jersey-ben. De a kedvencem a houstoni villamos, amit egyszerûen metronak neveznek, pedig aztán még annyira sincs izolálva a közúttól, mint a Combino. Szerintem az amerikaiak azért nem nevezik a villamosukat annak ami, mert gondolom tökre lejáratták ezt a közlekedési eszközt az elmúlt évtizedek, propagandáiban, meg mert talán az õ agyukban a streetcar tényleg az, ami a street-en megy, ezeket az újakat meg azért valamennyire igyekeznek izolálni. Ezzel az egész hosszú fejtegetéssel meg csak annyit akartam mondani hogy magyarul meg a magyarok agyában ezek a közlekedési eszköz kategóriák egy nagy baromság, és alapvetõen két dologról lehet beszélni, egy gyorsvasúti funkcióról egy nagyobb területre vonatkoztatva, meg egy kisebb területen nagy forgalmat bonyolító "közúti vasút" funkcióról és hogy ezt meg lehet oldani egy illetve kettõ közlekedési szintben attól függõen hogy mennyire nagy a város illetve a belváros. Ezen felül az egészen nagy városoknál jelentkezik egy harmadik szint is, ahol egyes kizárólagos vonzáskörzetû részek olyan messze vannak a központtól, hogy még gyorsvasúttal is lassú lenne és ezért csinálnak egy expressz szintet a városi vasútba. Ilyen van pl New Yorkban, ahol van expressz metró, meg pl a szobi zónázó is ilyen. (mivel az a térség elvesztette a regionális központját)
Alapvetõen szerintem ezen a képen egy hihetetlenül primitív "tram" akar lenni, ésazért voltak képtelenek egy rendes tram-et csinálni, miközben a kocsik meg tök jók, mert náluk a tram a skanzenvasutat meg a vidámparkot jelenti. Ez a tram úgy néz ki, mint egy háromszemélyes kartonból hajtogatott gyerekjáték. <#szomoru2>#szomoru2>
Emellett ha belegondolsz igazából a (magyar nevükön) villamos - metró - HÉV - magasvasút nagyjából ugyanaz: metró megy felszínen / kiemelve is, (Bécs), a HÉV / elõvárosi vasút mûködik a belvárosban metróként (Párizs RER vonalai)... ezek után, hogy egy "villamos" épp hogy néz ki, az elhatározás kérdése, szinte ugyanolyan jármûvekkel el lehetne látni mind a négy említett szerepet egy városban.
A képek alapján viszont (fõleg 594-en látszik) itt streetcar/light rail jellegû jármûvekrõl lehet szó, mert a vasút (594 bal alsó részén látszik piros színben) hosszú jármûveket jelent - bár azok lehetnek éppen felszínen futó metróvonalak is, az régi SimCity epizódokban megoldott volt. A design kérdéses, remélem lesz legalább 2-3 korszak, és a modernebbek közelebb lesznek a mai Combino-jellegû stílushoz, mint ezek a zöld tuják.
A #637-es hozzászólásod ezzel szemben sokkal értelmesebb, érdekesebb, hasznosabb. Hasonlítsd össze azt mondjuk a #618-al, #555-el. Egyértelmû a különbség.
A cenzúra pedig szerintem mindenkinek önmagában kellene, hogy jelen legyen: nem küldök el egy nyilvános fórumra olyan hozzászólást, amivel tudom, hogy felesleges veszekedést lehet kelteni (és ez nem egyenlõ az építõ jellegû kritikával).
Az pedig h a városok nem egymás mellett következnek, hát kicsit fura, de végül is reális, annyiból rossz h a régiód területét nem tudod maximálisan kihasználni - amúgy sejtésem és reményem ezzel kapcsolatban az, h régió nézetben majd lehet építeni autópályát meg ilyeneket, annak nagyon örülnék, de eddig még nem hallottam errõl a megoldásról, sõt amennyire én tudom ezek már alapból meg lesznek adva ami kár, mert speciel nagyon élveztem volna a városaim összekötögetését minden félével 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ami nekem nagy csalódás eddig a látottak alapján még, a térkép kiosztás. Azon még túl tudnék lépni, hogy nagyon kicsik a térképek, de, hogy egymástól elvannak vágva, azt nagy blõdségnek tartom. Alapból már az nevetségesnek hat, hogy, ha felfejlesztünk egy várost, akkor egy kis koncentráltságú területen lesznek a felhõkarcolók és utána egybõl kezdõdik a legelõ meg az autópálya ami a másik városba visz át. Wtf. ÉS akkor ez majd azzal jár, hogy kis kockákkal lesz tele a térkép a teleépített kis területek lévén, mint valami kolóniák. ?!
A másik amin szörnyülködtem az utcák és a házak közötti részek semmilyensége. Borzasztóan steril az egész és hülyén is néz ki. Ez annak fényében csalódás, hogy ezt az elõzõ részben nagyon jól oldották meg. Mondjuk ezen még talán javítanak, mert idõ az van rá.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"